Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 2-1 van Go Ahead Eagles, jarige Strand Larsen twee keer trefzeker

Door Redactie 27 reacties

Ongeveer 7000 toeschouwers mochten vanmiddag aanwezig zijn. Buiten was een protestaktie gaande op initiatief van de Noordtribune tegen de corona beperking dat het stadion slechts voor 1/3 gedeelte gevuld mocht zijn. Voorafgaand aan de aftrap, één minuut applaus ter nagedachtenis aan oud Feyenoorder en voetbalicoon Wim Jansen.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. In de tweede helft kwamen de Deventenaren via invaller Botos op gelijke hoogte maar het was Strand Larsen die twintig minuten voor tijd de overwinning veilig stelde.

eerste helft
De wedstrijd was nog niet koud op gang of er kon worden gejuicht. Duarte kwam met een versnelling, speelde in naar de mee opkomende Meyer die met een voorzet op maat Strand Larsen de 1-0 liet intikken. Wat een start! Een paar minuten later mocht FC niet klagen dat het ontsnapte bij een corner waarbij Lucassen de bal richting het doel van Leeuwnburgh niet goed raakte. Daarentegen kwamen er namens de Groningers mogelijkheden voor Strand Larsen, Abraham en de Leeuw.

De Leeuw was dichtbij de 2-0 op aangeven van Abraham maar doelman Noppert was net eerder bij de bal. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de bezoekers meer in de wedstrijd. Het spelbeeld verplaatste zich meer op en neer, kansen bleven uit.

Na een ruimm half uur was er een kleine opleving waarbij De Leeuw in kansrijke positie naast het doel van Noppert schoot. Een vrije trap van Duarte werd door Meijer naast het doel gekopt. Op slag van rust toonde Go Ahead meer dreiging uit een aantal spelhervattingen. Zo vloog de bal (vanuit een vrije trap) via het hoofd van Cordoba over de lat. 

tweede helft
De Deventenaren pasten een wijziging toe. Botos verving Lucassen. De groen-witte druk werd opgevoerd. Bij een hoekschop voor FC leek Van Hintum te gaan scoren maar de kopbal kwam op de lat. Wat een pech! Ondanks de enorme inzet om de score te vergroten was het Go Ahead dat uit een spaarzame aanval op gelijke hoogte kwam. Te Wierik werd uitgekapt en de voorzet vanaf de linkerkant werd door Botos in de verre hoek geknikt, 1-1.

Een vrije trap van Duarte eindigde op de buitenkant van de paal. In de 69e minuut werd Strand Larsen met een diepe bal aangespeeld door Van Hintum. Vanuit de draai schoot de Noor FC op een 2-1 voorsprong. De gasten werden twee keer dreigend waarbij Leeuwenburgh attent was. De regen kwam ondertussen met bakken naar beneden.

Een kwartier voor tijd was Strand Larsen in de buurt van zijn derde maar raakte de bal verkeerd. Ngonge, El Hankouri losten Abraham en Suslov af. Weer was het Strand Larsen die dichtbij een treffer was. Aan de andere kant van het veld was Kowet dichtbij de gelijkmaker. Doelman Noppen pakte een afstandsschot van Ngonge. Beide coaches pasten nog een aanal wissels toe.

De extra tijd bedroeg 3 minuten. Go Ahead drong stevig aan maar FC Groningen hield stand. Dankzij de zege klimt Groningen naar plek 10. Aankomende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Fortuna.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, van Hintum, Meijer, Suslov, Kasanwirjo, Duarte, Abraham, De Leeuw, Larsen

Opstelling Go Ahead Eagles : Noppert, Lucassen, Idzes, Kramer, Kuipers, Rommens, Brouwers, Deijl, Cordoba, Lidberg, Oratmangoen 

Reacties:
alexvl06-02-2022 om 16:45

Terecht, maar wel weer billenknijpen

 

Dijk06-02-2022 om 16:46

Dankzij door wisselbeleid van Buys.

A Matter of Honor06-02-2022 om 17:09

Ik zeg niks meer, heb mijn punt maanden geleden al gemaakt.

RooieRed06-02-2022 om 17:05

Drie punten waren verdiend. Uit de selectie is een veel sterker en jonger team te smeden met meer ontwikkelingskansen. Jammer, nog een kleine 5 maand te gaan en dan hopenlijk een stevige wisseling van de wacht.

appie happie06-02-2022 om 17:07

Ach een beetje spanning in deze tijden kan geen kwaad,toch!!

Ik heb een hele goede Meijer  , Duarte en v Hintum  gezien..uiteraard StrandLarsen.( twee prima doelpunten)en zowaar enkele aardige voorzetten van Dankerlui.

Te Werik komt duidelijk te kort..jammer maar hij zal worden vervangen..geldt ook voor de keeper..

Herman Badkuip06-02-2022 om 17:16

Heb vanmiddag genoten van een strijdvaardig FC Groningen, vooral in het eerste deel van de eerste én tweede helft werd er erg sterk gevoetbald met een hoofdrol voor Laros Duarte, die het spel maakte met prima voorzetten op de wingbacks Damiel Dankerlui en Bjorn Meijer! Ook Nerasysho Kasanwirjo speelde als controleur een sterke partij, kon vaak voorkomen dat de aanvallers van Go Ahead gevaarlijk zouden worden. Paulos Abraham in zijn nieuwe rol als zwervende linker aanvaller beviel mij ook, samen met Michael de Leeuw en pinchhitter Jörgen Strand Larsen voorin! Mike te Wierik en Bart van Hintum hadden 't vanmiddag een stuk lastiger als centraal verdedigingsduo...als ik eerlijk ben zie ik toch veel liever Kasanwirjo en Marin Sverko achterin spelen met Dankerlui en Meijer....Op het middenveld viel Tomas Suslov mij tegen, na elk duel bleef hij steeds weer op de grond liggen. Als ik trainer Buijs was zou ik volgende week kiezen voor een middenveld met Suslov óf Bogarde op rechts, Laros Duarte centraal en Daniël van Kaam op links...Billenknijpen op het einde wedstrijd kwam volgens mij niet door het wisselbeleid, maar was een logisch gevolg van een slotoffensief van Go Ahead. Vond de wissels van Buijs logisch, de spelers die gewisseld werden waren uitgeblust! Begrijp de kritiek op keeper Peter Leeuwenburgh niet helemaal, kon volgens mij niets doen aan de tegengoal, dat was een dekkingsfout van Bart van Hintum! Drie belangrijke punten en we kunnen weer een beetje met een schuin oog naar plek 8 kijken....Tis nog lang niet gespeeld hoor....

TomOkker06-02-2022 om 17:23

Prima analyse Herman. Kasanwirjo en vooral Duarte erg sterk.

Alf06-02-2022 om 17:20

Fijn om weer eens in de Euroborg de wedstrijd te zijn. Dat is toch echter dan voor de tv. De FC was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Wel speelden ze me wat teveel de lange bal ipv eronderuit te voetballen. Bij de goal tegen maakte Ter Wierik een klein slippertje, maar verder vond ik hem wel goed spelen. Fouter was het dat de nummer 30 van GAE vrij kon koppen. En de keeper heb ik op geen fout kunnen betrappen. Hij kreeg op het laatst nog een moeilijke bal die hij goed pakte.

Al met al dik verdiend en ik heb me wel vermaakt op de tribune :)

Euroborg06-02-2022 om 17:27

Wat ben jij toch een bofkont Alf, lekker live bij de wedstrijd in de Euroborg! En ik heb jullie gehoord hoor, de twaalfde man in het stadion ondersteunde op een geweldige wijze het team van Buijs en Poldervaart! Dat mag ook wel eens gezegd worden, alle toeschouwers bleven tijdens het noodweer in de tweede helft FCG toejuichen! Dat is de ware spirit, zou toch fijn zijn als wij de volgende keer er ook weer bij mogen zijn! Lekker mannen, weer drie belangrijke puntjes erbij, dat is altijd goed voor het zelfvertrouwen van dit jonge team van Buijs. Kan alleen maar beter worden als Balker en Irandust er ook weer bij zijn!

Bas3806-02-2022 om 17:41

Valt me nog mee dat de super suporters hier niet gelijk groningen europa in lullen na 1 overwinning

TomOkker06-02-2022 om 17:51

Herstel 2 overwinningen

Herman Badkuip06-02-2022 om 21:26

Valt mij nog mee dat er bijna geen kritiek op trainer Danny Buijs wordt geleverd .....

FCG_far away_107-02-2022 om 08:55

In plaats van een reactie uitlokken, kan je ook wat anders typen. Ik snap dit soort acties niet. Wat wil je hiermee bereiken?

A Matter of Honor07-02-2022 om 14:19

Daar krijg je dan geen antwoord op FCG far away1.

Herman Badkuip07-02-2022 om 16:46

Praat alsjeblieft voor je zelf AMOH....ik reageerde gewoon op een reactie van Bas38, die stelde dat de super supporters FCG Europa in probeerden te lullen....Onzin natuurlijk, zou fijn zijn als wij op het einde van de rit nog mogen strijden in de playoffs Europees voetbal, dat vinden alle supporters toch fijn of niet? En laten we eerlijk zijn, het is nog altijd mogelijk!

Bas3806-02-2022 om 17:55

Tom klopt bedoel 2

Nachtwacht06-02-2022 om 17:58

Belangrijke punten. Mooie pass van Duarte bij de 1-0 en genieten van de energie van Meijer en Abraham aan de linkerkant. Rest van het seizoen de linkerkant in tact houden. Dat heeft Buijs dan wel bereikt, Abraham loopt zich het snot voor de ogen en gaat bijna steeds van achterlijn naar achterlijn.

Te Wierik laat zich te makkelijk uitkappen bij de gelijkmaker, maar moet zeggen dat die aanvaller dat ook fantastisch deed, inclusief de perfecte voorzet. Als ik moet kiezen tussen het wisselen van Te Wierik of van Hintum, dan kies ik er voor Te Wierik te wisselen voor Bogarde en Bogarde wat meer op het middenveld te laten spelen.

Trots op het publiek

Bas3806-02-2022 om 20:05

Blijf die keeper onbetrouwbaar vinden geef nu hoekstra de kans maar paar wedstrijden 

Herman Badkuip06-02-2022 om 21:18

Vraag mij af welke wedstrijd jij hebt gezien...Vind dat je onze keeper weinig kunt verwijten hoor!

manus07-02-2022 om 14:46

Leeuwenburgh heeft geen fouten gemaakt deze wedstrijd, maar wat me opviel is, als hij een bal teruggespeeld krijgt en die weer weg gaat schieten, hij eerst een paar onhandige tussenstapjes maakt. Zijn coördinatie lijkt daarbij niet helemaal optimaal.

manus07-02-2022 om 14:46

dubbel verzonden na herladen pagina; excuus.

Marco06-02-2022 om 20:49

Het aanvalsplan van hoog druk zetten en met de wingbacks aanvallen is behoorlijk gelukt. Fijn dat Larsen is gebleven.

Het zou helpen als ook Abraham en Suslov voorzetten gaan geven vanaf de flank.

Verder veel rommelige momenten, wat met wat meer nauwkeurigheid en idee kan worden voorkomen. 

 

Snooty10.07-02-2022 om 09:26

Zie dat Bjorn Meijer een contract heeft tot 2023, zijn ze al bezig met verlenging? Anders loopt ie straks tegen een opleidingsvergoeding de poort uit!

brummie07-02-2022 om 09:51

Verdiende overwinning in een bij tiijden guur en koude Euroborg. Ploeg speelde strijdlustig en aanvallend. Heb genoten van de ploeg. Duarte erg goed. 

Eigenlijk uit het niets scoorde GAE. Dat het op het einde wat billenknijpen werd is niet onlogisch. Gezien de jonge ploeg en GAE met alles of niets. Vond de wissels niet zo raar wat dat betreft. 

Vond het erg mooi om te zien dat bij bedanken publiek Buijs meeliep met de groep. Tijdens ronde gaf hij aan spelers schouderklopjes, deed een arm om ze heen en gaf ze complimenten. Fijn dat jonge jongens zoals Meijer, Kasanjawiro, Abraham en Suslov zich zo goed ontwikkelen. Strand Larsen heeft kritiek Buijs op zijn spel goed opgepakt en maakt ook prachtige stappen. Verder nog een lans breken voor Dankerlui. Hij speelde gister een ruime voldoende. 

Op naar Fortuna thuis. Zo zie je maar dat na wat winst wedstrijden er meer vertrouwen komt. Hopelijk kan de ploeg dit vasthouden en een mooie serie neerzetten. 

Marco07-02-2022 om 15:01

Ben heel wat minder enthousiast over Dankerslui en zijn optredens. Hij weet vaak het goede moment te kiezen om diep te gaan, dit is een kwaliteit. Echter ontbreekt het vrijwel altijd aan een goede voorzet op Larsen of De Leeuw. Hij staat na 2/3 van de competitie ook slechts op 1 assist. Ook gister leidde het goed doorkomen tot geen enkele doelpoging op zijn voorzetten. 

Verdedigend komt hij veel tekort. Is ook logisch want hij is van origine rechteraanvaller. Zowel zijn duelkracht als zijn gevoel voor ruimte is zeer zwak. Ook gistermiddag moest Te Wierik uit het centrum weg om in de rechterhoek een aanvaller af te stoppen. Deze zone moet de wingback afdekken. We krijgen dit seizoen veel doelpunten tegen door voorzetten vanaf de rechterkant. De aanvallende intenties van Dankerslui wegen niet op tegen de assists die hij geeft. Tegen PSV kwam ook het tegendoelpunt vanaf rechts, en faalde hij meerdere keren in het geven van een bruikbare voorzet op de spitsen waardoor je de wedstrijd uiteindelijk verliest. De speler heeft ook nog geen enkele gele kaart dit seizoen, terwijl je als verdediger er best op zijn tijd mag opknallen. 

De staf moet Dankerslui leren om mannelijk te verdedigen en leren om een goede voorzet te geven zodat er kansen komen. Zolang dit ontbreekt blijft het een zwakke plek in het elftal, waarbij je wenst dat er ten minste een speler komt te staan die zijn verdedigende taken op orde heeft.  

07-02-2022 om 19:47

Brummie: Zondag goede wedstrijd gezien, gemiddeld genomen: ben het niet eens dat GAE de zwakkere ploeg was, maar wel wist op momenten ( eerste kwartier en na rust  ) dit FC G team beter met z'n taken en verantwoordelijkheden om te gaan....waarom ze dit nou niet tegen NEC (beker) konden leveren?dat  is mij een raadsel..tegen NEC kwam er een half nieuw team in...Verder heb ik ook nog een wens voor de volgende wedstrijd:  Laat Buys die wissels zoveel mogelijk uitstellen of "vergeten" en met een vaste basis een serie wedstrijden uitspelen.  

De spelers zullen van zich zelf meer dan gemotiveerd zijn, volgend weekend, om te winnen... ga je spelers teveel terecht wijzen/bevestigen op hun tekortkomingen, dan kan er bij verlies een mismoedikgheid komen...  positief denken is een onmisbare motivator, dat leert de psychologie.

Ik hoop volgende week een herhaling te zien van de opstelling en speelwijze...

FCG_far away_107-02-2022 om 21:00

Het valt me vooral op dat meerdere spelers langer op dezelfde positie staan, waardoor ze beter weten wat er van ze verwacht wordt. Dat zegt denk ik ook iets over de slimheid van de speler zelf (zonder hier iemand mee naar beneden te willen halen).

Er zijn ook spelers waar dit niet voor geldt, zoal een Kasanwirjo, daar zit die slimheid van nature in. Dit soort spelers zijn vaak niet voor langere tijd bij onze club te houden.

Een combinatie van bovenstaande is, mijns inziens, de reden voor het beter presteren. Misschien heeft DB nu ook beter de balans gevonden tussen de verschillende linies, wat voor beter voetbal zorgt. Het staat nu beter en loopt lekkerder in het veld.

 

Laten we vooral deze lijn doortrekken en komende week tegen Fortuna ook 3 punten pakken. Dan zijn we hard op weg naar plek 8

Johan07-02-2022 om 11:25

Bij vlagen prima Groningen gezien. Buijs krijgt het weer aardig op de rit. Duarte begint steeds beter te presteren. Meijer zsm verlengen tot 2026. Mooi om te zien dat dit soort spelers doorbreken. Snap trouwens niet dat je elke keer nog negatieve dingen moet roepen over een trainer die al weggaat en toch 3 jaar zn best heeft gedaan en gewoon goed gepresteerd heeft en ook nog een oudspeler is van deze club. Dan heb je of geen verstand of je bent gewoon geen supporter. 

Euroborg07-02-2022 om 20:44

Jij hebt volkomen gelijk hoor Johan.....laten we alsjeblieft een beetje normaal doen tegen elkaar op deze Boerenmacht-site, met respect reageren op elkaar én niet alle frustraties loslaten op elkaar óf de trainersstaf van FCG...Niemand schiet daar toch iets mee op....FCG zit op dit moment in een positieve fibe, laten wij dat ook doen met z'n allen! Steun als een echte supporter ons cluppie FCG, daar komen wij met z'n allen veel verder mee!

b.raatjes196608-02-2022 om 07:00

Inderdaad niet alweg commentaar geven ze spelen nu allemaal goed we klimmen langzaam OMHOOG laten we dit vasthouden 

Alf08-02-2022 om 11:36

Achtste plek is een haalbaar doel voor de FC. Ik weet alleen niet of dat goed genoeg is voor nacompetitie om Europees voetbal. Hopelijk gaat het lukken.

Euroborg08-02-2022 om 21:09

Alles is volgens mij nog mogelijk in de eredivisie....Zoals Kees al heel goed opmerkte, positief denken is een onmisbare motivator! Oók voor het presteren van ons FCG, naast een duidelijk speelplan met een vaste opstelling, dat zorgt voor zelfvertrouwen bij de spelers! En we hebben de laatste weken gezien wat zelfvertrouwen doet met een team.....Komt bij dat FCG als échte volksclub de steun van het fanatieke thuispubliek heel goed kan gebruiken! Nog meer toeschouwers bij de wedstrijden stimuleert ons team nog meer....Zou fijn zijn als de trainers Buijs en Poldervaart dit seizoen kunnen afsluiten met een deelname aan de playoffs Europees voetbal, maar dat is géén must dit seizoen. Belangrijkste dit seizoen is dat de jeugdige talenten véél speelminuten krijgen, waardoor zij zich steeds beter kunnen doorontwikkelen! Een jong team zal nog niet elke wedstrijd stabiel zijn, er zullen gerust nog wedstrijden komen waarin het minder draait. Maar ook dat hoort bij het leerproces van onze jonge talenten, gesteund door een aantal ervaren ouderen als Te Wierik, van Hintum en de Leeuw! Trainer Buijs heeft zijn speelplan de laatste weken al bijgesteld naar het meer naar voren spelen én nog meer druk geven op de tegenstanders.....Het spel van FCG wordt daardoor aantrekkelijker voor het hele team én voor het publiek! Blijft wel belangrijk om alle jonge talenten van de huidige selectie binnen boord te houden met opgewaardeerde en langdurige contracten. Verwacht eigenlijk wel, dat onze TD daar al lang mee bezig is....Binnenkort doen Irandust en mogelijk ook Balker mee aan de laatste wedstrijden van dit seizoen. Alleen maar gunstig, want dat betekent nog meer mogelijkheden voor trainer Buijs om met een zo'n sterk mogelijk team op het veld te komen....Ben benieuwd naar de komende wedstrijden met heel veel publiek én sfeer in de stadions!

Alf10-02-2022 om 12:29

Voor de mensen die nog een kaartje willen voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard: de site werkt voor geen meter. Maar het is me gelukt (12.26u). Blijven proberen en verversen helpt!

BROMBEER10-02-2022 om 12:33

Nou Nou Nou Halelujah.., weer een verrassing van onze fantatische technisch directeur....

Pele van aanholt traint meer met onze fc groningen, een dikke pluim voor de scouting..

#vooreendubbeltjeopdeeersterij

Alf10-02-2022 om 12:48

Meetrainen betekent nog helemaal niks.

Dijk10-02-2022 om 13:10

Zelfs bij Hveen kon hij geen contract krijgen zegt genoeg. 

appie happie10-02-2022 om 12:50

Je weet het nooit????

b.raatjes196610-02-2022 om 13:10

Inderdaad hij zal een goede versterking zijn

Herman Badkuip10-02-2022 om 13:38

Zal je straks toch zien dat die Pelé van Anholt dé revelatie van dit seizoen wordt.....Dan wil ik Brombeer, Alf en Dijk nog wel eens horen. 

Dijk10-02-2022 om 13:43

Revelatie je weet niet eens wat woord betekent. Lijstjes niet voor elkaar bij scouting en MJF dan kom je bij een revelatie uit. 

brummie10-02-2022 om 14:40

Heerenveen heeft al 2 rechtervleugel verdedigers en 3 defensieve middenvelders onder contract. Logisch dat van Anholt daar geen contract krijgt. 

Hij mag meetrainen bij FC, wellicht is hij goed genoeg. 

Euroborg10-02-2022 om 15:40

Vond Pelé van Anholt een aantal jaren geleden een prima rechtsback bij Heerenveen......ben benieuwd of hij van toegevoegde waarde is voor FCG. Even voor Dijk....misschien is Pelé van Anholt wel dé ontdekking van het jaar! Tis altijd het proberen waard toch?

Dijk10-02-2022 om 16:06

Even voor euroborg en badkuip geen ontdekking en revelatie Pele van anholt.  

Fan op afstand10-02-2022 om 16:12

Als hij gratis is en een beetje kan ballen,  direct contract geven.  Nu onze hoofdsponsor niet aan zijn verplichtingen kan voldoen moeten we maar voor de aanbiedingen en koopjes gaan.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!