Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen geeft in extra tijd zege uit handen

Door Redactie 42 reacties

Het stadion kon weer aardig worden bezet na de bijna twee jaar durende coronacrisis. Ongeveer 500 FC Groningen supporters waren daarbij aanwezig. FC Groningen kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een goed genomen vrije trap van Duarte. Op slag van rust schoot Meijer op de paal. Diep in de tweede helft maakte Matuta zijn basisdebuut. Strand Larsen raakte vanuit een omhaal de paal. In de extra tijd kopte Nakayama de gelijkmaker tegen de touwen waardoor FC Groningen dat de winst zo goed als zeker binnen had, in rook opgaan. 

eerste helft
Het eerste kwartier kende veel strijd en inzet van beide teams op een zwaar doorweekt veld. De thuisploeg werd één keer dreigend, waarbij een doelpoging bijtijds werd geblokt.

In de 19e minuut leek een grote kans voor de Groningers in de maak maar er was buitenspel geconstateerd. De Zwollenaren probeerden geregeld de bezoekers terug te drukken maar de gasten kwamen niet in de problemen. 

Na een ruim half uur werd de bal in de diepte gespeeld op Abraham waarbij de doelman net eerder bij de bal was en kon wegwerken. Kort daarna werd Duarte die kon opstomen over de as richting doel van Lamrpou, aangetikt net buiten de zestien. Het kwam Strieder op geel te staan. De vrije trap van Duarte zeilde in de kruising, 0-1! Over en weer waren er vele kleine overtredingen. Op slag van rust werd Meijer met een diepe vrije bal gevonden die volley geschoten de paal trof. Wat een pech!

tweede helft
Redan leek al snel na de hervatting op weg te zijn naar de gelijkmaker maar schoot over het doel van Leeuwenburgh. Aan de andere kant van het veld werd Strand Larsen in stelling gebracht door Meijer. De Leeuw scoorde maar de Noor had daarvoor een overtreding gemaakt op Nakayama waardoor de treffer werd afgekeurd.

Halverwege het tweede bedrijf paste Buijs een dubbele wissel toe. Postema en Kalley vervingen De Leeuw en Abraham. De thuisploeg probeerde een doelpunt te forceren maar kwamen lange tijd niet tot uitgespeelde kansen. 

Een kwartier voor tijd voorkwam Leeuwenburgh de gelijkmaker. Een doelpoging van De Wit werd geschampt in de verdediging, Redan kon uithalen maar stuitte op de sluitpost. Duarte werd naar de kant gehaald, Matuta kreeg zijn debuut en wat kwam Zwolle weer goed weg bij de omhaal van Strand Larsen dat tegen de paal kwam. Kasanwirjo schoot kort daarna nipt naast.

Maar liefst zes minuten werden bijgetrokken. Een vrije trap van Symak vloog via de handen van Leeuwenburgh en paal buiten het doel. Daar zwijnde FC. Maar uit een corner mocht Nakayama vogelvrij de 1-1 binnenknikken.... Daarmee kwam er aan dit vechtduel tot een (voor ons naargeestig) eind, waarbij de Zwollenaren met deze onverwachte puntendeling zich het meest gelukkig mee mochten prijzen.

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, van Polen, van de Werff, Nakayama, Reijnders, Strieder, Anderson, Clement, De Wit, Darfalou, Redan        

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, van Hintum, Meijer, El Hankouri, Suslov, Duarte, Abraham, De Leeuw, Larsen

Reacties:
Dijk20-02-2022 om 14:42

Dankzij het idiote wisselbeleid van Buys. Kom er maar in Badkuip.

appie happie20-02-2022 om 14:51

Of Brummie

Cantona20-02-2022 om 14:44

Matuta viel goed in, die wil ik wel wat vaker zien spelen.

 

20-02-2022 om 14:48

Ik had het vooraf voorspeld... en dit gelijk krijgen ( en wéér eens gelijkspelen ) is gewoon dankzij dat bange schijtvoetbal.  Wat voor wedstrijden gaan we nog zien de komende 2 maanden... nivo is helemaal FC Groningen ONWAARDIG ... ja,  dat vind ik ervan.

Dijk20-02-2022 om 14:54

Ten eerste Hankouri rest van seizoen op de bank met ter Wierik. Verdedigd niks laten zien en aanvallend niks. Zet Bogarde erin en Irandust. En Buys neem aub afscheid.

grunn196720-02-2022 om 14:50

Leuke wedstrijd gezien, heb de hoop al lang opgegeven dat de FC goed gaat voetballen, daar is de selectie veel te zwak voor.

Vanmiddag wel strijd gezien en dat maakt veel goed.

8 punten halen ben je veilig, meer zit er niets  in.

Dan hoop ik dat naast Buijs ook Flederus zijn biezen pakt, veel teveel spelers gehaald van bedroevend niveau en wat ook nog veel geld heeft gekost. Als voetballer was het niks, als TD is het helemaal niks. Weg met die vent.

Herman Badkuip20-02-2022 om 14:53

Vanmiddag een heerlijke, spannende wedstrijd gezien tussen twee keihard werkende voetbalteams...fijn dat er weer eens flink wat publiek in het stadion zat! Geweldig de steun van het uitvak voor de spelers van FC Groningen. Hoogtepunt voor mij was de geweldige vrije trap van Laros Duarte, jammer dat PEC Zwolle op het einde van de wedstrijd de toch wel verdiende gelijkmaker maakte....Puntje erbij verandert weinig aan de tussenstand in de eredivisie voor FCG...linkerrijtje blijft nog ver weg voor de mannen van Danny Buijs!

Nachtwacht20-02-2022 om 14:55

Het was meer spannend dan goed. Geen berekenend betonvoetbal, maar energie en strijd.

Ondanks het verspelen van de winst mij prima vermaakt en trots op het uitvak.

Duarte was echt de baas op het middenveld... knap en achteraf een goede aankoop

Strand Larsen ook goed als aanspeelpunt. Die heeft fysiek stappen gezet dit seizoen...

 

Voor buitenspelers wel een lastig strijdplan, dit

Maar goed... met een beetje geluk....

Bayern 20-02-2022 om 15:54

Kameraad en ik zeiden in de 70ste minuut al tegen elkaar dat die gelijkmaker nog zou gaan vallen. Vanaf minuut 60 à 65 begon men alweer met achteruit lopen namelijk. Ipv dat je de ploeg laat staan zoals hij staat en gewoon gaat voor die 2e. Haalde Buijs elke lijn die er nog in zat (en dat is al niet veel bij Groningen) er uit door wederom rare wissels. En kneus Hankouri bijvoorbeeld weer laten staan.

Ik begin serieus het idee te krijgen dat hij Groningen aan het saboteren is. Van mij mag Fledderus hem vandaag nog op non-actief zetten. 

Dijk20-02-2022 om 16:19

Klopt die kneus Hankouri zal niet verdedigen of serieus een aanval beginnen. Altijd een andere speler in moeilijkheden laten komen. Zeker een voorstander om Hankouri per direct op non- actief te zetten. 

 

Rob197020-02-2022 om 19:47

Voor alle mensen die het jammer vinden dat Hankouri weggaat, moeten maar eens zijn wedstrijd van vandaag analyseren. Alleen al hoe je het voor elkaar krijgt om in de laatste minuten een vrije bal op de achterlijn niet naar voren kan krijgen, maar verwerkt tot corner. 

brummie20-02-2022 om 16:10

Spannende wedstrijd gezien op een zwaar veld en winderige omstandigheden in het MAC Park stadion. Tactisch ook interessant omdat Schreuder 5-3-2 speelt met zijn elftal. 

Fc gaf wederom weinig weg, en jammer dat tegendoelpunt in blessuretijd nog viel. Voorin had beter uitgespeeld mogen worden voor de 0-2.

Uiteindelijk blijft het resultaat net als tegen Fortuna in een iets mindere mate nu een domper. Bij FC speelde een aantal met wat pijntjes en PEC wisselde steeds meer opportunistisch, waardoor ook Buijs wisselend moest ingrijpen. 

Het was voor beide partijen lastiger voetballen met de veld en weerscondities. Kwam het voetbal niet ten goede. Blij met inzet en strijd van de spelers. Heb genoten van de mooie actie en doelpunt Duarte. En had uiteraard net als iedereen Meijer een mooi goal gegund.

PEC was de meest gelukkige met een punt op de valreep. Het zal dit seizoen vast ook nog een keer gunstig uitpakken voor onze FC als we deze lijn doortrekken. Op naar een goed gevulde Euroborg tegen Willem II! 

 

 

 

Euroborg20-02-2022 om 17:00

Spannende wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen in een sfeervolle ambiance met een geweldig uitvak FCG-supporters! Beste kansen waren in dit duel voor FCG, geweldige vrije trap van Laros Duarte én jammer voor Bjorn Meijer, dat zijn schot op de paal uiteen spatte....Ook een fraaie omhaal van spits Jörgen Strand Larsen op de paal...Jammer dat de drie punten niet zijn meegenomen naar Grunn, dan moet 't volgende week in een uitverkochte Euroborg tegen Willem II maar gebeuren! Fijn dat ook jonge spelers als Matuta, Sverko en Kalley speelminuten kregen van trainer Buijs! Hoop dat we Delaho Irandust komende zaterdag thuis tegen Willem II ook weer te zien krijgen....

manus20-02-2022 om 18:30

Ja, leuk dat Kalley speelminuten kreeg, maar het heeft ons misschien wel de overwinning gekost. Spelers een kans geven ben ik voor, maar niet als je met 1-0 voor staat en de overwinning over de streep wil trekken.

b.raatjes196620-02-2022 om 17:07

Nou denk eens na fc Groningen heeft een uit duel niet verloren we gaan met een punt naar huis Zwolle moet zich schamen zei speelde voor eigen publiek voor het eerst dus Zwolle moet zich schamen 

b.raatjes196620-02-2022 om 17:13

Wij als fc Groningen heeft geknokt her was een vecht wedstrijd en de veld was super slecht en jammer van strand larsen die omhaal op de paal dat was jammer maar ja daar moet je geluk mee hebben maar goed we hebben een punt eraan over gehouden en volgende week drie punten pakken tegen Willem 11 thuis publiek er achter dan komt het allemaal goed 

Bombarda779120-02-2022 om 17:37

Nou, als het publiek het gemiddelde niveau van de mensen op de dit forum hebbeb, dan heb ik er een hard hoofd in raatjes. Dat zijn geen supporters. Zit een hoog PH waarde in op een of andere manier. Maar het gekke is, als je eens terugleest, in het begin zijn ze positief over een speler of trainer, en dat duurt maar even, dan wordt de hele boel afgebrand. En het schijnt dat als je al heeeeeeeeel lang naar de FC gaat, dat je dan meer recht van spreken hebt... hoe dan ook, ik heb me goed vermaakt, het was spannend, vechtvoetbal op een slecht veld, die commentator refereerde nog naar de Championship in Engeland, zo'n wedstrijd was het. Ik vond het wel mooi. Meijer op de paal, JSL eveneens, Zwolle nog een keer binnenkant paal, veel gele kaarten, ja het is geen Ajax, Bayern Munchen of Barcelona. Op naar Willem II. 

Bayern 20-02-2022 om 19:14

Hoog PH waarde? Als je bedoelt dat de realisten en mensen die wel verstand van voetbal hebben hier zuur zijn, dan heb je het over LAGE PH waarde. Beetje domme reactie dus. Maar goed van mensen die blind zijn voor de realiteit kun je wellicht ook niet teveel intelligentie verwachten denk ik dan maar. 

Bayco20-02-2022 om 17:37

 

Dit zegt buijs in interview..

Het is jammer, maar de jongens hebben echt alles gegeven. Als angst leidend wordt, maak je fouten.'

 

Angst begint bij opstelling..idd je je kan de jongens niets verwijten..

 

Dijk20-02-2022 om 18:08

Buys heeft geen spiegel 

appie happie20-02-2022 om 19:07

Jezus Buijs  kijk naar jezelf,jij wisselt de meest vreemde spelers de laatste weken.ik begin toch echt aan sabotage te denken.!!!

Wat dacht je ervan om gezellig met je familie terug naar t' westen te gaan..voordat je wordt gegestuurd,want dat zit eraan te komen,grapjas!

b.raatjes196620-02-2022 om 18:28

De spelers hebben het uitstekend gedaan ik vind ook dat de wedstrijden afgelast moeten worden alle wedstrijden dit is toch geen doen het velden zijn net zwembaden 

Dijk20-02-2022 om 18:49

Kom op zeg wedstrijden door laten gaan,  er was geen waterplas op het veld te bekennen o.a. bij pec - fc. Zijn geen mietjes. 

Reactie verwijderd door redactie

b.raatjes196620-02-2022 om 21:40

Ik bedoel alleen maar te zeggen zo verniel je veld als er een beetje sneeuw op licht wordt de wedstrijd afgekeurd en nu er een waterballet is worden er geen wedstrijden afgelast als je een slijding maakt op veld kun je lelijk geblesseerd worden gelukkig voor fc Groningen niet gebeurd anders kun je een speler lelijk manier kwijt raken voor de rest van het seizoen 

Sapmeer21-02-2022 om 08:45

Het bevreemd mij dat van Kaam gisteren niet werd ingebracht ipv Kalley. Je weet dat je de laatste 10 minuten onder druk komt te staan ,juist dan is een speler die de bal in de ploeg kan houden veel belangrijker dan een speler als Kalley die trouwens heel slecht inviel. Heel vreemd is het ook dat van Kaam die vorig seizoen vaste basis speler was niet meer gebruikt wordt. Het lijkt erop dat gehaalde spelers bij de FC meer crediet hebben dan de eigen jeugd. Het zou heel jammer zijn als hierdoor net als Dallinga,Pol,en Balk ook van Kaam straks teleurgesteld vertrekt.

manus21-02-2022 om 10:45

appie happie21-02-2022 om 10:54

Maar er is verder niemand diehet wisselbeleid van dhr Buijs nog kan volgen.

Helemaal NIEMAND.

Sabotage..dat komt in mij op.

appie happie21-02-2022 om 09:36

Er schijnt nogal wat activiteit te zijn bij de euroborg..mijn dochter werkt er tegenover..

Holwierde21-02-2022 om 10:59

Spelers die weken niet voetballen stop die clown erin.

 

appie happie,zijn ze daar aan het graven of aan het bouwen.

appie happie21-02-2022 om 11:35

Rob197021-02-2022 om 11:56

Nu is het seizoen al verloren, mag de technische staf wel eens goed aangepakt worden op kantoor. Wie dit beleid kan volgen, is ook van het padje af. Amusementswaarde nul, (op nagelbijten na), alleen maar ren je rot voetbal, wisselbeleid van een dronken paard, en dan nog maar over de veldbezetting te zwijgen.

Het eigenwijze van onze trainer, wordt nu ook landelijk onderuit gehaald, doordat het voor bijna geen mens meer te volgen is hoe onsamenhangend Groningen speelt.

Na iedere wedstrijd moet ik op Twitter weer lezen, dat de supporters van de tegenpartij met de supporters van Groningen te doen hebben, omdat wij echt bagger voetbal spelen.

Het eigenwijze, gaat bij de club nu ook zijn tol eisen, ontevreden spelers en geen team meer zoals het eerder was. Haalt Leeuwenburg er een goede bal uit, krijgt hij van 1 speler een compliment, waar zijn de vrienden zoals vroeger. Om in de woorden van Appie Happie mee te gaan, saborteert, Hankouri gewoon mee. Omdat hij geen verbeterd contract kreeg, nee ook hij moet in de spiegel kijken, omdat hij niet meer waard is. Wordt wakker, in Groningen, en laat het nog niet verder kapot gaan.

appie happie21-02-2022 om 12:18

Zouden Buijs en Schmidt ( psv) bij elkaar op visite komen? Ze doen bijna dezelfde rare dingen..qua wissellen bv!!

Azing zegt,Buijs moet vrijuit gaan spelen de laatste westrijden...maar ik ben bang dat,dat niet in zijn woordenboek staat..

 

Paul Matthijs en Peter de Boer worden er zonder pardon uitgetrapt,omdat ze niet in de visie passen!! Nou Buijs past al een hele tijd niet meer in onze visie( uitzonderingen daar gelaten lees Brummie en Badkuip ea) maar dat mag ieder man zijn eigen " ding" verdedigen..ik geloof dat het bij de FC niet zo is,Fleddie bepaalt!!

Ik heb zelfs geluiden gehoord over de terugkeer van Hans Nijland...Zou mij niet verbazen...

Rob197021-02-2022 om 12:26

Dat er iets moet gebeuren lijkt mij duidelijk, er moet een voetbalman a la Veldmate in de organisatie, die samen met Fledderus kunnen sparren. Nu is alles ongenuanceerd en éénrichtingsverkeer, en dat is niet goed.

Mannen als Mathijs zou je voor je club moeten behouden. De Piet Fransen en Martin Koeman in de dop, dan kun je nog zo botsen, maar daar wordt het alleen maar beter van.

21-02-2022 om 15:18

@ Appie Happie

Brummie en o.a. Herman Badkuip schrijven vaak positief over club en over het resultaat en ook als dat er bij herhaling  niet is -  EN vaak negatief over bloggers op BM...jij moet dat toch begrepen hebben? Over de trainer(s) met een goedmakertje of excuus als er ronduit weinig wordt gepresteerd:  Buys en Fledderus worden door clubwatchers en ook hier op BM door hen OOK kritiekloos gevolgd...en inderdaad zoals hierboven gemeld: er wordt gewoon onder Buys minder goed gevoetbald in vergelijking met wat de spelers uit de selectie van zichzelf na een ruime periode bij de FC G op het veld  moeten kúnnen laten zien...Het kan een keer zo zijn, dat er een terecht excuus te vinden is, maar steeds bij herhaling...?  En altijd is Buys de enige kenner die het bij het juiste eind heeft als je hem hoort nabeschouwen; dat roept ook soms weerstand op, merk ik bij mijzelf... maar er speelt rond wedstrijden meer:

1. Spelers als handelswaar:  Nu ( maandag 21 ) blijkt er serieuze belangstelling van Strassbourg ( bron: LÉquipe) om JSL voor 5 a 6 M. over te nemen (  en ook vanuit Noorwegen ( Bode/Glimt )willen ze Kalley- die amper speelt  terugkopen; verder wordt mogelijke Peter van Anholt als RB aangetrokken.

Dit is een belangrijke reden om bepaalde spelers wel op te stellen; Hankouri net zo: ook al speelt ie slecht, hij moet een transfer maken in de zomer.  

2. Er komt een zwaar programma voor FC Groningen aan de komende 2 maanden...het kan best zijn dat Buys zijn belangrijke spelers wil sparen voor blessures  omdat hij ze tegen sterke tegenstanders hard nodig heeft.  Maar zoals zo vaak: zonder middenveld spelen,  Van Kaam niet opstellen en Ngonge uit de basis laten, terwijl Suslov uit vorm is... ik verwacht weinig goeds meer te zien van deze selectie...

3. Fledderus heeft  het niet zo op met "de supporters". Zegt zelf nu niet meer zo "popie" meer te willen doen/ zie uitspraken van : fleddie maak mij gek of een duimpje omhoog achter zijn laptop...( Hij liet zich op Koffiecorner/RTVNoord ontvallen ) en  vindt de voetbalpers als meest representatief voor wat betreft  een voetbal-oordeel.  En eindverantwoordelijke Gudde praat veel,  maar is gewoon weinig mededeelzaam over de positie van zijn eigen club, klaagt steen en been over coronamaatregelen ( KNVB of overheid ), maar op het gebied van sponsors loopt ondertussen ook e.e.a. mis.  FC Groningen heeft een te grote broek aan en dit is allemaal gebaseerd op "snel geld" genereren in plaats van sterkere selectie en sterker team nastreven. Goed dat er weer supporters in het stadion mogen...maar die willen ook wat terugzien voor hun seizoenkaart.  De suggestie dat er voor het volgende seizoen kwalitatief betere mensen toegevoegd moeten worden i.p.v. de keuzes van Fledderus die nu  als TD de baas is, onderschrijf ik helemaal... maar Nijland weer terugkeren(?) dat is natuurlijk niet reëel   Op ESPN hoorde ik zondag van Henk Fräser, die einde seizoen bij Sparta vertrekt,  dat hij kritiek heeft bij Sparta op de samenwerking met Van Stee die steeds "andere dingen" doet met opbrengsten van verkochte spelers...En Sparta staat er slecht voor op de ranglijst. Laat ik nou denken dat het bij Groningen er ongeveer in de relatie TD en trainer(s), in de communicatie,  het er precies zo moeizaam aan toegaat.  "Doelstellingen".. pff..praat mij er niet van;

Concluderend:  toeschouwers en FC Groningen supporters zijn niet gek en willen niet bedot worden met steeds excuusjes als het tegenzit , zeker als de FC weinig punten haalt... Maar vooraf aan  iedere vólgende wedstrijd moeten we steeds weer geloven dat we "een wonder team" hebben spelen  o.l.v. Buys/Fledderus ....  Dat is niet zo.

appie happie22-02-2022 om 08:04

Kees  ,zo is het!!!

The Cottage21-02-2022 om 12:14

De staf dient door de supporters/ Groningers keihard worden aangepakt , wij zijn het belangrijkste deel van de FC.

En oh wat is het een zwakke broeder die Buys: op de opmerking van de NOS verslaggever dat hij (Buys) de spelers op stelt, antwoordde Buys dat de club  de spelers koopt.

Dit zwakke figuur dient zijn werk te doen door de spelers te motiveren en hen op de juiste positie neer te zetten.Dit zijn de taken waar hij voor aangesteld is.

En hij dient van de club een verbod te krijgen om zich publiekelijk over de FC uit te laten, "kalt stellen" deze opgeblazen praatjesmaker

Opdat hij geen schade meer kan aanrichten aan de mooiste voetbalclub  ter wereld!

brummie21-02-2022 om 12:47

Ik krijg nu al medelijden met Wormuth... 

Iedereen zijn mening. Er is ook een deel van de supporters die ziet dat na de winterstop het stukken beter gaat met de FC. 

Dingen schrijven als sabotage en kalt stellen dat schijnt geschreven te worden in 'emotie ' heb ik vorige week begrepen van enkele posters hier. Dus laat ik daar dan ook maar geen woorden aan vuil maken. 

Zoals iemand anders al schreef de zuurgraad op dit forum is hoog. Maar tegelijkertijd ook niet representatief voor de gehele achterban van de FC, gelukkig. 

Ik kijk uit naar een leuke pot in de Euroborg en hoop op een mooie sfeer . Supporters die achter de ploeg en TS gaan staan.  Als supporter steun je je club. In goede en soms wat mindere tijden. En voor sommigen is het gewoon nooit goed genoeg, helaas. 

 

 

Rob197021-02-2022 om 13:02

Brummie wordt eens wakker en lees het DvhN, wordt nogmaals uitgelegd wat Buijs er van maakt. En wat betreft sabbortage, in het hoofd van Buijs zit veel frustratie, die hij bij een nederlaag toepast door de schuld af te schuiven. Onze minister president is ook goed in afschuiven, en daarbij nooit geen fouten gaat toegeven, Buijs doet hetzelfde. 

Euroborg21-02-2022 om 17:44

Jij hebt volkomen gelijk Brummie, natúúrlijk gaat 't vanaf de winterstop beter met de FCG....Komt er alleen nog niet in alle wedstrijden uit, maar het team van Danny Buijs heeft de intentie om meer naar voren te spelen. Alleen vervelend dat een vaste samenstelling van het team niet altijd lukt, door blessures óf matige vorm van een aantal spelers [Suslov, Ngonge,Postema, van Kaam en Dankerlui] de laatste wedstrijden....Daar staat tegenover de positieve ontwikkeling van een aantal jeugdspelers [Duarte, Kasanwirjo, Meijer, Abraham, Strand Larsen, Bogarde en Matuta], die er voor gaan zorgen, dat FCG dit seizoen goed gaat afsluiten! Kijk ook uit naar een aantal fijne wedstrijden in de Euroborg tegen Willem II, NEC, Ajax, Heracles, Sparta én Cambuur....misschien gaat de laatste thuiswedstrijd nog héél belangrijk worden! Uit hebben we nog een aantal lastige wedstrijden tegen Feijenoord, Utrecht, Heerenveen, RKC én Twente....maar ook dan zijn wij niet kansloos!

Bombarda779121-02-2022 om 21:08

Maak je geen zorgen brummie, denk je nou echt dat de fc zich wat aantrekt van wat meninkjes op dit forum?

The Cottage21-02-2022 om 13:14

Ik ben een StadGroninger, een Stadjer en ook Ommelands bloed stroomt door de aderen en seizoenkaarthouder.

ik ben geen supporter want dan zijn de enige kleuren groen en wit en krijg je een vertroebeld beeld van de werkelijkheid.

 

Ik volg kritisch het reilen en zeilen van de club en daar hoort het functioneren van de technische staf ook bij en wanneer ik zie dat sommige figuren  binnen de club en ook zogenoemde supporters ( vechtersbazen van GHC youth, oprotten met zulke parasieten )de club schade berokkenen dan doet dat pijn en laat ik niet na om dat te benoemen en er wat aan te doen.

Wat zal 1 juli 2022 een mooie dag worden ,officieel is dan de heer Frank Wormuth een representatief /vakkundig boegbeeld van de FC!

Rob197021-02-2022 om 13:27

Wormuth, is een trainer die uitermate correct is, hij weet hoe het werkt in de Nederlandse competitie en zal zich niet telkens aanpassen aan de tegenstander. 

In zijn analyse is hij ook correct en durft hij fouten toe te geven.

Het inbrengen van Kally , i.p.v. van Kaam of zelfs Ngonge, geeft aan hoe onbenullig onze trainer is. Postema, heeft nog niets bewezen of laten zien, en staat boven Ngonge, wat een gepruts. En zo kan ik deze hele pagina wel volschrijven.

De altijd zo gewaardeerde Hankouri laat bij het schot van Redan zien hoe ongeïnspireerd hij zijn tegenstander laat lopen. Evenals zijn loop op het middenveld, a la Messi. Met alle respect, maar Hankouri is klaar. De inzet die hij laat zien, haalt het in dr verste verte niet aan die van Suslov, Meijer, de Leeuw, Duarte, eigenlijk iedereen. 

Wij zijn zo langzamerhand niet meer in staat om van mindere tegenstanders te winnen. Daar liggen inmiddels zoveel punten, die een top 8 klassering zou hebben kunnen betekenen. Gisteren gewoon 2 punten weggegeven. En dat was tegen Fortuna niet anders. 

Roelofsky21-02-2022 om 14:30

Door omstandigheden heb ik de wedstrijd niet kunnen zien.... Maar toen ik de opstelling zag en de plekken die van positie wisselden wis ik het al dit wordt weer op goed geluk voetbal. De wissels van Buijs waren weer grandioos en pakten zeer goed uit... man man man O ja Hankouri gaat weg en wat doet Buijs hij steld hem op en verbouwd ongeveer het hele elftal. Hier begrijp je toch helemaal niets meer van... Zet in godsnaam van Gessel voor de groep en neem afscheid van Buijs...

The Cottage21-02-2022 om 15:21

Danny Buys dient niet vroegtijdig de achterdeur uit, dat kost de FC een zak met geld. Wij als supporter/Groninger, sponsor betalen ook een deel van zijn salaris.

Hem aanspreken als supporter/Groninger, leiding, vrijwilligers  op zijn functioneren en dat hij als een goed werknemer zich gedraagt de laatste maanden van zijn contract.

Dijk21-02-2022 om 15:27

Er beginnen haarscheurtjes te komen bij de fc het rommelt. Luister podcast dvhn vandaag. Buys die het o.a. niet meer weet moet ik Dankerlui wel of niet opstellen tegen PEC niet dus. Ik stel mijn vriendje Hankouri op omdat deze toch niet meer durft aan te vallen of verdedigen. Buys per direct non actief weg met deze trainer. Zelfde geldt voor MJF die zorgt dat er onvrede is bij de club. Wordt tijd dat Gudde ingrijpt. 

 

 

Sapmeer21-02-2022 om 15:16

De FC laat eigen opgeleide spelers gemakkelijk vertrekken(voorbeelden bekend) Nu gebeurt het ook nog met oud spelers die jeugdtrainer worden. Hoe belangrijk oud spelers als jeugdtrainer zijn,kun je zien bij Ajax,hier worden veel oud spelers gebruikt als jeugd trainer. Ze bewaken de clubcultuur en zorgen voor stabiliteit.Heel jammer en zeer onverstandig om niet door te gaan met Paul Mathijs. Suggesties voor jeugd trainers???   Kurt Elschot,, Martin Drenth ,ect ect

Metworst21-02-2022 om 15:34

Nu schijnen ze Yaya Kalley alweer te kunnen verkopen. Andere clubs zien er wel wat in blijkbaar.

Ikzelf kan nog niet beoordelen of hij goed genoeg is voor de FC, maar als Meijer zo blijft doorgaan zal die van de zomer wel in de belangstelling komen van diverse clubs, ook vanwege zijn korte contract. Ik hoop echter dat hij bij tekent en zich nog wil doorontwikkelen, dan volgt vanzelf een mooie transfer. 

En dan heb je een nieuwe linksback nodig tenzij Kalley daarvoor goed genoeg is. 

brummie21-02-2022 om 15:47

De meesten wilden al een tijdje Dankerlui eruit. Nu stond hij niet in de basis is het weer niet goed. Suslov speelde al tijdje minder, en kreeg nu meer centrale positie op het middenveld, waar hij beter tot zijn recht komt. 

Verder waren er helemaal niet veel wijzigingen, qua poppetjes op het veld. Hankouri is weken eruit geweest en moet weer op ritme komen in wedstrijden. Is gewoon een prima functionele speler. 

Buijs past zeker zijn elftal niet altijd aan de tegenstander. Daarbij iedere coach legt accenten waar nodig per wedstrijd. 

Buys is nog een hele jonge trainer en maakt uiteraard ook wel foute keuzes. Doet hij trouwens niet alleen he? En heeft ook nog eens een hele jonge ploeg. Waarvan de spelers ook nog eens vertrouwen krijgen en beter worden. Spelers als JSL,  Meijer, Suslov, Duarte, Hankouri en ook bijv Abraham zijn allemaal beter geworden onder leiding van deze trainer. En wat te denken van Gusmundson en Matisuwa. Of zijn we dat alweer vergeten? 

Buijs heeft vaak gewoon prima voorbeschouwingen en analyses achteraf. Weet niet er posters zijn die dit weleens kijken, maar daar is hij altijd helder en eerlijk. Of trainingen live gezien onder Buijs? 

Blijkbaar moet er nu een soort van hetze worden gevoerd tegen Buijs. En dat verdiend hij absoluut niet. Womuth is 20 jaar ouder en een ander type. Ook een andere selectie, en een achterban die veel minder kritisch is. Toch dicht ik  Buijs een grotere toekomst als trainer toe. 

Alf21-02-2022 om 16:20

Eens hoor! Ik had de meeste wissels voorspelt die hij doorvoerde. Geen verrassingen. Alleen Kalley had ik niet verwacht voor Abraham. Maar op zich wel begrijpelijke wissel. Abraham had een tik gekregen en Kalley is verdedigender ingesteld. En super snel. Dat in de 94e minuut achter zijn rug de verdediger van Zwolle voorbij(!) de tweede paal prachtig inkopt was meer klasse van zijn kant dan een fout aan Groningse kant. Abraham had dit ook niet kunnen voorkomen.

Dijk21-02-2022 om 16:22

Buys heeft altijd dezelfde voorbeschouwing en analyse week in week uit en de laatste tijd heeft hij niet meer naar zijn zin dat zie je aan alles o.a. wissel beleid. Je past je niet aan omdat je tegen Zwolle speelt dat doe je eens en keer als je tegen 020 010 speelt maar dan ga je van je eigen kracht uit. En over Dankerlui daar blijkt Buys dagen lang over na te moeten denken. Nee vriendje Hankouri die het niks meer interesseert wat er met de fc gebeurt die denkt alleen maar stap hoger op. Lekker banken deze onbenul 5 goals in 3 jaar. Maar gelukkig maakt het jou niet veel uit of ze volgend seizoen in de KKD spelen. 

Bas3821-02-2022 om 15:50

Op na willem2 thuis weer verliezen dan feyenooit pakslaag en daarna dgraderen hoop ik je ziet alleen maar kutwedstrijden als fc speelt ik ben er klaar mee hoop volgend jaar kkd stumpers en deze site opdoeken vriendjes politiek hier 

Metworst21-02-2022 om 16:36

Neem er nog een joh, wat een reactie man. 

appie happie21-02-2022 om 17:09

Rustig Bas...komt wel goed..

Herman Badkuip21-02-2022 om 16:49

Ben van nature positief ingesteld en zal dat altijd blijven, óók over mijn cluppie FC Groningen.....Geef in mijn posts op deze Boerenmacht-site altijd mijn eigen mening over de TC, spelers, trainers én supporters van onze geweldige volksclub FC Groningen. Probeer zo realistisch mogelijk voor- en nabeschouwingen te schrijven over de wedstrijden van FCG én respectvol te reageren op posters met een andere mening. Heb van thuis uit altijd geleerd, dat je er van uit moet gaan dat iedereen z'n stinkende best doet én dat niemand foutloos is.....Dat geldt natuurlijk ook voor iedereen, die op wat voor manier dan ook, betrokken is bij FC Groningen! Mijn mening over Danny Buijs is inmiddels bij iedereen bekend, tis een trainer, die zich altijd helemaal geeft tijdens de trainingen en wedstrijden van FCG, véél van zijn spelers eist tijdens trainingen en wedstrijden én heel kritisch kan zijn op zijn spelers én eigen optreden na de wedstrijden...Maakt zélf ook inschattingsfouten en heeft dat na de wedstrijden ook vaak eerlijk toegegeven! Begrijp zélf ook niet altijd waarom Danny Buijs bepaalde spelers wel óf niet opstelt, maar dat komt misschien ook, omdat ik niet dagelijks met hen werk. Ben er niet bij als de trainers hun spelers voorbereiden op de wedstrijden en de tactiek plannen. Ga er vanuit, dat de trainers naar eer én geweten kiezen voor de, in hun ogen, juiste opstelling voor de wedstrijd! We weten nu sinds de winterstop, dat Danny Buijs en Adrie Poldervaart FCG aan het einde van dit seizoen gaan verlaten. Weet zeker dat óók de huidige trainers dit seizoen zó goed mogelijk willen afsluiten....Hoop met het oog op het komende seizoen, dat Buijs de komende wedstrijden zal kiezen voor de talentvolle jeugdspelers én een vaste samenstelling van het team! En als wij dan met z'n allen FCG op een geweldige manier blijven ondersteunen tijdens de komende wedstrijden, dan komt 't vast nog goed met de Trots van het Noorden! 

Marco21-02-2022 om 19:01

De spelers moeten zichzelf belonen met doelpunten en een overwinning als ze beter zijn dan de tegenstander, dit hebben ze opnieuw nagelaten. Zuur, maar ook eigen schuld.

Qua kwaliteit staan we op de plek op de ranglijst die daar bij hoort. Buijs maakt keuzes, sommigen vallen goed uit, zoals de ontwikkeling van Meijer, andere keuzes zijn minder. Hoort ook bij voetbal. 

 

A Matter of Honor21-02-2022 om 22:18

Misschien een brilletje voor de spelers halen bij Spes-Savers, raken ze minder vaak paal en lat

brummie21-02-2022 om 21:17

Voor de Wormuth liefhebbers, ook hij past zich wel degelijk aan tegenstanders. Doen de meeste teams trouwens. Wormuth speelt 4-3-3 met de punt naar achter of voren. Maar ook 5-3-2/ 4-5-1 en 4-4-2 in wedstrijden. 

Ik hoop dat Buijs een passend afscheid krijgt en daarna ook Wormuth het vertrouwen gaat krijgen. Ook in mindere periodes die er gezien de jonge selectie, ook weer zullen komen. 

Een trainer is net zo goed als zijn selectie en andersom. 

 

 

 

A Matter of Honor24-02-2022 om 15:17

Verdomd, je komt met jouw opstellingen wel steeds op 10 spelers uit, proficiat. Dat ze in Delfzijl nog zo goed kunnen tellen, jonge, jonge, goed zeg. Danny Buijs een passend afscheid? Die krijgt hij............hij wordt met pek en veren in zijn blote kont de Euroborg uitgedragen, dat dan nog wel. Pfffffffff.

BROMBEER21-02-2022 om 21:29

Ziet niemand hier dan dat fledderus de club tot en met de grond afbreekt.Er staat een kwalitatief uitgemergelde selectie, bij de jeugd doen de 018 en 021 nog op een redelijk niveau maar alles wat saar onder komt is bedroevend.  Buijs doet een heleboel zaken niet goed , maar er is een hoofdverantwoordelijke en dat is die halve Duitser die hem  en paul mathijs een mes in de rug hefft gedrukt omdat hij geen weerloos duldt. 80 jaar geleden had ie zekers geen gebrek aan fietsen,  tis gewoon een viezerik.

Herman Badkuip21-02-2022 om 22:10

Nou ouwe Brombeer, de gierput moet zeker weer helemaal open...tis toch niet te geloven wat voor onzin jij allemaal uitkraamt! Totaal geen respect voor de medewerkers van jouw eigen cluppie...Jij hebt waarschijnlijk nog nooit van discriminatie gehoord? Dit kun je echt niet maken hoor, zou mij doodschamen als ik jou was! Hoop echt dat jij het boetekleed aantrekt en jouw excuses maakt naar MarkJan Fledderus...

Dijk22-02-2022 om 07:41

Badkuip doe jij eens normaal. Omdat jij van nature positief bent ingesteld en dat dit altijd zal blijven. Heb jij een oordeel over iemand die iets zegt over MJF dat jij vind dat dit onzin is. Luister jij maar eens de podcast terug van W.Pomp van dvhn dan hoor je precies wat ze zeggen over MJF dat Paul Mathijs kritisch is en dat mag niet? Mathijs heeft gezegd tegen Pomp ik kan er nu nog niks over zeggen wat er is gebeurd maar ik kom er later op terug. Wordt gezegd dat Gudde maar eens MJF ter verantwoording moet laten komen. Er beginnen haarscheurtjes te komen binnen de club. Er is van alles aan de hand. En dan heb jij over dat Brombeer het boetekleed aan moet trekken en excusses moet maken naar MJF. Brombeer en veel andere supporters die de positievelingen zien als negatievelingen van fcgroningen steken hun  kop niet in het zand. Maar hebben het beste voor met de club. Niet zoals jij altijd maar mooi weer spelen.  Jij moet je schamen badkuip. Jij hebt er niks over te zeggen hoe brombeer het zegt hij heeft juist het beste voor met de fc. En mocht deze reactie  verwijderd worden door BM jammer. 

Herman Badkuip22-02-2022 om 09:13

Beste Dijk, ben er van overtuigd dat Brombeer, net als alle andere posters, het beste voor heeft met de FCG en hij mag ook best kritiek hebben op het functioneren van MJF. Dat wil ik ook helemaal niet bestrijden, alleen maar goed,  dat dat kan in ons land en op deze Boerensite. Heb alleen heel veel moeite met het taalgebruik en bewoordingen, die Brombeer in zijn post gebruikt! Je kunt je kritiek toch ook op een andere, minder kwetsende, manier spuien lijkt mij....En even voor de duidelijkheid, ook ik luister  naar de podcasts over FCG en kan mij de kritische noot van Paul Matthijs best voorstellen.

Dijk22-02-2022 om 09:49

Prima Herman hoe je dit zegt tegen mij. Had je ook op de zelfde manier tegen brombeer kunnen zeggen. Ja we hebben inderdaad allemaal het beste voor met de fc. 

Euroborg22-02-2022 om 10:12

Volgens mij heeft Herman Badkuip al vaker in een reactie op een post van Brombeer zijn bedenkingen geuit over het kwetsende taalgebruik van hem. En het stoort niet alleen Badkuip volgens mij....denk dat er veel posters hetzelfde over denken. Je kunt ook gemeende kritiek op iemand leveren, zonder de persoon in kwestie te vernederen! Als we er allemaal een beetje op letten, blijft deze Boerenmachtsite een fijn platform om je eigen mening kwijt te kunnen! En fijn wat Badkuip ook zegt, dat we allemaal kritiek mogen hebben over het wel en wee van de FCG....maar wel op een fatsoenlijke manier!

A Matter of Honor22-02-2022 om 12:51

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Er is geen mens gelijk aan de andere en de een heeft langere tenen dan de ander. " Deal with it" .........................en op dit forum zijn er nogal wat met hele lange tenen!

A Matter of Honor22-02-2022 om 16:16

Wat benn.n je et aalmoal ains met mekoar, valt wel op....................of is't aalmoal ain beetje "huichelarij "

Euroborg22-02-2022 om 17:37

Cyril Ngonge heeft wéér twee keer gescoord in het oefenduel tegen de Graafschap.....ben benieuwd of hij zaterdagavond in de basis zal staan tegen Willem II?

A Matter of Honor22-02-2022 om 19:39

Het wordt a.s zaterdag redelijk tot goed voetbalweer. Hopelijk gaat de FC-GRONINGEN  in een uitverkochte Euroborg de nodige punten pakken tegen een kwetsbaar Willem 2 en met een Dankerlui als rechtsback en Ngonge op linksvoor. Ik zeg........3-1 (!).

appie happie23-02-2022 om 07:50

Nou uitverkocht! Het is weer zo'n tijd waarop veel mensen,waaronder ik het niet kunnen halen..

Vlak WillemII niet uit,ze speelden goed tegen Ajax..met name Dammers!! Speelde een top partij..en reken maar dat hij dat zeker zaterdag ook wil..

Alles is al gezegd over Buijs en co.dus wachten we af of ze nu eens wel eren " goed" elftal neerzetten.

Euroborg23-02-2022 om 09:17

Je hebt gelijk Appie, tis niet de beste tijd, maar 't kan nog beroerder! We moeten Willem II zeker niet gaan onderschatten hoor. Wij zullen Wessel Dammers in een uitverkochte Euroborg heel warm ontvangen! Hoop voor ons dat hij zaterdag een offday heeft......

A Matter of Honor23-02-2022 om 10:34

Ik vond het van de TD overigens een hele stomme "move" om Dammers uit te lenen aan een andere club, ongelooflijk, dom,dom,dom. Dan waren er wel anderen die hiervoor in aanmerking kwamen. 

Euroborg23-02-2022 om 10:53

Klopt AMOH, en als Willem II niet degradeert naar de KKD-competitie, zijn wij hem nog kwijt ook!

 

Mijn opstelling voor zaterdag tegen Willem II :  doel Peter Leeuwenburgh,

                                                                     achter : Damil Dankerlui, Mike te Wierik, Bart van Hintum, Bjorn Meijer,

                                                                     midden :  Tomas Suslov, Neraysho Kasanwirjo, Laros Duarte,   

                                                                     voor :  Cyril Ngonge, Michael de Leeuw, Jörgen Strand Larsen

                                                                                      

                                           

 

                                                           

                                                                                             

                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Matter of Honor23-02-2022 om 12:51

Thomas zit eventjes in een vormdipje, op zijn plek zou ik Bogarde wel eens willen zien en Matuta is ook aan de beurt om, zonodig, in te vallen. Buijs heeft mogelijkheden genoeg om de poppetjes goed neer te zetten. Zal mij benieuwen hoe dit uitpakt.

brummie23-02-2022 om 12:57

Dammers werd vaak genoeg op dit forum niet goed genoeg  bevonden voor FC. Nu hij bij Willem II speelt en a s. Zaterdag onze FC treft kijkt men er opeens weer anders tegenaan. Hoe de wind waait zullen we maar zeggen. 

Hoop dat het elftal dezelfde contouren heeft tov van laatste wedstrijd(en). Zie Suslov liever op centraal middenveld. 

 

23-02-2022 om 15:36

Dammers heeft na een moeizame beginperiode bij FC G  in de achterhode , in de eerste seizoenshelft steeds regelmatiger / beter gespeeld en werd ook voorin gebruikt bij spelhervattingen.  Maar door het eeuwig defensief wisselen van spelers in de wedstrijd is Dammers, terwijl hij steeds beter presteerde ( wat trouwens ook werd opgemerkt hier op BM ) op de reservebank gekomen en de club heeft hem verhuurd.  En dat terwijl FC Groningen al zo verzwakt was door wisselvallige Te Wierik en Dankerlui en soms afwezigheid van Van Hintum.  Spelers komen en gaan, maar de mening dat je spelers vastigheid en vertrouwen moet geven - zoals zo vaak is geschreven - daarin is Buys soms onbegrijpelijk bezig.

Jonge spelers inpassen dat is nu niet verstandig in deze fase competitie; belangrijker is dat er goed gevoetbald wordt voor de punten terwijl Van Kaam op de bank zit en Kalley niet weer opstellen in de laatste kwart wedstrijd, en steeds met een plichtmatige El Hankouri... dan moet je achteraf niet meer met excuses komen dat de selectie jong is ..   Willem II mèt Dammers  is weer een testcase... winst is nodig, en spelen vanuit eigen kracht is de beste remedie daartoe.

A Matter of Honor23-02-2022 om 17:48

Er is niks veranderlijke van mening dan een mens. Zelfs mensen uit Delfzijl hebben die gewoonte, daar komt bij dat daar veel mensen wonen die graag op elke slak zout leggen. Nietwaar Brummie?

Herman Badkuip23-02-2022 om 16:38

Zou wel kiezen voor de jeugdspelers in het team, Melayro Bogarde en Emmanuel Matuta zijn toch niet voor niets aangetrokken in de winterstop? Emmanuel Matuta op rechtsachter, Neraysho Kasanwirjo en Marin Sverko centraal achterin en Bjorn Meijer op links, Tomas Suslov, Laros Duarte, Melayro Bogarde en Daniël van Kaam in het midden én Cyril Ngonge met Jörgen Strand Larsen voorin.....een 4-4-2 systeem met opkomende vleugelverdedigers.

Metworst23-02-2022 om 18:43

Hey Herman, dat is wel een verassende opstelling met dit  jongere centrum en Matuta op r back. Ik weet niet of Matuta daar vaker gespeeld heeft , ikzelf zie meer een balafpakker a la Matusiwa in hem. Maar als hij daar ervaring heeft zou dat wel een optie zijn aangezien Mo het ook niet bepaald heeft. Ik zou zelf denk ik toch daar voor Dankerlui kiezen. Het versterkte middenwveld met 2 scorende spitsen daarvoor zie ik wel zitten. Ik snap je keuze van Ngonge voor Abraham, die is even flegmatiek maar wel gemakkelijk scorend. En met een versterkt en creatief middenveld kan een spits  zich ook wat meer richten op scoren ipv die verdedigende opdrachten.

Herman Badkuip23-02-2022 om 22:00

Volgens mij zit er veel voetbal in het viermansmiddenveld en de spitsen moeten minder verdedigend werk opknappen.....iets waar Cyril Ngonge weinig zin in heeft. Maar deze flegmatieke speler heeft toch iets speciaals, wat 'm erg gevaarlijk maakt voor het doel van de tegenstander. Maar onder ons gezegd, ik geloof niet dat Danny Buijs deze 4-4-2 opstelling aandurft....We zullen zaterdagavond zien in een bijna uitverkochte, kolkende Euroborg!

appie happie23-02-2022 om 22:57

Goede gedachte Badkuip..

Euroborg24-02-2022 om 08:55

Zó gaat Danny Buijs niet spelen hoor, hij kiest voor zekerheid en routine in zijn team....dús met Mike te Wierik, Bart van Hintum en Michael de Leeuw! Tis misschien meer iets voor Frank Wormuth volgend seizoen?

A Matter of Honor24-02-2022 om 15:24

Of hij stelt stiekem 12 man op en leidt de scheids zoveel af dat die er niks van merkt. Door zijn geschreeuw en gejank langs de lijn zie ik nog dat hem dit nog lukt ook.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!