Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Willem ll

Door Sven Heikens 6 reacties

Zaterdagavond 18:45 uur. Eindelijk weer in een volle Euroborg lekker een potje voetbal kijken! FC Groningen - Willem ll. Een pot waarin Groningen ook zeker de steun van een volgepakte Euroborg goed kan gebruiken.

FC Groningen

Met het late gelijkspel afgelopen zondag in Zwolle is Groningen eigenlijk niet veel opgeschoten. Met de wisselvalligheid tussen goede en slechte resultaten lijken de play offs Europees Voetbal buiten zicht te raken, ook al is het gat slechts 5 punten. Onder FC Groningen schuift de boel ook behoorlijk in elkaar, daarom is een overwinning zaterdagavond erg belangrijk om weg te blijven van die gevaarlijke plekken rondom play offs degradatie.

Sinds de winstpartij bij Go Ahead Eagles (21-november vorig jaar) kreeg Groningen elke wedstrijd minimaal een doelpunt tegen. Waar de defensieve organisatie afgelopen seizoenen geroemd werd, weet elke tegenstander sindsdien te scoren tegen Groningen. 

Willem ll

Ook Willem ll heeft te maken met deze problemen. De Tilburgers wisten slechts 3 keer dit seizoen 'de nul' te behouden en staat daarmee samen met Groningen onderaan in deze statistiek. Voor deze defensieve problemen werd afgelopen winter Wessel Dammers gehaald. Dammers speelde tot dusver elke wedstrijd en zal vermoedelijk ook zaterdag aantreden tegen Groningen.

Dammers was niet de enige winterse aanwinst van Willem 2. Zo werden ook Thijs Oosting, Crowley en Hornkamp gehaald. Met deze aanwinsten weet Willem 2 ook nog niet echt te overtuigen. Van de afgelopen 5 wedstrijden won Willem ll er slechts 1. Een goede overwinning tegen RKC werd vervolgd door een kansloze nederlaag bij Sparta. Kortom, wisselvalligheid troef bij Willem ll.

Historie

FC Groningen kan over thuiswedstrijden tegen Willem ll een goede historie overleggen. Het won van de totaal 42 potjes 23 keer. 11 keer werd het gelijk en 8 keer gingen de drie punten mee richting Tilburg.

Voor het vertrouwen en de gemoedstoestand richting de onderste plekken zou een driepunter zaterdagavond zeer welkom zijn én wie weet wat dan nog mogelijk is als we omhoog kijken.

Met een volle Euroborg op jacht naar de drie punten! Come on FC!

 

Reacties:
Herman Badkuip24-02-2022 om 20:53

Eindelijk weer een thuiswedstrijd voor FC Groningen in een vrijwel uitverkochte Euroborg....zal weer geen makkelijke wedstrijd worden, maar met de steun van het fanatieke publiek van FCG moet 't zaterdagavond tegen Willem II gaan lukken! Hoop dat trainer Danny Buijs zal kiezen voor veel jeugdspelers in zijn team. Melayro Bogarde en Emmanuel Matuta zijn toch niet voor niets aangetrokken in de winterstop....laat ze lekker vanaf het begin meedoen tegen de Tilburgers. Zou de laatste wedstrijden kiezen voor het 4-4-2 systeem en de oudere spelers Mike te Wierik, Bart van Hintum en Michael de Leeuw op de bank laten zitten...Achterin spelen met Matuta, Kasanwirjo, Sverko en Meijer, in het midden met het viertal Suslov, Duarte, Bogarde en van Kaam én voorin met twee goaltjesdieven Ngonge en Strand Larsen lijkt mij de beste optie! Ben benieuwd of trainer Danny Buijs het aandurft om de oudere spelers buiten het team te laten, ook voor de ongemotiveerde El Hankouri is er voor mij geen plaats in de basis...We zullen zien welke spelers uiteindelijk het thuispubliek in een kolkende Euroborg gaan vermaken.....

Euroborg24-02-2022 om 21:04

Nou Herman, vergeet 't maar hoor, zo gaat Danny Buijs écht niet spelen tegen Willem II! Dat lijkt mij meer een elftal voor het komende seizoen met Frank Wormuth....Zaterdagavond zien we gewoon weer de meeste spelers van tegen PEC Zwolle terug op het veld in de Euroborg. Op rechtsback Mo el Hankouri en centraal achterin de oudjes Mike te Wierik en Bart van Hintum....ook Michael de Leeuw speelt gewoon op een positie in de buurt van Jörgen Strand Larsen! Wel fijn dat de Euroborg weer goed gevuld zal zijn met veel FC Groningen-aanhangers en een gevuld Willem II-vak....

24-02-2022 om 22:37

@ Euroborg.  Ik denk dat jouw opstelling tegen W II heel wat realistischer is dan die van Herman Badkuip... Voor Buys zo min mogelijk risico, en 6 a 7 man achterin... en de uitslag ligt daarom ook al vast:  1-2 verlies, en dat mede dankzij (WEER) wisselen in het laatste kwart met jonge spelers waardoor de chaos tussen spelers alleen maar toeneemt. Helaas zie ik dus geen overwinning.

 

Ik hoop dat ze een minuut stilte houden vooraf... voor de bevolking in Oekraine en zou bijvoorbeeld Levchenko wel willen zien op het veld bij die wedstrijd in Euroborg... voetbal is toch zeker minder belangrijk dan oorlog in (oost-Europa) ?!!!

Herman Badkuip25-02-2022 om 20:10

Misschien dat Evgeny Levchenko [Oekraïens-Nederlands oud-voetballer van FC Groningen en Willem II] door ESPN wordt uitgenodigd om de wedstrijd te analyseren én om aandacht te vragen voor de situatie in en rond Oekraïne. Ben ook voorstander van bv. één minuut stilte voor de wedstrijd óf andere actie [rouwbanden óf banden met geel/blauwe vlag] om Oekraïne te steunen! 

brummie25-02-2022 om 09:50

Ik hoop dat formatie zo goed als intact blijft t.o.v. vorige wedstrijden. De meeste ploegen spelen met een blok van 6 achterin. Mijn inziens is dat FC met juist met de beide backs heel hoog, en positiewisselingen CV/DM naar een 3 mans achterhoede andere ploegen het lastig maakt om tegen FC te spelen. Na de winterstop zit er een stijgende lijn in. Het elftal is vaster omlijnd en we hebben zeker gezien de jonge leeftijd van de groep, ook ervaren jongens als van Hintem, de Leeuw en te Wierik nodig voor de balans.

Met wisselen moet je ook wat geluk hebben. Als van Kaam ipv Kalley bij corner tegen Zwolle had gestaan was het ook een goal geweest. E volgens mij was de bank bij Zwolle gevuld met jonkies. 

Wat Ngonge aangaat, heeft een paar zeer fraaie goals gemaakt, maar er is voor hem veel werk aan de winkel. Zijn passing is zeer matig, kan moeilijk bal vasthouden en voert (verdedigende) taken slecht uit. Maakt ook veel overtredingen. Ze zijn bij FC druk aan de slag met hem om deze punten te verbeteren. Wat dat betreft zie je bij Postema juist het omgekeerde, veel inzet, gediciplineerd, maar goals vallen (nog) niet. 

 Willem II heeft zich versterkt met 5 spelers in de winterstop. Speelt in een 4-3-3 systeem met de punt naar voren. Heeft op 1 overwinning na tegen RKC 13 keer op rij  verloren. Hoop dan ook op snelle goal van de FC, want bij Willem II zal het vertrouwen ook niet hoog zijn. Daarom met het publiek luidruchtig achter de ploeg, hoop ik op een overwinning van onze FC!

 

 

Herman Badkuip25-02-2022 om 10:53

Misschien heb jij wel gelijk Brummie....voor de balans in het elftal zijn de oudere spelers wél belangrijk! Fijn dat wij Wessel Dammers weer terugzien in de Euroborg, ben benieuwd of hij om kan gaan met de druk van een vol stadion....Jammer dat Thijs Oosting door een knieblessure uitgeschakeld is, had hem graag zien spelen. 

Ook Pelé van Anholt gaan we niet in de Euroborg zien spelen, proeftijd zit er voor hem op en hij heeft de trainers niet kunnen overtuigen....

Alf25-02-2022 om 14:08

Ook al spelen we in dezelde opstelling als tegen PEC dan verwacht ik nog steeds een heel andere wedstrijd te zien, omdat PEC hoog pressing speelde. En ik dat Willem II niet zie doen. Ook de weersomstandigheden zijn anders. (Probeer maar eens tikkie-tikkie voetbal te spelen over een blubberveld.)

grunn196725-02-2022 om 16:52

Wederom een degradatie kraker, niveau verschil van deze ploegen is minimaal.

Een overwinning zal zeer welkom zijn en geeft lucht richting de 34 punten.

Tegen pec een strijdend FC gezien, hoop op dezelfde instelling, kwalitatief is er helaas te weinig.

Zou dezelfde 11 laten starten  behalve  Abraham, zet die slapjanus maar op de bank of tribune.

appie happie25-02-2022 om 18:42

Bogarde ipv van Abraham  en 442 spelen  is veel beter.

Bayco25-02-2022 om 23:36

Helaas lees ik dat buijs met de zelfde 11 begint..ik snap er niets meer van.. El hankouri..daardoor 3 mutaties in je vaste basis die het oke deed.... vorige week heb je deksel op je neus gehad... media heeft er genoeg over gezegt ook kenners.. je eigen supporters... en dan nog start je met dezelfde 11...

 

Ik ben bang dat we verliezen

25-02-2022 om 23:56

Kasanwirjo op RB , Meijer LB ;  El Hankouri rechteraanvaller, Abraham linkeraanvaller, Van Hintum Te Wierik en Suslov centraal achterin, de Leeuw en Strand Larssen....en Duarte    zo staat op papier de basis.. een zeer defensieve opstelling ... als W II in balbezit is... rechterkant is verdedigend kwetsbaar en Leeuwenburgh mag geen fouten maken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!