Terug

Deel deze pagina:

Mooie en belangrijke dag FC Groningen jeugdopleiding op komst

Door Sven Heikens 4 reacties

Komende zaterdag staat er een mooie en belangrijke wedstrijden op de planning binnen de jeugdopleiding van FC Groningen. Zowel de onder-16, de onder-18 en de onder-21 maken kans op een promotie en/of najaarskampioensschap.

FC Groningen-21 

Het oudste jeugdelftal van FC Groningen kan zaterdag in de uitwedstrijd bij Feyenoord-21 kans maken op de najaarstitel. De titel die belangrijk kan zijn in een eventuele promotie komende zomer richting de Tweede Divisie. Het team van Van Gessel/Schoenmakers moet zaterdag winnen op Varkenoord van Feyenoord om zeker te zijn van het kampioensschap. Bij een gelijkspel/nederlaag is het nog afhankelijk van nummer 2 Almere City FC

1 FC Groningen 28 punten
2 Almere City FC 27 punten

Bij een eventueel kampioensschap maakt Groningen, zoals gezegd, kans op promotie richting de Tweede Divisie. Alleen zijn hier nog wel regels aan verbonden. In het geval Groningen de najaars- en voorjaarscompetitie zou winnen, dan zou Groningen recht kunnen maken op promotie. Al is het hiervoor nog wel afhankelijk waar de twee huidige beloftenploegen in de Tweede Divisie eindigen

FC Groningen-18

Ook FC Groningen-18 kan kans maken op het kampioensschap. Zelf moeten de mannen van Matthijs winnen bij ADO, waarbij de huidige nummer 1 NAC Breda moet verliezen tegen nummer laatst Volendam-18. De Groningers hebben het betere doelsaldo.

1 NAC Breda 28 punten
2 FC Groningen 25 punten

FC Groningen-16

Om 14.30 op Corpus Den Hoorn kan ook Groningen-16 kampioen worden. In een rechtstreeks duel tegen koploper AFC'34 uit Alkmaar moeten de manschappen van Björn Zwikker winnen om kampioen te worden.

1 AFC'34 33 punten
2 FC Groningen 30 punten

Kortom, een mooie dag voor de FC Groningen jeugd! 

Reacties:
Herman Badkuip24-02-2022 om 19:27

Onze jeugdteams doen 't heel verdienstelijk in hun competities! Wens alle teams en hun trainers/begeleiders komende zaterdag het allerbeste toe! Veel succes in de strijd om het felbegeerde kampioenschap! En we weten allemaal....wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Euroborg24-02-2022 om 19:30

Ben wel benieuwd welke jeugdspelers uiteindelijk doorbreken naar de eerste selectie van trainer Frank Wormuth! Wens alle teams en hun trainers/begeleiders zaterdag heel veel succes!

A Matter of Honor24-02-2022 om 19:40

De jeugd komt er aan denderen. Mooi voor de club en de nieuwe trainer Frank Wormuth, die jarenlang als trainer bij de DFB (Deutsche Fussball Bund) met jeugd heeft gewerkt en naar verluid goede resultaten heeft geboekt. Dit week-end voor de hele club, van hoog tot laag, heel veel succes gewenst door deze echte FC-GRONINGEN  supporter A Matter of Honor...

ChiChi26-02-2022 om 17:05

Helaas hebben geen van de drie jeugdteams het gered!!!!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!