Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY: Avondje FC

Door Tom Kuiper 27 reacties

MATCHDAY! Eindelijk speelt de FC weer in ons stadion zonder verplichtingen en beperkingen. De Noord Tribune is uitverkocht. Met de steun van een kolkende Euroborg gaat de FC op zoek naar de 3e overwinning in eigen huis. Willem II zal zonder al te veel vertrouwen afreizen naar Groningen met één overwinning in 15 wedstrijden. 

Favoriet of niet, deze belangrijke wedstrijd móét gewonnen worden. De FC heeft de steun nodig. Kom naar het stadion!

Verwachte opstelling: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Sverko, Meijer; Suslov, Duarte; El Hankouri, De Leeuw, Abraham; Strand Larsen

De wedstrijd staat onder leiding van Martin van der Kerkhof. De arbiter floot ook in de thuis wedstrijd tegen FC Twente die met 1-1 gelijk gespeeld werd. Van der Kerkhof keurde toen nog twee doelpunten van de FC af. Die beslissingen leidde tot grote woede bij iedereen die de FC een warm hart toe draagt. Het is tijd om wat goed te maken.

COME ON FC!

Reacties:
appie happie26-02-2022 om 07:23

Goedemorgen iedereen,

Vd Kerkhof heeft iets goed te maken,hij gaf later toe dat de wonderschone goal van de Leeuw niet afgekeurd diende te worden.De tweede wel,dat snapte ik.

Ik verbaas me wel weer over de evt.verwachte opstelling.Abraham!! Ik heb de afgelopen tijd geen gevaarlijke aktie van hem gezien!el Hankouri idem..ik zou Nhonge en Bogarde erin zetten.Dan krijg je een veel beter middenveld zowel vooruit als achteruit.

De vorige wedstrijden hadden we geen.middenveld..lange ballen vanuit de keeper werden voor 95% verloren..

Hopelijk wordt Buijs een x wakker want bij verlies is zijn situatie toch echt onhoudbaar..

Helaas komt de wedstrijd op zo'n tijdstip dat ik deze uiteindelijk alleen.op tv kan zien..das aan de ene kant jammer aan de andere kant is het thuis wel warmer.

 

Ik zeg succes..op naar 3 punten.

Metworst26-02-2022 om 09:40

Eens met Appie, Suslov en Duarte worden in een verdedigende rol gedwongen. En vier aanvallers die zo niet bereikt worden. Hankouri er weer in, pfft. 

Neem voor de zekerheid maar witte zakdoekjes mee. 

Nachtwacht26-02-2022 om 11:28

Vwb Abraham niet mee eens. Het goede spel van Meijer valt samen met het opstellen van Abraham. Daarnaast maakt Abraham veel verdedigende meters. Met het oog op de toekomst vind ik dat Abraham zo veel mogelijk moet spelen. 

Roelofsky26-02-2022 om 10:12

Het wordt weer Catenaccio van Buijs met een hoofdrol voor El Hankouri pffff....

Euroborg26-02-2022 om 12:48

Wie weet Roelofsky, Mo el Hankouri scoorde vorig seizoen twee keer in de uitwedstrijd tegen Willem II.....misschien gaat hij zich vanavond weer bewijzen tegen zijn oude cluppie!

Herman Badkuip26-02-2022 om 10:26

Vind 't jammer dat trainer Danny Buijs waarschijnlijk toch weer gaat kiezen voor dezelfde opstelling als tegen PEC Zwolle....Net wat Appie al naar voren brengt, is het zonde dat Cyril Ngonge en Melayro Bogarde deze thuiswedstrijd tegen Willem II niet in de basis staan. Heb al eerder aangegeven, dat volgens mij een versterkt middenveld met Suslov, Duarte, Bogarde en van Kaam mét Ngonge en Strand Larsen ervoor misschien meer succes oplevert....Maar ja Appie, wij zijn géén trainers en wij maken de spelers door de week niet mee! Laten we het dus maar aan Buijs en Poldervaart overlaten én FCG vanavond met z'n allen ondersteunen in hun strijd tegen de Kruikenzeikers! Hoop op een kolkende Euroborg, dat het beste uit onze voetballers van FC Groningen naar boven haalt.....misschien een kleine overwinning?  

26-02-2022 om 10:45

Het is bij Buys nog niet geland in zijn hoofd dat met 0-1 verliezen net zo slecht is voor de punten als met 2-3.  

Als deze opstelling van de basis , opnieuw betekent na een totaal voetballoze eerste helft: we zien wel tot 3/4 wedstrijd en dan komen er wissels in om een overwinning over de streep te trekken, en als dat dan lukt, dan heeft Danny het geluk aan zijn zijde;

Triest dat FC Groningen en de trainer nog steeds niet het verschil in kwaliteit met een matige tegenstander kan maken,  die al zo lange tijd geen overwinning heeft behaald!

Maar eerst moet die wedstrijd gespeeld worden.  

Overigens zou ik Poldervaart ook wel eens willen horen over zijn perceptie van deze selectie en welke spelers hij graag in het veld zou sturen...  Deze assistent heeft meermalen de publiciteit gezocht toen hij zelf onderwerp van discussie was ( wilde club verlaten wat door MJF is tegengehouden )

Het is namelijke niet gezegd dat Poldervaart en Buys "twee handen op een buik zijn"... Bij verlies graag wat meer communicatie  naar de supporters toe!, directie FC Groningen !

Euroborg26-02-2022 om 10:40

Eindelijk voor 't eerst sinds lange tijd weer eens een volle Euroborg, als de fanatieke supporters van FCG zich vanavond goed laten horen, wordt het voor de tegenstanders uit Tilburg weer een onneembare vesting! Verwacht een FC Groningen, dat vanaf de eerste minuut volop druk zet op de verdediging van Willem II, ben benieuwd of Wessel Dammers en co bestand zijn tegen zoveel aanvalskracht van de FCG. Snel een doelpunt maken en daarna de hele wedstrijd blijven loeren op meer kansen voor het doel van de Tilburgers! En je niet laten verrassen door de snelle uitvallen van het team van trainer Fred Grim, vóóral Hornkamp, Nunnely en Svensson goed in de gaten houden! Maar vóóral uitgaan van je eigen kracht, want wij blijven natuurlijk altijd baas in eigen huis! Zeg een dikverdiende 3-1 overwinning voor de mannen van Buijs! 

brummie26-02-2022 om 10:53

Fijn dat Buijs met dezelfde spelers het veld op gaat. Logica om spelers te wisselen ontgaat me, omdat velen op dit forum vonden dat Buijs juist teveel wisselde qua samenstelling in de eerste seizoenshelft. 

Team heeft afgelopen 4 wedstrijden bewezen steeds beter te gaan voetballen en had ook zeker meer punten verdiend.  We spelen ook echt niet ultra verdedigend zo als hier geschreven wordt. Met hoog staande backs en duarte en suslov die beide drang naar voren hebben, en beide een individuele actie hebben. 

Op naar een mooie avond in de Euroborg! 

Euroborg26-02-2022 om 12:50

Misschien heb jij wel gelijk Brummie, vastigheid is belangrijk voor 't team! We gaan met z'n allen duimen  voor een goed resultaat vanavond! Kop d'r veur!

Nachtwacht26-02-2022 om 11:31

Niet mijn opstelling, met Kasanwirdjo op de flank. Maar wat Brummie zegt klopt. Als je maar blijft schuiven, blijft het los zand. Dat was precies de kritiek eerder dit seizoen. Ik denk overigens dat JSL beter tot zijn recht komt met Hankouri en Abraham, dan met Ngonge 

Euroborg26-02-2022 om 12:52

Weet ik niet zeker hoor Nachtwacht, denk dat Ngonge én Strand Larsen minder hoeven te verdedigen met een 4mans-middenveld én daardoor meer in scoringspositie komen......

Rob197026-02-2022 om 12:57

Waarschijnlijk kijk ik wel naar Groningen, maar ie ik heel andere wedstrijden. Dan mag volgens velen de machine steeds beter te beginnen te draaien, maar waar blijven de resultaten. Buijs probeert het al tijden met zijn voorkeursspelrrs, maar krijgt het telkens niet voor elkaar. Kasanwirjo staat weer op een onwennige plaats, en maakt daar geen indruk, laat hem toch inschuiven van achteruit tegen een zwakke tegenstander. Of Dankerlui of te Wierik back, als dat de opties zijn, maar Kasanwirjo niet, deze jongen is in potentie een topspeler op de centrale positie, maar laat hem daar ook spelen. Suslov verder naar voren en Bogarde naast Duarte. 

Het verhaal Bogarde is in mijn ogen ook een slecht stukje p.r., je haalt een topfitte speler bij een grote club vandaan, en je gebruikt hem niet. Iedere talent van een redelijk niveau denkt de volgende keer wel 4 x na voordat je bij Groningen tekent voor een verhuur. Bogarde heeft inmiddels zijn wedstrijdritme verloren en gaat teleurgesteld huiswaarts deze zomer. Niet alleen de speler is teleurgesteld maar ook de verhurende club is not amused. Als de reden is ik vind hem niet goed genoeg, dan vind ik het knap van een trainer die alleen op trainingsniveau dit kan beoordelen. Ik ben niet de trainer, maar ik kan op wedstrijdniveau beoordelen, dat Hankouri van matig niveau is, om over zijn leiderschap maar te zwijgen, die was als aanvoerder zeer zwak. En deze speler speelt wekelijks.

Nu speelt Groningen voor de zoveelste keer tegen een mindere ploeg, en telkens weer is de ultra defensieve speelstijl de hoofdmoot. Creativiteit weer op de bank. Met de vier verdedigers en een defensief middenveld met Bogarde en Duarte, kun je zoveel extra’s creeeren door creatieve aanvallende spelers op te stellen.

Suslov, Ngonge, Irandust, Abraham, zijn juist spelers die je iets meer vrijheid moet geven waardoor ze niet van 16 tot 16 hoeven te pendelen, maar ook eens een afvallende bal in de voorwaartse kunnen brengen. 

Buijs blijft maar vasthouden aan zijn systeem, wat hem niets brengt. Als het mee zit een bijna volle bak vanavond, waarom dan niet iets moois op de mat leggen waarmee iedereen een keer iets te zien krijgen. In plaats van een matige opbouw van achteruit, of lange ballen van achteruit wat erg armoedig overkomt.

Dat er supporters het veld opkwamen is inmiddels 2 jaar geleden, deels door de scheidsrechter maar ook deels door het voorgeschotelde schouwspel, waarbij er in mijn ogen nagenoeg nooit verzaakt is door de spelers, maar wel door de speelwijze die maar niet tot zijn recht komt. De mooie klassering van vorig jaar is mede gekomen door goed presteren van enkele sterkhouders, cruciale reddingen van Padt, aanwezigheid van Robben, en de afwezigheid van het publiek.

Doe eens gek, en kom met een aanvallende speelwijze, en stap van je geloof af, dat er zoveel zekerheden moeten zijn ingecalculeerd om dan met een minimale marge te winnen. Geef de creativelingen de kans en de ruimte om te voetballen. Strijdlust is er genoeg, dan kun je ook in de laatste minuten op jacht gaan naar de 3-2, of een 2-2, maar niet telkens de jacht openen om een gelijkspelende uit het vuur te halen.

Geef de creativiteit de ruimte, en stel ze gewoon op, kwaliteit betaald zich altijd uit, en daar staan nu te weinig van in het veld. Ngonge mist het kwartje, jaja. Welk kwartje het kwartje die Hankouri wel heeft, maar niets presteerd, maar ook geen toevoeging heeft. Dit geldt ook voor Irandust, Abraham, Duarte en Suslov, spelers die niet in het defensieve systeem passen, maar wel een hoop andere zaken kunnen brengen. Het defensieve brengt niets en wordt niets, dan zal je het toch op een andere manier moeten proberen.

Ik kan niet wachten tot het wisselen gaat beginnen in de 60 minuut, maar dan wel een Ngonge, Irandust of een Bogarde, van Kaam brengen, en geen Postema (rendement nihil), Kalley (aanfluiting) Sverko (nog defensiever). En mocht het mooi gaan, dan Matuta en andere talenten brengen. De Fc in de voorwaartsen, en niet met de handrem of achterwaarts. Willem ll was zo blij met Oosting en Dammers het niveau van de training ging met sprongen omhoog, dat moet toch genoeg zeggen.

veel plezier vanavond, en kom er maar in als de situatie er om vraagt.

A Matter of Honor26-02-2022 om 13:50

 Dat niemand op dit forum er over rept dat het niet opstellen van spelers een machtstrijd is tussen Mark Jan Fledderus en die schreeuwlelijk. Bogarde o.a is niet op voordracht van de trainer bij de club gekomen en daarom, eigenwijs al hij is die trainer, wordt deze speler niet opgesteld. Iedereen op dit forum vind dat Bogarde opgesteld moet worden en een blinde kan zelfs zien dat het een betere spelr is dan Mo el hankouri. Als trainer moet je vastigheid creeren in een team, dat is waar, maar stel wel je sterkste spelers op, zou ik zeggen. Maar ja, we hebben met een eigenwijze "schapenkop"uit Dordrecht te maken en dat weet je het wel.

Metworst26-02-2022 om 16:17

Amen, helemaal waar. Ook ik vindt het onbegrijpelijk dat je offensieve middenvelders defensief laat spelen terwijl je voor de zwakkere verdediging juist prima spelers hebt om de vededigers te ontlasten ( kasanwirho en Bogarde) Er valt steeds een gat tussen verdedigers en voorhoede waardoor alle linies zo in de gevaren komen. 

Maarja Hankouri moet spelen van grootaandeelhouder Buijs. 

En omdat te bereiken hoef je helemaal niet zo veel te schuiven met de spelers.  En dat doet Buijs trouwens nu ook met Kasanwirho. 

Bombarda779126-02-2022 om 18:18

Klopt, iedereen op dit forum wil graag Bogarde in de basis. Maar gelukkig geeft geen hond wat om die meninkjes hier hahahaha Ik kan niet wachten tot de FC volgend jaar onderaan staat. Dan zal de nu al bejubelde Wormuth wel onder uit de zak krijgen. Want zo gaat dat hier. Nou succes straks. 

Herman Badkuip26-02-2022 om 13:13

Helemaal mee eens Rob1970, vind het een prima analyse.....wil ook pleiten voor méér aanvallend spel door het opstellen van onze creatieve voetballers én de spelers op de juiste plek zetten, waar ze 't beste renderen! We gaan 't zien vanavond, hoop dat 't voor het publiek én de thuiskijkers een plezierige wedstrijd wordt!

brummie26-02-2022 om 13:48

Volgens mij staan er vandaag 2 middenvelders suslov en duarte centraal die offensief denken. Met JSL, de Leeuw, Hankouri en Abraham aanvallend ingestelde spelers. En daarbij nog opkomende backs. Dan kan je toch niet spreken over een ultra defensieve opstelling? Er wordt zelfs al hier geschreven dat Buijs catenaccio speelt. Zou me dan eerst maar eens verdiepen wat deze speelstijl inhoudt, en hoe het gespeeld werd(!). 

Om nu 4-4-2 te spelen met een versterkt(!) Middenveld zoals geopperd wordt op het forum, lijkt me dat niet direct aanvallender. De roep om Bogarde is ook wat opportunistisch. En het is ook makkelijk roepen, terwijl de TS de hele week met de groep op veld staat. 

Bogarde speelde in de regionale liga in Duitsland. Lijkt me nog wel een niveauverschil met de eredivisie m.b.t. wedstrijdritme. Daarnaast doen Suslov en Duarte het gewoon prima op CM-DM. 

In de afgelopen thuiswedstrijden was FC de bovenliggende partij, alleen kreeg niet loon naar werken. 

Ngonge heb ik gister al aangegeven, deze speler moet zich op veel fronten nog ontwikkelen. Matige passing, veel balverlies en overtredingen. De staf en hijzelf werken hier hard aan. Ik denk ook dat JSL veel beter rendeert samen met de Leeuw, Abraham en Hankouri. 

Fc zal zeker net als in de vorige wedstrijden weer veel druk naar voren zetten. Met het publiek als 12e man, lijkt me het voor iedereen die een groen wit hart heeft een positief uitgangs punt. 

 

Rob197026-02-2022 om 15:39

Er zit een verschil in aanvallend ingestelde spelers, Hankouri valt al af, die kan geen voorzet geven die of op maat is, of boven de 1,5 hoog is. Duarte rn Suslov mogen niet aanvallend spelen, en dat kun je oplossen door Bogarde te plaatsen die sneller naar voren speelt naar een Suslov die al hoog staat. Nu heb je Hankouri die plakkend op de zijlijn speelt en geen voortzetting heeft.

Terugkomend over Bogarde, als Groningen nipt wint van Verl, prijs jij de derde liga de hemel in, enn u hebben wij 1 speler daaruit en haal je dit onderuit. Bogarde is zoals geschreven een prestige tussen Buijs en Fledderus, iets wat nooit mag gebeuren bij een trainer en TD. Bogarde is een jeugdinternational, en zal toch niet voor niets opgeroepen worden. 

Wij verschillen erg van mening, want de positiveit die jij over Hankouri hebt, kan ik niet plaatsen. Zijn spel, met het aantal eredivisiewedstrijden in de benen laat gewoon te wensen over. Als hij dan ook nog niet wil bijtekenen omdat hij denkt dat hij beter als het aangeboden contract is, had ik iedere wedstrijd Ngonge opgesteld, omdat hij volgens de trainer nog zoveel moet leren. Mo zit aan zijn plafond en gaat niets extra's meer brengen, nu loopt hij de ontwikkeling van Ngonge ook nog in de weg. Een speler met een hogere transferwaarde en niet onbelangrijk, scoringsdrift.

manus26-02-2022 om 14:04

Zou Ter Wierik als breker op het middenveld goed functioneren?? Kasanwirjo centraal achterin. Ter Wierik is een goede balafbakker, maar heeft meestal geen idee over de voortzetting. Als hij alle veroverde ballen bij Duarte, Irandust of Van Kaam inlevert, moet dat goed komen. Als rechtback Dankerlui; iemand anders hebben we niet en vóór zijn blessure begon hij aardig zijn draai te vinden. Ter Wierik kan hem dan verdedigend ondersteunen.

Metworst26-02-2022 om 16:24

Met Matuta hebben we naast Kasanwirho nog een balafpakker in huis. Maar die moet nog meters maken denk ik, ik zou hem wel steeds meer speeltijd geven voor die ervaring. Maar Buijs is niet meer met de toekomst bezig. 

brummie26-02-2022 om 16:36

Beste Rob, 

De regionale liga is niet de 3. Bundesliga. Dat is een lager niveau.  Het is toch prima dat we van gedachten verschillen? Zolang het op een respectvolle manier gebeurd is dat prima! Daar is dit Forum ook voor. 

Hankouri is gewoon een allround speler. Echt een teamspeler. Die ik eerder een voorzet op JSL zie geven ipv. Bogarde. Dat hij zijn contract niet verlengd heeft volgens mij niets te maken om hem wel/niet op te stellen. Staat er los van in mijn ogen. 

Ngonge lijkt me juist niet het type om voorzetten te geven op JSL. Uiteraard heeft hij neusje voor de goal, maar geen teamplayer.  Maar ik zie op dit moment liever JSL in de spits met een ervaren rot de Leeuw erom heen. 

Sinds aanstelling Wormuth volg ik Heracles op de voet. Heracles speelt vandaag de kraker tegen PEC en Wormuth lijkt zich aan te passen met een 4-3-2-1 systeem ipv zijn 4-3-3 met punt naar voren. Wormuth schrijft in zijn perspraatje dat mochten ze PEC er niet onderuit kunnen voetballen, het beste dan te doen is de lange bal te gaan spelen. Voor de geïnteresseerden wellicht leuk om te kijken hoe deze trainer werkt en te volgen m.b.t. volgend seizoen. 

 

Johan26-02-2022 om 17:00

Lijkt me idd geen overbodige luxe voor een aantal hier. Moet het ook met een aantal eens zijn dat Hankouri in de basis nergens op slaat. Kan er niet veel van en blokkeert spelers die waarde vertegenwoordigen. 

Rob197026-02-2022 om 17:18

Met Ngonge krijg je heel ander voetbal, iets dat mij meer aanspreekt als een harde werker. Trainers kijken daar heel anders tegen aan, waardoor wij weer een andere kijk hebben. Ik wil Buijs ook wel gelijk geven, maar dan moeten de prestaties er ook nasr zijn, en hij hsslt nuet het rendement met deze strijdwijze. Bogarde is ook een afpakker, maar daarom moet er meer creativiteit in de aanval, en dat heeft Hankouri niet. 

Wat betreft Bogarde, in zijn eerste wedstrijd kon je direct zien dat hij handelingssnelheid heeft, een bal kan afpakken en op de juiste plek staat, voor mjj een completere voetballer. Maar van Kaam mag daar ook staan. Suslov vind ik zonde.

ChiChi26-02-2022 om 17:10

Helaas hebben geen van de drie jeugdteams het vanmiddag gered!!!!

Slecht voorteken voor vanavond: dus ik denk 1-3.

Euroborg26-02-2022 om 17:26

Of....net als bij het theater, een slechte generale geeft vaak een prima voorstelling....Maar we zullen 't vanavond gaan beleven ChiChi, reken zélf op een kleine overwinning, mede door de onvoorwaardelijke steun van ons geweldige thuispubliek!

appie happie26-02-2022 om 18:22

Andersom  dat wordt het..

Oeleoptak26-02-2022 om 19:25

Niemand rept er over dat we met 1-0 voorstaan? En bijna 2-0 door Abraham. 
Ik ben er echter nog niet gerust op dat het goed af gaat lopen. Net reuzen kans voor Numely. 
FC speelt me ook teveel terug terwijl er vooruit ook mogelijkheden zijn. Nou De Leeuw mis voor open doel. Je zou er gek van worden

appie happie26-02-2022 om 19:35

Nou de afstemming voorin is niet te best..de leeuw 100% kans!! Abraham 2x grote kans  allebei niet eens in de buurt..

TomOkker26-02-2022 om 19:28

Duarte weer de beste speler

grunn196726-02-2022 om 19:35

Prima 1e helft, helaas geen 2de doelpunt.

Idd Duarte weer erg sterk met kasanwiro.

Bayco26-02-2022 om 19:37

Wat weer een fantastisch commentaar..van espn...complimenten. Ook mooi om te zien datel hankouri zo veel ruimte krijgt. Alleen jammer dat die koekenbakker er echt niets mee doet.. ver uit de speler met meeste balverlies. En dat metzoveel tijd en ruimte... aub eraf met die vent..

 

Hopelijk maakt fc gauw de 2de.

Euroborg26-02-2022 om 19:45

Werd in de eerste helft lekker gebald, mooie voorzet van Bart van Hintum en goed ingekopt door Bjorn Meijer! Heel fijn voor hem, z'n eerste goal voor de FCG in een volle Euroborg. Hoop dat ze de tweede helft lekker doorgaan met fris aanvallend voetbal, maar altijd scherp blijven achterin, want Willem II heeft lepe spitsen! 

hertopwil26-02-2022 om 20:03

Als de fc niet oppast wordt het net als vorige week.

El- Abraham  er uit Gnong en postuma der in.

Dijk26-02-2022 om 20:07

Weer gepruts achterin. Hankouri voorop prutser. Wachten op de gelijk maker. 

Oeleoptak26-02-2022 om 20:07

Groningen is zeer hardnekkig om zichzelf in de problemen te brengen. Grote kansen missen en vervolgens zeer slordig gaan spelen waardoor ze in de verdrukking komen. 

Oeleoptak26-02-2022 om 20:25

Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig?

grunn196726-02-2022 om 20:26

Wat een hopeloos gepruts  van die Ter Wierik.

Piet paniek in de achterhoede

Oeleoptak26-02-2022 om 20:30

We zitten nu in de hotsenknotsenfase. Wilde trappen naar voren. Dit moet toch echt anders. Bijna goal W2

Bayco26-02-2022 om 20:39

Wat een slechte wedstrijd 

Gelukkig 3 punten 

appie happie26-02-2022 om 20:40

Gelukkig was WillenII nog slechter.

Jongens wat een gepruts..man o man...

TomOkker26-02-2022 om 20:47

Het wordt een heel ander verhaal als we een spits hebben die een balletje kan kaatsen, doorkoppen of bij zich kan houden. Het paniek voetbal begint voorin. 

Dijk26-02-2022 om 20:59

Paniek voetbal dankzij Buys. Week in week uit hetzelfde gebrei. Gelukkig waren de pampers af. En aub laat die prutser Hankouri buiten dit elftal.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!