Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt nipte zege op Willem II

Door Redactie 26 reacties

Onder het oog van ongeveer 16000 toeschouwers heeft FC Groningen zich met 1-0 ontdaan van de Tilburgers. Het doelpunt werd voor rust gemaakt door Meijer. FC dat terug kan kijken op een prima eerste helft draaide na de pauze stroever. Het bleef lang spannend omdat de 2-0 uitbleef. In de extra tijd waren de Tilburgers nog dichtbij een puntendeling maar dat lot bleef FC deze keer gelukkig bespaard. 

eerste helft
Vanaf minuut één zat de sfeer vanaf de tribunes er goed in. Onder luide vocale begeleiding van met name de Noordtribune probeerden de mannen van Buijs de weg naar voren te vinden. Er ontstonden een mogelijkheden, de eindpassing liet te wensen over. Maar binnen een kwartier kwam Grunn op een 1-0 voorsprong op aangeven van Van Hintum op Meijer die de bal uitstekend in kon knikken en daarmee zijn eerste officiële goal maakte.

FC behield het betere van het spel, en was ruim halverwege het eerste bedrijf dichtbij de 2-0. Uit een snelle aanval kon Abraham afdrukken die Wellenreuther tot een redding dwong. 

Na ongeveer een half uur leek Nunnely uit het niets op weg te zijn naar de 1-1 maar Kasanwirjo bleek nog harder te kunnen lopen dan zijn tegenstander en voorkwam met een goede interceptie de gelijkmaker. In de 38e minuut kreeg De Leeuw een dot van een kans maar schoot wild naast. 

tweede helft
Met een meer op en neergaand spelbeeld kreeg Duarte een schietkans dat ruim over het doel ging. Een doelpoging van Abraham werd van richting veranderd en zeilde over de lat. In een andere situatie kopte Strand Larsen de bal in de handen van Wellenreuther.

Suslov, Van Hintum en De Leeuw werden gewisseld. Bogarde, Dankerlui en Irandust kregen ruim twintig minuten speeltijd. Strand Larsen die verwoestend uithaalde trof een medespeler die in de baan van het schot stond. Aan de overzijde van het veld schoot Hornkamp uit een spaarzame tegenaanval naast het doel van Leeuwenburgh.

Abraham liet een technisch hoogstandje zien maar diens afronding kende een simpele vangbal voor Wellenreuther. Kort daarna was het Te Wierik die de bal bij een verdedigende aktie bijna in het eigen doel schoot. 

Er kwamen vijf minuten bij. Ondanks het gegeven dat de Ticolores de hele wedstrijd nauwelijks tot kansen waren gekomen schoot Saddiki kansrijk nipt langs de tweede paal. Daar kwam Groningen heel goed weg! Ook de ingevallen Kampetsis kreeg een mogelijkheid dat ruim over het doel van Leeuwenburgh ging. 

De punten kwamen niet meer in gevaar. FC Groningen boekte haar zevende seizoensoverwinning en kan weer een beetje naar boven kijken. Aankomend weekend wacht het uitduel tegen Feyenoord.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Van Hintum, Meijer, Suslov, De Leeuw, Duarte, El Hankouri, Larsen, Abraham

Opstelling Willem II: Wellenreuther, Owusu, Dammers, Heerkens, Köhn, Crowley, Meerveld, Saddiki, Nunnely, Hornkamp, Svensson  

Reacties:
Bombarda779126-02-2022 om 21:05

Dik verdiend. Eindelijk. Goed dat Buijs gewoon nu week in week uit een vaste basis de wei in stuurt. En geweldig voor Bjorn Meijer. En met terugwerkende kracht kunnen we zeggen dat sinds het vertrek van Nijland en met de komst van Gudde en Fledderus is de club geen vereniging meer is,  maar een bedrijf is geworden. Forza FC!

26-02-2022 om 21:07

... als het dan maar een succesvol bedrijf is 

Marco26-02-2022 om 21:08

Mooi doelpunt van Groningen. Wordt tijd dat ze eens goed aan oefenen op voorzetten naar de spitsen. De Leeuw en Larsen hebben geen bruikbare voorzet gekregen.

 

Herman Badkuip26-02-2022 om 21:25

Zwaarbevochten én belangrijke overwinning voor FC Groningen, sterke eerste helft met een fraaie goal van Bjorn Meijer en té veel gemiste kansen om op twee of drie nul te komen....Tweede helft was een stuk lastiger, Willem II geloofde nog steeds in een resultaat bij de 1-0 stand en FCG liep steeds verder achteruit. Was te danken aan een ijzersterke Neraysho Kasanwirjo én de geweldige steun van het publiek, dat de FCG stand hield....Vond de wissels van trainer Danny Buijs deze wedstrijd aanvallender én sterker dan de vorige duels! Was op 't laatst écht billenknijpen voor alle Grunn-supporters, maar de mannen van Danny Buijs trokken de overwinning over de streep! Misschien dat 't linkerrijtje ná dit voetbalweekend dichterbij komt....Volgende week zaterdagavond om 21.00 uur Feijenoord uit in de Kuip...gaan we heerlijk op de counter voor weer een resultaat!

Euroborg26-02-2022 om 21:37

Was weer een geweldig sfeertje vanavond in stadion Euroborg, wat mogen wij trots zijn op onze fanatieke supporters, die ons FCG goed door deze lastige wedstrijd heen hebben gesleept! Voetbal was de eerste helft nog sterk van het team van Buijs, in de tweede helft sloop de angst wéér in het spel...Onbegrijpelijk, want Willem II had eigenlijk niets in de melk te brokkelen in het eerste uur van deze wedstrijd. Vond Neraysho Kasanwirjo en Laros Duarte samen met doelpuntenmaker Bjorn Meijer de uitblinkers bij FCG, ook keeper Peter Leeuwenburgh oogde erg rustig, had een aantal prima reddingen én voetbalde goed mee in deze wedstrijd! 

A Matter of Honor26-02-2022 om 21:38

Er zijn altijd wel aanmerkingen te plaatsen bij het voetbal dat FC-GRONINGEN  hanteert maar deze keer zat het echt wel mee voor wat betreft geluk. Een prachtige voorzet van v.Hintum die door Meijer prachtig werd ingekopt. Een ploeg die heer en meester was in de eerste helft en waar in de tweede helft niet veel van overbleef en het toch weer billenknijpen werd. Volgens mij heeft dat toch iets met conditie te maken.. Maar goed, de drie punten zitten in de knip en nu richten op Feyenoord uit, zal een behoorlijke klus worden  om daar resultaat te boeken, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt, duimen maar.

m o i26-02-2022 om 22:30

Goede eerste helft gezien met uitblinkers Meijer en Kasanwirjo. Wedstrijd had bij rust al in het slot gegooid moeten zijn. En dan wordt het toch weer nagels bijten al de tegenstander nog een kans ruikt. Was bang voor een scenario als vorige week, maar gelukkig gebeurde dat niet deze keer. Blij met drie punten met een eerste helft die de burger moed geeft. Zonder El Hankouri en Abraham starten de volgende keer. 

JPS27-02-2022 om 18:42

Zonder El Hankouri ja maar Abraham wordt steeds beter. Je kan zien dat die heel goed kan voetballen. Vergeet niet dat met zijn leeftijd je nog wat beginnersfouten hebt. De potentie is er zeker.

manus26-02-2022 om 22:46

Bjorn Meijer de jongste verdediger die voor FCG scoorde sinds Ronald Koeman..?? Ronald was bij ons middenvelder.

Delaporte05026-02-2022 om 23:25

Iemand enig idee wat er met te Wierik aan de hand is? Geen schim van wat het ooit was voordat hij naar Derby ging.. 

27-02-2022 om 06:22

Te Wierik stond opgesteld als CV, niet als RB...fysiek verdedigen in het doielgebied vóór Leeuwenburg was zijn eerste taak vandaag - daarnaast oorlog maken in het strafschopgebied aan de overkant bij corners etc; had een opgaande lijn te pakken in de herfst vorige jaar; zijn actieradius is kleiner dan 3 jaar geleden en ook is hij beduidend minder constant en bij het opbouwen dan bijv Itakura; behoort tot de ouderen (29 jaar) , met De Leeuw (35) en van Hintum (35) die tegen W II gewisseld werden.  

TomOkker27-02-2022 om 08:11

Met Te Wierik is niks mis mee aan de hand is imo altijd een overschatte speler geweest. Zijn 'goede' spel was te danken aan de spelers die hij destijds om zich heen had. Ik denk dat Fleddy al opdracht van Brathwurst heeft gekregen om een CV, RB en een spits te zoeken. Want met dit materiaal, door sommigen ook al voorspelt,  Kasanwirjo Duarte, Ngonge en Irandust heb je erg goede voetballers in huis  Ik had in de 2e helft dan ook Larsen (wint geen enkel kopduel) gewisseld voor NGonge met de Leeuw in de spits met Ironheart erachter.  Met het overzicht van Duarte en de oppermachtige Kasanwirjo had ik het weleens willen zien.  Suslov moet nog gewoon geduld hebben, het is nog lang niet stabiel wat die jongen laat zien het stuitert alle kanten open werd dan ook terecht gewisseld. Zonder twijfel Duarte en Kasanwirjo beide MotM.

Euroborg27-02-2022 om 09:10

Vind de ontwikkeling van Paulos Abraham ook erg sterk.....had even speelminuten nodig om in het ritme te komen, maar wordt met de wedstrijd beter met zijn zwervende rol achter de spitsen!  Begrijp niet waarom bv. een Sebastian Tounekti nog geen speelminuten krijgt, lijkt mij ook een prima vleugelspeler...En in Groningen O21 zitten ook prima rechter vleugelverdedigers, geef deze jeugdspelers een kans...De tijd van Mike te Wierik is voorbij, kan 't echt niet meer belopen,  gewoon Neraysho Kasanwirjo en Marin Sverko in het centrum is véél beter!

Alf27-02-2022 om 10:55

Tounekti zal zijn kans wel krijgen als El Hankouri weg is volgend seizoen. Voor een jonge speler is het beter veel te spelen in een jeugdelftal dan bij het 1e maar steeds een paar minuten te mogen.

RooieRed27-02-2022 om 11:12

FCG en voetbal, da's een lastige combinatie dit seizoen helaas. Waarom wordt de kwaliteiten van de selectie niet beter benut. Er kan toch gewoon een veel beter voetballend team worden gevormeerd?

Maar ach, in februari dachten we 12 punten te scoren. Maar door het gelijkspel bij PEC en de onnodige nederlaag bij Fortuna werden dat er maar 7. Gelukkig wonnen we in januari onverwacht van een 10- tal van Vitesse, doordat de scheids ons bevoordeelde.

Hopenlijk blijven we bovenaan het rechter rijtje. Dat wordt best lastig met de potjes tegen Ajax, Feijenoord, NEC en Utrecht. Als we hieruit 4 punten kunnen halen doen we het redelijk goed. Meer verwacht in ook niet eerlijk gezegd. 

Een hogere plaats op de ranglijst lijkt niet aan de orde.

Metworst27-02-2022 om 11:23

De 3 punten zijn zeer welkom, tegen overigens een heel matige team. Een prima 1e helft met helaas weer onbenutte kansen waardoor het onnodig spannend blijft tot het eindsignaal. Veilig spelen lijkt nu het belangrijkste doel. In de play offs heb je zo toch niets te zoeken. Toewerken naar volgend seizoen zou het meest logisch zijn, en de jeugd en nieuwere spelers veel speeltijd geven. Maar met een vertrekkende coach zal dat niet gebeuren. 

Roelofsky27-02-2022 om 13:23

Eerste helft was redelijk tot goed voetbal, wat een vrijheid we hadden minstens 4 moeten maken....2e helft was weer als vanouds boerenkoolvoetbal... Kan iemand mij uitleggen wat El Hankouri goed heeft gedaan ik zie het namelijk niet af en toe een mannetje passeren en vervolgens een bedroevende voorzet geven met 0,0 rendement....

Fido27-02-2022 om 23:13

Zijn taken uitvoeren en verdedigend meters maken

brummie27-02-2022 om 13:27

Een mooie 3 punter tegen Willem II. Ondanks hun 4-3-3 opstelling met punt naar voren, weinig aanvalsdrang gezien van de tricolores. Pas laatste fase gingen ze alles of niets spelen. 

Fc had in 1e helft met grote mogelijkheden Abraham en de Leeuw wedstrijd al in het slot moeten gooien. En wat ontzettend mooi dat onze eigen Björn Meijer matchwinner is geworden. Goed van de TS om deze jonge jongen vertrouwen te geven. Buijs gaf al aan dat het een heerlijk ventje is om mee te werken. Maar ook Duarte en Abraham vond ik  goed spelen. 

Je zag dat na 65 minuten de pijp bij verschillende spelers leeg worden door de vele pressing en er op tijd werd ingegrepen door vers bloed in het veld te sturen. Denk dat Irandust op de deur begint te kloppen op positie de Leeuw. Bogarde viel in voor Suslov. De uitblinker 1e seizoenshelft valt iets terug, maar gezien zijn leeftijd begrijpelijk.  Leuk om te zien dat Poldervaart direct naar het fluitsignaal direct met Bogarde al aan het evalueren was met hand en voetgebaren.

Had graag iets meer ingelopen op Cambuur, maar helaas door de VAR en heel veel geluk pakte Cambuur 3 puntjes. 

 

appie happie27-02-2022 om 18:47

Irandust viel idd goed in,had een paar mooie acties.

Bogarde ook maar laten staan,Suslov maar even rustig.El Hankouri vond ik de slechste van onze 11.

Abraham vond ik tov vorige week beter,het wachten is op een goal van hem..dat gaat ie pas los denk ik.

Duarte weer goed voor een 8...samen met Meijer..

brummie27-02-2022 om 19:07

Vond Hankouri eerste helft nog wel aardig spelen. De Leeuw was in mijn ogen het minste op het veld. Lukte eigenlijk helemaal niets. 

 

Fido27-02-2022 om 23:15

De leeuw kan niet meer altijd overschatte voetballer geweest met soms gelukkige mooi goals

Dijk28-02-2022 om 07:12

Hankouri eerste helft nog wel aardig spelen. Nou dan mag je wel naar een opticien. Deze Hankouri als hij.de bal had speelde te hard terug naar de verdedigers. En aanval niet gezien want hij komt nooit zijn man voorbij. Deze man staat er nog in omdat hij vriendje van Buys is. 3 jaar gespeeld 5 doelpunten gemaakt totaal geen rendement banken deze man tot einde seizoen.  Vond Hankouri week in week uit de slechtste voetballer ooit die voor de fc uitkwam. Koekebakker.

Fido27-02-2022 om 23:17

Te wierik probeert voor te checken en komt zeer onbeholpen uit met vaak vrije trappen van de tegenstander die zeer gevaarlijk zijn

brummie28-02-2022 om 09:26

Dijk:

Hankouri is gewoon een multifunctionele hardwerkende, maar ook technisch vaardige speler met een actie. Als wingback- middenvelder prima met opkomende snelheid. Als je statistieken bekijkt tegen Willem II, krijgt hij een totaal cijfer van 6.93. Daarnaast werden er relatief veel overtredingen op hem gemaakt waardoor hij veel vrije trappen meekreeg t.g.v. het elftal. En hij durft tenminste een actie te maken. En dat zijn er niet zoveel bij de FC. 

Je kan van alles op en aan te merken op spelers, en is ieders goed recht. Krijg wel het idee dat er elk seizoen spelers bij FC continu afgebrand worden, en wat ze ook doen nooit goed kunnen doen. 

Mo is ook niet gek en zal zeker dit ook meekrijgen. Speler zal hierdoor zeker niet beter gaan presteren. Ik vermoed ook dat besluit om niet te verlengen, ook te maken heeft dat een deel van de aanhang hem niet pruimt. 

Persoonlijk vind ik hem als wingback met zijn snelheid het beste renderen. Je ziet ook wel dat hij zich heeft ontwikkeld in de 3 jaar bij FC. Dat het allemaal niet altijd lekker loopt met hem, moet je ook zien in een breder perspectief, gezien het wat hobbelige seizoen op het veld van het team. 

Ik zie Hankouri wel goed gedijen in de MSL in the states. Wens hem in iedergeval een mooie club toe na dit seizoen. 

Uiteraard is Hankouri vervangbaar, en geen man overboord dat hij vertrekt. Maar ietsje meer waardering voor een speler in het mooie groen wit is wel op zijn plaats denk ik. Laten we het hele team steunen, wie er ook in het veld staan. En niet een speler met cynisch applaus zijn wissel begroeten. 

 

Rob197028-02-2022 om 13:32

Hankouri had een 6.9, maar dan is hij op de Leeuw na nog de slechtste van het stel. Ik kan mij de teleurstelling bij een ieder wel voorstellen. En de statistieken bevestigen ook dat hij telkens een van de mindere is bij Groningen. Dat heeft deels te maken met dat hij volgens mij er wel klaar mee is in Groningen. Spelers met veel kwaliteit leveren nog een bepaalde basis als zij in een mindere periode zitten, maar Hankouri heeft niet veel over en dan gaat het al snel veel minder. Ik vind zijn statistieken dan ook niet overweldigend. Helemaal die van zaterdag, 3 dribbels waarvan 1 succesvol, 7 voorzetten waarvan 0 op de juiste plek, 22x balverlies, toch niet echt cijfers om mee te pronken. Cijfers die zelfs bij de Leeuw overeenkomsten met die van Lukaku gaan lijken, 23 balcontacten. Helaas rendeert de Leeuw op dit moment ook niet. Maar dat komt naar mijn mening toch echt hoe er gevoetbalt wordt. 

Bogarde er gewoon inzetten, naast Duarte, Suslov naar de Hankouri positie met daarbij evenals Abraham de mogelijkheid om te zwerven, wat hij ook wel zou doen. Mocht je geen aanvallende back als tegenstander hebben, dan krijg je veel meer mogelijkheden en aanvalsdrang. En dan Irandust op de positie van de Leeuw. 

Wij hebben het steeds over het team laten staan, maar telkens weer wordt Hankouri er door Buijs tussen gedrukt, dat helpt ook niet mee, want de 3-1 overwinning op Vitesse kwam ook tot stand zonder de inbreng van Hankouri evenals de wedstrijd opvolgend tegen Go Ahead en Fortuna, waar er verzuimt werd om te scoren. En de resultaten van de laatste 2 wedstrijden is bekend, niets bijzonders, waardoor je ieder ander speler daar ook kunt posteren die je in het volgende seizoen daar ook kunt gebruiken.

Nu is Buijs niet bezig met volgend seizoen, en dat hoeft hij ook niet, maar er zijn betere optie's, en dat wil deze trainer niet zien.

Het is te hopen, dat er volgend jaar door Fledderus nog een miskoop geplaatst gaat worden, want over de rest van deze selectie is een ieder hier toch echt wel positief, en dat heeft voor een groot deel te maken met de ontwikkeling die de spelers doormaken, maar ook door de inzet die er op de mat wordt gelegd, daar kun je niemand op aanspreken.

Herman Badkuip28-02-2022 om 13:45

Je slaat de spijker op z'n kop Brummie....waarom moeten een aantal posters van dit forum steeds spelers van FCG afbranden? Natuurlijk heeft een ieder zijn eigen favoriete spelers, maar ik denk dat de trainers van FCG best wel weten welke spelers binnen hun tactische concept opgesteld moeten worden! Zij werken de hele week met die gasten en wij zien ze alleen tijdens de wedstrijden! Vind persoonlijk óók dat Mo el Hankouri als rechterwingback het beste tot z'n recht komt voor FC Groningen.....Mike te Wierik kan 't allemaal niet meer belopen, maar is defensief als centrale verdediger misschien nog van nut...Bart van Hintum als linkercentrale verdediger heeft nog regelmatig prima voorzetten voor onze spitsen, maar wordt waarschijnlijk ná dit seizoen ook vervangen door een jonge verdediger als Marin Sverko. Ook Michael de Leeuw speelt dit seizoen waarschijnlijk z'n laatste duels voor FCG, daarna misschien met zijn jarenlange ervaring spitsentrainer? We hebben afgelopen zaterdag gezien, wat een bijna uitverkochte Euroborg doet met onze spelers van FCG, het fanatieke publiek geeft ze nét dat extra zetje om een goed resultaat te halen! Laten we met z'n allen alle spelers uit de selectie positief blijven benaderen, dan komt 't allemaal wel goed! Ook een vol uitvak in de Kuip komende zaterdag zal onze jongens stimuleren om het beste uit zich zelf te halen! En....de 8e plek komt steeds dichterbij voor de mannen van Buijs!

A Matter of Honor28-02-2022 om 14:41

Werd er een paar topic"s terug nog gerept over een hoog PH (zuurgraad) gehalte, daar is dus nu weer een hoog "Papegaaigehalte" bij gekomen.  Vroeger sprak men over "veendammer wind" en nu komt er de "delfzijlster stinklucht"bij.

Herman Badkuip28-02-2022 om 16:26

Mag ‘t ook Sudbrouksterwind zijn AMOH? En wat maakt ‘t allemaal uit, we moeten allemaal onze meningen blijven verkondigen op deze supersite....ik hou van jullie allemaal! En het meeste nog van Appie Happpie en AMOH! 

appie happie28-02-2022 om 14:30

Gelukkig zijn er ook nog positieve mensen..nouja of is het fake-news!!

Komop zeg we mogen toch zeker op en aanmerkingen hebben!! Tenslotte worden ze er goed voor betaald..

Ik vind daarom dat je zeker kritiek mag hebben..sommige spelers verdienen dat gewoon.

 

Ik vond het de afgelopen tijd   ,zeer armoedig en weet zeker dat velen dat met me eens zijn.

Dat sommige mensen nu al blij zij  als er 3 puntenzijn snap ik ook! T blijft vaak niet om aan te zien..en zeer ondermaats.

 

Kom er maar in dan..

Alf28-02-2022 om 14:42

Ook bij winst zijn er natuurlijk altijd dingen die beter kunnen. We hadden geluk nog dat die bal in de 87e minuut aan de voor ons goede kant van de paal verdween. De Leeuw is voetballend minder, maar hij gaat wel vol voor de tweede bal.

Ik vraag me trouwens wel af hoe het er nu aan toegaat op de Frieze tegenhanger van boerenmacht. ;)

A Matter of Honor28-02-2022 om 14:45

Ook op die site "Feanfan" vangen ze elkaar de vliegen af, net als op deze site.

appie happie28-02-2022 om 18:03

Ik hoor toch nu net voor de 3de x dat Buijs volgend jaar naar ado gaat?

Herman Badkuip28-02-2022 om 19:44

ADO Den Haag zou een fijne club zijn voor Danny Buijs ....hoop voor hem dat 't doorgaat Appie! Zaterdagavond géén Danny Buijs op óf voor de bank [geschorst door een 4e gele kaart], maar Adrie Poldervaart, die FCG gaat begeleiden tijdens de wedstrijd tegen Feijenoord! Ben benieuwd of Poldervaart wissels gaat doorvoeren zaterdagavond.....te Wierik, van Hintum en de Leeuw ernaast én Bogarde, Irandust en Sverko erin?

Metworst28-02-2022 om 23:26

Nee Herman, dat Danny niet op de bank zit wil niet zeggen dat hij de opstelling, tactiek en wissels niet bepaalt. En dat moet ook niet, hij is verantwoordelijk. Daarbij heeft hij tijdens de wedstrijd nog invloed met telefoontjes en oortjes.  

Tenzij er natuurlijk sprake is van Burgerlijke ongehoorzaamheid en Adrie ineens zijn eigen koers vaart??? Ach nee, toch niet. 

01-03-2022 om 06:33

niet zo vreemd, @ Appie, want Globalon Football holdings  ( eigenaar ADO den Haag ) heeft zonet trainer Brood op straat gezet;  Verder zit ADO nog bij de candidaten  voor promotie...  voor BUYS een uitgelezen kans om dan in de ED weer te werken. 

Voor Buys is er bij FC Groningen niet veel eer ter behalen, al is in theorie play-Offs Europees voetbal nog mogelijk; maar tegen Feyenoord ( met publiek ) zit B. op de tribune... ss toch een andere entourage dan waarvan Buys een jaar geleden nog hardop van gedroomd had: "wil coach van Feyenoord worden"...wat dat betreft gaat Buys op Maaskant lijken..(ook graag altijd het laatste woord)

 

maar... als het waar zou zijn ( vwb Buys naar ADO ) dan zal hij een hele kluif hebben aan de selectie, gezien de kwaliteit bij die club.

 

A Matter of Honor01-03-2022 om 10:55

Wat betreftde kwaliteit van ADO past die club uitstekend bij die schreeuwerd uit Dordrecht, miserabel dus.

brummie01-03-2022 om 08:50

Hallo Kees, je geeft aan dat Buijs net als Maaskant altijd graag het laatste woord heeft. Kun je dat misschien toelichten?

Op RTV Noord geven ze juist aan dat ze Buijs in tegenstelling tot zijn voorgangers,  zijn voor en nabeschouwingen zullen gaan missen. Omdat hij altijd transparante,   eerlijk analyses geeften ook kritisch is op zichzelf. Ik herken zelf ook niet dat hij graag het laatste woord wil hebben. 

Buijs zou ooit graag bij Feyenoord aan het roer willen staan. Gezonde ambitie. Hij is nog zo jong en heeft hopelijk nog een lange trainerscarriere voor de boeg. Er leiden meerdere wegen naar Rome. Ik zou Buijs graag in de Duitse competitie willen zien. Denk dat hij daar goed past. Ado gaat met nieuwe eigenaar in team investeren verwacht ik en een grote sprong vooruit willen maken. En  ook daar zou Buijs prima deel van uit kunnen maken. 

Off topic, ik hoor in de wandelgangen niet zulke positieve berichten over Paul Matthijs. Er schijnen door zijn manier van communiceren-trainen spelers vertrokken te zijn. Spelers van een lichting jonger zagen het ook niet zitten om met hem samen te werken in het komende seizoen. 

 

A Matter of Honor01-03-2022 om 12:35

In de wandelgangen?  Op de dijk in Delfziel worden wel vaker sprookjes verteld.

01-03-2022 om 14:10

 Brummie

Maaskant was ooit kroonprins van het trainersgilde, maar zijn "omlooptijd" bij een club werd steeds korter,: over zijn ego gezegd hebbend, hij vond zich in zijn voetbalkennis superieur ( boekje geschreven over motivatie etc ). en gaf zelf (en bij herhaling/ oude koeien)  kritiek op mensen of verdedigde juist zijn vriendjes ( zoals Maaskant een maand terug nog Fräser ( Sparta) verdedigde op NOS door de persoon MJF te beschuldigen die "niet netjes" in de transferperiode omgaat met spelers... diezelfde Fräser heeft nu ( op ESPN )ook bedenkingen over Van Stee, dat er telkens geld weglekt uit de transferinkomsten. Fraser vertrekt ook. 

Over hun eigen inschatting van zowel Maaskant en Buys dat zij de ideale trainer voor Feyenoord zouden zijn ( maar niet werden ) , als daar weer eens een vacature was, etaleren ze allebei  een beperkt inzicht van eigen kunnen   dat is er in het opportunistische voetbal trouwens overal.

Het kan zijn dat Buys niet goed met de beperkingen die de club/ of MJF stelt,  is omgegaan, maar het getob en het gescheld en getier langs het veld en die "wijsneuzerij" van hem zoals AMOH vaak zegt, daar heb ik genoeg van gehad.

Vriendjespolitiek kan een "gunfactor zijn" in de commerciele profsport of als populair figuur, maar is ook vaak "uitgewerkt", als de supporters niet serieus genomen worden.  Ik herinner je nog Barry Hughes als trainer bij FC Groningen, die met een carnaval slager en een rolfluitje "populair" deed.  Daar heeft Danny Buys trouwens geen last van... als workaholichet ontbreekt het de man geheel aan humor. Verder is met Gudde en Fledderus na Nijland veel minder EEN "gezicht" van de club gekomen...wel dagelijks een bericht op de Officiele website en allemaal pakkende kreten als "word groter" . De trainer heeft naar mijn mening hierbij een belangrijke rol in het aanvoelen van de club-barometer... en als het "niet goed zit met de directie " dan  moet hij de eer aan zichzelf houden/ en zelf vertrekken !!     

Ik ben geen fan van Buys (geweest), vanwege het vaak laffe spel,, eerste helft overslaan en verdedigend wisselen,  dat is een gevoel wat ik al jaren heb, en al die mooie analyses van Buys op youtube voor en na wedstrijden van het laatste jaar ( 2 jaar geleden hoorde je nog weinig van hem, was hij als eerste de dug out in  )  daar krijg ik de indruk dat hij géén goede peoples manager is..ik denk: bang voor zijn kritiek. Hij doet mij denken aan een leraar voor de klas die geen plezier heeft in zijn werk en en hij  mist gewoon de nodige autoriteit/gevoel  en het gezag in de sport en acteert als een bangerik met zijn systemen en wissels. Dat is mijn mening... maar de man gaat toch weg....is 4 jaar lang ( en dat is LANG  hoor (!) trainer bij de FC geweest: Hoewel hij twee seizoenen een indrukwekkende inhaalrace op de ranglijst maakte ( dan kon het kennelijk wel?? ), was het resultaat in de beker en tegen "laagvlieger"-clubs  in de competitie  ook teleurstellend te noemen.     

 

 

 

     

Holwierde01-03-2022 om 11:02

Den Haag is een leuke club voor Buijs.

 

brummie01-03-2022 om 12:56

@ matter of honor,

Als jij denkt betere connecties te hebben, en andere geluiden gehoord te hebben binnen de jeugd van FC,  dan hoor ik het graag.  

Wellicht kun je dan een keer ipv wat makkelijke oneliners wellicht  een keer wat meer inhoudelijk reageren. 

A Matter of Honor01-03-2022 om 19:00

Ik heb, net zoals jij,geen connecties binnen de club, laat dat duidelijk zijn. Wandelgangverhalen zijn meestal gebaseerd op leugens of halve  (on)waarheden. Het verhaal dat Paul Matthijs communicatief geen groot licht is dat is al jaren bekend en stamt nog uit zijn tijd als speler bij de club. Dat hij zou zijn ontslagen omdat er spelers zijn weggelopen omdat die niet onder hem wilden trainen, is dus een aanname van speculateurs die een verhaaltje de wereld inslingeren om deze trainer te beschadigen. Anderen vertellen sprookjes omdat ze zo graag interessant willen doen. We kunnen met z'n allen beter bij de werkeijkheid blijven en degelijke "kul"verhalen eerst maar eens op echtheid vast stellen voordat dit op een site als b.v. op BM te spuien. ...................en, als je een hond wilt gooien, kan je altijd wel een steen vinden.

Herman Badkuip01-03-2022 om 15:05

Zullen we 't er maar op houden, dat elke trainer in onze eredivisie sterke én minder sterke talenten heeft...wordt een klein beetje moe van al het gezeur over onze huidige trainer Danny Buijs! Laten we naar de toekomst kijken....Nog maar 10 wedstrijden en dan zit het jubileumseizoen van FCG er op. Zie de mannen van Buijs en Poldervaart nog wel zo'n 16 punten bij elkaar sprokkelen, dan komen ze dus uit op het mooie totaal van 45 punten! Misschien genoeg voor een 8e plaats op de ranglijst, dús playoff-wedstrijden voor de Conference League.....

01-03-2022 om 15:31

@ Herman Badkuip:  ik reageer hier op Brummie, die mij naar de bekende weg vraagt...als jij zelf een " klein beetje moe wordt vanal het gezeur..." 

 

brummie01-03-2022 om 16:43

Bedankt voor je toelichting Kees. Ik lees dan dat Buijs ipv laaste woord willen hebben je meer bedoeld dat hij eigenzinnig is. Hoeft trouwens geen negatieve eigenschap te zijn. De meeste coaches zijn en moeten ook wel wat eigenzinnig zijn. 

Wat Buijs aangaat kan ik deels met je meekomen dat het voetbal niet altijd even spectaculair was.  Aan de andere kant heeft hij telkens moeten werken met een zeer jonge selectie en sterkhouders welke niet direct opgevangen werden. Ook kwamen er spelers dit seizoen binnen die niet wedstrijdfit waren. 

Je kan van alles van Buijs vinden, en dat mag ook. De een zal zijn vizier wat negatiever hebben en de ander positiever. Het is ook net waar je zelf de nadruk oplegt of wat je eigen verwachtingen zijn. Vorig seizoen stond FC in de top 5 in Europa met de minste tegentreffers. Vond ik ook knap. Het voetbal van nu is geëvolueerd laatste jaren. Zijn vrijwel geen ploegen meer die het spel kunnen maken of zeer vermakelijk spelen. Vermaak schijnt nu het toverwoord te zijn, terwijl men voorheen als supporter eerder het resultaat het allerbelangrijkste vond. Ik blijf het resultaat ook het allerbelangrijkste vinden, het gaat om die 3 punten. Op welke manier dan ook. En lukt dat met leuk voetbal, nog beter! 

Je weet dat ik meestal uitga van het positieve. . Je kan altijd wel iets negatief schrijven over de FC of over een bepaalde speler. Dat is relatief makkelijk, maar ook mens eigen denk ik. Spelers uitfluiten of uitschelden zal ik nooit doen,  heeft in mijn ogen niets met het steunen van je club te maken. 

Ondanks het soms hobbelige voetbal onder Buijs, heb ik de 4 jaar vrijwel altijd een strijdend elftal gezien. Daarnaast hebben Buijs en TS spelers ook significant beter gemaakt, en zelfs spelers omgeturnd naar een andere positie. Een zeer jong elftal waar dit seizoen spelers zoals Kasanjswiro, Suslov, Meijer, JSL, Duarte en ook Hankouri zich door toedoen van de TS zich goed hebben ontwikkeld. 

Ik denk dat Buijs een behoorlijke goede band met zijn spelers heeft en voor ze door het vuur gaat. Hij mag dan langs de lijn verbaal soms erg aanwezig zijn, maar dat is maar één kant van hem. Ik vind het geweldig dat zeer jonge spelers, uiteraard met vallen en opstaan, zich zo mogen ontwikkelen bij de FC en vertrouwen krijgen. En daar mogen we met z'n allen best wat meer trots op zijn. Spreek met enige regelmaat supporters van andere clubs, en die zijn best positief over hoe het beleidsmatig bij FC er aan toegaat. 

Als ik Buijs afzet tegen Maaskant, Faber en vd Looi, dat heb ik verreweg de meeste waardering voor Buijs. Gezien hoe jong hij is ingestapt, en een organisatie neerzet die voor vrijwel elke tegenstander lastig te bespelen is. En dat met een zeer jonge selectie. 

Hoop dat we met ons allemaal het seizoen waardig af kunnen sluiten en het afscheid geven dat passend is voor de TS.

Volgend seizoen zal Wormuth het stokje overnemen. Ik heb geen glazen bol, maar ik ben gematigd positief. Ik vind het een veilige keuze. Maar ben blij dat Dick Lukkien het niet is geworden. Vind ik een coach zonder uitstraling en ook zijn communicatie intern is niet altijd optimaal. Maar dat terzijde. Laat ik ook eens wat negatiefs erin gooien. 

Op naar Feyenoord uit. Bonuspunt wedstrijd. 

 

brummie01-03-2022 om 19:15

@AMOH, 

Jammer dat je mijn info m.b.t. Paul Matthijs als kul en aannames beschouwd. Ik zal echt niet zomaar iets hier schrijven voordat het gecheckt is of uit betrouwbare bron vernomen heb. Hoe de waard is.... 

 En wat je laatste zin aangaat... dat is nu precies wat je al het hele seizoen  doet inzake Buijs. Weinig honor bij je te behalen helaas...

A Matter of Honor01-03-2022 om 20:35

Maar deze "hond" heeft dit wel verdiend door het het hele seizoen slecht te presteren.

A Matter of Honor01-03-2022 om 23:11

@Brummie,

Wij kunnen over het een en ander blijven discussiëren maar worden het over bepaalde onderwerpen het toch niet eens. Mijn mening over de huidige trainer heb ik meerdere malen kenbaar gemaakt op dit forum, en bij die mening blijf ik zolang deze trainer bij de FC-GRONINGEN in dienst is. Verder heb ik inhoudelijk niets over de club te vertellen, bemoei mij een enkele keer met de opstelling zoals die op dit forum door deze en gene gegeven werd en verder laat ik de kenners vrijelijk hun mening verkondigen en lees soms met verbazing sommige reacties en vaak met plezier de meningen van de posters. Een aantal posters zijn gematigd positief maar een aantal zijn ook kritisch tot negatief, maar zo zit de mensheid nu eenmaal in elkaar. Een Engelsman zegt in zo'n geval " Deal with it" en laat het erbij.

Groet.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!