Terug

Deel deze pagina:

Hoofdsponsor Office Centre failliet, financiële strop FC

Door Redactie 14 reacties

Vandaag werd bekend dat Office Centre failliet is verklaard. Daardoor is de hoofdsponsor voor FC Groningen per direct weggevallen hetgeen een schadepost oplevert van ongeveer 925.000 euro over dit lopende seizoen bericht FC Groningen via haar officiële kanalen. De club was al op zoek naar een nieuwe partner, dit proces wordt nu versneld. Algemeen directeur Wouter Gudde spreekt van een grote stropvoor de club met grote organisatorische consequenties. Het gaat om de uitingen in en om het stadion, trainings- en wedstrijdkleding. Daarbij is Gudde eveneens begaan met de mensen die bij Office Centre hun baan hebben verloren.

Reacties:
Herman Badkuip02-03-2022 om 16:52

In de eerste plaats voor alle medewerkers van Office Centre heel vervelend....natúúrlijk ook voor FC Groningen, dat nu versneld op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponser per direct! Heb begrepen dat FCG al contacten heeft met mogelijke opvolgers. Ben benieuwd welke multinational het komend seizoen de hoofdsponsor van FC Groningen zal zijn...Voor de laatste 10 wedstrijden van dit seizoen misschien één van de grootverdieners van de hele coronaperiode maar eens opzoeken? Denk daarbij aan een Albert Heijn, een JUMBO óf een verzekeringsmaatschappij als Menzis, Achmea of CZ? Volgens mij is de NAM in vorige posts ook al eens genoemd, hebben nog wel iets goed te maken met de Grunnigers!

02-03-2022 om 20:37

je prat hier wel over een HOOFD sponsor...dwz voor meerdere jarenen die was de laatste jaren steeds moeilijker om te vinden.

*natuurlijk speelt de stand op de ranglijst mee, voor de aantrekkelijkheid om de naam op het shirt te krijgen

*natuurlijk helpt het netwerk van Gudde en de club mee om mensen etnhousiast te maken, desnoods haal je hiervoor Nijland van stal...

*natuurlijk moet de club NU geen bokken (meer) schieten bij het fnanciële beleid;  cryptomunt of andere superspeculatieve transacties ( bijvoorbeeld met clubs die in het verleden wanbetaler waren ( Granqvist-Napoli ) zijn uit den boze, dus  HELEMAAL vermijden

* natuurlijk niet komende jaar weer een bedelbiref naar de seizoenkaarthouders om (extra) geld te vragen. Die hebben al afgezien van hun tegoed de laatste 2 jaren vanwege corona.  

* zolang er geen hoofdsponsor is, kan inderdaad een hulpinstantie voor Oekraine  of giro 555  op het shirt komen...liever geen opwaardering van een kleine subsponsor/eendagsvlieg, want dan verlies je veel status.  

* Badkuip: welke multinational zie jij naar FC Groningen komen?  Gasunie... ? denk toch van niet 

Herman Badkuip02-03-2022 om 21:44

@Kees,     een combinatie van multinational én de kleuren geel/blauw is IKEA, dé ideale hoofdsponsor voor de komende 10 wedstrijden lijkt mij! 

03-03-2022 om 06:52

Herman B

Jouw fantasie is ongekend, maar zomaar wat roepen heeft niet zoveel zin;  IKEA is een Zweeds bedrijf, een keihard bedrijf trouwens, en zal zich altijd alleen afficheren met hun eigen business..  Die vlagkleuren van Oekraine zijn niet nodig, wel een duidelijke solidariteitsaktie van de FC. ./. kan makkelijk eenmalig en kosteloos zijn.  Daarna bundeling van eventuele toekomstige vluchtelingenacties met andere clubs.  voetbal is toch maar bijzaak als het om vrijheid en leven gaat...     

Euroborg02-03-2022 om 16:55

De bouwmarkten hebben in de Coronatijd óók flink verdiend, misschien een PRAXIS, GAMMA óf HORNBACH op de shirts van de spelers van FC Groningen óf één van de grootste banken als RABObank of ING? 

ChiChi02-03-2022 om 17:21

En dan zijn er,volgens het FCGforum, ook nog enkele andere grote sponsoren, die overwegen op te stappen,

o.a. wegens dat ze geen warmte voelen vanuit deze direktie( zijn ook geen clubmensen) en beperkingen in de skyboxen etc.

Dus het gaat lekker in de Euroborg!!!!

 

Reactie verwijderd door redactie

b.raatjes196602-03-2022 om 18:21

Niet zo negatief praten het komt goed ik denk dat fc Groningen wel ergens mee bezig is het komt wel goed 

PDI02-03-2022 om 19:28

Ten eerste dramatisch voor het personeel van OC en ook voor onze fc. Het lijkt me dat er maar één tekst op het shirt kan komen in deze tijd: "Steun Oekraïne" of welke tekst dan ook om Oekraïne te steunen. 

Reactie verwijderd door redactie

hermank196902-03-2022 om 19:46

Ik zou voor Kikkoman gaan te Sappemeer, dit bedrijf groeit en groeit

DanMan197102-03-2022 om 21:26

Eerstkomende wedstrijd in een geel shirt met blauw broekje spelen. Tekst op het shirt: stop the war!

Replica's verkopen en de opbrengst aan Oekraïne schenken. 

Dit zorgt voor exposure en zet de FC in de schijnwerpers.

Daarna per wedstrijd een andere naam op het shirt: de hoogste bieder. 

Zien we komend seizoen wel weer verder 

GroenWit02002-03-2022 om 22:47

Hahaha. Heel grappig! Heeft die vlag niet blauw boven en geel onder? Zou kiezen voor blauw shirt en gele broek. Iets minder verwarrend

DanMan197103-03-2022 om 12:57

Klopt, maar uit mijn groen-geel tijd ben verknocht geraakt aan het gele shirt. Geel boven, blauw onder. Basta.

brummie03-03-2022 om 08:56

Het verlies van onze hoofdsponsor een grote financiele strop in het huidige seizoen. En ook zeker uitermate (!) vervelend voor alle medewerkers van Officecentre. Office Centre was eredivisebreed gezien ook een partner die t.o.v. veel clubs in de eredivisie een aanzienlijk hoger bedrag betaalden. Clubs als bijv. Vitesse en Heerenveen krijgen aanzienlijk minder van hun hoofdsponsor. Het wordt nog een hele kluif om een sponsor te vinden die bereid is om dit jaarlijks op te gaan hoesten (900.000). In vergelijk met de vorige sponsor Payt (1.100.000+ !) was het al heel knap gezien dat FC een partner vond in de vorm in de grootte van Office Centre.

Een zoektocht naar een hoofdsponsor zal niet makkelijk zijn. Veel opties die op het forum zijn genoemd, hebben al genoeg exposure, en hebben denk ik geen baat bij (hoofd) sponsoren van een BVO. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook tal van andere mogelijkheden om als bedrijf je naamsbekendheid op de kaart te zetten. 

Het is een complexe opgaven voor Gudde. Een evt. tijdelijke shirt sponsor vinden is een mogelijkheid. Maar die bedragen staan niet in verhouding met een partner als hoofdsponsor met alle uitingen in en rondom het stadion. 

Op een ander forum wordt Century (Groep PON/Erik Meems) genoemd als een potentiele kandidaat. Is al sub sponsor. FC is een club met natuurlijk een behoorlijke achterban en groot bereik, zeker in de noordelijke helft van het land. We zijn Heerenveen al gepasseerd, en zitten iets onder het niveau van Twente, qua grootte club. Cambuur is een sleeping giant, maar zal nog heel wat stappen moeten gaan maken. 

Een actie op het shirt t.b.v. Oekraine zou ik toejuichen (Giro 555).

 

Alf03-03-2022 om 10:49

Hopelijk heeft de directie zijn lesje geleerd. Alvorens je met een sponsor in zee gaat ook even de jaarverslagen bekijken. Een faillissement kan je vaak zien aankomen.

grunn196703-03-2022 om 14:53

Ten eerste vind ik zeer treurig voor alle medewerkers en hun gezinnen.

We krijgen dit jaar een giga inflatie en met vervolgens een recessie die zijn weerga niet kent.

Iedereen zal zijn broekriem dit jaar en de komende jaren stevig aan moeten trekken.

De Fc zal hier ook op moeten inspelen, een sponsor deal vinden vergelijkend met Office Center zal zeer lastig worden.

De Fc doet er verstandig aan om een reserve (verkoop spelers) in te bouwen. Er zullen zeker een aantal Ere en Eerste div. clubs omvallen (domino effect) Ik hoop dat het allemaal meevalt alleen ik zie het zeer somber in. Bedrijven zullen in deze (onzekere) tijd ook niet direct denken aan een sponsor deal.

Metworst03-03-2022 om 17:40

zo'n faillisement kent alleen verlierzers. Voor de ontslagen medewerkers sterkte gewenst. Maar naast onze fc zullen er meer partijen zijn met gaten in hun begroting.

Ik hoop dat ze een grotere partij als nieuwe sponsor weten binnen te halen. 

off topic: met keeper Jan Hoekstra hebben ze verlengd tot medio 24 met optie voor nog 2 jaar. Dat is mooi nieuws, blijkbaar ziet Jan het zelf ook nog zitten ondanks dat hij reserve is.

Ook met jeugdspeler Talo is verlengd, prima toch.

Marco03-03-2022 om 20:08

Misschien is er belangstellende om van het weekend als shirt sponsor te fungeren. 1,5 uur je merknaam op een voetbal shirt in een goed bekeken  wedstrijd tegen Feyenoord is interessanter dan een reclamespotje kopen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!