Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen houdt stand tegen Feyenoord en sleept punt uit het vuur

Door Redactie 26 reacties

Tegen de verwachting in van velen heeft FC Groningen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De Groningers kwamen in de eerste helft op een verdiende 0-1 voorsprong door een treffer van De Leeuw en bleven lange tijd eenvoudig overeind. Op slag van rust dienden de eerste serieuze Rotterdamse kansen zich aan. Na de pauze werd FC teruggedrongen en waren de beste kansen en mogelijkheden voor de Kuipbewoners. Twintig minuten voor tijd scoorde de ingevallen de Dessers de gelijkmaker. Ondanks dat FC een paar keer door het oog van de naald kroop, werd er niet meer gescoord en pakt de Trots van het Noorden een knap resultaat.

eerste helft
FC Gronngen begon voortvarend aan de de wedstrijd. Het eerste doelgevaar kwam op naam van Strand Larsen die in de diepte werd aangepeeld door Duarte. Bijlow verwerkte de doelpoging tot hoekschop die niets opleverde. Aan de andere kant van het veld zag Leeuwenburgh een schot op de goal ruim overgaan en bokste de doelman in een andere situatie een voorzet van Pedersen weg uit het doelgebied. 

Halverwege het eerste bedrijf de voorsprong van FC! Van Hintum kon de bal meegeven op Meijer die een één-twee aanging met Abraham. De Leeuw werd gevonden en schoot de 0-1 achter Bijlow. De Groningers hielden de rijen goed gesloten en zochten de weg naar voren, daar waar het kon.

Naarmate de pauze in zicht kwam voerden de Rotterdammers de druk op. Meijer die goed in de wedstrijd zat, kwam in de eigen zestien in duel met Jahanbakhsh die gretig naar de grond ging. Van Boekel oordeelde geen strafschop en het spel kon door. Op slag van rust was Til dichtbij een score en uit de rebound Linssen. Leeuwenburgh en Meijer voorkwamen de gelijkmaker. Kort daarna ontsnapten de Groningers opnieuw.

tweede helft
De Rotterdamse druk hield aan. Een uitgespeelde kans voor Sinisterra werd gekeerd door Leeuwenburgh.

Van Hintum hield de ingevallen Dessers van scoren af door bijtijds de bal weg te werken. Ngonge werd ingebracht voor De Leeuw. Ook voor de geblesseerde Meijer leek de wedstrijd afgelopen. Omdat FC in ondertal stond kon Dessers de 1-1 inknikken uit een voorzet vanaf de rechterkant. Niet veel later leek Dessers vrij op het doel van Leeuwenburgh te gaan maar kon worden afgestopt door twee verdedigers. Meijer werd vervangen door Sverko en Dankerlui loste niet veel later Abraham af. 

En weer was het Dessers die een grote kans nipt naast het doel kopte. Sverko ontsnapte aan een strafschop bij een glijpartij waarbij de bal diens arm raakte. Een schot van de ingevallen Geertruida scheerde rakelings over de lat. Ngonge kreeg nog een spaarzame schietkans na een slippertje in de Feijenoord verdediging maar schoot ruim over.

Er kwamen zes minuten bij. Een vrije trap van Toornstra was een prooi voor Leeuwenburgh.

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Malacia, Trauner, Senesi, Pedersen, Kökçü, Til, Aursnes, Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra         

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, van Hintum, Meijer, Suslov, De Leeuw, Duarte, El Hankouri, Larsen, Abraham  

Reacties:
Marco05-03-2022 om 23:34

De jongetjes zijn volwassen mannen geworden.

Knap resultaat.

Nachtwacht05-03-2022 om 23:55

Punt gestolen, maar echt als team gestreden. Een behoorlijke eerste helft. 

En we kunnen zeggen dat we een goede keeper hebben. Kasanwirdjo ook een beste wedstrijd

Vond de wissels wel wat vreemd. Ik vind als Meijer uitvalt, je daar een linksback voor terug moet plaatsen

Herman Badkuip06-03-2022 om 21:28

Volgens mij werd Bjorn Meijer vervangen door linksback Marin Sverko......

Nachtwacht07-03-2022 om 20:34

Die zag ik als centrale verdediger, maar is idd misschien wel gekocht als back. Ik dacht zelf aan Kalley

appie happie06-03-2022 om 00:01

Uitstekende prestatie,net even de goal van de Leeuw gezien. Echt mooie aanval...

Ik heb de wedstrijd niet gezien vanavond..jammer maar dan heb ik ook de enorme spanning niet gehad

Nogmaals een prachtig punt..hoe dan ook..

Herman Badkuip06-03-2022 om 01:07

Ben net weer thuis vanuit de Kuip in Rotterdam...heb werkelijk waar een heerlijke wedstrijd gezien vanuit het sfeervolle gastenvak, samen met nog zo’n 400 fanatieke FCG-supporters! We hebben de hele wedstrijd, van het begin tot het eind, met z’n allen gezongen en het team van Buijs en Poldervaart ondersteund! Geweldige goal van Michael de Leeuw gezien...wat een strijdlust van onze jongens van de Trots van het Noorden! Uitblinkers voor mij waren Peter Leeuwenburg, Neraysho Kasanwirjo, Björn Meijer en Laros Duarte! Het hele team verdiend onze complimenten voor hun tomeloze inzet tijdens de hele wedstrijd! Misschien was het wel een gestolen punt, maar geen Grunniger, die daarom maalt! Ben ontzettend trots, op de meegereisde supporters, vooral die vanuit Groningen, want die hebben vanavond toch zo’n 5 uur in de bus gezeten om deze wedstrijd in de Kuip mee te maken! Voor ons was het vanuit Heemskerk een stukje korter reizen met de auto, maar zeker de moeite waard! Weer een puntje dichterbij het linkerrijtje, geloof nog altijd in de play-offs voor Europees voetbal....

kees06-03-2022 om 06:52

FC heeft naar max vermogen gespeeld en punt naar huis meegenomen. Tweede helft was het vaak eenrichtingsverkeer en was de volle kuip vaak stil van verbazing dat F er niet door kwam. Mooi dat onze FC supporters goed te hoiren waren! Tot die goal viel die misschien door een betere wisseltactiek van Poldervaart voorkomen had kunnen worden.  

Gelukkig dat De Leeuw weer eens scoorde, daardoor bleef FC Groningen in de wedstrijd.

grunn196706-03-2022 om 09:22

Met Kasanwirjo hebben we goud in handen, wat gaat dit een top verdediger worden. Als ik hem met Virgil v Dijk vergelijk toen die bij ons speelde (vond ik toen al zeer goed) vind ik Kasanwirjo al een stapje verder. Hij straalt vertrouwen/leiderschap uit en heeft alles om een top verdediger te worden. Is snel, goede tackle,goed in de 1 op 1, raakt niet in paniek en zit een goede kop op. Was in de 1e seizoenhelft 1 van de weinige die het niveau nog haalde in en niet meeging in de malaise. Tuurlijk hij maakt nog zijn foutjes en soms wat onbesuisd.(net 20 geworden) Hopen dat hij nog 1 seizoen bij de Fc blijft en niet direct voor het geld kiest. Wat een gouden toekomst heeft deze jongen.

brummie06-03-2022 om 09:32

Ja Kasanjawiro doet het geweldig. Erg knap. Marciano Vink gaf gister aan dat hij helemaal niet zo opviel bij Ajax, foutjes maakte, en bij vlagen slordig speelde. 

Mede door blessures is hij in het eerste elftal gekomen bij FC. Complimenten aan Buijs & co i.v.m. zijn prachtige  ontwikkeling. En aan onze scouting uiteraard. Mag ook gezegd! 

brummie06-03-2022 om 09:23

Prachtige avond voor onze boys in het groen wit en alle supporters. Zeker de eerste 30 minuten speelde de FC gewoon heel goed. Knap ook dat alle jonkies zich staande hielden in een volle en imponerende Kuip.

Jammer dat het tegendoelpunt viel met onduidelijkheid wissel. Gelukkig stond Buijs niet aan de zijlijn, anders waren de rapen weer gaar geweest op dit forum.

Poldervaart deed het goed. Continu langs de zijlijn, verbaal, ook luid. Hij gaf na de wedstrijd ook aan dat diegene die de FC goed volgt -we- altijd hoog druk zetten. In de landelijke media trouwens  ook veel lof m.b.t. de FC.

Onze jongens hebben gister gestreden voor een mooi resultaat. Feyenoord is gewoon een goede en kwalitatief betere ploeg. Logisch dat de druk in de 2e helft ook toenam. Het was een spannende en vermakelijk pot om naar te kijken. Kasanjawiro speelde heel sterk, verdedigde alleen bij 1-1 iets te slap. Maar hoe hij speelt gezien zijn leeftijd, en geen eredivisie ervaring had voorafgaand dit seizoen. Heel knap. Ook Meijer en Duarte waren gister weer heerlijk op dreef. Kortom een prachtige teamprestatie in de Kuip!

Rob197006-03-2022 om 10:24

De rapen gaar op dit forum, de rapen waren gaar bij mij voor de buis, je ziet dit gewoon aankomen, alleen het is Poldervaart vergeven, want tot dit soort zaken is hij niet in staat. En nu blijkt ook, dat Arts erg tekort komt, want deze twee zijn dus niet geschikt als hoofdtrainer. Een linksback geblesseerd, dan ga je niet een rechterverdediger brengen en op de gevaarlijkste kant van Feyenoord, Hankouri zetten, die in dit soort wedstrijden helemaal laat zien geen echte verdediger te zijn. Arts die staat 16 standaardsituaties met Sverko door te nemen, wat een prutser. 

Kasanwirjo is dat wel, en ik mag hopen dat naar verschillende positiewisselingen nu eindelijk eens in het centrum blijft staan. Feyenoord heeft in principe overal betere spelers, en dan is het mooi om te zien dat Duarte, Kasanwirjo, van Hintum, Meijer zich als plaaggeest van de tegenstander laten gelden. Moeiteloos deden zij mee in dit gevecht. Voor Poldervaart ook weer een les om eerder te wisselen om onder de druk uit te komen en een leeggespeelde speler als Abraham voortijdig naar de kant te halen. 

De druk op Meijer werd groter en groter naar het verstrijken van de tijd. Abraham heeft nog tijd nodig, maar gaat er wel komen, het doelpunt van de Leeuw is hij toch ook architect van door te weten hoe je een aanval zo mooi opzet. 

Om toch nog nog een beetje op onze huidige trainer te zeiken, Kasanwirjo heeft hij veel te lang mee geleurd in het elftal terwijl hij vanaf het begin dit voetbalgedrag vertoonde. Evenals Meijer, die hij maar mondjes maat liet spelen, en nu een target is geworden voor veel clubs. Evenals Duarte, ook deze liet hij niet in deze rol spelen terwijl dit juist zijn sterkste positie is, ook deze speler is in deze ontwikkeling maar kort in de Euroborg. Hankouri valt gewoon uit de toon, evenals het brengen van Postema is onzinnig, Matuta brengen boven Bogarde is wederom onbegrijpelijk. Verder was het heel risicovol om te Wierik niet zijn gevraagde wissel te geven, hij liep volledig op zijn tandvlees en met Bogarde, Matuta, Dankerlui, Sverko als wissels, zou je toch op een fatsoenlijke manier je laatste linie kunnen herstellen. Maar Groningen is koning in het schuiven van spelers op andere posities om de volgende wissel in gang te zetten, onbegrijpelijk.

Wat er op de mat gelegd werd was in de eerste helft goed, en zeer verdienstelijk, maar dit systeem brengt nu een punt, maar het is toch onbegrijpelijk dat Strand Larsen met zoveel verdedigend ingestelde spelers in je elftal, na het wegkoppen van een opgezette Feyenoord aanval, na 10 seconden weer voor te vinden is, energieverslindende speelstyle, en dan kan ik mij wel voorstellen dat je techniek, die niet uitzonderlijk is je wel eens in de steek laat. Je duelkracht, sprongkracht gaat er onwillekeurig onder lijden. Veel spelers hebben bewezen tot goed voetbal in staat te zijn, nu nog de juiste afstelling met de juiste spelers. 

 

kees06-03-2022 om 11:34

@ Rob 1970

Je hebt het beste ( commentaar ) bewaard tot het laatste:  die laatste alinea IS zo belangrijk omdat hier bewust ( tactiek en opstelling ) en onbewust ( karakter en aanpak/ visie van de trainers bij G.  ) meespeelt dat je op inzet moet compenseren wat je aan kwaliteit niet hebt... En hier heeft MJF in zijn beleid het laatste jaar met nieuwe spelers geprobeerd ( en binnen de financiële mogelijkheden ) een zekere  reparatie hier méé te maken, maar de doctrine en de beperkingen zijn nog steeds:  verdedigen en lange bal of snelle counter.  Kijk je naar clubs die traditioneel boven FC Groningen staan, dan wordt er meteen door de TS geroeen dat een gelijkspel tegen Feyenoord maar één wedstrijd kan lukken, maar dat over langere periode de "grotere club" altijd zal winnen.  

 Dat is wat mij betreft de hond in de pot vinden... een club is zo goed als het elftal in de wedstrijd presteert, en het beleid om met tactiek en juiste spelers de wedstrijd kansrijk aan/in te gaan; op dat vlak, daar moeten zeker nog stappen in gemaakt worden.

want alle wedstrijden onder Buys  als trainer an FC G  overziend, was er opvallend vaak maar een "halve wedstrijd" te zien:  een complete eerste helft die werd overgeslagen/ niet gevoetbald...mogelijk om de krachten te sparen voor het laatst , maar Nu zag ik in de eerste helft opeens positioneel dat spelers zelf meer ruimte kozen èn benutten, maar hierdoor verplaatste het spel zich sneller en kon JSL ook meer in het spel betrokken worden...en achterin was het kleine doelgebied voor Leeuwenburgh leeg van eigen verdedigers...waardoor de keeper veel meer rust uitstraalde en goede reddingen deed.

Vertrouwen geven aan spelers, en van begin af spelen om te winnen... dat zou voor mij altijd bovenaan mijn commentaar staan !!  

 

Rob197007-03-2022 om 10:28

Het was ook uitzonderlijk, de aanvalsdrang van Groningen in de eerste helft, waarschijnlijk de ervaring in de vorige editie's waarbij eerst tegenhouden het plan is. Bij Feyenoord weet je dat de aavalsgolf ooit eens komt, en dan is het maar beter om eens een keer op een voorsprong te staan.

Roelofsky06-03-2022 om 10:19

Geweldige eerste 35 minuten met een prima linker kant Meijer en Abraham... Fantastisch combinatie voetbal met goed positie spel. Vraag mij wel af waarom die vreemde wissel partij... Maar goed puntje uit Rotjeknor is altijd prima.

Euroborg06-03-2022 om 10:59

Gisteravond weer genoten van een spannende partij voetbal tussen Feijenoord en FC Groningen, eerste helft was gelijkopgaand en de tweede helft was duidelijk voor de Rotterdammers....Maar wat een groeibriljantjes heeft FCG in haar gelederen met een Bjorn Meijer, Neraysho Kasanwirjo, Laros Duarte, Emmanuel Matuta, Tomas Suslov, Paulos Abraham en Jörgen Strand Larsen.....Onze Noorse spits gaat vermoedelijk aan het einde van dit seizoen voor zo'n slordige 5 miljoen de deur uit, als ik MarkJan Fledderus was, zou ik Thijs Dallinga [29 doelpunten in de KKD!] snel vastleggen, want er zijn meer kapers op de kust! En de jeugdspelers voor langere tijd vatleggen, want er kan iets heel moois ontstaan in het hoge Noorden! Dit gestolen gelijkspel kan het team van Buijs/Poldervaart een geweldige boost geven richting slot van de competitie....Ben ook enorm trots op onze trouwe, fanatieke aanhang, die de hele wedstrijd maar bleven doorgaan.....Weet zeker, dat zij voor een groot deel hebben gezorgd dat het team van Poldervaart overeind bleef in deze wedstrijd! Volgende week thuis tegen NEC Nijmegen doorgaan met goed verzorgd aanvallend voetbal, dan komt 't allemaal goed! De spannende strijd om plek 8 gaat ook na dit weekend weer door! Ben benieuwd naar de resultaten van Cambuur en NEC vandaag....

grunn196706-03-2022 om 12:35

Lees hier wat positieve geluiden  over Abraham.

Voor mij is de grootste miskoop na Femi.

Gisteren was Abraham met afstand de slechtste speler van het veld en heeft bij mijn weten nog geen goede wedstrijd gespeeld,

Misschien een paar x een klein zesje.

Ik kan ook niet ontdekken op basis waarvan de FC 2 miljoen voor hem heeft betaald

Hij is niet snel, geen bijzonder techniek, voor mij een huis tuin en keuken voetballer, als je hem gratis gehaald of paar ton had betaald had er geen problemen mee, maar 2 miljoen voor z'n talentloos is wel een gigantische mispeer.

Had Kallon van Cambuur gehaald, dan weet je wat je in huis haalt  en heb je nog 1.5 miljoen op de bank staan.

Statistiek dit seizoen  20 wedstrijden 0 doelpunten en 1 assist.

Stadjer8106-03-2022 om 12:56

Maximaal resultaat behaald maar inderdaad wat is die Abraham zwak. Hij debuteerde goed bij ons maar hij komt fysiek echt nog te kort en mist ook duidelijk het vertrouwen momenteel. 

Of hij een miskoop is weet ik niet. Al is dit wel zo'n speler die 3 keert scoort bij AIK, dus dan zou je je afvragen wat ze precies van hem verwachten en waarom hij zoveel moest kosten. Sommige, zoals Matavz, kwamen er wel bovenop. Die werd op een gegeven ogenblik zelfs bij Emmen weggestuurd. Hij is 19, geef hem nog een jaar.  

 

brummie06-03-2022 om 13:07

Abraham was erg gewild o.a. Feyenoord werd door FC afgetroefd. Vind het nog te vroeg om hem als miskoop te bestempelen. Is ook nog erg jongen heeft nog tijd nodig. Moet ook fysiek nog groeien. Krijgt van de TS wel vertrouwen door basisplaats de laatste weken. Ligt na dit seizoen ook nog 4 jaar vast. 

Was gister wel betrokken bij het FC doelpunt. Speelde verder een wat ongelukkige wedstrijd, maar verzette veel werk. En is een goed tandem met Meijer. Abraham heeft trouwens wel veel ( sprint) snelheid. 

Euroborg06-03-2022 om 13:18

Heb onze vriend Paulos Abraham gisteravond in de Kuip aan het werk gezien en heb toch een ander, veel positiever beeld van hem, dan hier op de site geschetst wordt hoor...Hij stond vorige week tegen Willem II en óók tegen Feijenoord aan de basis van het Groningse doelpunt. Samenspel met linksachter Bjorn Meijer is niet verkeerd en ja hij heeft misschien nog iets te veel balverlies en kan nog dreigender spelen. Toch denk ik dat hij wedstrijd na wedstrijd sterker wordt en meer zelfvertrouwen krijgt....Gewoon op deze positie als zwervende linksbuiten laten staan, hij gaat ons straks nog verbazen! Geef onze jeugd de tijd, zijn allemaal groeibriljantjes, die veel met elkaar moeten samenspelen....Kijk op dit moment naar de wedstrijd PSV tegen het team van onze nieuwe trainer Frank Wormuth, zij worden finaal weggetikt door de kampioenskandidaat uit Eindhoven....Veel overeenkomsten met het strijdplan van FCG, hoop dat Wormuth volgend seizoen FCG beter laat spelen dan zijn Heracles van nu....Mist natuurlijk wel veel basisspelers, Blaswich, Rente, Kiomourtzoglu, Schoofs en Sierhuis zijn er niet bij door blessures...PSV had al lang met 5-0 voor moeten staan!

manus06-03-2022 om 13:44

Ik zie het ook wel zitten met Paulus Abraham. Hij wil acties maken, dat gaat vaker mis dan goed, maar als dat straks vaker goed dan mis gaat, en dat zie ik wel gebeuren, dan hebben een hele goeie aan hem.

Alf06-03-2022 om 14:32

Leuke wedstrijd gezien. Jammer dat de staf niet gelijk Sverko inbracht toen bleek dat Meijer niet verder kon. Ik vond alle wissels eigenlijk wel logisch. Scheids was trouwens prima. Hij hield de rug recht ondanks de druk van jammerende Feyenoorders. En o ja Abraham heeft zeker talent. Hij moet alleen wat agressiever in de duels worden en wat meer body kweken. Sportschool!

Roelofsky06-03-2022 om 14:35

Paulus Abraham is een zeer talentvolle jonge speler met een geweldige aktie... om deze speler nu al aftekraken slaat helemaal nergens op. Dit is een groei briljant en die hebben we wel meer dus zuinig op zijn...

Euroborg06-03-2022 om 19:01

Gunstige uitslagen van de voetbalwedstrijden van vandaag voor FCG.....We staan met nog 9 wedstrijden te gaan op 3 punten van plek 8 [Cambuur], nog altijd kansen op deelname aan de playoffs voor Europees voetbal. Plekken 6 en 7 Vitesse en Utrecht hebben 40 punten en staan té ver weg, Twente op plek 5 met 48 punten is zeker van deelname aan de playoffs! NEC, Utrecht, Twente en Cambuur zijn voor FC Groningen nog tegenstanders in de laatste wedstrijden van deze competitie.....

Bayern 07-03-2022 om 11:22

Voor mij was de uitblinker toch weer Meijer. Solide verdedigen achterin en belangrijk voorin. Die jongen ontwikkeld zich uitstekend. Verder waren Kasanwirjo en Duarte ook goed bezig. 

Tegenvallers zijn te Wierik, kan eigenlijk echt niet meer. Is gewoon te langzaam en heeft de draaicirkel van een olietanker. Brengt medeverdedigers/keeper regelmatig in de problemen door erg slechte passes en/of matig verdedigen. En ook Hankouri bracht weer eens heel weinig. Waarom op zijn positie niet wat jonge jongens de kans geven? Hij is straks toch weg. Onbegrijpelijk dat die er steeds weer in staat. Abraham liet trouwens ook weer veel te weinig zien, maar daar zie ik wel voetbalgogme en potentie, bij Hankouri niet.

appie happie07-03-2022 om 12:34

Abraham kan niet schakelen  hij blijft steeds in de 3de versn.( van 5) werkt hard maar er komt zeer weinig uit..ik denk dat wanneer de " knop" omgaat hij ineenkeer los is.Wat Hankouri betreft vind bijna iedereen hier dat hij veel te weinig brengt...volgend jaar rkc oid voor hem of kkd,dat past bij hem..hij denk zelf aan hogerop maar dat zijn  dromen..

Meijer idd  perfect!! We moeten oppassen want hij is zo weg als we niet oppassen...

Dijk07-03-2022 om 13:13

Inderdaad fcgroningen Hankouri maar eens analyseren nu ook bij tegen doelpunt letterlijk niks doen. Verdedigd als aanvallend laat deze kneus niks zien. Net wat Bayern zegt jonge speler kans geven de laatste wedstrijden. Hankouri banken zelfs niet meer laten invallen. 

Ronnie 07-03-2022 om 16:07

Off topic.

Uefa gaat extra transferwindow openstellen voor spelers die uit Rusland weg willen. Kan Fledderus even bellen met Glenn Bijl zodat we direct een nieuwe rechtsback hebben, hankoerie kan banken en Kasanwidjojo in het centrum kan spelen?

appie happie07-03-2022 om 16:16

Goed idee

Rob197007-03-2022 om 17:47

Ik mag hopen dat dit niet gaat gebeuren, deze is net als Hankouri kampioen in luchtdekken, en is altijd in de weer om belangrijk te zijn voor de goal van de tegenstander, wat niet vaak lukt.

Bombarda779107-03-2022 om 18:52

Beetje laat maar enorm trots op de mannen hoe ze een punt uit het vuur hebben gesleept. Topprestatie! En wederom weer de vaste basis de wei ingestuurd. Dat helpt gewoon. Ja ik zie op sommige posities ook liever iemand anders, maar de staf werkt de hele week met die gasten, dus die hebben er het beste kijk op. Wat hier ook gezegd wordt... kan me nog herinneren dat het leeuwendeel hier bij het debuut van Meijer tegen Heerenveen riep, dat hij nog maar eens een jaartje moest rijpen in de beloften... diezelfde lui zien in Abraham een koopje van 2 miljoen... tja... het kan verkeren. Hoe dan ook, met Kasanwirjo, Meijer, Duarte, JSL hebben we vier geweldige spelers in huis. En Poldervaart en Buijs verdienen een hele hoop credits. Op naar de volgende wedstrijd! 

Herman Badkuip07-03-2022 om 21:19

Ben het in grote lijnen met jou eens Bombarda7791, denk alleen dat er nog meer groeibriljantjes rondlopen bij FCG....Poster Euroborg noemde naast Kasanwirjo, Meijer, Duarte en Strand Larsen óók Matuta, Suslov en Abraham en volgens mij heeft hij gelijk. Sommige talentvolle spelers zijn misschien wat wisselvalliger en hebben meer tijd nodig dan anderen.....We zullen zien welke spelers in de toekomst veel geld gaan opbrengen voor onze FCG. Zou in de laatste 9 wedstrijden ook een Tounekti, Valente, de Jonge, Schraven, Mortensen óf Haddad nog wel eens willen zien.....

A Matter of Honor07-03-2022 om 21:23

Ik heb Mo El Hankouri vele malen verdedigd op dit forum, maar nu heb ik de samenvatting nog even teruggezien en het viel mij hierin op dat FC-GRONINGEN bijna de wedstrijd, zoals het werd getoond in die samenvatting, tegen Feyenoord, met tien man heeft gespeeld. Mo liep als een kip zonder kop maar een beetje mee en heeft geen knikker geraakt. Volgende week dus maar gewoon op de tribune zetten en een jeugdspeler opstellen in zijn plaats. Die wil misschien nog wel werken voor zijn centen.

Herman Badkuip07-03-2022 om 23:16

Beste AMOH, vind 't ontzettend jammer dat jij deze opmerking over Mo el Hankouri hebt gepost op deze site.....jij hebt het over een samenvatting van de wedstrijd, die jij hebt terug gezien....Nou ik kan jou vertellen, na het live bekijken van de wedstrijd Feijenoord tegen FC Groningen vanuit het Grunniger sfeervak, dat onze Mo net als de andere spelers heeft gevochten als een leeuw om dit belangrijke bonuspunt binnen te slepen! Mo el Hankouri speelde als rechterverdediger van een 5mansverdediging een solide partij, zijn tegenstander Sinesterra heeft in de hele wedstrijd géén kans gekregen! Maar goed, ik kan dit nu wel vertellen, ben bang dat ik jou niet meer kan overtuigen, want jouw mening over Mo staat al vast.....Zelf ben ik er van overtuigd, dat Mo el Hankouri óók in de laatste wedstrijden voor FCG zich volledig zal inzetten voor een goed resultaat!

Dijk08-03-2022 om 06:02

Badkuip iedereen heeft gezien dat die Hankouri helemaal niet heeft gevochten heeft als een leeuw wat dan was het 0-1 gebleven voor de fc. Omdat jij live heb gekeken dat jij het beter hebt gezien dan voor de tv dat had je kunnen zien dan die slome Hankouri weer met zijn handen op de rug stond en niet mee hielp om te verdedigen. Die slome Hankouri gewoon voor het rest van het seizoen banken en de jeugd een kans geven. Kan Hankouri alvast met zijn nieuwe amateur clubs in gesprek gaan. Hankouri staat er verdorie iedere keer in omdat hij vriendje van Buys is . Totaal geen meerwaarde in 3 jaar 5 goals de prutser. Veel supporters met mij zijn blij dat hij Groningen verlaat. Zie het verschil met een Meijer jong ventje vechter die vecht als een leeuw en zeker niet die slome Hankouri.  

Herman Badkuip08-03-2022 om 08:37

We gaan 't meemaken Dijk......

Rob197008-03-2022 om 09:55

#Herman, live kijken in een uitvak, is een heel andere beleving als thuis, waar je de doelpunten of kansen nog eens in de herhaling kunt kijken. Bij Hankouri ziet het er wel uit, dat hij er staat of dat hij verdedigd, maar ik heb daar toch een heel ander beeld van gekregen als ik het terugzie. Hij is telkens te laat, is zijn verdediger vaak kwijt, en laat de tegenstander maar al te vaak de voorzet geven. Dit is trouwens niet iets van een wedstrijd, ik heb de wedstrijden wel eens opgesomt, waar hij steken laat vallen, en daar komen wekelijks wedstrijden bij. Nu was de wanorde na de wissels en tijdens de blessure een fout van de technische staf want het stond enkele minuten volledig uit zijn organisatie.

Mocht een te Wierik of Dankerlui, niet goed staan te dekken, te laat zijn, of domme fouten maken, (of als terugspeelbal bij NEC, die Hankouri gaf), dan zijn ze ook aan de beurt om de volle strontkar overzich heen te krijgen.

Hankouri is het net niet en dat begint nu echt op te vallen, omdat de rest, en daar vallen ze allemaal onder, een enorme vechtlust op de mat leggen, en daar valt hij als huppelend flegmatiek voetballertje uit de toon. Hij krijgt van Buijs de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen voor een nieuwe club, maar deze mogelijkheid had ik hem als trainer niet gegeven. Of de mogelijkheid zich voor gedaan heeft weet ik niet, maar Slor en van Kaam had ik in de winter uit Emmen weggehaald. 

Dit mag tevens een les zijn voor de volgende keer, leen alleen spelers uit, die een trainer denkt te kunnen gebruiken, anders krijg je net als Bogarde bij Groningen dat ze er geen gebruik van maken, met als enkel doel een betere bank te hebben en in uiterste nood een fatsoenlijke speler achter de hand te hebben.

Slor en van Kaam, hadden bij Groningen wel vlieguren gemaakt, en staan bij Emmen totaal stil. Aankomend seizoen moet je nu weer aankijken of ze het niveau aankunnen. En misschien hadden ze wel een ontwikkeling als Meijer doorgemaakt. En deze mogelijke ontwikkeling staat een Hankouri ze in de weg. Dat zou niet het geval zijn, als Hankouri een onmisbare schakel in het systeem van Buijs zou zijn, en dat is hij namelijk niet. Iemand de zo aan de zijlijn is geplakt, krijgt toch ook nooit een crosspass of wordt betrokken bij een uitbraak, ook hier is hij niet aanwezig. Zijn statistieken van zaterdag waren nu ook niet om over naar huis te schrijven. Wederom 16 scharen laten zien, maar geen enkele succesvolle actie, 8x balverlies (totaal 36 aanrakingen), van de 4 duels er 1 gewonnen, toch geen cijfers die aanspreken.

 

Dijk08-03-2022 om 11:26

Mooi dat jij het ook anders ziet Rob1970. Inderdaad een Slor van Kaam staan bij Emmen helemaal stil en dan aankomend seizoen maar kijken waar deze jongens staan dankzij Hankouri en Buys. Mooi de statistieken van een wedstrijd dat Badkuip nog even Mooi terug kan lezen en praat me niet over de 3 jaar Hankouri denk dat daar menig amateur club van schrikt. Gevochten als een leeuw. 

A Matter of Honor08-03-2022 om 15:52

@Badkuip,

Ik spreek in mijn opmerking over Mo El Hankouri ook uitdrukkelijk over de SAMENVATTING van de wedstrijd. Jij maakt daar gelijk de hele wedstrijd van. Dat is jouw goed recht maar lees dan ook mijn post even goed door. De SAMENVATTING laat duidelijk ziendat Mo er maar een beetje " bijloopt" met zijn afgezakte kousen en eigenlijk helemaal niet "meevecht" met zijn collega's, geregeld zijn man laat lopen en steeds te laat komt, en als hij eens een keer aan de bal komt geeft hij een ram naar voren die dan direct weer bij een tegenstander terecht komt. Nee Herman, mij overtuig je niet met jouw opmerking als zou Mo meegevochten hebben voor een goed resultaat, verre van dat.

brummie08-03-2022 om 11:19

Hankouri speelde gewoon een voldoende tegen Feyenoord. Had wel degelijk inzet en heeft ook  inbreng als hij niet aan de bal is. Je hoeft namelijk niet aan de bal te zijn om van waarde te zijn voor het elftal. Het elftal staat goed laatste weken, en Hankouri is daar ook een schakel in. 

Wat Bogarde aangaat, je weet nooit hoe een huurperiode uitpakt. En waarom zou je hem brengen als het elftal loopt zoals de laatste weken? Is ook nog een jonge speler, die zeker op de training bijdrage levert aan de groep en concurrentie op scherp zet. Wie weet krijgt hij nog meer speelminuten.

Wat Slor en van Kaam aangaat bij Emmen, dat is uitermate jammer voor hun ontwikkeling. Blijkbaar niet goed genoeg op dit moment en onzeker of ze überhaupt het niveau van FCG aankunnen in de toekomst. Beide spelers tot nu toe geen enkele basisplaats. En dat ligt niet aan Hankouri of Buijs. 

Dijk08-03-2022 om 11:27

De zwakste schakel inderdaad 

Rob197008-03-2022 om 11:54

#Brummie, maar cijfers liegen niet, Hankouri speelt vanaf Pec Zwolle uit weer mee, nog maar drie wedstrijden, voor deze tijd was jij ook enthousiast over Groningen en toen werd er zonder Hankouri gevoetbald. In de drie wedstrijden dat hij meedeed, krijgt hij bij alle media en dataverzamelaars het laagste cijfer. Je mag hem blijven verdedigen, maar voor mij blijft het net als vele anderen de minste van het stel. Dan kan hij misschien onzichtbaar zijn werk doen, maar hij doet ook zichtbaar veel dingen fout. Zwolle uit, kwam het gevaar ook bij hem vandaan, om maar te zwijgen over de weggegeven corner, waaruit Zwolle later zou scoren, waar hij probeert een bal op de achterlijn weg te werken, wat een corner voor de tegenstander oplevert, in mijn tijd werd ik hiervoor gewisseld en kon ik 3 weken banken. 

Met Hankouri zullen wij het zien of hij de ontwikkeling doormaakt, die hijzelf, maar ook zijn liefhebbers hem toedichten. Hij is in de jaren iets beter geworden, maar was met zijn spelstyle gevaarlijker in het begin van zijn contract dan aan het eind van zijn contract. 

De uitgeleende spelers aan Emmen was een noodkreet van de club uit Drenthe, omdat de andere koehandel niet zo liep als verwacht, en om niet in de problemen te komen hebben zij deze spelers gehaald. Bij Emmen zit geen enkele intentie om deze jongens te laten spelen.

 

brummie08-03-2022 om 11:37

Toch nog 11% aandeel in doelpunten met 3 assists. En door het hele elftal geslingerd dit seizoen. En als Hankouri niet speelt, is er wel weer een andere zwakste schakel... pispaal forum gloreert weer. 

Volgens mij zijn er de laatste weken steeds meer positieve dingen te zien bij FC. Misschien daar wat meer de focus op?  

Rob197008-03-2022 om 12:04

Het is jou denkwijze, maar ik denk toch echt dat het anders zit, dat Hankouri niets bijzonders is. Jij praat toch ook met voetballiefhebbers en kenners. Vraag eens een onafhankelijk persoon, naar Hankouri, het woord hard werken komt naar voren, plichtmatig, maar dan houdt  het op. Hij is niet verrassend, heeft geen dodelijke pass, als hij wel een goede pass zou hebben, zijn dribbels zijn niet succesvol, zijn voorzetten zijn onvoldoende, en zo zijn er nogal wat minpuntjes. Roda Jc volgend jaar

brummie08-03-2022 om 12:13

Hankouri kan zich op veel punten nog verbeteren uiteraard! Zijn marktwaarde is fors gestegen bij FC naar 900.000, en daarbij wilde FC graag met hem verlengen. Hankouri zal dan toch ook wel iets goed doen, toch? Hankouri speelde weer vol mee bij PEC uit, is in december lang uit roulatie geweest en moest weer opgetraind worden. Na de winterstop 3 wedstrijden eerst als invaller ingebracht, daarna weer in de basis. Net als voor zijn afwezigheid in december. Als er een andere speler op zijn positie gaat spelen, ook prima. Ik vind dat er gewoon teveel negatieve nadruk ligt op een bepaalde speler. 

Michael de Leeuw speelt in mijn ogen dan een veel minder seizoen bijvoorbeeld. 

Rob197008-03-2022 om 12:31

Mijn Hankouri verhaal stopt hier, waarbij hij in een nietszeggend rijtje spelers komt te staan, die matig gepresteerd hebben en naar mijn mening niet hij niet het niveau van de Fc heeft. Dat hij in waarde is gestegen zegt natuurlijk wel iets, maar ook niet echt veel. Ik moet nageven dat dat de verdienste van Buijs is, want als ik trainer was geweest, was hij zeker niet in waarde gestegen, mede doordat hij bij mij niet in het elftal zou staan. Ik wens hem een goede voetbaltoekomst, maar om te slagen is individueel talent ook nog wel belangrijk, en dat is helaas doorsnee. 

brummie08-03-2022 om 12:42

@Rob, was toch prima over en weer met argumenten, op een respectvolle manier? Zo is het forum op zijn leukst. 

Wens Hankouri ook een leuke club en uitdaging toe. 

Rob197008-03-2022 om 13:44

Dat is ook zo, en ik hoop voor de toekomst dat er het niet nodig zal zijn om ons ook maar ergens aan te ergeren. Er zullen zeker in de toekomst grote frustratie's loskomen, waarbij er zeker mogelijkheden voor een discusie moet zijn.

De nieuwe trainer zal ook wel eens uit de bocht vliegen, of aankopen die falen, alles is in de toekomst weer mogelijk. Echter ik ben wel van mening, dat je kwaliteit met inzet mag vergelijken en daarop oordelen. Dat heb ik nu met Hankouri en Buijs, en had ik in het verleden met Hrustic.

Verder ben ik tevreden over de huidige selectie, en als ik dit vergelijk met andere eredivisie ploegen, doen wij misschien onder voor de eerste 5, maar daaronder zijn wij toch echt wel veel beter en staan wij te laag op de ranglijst.

Cambuur dondert er binnenkort ook uit, en dat gaat ook gelden voor NEC. De ploegen die onder Groningen staan, die brengen echt week in week uit baggervoetbal, gebaseerd op geluk en vorm van de dag, maar ook niet meer dan dat.

Twente leeft boven zijn stand, en zal na de leegloop van deze zomer (11 aflopende contracten), toch ook weer opnieuw moeten beginnen. Dan ziet het er bij Groningen veel beter uit, misschien een tegenvaller van de hoofdsponsor, maar voor de rest is het toch een selectie die ook nog waarde vertegenwoordigd. Meijer, (zal ook nog een terugslag krijgen), Duarte, Kasanwirjo, Suslov, van Kaam, Ngonge, Abraham, Irandust, Matuta (die ingepast wordt volgend jaar), is toch een stevige basis voor het komed seizoen. van Hintum zal ik nog gaan verlengen en er zullen zeker nog spelers bijkomen die afhankelijk van de vertrekkende spelers van diverse kwaliteit zullen zijn. Strand Larsen zal mij verbazen als hij na deze zomer nog in het groen/wit shirt zou spelen. 

Ik kijk rijkhalzend uit naar het nieuwe seizoen, met misschien ook wel een tiende plek, maar misschien met toch wel meer vermaak. Op enkele wedstrijden na, is het over het algemeen niet om aan te zien. Groningen heeft zijn beste seizoenen gespeeld met opportunisch en vaak risicovol voetbal. Maar dan staat een ieder wel op de banken. Creativiteit zit wel in de selectie om dit te kunnen doen. En het zal ook snel moeten gebeuren want onze talenten zijn niet meer zo lang onder contract, Meijer, Kasanwirjo, Suslov, Duarte zijn na nog een goed seizoen snel vertrokken. Alles is nog koffiedik kijken, maar zoals gezegd ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen.

 

 

Euroborg08-03-2022 om 13:13

Kan écht genieten van zo'n discussie over Mo el Hankouri, duidelijke argumenten en meningen over en weer, heerlijk toch zo'n Boerensite? Vind zelf Mo el Hankouri geen vervelende speler, maar ook niet iemand, die koste wat het kost in het elftal moet blijven....Als ik trainer was zou ik vaker een aantal jonge gasten op Mo's positie uitproberen.....spelers als Bogarde, Matuta en jongens uit Groningen O21. Voor de komende wedstrijden staat er écht een ingespeeld team, dus maar niet té veel wisselen als 't niet nodig is....Vastigheid geeft de spelers zelfvertrouwen en zelfvertrouwen levert altijd punten op! 

Wat zou 't toch een heerlijk statement zijn als FC Groningen in de laatste 9 wedstrijden in een Blauw/Geel tenue zou spelen, om alleen maar aan te geven dat er belangrijkere zaken in de wereld spelen én dat het voetbalspelletje maar bijzaak is! 

Marco08-03-2022 om 17:47

Nu we geen hoofdsponsor meer op het shirt  hebben kan er misschien een anti oorlog statement op het shirt, of het gironummer voor hulp aan Oekraïne.

Euroborg08-03-2022 om 20:59

Sluit ik mij helemaal bij aan! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!