Terug

Deel deze pagina:

Glenn Bijl opnieuw op de radar bij FC Groningen?

Door Redactie 10 reacties

Volgens RTV Noord onderzoekt FC Groningen de mogelijkheid om (oud jeugdspeler) Glenn Bijl voor de rest van dit seizoen toe te voegen aan de selectie. Bijl verkaste afgelopen zomer van FC Emmen naar de Russische middenmoter Krylja Sovetov Samara. Gelet op de brute inval van Rusland in de Oekraine heeft de FIFA bekend gemaakt dat spelers die in Rusland uitkomen, tot de zomer mogen vertrekken bij hun club. Als een speler er voor 10 maart niet uitkomt met zijn club, heeft een speler het recht om het contract op te schorten tot 30 juni. Men wordt dan als speler zonder contact gezien en is daardoor vrij om bij een andere club te mogen tekenen. Deze speciale window loopt voor deze spelers tot 7 april.

Technisch manager Mark-Jan Fledderus zegt hierover dat e.e.a. zich in een pril stadium bevindt en dat er wordt uitgezocht wat de nieuwe regels precies inhouden. Fledderus bevestigt dat Bijl voor FC een interessante speler kan zijn en dat er onderling contact is maar dat het nog niet met de technische staf is besproken, omdat het zich in een oriënterende fase bevindt. Pelé Van Aanholt was onlangs op proef maar kwam niet in aanmerking voor een contract.

Reacties:
Euroborg08-03-2022 om 20:52

Niet verkeerd toch, nóg een echte Grunniger bij de selectie van FC Groningen! Geef hem de komende wedstrijden maar de kans op de rechtsback positie en misschien is het wel een blijvertje voor het nieuwe seizoen met Frank Wormuth.....

Herman Badkuip08-03-2022 om 20:56

Denk dat Glenn Bijl wel bij het huidige FCG past, op zijn positie als aanvallende back kunnen wij hem in elk geval goed gebruiken...Hoop wel dat hij ook goed heeft leren verdedigen bij zijn Russische club Krylja Sovetov Samara! Wat mij betreft is Glenn Bijl van harte welkom bij FC Groningen! 

Nou ook nog even Thijs Dallinga vastleggen voor het komende seizoen, dan kan mijn gevoel voor FCG niet meer stuk! 

Marco09-03-2022 om 08:36

Vindt dat Kasimiro het als rechtsback goed doet. Verdedigend staat hij zijn mannetje en in de opbouw gaat hij naar het centrum, waardoor de opbouw lukt. Ook met Te Wierik en Van Hintum in het centrum staat het nu goed. Of het beter wordt als Bijl wordt ingepast is maar afwachten. 

brummie09-03-2022 om 08:59

Om Bijl te huren voor pakweg 8 wedstrijden, vind ik persoonlijk een (te) korte periode. Dan zal er al perspectief moeten zijn om hem na de zomer langer te binden. 

appie happie09-03-2022 om 11:54

Ligt aan Putin!!! Dus hopelijk niet lang..

Persoonlijk denk ik   niet doen!!( eerst dacht ik oke) denk nog even terug aan situatie Emmen jl( Kees had het er ook al over).

kees09-03-2022 om 10:53

Glenn Bijl heeft in het recente verleden t.o.v. Groningen zich niet als een gemakkelijke target getond.. Misschien schat hij de vooruitzichten bij onze club, dit keer "acceptabeler", maar zijn keuze (en een hoop gedoe) voor Emmen destijds, daarvan moet Fledderus zich wel rekenschap geven.  Daarbij is gezegd dat de instroom van jonge FC  spelers voor die positie, en de vervanging van oudere spelers in het elftal- met verloop in de zomer -hiervan misschien de dûpe kunnen zijn...Met jonkies als Postema alleen kom je er niet in het volgend seizoen.  Maar zien wat Wormuth voor spelersmateriaal krijgt toebedeeld.

Van Hintum en De Leeuw willen zelf nog weer een seizoen eraan vastknopen...denk dat Fledderus hier wel oren naar heeft; Te Wierik kan alleen nog als CV spelen, en Van Kaam ( waarschijnlijk?) en Hankouiri (gaan zeker) weg.  

grunn196709-03-2022 om 12:18

Glen Bijl ik moest eerst zoeken wie dat was, we gaan toch niet verlagen om zulke prutsers te halen.

Centjes wel beter besteden. Niet doen.

Rob197009-03-2022 om 13:04

Ik zou er niet aan beginnen. Heeft Groningen al eens uitgespeeld, in het verleden om het beste voor hem zelf te krijgen, toen koos hij voor meer geld elders. Hij is 26 jaar oud, maar geen leider, die het elftal aan de hand neemt, maar in salaris geen goedkope speler zal zijn. Tevens vind ik hem niet bijzonder, hij was met regelmaat bij Emmen betrokken bij goals, in zowel voor als tegendoelpunten.

Euroborg09-03-2022 om 17:06

Vind dat we niet te veel naar het verleden moeten kijken....de vraag is of Glenn Bijl in de komende wedstrijden van toegevoegde waarde kan zijn voor het team van Danny Buijs. Alleen dan zou ik hem voor een schappelijk bedrag gaan halen voor het slot van deze competitie én misschien verlengen voor het nieuwe seizoen als trainer Frank Wormuth het ook in hem ziet zitten....

Rob197009-03-2022 om 17:10

Toch kijk ik wel naar het verleden, ik heb veel wedstrijden van Emmen gezien, en daar heeft Bijl mij nooit kunnen bekoren. De grootste reden om het niet te doen. 

Roelofsky11-03-2022 om 14:43

Alsjeblieft niet zeg... Heeft de FC en Emmen al een keer tegen elkaar uitgespeeld...Voor zijn eigen voordeel hou niet van dat soort mensen niet aan beginnen...

RooieRed12-03-2022 om 12:18

FCG heeft genoeg en betere jonge spelers op de bank. Laat Bijl maar naar zijn clubliefde fc Emmen gaan.

Stadjer8118-03-2022 om 13:28

Trek nou maar pas spelers aan als de nieuwe coach er is. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!