Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen in extra tijd langs NEC - Postema gouden wissel

Door Redactie 47 reacties

In een boeiend voetbalgevecht en lange tijd in overal heeft de Trots van het Noorden met 4-3 gewonnen van NEC. Daarmee is het terug op plek 8 en behoudt het uitzicht op de Play-Offs. FC Groningen begon prima aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong via De Leeuw. Maar binnen een kwartier had Akman de score in evenwicht gebracht. Kort daarna kreeg El Karouani rood na een licht vergrijp op Strand Larsen. Wie gedacht had dat de gasten in ondertal tot minder in staat zouden zijn, kwam bedrogen uit. Ondanks dat Strand Larsen aantekende voor de 2-1 schoten Schöne (vrije trap) en Mattsson NEC op een 2-3 voorsprong hetgeen de ruststand was. Na de pauze domineerde NEC lange tijd de wedstrijd en hadden de beste kansen en mogelijkheden. Een kwartier voor tijd werd Postema ingebracht voor de Leeuw en tekende snel aan voor de gelijkmaker. In de extra tijd was het opnieuw Postema die doel trof en de zege veilig stelde.

eerste helft
De eerste doelpoging van FC was meteen raak. Binnen twee minuten op voorsprong uit een aanval over de rechterkant. Een van richting veranderde voorzet van Suslov eindigde op het hoofd van De Leeuw die de 1-0 kon inknikken. Uit de tegenstoot maakte Strand Larsen ongelukkig hands in de eigen zestien maar de arbitrage oordeelde dat er geen opzet in het spel was. In de dertiende minuut werkte Leeuwenburgh een hard schot over de lat. De hoekschop die volgde werd weggekopt en volley ingschoten. Vanuit de rebound (Leeuwenburgh keerde de bal) scoorde Akman kiezelhard de 1-1 achter Leeuwenburgh. 

Niet veel later ontsnapte FC aan een achterstand. Okita die de 1-2 op zijn schoen had trof de lat. In de 17e minuut was er een klein opstootje tussen Strand Larsen en El Karouani die een onschuldige kopstoot uitdeelde en met rood van het veld kon. Strand Larsen die zijn tegenstander had uitgelokt kreeg geel. Opnieuw ontsnapten de Groningers aan een achterstand nadat een bal van Mattson vlak langs het doel van Leeuwenburgh ging. 

Ruim halverwege het eerste bedrijf kopte Strand Larsen de 2-1 achter Branderhorst. Een corner ging hieraan vooraf waarbij de bal terugkwam en opnieuw voor het doel werd geslingerd. Na een klein half uur mocht Schöne aanleggen voor een vrije trap. Vanaf een meter of twintig passeeerde de Deen doelman Leeuwenburgh en stond het 2-2. 

Niet veel later liet Kasanwirdjo zich verrassen door Mattson, De Deen slalomde door de groen-witte defensie en schoot de 2-3 binnen. Daarmee stond de wedstrijd met elf tegen tien volledig op zijn kop! Wat een dreun! Aan de overzijde van het veld was opnieuw Strand Larsen dichtbij zijn tweede na een prima voorzet van Meijer. Niet veel later moest Branderhorst katachtig redding brengen na een prachtige omhaal van opnieuw Strand Larsen. Er volgden nog een aantal hoekschoppen. 

tweede helft
Van Hintum was gewisseld voor Irandust. De Groningers werden slordiger en hadden moeite met de counterende Nijmegenaren. Okita was dichtbij de 2-4 maar Leeuwenburgh voorkwam erger. Ook Mattsson leek op weg naar nog meer zout in de groen-witte wonden waarbij de bal tot hoekschop werd verwerkt. Aan de overzijde vloog een voorzet van Suslov net voorbij de inkomende Strand Larsen. 

NEC had de controle over de wedstrijd en lanceerde de ene na de andere aanval. Het was niet te zien dat de Groningers met een man meer speelden. Leeuwenburgh stopte een afstandsschot van Verdonk. Diverse schoten vlogen over of naast en mogelijkheden werden om zeep geholpen. Het was maar goed dat de gasten hun vizier niet beter hadden afgesteld. Pijnlijk was het om te zien hoe gemakkelijk de groen-witte organisatie keer op keer onder druk werd gezet. Het liep met een sisser af. 

Postema die net was ingevallen voor De Leeuw kopte een voorzet van Ngonge snoeihard achter Brandenburg, 3-3. Na de gelijkmaker putte FC krachten om de gasten terug te drukken op jacht naar meer. Er werd zes minuten bijgetrokken. En de 4-3 kwam! De bal kwam voor, er werd twee keer op doel schoten en weggewerkt en uit de rebound was het wederom Postema die van dichtbij raak schoot.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Van Hintum, Meijer, El Hankouri, Suslov, Duarte, Abraham, De Leeuw, Larsen  

Opstelling NEC : Branderhorst, van Rooij, Guth, Odenthal, El Karouani, Barreto, Schöne, Verdonk, Okita, Akman, Mattsson  

Reacties:
Marco12-03-2022 om 21:15

Prachtige sfeeractie 

Goed begin van Groningen, en een geweldig einde. 

Hiervoor kom je naar het stadion.

Rob Steen13-03-2022 om 10:15

 Dit is 'n overwinning voor FC Groningen waar jullie bepaald niet trots op kunnen zijn.!! Door thuisfluiter v.Eijk zijn jullie zwaar gematst.!! Die rode kaart voor El Karouani was natuurlijk zéér onrechtvaardig.!! Eerder had jullie veldspeler die de agressie veroorzaakt er uit gestuurd moeten worden.!! Jullie moeten v.Eijk en de VAR maar onmiddellijk 'n bloemetje sturen.!!????

Nachtwacht13-03-2022 om 13:01

Rob Steen, ik geloof dat er maar weinig op dit forum de rode kaart niet te zwaar gestraft vonden, dus ik snap je frustratie en dit verkloot je weekend

Daar tegenop weegt dat we voor de beker onterecht van jouw club verloren en dat we de VAR dit seizoen een aantal keren behoorlijk tegen hadden, kijk bijvoorbeeld Groningen-Vitesse en Groningen-Twente maar eens terug. In beide gevallen heeft de KNVB achteraf sorry gezegd. Buijs zei het goed in de interviews achteraf... aan het einde van het seizoen zijn het aantal gelukkige overwinningen en ongelukkige verliezen wel een beetje in evenwicht

Nachtwacht12-03-2022 om 21:16

Dit zijn de wedstrijden die je wilt zien. Geweldige sfeer en een wedstrijd waar veel spektakel in zat. Het was niet altijd best, maar als het elke week zo gaat, teken ik er voor. 

Euroborg12-03-2022 om 21:28

Dit zijn zeker de wedstrijden waarvoor de mensen naar het stadion gaan! Heerlijke open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten en natuurlijk ook de nodige foutjes, maar dat maakt 't juist zo attractief! En wat een geweldige ambiance in de Euroborg door het fantastische thuispubliek én NEC-supporters in het uitvak! Maar liefst 7 goals in een wedstrijd van FC Groningen, tis toch niet te geloven! En je ziet 't maar weer, een team met 10 man kan ook prima voetballen, NEC had grootste deel van de tweede helft een overwicht en vergat te scoren....Door de prima wissels van Buijs, die de energieke Dankerlui en Postema het veld in stuurde, toch nog 3 punten voor FCG! De spelers van NEC zaten in het laatste kwartier helemaal stuk en kwamen niet meer in het stuk voor....De volgende thuiswedstrijd in april tegen Ajax, daar wil toch iedereen bij zijn! Denk dat wij klaar zijn voor een nieuwe stunt tegen de Amsterdammers, die de laatste weken toch wel wat vermoeid ogen! 

Dijk12-03-2022 om 21:58

Buys moet eens een keer Hankouri laten banken de prutser. 

Zeeman12-03-2022 om 22:06

HANKOURI EN Abraham hadden wel wat eerder gewisseld mogen worden.

Maar idd, het is lang geleden dat we zo,n spannende wedstrijd hebben gezien met veel doelpunten.

Rob Steen13-03-2022 om 10:28

Ik denk dat jullie het dan zelf thuis moeten doen zonder de hulp van de scheidsrechter.!! Je speelt dan tegen "instituut - Ajax.!! Zoals we allemaal weten wordt er door scheidsrechters en VAR anders tegen aangekeken wanneer Ajax - spelers op het randje van toelaadbaarheid voetballen.!! Dan licht blijkbaar de tolerantie-lat ineens véél hoger.!! Het moet jullie toch ook niet lekker zitten dat dit fantastisch spelende NEC zo genaaid is doordat zéér onterecht El Karouani de rode kaart kreeg, terwijl de uitlokking bij jullie speler de oorzaak van alles was.!! Voor jullie hoop ik niet dat dit jullie in 'n uit-wedstrijd zal overkomen.!!

Euroborg13-03-2022 om 20:52

Je hoeft niet te raden van welke club Rob Steen supporter is.....beetje jammer dat hij op een FCG-site zijn gal spuit! Dat doen wij toch ook niet op het NEC-forum, kun je wel zien hoe teleurgesteld de fans van NEC zijn. Ja Rob Steen, soms zit 't mee en soms zit 't tegen....wij waren ook teleurgesteld na het bekerduel met jouw cluppie, maar that's all in the game! ps. je hebt wel gelijk wat betreft de rode kaart van Karouani, dat was een grote fout van scheidsrechter van Eijk! Maar 't is toch niet nodig om dan zó kinderachtig te reageren.....even uithuilen, volgende week is er weer een wedstrijd. 

GT-E14-03-2022 om 15:17

Tja mijnheer Steen,

Grootste flauwekul is van ene Schöne die gaat klagen dat kleine clubs altijd benadeeld worden door de arbitrage. Daar moet ik hem helemaal gelijk in geven, alleen heb ik hem daar nog nooit over horen klagen toen hij nog bij een niet-kleine club speelde......... 

Herman Badkuip12-03-2022 om 21:58

Was zeker weer eens genieten in de Euroborg én voor de buis bij dit eerste klas spektakelstuk tussen FC Groningen en NEC uit Nijmegen! Veel hachelijke momenten voor beide doelen en volop kansen voor beide teams, die duidelijk aan elkaar gewaagd waren. Begin van de wedstrijd was voor de mannen van Danny Buijs met twee prachtige kopgoals van Michael de Leeuw en Jörgen Strand Larsen, daarna een fase dat NEC beter speelde en drie keer in ondertal scoorde....Geweldige vrije trap van Lasse Schöne, waar keeper Peter Leeuwenburgh niet helemaal vrijuit ging en geweldige acties van Mattson, die mij heel goed beviel...Bij de derde goal van NEC kon je wel goed zien, dat een centrum met Mike te Wierik en Bart van Hintum eigenlijk niet meer kan op dit niveau! Zij lieten zich wel heel gemakkelijk uitspelen, waardoor Mattson vrije doorgang had en Leeuwenburgh kon laten vissen...Volgens mij is een centrum met Neraysho Kasanwirjo én Marin Sverko veel beter voor ons FCG! Met Damil Dankerlui, die heel sterk inviel, en uitblinker Bjorn Meijer op de vleugels.Tweede helft was voor het team van trainer Meijer, met z'n tienen tikten ze FCG van het kastje naar de muur, maar scoren deden ze niet...Het laatste kwartier waren de spelers van NEC op en trainer Buijs wisselde sterk met het inbrengen van Damiel Dankerlui en Romano Postema. Romano scoorde twee keer, vooral de eerste, na een prima voorzet van Dankerlui, was heel mooi! Delaho Irandust startte heel matig, maar werd in de loop van de wedstrijd steeds sterker....Gaan we nog een hoop plezier van beleven als hij meer speelminuten krijgt...We staan nu op de 8e plek, maar er volgen nog een aantal lastige duels...Zelfvertrouwen bij de spelers van FCG zal wél een enorme boost krijgen na deze mooie, ietwat gelukkige overwinning!

grunn196712-03-2022 om 22:50

Wie is de scout in Zweden, die mag wel eens naar Hans Anders, wat een onkunde.

We wisten dat die Abraham slecht is, Iandrust, met veel bombarie gehaald, is nog slechter.

Iandrust heeft niet zoveel gekost, dat is dan nog een meevaller.

En dan hebben we ook nog Kalley uit Zweden, die moet wel vreselijk slecht zijn, die speelt helemaal niet.

Ik zou zeggen scout Zweden functie elders.

Overigens ook wel eens lekker zwaar onverdiend winnen en weer verzekerd van een jaartje eredivisie.

Herman Badkuip12-03-2022 om 23:16

Zeg grunn1967 vind jouw kritiek op onze spelers uit Zweden wel erg kortzichtig hoor...Waarschijnlijk kom jij zelf regelmatig bij Hans Anders of Pearl, anders had jij echt wel gezien dat Delaho Irandust naarmate de wedstrijd vorderde, steeds beter werd...Had zelfs een mooie voorassist bij de winnende goal van Postema! Paulus Abraham had inderdaad een mindere wedstrijd vergeleken met de vorige wedstrijden, maar dat is inherent aan de jeugdige leeftijd....Yaya Kalley heeft vette pech dat er op zijn positie een man in topvorm voetbalt en daar kan Kalley weinig aan doen...

Stadjer8112-03-2022 om 23:30

3 punten binnen maar je staat thuis wel een uur lang met een man meer met de rug tegen de muur, eigenlijk. Je mag geen 3 goals weggeven tegen een 10 man NEC, vind ik. Maar het verbaast me ook niet, dat een ploeg van deze trainer geen overtal situatie kan uitbuiten.

Maar zoals ik zei, 3 punten in de pocket. Inmiddels linkerrijtje en Cambuur, dat zo sterk begon aan het seizoen (ondanks nederlaag tegen ons) achterhaald. Die promovendi zakken allemaal weg, wat wel te verwachten is.

 

Bombarda779113-03-2022 om 00:18

Geweldig! Goed weer van Buijs, vasthouden aan een basis. Cambuur zou wel wat voor hem kunnen zijn. 

FC Groningen moet maar blijven winnen, want het valt me op dat bij een overwinning van de FC de liefhebbers van azijn korter van stof zijn, dan wel helemaal geen stof hebben. Bij een nederlaag gaat de beerput telkens helemaal open. Maakt verder niet uit, het is slechts een observatie. 

Goed weekend. 

Euroborg13-03-2022 om 09:21

Weet niet zeker of 't goed is, dat trainer Danny Buijs steeds blijft vasthouden aan dezelfde spelers....vond het centrale duo achterin niet sterk spelen gisteravond! Handelingssnelheid komen Mike te Wierik en Bart van Hintum écht te kort en een 5-mansverdediging met 3 centrale verdedigers tegen NEC lijkt mij niet nodig. Je komt toch steeds een mannetje te kort op het middenveld, waardoor de tegenstander de druk er op kan houden....Een 4-mansverdediging met Dankerlui, Kasanwirjo, Sverko en Meijer lijkt mij in de meeste duels sterk genoeg. Daarvoor een middenveld met Suslov, Duarte, Bogarde en Irandust én twee scorende spitsen....Volgens mij geeft dat meer zekerheid aan dit jonge team, zeker als drie sterkhouders van de laatste weken [Duarte, Suslov en Kasanwirjo] een mindere dag hebben...Blijft buiten kijf, dat alle spelers ontzettend geknokt hebben voor een resultaat in een geweldig sfeerrijke wedstrijd. Het thuispubliek was in deze wedstrijd écht de 12e man, zij hebben het team over het moeilijke punt heen getild! 

Rob197013-03-2022 om 13:36

Op verzoek dan maar mijn mening. Hankouri en Buijs had ik afgezworen, maar dan toch maar een reactie op het vasthouden aan een vaste basis. Buijs speelde weer in “zijn” gewenste opstelling, geen rekening houden met de tegenstander. NEC, hierdoor was er geen grip op het middenveld van NEC, zelfs niet na de rode kaart. De zwervende Mattson was een plaag voor het trage verdedigingsduo. Hier had Kasanwirjo gewoon moeten staan, die instapt als het nodig is. Schone, was ook geen grip op te krijgen, ook hier had Buijs een speler op kunnen zetten, die hem opjaagt, en geen Suslov, die zijn eigen spel speelt, en te veel aanvallend denkt. In de vorige editie’s werd Groningen hier op afgestraft en in de derde ontmoeting speel je er weer niet op in.

Dan mag hij wel goede wissels hebben toegepast, maar deze wissels hebben in de vorige wedstrijden niets gebracht. Postema, maakte goede goals, maar zoals gisteren heb ik hem eerder nog niet gezien. En zo zijn er wel meer dingen waarvan ik denk, pas je iets meer aan, aan de tegenstander, dan kan je een hoop ellende besparen. De rode kaart was niet eens het kantelpunt, dat zegt toch genoeg. 

Buijs hoeft nu ook niets meer te veranderen omdat het daarvoor te laat is, maar spelers als Irandust, Bogarde, van Kaam, op de bank vind ik jammer. Irandust viel wat moeilijk in, maar dat is ook zijn spel, achterin te frivool, waardoor erg risicovol, maar voorin altijd gevaarlijk met balletjes op maat, balletjes tussen de linies door, en balletjes naar de juiste personen die in scoringspositie komen. 

Een mooie taak voor de nieuwe trainer om deze jongens wel in te passen. Lundqvist komt ook terug, daardoor meer mogelijkheden om sneller voor het doel van te tegenstander te komen. 

Om het verhaal niet langer te maken, laat ik mijn analyse over Hankouri maar achterwege. Hij wordt nu al een club als Cambuur toegedacht, enkele weken geleden las ik nog Atalanta, een aardig verschil, maar ik denk steeds meer aan kkd, of net als Seuntjens naar Japan, als Seuntjens daar een versterking is, dan ligt er voor Hankouri eeuwige Japanse roem te wachten. 

#Robsteen, als je frustraties weer wat zijn gedaald, kijk de wedstrijd nog maar eens goed terug, door de zwervende spelers van NEC, vallen er ook gaten, en als je na 70 minuten voetbal tegenover frisse voetballers komt te staan, wetende dat je erg matige vleugelverdedigers hebt, en een matig centrum, kun je wachten op tegendoelpunten, daar kan van Eijk niets aan doen, op de schandalige rode kaart na, wel natuurlijk. Maar ook jullie trainer kan niet wisselen, hij heeft niet een verbetering gebracht, en laat Bony op de bank zitten, ik was er blij mee. 2-3 voor in een uitwedstrijd met 10 man, vraagt om en minder aanvallend speelwijze, en wat de gevolgen daarvan zijn, zijn inmiddels bekend.

Fledderus, nog even op de lip bijten met betrekking tot Buijs, zorg voor de juiste aanvulling, scout alvast op een goede rechtsback, en een nieuwe spits.

En mocht Ngonge zo spelen als gisteren, verkoop hem in de zomer. Ngonge heeft misschien een probleem met Buijs, maar dat mag niet de reden te zijn, om onzorgvuldig en egoïstisch te gaan voetballen. Als hij zich niet in zijn rol als invaller kan schikken, dan maar banken. De houding van deze speler is op dit moment totaal verkeerd. Hoe dat zo gekomen is, behoeft geen uitleg, hijzelf, maar ook Buijs zijn hier schuldig aan.

Fijne zondag.....

Pietjepal13-03-2022 om 09:52

Voor Cambuur? Nou daar zijn ze bovennatuurlijke prestaties gewend met het beschikbare budget en spelers materiaal. Nee hoor, Buys is een middelmatige trainer. Als hij een topteam heeft, wie weet. Stuur hem naar Cambuur en je weet zeker dat ze degraderen ipv meespelen voor Europees.

val13-03-2022 om 10:10

Wanneer Nana een mindere wedstrijd speelt komen de zwakheden van het elftal pijnlijk naar voren. Dit bleek ook vorig jaar wanneer sterkhouder Itakura een keer zijn dag niet had. Het verdedigingsduo Te Wierik en van Hintum komt tekort in beweeglijkheid en opbouwend is het balletje terug en breed. Buijs heeft het steeds weer over de jeugdigheid van zijn selectie maar vergeet te zeggen dat er meer verwacht mag worden van de ervaren spelers als compensatie. Zij waren verantwoordelijk voor enkele tegentreffers. Wanneer je tegen Nec speelt is het bekend waar hun kracht ligt ; op het middenveld. Het zou dan logisch zijn om een extra voetballende middenvelder op te stellen in plaats van te spelen met 5 verdedigers. Het laatste kan wel wanneer constant centraal iemand doorschuift. Alleen moet je hiervoor wel de juiste spelers hebben. Verder viel weer het irritante gedrag van Strand Larsen op. Na eerder een onnodige gele kaart te krijgen voor het uittrekken van zijn shirt na een doelpunt, was zijn gele kaart gisteren ook weer amateuristisch. Zou hij wel beseffen dat hij hiermee zichzelf en het team kan benadelen? Ook speciaal is het wanneer bij corners van Nec- zelfs bij 11 tegen 10-  je alle spelers van FCG in eigen strafschopgebied ziet staan. Waarom dan niet 1 voorin houden (hiermee hou je 2 van Nec achter) ?. Andersom doet Nec het wel; een kenmerkend verschil in coachen. Het voetbal van de FC is vooralsnog onvoldoende om een 8e plek te rechtvaardigen. 

RooieRed13-03-2022 om 11:02

Mooi die 3 punten erbij. Qua voetbal had NEC natuurlijk ruim moeten winnen. De 12e man was de 'scheids'', maar dat is ook weleens andersom geweest. Voetballend zag ik FCG geen enkele progressie maken. Een aantal wisselspelers had beter in de basis 11 kunnen staan. Ik blijf het jammer vinden, dat je met een goede selectie niet 10 punten hoger op de ranglijst staat. Vandaag hebben we puur geluk gehad en termen als 'op eigen kracht e.d.'zijn niet aan de orde.

Alf13-03-2022 om 11:14

@boerenmacht 'Postema die net was ingevallen voor De Leeuw kopte een voorzet van Ngonge snoeihard achter Brandenburg, 3-3'  De voorzet was van Dankerlui.

En dan mijn ervaring in het stadion. Vermakelijke wedstrijd gezien met gelukkig een goede afloop.  De wissel in de rust pakte slecht uit. We gingen er alleen maar slechter van spelen vergeleken met de eerste helft. Doordat Van Hintum eruit werd gehaald, moest Meijer veel achterin blijven. Zodoende kwam er over links amper nog een aanval. Liever Ter Wierik of Kasanwirjo eruit. De hier vaak bewierook Kasanwirjo krijgt van mij een onvoldoende. Hij maakte teveel fouten, waarvan 1 cruciale waar de 3-2 uit volgde.

Maar al met al mooi dat we nu een goede kans maken op de goede nacompetitie. Maar we hebben nog een zwaar programma.

appie happie13-03-2022 om 11:14

Ik vind het erg leuk voor Posttma..

Pietjepal13-03-2022 om 12:27

Werelds voor Postema, en memorabele wedstrijd. Tegen directe concurrent die veel beter was. 7 goals. Klantenbinding. Kalley en Bogarde wel gemist. Hopelijk spelen zij ook nog mee dit seizoen. Strand Larsen, 1 goal slechts vanavond, maar man wat een talent, dat is toch een mega-aankoop. Wie was hier verantwoordelijk voor? Qua voetbal vind ik dat td maar 1 fout heeft gemaakt: ene jongeling naar Utrecht laten vertrekken.

brummie13-03-2022 om 12:41

Spektakel in de Euroborg gisteravond. Geen goede wedstrijd van FC kant, maar vermaak was er zeker! Gezien de vele doelpunten en winnende doelpunt Postema in blessuretijd. 

NEC haalde vrijwel al hun punten buiten huis, en zeker op het middenveld speelden de Nijmegenaren erg goed. Geen verassing dat NEC op vreemde bodem prima speelt. 

Onze ploeg, jongste selectie in de eredivisie, was bij vlagen gewoon de mindere. En dat is niet erg. Van Hintem en Kasanjawiro speelden matig achterin. Kasanjawiro te nonchalant, maar speelde weken lang gewoon meer dan prima. Zeker gezien zijn leeftijd, zijn er ook fases dat het gewoon iets minder gaat. Irandust moet zijn draai nog vinden, en persoonlijk vind ik Abraham een leuke speler. Die gewoon meer tijd nodig heeft. Voor Postema geweldig dat hij 2x scoorde in de Euroborg. Zal hij vast vertrouwen uit gaan putten. 

Hankouri leidde de 1-0 in. Verdedigde helemaal mee terug en sprintte weer aanvallend naar voren om pass te geven aan Suslov, die voorzet gaf op de Leeuw. Dankerlui ook een mooie assist.  Er ging ook veel fout, maar uiteindelijk het resultaat prima en een kolkend stadion. Daarvoor gaan we naar het voetbal toch? 

De rode kaart was onterecht, FC kreeg daar maar moeilijk voordeel uit. Zeker gezien NEC nog steeds loerde op de omschakeling. Complimenten aan de ploeg uit Nijmegen.

Kortom voetballend bij vlagen erg matig van FC kant. Toch bleef de ploeg vechten voor een resultaat wat uiteindelijk eindigde in een mooie 3 punter!

 

Herman Badkuip13-03-2022 om 14:30

Als dat zo doorgaat met degradatie-kandidaat Willem II, dan speelt Wessel Dammers in het komende seizoen weer in Grunn......

Euroborg13-03-2022 om 20:43

Matige wedstrijden vanmiddag in de eredivisie, vóóral onderin blijft het stuivertje wisselen....Jammer dat de inhaalwedstrijden [Vitesse - Sparta laatste 6 minuten en Fortuna - Sparta] niet komende week gespeeld worden. Daardoor blijft 't allemaal erg onduidelijk....FC Utrecht, de tegenstander van FCG volgende week zondag, verloor onterecht van PSV. Ondanks het missen van veel basisspelers kregen de Utrechters de beste kansen, ook oud-Groninger Remco Balk had 3 keer een treffer op de schoen....Zal tegen FC Groningen ook wel meespelen, want Henk Veerman speelt dit seizoen niet meer. Zie wel kansen voor FCG in de wedstrijd tegen FC Utrecht, vooral als FCU het spel moet maken en het team van trainer Danny Buijs op de counter kan spelen....Beide teams ontlopen elkaar niet zoveel, dat hebben we de laatste seizoenen wel gezien.....

b.raatjes196614-03-2022 om 11:31

Ik zou toch Glenn bijl erbij halen dan kun je wisselen 

Euroborg14-03-2022 om 19:47

Begrijp het probleem rond Glenn Bijl niet helemaal....volgens mij had trainer Danny Buijs géén enkele moeite met Pelé van Anholt als extra rechtsback, als hij het juiste niveau had gehad en wél met een echte Grunniger als Glenn Bijl.....misschien toch wat oud zeer van onze trainer?

TOPGrUNN14-03-2022 om 11:56

Bijl hoeft voor mij ook niet, seizoen mooi uitspelen met deze groep...deze groep spelers vertrouwen blijven geven. In de goeie invalbeurt van Dankerlui kon je zien dat ie best wel kan ballen, en een assist kan geven... Buys heeft al genoeg spelers in moeten werken op verschillende posities en daar teveel tijd aan moeten spenderen voor dat iets loopt...

appie happie14-03-2022 om 12:28

Ik vind ook geen Bijl..overbodig...wilde laatst niet !! Nou hoeft het niet.punt uit!!

A Matter of Honor14-03-2022 om 13:34

Laat Bijl maar mooi bij die afschuwelijke Russen blijven. Alleen als hij in Roebels betaald krijgt verdient hij niet al te veel meer.

Marco14-03-2022 om 14:24

Voor komend seizoen is een rechtsback zeer welkom. Dit kan Bijl zijn. Voor van Hintem beginnen de jaren te tellen, daar kan volgend seizoen Kasimirjo staan. Dankerslui is aanvallend nog bruikbaar als back, maar verdedigend te zwak voor linkerrijte. 

Herman Badkuip14-03-2022 om 16:14

Misschien dat onze nieuwe trainer Frank Wormuth zijn huidige rechtsback Noah Fadiga meeneemt voor een habbekrats.....ben ik wel gecharmeerd van! En Justin Hoogma op de plek van Bart van Hintum....

Rob197014-03-2022 om 17:05

Paul Mathijs op non-actief. Een eerder afscheid als gepland, misschien maar beter ook. 

BROMBEER14-03-2022 om 19:37

Er moet maar van 1 iemand eerder afscheid genomen en dat is fledderus zelf, een scouting die totaal niet functioneert, een jeugdafdeling waarbij de meeste elftallen niet op het hoogste niveau , er veel onrust heerst in alle geledingen binnen de club en aan en verkoopbeleid waarbij je op zijn minst je vraagtekens kunt zetten en wie is eindverantwoordelijk voor dit alles juist ja MJF

Euroborg14-03-2022 om 19:43

Vind 't lastig om op het ontslag van Paul Mathijs te reageren, heb verschillende versies gelezen over hem.....maar ik geloof nooit dat MarkJan Fledderus om een klein akkefietje een Grunniger icoon zal ontslaan!

Euroborg14-03-2022 om 18:59

Of TOPIC: Gewild Zweedse talent Jayson Ezeb [15-jarige spits] gaat naar Feijenoord en hélaas niet naar FC Groningen....was er eerder al bang voor! 

BROMBEER14-03-2022 om 19:38

Maakt nix uit wij hebben superrrr talenten als kalley en abraham

BROMBEER14-03-2022 om 20:48

@ euroborg een familielid van mij speelt bij hem in de onder 18, waar ik bijna elke wedstrijd en training van kijk. En hij komt op mij over  op een zeer betrokken , bevlogen , harde maar correcte  trainer, met een een duidelijke eigen visie en mening. Het merendeel van de boys is dan ook zeer tevreden met hem en ook de resultaten uit het verleden spreken naar mijn mening boekdelen.  Alleen die eigen mening vinden mannen als fledderus en zeker ook van gessel is er lastig en wordt ook eigenlijk niet getolereerd 

Euroborg14-03-2022 om 21:06

Duidelijk verhaal van jouw kant Brombeer, jij schetst een beeld van Paul Mathijs zoals ik hem altijd als voetballer heb gezien....en dat is waarschijnlijk, voor hém hélaas, niet de visie, die de andere mensen uit de technische staf voor ogen hebben....Blijft jammer dat zo'n belangrijke oudspeler van FCG aan de kant wordt geschoven. Zou ook het verhaal van de technische staf wel eens willen horen óf  lezen....Hoor én wederhoor om duidelijkheid te krijgen in deze zaak zal nog wel komen denk ik?

Hoekie14-03-2022 om 21:49

Jammer dat een boegbeeld als Paul Mathijs de club moet gaan verlaten. Hoe het zover heeft kunnen komen is speculeren wat er daadwerkelijk allemaal speelt als je de feiten niet kent. Ik sta er niet van te kijken dat Brombeer weer zijn stokpaardje berijdt door Fledderus weer de schuld te geven.

Over miskopen gesproken: enige tijd geleden werd Duarte een wisselspeler van Sparta als een absolute miskoop genoemd. Na een paar maanden hoor je daar niemand meer over en is hij niet meer weg te denken.

Geldt ook voor Bjorn Meier in zijn eerste wedstrijd. Het is mij te gemakkelijk spelers van 18, 19 of 20 meteen af te branden. Matavz is 2 jaar volledig afgebrand net als Kostic in zijn eerste jaar. 
Het klopt dat Abraham en Irandust nog veel te weinig brengen maar geef met name  Abraham toch wat meer tijd.

Onze scouting had trouwens Karlsson van AZ ook op de korrel. Het is natuurlijk gemakkelijker shoppen met een volle portemonnee of een hogere plek op de ranglijst. Dan hadden Harroui, Karlsson en Brenet bij Groningen gevoetbald.

 

TOPGrUNN14-03-2022 om 22:22

Jammer dat Maduro 'andere plannen' heeft. Was geen verkeerde assistent voor Wormuth geweest denk ik.

Dijk15-03-2022 om 05:56

Mjf zijn lijstje niet goed voor elkaar eerst Paul Simonis en nu Maduro. 

BROMBEER15-03-2022 om 08:08

Mooi en duidelijk  stuk in het dvhn over de gang van zaken en de vriendjespolitiek binnen de jeugdopleiding en  hoe sander van gessel( wie ons in het verleden al eerder verraden heeft door als speler van fcg  naar hoerenveen te gaan)  en mjf , iiedereen  die een eigen mening heeft vakkundig uit de jeugdopleiding weg werken. Want er zijn veel meer personen die weggewerkt zijn de afgelopen tijd, alleen paul mathijs is de bekenste met een grote staat van dienst als speler maar zeker ook als opleider binnen fc groningen. In de  opleiding van alle talenten die de laaste jaren zijn doorgebroken heeft hij een zeer grote hand gehad, iets wat je van sander van gessel bijvoorbeeld niet kan zeggen. En als je naar het niveau kijkt waar de meeste lagere  jeugdteams op uitkomen en zelfs daar moeite hebben om mee te komen , kan ik me voorstellen dat paul mathijs daar wel vraagtekens bij heeft  over de manier van opleiden en welke faciliteiten daar bij horen, Ook de ouders van de 0 18 spelers hebben aangegeven net eens te zijn met de manier van werken , maar zijn door de fcg te  kennen te geven hierover niet verder naar buiten te treden. Kan niet wachten op moment dat mathijs zelf naar buiten treedt over zijn visie op de werkwijze binnen de jeugdopleiding en de smerige spelletjes die hier worden gespeeld. Mijn inziens was  paul mathijs DE ideale assistent voor wormuth geweest omdat hij de vele talenten van fcg kent als zijn broekzak en goed met hun heeft gewerkt ipv weer assistenten van buiten aan te trekken , die ja knikken naar fleddie en consorten.

brummie15-03-2022 om 08:34

Er zijn verschillende verhalen m.b.t. Paul Matthijs. Hij geeft zelf aan te hard te zijn geweest in zijn communicatie naar spelers toe. Goed om te horen Brombeer dat er ook positieve geluiden zijn m.b.t. Paul Matthijs. Ik hoor van jeugdspelers-ouders die niet zijn te spreken over zijn (extreem) harde manier van aanpak met de jongens. 

De waarheid zal een beetje in het midden liggen. Neemt niet weg dat deze beslissing niet lichtvoetig is genomen. 

Iedereen is vervangbaar, ook Matthijs. Hij was een schakel in keten van de jeugdopleiding. Uiteraard voor alle partijen betreurenswaardig. 

BROMBEER15-03-2022 om 09:18

Heb je helemaal gelijk in brummie, maar de verhalen dat hij te hard zou zijn  komen vaak uit de hand van spelers die het op een of andere reden niet hebben gehaald. Jongens als suslov, meijer, postema lopen allemaal met hem weg. En ook in zijn huidige team weet ik van dichtbij dat er jongens zijn die het  moeilijk vinden, maar dat de meeste jongens toch echt heelgoed met hem kunne werken.

Fluwelen handschoentjes hebben nog nooit een talent door laten breken, en des te dichter ze bij het eerste elftal komen des te harder zal het worden, ook hier zullen ze mee om moeten leren gaan. Maar denk dat dit ook voortkomt uit de beschermende  maatschappij waarin we tegenwoordig leven, zie op scholen waarbij leraren zich om het minste of geringste moeten verantwoorden maar ook de jeugdtrainers in het amateurvoetbal hebben hier mee te doen,

Herman Badkuip15-03-2022 om 10:09

Vooral die laatste alinea van jou spreekt mij, als gepensioneerde leraar, die zo'n 42 jaar voor de klas [basisschool en middelbare school] heeft gestaan, ontzettend aan Brombeer. Kinderen, die door hun omgeving véél te véél gepamperd worden en ouders, die hun eigen kinderen té veel willen beschermen en vaak op de leraren óf mentoren afstappen om hen de les te lezen als hun eigen kind[eren] kritisch benaderd óf terecht gewezen wordt door de docent....Als ik vroeger op school vervelend was geweest of niet mijn best deed, kreeg ik er thuis van mijn ouders nog eens een keer van langs....maar tegenwoordig staan deze ouders gelijk bij de docenten in de klas om verhaal te halen! Een tendens, die niet bevorderlijk is voor 't harden van onze jeugd....en dús ook niet voor onze jeugdspelers!

brummie15-03-2022 om 10:37

Ik kan hier deels in mee komen. Denk dat iedere speler tegenwoordig  een bepaalde individuele aanpak nodig heeft. Afhankelijk van het karakter van de speler. Je ziet in het onderwijs ook veel meer maatwerk t.o.v. vroeger. Dat heeft ook veel voordelen. Ben het eens dat ouders soms te beschermend zijn of te snel met vingers wijzen. 

Als trainer moet je tegenwoordig een people manager zijn en situationeel leiderschap tonen. 

Paul Matthijs was te hard in zijn communicatie, maar deel jongens liepen met hem weg. Dus als Buijs weer eens luid coachend langs de lijn staat, kan dat wellicht dan ook  meer positief ontvangen gaan worden. 

corinti15-03-2022 om 13:18

Gisteravond zowaar een wedstrijd van FC emmen live gezien,ook dat was een avond zeg.Qua positiespel is dat wel van een behoorlijk niveau.Natuurlijk weet ik dat de weerstand en manier van spelen echt anders is in de KKD, maar de voetbal intentie is wel een verademing.

Ik vond El azzuzi goed spelen,soms wel wat onbesuisd(had zeker geel moeten hebben),maar verder goed aan de bal.Ook Joel van Kaam viel behoorlijk in en heeft een natuurlijke loop/motoriek,en makkelijke aannamen(gaat weinig verkeeerd)Ik sprak iemand die zeer dicht bij de eerste selectie zit en die vond het erg jammer dat hij (te)weinig speelt.Emmen heeft de grootste selectie(28 man!) en MOETEN promoveren.Van Kaam staat daar qua voetbal zeker op gelijke hoogte met veendorp en Luziadiyo,hij beschikt over specifieke kwaliteiten.Maar op dit moment doen de andere twee het ook goed en wisselt Lukkien dus weinig en kiest vaak voor de zekerheid van iets meer ervaring.

Slor daarintegen heeft het behoorlijk verknald,geen instelling(liegt over dingen) en is daarom ook geschorst.Ik zou dus zeker van Kaam nog niet afschrijven als RB(?) 

 

Euroborg15-03-2022 om 18:57

Heb ook genoten van het spel van FC Emmen, verbaasd mij niets hoor, zij hebben een geweldige trainer, die ik zélf het liefst bij FC Groningen had gezien het komende seizoen.....Maar ja, MarkJan Fledderus heeft voor Frank Wormuth gekozen....we gaan 't beleven in het nieuwe seizoen. Vind dat Emmen en Excelsior het attractiefste voetballen in de KKD, Volendam is de laatste week flink door het ijs gezakt, ze winnen alleen van de kleinere clubs, tegen de topploegen leggen ze 't af! Joel van Kaam krijgt in Emmen té weinig kansen van Dick Lukkien én Kian Slor heeft eigenlijk nooit mogen laten zien wat hij allemaal kan en is volgens mij zwaar gefrustreerd bij Emmen....Eigenlijk hadden we deze talenten in de winterstop terug moeten halen, maar ja tis nait anders! Zou beide spelers zeker niet afschrijven hoor....volgend seizoen gewoon bij de selectie van FC Groningen en laat ze maar vechten voor hun plek!

BROMBEER16-03-2022 om 10:12

Het verhaal van paul mathijs kun je nu lezen op" fan van fc groningen ". Kan iedereen zijn of haar mening  er over vormen over de gang van zaken bij de jeugdopleiding van fc groningen 

Hoekie16-03-2022 om 11:28

Brombeer@ Bedankt voor de verwijzing.

Ik heb wel een indruk gekregen van de persoon Paul Mathijs en die bevestigt het beeld dat ik al van hem had ; Een bevlogen speler/trainer die hart heeft voor de club er alles voor over heeft om zijn doel te bereiken maar zich niet kan verplaatsen in personen die een andere mening, visie, werkwijze hebben, die in zijn ogen zijn doel en het doel van de club frustreren en dat niet altijd even tactvol naar buiten brengt. 

BROMBEER16-03-2022 om 11:41

Klopt helemaal hoekie, feit blijft wel dat het niveau van de jeugdopleiding enorm is afgegleden de laatse jaren, dus heeft hij wel een punt. En dit kan volgens mij ook niet los worden gezien van het matig presteren van het eerste elftal, het is een tendens binnen de club.

Herman Badkuip16-03-2022 om 12:00

Nou Brombeer, ben ik niet met jou eens hoor.....Als je ziet wat er al doorgebroken is naar de eerste selectie én wat lekker loopt te voetballen in FC Groningen O21 ben ik nog niet zo somber als jou hoor....Heb er wel vertrouwen in dat 't allemaal goed komt, mits alle trainers op één lijn met één en dezelfde visie werken! 

BROMBEER16-03-2022 om 15:03

En daar onder dan badkuipie  en allemaal niet op het hooste jeugdniveau, onder 21 zijn allemaal spelers wie onder mathijs hebben gewerkt evenals de spelers die nou doorbreken in de 1e selectie. even keertje verdiepen in de jeugopleiding. JO 14-1 - 3 e divisie, J016 4e Divisie!!, J013- 2e divisie J0 18 2 e divisie.  J021 1e divisie. Kijk vergelijk en huiver het niveau aan de onderkant is enorm weggeleden.

Herman Badkuip16-03-2022 om 16:32

Nou Brombeertje, dat komt misschien doordat de trainers van de jeugdteams niet allemaal op één lijn zitten én niet allemaal de visie van FCG uitdragen.....Weet ook niet of onze jeugdscouts nog zo goed zijn als een aantal jaren geleden met Martin Koeman, Peter Jeltema en Luit Zwaneveld aan het roer......Zij hebben alle doorgebroken jeugdspelers [de broertjes van Kaam, Remco Balk, Kian Slor, Romano Postema, Bjorn Meijer e.a.] toendertijd naar FC Groningen gehaald!

16-03-2022 om 12:24

off-record:

trainer Reinier Robbemond ( de Graafschap ) per direct ontslkagen.  KKD club uit Doetinchem staat nu op teleurstellende 9de plaats en er was gerekend op promotieplaats  naar ED.

Laat ik nou denken: "de Graafschap zou een prima plek zijn voor Buys... of niet ? "  

Herman Badkuip16-03-2022 om 12:34

Lijkt mij ook een geschikte club voor Danny Buijs....van de boeren naar de Superboeren! 

appie happie16-03-2022 om 13:22

Buijs gaat naar Excelsior denk ik.

brummie16-03-2022 om 12:39

Hoop dat Poldervaart daar aan het roer mag. Hij was de kandidaat vorig jaar. Buijs zijn toekomstige club schat ik hoger in. 

Herman Badkuip16-03-2022 om 16:17

Adrie Poldervaart is nog steeds de topkandidaat voor de Graafschap....hoop voor hem dat FCG hem per direct laat gaan! Dat heeft Poldervaart wel verdiend, nadat het de vorige keer misliep....

val16-03-2022 om 15:29

Knoester in beeld bij FCG. Is in de zomer transfervrij en bekend bij Wormuth.

Herman Badkuip16-03-2022 om 16:23

Prima linker centrale verdediger voor FCG, misschien krijgt Wormuth korting bij Heracles....Zou ook rechtsback Fadiga meenemen  als ik hem was...

appie happie17-03-2022 om 07:49

Mijn FcGroningen club gevoel krijgt wel een deuk.De club staat verder dan ooit van me af..dat komt door de directie!!

Waar zijn de ,de Vriesen en Nijlanden van deze wereld..

Dat afstandelijke gedoe van Fledderus staat mij niet aan.

Ik wil de Noordelijke mentaliteit terug..

Herman Badkuip17-03-2022 om 10:37

Mis Hans Nijland ook bij onze FCG, maar ja Appie, het zijn andere tijden.....we mout'n er moar in met goan! Tis ja nait anders.... 

Metworst17-03-2022 om 10:58

Ach Appie, de laatste jaren draaide het bij onze Hans ook alleen om Hans had ik soms het idee. Gudde en MJ staan misschien wat verder van het volk af. Maar als het om clubbelangen gaat zijn ze nu volgens mij beter bezig dan afgelopen jaren waarbij derden meer profiteerden dan de club zelf.  Ze hebben een hoop talenten nu bij de club gehaald, en als er beter gepresteerd wordt volgt vanzelf de media met positieve aandacht.

Het gedoe rond Mathijs is wel weer slechte aandacht voor onze club en directie, maar Mathijs is daar ook debet aan met zijn moddergooien. Ook niet bepaald chique. 

Nube17-03-2022 om 16:35

Mensen reageren toch altijd raar? Ik vind niet dat we altijd goed voetballen maar als nu naar de stand kijken is daar niks mee. En met ons leiding ook niet. Die doen het prima. 

Nube17-03-2022 om 16:35

Mensen reageren toch altijd raar? Ik vind niet dat we altijd goed voetballen maar als nu naar de stand kijken is daar niks mee. En met ons leiding ook niet. Die doen het prima. 

A Matter of Honor17-03-2022 om 17:38

Gedane zaken nemen geen keer!!! Het bestuur van de FC-GRONINGEN, van nu, is niet vergelijkbaar met het bestuur van toentertijd, onder het bewind van Hans Nijland. Het verschil ligt in het feit dat Hans Nijland een supporter was van de club en dat is de huidige directie niet. Qua professionaliteit zal er niet zoveel verschil zijn, maar de benadering naar het publiek is dus duidelijk anders, daar kan volgens mij wel enigszins aan gesleuteld worden. Maar goed, het team doet het de laatste tijd aardig goed, we staan achtste (zolang het duurt) en er wordt op dit forum al voorzichtig over de play-offs gefluisterd, ofschoon ikzelf mijn bedenking daarover heb. Eerst de resterende wedstrijden maar eens kijken hoe dat gaat, daarna zien we wel weer. En Appie, trek je niet teveel aan van het huidige bestuur, bedenk dat de club van de supporters is en de directie en TD passanten zijn, die, als het hun goed uitkomt, zo vertrokken zijn als er ergens anders een meer aantrekkelijkere positie zich aandient..

brummie17-03-2022 om 18:02

Volgens mij doet FC in alle geledingen het best prima. Fledderus is technisch directeur, die zeker tijdens transferperiodes best open is. Nu ook omtrent Bijl.  Ik vond bijv. Jans of Veldmate in deze functie veel stiller op de achtergrond ,en minder zichtbaar voor de achterban. 

Gudde is onze algemene directeur en zoekt in  tegenstelling tot onze Hans Nijland veel minder de media op. Wat dat betreft hadden we natuurlijk een hele lange periode een markante man aan het roer. 

Dat de club verder afstaat van de achterban zoals Appie schrijft, is jammer om te horen. Iedereen zijn eigen gevoel.  Ik heb juist het idee dat FC probeert veel meer verbinding te zoeken met de achterban dan voorheen.  Zoals activiteiten op social media, bijv. de aktie waar  veel seizoenkaarthouders persoonlijk aan huis bedankt werden,  en om een t-shirt samen naar de grote markt te overhandigen. Uniek voor een BVO!

Ook in en rondom het stadion luistert de FC ook naar wensen en input van de achterban. En mogen supporters meekiezen met tenue of logo. 

Directie heeft vol ingezet op de jeugdopleiding. En met resultaat!  En ook spelers die uit de regio komen, wat  de binding juist zou moeten versterken lijkt me. Zeker als je kijkt naar clubs zoals Vitesse of Utrecht waar elk jaar miljoenen bijgelegd moeten worden ondanks forse kapitaalinjecties. Of clubs die bestaan uit  en huurlegioen omdat ze geen spelers kunnen aankopen. Kijk maar eens naar Twente, Vitesse, Sparta, Feyenoord, of Willem II hoeveel huurspelers ze hebben en welk kapitaal deze vertegenwoordigden, wat ze geen transferopbrengsten oplevert. Het gras is vaak groener aan de overkant denkt men. Is het bij FC allemaal hosanna? Zeker niet! Maar count your blessings zou ik zeggen...

 

appie happie17-03-2022 om 21:46

Ik heb het over " het gevoel" niet te verwarren met de actuele stand van zaken..

Het gevoel was vroeger ,dit zijn wij,dat gevoel is er nu minder of anders..

Natuurlijk kan iedereen vinden wat hij of zij er van vindt..

Ik ben echter minder van,o Ik MOET naar de Euroborg,nee de laatste tijd zat ik thuis ook goed..( lag wellicht ook aan het weer)

Maar de " EMOTIE" tijdens de wedstrijd is er nog wel. Nou op naar Utreg...

BROMBEER18-03-2022 om 15:23

Vol ingezet op de jeugdopleiding? Kijk dan eens goed naar het niveau  van de jeugdopleiding( en dan met name de onderbouw) en hoe dat is weggeleden tov van een aantal jaren terug. Dat er zoveel talenten door zijn gebroken is een oogst uit het verlden en zeker niet een verdienste van het huidige beleid brummie. Ik voorspel je dat er qua talenten hele karige talenten aan zitten te komen.

Herman Badkuip17-03-2022 om 19:19

Beste Brummie, mijn complimenten hoor, vind dat jij 't heel goed verwoord hebt! En ik ben 't volkomen met jou eens! 

b.raatjes196617-03-2022 om 20:33

Ik denk dat het wel goed komt allemaal straks weer een hoofdsponsor erbij we moeten ook niet al zo negatief zijn 

brummie18-03-2022 om 08:32

@appie, ik begrijp je verhaal goed hoor, maar je gaf aan eerder dat je minder binding hebt door de huidige directie.

Ik hoor om mij heen ook mensen die niet perse meer naar de Euroborg moeten. Persoonlijk denk ik dat niet direct de FC daar debet aan is, maar dat er een overkill aan voetbal op TV is. De vele wisselende aanvangstijden. En in je luie stoel bij de kachel voor TV is voor velen een (te) goed alternatief om FC te volgen ipv een stadionbezoek. 

Daarnaast zijn er ook zoveel andere leuke dingen te doen in het weekend,  en interesses mensen veranderen of verschuiven. Ik merk ook dat sommige supporters liever een paar keer per jaar losse kaarten kopen  in plaats van een seizoenkaart zodat ze (vinden ze zelf) zich verplicht voelen om elke keer naar de Euroborg te gaan.

En de afgelopen 2 jaar m.b t. Corona heeft  uiteraard ook gezorgd voor een andere binding m.b.t. stadionbezoek. 

 

appie happie18-03-2022 om 13:46

Nou Brummie het kriebelt wel hoor.en idd aanvangstijden zijn ook edn struikelpunt ,ik werk zaterdag tot 17 uur..dus ajax wordt niks...en een zaterdag 18.45 haal ik ook niet...

Luie stoel is ook wel eens lekker.

De directie staat niet echt dicht bij ons vind ik.

m o i18-03-2022 om 09:10

Off topic: de voorspelcompetitie is ongelooflijk spannend. Knap hoe een aantal spelers al boven de 450 punten scoren. Ik modder zelf een beetje door rond plek 30, en probeer boven Rob Roy te eindigen 

appie happie18-03-2022 om 13:27

Plek 7 dacht ik ongeveer..

Herman Badkuip18-03-2022 om 17:48

Sta zelf op plek 39 met 321 punten, mijn broer Euroborg doet mee sinds wedstrijdronde 8 en staat op plek 45 met 224 punten en mijn vrouw Truus de Wit, die nooit naar voetbal kijkt, staat maar liefst op plek 5 met 433 punten! Zo zie je maar weer dat je géén verstand van het spelletje hoeft te hebben om toch goed te scoren! Maar respect voor de koplopers renif en wiester met maar liefst 460 punten!

Pietjepal18-03-2022 om 11:31

Een 8e plek, daar teken ik voor. Aanval op plek 6 kan als alles mee zit. Dan moet er een eindsprint komen. Daartoe zijn geen tekenen. Plek 8, dan moet je winnen van lager geplaatste teams en kan je verliezen van hoger geplaatsten dus komende 2 potten verlies je dan. Dan moet je wel stabiel meer goals maken in potten tegen mindere teams. Dat lijkt me erg lastig. Misschien dat Nijmegen ook niet zo goed gaat, dan zou het met mazzel ook nog kunnen. Eerlijk gezegd geloof ik op dit moment meer in een 11e plek als eindklassering.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!