Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

Door Sven Heikens 11 reacties

FC Groningen speelt dit weekend de uitwedstrijd in Stadion Galgenwaard op bezoek bij FC Utrecht. Na de knotsgekke overwinning van vorige week tegen NEC staat FC Groningen op de achtste plek, een plek die recht geeft op play offs om Europees Voetbal aan het eind van de rit. Zaak om de komende acht wedstrijden deze plek te behouden, te beginnen zondag in Utrecht.

FC Groningen

Over vorige week kunnen we kort zijn, want het vertoonde spel tegen NEC afgelopen week was ronduit slecht. Tegen de 10 overgebleven NEC'ers kon Groningen geen vuist maken, totdat goudhaantje Romano Postema de wedstrijd om wist te keren. 

Assistent trainer Poldervaart gaf ik het wekelijkse perspraatje tegenover het clubkanaal aan dat er kritisch gekeken was naar het spel tegen NEC in de vooruitblik richting de wedstrijd in Utrecht zondag. Op het gebied van de personele bezetting is iedereen beschikbaar, behalve de langdurig geblesseerden Jan Hoekstra en Radinio Balker. 

FC Utrecht

FC Utrecht staat weliswaar maar 1 plekje boven FC Groningen op de zevende plek, toch bedraagt het gat liefst zeven punten. Utrecht wil liefst meer, maar zal dit seizoen met Vitesse gaan strijden om de 6e en 7e plek. Door de wisselvalligheid van de ploeg van Hake lukt het dit seizoen maar niet om door te zetten richting de top 5. Deze wisselvalligheid blijkt ook als we naar de laatste vijf wedstrijden van Utrecht kijken, want er werd slechts 1 keer gewonnen, op bezoek bij Heerenveen. 

Toch heeft Utrecht aardig wat kwaliteit en ervaring in de ploeg en versterkte het zich afgelopen week met nog een aanvaller. Almqvist werd overgenomen van FK Rostov. Utrecht kent richting zondag de nodige problemen, want Oelschlagel, Ter Avest, Maher en Veerman ontbreken.

Bijl

Vandaag werd door Voetbal International gemeld dat FC Groningen niet de nieuwe club wordt van Glenn Bijl. De rechtsback heeft afgezien van een transfer, aldus VI. 

Nagenoeg uitverkocht uitvak

De FC wordt zondag gesteund door een nagenoeg uitverkocht uitvak. Liefst 541 supporters reizen mee naar Utrecht om de FC te ondersteunen richting de drie punten! Aftrap zondag 12:15 uur. Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip18-03-2022 om 20:40

Zijn altijd heerlijke duels tussen FC Groningen en FC Utrecht.....beide teams ontlopen elkaar niet zo veel, de vorm van de voetbaldag zal dus beslissend zijn! Fijn dat er weer heel veel FCG-supporters in het sfeervak zullen zitten, dat is ook zondagmiddag tijdens de lunchwedstrijd weer een 12e man voor FC Groningen! Verwacht geen verrassingen van trainer Danny Buijs voor de basisopstelling van FCG voor de wedstrijd tegen het team van trainer René Hake. FC Utrecht mist wél een paar belangrijke spelers, als spits Henk Veerman, aanvoerder Adam Maher en Hidde ter Avest....en we komen een aantal oude bekenden tegen, zoals Remco Balk, Mimoun Mahi en Django Warmerdam. FC Utrecht zal als thuisclub waarschijnlijk proberen volop de druk er op te zetten vanaf het begin van dit duel en FCG kan wellicht lekker op de counter spelen en zal ook best kansen krijgen....Verwacht een gelijkspel met weinig doelpunten...  héél misschien lukt 't de mannen van Buijs om de drie punten mee te nemen naar Grunn! 

Euroborg18-03-2022 om 20:54

Volgens mij hangt er een grote verrassing in de lucht zondagmiddag in stadion de Galgenwaard....Danny Buijs gaat zich een klein beetje aanpassen aan de lastige tegenstander FC Utrecht en komt met een 4-4-2 opstelling met een versterkt middenveld met Suslov, Duarte, Kasanwirjo én Irandust, waar tegenstander Utrecht veel moeite mee zal hebben...Achterin uiteraard Leeuwenburgh op het doel en Dankerlui, te Wierik, van Hintum en Meijer én voorop de twee scorende spitsen de Leeuw en Strand Larsen. Volgens mij geeft een 4-4-2 opstelling ons team meer stabiliteit én zekerheid en kunnen wij met een overwicht op het middenveld het team van Hake misschien wel verslaan! Ben wel benieuwd of FC Utrecht haar nieuwste aanwinst spits Pontus Almqvist direct durft in te zetten tegen FC Groningen....Wij moeten 't doen zonder Glenn Bijl achterin, maar ja een speler die niet graag voor FCG wil spelen, hebben wij ook niet nodig! We hebben genoeg spelers, die 't voor FC Groningen gaan doen! 

A Matter of Honor18-03-2022 om 21:35

Bijl heeft aangegeven niet naar Nederland te komen om bij FC-Groningen te komen ballen. Heeft ook eigenlijk geen zin omdat Dankerlui ook steeds beter begint te spelen.Bovendien zit hij in Samara ver genoeg bij het strijdtoneel in Ukraine vandaan.

appie happie18-03-2022 om 22:30

Altijd 4-4-2 spelen,ik heb het vaker geroepen..maarja wie ben ik.

 

Verliezen de laatste jaren meestal in Utrecht,tijd voor wat nieuws...

Nachtwacht19-03-2022 om 09:26

Als we dan toch gaan aanpassen, dan zie ik graag dat we Kasanwirdjo een linie laten zakken om centraal te spelen. Te Wierik en van Hintum samen zijn kwetsbaar. Het vrijgekomen plekje op het middenveld is dan voor Bogarde

Maar eigenlijk ben ik voor het vasthouden aan de opstelling van de laatste weken, waarin een aantal wedstrijden best aardig waren. Niet op basis van 1 mindere wedstrijd de boel weer omgooien en ook niet aanpassen aan de tegenstander

Marco18-03-2022 om 21:29

Utrecht heeft voor iedere positie een betere speler.

Groningen heeft twee spitsen voorin lopen die 10 doelpunten per seizoen maken en een aanvalsplan hoe we die kanonnen in stelling gaan brengen.

 

Alf19-03-2022 om 00:09

Voorin (vooral in de spits) zijn we volgens mij sterker en voor de overige posities ken ik Utrecht niet goed genoeg. Het verschil is vooral ervaring. Maar ik zou bijv. Warmerdam niet een betere back noemen dan Bjorn Meijer.

En nu Heerenveen van Heracles heeft gewonnen vraag ik me af of Wormuth eigenlijk wel een versterking is voor de FC. Heracles draait een zeer matig seizoen. In ieder geval voor onze club een extra reden om een goed resultaat tegen Utrecht te boeken. We moeten natuurlijk wel boven onze buren eindigen.

Herman Badkuip19-03-2022 om 10:39

Ben 't niet met jou eens Marco, FC Utrecht heeft zeker niet op elke positie een betere speler dan FC Groningen.....zij hebben géén Bjorn Meijer, Neraysho Kasanwirjo, Laros Duarte of Jörgen Strand Larsen! En ik vind onze keeper Peter Leeuwenburgh óók niet minder dan hun keeper De Keijzer....Zij missen hun verbindingspeler en uitblinker Adam Maher door een schorsing en dat scheelt een slok op een borrel....

appie happie19-03-2022 om 07:43

Herakles heeft nu ook geen geweldig elftal,veel afwezigen.

Herman Badkuip19-03-2022 om 10:46

Heracles Almelo heeft een prima selectie hoor, ondanks de aanvallers, die zij op dit moment missen óf door omstandigheden zijn kwijtgeraakt .....Thuis op hun eigen, vertrouwde kunstgrasveld scoren zij punten, maar op een écht grasveld kunnen de spelers van Frank Wormuth slecht uit de voeten! Las dat Wormuth wél voorstander van het kunstgrasveld is, omdat de trainings- en voetbalomstandigheden dan altijd gelijk zijn....Hoop niet dat het échte gras volgend seizoen uit de Euroborg verdwijnt met deze nieuwe trainer! 

appie happie19-03-2022 om 18:27

Goed lezen badkuip...

marcelfcg19-03-2022 om 11:38

Een beetje flauw om de kwaliteiten van Wormuth aan Heracles op te hangen.

Dit seizoen heeft Heracles ontzettend veel pech met blessures (hun prima keeper Blaswich en oud bekende Sierhuis om er maar twee te noemen) en natuur het wegvallen van spelmaker Vloet.

Heracles speelt al jaren beter voetbal dan FC Groningen. 

grunn196719-03-2022 om 12:16

Vorige wedstrijd wel een spektakel door in de laatste minuten onverdiend van Nec te winnen.

Het is wel duidelijk dat we voetballend tegen de ploegen die rond ons staan te kort komen. Tegen Nec was het slappe hap, elk duel werd verloren de 2e bal was voor nec, ga zo maar door. Wat ontbrak was strijd. Na de winterstop heel veel strijd bij de FC gezien en met resultaat ! Ik hoop morgen weer een strijdend FC te zien en resultaat is mooi meegenomen. Zijn geen degradatie zorgen meer. Vrijuit spelen en strijd.

Ik vind nu wel dat het krediet voor Abraham op is, die jongen speelt week in week uit slecht, klaar miskoop verlies nemen en een andere oplossing zoeken voor die jongen. Fitte selectie geef nu andere speler de kans, Iandrust is ook met veel bombarie gehaald. Geef hem een flink aantal weken de kans en dan kunnen we zien dat het echt wat is.

Hankouri belachelijk dat hij nog wordt opgesteld, speelt bijna net zo slecht als Abraham en wil weg, nou doeiii niet meer opstellen, genoeg alternatieven.

lang geleden dat we van Utrecht gewonnen hebben, augustus 2017 ! met een doelpunt van Jesper Drost, waar is die gebleven !

 

 

appie happie19-03-2022 om 13:52

In de kroeg,denk ik

alexvl19-03-2022 om 15:03

Waarom Bogarde gehaald? Deze jongen heeft kwaliteiten. Zet hem naast Duarte!!!!

 

A Matter of Honor19-03-2022 om 16:32

Meestal als een club een speler huurt is de insteek dat deze speler ook daadwerkelijk opgesteld wordt. Bij de FC-GRONINGEN is dat blijkbaar niet de bedoeling geweest want de minuten dat Bogarde gespeeld heeft, tot nu toe, zijn op de vingers van een hand te tellen. Mogelijk een verschil van inzicht tussen TD en trainer. Zou me niks verbazen met zo'n trainer, die wel vaker zijn kont tegen de krib heeft gegooit.

Metworst19-03-2022 om 18:10

Helemaal eens met jullie, en op het middenveld verliezen we juist steeds de slag. Zoals hiervoor al geopperd zou ik ook voor 4-4-2 gaan. Kasanwirjo achterin met Te Wierik/of van Hintum/ of Sverko. En dan bogarde erbij op het middenveld samen met Duarte, Suslov en Irandust (of van Kaam of Abraham) En JSL met de Leeuw starten in de spits. Maar daar kan N Gonge of Abraham ook naats JSL spelen/invallen.  

Euroborg19-03-2022 om 17:53

Alleen sterke trainers bepalen zélf de opstelling van hun team in samenspraak met hun assistent-trainers.....Waarschijnlijk heeft Danny Buijs [nog] géén plaats voor Bogarde in zijn team en dat is zijn goed recht lijkt mij. Alleen hij bepaalt welke spelers er in het veld staan én welke spelers hij tijdens het duel wisselt...Danny Buijs liet ook al blijken, dat hij Glenn Bijl niet nodig had voor zijn team,omdat andere spelers óók op de rechtsbackpositie uit de voeten kunnen! Je kunt 't er mee eens zijn of niet, maar wij hebben een trainersstaf met een duidelijke visie!

Metworst19-03-2022 om 18:16

Tja is het sterk of  eigenwijs  of tegendraads :-) 

Dat hij Bijl ook niet zal gebruiken lijkt me duidelijk, want anders moet er weer een andere speler wijken voor MO

Euroborg19-03-2022 om 18:42

Denk dat het akkefietje met Glenn Bijl tijdens FC Groningen- Emmen ook nog wel meespeelde bij Buijs....

A Matter of Honor19-03-2022 om 19:37

Eigenwijs én tegendraads denk ik dan maar. Inderdaad stelt een trainer het team samen. Maar volgens mij speelt in het "geval" Bogarde iets anders mee. Kijk Buijs en Fledderus zijn eigen nooit echt vriendjes geweest, ook niet toen ze nog samen bij FC-Groningen speelden. Toen was er ook regelmatig enige "stront aan de knikker" met die beide "Alfa mannetjes" Om nu zijn TD dwars te zitten stelt die dwarskop Bogarde niet op, een speler die hem door Fledderus ook is opgedrongen en in de ogen van Buijs niet nodig was geweest om hem te huren. En, Euroborg, je moet toch met mij eens zijn dat een trainer zijn sterkste spelers op moet stellen, of zie ik dat niet goed en heb ik het met deze complottheorie helemaal mis.

Euroborg19-03-2022 om 19:49

Zeker weten AMOH, een trainer moet altijd de sterkste spelers opstellen, dat lijkt mij een eerste vereiste....Trainer Buijs zal écht wel zijn sterkste spelers opstellen, hij traint de hele week met die gasten, maar niet elke FCG-supporter is het met hem eens! Kijk maar eens naar de discussie rond El Hankouri óf Abraham.....Hoop niet dat het oude zeer tussen oud-teamgenoten Fledderus en Buijs écht mee gaat spelen, want dan vind ik dat de TC moét ingrijpen!

Herman Badkuip19-03-2022 om 19:52

Ben toch bang dat Danny Buijs morgenmiddag met maar liefst 5 verdedigers tegen twee aanvallers van Utrecht [Balk en Douvikas] gaat spelen....Hoop toch wel dat Kasanwirjo vaak door zal schuiven naar het middenveld.

Metworst19-03-2022 om 20:39

Ik ben er ook bang voor. 

Tegen de snelle spitsen van Utrecht moet je snelle verdedigers zetten. Maar met een versterkt midden veld haal je er al veel uit, en bereik je je eigen spitsen ook sneller. 

brummie19-03-2022 om 23:01

Verwacht morgen niet veel wijzigingen. Hoeft ook niet.  Team schakelt  van 3-5-2 naar 5-3-2 en andersom. 

Bogarde is nog jong en als je een speler huurt betekend niet dat diegene direct een basisplaats moet krijgen. Hij zal een plek moeten verdienen.  

Wil je Bogarde in het elftal , zal je waarschijnlijk 4-4-2 moeten spelen. Bijv Hankouri - Abraham eruit. Maar dan speel je dus defensiever. Duarte-Suslov en Kasanjawiro zou ik niet inruilen voor Bogarde. 

Niemand van ons heeft Bogarde echt vaak zien spelen. Dus kunnen we geen oordeel geven of hij een basisplaats verdiend. De TS werkt elke dag met de spelers en hebben dus ook  véél beter inzage in zijn kwaliteiten. 

Bogarde is gehaald omdat bepaalde posities niet optimaal waren bij FC  m.b.t. opvangen blessures en multifunctioneel inzetbaar is. Deze jongen is ook nog maar 19 jaar, mag je ook geen wonderen van verwachten.  

no guts no glory19-03-2022 om 23:45

Helemaal mee eens Brummie. Snap ook niet waarom Bogarde perse moet spelen. Sommige mensen op dit forum doen alsof ze hem al jaren hebben zien spelen maar hij is nog zeer jong. Snap eerder niet waarom van Kaam zo weinig speelt. Vorig jaar een zeer gewaardeerde basis kracht. Zou Irandust ook wel wat meer willen zien spelen. Het middenveld kan wel wat extra creativiteit gebruiken. 

Herman Badkuip19-03-2022 om 23:25

De uitslagen van de zaterdagavond wedstrijden zijn niet ongunstig uitgevallen voor FCG.....De meest directe concurrenten voor plek 8 Cambuur en NEC speelden erg matig tegen resp. Go Ahead en Sparta. Cambuur zakte flink door het ijs, want zij verloren dik met 3-0 van een enthousiast en goed spelend Go Ahead Eagles. NEC speelde opbouwend sterk tot de 16 meter en kwam tegen het stugge Sparta niet tot scoren, al hadden ze wel een penalty verdiend toen Adil Auassar een schot blokte met zijn elleboog! Staat dus voor morgenmiddag iets minder druk op het team van Danny Buijs, omdat ze nu al weten, dat de 8ste plek voor hen blijft na dit weekend...Misschien dat 't de spelers van FCG helpt om iets meer onbevangen de wedstrijd tegen FC Utrecht in te gaan. We gaan 't morgen beleven....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!