Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Ajax

Door Sven Heikens 12 reacties

Eindelijk mogen we weer! Na zo'n weekend interlandvoetbal kan de Eredivisie niet gauw genoeg beginnen. Op het menu voor FC Groningen staat komend weekend de koploper: Ajax. 

I.v.m. de aanstondse Europese verplichtingen van de Amsterdammers (alleen dacht Benfica daar iets anders over) wordt de wedstrijd komend weekend al gespeeld op zaterdagmiddag 16.30 uur.. Een tijdstip die menig zaterdagamateurvoetballer tegen de borst zal stuiten.. want voor de zaterdagamateurs is het niet te doen om zelf te spelen en Groningen - Ajax te bezoeken.. menig wedstrijdsecretaris heeft overuren gedraaid om wedstrijden te verzetten, verplaatsen of af te gelasten.. lang leve de nieuwe aanvangstijdstippen

 

FC Groningen

FC Groningen kende voor de interlandbreak een erg goede serie. De ploeg van trainer Danny Buijs is momenteel 5 wedstrijden op rij ongeslagen en wist daarnaast de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten (NEC-thuis en Utrecht-uit). Kortom, de schwung zit er momenteel goed in en dat is onder andere te danken aan het feit dat Groningen de laatste weken erg makkelijk tot scoren komt. Groningen staat momenteel op een 8ste plek die recht geeft op play offs om Europees Voetbal aan het eind van de rit. Doel voor de komende 7 wedstrijden zal worden om deze plek te behouden en zo plaatsing voor de play offs veilig te stellen.

Op de training afgelopen week mistte Groningen een groot aantal afwezigen i.v.m interlandverplichtingen. Suslov ging naar Slowakije, Dankerlui naar Suriname, Kasanwirjo en Bogarde bij Jong Oranje, Strand Larsen bij Jong Noorwegen, Abraham bij Jong Zweden en Meijer mocht zich melden bij Oranje onder de 19. In de afgelopen dagen keerde iedereen weer terug bij de groep en alleen Tomas Suslov stond vandaag niet op het trainingsveld. In zijn wedstrijd van Slowakije viel hij geblesseerd uit, onbekend of hij daarvan al hersteld is voor zaterdag. Irandust en Balker trainden apart van de groep. Over een vermoedelijke opstelling in de loop van morgen meer!

Ajax

Ajax is momenteel de koploper van de Eredivisie met twee punten voorsprong op PSV. En ondanks dat de Amsterdammers de afgelopen weken wel 'gewoon' hun punten blijven pakken, zit de klad er toch een beetje in. Tegen zowel Cambuur, RKC als Feyenoord wist Ajax de wedstrijd pas op het eind naar zich toe te trekken en waar Ajax met Pasveer slechts enkele tegengoals kreeg, vallen de tegengoals bij Onana als rijpe appelen. Antony pakte rood in de Klassieker en is er zaterdag sowieso niet bij. Als ook Tadic erbij is, is nog even afwachten. Groningen stuurde aan Ajax op ludieke manier de route richting het theater ipv de Euroborg, gericht aan Antony en Tadic. https://twitter.com/fcgroningen/status/1509474518779244552.

Ook Ajax kende de afgelopen week een flink aantal internationals: Berghuis, Blind, Klaassen, Timber, Antony, Tadic, Tagliafico, Alvarez, Kudus, Haller, Gravenberch, Taylor en Brobbey mochten zich melden voor hun nationale (jeugd)elftal. Over de staat van de selectie richting zaterdag is op dit moment nog weinig bekend.

Historie

FC Groningen doet het de laatste jaren goed thuis tegen de Amsterdammers. De laatste twee edities werden gewonnen en bij een nieuwe winstpartij kan Groningen voor het eerst in de historie drie keer op rij winnen thuis tegen Ajax. 

Scheidsrechter zaterdagmiddag is Dhr. Bas Nijhuis. Op naar een mooie middag/avond in een uitverkocht Euroborg! Come on FC

Reacties:
Herman Badkuip31-03-2022 om 20:53

Kijk héél erg uit naar de wedstrijd van zaterdagmiddag tussen FC Groningen en Ajax.....ben voor het eerst dit seizoen live aanwezig bij een wedstrijd van FCG in de Euroborg! Samen met broer Jan, mijn zoon Jelmer en zijn vrienden komen wij uit het westen van het land noar Grunn om het team van trainer Danny Buijs te zien strijden tegen de kampioenskandidaat...Tis altijd weer afwachten hoe een elftal na een interlandbreak gaat presteren....Zijn alle spelers fit, komen er spelers teleurgesteld terug van de internationale wedstrijd[en] óf hebben ze juist een boost gekregen? Het team van ten Hag heeft de laatste competitiewedstrijden met de hakken over de sloot drie overwinningen met 3-2 behaald tegen RKC en Feijenoord thuis én Cambuur uit! Lucky Ajax ten voeten uit....ben benieuwd of FC Groningen deze reeks gaat doorbreken? Zou toch geweldig zijn als de mannen van Buijs na een enerverende wedstrijd met de geweldige steun van een uitverkochte Euroborg de Amsterdammers met 3-2 gaan verslaan! Eerst nog maar even afwachten in welke samenstelling FCG de strijd gaat aanbinden komende zaterdag 2 april.....

Marco31-03-2022 om 21:04

Mooiste wedstrijd van het jaar.

Groningen tegen de favoriet voor de titel, van de pers en KNVB.

We zijn de underdog tegen een ploeg met een spits van 22,5 miljoen. Ajax koopt zijn titels tegenwoordig. Het veldspel van Ajax is door jarenlange vastigheid knap om te zien. De voetbalclub Ajax is vervallen tot een immorele geldmachine waarbij het enkel nog draait om poen en imago . Overmars kon ongestoord zijn gang gaan met vrouwelijke medewerksters lastig te vallen, totdat het ten koste ging van het imago, toen moest hij opeens vertrekken met zijn miljoenenbonussen. Ook bij Onana en Promes was imago belangrijker dan goed begeleiden van werknemers. De club is nep en voor de heb.

Hopelijk weet Groningen te scoren tegen Ajax. Dat zou al een overwinning zijn. Als we weten te scoren, dan kunnen we ook winnen.

 

 

Euroborg31-03-2022 om 21:06

FC Groningen zat voor de interlandbreak in een geweldige flow met prima resultaten tegen Willem II, Feijenoord, NEC Nijmegen én Utrecht! Hoop dat zij deze reeks voort kunnen zetten in de thuiswedstrijd tegen Ajax Amsterdam.....zit samen met mijn broer op de Koeman Tribune om te gaan genieten van twee teams, die met grote inzet gaan strijden om de overwinning, maar een resultaat zou al geweldig zijn voor het team van Danny Buijs! Op het moment van schrijven is het flink aan het sneeuwen in het westen van het land, ben benieuwd of de weersomstandigheden zaterdagmiddag in Groningen beter zullen zijn? Vind dat het team van FCG lekker gedurfd op de aanval moet gaan spelen, kort én fel op de verdedigers van de Amsterdammers, want daar houden de sterren van ten Hag niet van! Nog voordat wij de opstelling van beide teams kennen, ga ik in mijn voorspelling uit van een 3-1 overwinning voor de FC Grunn, op basis van hun enorme drive naar voren én de onvoorwaardelijke steun van het geweldige thuispubliek! 

Herman Badkuip31-03-2022 om 21:28

Oók wij komen zaterdagmiddag 2-4 uiteraard in het groen-wit gekleed naar de Euroborg, laat de supporters van Ajax maar lekker in het eigen uitvak plaatsnemen! Hoop dat de spelers van FC Groningen met voor 't eerst de naam van de nieuwe hoofdsponsor OG Clean Fuels op de borsten, de schone, groene uitstraling hoog zullen houden! Eerst gezellig met z'n allen nog even wat eten en drinken op de supporterspleinen én daarna laten wij met z'n allen zien, dat al onze supporters hun eigen groenwitte FC Grunn op een uiterst sportieve wijze kunnen ondersteunen! De hele wedstrijd blijven wij ons eigen team met gezang én geschreeuw aanmoedigen, vóóral als wij zien dat 't eventjes tegenzit! Dan staan wij als één man achter de spelers van Danny Buijs.....Forza FC Grunn! 

m o i01-04-2022 om 08:36

Net als in de wedstrijden tegen Feijenoord is het aantal fans dat komt voor de bezoekende club te groot om in het uitvak te passen Herman. Maakt mij niet uit hoor als ik naast zo iemand zit. Vaak leuke gesprekken over voetbal, meestal sportief genoeg om de terechte uitslag te erkennen. Beetje verdraagzaamheid maakt de wereld een stukje mooier 

Herman Badkuip01-04-2022 om 12:07

Beste m o i, uiteraard zal óók ik mij gewoon sportief gedragen als er bij mij Ajax-supporters in de buurt zitten....Heb alleen zélf in de Johan Cruijff Arena vervelende situaties meegemaakt toen ik naast fanatieke Ajax-supporters zat....En ook in de Kuip voelde ik mij niet altijd op mijn gemak tussen de Feijenoord-fans....De laatste keer in het FCG-sfeervak beviel mij veel beter! 

Euroborg31-03-2022 om 21:42

Natúúrlijk gaan wij ook met z'n allen flink doneren bij Kids United voor de straatkinderen van Oekraïne, een geweldige actie van FC Groningen, die onze oud-speler en eregast Evgeniy Levchenko óók goed zal doen én zeker zal ondersteunen! 

Nachtwacht31-03-2022 om 22:39

Ik hoop dat Groningen van eigen kracht uitgaat en niet aanpast aan de tegenstander. Lekker fel er op en kop d'r veur, dan kan het een mooie wedstrijd worden. Heb er zin in.

Alf01-04-2022 om 01:58

Als Suslov niet mee kan doen is dat een flinke aderlating. Hij brengt altijd veel strijd en dat zullen we tegen Ajax nodig hebben. Zware week ook voor Dankerlui. Hij moest helemaal naar Thailand heen en weer. Vast nog een jetlag.

Ik ga uit van een verliespartij, maar de winterse omstandigheden kunnen wel eens in ons voordeel zijn.

brummie01-04-2022 om 10:37

Bonuspunten wedstrijd morgen. FC zal boven zichzelf uit moet stijgen voor een resultaat. Het publiek zal hier zeker een positieve factor in kunnen spelen. 

Het uitvak van de Amsterdammers is niet uitverkocht. Desondanks zullen er veel supporters van Ajax tussen de FC supporters zitten. Laten we gewoon normaal tegen elkaar doen a.u.b. 

Fijne wedstrijd iedereen! 

Marco01-04-2022 om 11:01

Zet Ngonge op de plek van Suslov. Ngonge heeft veel meer snelheid, diepgang en scorend vermogen. Daar heeft de trage Ajax verdediging veel meer moeite mee. Ngonge verdiend een terugkeer in de basis. 

appie happie01-04-2022 om 11:32

Idd Ngonge vs Blind   leuk duel..kan Blind nooit belopen..

Euroborg01-04-2022 om 12:11

Weet niet zeker of Martinez meespeelt tegen FC Groningen, kwam ook met klachten terug uit Argentinië....dan zal Danny Blind wel in het centrum staan én Tagliafico op links spelen....Zal Ngonge weinig uitmaken denk ik, maar ik verwacht eerder Bogarde op de plek van Suslov...

TOPGrUNN01-04-2022 om 12:39

Ach, 020 heeft ook een lijstje met niet fitte spelers. Rensch, speelt niet, en Timber en Martinez zijn ook niet fit...plus dat ze veel internationals hebben die de halve wereld zijn rondgevlogen afgelopen week. Met een vol stadion heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat. Suslov missen is jammer, maar we hebben idd Ngonge nog of middenvelders als Bogarde, Duarte, Matuta waar je mee kan schuiven. Wie weet komt Buys met een leuke verrassende wissel... Een puntje pakken is al leuk, een overwinning zijn bonuspunten! Come on Fc and Greenwhite army!????????

appie happie01-04-2022 om 13:02

Ja haarscheurtjes bij Ajax beginnen op bervingen te lijken...jet-lag  enzzzz    eigenlijk zijn ze bang...

brummie01-04-2022 om 13:12

Ik zie NGonge liever niet voor Suslov. Niet balvast, te vaak balverlies en te weinig spelend in dienst van het elftal m.b.t. meeverdedigen. 

Dan  beter om Bogarde of van Kaam op te stellen voor Suslov. 

Metworst01-04-2022 om 16:40

Ik denk ook dat het middenveld versterkt moet worden, met Bogarde, van Kaam of Matuta. N Gonge kun je in laten vallen wanneer dat nodig blijkt.

TOPGrUNN01-04-2022 om 13:38

Nou ik denk dat als Ngonge het op zijn heupen heeft in een volle Euroborg, en hij zijn acties mag maken, het de verdediging het juist knap lastig kan maken. Een Blind en Schuurs loopt ie er zo uit. Hij is juist een handenbindertje en kan scoren...ik zou hem alle vertrouwen geven.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!