Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen komt fouten op slag van rust tegen Ajax niet meer te boven

Door Redactie 22 reacties

Onder het toeziend oog van een uitverkochte Euroborg heeft FC Groningen met 3-1 verloren van Ajax. FC Groningen dat lange tijd een uitstekende eerste helft speelde kwam op voorsprong door een doelpunt van Strand Larsen. In de extra tijd ging het vreselijk mis. Klaassen maakte gelijk en Dankerlui die al niet adequaat reageerde bij de voorzet, veroorzaakte kort daarna een strafschop (hands) waardoor Tadic de Ajaxieden op een 2-1 voorsprong bracht, en daarmee de wedstrijd een totaal andere wending gaf. Na de pauze was FC niet meer bij machte om het (bij lange tijd) goede spel voor de rust te evenaren en de gelijkmaker te forceren. In de extra tijd tekende Berghuis aan voor de 3-1.

eerste helft
De eerste minuten verliepen naar wens. Het was FC dat hoog druk kon ztten gepaard met vele persoonlijke duels waardoor de Amsterdammers niet in hun spel kwamen. Na ruim tien minuten kwam van Berghuis het eerste gevaar. Een geplaatst schot schampte voorlangs de tweede paal. 

In de twintigste minuut een doelpunt voor FC Groningen! Vanaf het middenveld kon Abraham wegdraaien bij zijn tegenstander en opstomen. Strand Larsen werd in stelling gebracht en haalde verwoestend uit, 1-0. Kort daarna was Mazraoui dichtbij de gelijkmaker maar Leeuwenburgh keepte attent. De fase die volgde kende een sterke fase van FC met hoogstandjes van Meijer en Duarte.

Na een ruim half uur was De Leeuw op aangeven van Strand Larsen dichtbij een treffer maar kon net niet goed bij de bal. Bij de Amsterdammers liep het voor geen meter. Abraham werd gelanceerd richting Onana en schoot onder druk naast. Aan de andere kant werd Klaassen dreigend maar Te Wierik zat er goed bij. 

In de extra tijd viel dan toch de 1-1 door een moment van onoplettendheid van Dankerlui. Een inworp ging hieraan vooraf. De bal kwam voor en de inkomende Klaassen maakte gelijk. Niet veel later was Kudus dichtbij de 1-2, maar de bal werd gekeerd. Bij de voorzet die eraan voorafging had Dankerlui hands gemaakt. Nijhuis die in eerste instantie wou affluiten voor de rust (en dat zeker eerder had moeten doen) werd naar de VAR camera geloodst en kon niets anders oordelen dan strafschop. Tadic mocht aanleggen en schoot de 1-2 achter Leeuwenburgh hetgeen gelijk de ruststand was. Een mokerslag! 

tweede helft
Bogarde was ingebracht voor Dankerlui. Door een harde vuurwerkknal vanuit de Noordtribune werd de wedstrijd kort stilgelegd. Na een oproep om daarmee te stoppen kon de wedstrijd door. FC begon slordig waardoor de eerste mogelijkheden zich aandienden voor de gasten. De Groningers kwamen niet in grotere problemen en probeerden zich te herpakken.

In de 66e minuut was Strand Larsen dichtbij de 2-2 op aangeven van El Hankouri. Onana lag in de weg. Een kwartier voor tijd kon Strand Larsen niet verder en werd afgelost door Postema. Matuta kwam erin voor Abraham en Ngonge voor El Hankouri. De Groningers probeerdeerden de druk op te voeren om een naderende nederlaag te voorkomen. In de slotfase mocht Duarte aanleggen voor een vrije trap. Onana had de bal. Op de speelhelft van FC Groningen stopte Leeuwenburgh een vrije trap.

De extra tijd bedroeg zes minuten. Het was Berghuis die werd vrijgespeeld en Leeuwenburgh kansloos liet, 1-3. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld.Door deze nederlaag komt de achtste plek dit weekend niet in gevaar. Met de aankomende zes wedstrijden tegen Heerenveen, Heracles, RKC, Sparta, FC Twente en SC Cambuur heeft FC Groningen alles in de hand om zich te plaatsen voor de Play-Offs.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer, Duarte, El Hankouri, Kasanwirjo, De Leeuw, Larsen, Abraham                              

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, Timber, Schuurs, Blind, Klaassen, Gravenberch, Kudus, Berghuis, Haller, Tadic    

Reacties:
alexvl02-04-2022 om 19:06

1e tegentreffer fout van Dankerlui, laat tadic uit rug lopen.

2e tegentreffer handsbal, terechte penalty. Maar die laatste minuten in blessuretijd leek het of de FC totaal de weg kwijt was.
Bij die derde goal, waarom stapte Te Wierik in terwijl er 2 spelers bij Brobbey waren?

Kortom 3 fouten 3 tegendoelpunten. 
Jammer, maar laatste wedstrijden kan de FC me wel bekoren.

Goede wedstrijd van Strand Larssen, Meijer en van Hintum.
Waarom van Hintum wegmoet en Te Wierik mag blijven.
Vandaag was van Hintum de rust zelfe in de verdediging, terwijl Te Wierik onrustig was en af en toe heel paniekerig was

Nachtwacht02-04-2022 om 19:13

Eens met je commentaar en vooral je laatste opmerking vwb te Wierik en van Hintum. Ik dacht hetzelfde.

Marco02-04-2022 om 19:08

Gudde had met Robben naar Madrid moeten vliegen dat we wilden deelnemen aan de super Leugue, dan waren we voor altijd verlost geweest van de KNVB en Var.

Aan het begin van het seizoen kan de Knvb beter beginnen met de kampioenschap aan Ajax te geven, dan worden er geen wedstrijden meer kapot gefloten met twijfelachtige beslissingen. Dankerslui zette een sliding in om een voorzet te blokkeren, zijn benen gingen naar de bal niet zijn armen, zeer vreemd om hier een straf te geven., Toen Nijhuis naar het scherm liep hadden de spelers van het veld moeten gaan, dan maakten ze de drempel voor een strafschop groter. 

Rechtsachter hebben we een probleem. In de winterstop had er een back gehaald moeten worden Dan hadden we vandaag gewonnen. 

Nachtwacht02-04-2022 om 19:10

Ik heb een spannende wedstrijd gezien, die we niet hadden hoeven verliezen. Er is voor elke meter geknokt en Ajax had een lastige middag. Niet voor niks dat ze de doelpunten zo uitbundig vierden. Wel balen dat je dan achteraf met een kater zit.

Dankerlui liet zich keer op keer foppen door griezel Tadic. Ik vind ook dat Mo niet goed genoeg is, en dan met name positioneel. Blind had een redelijk gemakkelijke middag met alle ruimte die hem geboden werd. Je kunt het professioneel noemen, maar Ajax heeft wel een team met enge mannetjes. Een ervaren arbiter als Bas Nijhuis laat zich dan toch foppen. Maar goed... vooral trots.

Duarte was toch wel de meester op het middenveld en Bjorn Meijer is wat mij betreft de MOTM

 

grunn196702-04-2022 om 19:12

Onverdiend verloren.

Dankerlui bedankt voor het verstieren van deze middag.

appie happie02-04-2022 om 19:33

Wat een lul van een stadionspeaker..ik mis Jan Wildeman..

Ik vond de wedstrijd prima..Ajax net iets beter..

Maarrrr Bas had al voor de rust gefloten!!einde wedstrijd eerste helft,kun je dan zomaar alsnog een var moment inlassen?

Denk het niet,wordt vervolgd..

corinti02-04-2022 om 19:58

Helaas eerder vertrokken voordat wedstrijd afgelopen was.Reden:De haat van onze supporters tegenover AJax neemt ongezonde proporties aan.Schop hem dood,kankerjood,vieze dikke neger etc etc.Daar wou ik mijn 8 jarige zoon niet langer aan blootstellen.En dat op een familie tribune.Uitslag interesseert me ineens geen moer meer.Zaterdag verpest..schaam me diep voor eigen supporters.

appie happie02-04-2022 om 20:08

Gelijk heb je..dat was niet normaal...welk vak zat jij dan?

Bas3802-04-2022 om 21:09

Asocialen zijn het het 

corinti02-04-2022 om 20:11

Vak W

appie happie02-04-2022 om 20:29

Ik zat in vak o...daar zaten ook echt veel ajacieden...die ons ook uitdaagden..( 20 stuks oid)mijn dochter wilde ze aanpakken ik heb gezegd dat we die zielige kinderen daar gewoon lieten zitten.

maar hoe komen die gasten er in.dan ?.

kees02-04-2022 om 20:53

Dit lijkt mij nou echt een probleem waar de club-leiding actie op moet nemen.  Waarom zoveel Ajax supporters tussen de Groningers, en hoe kan het dat die kaarten bij haatzaaiende "FC G aanhang" terecht komen??  Ik denk dat het stadiuon ook uitverkocht zou zijn zonder deze specifieke  fans, dus weg met die schreeuwlelijkerds...  zorg in het vervoig dat deze onsportieve haatzaaiers met spreekkoren die niet kunnen, maar liever buiten het stadion blijven, alsjeblieft  !!

m o i02-04-2022 om 21:34

Ik heb op de Piet Fransen tribune geen last gehad van mensen die er zaten, die er normaal nooit zitten, en mogelijk dus voor de tegenstander kwamen. Dat wat appie mee heeft gemaakt, dat is natuurlijk erg kwalijk, alleen kun je dat nooit voorkomen als je vrije kaartverkoop toelaat. Daar zit dan ook de oplossing: alleen seizoen- en clubcardhouders kaarten laten kopen. De grootste ergernis kwam echter voor mij van Groningen aanhangers, zowel vanaf de Z-side, als ook de tribune waar ik zat. Ernstige ziektes, racisme, jodenhaat, vloeken, alles in de richting van de Ajax spelers. Je kunt je (klein)kind niet met goed fatsoen meenemen naar een wedstrijd. Het schandalige gezang ging na de wedstrijd op het station en in de trein nog even door, met de verschrikkelijke liederen die beginnen met "hamas, hamas". En het uitschelden en uitfluiten van Tadic, een speler die de club in zijn hart heeft en die ons zoveel heeft gebracht (inclusief 6 miljoen van FC Fraude). Dan die stoere pubers met hun maskertjes die hun club benadelen met vuurwerk aan het begin van de tweede helft. Laf hoor, je gezicht niet laten zien. Ik veegde het hele vak achter het doel leeg in plaats van iedere keer vriendelijk doch dringend te verzoeken te stoppen. Zelfs mensen die niet in het stadion zitten haken af, zoals AMOH die premier league is gaan kijken. Ik geef hem groot gelijk.   

Alf02-04-2022 om 21:10

Leuke wedstrijd gezien. Helaas had Ajax meer geluk dan wij. Aan die handsbal kon Dankerlui niet veel doen. Rommelige tweede helft.

Minder blij ben ik met deze zogenaamde 'supporters' die vuurwerk afstaken en een heuse bom het veld opgooiden. En dan ook nog Tadic uitfluiten?! Heb een beetje respect voor deze speler aan wie wij veel te danken hebben. Compleet achterlijke lieden. De spreekkoren heb ik niet kunnen verstaan, maar gewoon respect tonen voor de tegenstander is toch wel het minste.

kees02-04-2022 om 22:22

de laatste paar keer verloor Ajax...  ik herinner mij nog dat juist Tadic na een van die wedstrijden een heel negatief verhaal hield voor de camera, dat Groningen onsportief speelde en zo, en dat ze slechtere spelers hebben dan in zijn tijd bij Groningen... en dat zij (AJAX) toen onterecht hadden verloren...

Niks geen complimenten toen van Tadic voor die Groningse overwinning , is gewoon een slecht verliezer !. trouwens:  het gedrag van Tadic is regelmatig in de wedstrijd  niet sportief,  vaak mekkeren naar de scheids of zoals zoveel Ajaxiden: heel veel trucjes om de tegenstander van de wijs te brengen...vorige week nog met die capriolen van ploeggenoot Antony  ( na die overtreding ) die hij weer binnen de lijnen duwde  ( om het spel op te houden/ tijd te rekken ). 

Hij mag dan aanvoerder van Ajax zijn, en zeker een goede voetballer zijn, arrogantie van Tadic en zijn hoge eigendunk, dat  is gewoon vaak stuitend om te horen en vooral in het veld te zien.  

Rob197003-04-2022 om 09:24

Helemaal met je eens Kees, als Ajax achterstaat, dan is de tegenstander negatief, gemeen en lopen ze alleen maar tijd te rekken, mocht Ajax voorstaan, dan doen zij niet anders. Ook weer duidelijk zichtbaar bij Onana, die de tweede helft de truckendoos weer openhaalde. Het blijven vervelende mannetjes, en dan krijg je dit gedrag. Tadic heeft iets teveel van deze truckjes geleerd de afgelopen jaren. Hij moet dit ook compenseren om zijn dalend niveau te camoufleren. Gewoon jammer dat het gisteren niet positief afliep, helaas geen bonuspunten.

Wat mij wel verbaasd heeft is de kritiek op Dankerlui, ten eerste heeft hij een geweldige speler tegenover zich staan, die op routine zijn wedstrijd speelt en daarbij onberekenbaar is. Ik vond de dubbele dekking bij hem dan ook niet goed bij de twee doelpunten. Hankouri te ver weg, en de tweede was iedereen uit positie, tegen een sterke tegenstander een groot risico vlak voor rust.

Wat mij verder opviel was de reden van Van Hintum, m.b.t. zijn vertrek. Oud zeer doet hem, maar ook de nieuwe trainer besluiten om In de zomer afscheid te nemen. Een aardige weerspiegeling van de nieuwe trainer, hij moet met de beste middelen zorgen, voor een goede prestatie, en als hij een aanvaring uit het verleden niet in het goede hokje kan plaatsen, dan zakt mijn optimisme al snel naar beneden.

Het wisselbeleid bij Buijs met de daarbij komende tactische insteek is van schrikbarend niveau, ik mag toch hopen dat dit bij Wormuth vele malen beter, anders schieten wij er niets mee op. Maar ik krijg nu al wat twijfels, zijn aanpak met Vloet, nu Van Hintum......

Er lopen leuke voetballers rond in Groningen, die samen gesmeed moeten worden tot een leuk team, en daar wordt hij voor aangetrokken.

Bas3802-04-2022 om 21:11

Anders komt het stadion niet vol denk ik feyenoord suporters zitten toch ook tussen de groningen suporters wat is het verschil 

Fido03-04-2022 om 09:15

Ooit een keer naar werder bremen- borusia Dortmund geweest. Eerst indrinken in een bierbrouwerij waar dus ook supporters van de tegenstander waren en samen naar de wedstrijd liepen. Dus!

 

Herman Badkuip03-04-2022 om 09:42

Was samen met mijn broer Jan voor het eerst dit seizoen weer eens voor een wedstrijd in de Euroborg. Zaten op de Koemantribune [vak UU] en hebben genoten van de inzet én het spel van FC Groningen, maar schaamden ons kapot voor de kwalijke spreekkoren én het afsteken van een vuurwerkbom....Was van plan om ooit een keer mijn kleinzoon mee te nemen naar de Euroborg voor een wedstrijd van FC Groningen, maar als er zulke debielen in het stadion zitten, gaat dat voornemen écht niet door! Natúúrlijk waren wij met z'n allen teleurgesteld door het VAR-incident buiten de extra tijd, maar om dan op die manier te reageren, slaat toch nergens op! Bij het terugzien van de beelden van Studio Sport bleek overduidelijk dat het een terechte strafschop was, maar inderdaad buiten de extra speeltijd.....Vooral het eerste half uur van deze wedstrijd waren de mannen van FCG heer en meester op het veld, met een ijzersterke en balvaardige Laros Duarte op het middenveld! Ook Bjorn Meijer bleef de hele wedstrijd maar gaan op de linkerflank en gaf strakke voorzetten voor de spitsen...Geweldige goal van onze Noorse spits Jörgen Strand Larsen na een prima assist van Paulos Abraham! Blijft jammer dat FCG het in de allerlaatste minuten van de eerste helft heeft laten lopen, met een voorsprong van 1-0 bij de rust had ik nog moeten zien óf de Amsterdammers terug konden komen! Na de wedstrijd nog even gezellig gegeten bij Gusto met zijn vijven en tegen 23.00 uur waren we weer thuis in het westen...

Euroborg03-04-2022 om 10:08

Jammer dat wij gistermiddag géén bonuspunt[en] konden pakken tegen een matig spelende kampioenskandidaat uit Amsterdam....Heb vóóral genoten van het spel van FCG in de eerste 35 minuten van dit duel. Goed opbouwend, verzorgd voetbal met fijne combinaties tussen de verschillende linies....Het kantelpunt in deze wedstrijd was in feite het VAR-moment, de handsbal van Damiel Dankerlui, een terechte strafschop, maar ver buiten de extra tijd! Snap niet dat zo'n topscheidsrechter als Bas Nijhuis, die zich nooit iets aantrekt van anderen, zich liet leiden door de VAR....tijd is tijd én de handsbal was buiten de tijd! Maar goed, even slikken en de tweede helft de kop er weer veur en met z'n allen het team van Danny Buijs steunen. Hélaas dacht een klein deel van onze aanhang er anders over door met vervelende spreekkoren en een vuurwerkbom de fijne sfeer in het stadion te verpesten! Tweede helft speelde het team van trainer Erik ten Hag de wedstrijd uit op een échte Ajax-manier, véél tijdrekken door keeper Onana én vervelende acties/overtredingen en scoorden door een tegenvallende Berghuis de 1-3....Ging met een teleurgesteld gevoel naar huis, maar heb deze wedstrijd toch een aantal lichtpuntjes [Duarte, Meijer, van Hintum en Strand Larsen] gezien bij FCG!

manus03-04-2022 om 11:50

Een speelhelft duurt totdat de scheids hem afluit; ook al laat hij veel te lang doorspelen. Mijn regelkennis is van lang geleden, maar een penalty wordt nog genomen als de speeltijd om is; een hoekschop niet, hoewel vrijwel iedere scheids die tegenwoordig nog laat nemen.
Hoe zit het als de penalty gestopt was? (dus na de speeltijd) Mocht er dan nog een rebound ingeschoten worden?
Overigens een sterk spelend FCG gezien in de eerste 45 minuten!

RooieRed03-04-2022 om 12:22

Onnodige punten weggegeven door arbitraile missers en door het eigen (funeste) wisselbeleid.

Maar wat maakt het uit, volgend seizoen mag FCG weer meedoen in de eredivisie. 't is maar een spelletje!

grunn196703-04-2022 om 12:34

Hoop dat dankerlui einde contract is, dramatische verdediger.

Deze amateur voetballer kost je veel punten.

Lijkt me dat deze niet meer aan de bak komt in betaald voetbal. Fouten stapelen zich op.

Gisteren prima FC gezien, helaas niet beloond met een prima scheidsrechter.

Jammer van het resultaat, het zit niet iedere week mee.

Fido03-04-2022 om 13:06

Net buys gezien op espn goedemorgen, gaf goede uitleg hoe ze ajax probeerde aan te pakken, dat de fc de jongste selectie heeft in de competitie en dat het geen slecht resultaat is playoff te halen gezien de leeftijd van de jongens.

A Matter of Honor03-04-2022 om 14:17

Ja, Buijs draait er altijd wel weer een punt aan, weliswaar in zijn eigen voordeel, maar over zijn dramatische wisselbeleid hoor je hem niet. Nou ja, nog 6 wedstrijden dan is het gelukkig gedaan met Danny of er moet nog play-offs worden gespeeld, dan zitten we nog een klein aantal wedstrijden  met deze nietsnut opgescheept. 

kees03-04-2022 om 15:29

Tja Buys is straks geen trainer meer... maar geeft steeds te kennen dat hij graag de vinger op de zere plek legt wat er niet goed is, maar blijkt keer op keer toch een zeer behoudende maar ook discutabele opstelling te kiezen in plaats van iets te doen met andere nieuwe spelers: wéér dat verhaal over de manier waarop zijn vertrek bij FC Groningen hem werd verteld... einde vorige jaar net na het verlies tegen Heracles en om 8 uur op zijn eerstvolgende  vrije dag...wat een rancune nog steeds jegens Fledderus... Buys heeft 4 jaar lang  zich bij Groningen mogen ontwikkelen, komend van de amateurs. En  Dankerlui maakte fouten die Buys kennelijk de wedstrijd kostte...werd meteen in de rust gewisseld ( wat Buys bijna nooit doet)    El Hankouri blijft altijd in de basis opgesteld en hetzelfde doen...is verdedigend zwak, maar gaat toch ook weg einde seizoen...daar is alles al over gezegd;  en "de keeper wissel je inderdaad niet snel " direct na enkele mindere  wedstrijden . 

Soms  denk ik wel eens:  Buys: "vertel ons eens iets nieuws"... bijv.op de man af : Ga je naar  FC Utrecht of Sparta misschien?  PSV is trouwens al voorzien

Euroborg03-04-2022 om 20:04

Wat ik ook heel opvallend vond tijdens het gesprek met Danny Buijs bij ESPN was het feit, dat hij zélf in mei aan het einde van de vorige competitie bij MarkJan Fledderus al had aangegeven, dat hij er wel mee wilde stoppen, zodat MJF een eigen trainer zou kunnen aanstellen....Zegt wel iets over het verschil in opvattingen én zakelijke relatie, die MarkJan en Danny met elkaar hadden....

BROMBEER03-04-2022 om 14:55

Zo lang we zo'n debiel als technisch directeur hebben is dit het niveau waarop groningen zal blijven acteren,  alleen qua doorstroming van talenten zal de vijver opdrogen het enige noemenswaardige talent wat er aan zit te kiomen is thijmen blokzijl.  Daarna is het bedroevend.  Dus fledderus  zijn stokpaardje wessel beuving kan ook wel opsodemieteren

appie happie03-04-2022 om 17:56

Je doet jenaam wel eer aan

Nachtwacht03-04-2022 om 15:57

Ik vind dat we niet te klagen hebben. Wij hebben een TD die er volle bak in gaat. Ik houd daar wel van. Alles voor de club en ondertussen met Gudde financieel betere vooruitzichten. Ik vind dat er nog best wat talent rondloopt. Denk wel dat de scouting beter kan en moet, maar aan de andere kant zo'n ontwikkeling van Bjorn Meijer, had ook niemand voorspelt

PDI03-04-2022 om 18:26

Idberg van Go Ahead, prima speler met winnersmentaliteit.... met pit!

b.raatjes196603-04-2022 om 18:29

Klaag niet zo de jongens hebben gestreden behalve dankerlui maar die bas nijhuis moet onmiddellijk stoppen met fluiten die kan er niks meer van 

Herman Badkuip03-04-2022 om 20:12

De strijd om plek 8 in de eredivisie blijft, met nog slechts 6 wedstrijden te gaan, ontzettend spannend! FC Groningen staat na deze ronde nog steeds met 36 punten op play-off-positie, maar NEC Nijmegen hijgt met 35 punten in de nek en Go Ahead en Cambuur staan met 33 punten ook dichtbij! Heerenveen [31 punten], de tegenstander van volgende week én Heracles Almelo [30 punten], de tegenstander van de volgende thuiswedstrijd, zijn óók nog niet kansloos.....Ben benieuwd of het team van trainer Danny Buijs de play-offs gaan halen. Voordeel is wel, dat FCG alles nog in eigen hand heeft!

val03-04-2022 om 20:27

De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. De vraag is waarom het was uitverkocht bij zoveel onbezette groene stoeltjes. Treurig dat de supporters (noordzijde) zich weer eens van hun slechtste kant lieten zien. De enige oplossing lijkt het streng preventief fouilleren aan deze zijde en de supporters met foute teksten opsporen en een stadionverbod opleggen. Opvallend was verder het interview met Gudde in het Dagblad van het Noorden. Gudde maakte zelf een afspraak met Pomp om zijn beklag te doen over de vele kritiek op Fledderus. Dan moet het bij de directie van FCG wel hoog zitten. Het is logisch dat Gudde zijn mensen probeert te beschermen en spreekt van een gezamenlijke (directie)verantwoordelijkheid. Veel punten van kritiek zijn ook niet sterk te noemen en het lijkt meer op een gecoördineerde manier om Fledderus te beschadigen. Anderzijds is het zo dat wanneer je de "beste TD" wilt zijn van Nederland je ook tegen kritiek moet kunnen. Gudde verdedigt ook de keuze van Wormuth als nieuwe coach en gaf aan zelf meerdere gesprekken met hem te hebben gevoerd. Er stonden ook meer kandidaten op het lijstje. Blijft de vraag of hij ook met de andere kandidaten heeft gesproken. De indruk bestaat dat Wormuth de 1e kandidaat was (van Fledderus) en gelijk een wat ongebruikelijk contract van maar liefst 3 jaar kreeg. Een (verlengd) contract met dezelfde duur kreeg ook de zwager van Fledderus. FCG is na de wedstrijden van vandaag nog altijd volop in de race voor een 8e plek. Wanneer zij de nog resterende 3 thuiswedstrijden weet te winnen en in de komende wedstrijd tegen Heerenveen niet verliest, dan is de playoff vrijwel zeker bereikt. Het lijkt erop dat het met de contractverlenging van Meijer moeizaam verloopt omdat partijen al langere tijd met elkaar in gesprek zijn. De transfer van Knoester zal niet voor de wedstrijd van FCG tegen Heracles bekend worden gemaakt. Heracles is nog niet veilig en Wormuth zal zijn cub met een goed gevoel willen verlaten.

Bombarda779104-04-2022 om 08:29

Het is werkelijk onvoorstelbaar... 

We hebben met 1-3 verloren van ajax. Even ter herinnering, voor de waarde van onze selectie kun je een halve Haller voor kopen. Is het dan heel raar dat je van dat soort clubs verliest? We mogen trots zijn op de eerste 44 minuten, ajax had niets in de melk te brokkelen. 

Ik hoor mensen zeggen dat Buijs week in week uit hetzelfde vertelt. Euh, weleens naar andere trainers geluisterd? Das ja precies hetzelfde. 

Mensen van ''eer'' kijken liever naar de premier league, prima, blijf daar dan maar lekker kijken. We horen je wel weer zodra we europees voetbal te pakken hebben of een ander succesje. De zogenaamde gloryhunters. 

Ja Dankerlui maakte geen beste indruk, maar wij hebben middelmatige voetballers, dat is ons lot. Het is niet anders. 

We staan notabene op plek acht, ik denk dat dat een superprestatie is gezien alle mutaties in het elftal op het moment dat het seizoen al onderweg was. 

Onze algemeen directeur heeft binnen twee weken na het faillissement van Office Center een nieuwe sponsor op het shirt staan, ik kan niet anders zeggen dat het in deze lastige tijden een prestatie van formaat is. 

Ja en onze TD neemt harde beslissingen ten aanzien van personeel. Ook ik vind het jammer dat bijvoorbeeld een clubicoon als Matthijs het veld moest ruimen. Aan de andere kant, als iemand niet functioneert, dan is een dienstverband van 20 a 25 jaar geen geldig argument om toch maar te blijven. Op de wind van gisteren, kun je vandaag niet zeilen. 

Dat er een verschil van mening is tussen Buijs en Fledderus is evident. Buijs trekt aan het korste eind. Voor velen hier is dat een zegen. Wat moet je met zo'n schreeuwlelijkerd. In de organisatiestructuur moet Buijs het afleggen tegen Fledderus. Zo simpel is het. 

Al met al denk ik dat we best tevreden kunnen zijn met hoe het team zich heeft ontwikkeld, denk aan Meijer, Duarte, Suslov, JSL, Kasanwirjo. 

Maar ik begrijp de negatieve lading waar veel mensen mee gevuld zijn in de huidige maatschappij. En ben bang dat die lading op fora als deze worden geuit. Het is niet leuk om te lezen, maar oke. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!