Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing sc Heerenveen - FC Groningen

Door Sven Heikens 10 reacties

FC Groningen gaat komende zondag op bezoek bij sc Heerenveen. De Derby van het Noorden staat voor de deur! Met de steun van een kleine 1000 supporters gaat FC Groningen proberen de drie punten mee te nemen uit Friesland. Drie punten die belangrijk zijn om op pole position te blijven voor de achtste plek.

FC Groningen

Groningen verloor vorige week van Ajax, een zogeheten nederlaag met perspectief, want in grote delen van de wedstrijd liet FC Groningen meer dan prima spel zien tegen de koploper van de Eredivisie. Door de nederlaag is de concurrentie voor plek 8 (die recht geeft op de play offs) wel wat dichterbij te komen, want zowel NEC als Go Ahead pakten afgelopen drie punten en naderen Groningen op de voet.

Tijdens het wekelijkse perspraatje vertelde Buijs vandaag dat Tomas Suslov ook komende zondag nog afwezig is door zijn blessure opgelopen bij de nationale ploeg van Slowakije. De jonge Slowaak zal nog een aantal weken buitenspel staan door zijn blessure. Verder zijn ook de langdurig geblesseerden Hoekstra en Balker zondag niet inzetbaar. Naar verwachting zal Groningen in dezelfde basiself starten als tegen Ajax.

sc Heerenveen

Heerenveen kende een heel lastig begin van de tweede seizoenshelft. Zodanig dat het trainer Jansen de kop kostte en hij werd vervangen door Ole Tobiasen. Onder de nieuwe trainer werd een andere lijn ingezet, namelijk zo min mogelijk kansen weggeven om zo tot resultaat te komen en dit lijkt zijn vruchten af te werken. De Friezen zijn omgeschakeld naar een 5-3-2 formatie, waarin de ruimtes klein worden gehouden en ze voorin gokken op de individuele kwaliteiten van Sarr en Van Hooijdonk.

In deze transformatie is Heerenveen inmiddels vijf wedstrijden ongeslagen en in deze vijf wedstrijden kreeg het slechts 1 doelpunt tegen, een penalty vorige week tegen Sparta. Het zal zondag dan ook een flinke opgave worden om door de hechte defensie heen te voetballen. Een eventuele tegenvaller voor Heerenveen kan wel zijn dat Joost van Aken ontbreekt. Morgen zal de knoop worden doorgehakt als de ervaren verdediger fit genoeg is om te starten, anders zal Dresevic spelen.

Vermoedelijke opstelling: Mulder; Van Ewijk, Dresevic/Van Aken, Van Beek, Bakker, Kaib; Haye, Halilovic, Tahiri; Van Hooijdonk, Sarr.

Historie

Groningen gaat komende zondag voor de 34e keer op bezoek bij Heerenveen en kent historisch gezien geen goede balans in het Abe Lenstra Stadion. Van de in totaal 33 gespeelde wedstrijden verloor Groningen er liefst 18. Zes keer werd er gewonnen en 9 keer eindigde het gelijk. Zo ook alle afgelopen vijf edities, waarvan de laatste vier edities allemaal in 1-1 eindigden. 

Zondag zal een driepunter zeer welkom zijn om het gat richting plek 9 weer iets groter te maken en de concurrentie niet te dichtbij te laten komen. Daarnaast is niets zo lekker als een driepunter meenemen met een vol uitvak in Friesland. Come on FC!

Reacties:
appie happie08-04-2022 om 22:48

Ik denk dat we deze aan het langste eind trekken.

Verlaten dat Friese dorp met 3 punten in de buutse.

Heerenveen is weliswaar op de weg terug maar ik denk dat Grunn een voorsprong op hun heeft,vooral in aanvallend opzicht.

En wat zou het mooi zijn dat Björn Meijer de winnende maakt,dan laat hij de mensen die zg commentaar hebben ,mooi zijn achterste zien en zorgt hij ervoor dat Brugge toch accoord gaat met de gevraagde tranfersom!

Desalniettemin wordt het waarschijnlijk een aantrekkelijke wedstrijd met een vol uitvak.

Heerenveen is als de dood voor zondag,ze zijn echt bang dat ze op hun bek gaan..heerlijk!!!

 

GAE wint van WillemII overduidelijk,zelfde aantal punten nu als ons..worden nog spannende weken.

Forza GCG..

kees09-04-2022 om 07:44

@ Appie...

Ik denk dat een gelijkspel morgen al een mooi resultaat betekent in die uitwedstrijd. Ben meer bezorgd over mogelijk gerotzooi van "supporters"groepen in/om het stadion.

Wat je laatste deel van de post betreft:  er wacht FC Groningen na SC Heerenveen, dwz. NA een extra weekend vrijaf, nog 5 wedstrijden die ook niet zomaar gewonnen zijn:  dat betekent een spannende race om een P.O ffs plaats; en de laatste 3 wedstrijden zijn kort op elkaar!

Ik denk dat we zondag  een weer een "traditioneel spelend" FC ( dwz met veel verdedigers achterin volgens de Buys-doctrine ) gaan zien, en òf die eindsprint gaat lukken?    Joost mag het zeggen !  

 wedstrijd        datum

Gr - Heracles     24-4

RKC - Gr             1 - 5

Gr - Sparta         7 - 5

FC Twente - Gr 11 - 5

Gr - Cambuur   15 - 5

Bombarda779109-04-2022 om 08:12

Spannend potje voor de boeg! 

Buijs nam het en passant nog even op voor Bjorn Meijer. Die schijnt allemaal vervelende berichten te ontvangen uit de hoek van FC Groningen supporters aangaande zijn transfer. Buijs heeft gelijk. Die jongen krijgt een fantastische kans. Heeft alles gegeven om in het eerste te komen, is trots om voor de club te spelen en kan nu een stap maken. Laten we daar als Groningers trots op zijn. Danny Buijs is een topgozer! 

Veel plezier met de wedstrijd morgen, forza FC! 

Metworst09-04-2022 om 08:40

Een overwinning zou geweldig zijn, juist tegen deze buren. Nec en vooral Go Ahead zitten ons op de hielen (ik zou overigens Luuk Brouwers van hun wel bij de fc willen zien volgend jaar) en ook beide friezen zitten in de achtervolging.

Volgend seizoen lijken we ook weer rekening te moeten houden met Emmen. Mooi deze derby's.

Herman Badkuip09-04-2022 om 08:53

Héérlijk toch... eindelijk gaat het weer over een échte wedstrijd tussen Fc Groningen én SC Heerenveen.....denk dat beide teams elkaar weinig ontlopen, de vorm van de dag zal belangrijk zijn! Ben benieuwd naar de speelwijze van het team van Danny Buijs, gaan ze inderdaad óók met 5 man achterop spelen óf lekker aanvallen met drie man voorop! Hoop dat Buijs het elftal van de wedstrijd tegen Ajax weer laat starten, in de loop van het duel kun je altijd nog een Bogarde óf Ngonge inbrengen.....Wordt inderdaad lekker spannend de laatste 6 duels, de strijd om plek 8 is nog lang niet beslist, wánt een sterk Go Ahead Eagles speelde zich gisteravond in punten naast FCG! Maar óók NEC, Cambuur, Heerenveen én Heracles zijn nog niet verslagen....FCG heeft alles nog in eigen hand, want de drie laatste teams gaan wij de komende periode nog bestrijden! Eerst de Friezen, dan over 14 dagen thuis Heracles, met onze nieuwe trainer Wormuth én de laatste ronde thuis tegen Cambuur! Verwacht voor morgen een 2-2 gelijkspel, maar 't zou ook zo maar een kleine overwinning kunnen worden voor één van beide teams in de Derby van het Noorden.......

Euroborg09-04-2022 om 09:00

Morgenmiddag tijdens de lunchwedstrijd weer zo'n 1000 fanatieke FCG-supporters, die hun team hartstochtelijk zullen toezingen en ondersteunen in de Derby van het Noorden! De laatste 5 jaar steeds weer een gelijkspel, laten we morgen met z'n allen gaan voor een 1-2 overwinning van FC Groningen! Niks afwachtende houding van FCG, gelijk vanaf minuut één de Friezen onder druk zetten én proberen snel te scoren om Heerenveen te ontmoedigen! Reken tijdens deze wedstrijd weer op onze toekomstige "miljonairs" Bjorn Meijer, Neraysha Kasanwirjo, Laros Duarte én Jörgen Strand Larsen.....zij kunnen deze noordelijke strijd gaan beslissen! Jammer dat Tomas Suslov er niet bij kan zijn, we hadden 'm goed kunnen gebruiken.....

Nachtwacht09-04-2022 om 09:37

Voor mij de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De verschillen zullen klein zijn. Hopen op een spectaculaire wedstrijd.

Nachtwacht09-04-2022 om 10:18

Ik hoop dat Meijer alle gedoe naast zich neer kan leggen en in staat is komende weken nog te vlammen. Hij zal onder een vergrootglas liggen. 

Marco09-04-2022 om 12:24

Op basis van kwaliteit en vastigheid gaat Groningen winnen.

Wanneer Groningen de mentale kracht heeft als in de uitwedstrijden tegen Utrecht, Feyenoord en Vitesse komt het goed. 

Ngonge zou ik rechtsbuiten zetten. 

m o i09-04-2022 om 16:20

Richting het weekend was het eerste goede nieuws voor mij de 5 stadionverboden die zijn opgelegd. Mooi dat die lafbekjes met hun maskertjes toch konden worden herkend. En ze zoeken nog verder. Ook gelijk maar aangifte doen en ze de boete van de KNVB samen laten dokken. Vervolgens is Emmen zo goed als terug. Prima voor de regio en top voor Lukkien. En dan de wedstrijd van morgen. Eentje die gewonnen moet worden, voor de play offs plaats en uiteraard het kampioenschap van het Noorden. Ik zeg 1-2  Kop d'r veur 

Fan op afstand09-04-2022 om 22:23

Hoop op 3 punten en als het kan met mooi voetbal. Maar belangrijkste 3 punten.

off topic. Samen met Twente zou onze FC achter Paal aanzitten van PEC. Hij is Transfervrij..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!