Terug

Deel deze pagina:

Pover FC Groningen met 3-1 onderuit in Heerenveen

Door Redactie 29 reacties

Het is vanmiddag niet gelukt om een resultaat mee te nemen uit Friesland. FC Groningen dat niet in staat was het niveau te halen uit de laatste wedstrijden kwam al snel op een 1-0 achterstand door een treffer van Van Hooijdonk. Kansen voor de Groningers bleven lang uit en de enige kans (!) die voor de pauze kwam werd benut door Kasanwirjo, 1-1. Tussen de bedrijven door had de thuisploeg een paar beste kansen en mogelijkheden gehad. Na de pauze kwam Grunn opnieuw snel op achterstand door wederom een treffer van Van Hooijdonk, 2-1. Een minuut of tien voor tijd kopte Van Beek de eindstand naar 3-1. 

eerste helft

De Trots Van Het Noorden begon met hoog druk aan de wedstrijd. Bij balverlies zorgde Heerenveen voor het omgekeerde beeld. In de zevende minuut kwam FC Groningen op achterstand. Een diepe bal werd ingespeeld op Sarr. Leeuwenburg die verre van overtuigend uit zijn doel kwam, liet zich verrassen bij de hoog opstuiterende bal waardoor de doorlopende Sarr op de goal schoot en de paal trof. De bal caramboleerde voor het doel en Van Hooijdonk schoot raak, 1-0. De Feaners pakten het initiatief, de Groningers kwamen niet in hun spel.

Na ruim een kwartier werkte Leeuwenburgh een bal over de lat. De corner die volgde werd verlengd richting doel en voor de doellijn weggekopt door Van Hintum. Halverwege het eerste bedrijf leek het of FC wat meer in het spel kwam maar de finesse om tot kansen te komen bleef uit. Binnen een half uur viel dan toch de 1-1 van Kasanwirjo. Een corner ging hieraan vooraf. De bal werd weggekopt en uit de rebound vloog het leder via de onderkant van de lat in het doel.  

Namens de Friezen was Van Ewijk dichtbij een voorsprong maar Te Wierik reageerde attent op de voorzet. In een andere situatie pakte Leeuwenburg een inzet van Sarr in de korte hoek. Doordat het tempo omlaag was gegaan gebeurde er tot aan de rust vrij weinig meer.

 

tweede helft  

Abraham was gewisseld. Daarvoor terug Ngonge. FC leek wat meer controle te krijgen over de wedstrijd maar in de 52e minuut werd de diepstaande van Hooijdonk bereikt die twee Groningers in de luren nam en uit de draai de 2-1 achter Leeuwenburgh werkte. Groningen probeerde zeker wat terug te doen maar was te slordig in de eindpassing.

Van Hooijdonk werd weggestuurd door Sarr en kon alleen op Leeuwenburgh af. De doelman bleef goed kijken naar de bal en kon deze net op tijd weggtikken. Een minuut of twintig voor tijd werden  Bogarde, Irandust en Postema ingebracht voor De Leeuw, El Hankouri en Van Hintum. Irandust was dichtbij de 2-2 maar Dresevic voorkwam de gelijkmaker.  

Aan de andere kant voorkwam Leeuwenburgh in eerste instantie de 3-1 op de inzet van Sarr in de korte hoek. Uit de hoekschop die volgde kopte Van Beek de 3-1 achter Leeuwenburgh. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase schoot Duarte op de kruising. 

Door deze nederlaag ligt de strijd om plek 8 volledig open. Go Ahead, NEC, Cambuur en nu ook Heerenveen liggen op het vinkentouw. De competitie wordt na dit weekend over 14 dagen hervat. FC Groningen ontvangt Heracles.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, van Ewijk, van Beek, Bakker, Dresevic, Kaib, Haye, Halilovic, Tahiri, van Hooijdonk, Sarr              

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer, El Hankouri, Kasanwirjo, De Leeuw, Duarte, Abraham, Larsen             

Reacties:
grunn196710-04-2022 om 14:29

Vorige week dankerlui man of the match 

Vandaag onze rare vogel op doel.

 

Nachtwacht10-04-2022 om 14:31

Weekend verziekt. Terecht verloren.

Onbegrijpelijk... los zand vandaag. Alleen na de 1-1 en tot aan de rust het idee gehad dat er een team stond.

De wedstrijd is volledig uit handen gegeven. Als je ziet dat Dankerlui constant vrij wordt gelaten in de opbouw en Dankerlui speelt vervolgens van elke 10 ballen er 8 terug en de overige twee levert hij in... dan moet je ingrijpen en zorgen dat andere spelers aan de bal komen in de opbouw. Vind ook dat Te Wierik en van Hintum daar op het veld een rol in hebben als ervaren rotten.

Andere wissel begrijp ik ook niet. Door Abraham te wisselen, ging Meijer ook minder spelen. De wedstrijden dat Meijer goed speelde, was er een wisselwerking met de 19-jarige Abraham. Mo el Hankouri loopt net even anders weg en biedt zich net even wat anders aan. Ben wel benieuwd waarom Mo koste wat kost moet spelen. Daarnaast zal dit het vertrouwen van Abraham niet ten goede komen. Ook haal je een speler voor de toekomst er af, ten gunste van een speler die sowieso vertrekt.

 

Alberto110-04-2022 om 15:18

Ik ben het niet helemaal met je eens. Abraham is al wekenlang een van de zwakste spelers. Is wel wat sterker geworden in de loop van het seizoen maar brengt toch eigenlijk weinig. Nauwelijks assists, verliest veel duels en is ook slordig in de passing. Wie weet wordt het nog wat maar hij maakt zijn aankoopbedrag absoluut niet waar. Ik vind el Hankouri ook een speler die weinig goed doet. Ik hoopte op Ngonge en Irandust maar dat viel ook bar tegen. Het is net of die jongens niet beseffen dat er in topsport een andere mentaliteit verwacht wordt. 

Nachtwacht10-04-2022 om 16:08

Met je eens dat Abraham nog geen dragende speler is en dat het beter kan (en op termijn beter moet). Wat mij stoort is dat hij bij de trainer en bij sommige supporters weinig krediet heeft, terwijl de jongen pas 19 is en de stap naar een ander land heeft gemaakt. Een Sarr bijvoorbeeld is al zeker een jaar ouder/ verder. 

m o i11-04-2022 om 18:46

Wat Abraham betreft, het maakt wel verschil of je voor een kleine vergoeding bent gehaald of dat er voor FC begrippen een vorstelijke transfersom is betaald. Voor 2 miljoen verwacht ik een speler die er gelijk kan staan, en waar het talent van af druipt. Ik zie het niet, maar ik hoop dat ik over drie jaar kan zeggen dat ik mij hopeloos heb vergist. 

BROMBEER10-04-2022 om 14:58

Net terug uit Heerenveen ,wat een ongelooflijke kutwedstrijd, en wat een kloten keeper. Niet normaal  en ngonge geen schim meer, geen bal goed geraakt. 

Roelofsky10-04-2022 om 15:24

Wordt er inmiddels doodmoe van...waarom onze Mo steeds door deze trainer opgesteld wordt. DEZE SPELER GAAT WEG Buijs...Begrijp hier eerlijk gezegd geen snars van. Op een of andere manier moet MO altijd meedoen terwijl die helemaal niets toevoegd. Kan iemand mij uitleggen waarom deze speler steeds opgesteld wordt???

Dijk10-04-2022 om 16:17

Vriendje van Buys de sympathie voor Hankouri. Ik word er ook elke wedstrijd ziek van deze prutser opgesteld te zien. 

Rob197010-04-2022 om 15:34

Het vertoonde spel was bar en boos, een complete off-day. De ene week wordt een speler in de rust gewisseld omdat hij volgens de trainer bagger speelt, een week later laat Heerenveen Dankerlui vrij voor de opbouw, wat dramatisch was, en laat deze trainer hem zwemmen door geen enkele aanpassing hierin te doen. Zoals hierboven aangegeven, waarom altijd Hankouri, weet ik vanaf nu zeker, dat Buijs, spelletjes speelt met de spelers, die bij het nare af zijn. Grijp eens in en zet een fatsoenlijk elftal neer, het gelul van dezelfde samenstelling, zegt helemaal niets, zorg er eens voor dat er 11 gemotiveerde en in vorm zijnde spelers worden opgesteld.

Laat je niet werkende filosofie eens achterwege en stel een elftal samen die wel met elkaar kunnen voetballen. Irandust heeft in zijn periode meer laten zien dan Hankouri in de laatste twee wedstrijden. Het is voor een goed spelende Duarte ook wel eens leuk om een bal kwijt te kunnen, en deze dan ook op de juiste snelheid weer terug te krijgen. Hankouri kan dat niet, Postema ook niet.

Helaas het blijft kwakkelen bij deze coach en hij maalt in zijn hoofd maar steeds hetzelfde. Lachwekkend was wederom de vellen papier van Arts aan de invallers, heel Heerenveen heeft gewisseld en Groningen ook, en dan nog schema's laten zien wie waar staan, en hoe ze in het veld lopen. Stel eens een elftal op met de juiste mensen op de juiste positie, roep ik al maanden, en wordt maar weer iedere week bevestgigd. Van Hintum in het centrum met Te Wierik werd pijnlijk blootgelegd als zwak en fragiel, waar ook de doelpunten van vanmiddag, maar ook van vorige week begonnen. Gewoon jammer want het kan veel beter.

Het geloof in Hankouri, Postema, Dankerlui, te Wierik, is te groot bij deze trainer. Te Wierik heeft moetie met zichzelf, dan is het moeilijk om ook nog eens de kar te proberen te trekken als het even niet gaat. Ondermaatse prestatie van bijna iedereen. Onze keeper, is zoals hij is, gewoon middelmaat, met soms een onverwachte redding, maar andermaal ook met gigantische flaters.

Berusting en er zal echt nog wel van wat zwakke broeders gewonnen worden, waardoor plek 8 haalbaar is, maar wat heb je er te zoeken als je volgend jaar met een nieuwe trainer een nieuw elftal wil neerzetten, die toch wel iets stabieler is. Met iets meert logica.

A Matter of Honor10-04-2022 om 16:01

Het is volgens velen op dit forum toch zo'n goeie trainer. Ik roep al het hele jaar dat dit een derde rangs trainer is, die van het spelletje geen en reet begrijpt. 29 wedstrijden  spelen en daarvan 9 winnen is toch gewoon belachelijk voor een club als FC-GRONINGEN. Gauw op non-actief deze onbenul, laat Poldervaart de laatste wedstrijden maar coachen, misschien kunnen we dan die achtste plek nog behouden, anders de competitie  uitspelen en Dombo Buijs de Euroborg uitschoppen,meer heeft hij absoluut niet verdiend, kl**tzak.

Dijk10-04-2022 om 16:30

Klopt helemaal Rob einde Hankouri maar niet meer opstellen deze prutser, Postema snel verkopen totaal geen meerwaarde. Dankerlui weg ermee. Ter Wierik de fragiel ook op de schopstoel neem Leeuwenburg mee. En de broeders die verhuurd zijn Joosten Schreck van Kaam Slor Dammers en lunqvist allemaal geen meerwaarde geweest bij hun verhuur. Wormuth neem aub afscheid van dit soort spelers. En niks te zoeken in de playoffs.

Bombarda779110-04-2022 om 16:05

Pardon? Ik meen me te herinneren dat als mensen op dit forum onze TD uitmaken voor  van alles en nog wat, dat we ons dan afvragen waar hij het recht vandaan haalt om dat te zeggen... Maar onze trainer 'k^^^zak' noemen, dan mag uiteraard wel... logisch...

Oh wacht, ik weet het al weer, als je nog uit de GVAV tijd komt heb je blijkbaar meer recht van spreken...stom van me natuurlijk...

A Matter of Honor10-04-2022 om 21:41

Redactie jullie worden bedankt voor het verwijderen van mijn post. De reactie op die onbenul van hierboven kon waarschijnlijk geen genade vinden in jullie ogen. Jammer dat hierdoor de waarheid geweld wordt aangedaan. De echte Bombarda was een geweldige spits, maar de bombarda van hierboven is eigenlijk die naam niet waard. De echte was een doorzetter maar die van hierboven...........mag ik zeggen............een slapjanus..

m o i11-04-2022 om 18:39

Misschien moet deze kwakdeuze, zoals u mij noemt AMOH, nog even uitleggen waar de schoen wringt. U mag wel iemand het hele seizoen de maat nemen, de trainer, en iemand anders die bijvoorbeeld iets zegt over een speler die tegenvalt, wordt door u aangevallen omdat deze speler volgens u dan tot pispaal wordt gebombardeerd. Verder mag van u iemand leden van het management van de FC (volkomen terecht) niet uitschelden, maar u mag dat vervolgens wel doen met de trainer. Splinter en balk, ik heb hier al een keer eerder op gehint, maar het kwartje lijkt niet bij u te vallen. 

Hoekie11-04-2022 om 21:37

Moi@ Heel mooi verwoordt. Ik vraag mij af wie komend seizoen zijn nieuwe piespaal wordt. Ik herriner mij ene Rob Roy die in dezelfde frequentie trainer v.d. Looi voor alles en nog wat uitschold. 

m o i11-04-2022 om 23:12

@Hoekie, google maar eens "Rob Roy matter of honor". Het verband is er, al zal de persoon achter deze nick ontkennen dat hij achter beide namen schuil gaat, nog voor de haan drie keer gekraaid heeft. 

Hoekie12-04-2022 om 09:40

Moi@  Een en een is twee. Een beetje naïef dat hij een nickname gebruikt die verband houdt met Rob Roy. Rob Roy terroriseerde destijds Boerenmacht met enorme haatmails, scheldwoorden richting trainer v.d. Looi. Hij werd een paar keer verbannen en kon de naam Rob Roy niet meer gebruiken. 

Reactie verwijderd door redactie

skjipke10-04-2022 om 16:11

"Buijs weigert van Leeuwenburgh een zondebok te maken" Op zichzelf vind ik dit een mooi gebaar van onze trainer, maar...... als je week in week uit laat zien dat je geen punten pakt en dat het meespelen de club zelfs punten kost, wordt het misschien toch tijd dat er eens een ander mannetje tussen de palen komt te staan. Padt pakte punten, Leeuwenburgh niet! Wat moet het niveau van Hoekstra wel niet zijn, als hij alleen de bank maar warm mag houden. Wat zal de reden zijn dat Buijs sommige spelers onvoorwaardelijk opstelt?

Net terug uit Heerenveen. Bij iedere bal in de buurt van onze keeper, word ik zenuwachtig. Zouden de verdedigers daar geen last van hebben? Ik vond Te Wierik trouwens helemaal niet zo verkeerd spelen

 

Marco10-04-2022 om 16:21

De kracht van Groningen zijn de voorzetten vanaf de flank op Larsen en De Leeuw. El Hankouri, Dankerslui, Arbraham geen enkele goede voorzet geven. Goede voorzet kun je trainen. Deze spelers moeten hier veel meer op oefenen. 

Verder veel onnodig balverlies. Verdedigend zwak en ongelukkig. Dan verlies je. 

appie happie10-04-2022 om 17:22

Nou de nieuwe trainer hoeft de keeper van Herakles ook niet mee te nemen..Die slaat zelfs de bal in eigen doel...ook niet al te best..

Verder verwacht ik vanaf de volgende wedstrijd onze andere keeper..Leeuwenburg geeft genoeg kansen gehad..is absoluut niet geschikt..

Leeuwenburg

Dankerlui

Abraham voordeel van de twijfel

Ngonge

El Hankouri

Postema

Om er maar een paar op te noemen...allemaal niet goed genoeg..

Hoekie10-04-2022 om 17:23

Een redelijk voorspelbaar resultaat, zie de uit-statistieken tegen Heerenveen. De zwakke plekken zijn al een tijdje zichtbaar en dat heeft Heerenveen prima uitgebuit. Dankerlui is al een tijdje verdedigend dramatisch en Leeuwenburgh is een onzekere en niet erg betrouwbare keeper. Het centrale duo Ter Wierik en van Hintum is erg wisselvallig. Hoog tijd om door te selecteren want elke keer Buijs de schuld geven lost het probleem niet op. Veel opties heeft deze trainer niet want Hankouri (ramadan) Irandust (slordig en fysiek niet 100%). Abraham heeft zeker potentie maar komt op dit moment nog tekort. Postuma is van goede wil maar daar is ook alles mee gezegd. Wellicht krijgen we bij de verkoop van Meijer mogelijkheden om de selectie op een 4 tal plekken te versterken. 

Herman Badkuip10-04-2022 om 17:38

Heb vanmiddag alleen maar de eerste helft kunnen bekijken, beide teams kregen kansen en scoorden elk één keer......Tweede helft ga ik vanavond wel in de samenvatting bekijken bij Studio Sport, maar als ik alle reacties van tijdens en ná de wedstrijd lees, kan ik dat beter niet doen.....Tis niet anders, soms zit 't mee én soms zit 't tegen, maar volgens mij staan wij nog steeds op de 8ste plek....Over twee weken Heracles thuis, wordt weer een heel andere wedstrijd dan deze derby van het Noorden. Begrijp nooit echt alle commoties na de wedstrijd over onze eigen spelers én trainerstaf....Ga er van uit, dat iedereen zijn best doet tijdens de wedstrijd, maar het kan wel eens tegenzitten....Geldt dat niet voor de meeste teams in de buurt van plek 8? Vraag mij écht oprecht af waar iedereen zich zo druk om maakt, tis maar een spelletje voetbal hoor. We staan veilig in de middenmoot en het kan in de laatste 5 wedstrijden nog alle kanten op! Ga écht niet mee in dat gezeik over onze eigen voetballers, heb in de eerste helft genoten van een geweldige goal van Neraysho Kasanwirjo....Valt mij wel op, dat er altijd stront aan de knikker is als onze FCG verloren heeft, dan hebben de trainer en een aantal spelers 't weer gedaan....Hoor véél posters nooit over onze trainer óf deze spelers als er gewonnen wordt....Jammer, we hebben terecht van de Friezen verloren, volgende keer weer nieuwe kansen op een mooi resultaat!

Rob197010-04-2022 om 19:53

#Herman, de schamele overwinningen zijn nu niet echt toe te schrijven aan onze technische staf, een wonderbaarlijke goal van Strand Larsen tegen Cambuur kwam uit de lucht vallen, 8 kansen tegen AZ, 2 goals, 23 kansen voor AZ geen goals. Een paar voorbeelden van voor de winterstop, na de winterstop kunnen wij ons allemaal nog wel herinneren, enkele gewonnen met geluk, maar ook enkele met goed veldspel.

Maar over het algemeen brengt het systeem van Buijs, geen aantrekkelijk voetbal, en geen overtuigende wedstrijden. Ik kan dan ook zelden onze technische staf een veer in de r..., steken omdat hij het zo goed doet. Het systeem waar hij de spelers mee in het veld stuurt, houdt echt niet over en heeft niet veel gebracht.

Dat hij de spelers beter heeft gemaakt, komt toch echt grotendeels op het conto van de spelers zelf. Want als hij een beter draaiend elftal had neergezet, dan waren ze nog vele malen beter geweest. Kasanwirjo speelt als de beste centraal, maar wordt daar niet opgesteld, Meijer was in eerste instantie helemaal geen optie voor Buijs, Suslov speelt bijna nooit op zijn favoeriete positie, Abraham kreeg ook geen vertrouwen, en nog steeds niet. Want Hankouri moet spelen, Hankouri is de enige die altijd speelt, maar niet beter is geworden, maar daarbij wel Suslov, de in het begin goed scorende Ngonge, Abraham, en eigenlijk ook Irandust in de weg zit. Hankouri heeft zelfs verdedigende middenvelder gespeeld, en daardoor van Kaam in zijn ontwikkeling laten stil staan, en vreselijk ongelukkig gemaakt. En zo kan ik nog wel een analyse schrijven. 

kees10-04-2022 om 21:59

Herman B.: lees jouw eigen voorbeschouwingen voor de wedstrijden  eens terug: Je rekent jezelf rijk met een totaal onrealistische verwachting;  en die blijkt vaak  zo geheid naief, dat je net als "sommjge anderen" ( zoals ze niet met name worden genoemd ) op BM wordt kwalijk genomen wat en waarover zij kritisch schrijven.  Altijd hebben ( volgens jou mening )  die bloggers het verkeerd gezien, en altijd ligt door jou genoemd: het gelijk bij de TS en bij de spelers... Nou loop ik niet de 100m in 13 sec  en zeker niet 10 keer...dat weet ik zelf ook...maar sta niet onder contract bij een profclub...Rechtpraten wat krom is, dat vind ik  zo stuitend in het profvoetbal , zeker als je het belang van deze wedstrijd beter begrijpen wil:  het gáát ergens over, en vandaag in Heerenveen stond er gewoon een onzeker en zwak spelend  elftal met veel balverlies, opportunistische speelstijl  en weinig uitgespeelde kansen:  3-1 was terecht. 

Herman Badkuip11-04-2022 om 13:09

@Kees....Vind 't helemaal niet erg als jij je kritisch opstelt t.o.v. mijn voorbeschouwingen voor de wedstrijden van FCG, maar als jij beweert dat deze teksten van mij alleen maar onrealistisch óf naïef zijn dan kan ik daar alleen maar mijn schouders over ophalen hoor. En de bewering dat de bloggers het volgens mij altijd verkeerd gezien hebben is helemaal lachwekkend....De enige kritiek, die ik op onze mede-posters heb gehad in al die jaren is het beledigende taalgebruik van een aantal van hen....Trainers, MJF en spelers, die voor rotte vis worden uitgemaakt slaat werkelijk nergens op. Zal de vuile woorden van die posters niet gaan herhalen, want de posts worden ook gelezen door jonge supporters van FCG. Geef in de voorbeschouwingen altijd mijn eigen mening én laat 't niet zoals jij over aan Joost, die 't mag weten......

kees11-04-2022 om 19:30

 Beste Herman

 bedankt voor je reply;

 Is voor mij moeilijk om mezelf te blijven als ik die oppeppers in de pers/week voor de wedstrijd moet lezen... ja, we hebben een inhaalperiode gemaakt op de ranglijst, maar daar lijkt nu een collectieve vormverlies weer achteraan te komen;

 verder is het mij een doorn in het oog dat de clubleiding maar ook trainer Buys meegaat ( nu al ) op de verhalen van aankomende grote sommen transfergeld  van enkele vertrekkende spelers.  ik zie dit als een linke afleiding van het mindere  eigen presteren in de wedstrijden. Want niemand weet wat er volgend seizoen eind augustus klaarstaat voor deze selectie... 

 

En dat terwijl er (weer) zo'n teleurstellende wedstrijd - tegen SC Heerenveen werd gespeeld... Wie is hiervoor te blamen?  niemand natuurlijk want het blijft sport.... niet "maar een spelletje" zoals jij schrjft want je hoeft maar van de overzijde met een kijker naar de skyboxen te kijken omte zien dat Gudde en Flkedderuys furieus  zijn, GVD's uitroepen of opspringen met scheldpartijen na een gemiste kans...

Fc Groningen moet in alle rust proberen die POffs te te halen, en de rest is nu gewoon niet (nog)aan de orde\

En dan het grootste probleem ( zie mijn reactie op Nachtwacht- hieronder ) is toch die zondagspraat van trainer Buys:  waarom zegt hij niet gewoon dat hij de spelers niet goed hgeeft aangestuurd.... Wat voor een soort psychoilogie bedrijft Buys met zijn spelers: om ze hun zelfvertrouwen te ontnemen?  moeten de spelers dag en nacht horen dat ze alleen de dingen mogen doen die de traqiner opdraagt...  Hierin vind ik Buys  ( en dat zeg ik zeg af en toe in koor met anderen ) gewoon geen fijne trainer en geen fijne methodes, wat mij betreft...

Wat dat betreft kijk ik jaloers naar Ron Jans die bij Twente een prima resultraat behaalt met een hele nieuwe selectie vanuit het "niets", en waar je het ervan afziet dat hij de spelers aanmoedigt en ook beschermt  wanneer het niet loopt....    

 Maar onze trainer Buys  gaat toch weg, en van mijn part laat de club Poldervaart de laatste 5 wedstrijden voor de ploeg staan.

ER ZIT VEEL MEER GOEDS in deze groep selectie-spelers  dan er nu onder Buys in de wedstrijden uitgehaald wordt... en dat vind ik ergerlijk!       

Herman Badkuip11-04-2022 om 21:10

Beste Kees, tis zeker een heel onrustige periode voor FC Groningen.....al die toekomstige miljoenen voor onze sterkhouders Meijer, Duarte, Kasanwirjo, Strand Larsen en Suslov brengt veel onzekerheid bij deze spelers én hun teamgenoten! Jammer dat er géén internationaal verbod is, om buiten de transferperiodes om, aan spelers te trekken....Dit heeft vast en zeker invloed op het spel van onze jonge spelers en daarnaast ook nog verkeerde keuzes van onze trainerstaf. Mijn broer Euroborg heeft hieronder ook al duidelijk aangegeven, dat trainer Danny Buijs voor een aantal andere spelers moet gaan kiezen de komende 5 finales, anders gaat er een streep door deelname aan de playoffs! Dankerlui, te Wierik, van Hintum en el Hankouri, kan écht niet meer, dat zien we allemaal....Allemaal inherent aan een jonge, enthousiaste trainer als Buijs, hij zal de komende wedstrijden écht andere keuzes moeten maken en moet zijn eigen spelers niet laten vallen. Een ervaren trainer als Ron Jans heeft het prima op de rit bij FC Twente, omdat hij uitgaat van een duidelijk spelconcept én over het algemeen over een fitte selectie beschikt! Als Ron Jans de trainer van FCG was geweest, zou hij met zijn vaderlijke rol wellicht zijn spelers meer uit de wind hebben gehouden.....Maar goed, wij hebben Danny Buijs en Adrie Poldervaart en moeten nú de rust bewaren met nog een aantal lastige wedstrijden in 't vooruitzicht. Paniek-veranderingen ben ik géén voorstander van.....ik hoop dat Buijs en andere stafleden tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen gezien hebben, dat wijzigingen nú écht noodzakelijk zijn! Zou ontzettend jammer zijn, dat een FCG met een aantal prima klasbakken, die na dit seizoen zeker zullen vertrekken, de playoffs Europees voetbal niet gaat halen .....

A Matter of Honor10-04-2022 om 17:50

Zo is het Herman. Ook al verzuip je bijna, zolang de neus maar boven water blijft is er nog niks aan de hand. 

campesino10-04-2022 om 18:02

Ik had me voorgenomen dit seizoen niet meer op wedstrijden en buijs te reageren omdat ik in januari vond en het nog steeds vind dat buijs had moeten opstappen. Maar ik ben dat gejank van buijs meer dan zat. Vandaag ook weer dat een groot del van de ploeg in hun eerste eredividie jaar zitten. Is buijs gek of ik. Pak de opstelling er maar bij: dankerlui, Ter wierik, van hintum, el hankouri, Duarte, de leeuw, strand larsen. 7 vd 11 hebben meerdere seizoenen eredividie voetbal achter de rug. Waar heeft hij het over.

Iedere keer maar weer hetzelfde riedeltje om de waarheid te verdoezelen. En die is dat er zeker 5 spelers staan waarvoor andere ploegen miljoenen willen neertellen, maar dat IE er aanvallend geen cholocade van kan maken.  Nog 6 martelgangen

A Matter of Honor10-04-2022 om 18:55

Feit is dat Dombo Buijs een seizoen te lang hier bij de club bezig is. Mark Jan Fledderus, een persoon waar ik persoonlijk veel waardering voor heb voor hetgeen hij hier bij de club teweeg heeft gebracht, had eigenlijk zo verstandig moeten zijn om die waardeloze trainer al vóór het begin van de competietie de laan uit te sturen. Die knaap lult zich er steeds weer uit, of door zijn ploeg publiekelijk af te vallen of door het steeds maar te gooien op de jeugdigheid van dit elftal. Allemaal drogredenen om z'n eigen straatje schoon te vegen. Inderdaad nog 5 martelgangen.

Herman Badkuip10-04-2022 om 21:04

Danny Buijs heeft vorige week zondag bij ESPN zélf al aangegeven, dat hij in een gesprek met Mark-Jan Fledderus heeft aangegeven dat hij best wilde stoppen aan het eind van vorige seizoen, als dat voor FCG het beste zou zijn....Je kunt hem niet alléén verantwoordelijk stellen voor de prestaties van het eerste team.....Je doet 't altijd in samenwerking met de technische staf, de trainerstaf én de selectiespelers! Nog 5 geweldig spannende potjes voetbal voor veel teams in de eredivisie, de strijd om plek 3, plek 8 én degradatie naar de KKD-competitie is nog lang niet beslist!

kees10-04-2022 om 21:31

@ MOH en @ Campesino

Ik heb net een krimi gekeken op TV, daar altijd veel "suspicious persons", dus ik ben op dit moment niet helemaal objectief in mijn stemming:

 

"wat nou als je erkennen moet dat 50 % van de handelingen en verantwoording in het profvoetbal eigenlijk een verdraaide werkelijkheid is....en wat nou als het een tweede natuur is om ( vanwege geldbelangen en/of positie binnen de club ) ook trainers en bestuursleden te verdenken dat zij - om de werkelijkheid van hun eigen gedrag en handelingen te verkopen aan de buitenwacht- mooipraterij dus -  dit tot kunst hebben verheven??...."

 

Om te beginnen:  Dankerlui MOM  na Ajax, en vandaag Leeuwenburgh dezelfde eretitel...volgende wedstrijd misschien El Hankouri... wie bedenkt zoiets !!

 Ik ben in ieder geval wel nuchter onder de feiten, en beweer niet iets om de club of personen te schaden, maar vandaag ging er weer zoveel mis in de aanval ( citaat: aanvoerder de Leeuw ) dat je je wel afvraagt: waarom  staan de hierboven genoemde spelers te schutteren op hun positie zonder enig zelfvertrouwen en zonder besef dat PO ffs voorronde Europees hiervan afhangt.  Hoe vaak moest er aan de handrem getrokken worden in het eigen doelgebied of werd de bal weg geroeid?  verder vooral  bodychecks en overtredingen, maar er staat geen winnend team....wat ook de trainer ervan zegt.  En dat is niet MJF aan te rekenen, maar dat betreft de voorbereiding van de TS op dit duel, in de week na Ajax. 

Ik zou daarom het zeer op prijs stellen als de nieuwe club van Buys snel bekend wordt, of dit nou gecommuniceerd wordt via de directie of via Buys zelf...Dit kan zo niet langer voortduren. En het idee om Poldervaart de komende 5 wedstrijden voor de groep te zetten is niet eens zo gek:  Nu twee weken vrijaf, en Buys hoeft niet meer op twee gedachten hinken...en wanneer toont Buys eens wat lef door gewoon spelers van de bank op te stellen die WEL opgesteld kunnen worden op de goede positie.  

Doen we dit niet en komt Wormuth met een gebruind gezicht eind juni op de eerste training, dan gaat dit verschonend gedrag maar dóór en dóór .,   

Ik pretendeer niet dat het er bij andere clubs zoveel beter aan toegaat, en altijd zijn er omstandigheden en/of teleurstellingen die meespelen tijdens de wedstrijd, maar ik verbeeld mij wel dat als de as. transfer-inkomsten leidend zijn en gebruikt worden om spelers nu in de etalage te zetten  ( met alle persoonlijke statistieken van gespeelde wedstrijden, interventies, ... etc,  dat de stand van FC G op de ranglijst op 15 mei NIET leidend is, maar vooral het veiligstellen van de opbrengsten van verkochte spelers...jammergenoeg komen we zo nooit(!) tot een stabiele subtopper ! 

Ik denk ook dat de uitsupporters in Heerenveen wel meer credits verdienen voor  hetgeen zij voorgeschoteld  hebben gekregen .

 

appie happie10-04-2022 om 21:34

Niet dombo zeggen,Buijs is ook niet mijn favo  maar het is ook niet makkelijk om ons   Noordelingen het naar de zin te maken..wij zijn niet snel tevreden.

Maar iig hoe het vanmiddag ging was gewoon waardeloos..

A Matter of Honor10-04-2022 om 22:37

Je hoeft geen Noordeling te zijn om te zien dat het vertoonde spel van dit FC-GRONINGEN  allerbelabberst is. Zelfs een "zachtmoedige" Zuiderling of iemand uit de Betuwe kan hier geen genoegen mee nemen. Als de FC-GRONINGEN zo presteerde zoals het zou moeten, en dan hoeft het niet elke wedstrijd perfect te zijn, maar als er maar strijd wordt geleverd, dan is zelfs een Noordeling gauw tevreden.

Nachtwacht10-04-2022 om 18:10

Ik kreeg hetzelfde gevoel. Het ligt aan de kwaliteit van de groep. Dat zal meespelen en horen we bij elke verloren wedstrijd, maar vind ik eigenlijk een beetje laf en iets te makkelijk. 

kees11-04-2022 om 12:10

@Nachtwacht

wat schrijf je in de laatste zin?....eigenlijk een beetje laf en iets te makkelijk  Is de spijker op z'n kop !

 

Euroborg10-04-2022 om 20:21

Vanmiddag tegen SC Heerenveen is toch duidelijk gebleken, dat trainer Danny Buijs zijn basisopstelling voor de komende 5 finales flink moet aanpassen! Alleen dan maakt FCG nog enige kans op een deelname aan de playoffs Europees voetbal.....Het centrale duo achterin Mike te Wierik en Bart van Hintum komt [handelings]snelheid te kort, zou ze vervangen door Neraysho Kasanwirjo en Marin Sverko....Damiel Dankerlui heeft de laatste wedstrijden ook laten zien, dat hij écht té kort komt op dit niveau, zet Emmanuel Matuta maar op rechtsback! Op het middenveld naast uitblinker Laros Duarte zou ik Tomas Suslov én Melayro Bogarde zetten. En voorin Mo el Hankouri snel vervangen door Cyril Ngonge óf Daleho Irandust en Michael de Leeuw met Jörgen Strand Larsen óók voorop! Paar jonge talenten erbij en het gaat vast en zeker beter lopen bij FCG! Ook het spelsysteem veranderen, lekker 4-3-3 spelen op de aanval...we hebben toch niets te verliezen! Ben trouwens óók niet onder de indruk van het spel van Heracles van onze nieuwe trainer Frank Wormuth, óf dat nou een verbetering is voor FCG is voor mij nog een vraag....Had liever gezien dat een échte Grunniger als Dick Lukkien komend seizoen aan het roer had gestaan. Laat zijn team Emmen lekker op de aanval spelen in een vast én stabiel systeem!

no guts no glory10-04-2022 om 23:18

Helemaal mee eens Euroborg 

BROMBEER11-04-2022 om 08:58

precies de vinger op de juiste plek euroborg, behalve dan ngonge want waar die mee bezig is de laaste weken, raakt geen bal fatsoenlijk, geen schim meer van de aanvaller van voor de winter. En postema komt gewoon kwaliteit te kort , wil keihard werken  maar in balbehandeling , looplijnen en passeeracties komt hij voor de eredivisie gewoon tekort. Maar wat een verschil tussen sarr van heerenveen en onze eigen abraham. Allebei met een transferssom van ruim 2 miljoen euro  sarr een echte kerel, doelgericht,sterk en 90 minuten lang  belangrijk voor het team alles wat abraham tot nu toe nog niet is en naar mijn gevoel ook niet gaat worden. Zeg het maar,.......  Positief  vond duarte wel een echte leider op het veld

Rob197011-04-2022 om 09:17

Ngonge is gepiepeld door Buijs, en dat heeft averechts gewerkt. Toen dat begon te spelen is hij veel individueler gaan voetballen tot ergernis aan toe. Ook toe te schrijven aan de trainer, want die wilde van deze scorende aanvaller een hardwerkende verdediger/middenvelder/aanvaller maken. Er zijn ook speler met karakters die niet overal geschikt voor zijn, en daar is Ngonge 1 van.

Deze speler wil op de helft van de tegenstander belangrijk zijn, maar niet van 16 tot 16 kachelen de hele wedstrijd.

Het systeem van Buijs met de verdedigende taken ligt iedere speler gewoon niet. Dit systeem functioneerd op dit moment ook niet meer zoals voorheen, hij is aanvallender gemaakt, wat helemaal niet functioneerd met de huidige speelwijze. Kasanwirjo staat verder naar voren, waardoor hij meer op het middenveld is dan in het centrum. In het centrum is hij op zijn sterkst. Nu hij daar vaak niet is, zakken van Hintum en te Wierik uit, of moet Dankerlui de opbouw verzorgen, hierdoor is het centrum te vaak uit positie, mede doordat het centrum te traag is, komt er veel onheil op hen af.

hermank196912-04-2022 om 09:15

Ik val niet gauw een trainer af maar een trainer maakt je of breek je. Er zijn of waren een paar clubs die van trainer gaan wisselen maar Buijs wordt bij geen enkele club genoemd. Dit zegt volgens mij genoeg.

kees12-04-2022 om 09:44

zegt niks... ik herinner je Joop Gall, die kon op het laatst ook geen club meer krijgen....  ( in binnenland )

 

maar serieus:  Ik hoop dat Buys snel met een club rondkomt..Utrecht is 'm niet geworden, Sparta misschien?. 

Herman Badkuip12-04-2022 om 12:40

Tis dat Henk Fraser naar FC Utrecht gaat, anders was het misschien Danny Buijs wel geworden! Hij stond wel in het rijtje van de mogelijke kandidaten....misschien wordt het Go Ahead of Heracles well. Sparta heeft gekozen voor Gert Kruijs geloof ik....

Dijk12-04-2022 om 13:10

Misschien kun je Buys even bellen waar hij heen gaat,  elke keer aan te lezen of het Buys wordt ? Nee Sparta gaat M..Steyn heen. En Heracles Go Ahead zal voor Buys geen vooruit gang zijn. 

Herman Badkuip12-04-2022 om 17:38

Nou Dijk, vind clubs als Heracles of Go Ahead niet verkeerd voor een jonge trainer met weinig ervaring hoor....Niveau is gelijk aan FC Groningen   en dan mag Buijs zijn handen dicht knijpen!

Marco12-04-2022 om 13:00

Denk dat de spelers van Utrecht niet op Buijs zitten te wachten, dan moeten ze nog werken voor hun riant salaris.

Toen Buijs net was aangesteld speelde groningen een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. Het was een zomeravond, maar nog 32 graden. Buijs wilde dat het elftal vol druk zette, maar spelers als Mahi zakten rustig in tot de middenlijn om op de fout van De Graafschap te wachten. Buijs was zo boos in de rust dat hij de spelers bij 30 graden sprint oefeningen liet doen, omdat ze geen vol druk zetten op de tegenstander. Ervaren spelers als Mahi zitten niet op zo'n coach te wachten.

Mocht Van Seumeren ooit willen oogsten, had hij beter wel Buijs kunnen aanstellen, hij haalt wel het maximale uit een elftal. 

 

A Matter of Honor12-04-2022 om 20:22

Nou nou,maximale uit een elftal? ik zeg niks meer.

Metworst12-04-2022 om 20:44

Jurgen Locadia is transfervrij van de zomer. Die zou hier mooi zijn cariere nieuw leven in kunnen blazen, en wel goed passen in een 4-3-3. Maar hij zal de FC wel een te grote stap terug vinden, nog los van het salaris. 

Euroborg12-04-2022 om 21:04

Jürgen Locadia heeft de laatste 5 jaar niet veel gescoord bij de clubs waar hij gespeeld heeft......maar je weet maar nooit, misschien krijgt de Emmenaar bij FC Groningen wel een enorme opleving....Tis 't proberen waard om een poging te wagen, maar voor mij is de beste spits voor het nieuwe seizoen nog altijd onze Grunniger Thijs Dallinga, die dit seizoen in de KKD-competitie volop bewijst, dat hij kan scoren! Kost misschien een miljoen euro aan het einde van dit seizoen, maar dat kan FCG makkelijk ophoesten als JSL verkocht wordt!

Rob197012-04-2022 om 22:39

Locadia, zou het bij Groningen moeten kunnen. Als zijn bankrekening vol genoeg is, wist ik het wel. Lekker terug naar Nederland en lekker in de eredivisie ballen.

kees12-04-2022 om 21:19

twee weken de tijd om op adem te kom en voor de finale-wedstrijden van dit seizoen;

 

 

Niet alles is optimaal gegaan, verloren tegen H'veen en die rellen naq de wedstrijd waar ik al bang voor was. agenten en relschoppers gewond, ME erbij... nou ja...waar gaat het over.

 

Ik wens iedereen veel plezier met Pasen toe... wees een beetje lief, enz.

groet!

 

Herman Badkuip12-04-2022 om 22:32

Bjorn Meijer voor 6 miljoen euro naar Club Brugge! Toptransfer is vanavond rondgekomen, geweldig nieuws voor een groot talent uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen en uiteraard voor Bjorn zelf! 

Rob197012-04-2022 om 22:35

Een geweldig bedrag, mooie club voor Meijer om zich te ontwikkelen, en Fledderus heeft flink wat geld binnen geharkt. 

brummie12-04-2022 om 22:35

Björn Meijer naar Gent voor zo'n 6 miljoen plus aanzienlijke doorverkooppercentage. Geweldige transfer (opbrengst) voor onze FC. Hoop voor Meijer dat hij bij Gent zich door kan ontwikkelen. Nog een paar wedstrijden genieten van deze kanjer! We mogen trots zijn op doorbraak en jeugdopleiding FC. Credits ook voor Buijs & co. 

Rob197012-04-2022 om 23:20

Hij heeft het grotendeels zelf gedaan, en een goede begeleiding in de jeugd, maar om Buijs hierbij credits te geven gaat mij te ver. Na het vertrek van Gudmundson heeft hij het een wedstrijd mogen proberen, en daarna verdween hij naar plan B. Doordat hij zichzelf heeft bewezen in de wedstrijden dat hij er stond, was zijn eigen kracht. Ook hier zag Buijs zijn talent niet, om over Arts maar te zwijgen. Ik heb dit duo erg laag zitten, maar deze discussie hebben wij al gehad. Waarschijnlijk ook de reden dat deze trainers ook zo goed in de markt liggen. Arts heeft ook niets met de jeugd gedaan die hij getraind heeft. Arts is dan ook totaal geen talententrainer, hiervoor mist hij teveel eigenschappen. Hij ziet zichzelf wel als hoofdtrainer, maar ik zou het niet doen als ik hem was. 

kees13-04-2022 om 06:00

Herman Badkuip was op BM een paar minuten eerder , met dit nieuws... "as we speak" ... .  os je vergeven 

 

 

kees13-04-2022 om 06:04

@ Brum

Herman Badkuip was een paar minuten eerder met dit nieuws......en dat je Gent noemt is je vergeven hoor 

Euroborg12-04-2022 om 23:15

Heerlijk toch, twee partijen [Bjorn Meijer en FC Groningen] zijn vanavond heel gelukkig geworden van deze toptransfer met de Belgische topper Club Brugge! Maar liefst 6 miljoen euro en een flinke doorverkooppercentage voor de opleidingsclub van Bjorn Meijer! Wij, als supporters, mogen zeker ontzettend trots zijn, dat zo'n supertalent voor zoveel geld is verkocht.....laten we nog maar even genieten van hem in de laatste 5, misschien nog meer wedstrijden! Ben ook benieuwd of er vrij snel een waardige vervanger voor Bjorn Meijer wordt aangetrokken. Mees de Wit óf Kenneth Paal van Pec Zwolle zijn volgens mij prima vervangers voor hem, maar dan moet FCG snel handelen! Afwachten maar.....ook wat betreft de mogelijke transfers van Jörgen Strand Larsen, Laros Duarte, Tomas Suslov en Neraysho Kasanwirjo.....Misschien kunnen wij ook Melayro Bogarde definitief overnemen van Hoffenheim?

ariefcg13-04-2022 om 00:28

Is t ook niet zo dat Gudde en Fledderus eerst ingezet hebben op t financieel gezond maken van de club? Daarom jonge talenten gehaald. 

Nu je financieel er beter voor staat, zou je toch ook op den duur kunnen groeien als club. Nu 6 miljoen voor Meijer. JSL en Duarte gaan ook miljoenen opleveren. Dus zou je straks ook de salarissen omhoog kunnen gooien en dus betere spelers halen.

Lees overal veel negatieve reacties op MJF, maar als ik zie wat hij uit transfers haalt, laat ze zeker niet voor een habbekrats weg gaan en heeft een functie waar hij niet alleen maar populaire beslissingen kan nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze een weg in geslagen zijn, die ons nog veel gaat opleveren

ariefcg13-04-2022 om 00:28

Is t ook niet zo dat Gudde en Fledderus eerst ingezet hebben op t financieel gezond maken van de club? Daarom jonge talenten gehaald. 

Nu je financieel er beter voor staat, zou je toch ook op den duur kunnen groeien als club. Nu 6 miljoen voor Meijer. JSL en Duarte gaan ook miljoenen opleveren. Dus zou je straks ook de salarissen omhoog kunnen gooien en dus betere spelers halen.

Lees overal veel negatieve reacties op MJF, maar als ik zie wat hij uit transfers haalt, laat ze zeker niet voor een habbekrats weg gaan en heeft een functie waar hij niet alleen maar populaire beslissingen kan nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze een weg in geslagen zijn, die ons nog veel gaat opleveren

kees13-04-2022 om 06:06

Hadden ze Ronald Koeman maar kunnen halen...  heeft Feyenoord ook gered.

b.raatjes196613-04-2022 om 06:52

Ik denk dat fc Groningen al lang bezig is met versterking 

Metworst13-04-2022 om 07:06

Wat een geweldige transfer voor Bjorn en de club. Al had ik hem nog graag een jaar hier zien doorontwikkelen.

Ik blijf het overigens vreemd vinden dat dit in het lopende het seizoen mogelijk is, terwijl we met zijn allen toch een transferwindow hebben afgesproken. Spelers en teams worden zo uit hun ritme gehaald. Maar dat zal MJ nu ook zelf wel gaan doen met een zak vol geld.

MJ kan nu nog steviger onderhandelen met geinteresseerde clubs overs onze spelers met de boodschap dat het geld niet nodig is vanwege de reeds  gerealiseerde miljoenentransfer. Anderzijds zullen de clubs waar MJ aanklopt de prijzen ook opschroeven omdat ze weten dat er geld is.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!