Terug

Deel deze pagina:

[Update dinsdag 19 april - DONE Deal] Meijer maakt na dit seizoen overgang naar Club Brugge voor zes miljoen euro

Door Redactie 29 reacties

Volgens VI heeft FC Groningen overeenstemming bereikt met Club Brugge. De Belgen die vanaf begin deze maand al meerdere (miljoenen) biedingen hadden uitgebracht, zijn dermate overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Meijer dat er besloten is om (aan de vraagprijs van FC? / red-BM ) zes miljoen euro te voldoen. Onduidelijk aan de berichtgeving van VI is of dit in- of exclusief bonussen zijn. Meijer maakt na dit seizoen de overstap naar Brugge. 

Update dinsdag 19 april - Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat. FC Groningen heeft bekend gemaakt dat Bjorn Meijer na dit seizoen de overstap gaat maken naar Club Brugge. Daarmee is er voor alle partijen duidelijkheid gekomen. Een officieel verkoopbedrag hebben we niet kunnen vinden maar volgens eerdere berichtgeving van  VI en vandaag via RTV Noord, gaat het om een verkoopbedrag van zes miljoen euro. Over eventuele bonussen en doorverkooppercentages zijn verder geen mededelingen gedaan.

Reacties:
b.raatjes196613-04-2022 om 07:30

Wie komt er voor terug 

appie happie13-04-2022 om 07:30

Uitstekend bedrag!!!chapeau voor Fleddy,een echte koopman..zo duur mogelijk verkopen  zo goedkoop mogelijk inkopen.

Natuurlijk vindt niet iedereen dat leuk.Ik bedoel je krijgt minder " vrienden".

 

 

Bayco13-04-2022 om 07:31

Gefeliciteerd Bjorn.

Dit heb je meer dan verdiend.. hopelijk gaat het je daar ook voor de wind. En wederom een trotse club die fatsoenlijke prijzen krijgt en aan overhoud. Complimenten aan flederus en gudde die het beleid van fc aan gepast hebben

BROMBEER13-04-2022 om 07:58

Gefeliciteerd Bjorn, een hele mooie en verstandige stap naar een mooie degelijke club met een hele goede trainer, waar je je hopelijk goed door gaat ontwikkelen!!  Zelf helemaal verdiend!!

Herman Badkuip13-04-2022 om 08:15

Had het gisteravond ook in V.I. gelezen....zij hadden het niet over een doorverkooppercentage, maar Voetbalprimeur wist te vertellen dat het een behoorlijk percentage was! Alleen maar goed voor FC Groningen én Bjorn Meijer....Nu moet Mark-Jan Fledderus snel doorschakelen naar een prima vervanger voor Bjorn Meijer op linksback. Volgens mij was hij daar al mee bezig, gezien de geruchten over Kenneth Paal van PEC Zwolle. Weet dat AZ graag Mees de Wit van dezelfde club wil binnen hengelen, maar weet niet hoeveel euro's zij daar voor over hebben.....MJF zou een poging kunnen wagen om de oud-Ajacied over te nemen van PEC Zwolle. Andere kandidaat zou de linksback van Heracles, de Italiaan Giacomo Quagliata, kunnen zijn.....Onze nieuwe trainer Wormuth schijnt nogal gecharmeerd van hem te zijn, dus......? Thomas Poll terugkopen van Almere City kan natuurlijk ook nog....en wat zijn de verwachtingen van onze technische staf over Yayha Kalley en Marin Sverko? Ben benieuwd wat er uiteindelijk uit de hoge hoed gaat komen......Voor Bjorn Meijer gaat een jongensdroom nú al in vervulling, een half seizoen vast in de basis bij FCG en dan al zo'n toptransfer naar Club Brugge! Geweldig fijn voor dit groeibriljantje uit onze eigen opleiding en wij blijven 'm vol trots volgen!

Rob197013-04-2022 om 09:38

Aan Kalley is deze winter al getrokken door clubs, dan lijkt het mij toch waarschijnlijk dat deze jongen vanaf de start van de competitie als eerste back staat. Met het vertrek van van Hintum is het wel noodzakelijk om er een speler bij te halen, afwachten wat Fledderus in zijn boekje heeft staan. Er lopen nog wel wat contracten af bij de grote clubs, waar echt wel wat talenten tussen zitten, en deze talenten weten nu, dat na Zeefuik, Gudmundson en Meijer, je na een leuk seizoen, je zo weer een stapje omhoog kan maken.

Heiky13-04-2022 om 22:04

Even van een andere orde: Issa Kallon verlengt ook niet bij Cambuur las ik ergens. Had de FC deze speler ook niet op de korrel ooit?

Roelofsky13-04-2022 om 09:22

Prima transfer voor Born Meijer en voor de club natuurlijk 6 miljoen in de pocket gefeliciteerd.... Daar kun je mee thuis komen.

campesino13-04-2022 om 09:33

Mooie Transfer voor meijer en groningen. Zeer goed werk MJF. De tijd dat groningers voor een grijpstuiver zijn op te halen is voorbij. Mooi ook dat het snel rond is, kan meijer weer aan voetballen denken. En groningen staat nu sterk bij de volgende transfers. Er is geen financiele noodzaak om te verkopen. En nu goed inkopen. Dat is andere koek.

Marco13-04-2022 om 10:05

Groot compliment voor Bjorn Meijer, Buijs en Flederus en de jeugdopleiding. 

 Blijft jammer dat eigen opgeleid talent zo snel weggaat, zonder dat we sportief hebben kunnen oogsten. 

Financieel zijn dit de bedragen waardoor Groningen snel financieel gezond wordt, waardoor we sportief in de toekomst meer mogelijkheden krijgen. 

Ook is er nu gelijk geld beschikbaar voor de selectie van komend seizoen. Er zijn veel nieuwe spelers nodig. Om te beginnen een compleet nieuwe achterhoede (5 spelers). 

Misschien kunnen ze Oosterwolde van Parma huren met optie tot koop. Speler ging er voor 3 miljoen naartoe. Kwam uit de jeugdopleiding van Heracles/Twente. 

 

RooieRed13-04-2022 om 10:18

Mooie start van een carriere en zeer verdiend! Felicitaties zeker op zijn plaats en hopenlijk mag hij lang blessure vrij blijven. Bjorn komt er zeker wel in de voetballerij.

Helaas was er ook geen andere keus na de berichten op social media en pers. Dat gedoe heeft FCG zeker ook financiele schade opgeleverd. Het zij zo. 

Bjorn heel veel succes in Belgie, dat gaat goed komen!!!

 

Euroborg13-04-2022 om 10:25

Snel doorpakken voor Mark-Jan Fledderus, maar volgens mij is hij daar al een tijdje mee bezig! Oók het salarisbudget verhogen, dan blijven onze eigen spelers langer en wordt FCG aantrekkelijker voor nieuwe spelers! Zie de nieuwe achterhoede van FC Groningen al helemaal voor me.....Sergio Padt [heeft heimwee noar Grunn] op doel, rechtsback Noah Fadiga van Heracles, Neraysho Kasanwirjo mag blijven staan, Mats Knoester van Heracles en Mees de Wit óf Kenneth Paal van Pec Zwolle! Staat als een muur deze verdediging van louter jonge talenten! Wil trouwens niet alleen Bjorn Meijer feliciteren, maar óók de veelal verguisde technisch directeur MJF!

Hoekie13-04-2022 om 11:10

Ik wil Bjorn Meijer feliciteren met deze mooie tussenstap in zijn carrière. Ik hoop dat de malloten die hem op social media van alles en nog wat toewensten eerst eens gaan nadenken voordat zij allerlei onzin uitkramen. Dat geldt trouwens ook hier voor het verguizen van de technisch directeur MJF, trainer Buijs en staf. Dan heb ik het niet over kritiek hebben maar het op de man spelen. 

Flink veel spelers van de FC zoals Strand Larsen, Duarte, Kasanwirjo en Suslov hebben grote stappen gezet en dat gaat echt niet vanzelf. Met dit mooie transferbedrag moet de FC in staat zijn de verdediging een enorme boost te geven en als het kan een keeper met de kwaliteiten van Padt aan te trekken. 

Fan op afstand13-04-2022 om 11:50

Felicitaties richting Björn Meijer. Hoop dat deze stap het begin is van een prima carrière. Daarnaast de complimenten voor Fledderus en Buijs en de rest van de technische staf. Weer een prima transfer afgerond en een uitstekende voetballer opgeleid.

grunn196713-04-2022 om 12:14

Wens hem alle geluk toe, heeft alles om een top verdediger te worden en is in goede handen bij Schreuder.

Voor de FC een heel mooi bedrag, hoop alleen dat er ook een doorverkoop clausule is bedongen.

Geld kunnen we goed gebruiken, iedergeval eerst een goede keeper dat scheelt je zo 5 tot 8 punten. Die rare vogel die er nu in staat wordt niks is al 28, heeft nooit op niveau gekeept. Is helaas in dikke misser. Verlies nemen op zoek naar een keeper en dan maar uitvechten met Hoekstra. Wat mij betreft prioriteit 1.

Alf13-04-2022 om 13:19

Prima transfer waar alle partijen blij mee zijn. 6 miljoen is het bedrag dat ik zelf ook als max. haalbaar ingeschat had. We hebben geloof ik nog steeds een terugkoopoptie op de linksback die nu bij Almere speelt (naam ben ik even kwijt), maar Kalley verdient zeker een kans. Maar mijn indruk van hem is dat hij vooral heel snel is, maar voetballend (zowel aanvallend als verdedigend) minder. Of hij goed genoeg is?

Pietjepal13-04-2022 om 15:25

De speler verleent de club hiermee een enorme gunst, dat noem ik wel degelijk clubliefde.

Alle gefrustreerde fans ten spijt. Als we nu een club waren met een top vijf budget, hadden we hem kunnen houden.
Zeer verrassende ontwikkeling van deze speler. Lijkt wel van nivo Koeman en Van Dijk, toch paar klasses beter dan de rest op veel momenten. Of hij de echte top haalt zullen we kunnen volgen. Hopelijk blijft hij blessure-vrij, een belangrijk onderdeel in de topsport.

Inderdaad, de gunst bestaat uit het niet meer verder hoeven te verkopen van spelers komend jaar. Dit is echt nogal wat.

Holwierde13-04-2022 om 16:06

Als de Fc spelers hier bij een Heracles,Zwolle ,Cambuur of waar ook dat ze er dik voor moeten betalen ,ze weten nu dat de Fc geld heeft 

Euroborg13-04-2022 om 18:45

Alle clubs weten nu inderdaad dat FC Groningen geld heeft om voetballers over te halen naar het Noorden te komen....Het liefst natuurlijk goede spelers, die transfervrij zijn en bij FCG meer kunnen verdienen. Volgens mij zijn Mats Knoester en Kenneth Paal transfervrij...Leuke verdedigers voor FC Groningen! Misschien wil Jeffrey Gouweleeuw van Augsburg wel weer in de eredivisie voetballen?

Herman Badkuip13-04-2022 om 19:09

Zou eerst maar eens in eigen selectie kijken als ik MJF was....volgend seizoen hebben we Matuta, Sverko, Balker, te Wierik, Dankerlui, Kalley én misschien Kasanwirjo? Wellicht dat Bogarde langer blijft? En misschien kunnen wij Poll terugkopen van Almere City?

Zeeman13-04-2022 om 20:12

Ik hoor nu ineens allemaal positieve reacties op BM over MJF en Gudde, dat is wel eens anders geweest, dus mensen, reageer de volgende keer eens wat positiever ipv steeds maar commentaar op Fledderus te geven,zodra het iets minder gaat,  zo slecht doet hij het dus niet.

Hij heeft de zaakjes samen met Gudde goed voorelkaar, dus hij heeft er wel veel kijk op, welke spelers hij moet halen, er zal altijd wel een miskoop tussen zitten, maar dat overkomt zelfs Ajax en PSV en andere grote clubs.

FC zit in de top 5 van de verkopen en opbrengsten van spelers en die zijn nu puur voor de eigen kas, dus de financiele zaken hebben ze goed voorelkaar.

Hij zal heus wel een paar spelers op het oog hebben ter vervanging van de spelers die de FC gaan verlaten.

Ben het wel eens met velen, dat onze keeper vergeleken met Padt nait zo best is, dus daar moet wel iets beters voor komen.

Onze verdediging is aan een totale vervanging toe, dus ben ook benieuwd wat Fleddy uit zijn hoge tovert de komende tijd.

We moeten ook maar eens wennen aan het idee, dat de FC nou eenmaal spelers heeft die veel in de belangstelling staan van veel clubs en daar moeten we eigenlijk wel ook trots op zijn, het is nou eenmaal niet anders.

En ondanks alles, doet de fc het eigenlijk helemaal niet zo slecht in de eredivisie.

campesino13-04-2022 om 20:43

Ik wordt zo moe van dit soort reakties. Waarom moet je positief zijn en MAG je geen kritiek hebben. Saaie boel zou het hier zijn. Persoonlijk lijkt Gudde me de perfekte man voor Groningen. Kan me ook niet veel kritiek op hem herinneren. Buijs ga ik het niet meer over hebben. En MJF is te kleurrijk om er geen verschillende meningen op na te houden. Ik ben blij met hem. Hoewel hij nog veel moet leren, wat ogisch is. Na het tijdperk nijland, waarbij de spelers voor een appel en een ei de deur uitgingen, is het een verademing dat we nu wel de hoofdprijs vragen en krijgen. Wat betreft de communicatie is er natuurlijk verbetering mogelijk, hoewel dat min betreft worst zal zijn. En het aankoopbeleid is natuurlijk ook voor verbetering vatbaar, want daar zitten wel wat misperen tussen ( aan de andere kant ook logisch). Hopelijk zit hij met de nieuwe trainer wel op 1 lijn en komt hij niet met spelers aanzetten waar de trainer niet op zit te wachten, met als dieptepunt de huur van bogarde. Maar laat mensen aub lekker kritiek geven. Zolang het binnen de normen blijft, Niks mis mee toch?

A Matter of Honor14-04-2022 om 10:32

Ik zeg hier niks op, anders zitten de "kenners" direct weer in de gordijnen!!

14-04-2022 om 12:52

@ MOH

 altijd blijven zeggen/schrijven wat je denkt en zelf WIL schrijven, maar laten we ons nu wat losmaken van Buys en in de plaats daarvan verheugen in de selectie van het volgende seizoen... het wordt een vrolijk Pasen bij ons thuis, bij jou thuis vast ook.  lekker paaseitjes eten ... en voor over 10 dagen:  lekker van J.S. Larssen genieten,  die wil er nog wel een paar inschoppen, denk ik ! ( komt zijn totaal boven de 15 uit )  en komt een grote club dan is ie weg... helaas, maar nu kunnen we nog van hem genieten - mits er vol op de aanval wordt ondersteund met goede assist....dat nog even afwachten.  

A Matter of Honor14-04-2022 om 14:17

@ Kees,

Je hebt gelijk, ik schrijf ook meestal  wat ik denk, en dat wordt mij vaak niet in dank afgenomen. Wat dat aangaat is de vrijheid van meningsuiting op dit forum maar van beperkte houdbaarheid. Maar in het leven is het zo, als je tegen heilige huisjes aantrapt zijn er altijd mensen die daarop te keer gaan. Over D.Buijs heb ik meermalen mijn mening geventileerd, dus dat is over 5 wedstrijden een gepasseerd station, en ik heb het daar dan ook niet meer over. Het week-end Pasen met op eerste Paasdag de bekerfinale PSV-Ajax. Ik heb, net zoals zovelen meer sympathie voor PSV dan voor Ajax en hoop dan ook dat PSV dit keer de beker mee naar Eindhoven neemt. En dan de week daarop Heracles thuis met daarin de kennismaking met onze nieuwe trainer. ZaL mij benieuwen hoe die wedstrijd  uitpakt en kunnen we gelijk zien hoe de handelswijze van onze nieuwe trainer eruit ziet. Maar eerst een gezegende Pasen voor jou en jouw gezin. Niet teveel eieren eten want dat  is niet goed voor de cholesterol.de Paashaas is al bij ons langs geweest en heeft als verrassing een doosje heerlijke paaseitjes achtergelaten, dat wordt dus smullen, en als voordeel, we hoeven niet te zoeken.............en  de penningmeester van de club hoeft straks ook niet meer te zoeken naar de eurootjes want het schip met goud komt ook richting Groningen.

Zeeman14-04-2022 om 15:23

Campesino:Sorry dat je er moe van wordt, maar je kent het gezegde wel he, de beste stuurlui staan aan wal. Waarvan akte.

Herman Badkuip14-04-2022 om 19:12

Vind persoonlijk ook altijd, dat iedereen op deze Boerensite zijn eigen mening moet kunnen zeggen én ook respectvol moet kunnen reageren op de meningen van andere posters! Ben altijd benieuwd hoe anderen tegen een bepaald item aankijken, vaak zijn het hele, zinvolle reacties waar ik zelf veel aan heb....Zélfs van posters, die een heel andere mening hebben dan ik, kan ik veel opsteken en kan mijn mening doen veranderen....Gewoon blijven reageren dus, maar let op je taalgebruik én reageer altijd met respect naar anderen!

A Matter of Honor14-04-2022 om 19:46

Nou Herman, goed dat je nog even reageert o.a op mijn post. Het kan namelijk nu nog want ik heb besloten na dit seizoen de pijp aan Maarten te geven en dit forum van BM met al z'n papegaaien in z'n vet te laten smoren. Ik wil om het feit dat ik nu nog meedoe aan de voorspelcompetitie dit seizoen nog vol maken maar daarna laat ik graag de meningen over aan de betweterige Brummies, Hoekies,Moderator 1, en hoe ze verder ook allemaal ook mogen heten, maar daarna is het "over and out". 

Herman Badkuip14-04-2022 om 20:45

Vind het jammer dat jij er mee stopt na dit seizoen A Matter of Honor, wij waren 't niet altijd eens met elkaar, maar hadden respect voor elkaars mening! Bedankt voor al jouw zinnige bijdragen aan deze site en succes in de Voorspelcompetitie van dit seizoen! Verwacht wel dat jij jouw cluppie FC Groningen nog jaren blijft volgen! 

Euroborg14-04-2022 om 20:48

Zeker jammer dat jij er mee stopt A Matter of Honor, maar ik heb er alle begrip voor hoor....we gaan jouw zinvolle bijdragen nog missen op deze site! Wellicht treffen wij elkaar nog eens in de Euroborg óf in een sfeervak van onze FC Groningen! 

m o i21-04-2022 om 21:12

Over and out 

b.raatjes196613-04-2022 om 20:12

Dalinga er bij halen en KENNETH PAAL halen nu 

b.raatjes196613-04-2022 om 20:13

En niet wachten tot fc Twente ermee van door gaat

Reactie verwijderd door redactie

Nevinsrow13-04-2022 om 20:53

Ik wist helemaal niet dat de transfermarkt weer open is? 

Heiky14-04-2022 om 13:24

Is ie ook niet. Meijer maakt het seizoen bij de FC af waarop hij in de zomer transferperiode overgenomen wordt. Er ligt nu een prijsafspraak.

b.raatjes196613-04-2022 om 21:38

Fc Groningen moet niet te lang wachten anders gaan andre clubs ermee aan de haal en dan staan wij weer met lege handen 

brummie13-04-2022 om 22:22

Haastige spoed is zelden goed. Daarbij zal je eerst het geld moeten ontvangen, voordat je het uit kan geven lijkt me. 

Achter de schermen zal echt wel druk gewerkt worden m.b.t. volgend seizoen. 

14-04-2022 om 12:45

update op dit item:  overeenkomst over Meijer is nu rond en akkoord bij beide partijen.  Ga er maar (voorzichtigheidshalve) vanuit dat die 6 mio. inclusief bonussen en doorverkoop is, dan nóg is het een prachtige transfer, waarvoor MJF gefeliciteerd moet worden!

@ Brummie: 

eigenlijk is in  deze fase waar de club zich in bevindt ( 5 wedstrijden te gaan in competitie , PO-plaats wellicht; uitweg van de financiële tekorten van coronatijd; nieuwe trainers enz.) best een belangrijke vraag:

 Gaat de selectie aangevuld worden of versterkt worden,  en voor welke termijn?  :  Worden het "noodverbanden" op zwak bezette plaatsenvoor lopende seizoen; of komen er ineens 2 of zelfs 3 spelers van buitenaf die Wormuth graag erbij heeft, en die ook een echte kwaliteitsimpuls geven voor achterhoede, middenveld en voorhoede...voor bijv. minimaal 2 seizoenen?

Groninger!14-04-2022 om 03:16

Ik snap de roep om Dallinga en in het bijzonder Poll niet zo. Hebben werkelijk niks gepresteerd bij onze FC. Dat Dallinga nu aan de lopende band scoort op een niveautje lager wil niet zeggen dat hij het nu ineens wel gaat doen voor Grunn. 

Laat staan Poll.... De beste jongen heeft slechts 26 wedstrijden gespeeld voor Almere City waarvan 5 als invaller tot nu toe dit seizoen en moet dan in de ogen van sommige een versterking voor ons zijn.

Tuurlijk was het mooi geweest als deze spelers het hadden gered bij ons maar dit zijn absoluut geen versterkingen.

Herman Badkuip14-04-2022 om 08:48

Beste Groninger, er zijn genoeg voorbeelden van de huidige voetballers óf spelers uit het verleden, die in beide competities goed scoren óf scoorden...tis dus een dooddoener om te zeggen, dat Thijs Dallinga het in de eredivisie niet zou kunnen...Zou hem het voordeel van de twijfel geven....Van een Ruud van Nistelrooy bij Eindhoven hadden ze ook nooit gedacht, dat hij zou kunnen scoren op een hoger niveau...Je ziet wat er van zijn carriëre is geworden! Vind persoonlijk, dat zowel Thijs Dallinga als Thomas Poll weinig speeltijd van FCG  hebben gehad om zich écht te kunnen bewijzen.....

Dijk14-04-2022 om 09:33

Helemaal gelijk hoor Groninger. Dalinga en Poll nooit meer terug halen deze zullen nooit een Man united of Real Madrid halen wat sommige wel denken. Als de fc naar de grote markt wil niet meer met dit soort spelers. Deze waren voor Groningen niet goed genoeg. Zie nu bv ter Wierik terug gehaald haalt lang niet meer het niveau als voor hij naar Engeland ging. 

Groninger!14-04-2022 om 11:54

Dat een aantal het vervolgens wel hebben gered geeft geen garantie voor deze twee. Dallinga is over een jaar transfervrij dus dan zou je er een gok mee kunnen wagen. Aan Poll niet beginnen, mist kwaliteit. Ik zie liever onze jonge datascout weer een pareltje ertussen uit pikken ala Strand Larsen. 

b.raatjes196614-04-2022 om 10:56

Ik snap het zo wie zo niet naar huur deal kijk na kian slor en joël van KAAM ze werden verhuurd om beter te worden maar ze hebben nooit in de basis gestaan bij Emmen 

marcelfcg14-04-2022 om 12:27

Voor de liefhebber. Leuk interview met Fredrik Stenman op de website van RTV Noord

b.raatjes196614-04-2022 om 17:13

Ik vindt dat fc Groningen heeft spelers verhuurd aan fc Emmen die daar nooit aan de bak komen we krijgen ze gelukkig terug want daar zijn we niks mee opgeschoten dat is een jaar verkloot ze hebben niet in de basis gestaan alleen. Maar getraind dat moet nooit meer gebeuren fc Groningen wou zien hoe ze het deden dat is puur mislukt de spelers hebben geen kans gekregen ik vindt fc Groningen had ze meteen weer terug halen moeten nu weten we nog niks thijs DALLINGA dat hebben we kunnen zien die moeten ze meteen weer terug halen 

Reactie verwijderd door redactie

FC NL05019-04-2022 om 16:58

Bjorn zou vandaag een contract hebben getekend t/m 2026 bij Club Brugge.

 

Bron : TransfersNieuwsNL op Twitter: "Bjorn Meijer heeft vandaag zijn contract getekend t/m 2026 als speler van Club Brugge." / Twitter

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!