Terug

Deel deze pagina:

Aankomende zondagmiddag, afscheid Sergio Padt

Door Redactie 10 reacties

Voor de aftrap aan, thuis tegen Heracles Almelo, zal oud doelman Sergio Padt middels een ereronde afscheid nemen van het publiek. Voor Padt die de afgelopen zomer de overstap maakte naar het Bulgaarse PFK Ludogorets, was (door de corona maatregelen met uitstel tot gevolg) nog geen officieel afscheid voor georganiseerd. Zijn huidige club is inmiddels landskampioen. Tijdens de eerste helft zal Padt tussen de supporters gaan plaatsnemen op de Noordtribune om achter het doel FC te ondersteunen. Bron-FC Groningen

Reacties:
Marco19-04-2022 om 19:50

Padt verdient een mooi afscheid. Is de club lang trouw gebleven en is als speler en mens gegroeid in Groningen. Zijn interviews na de wedstrijd waren eerlijk, ook als hijzelf in de fout was gegaan. 

Ook mooi dat hij de spelers gaat aanmoedigingen voor een overwinning en play-off plek op de Noordtribune. 

marcelfcg19-04-2022 om 20:38

Helemaal mee eens Marco.

Het tekent Padt ook dat hij plaatsneemt tussen de fanatieke aanhang ipv op de eretribune.

Mooie kerel!

hermank196919-04-2022 om 20:00

Pelupessy naar Fc?

19-04-2022 om 21:00

Ja, Joey Pelupessi ( 28 jaar verdedigende middenvelder/L-CV of R-CV; Tukker, ex FC Twente en ex Heracles, Championship (Sheffield Wednesday en laatste jaar vooral bankzitter bij Bulgaarse Girezunspor )en is nu "zonder club",  daar is officieus overeenstmming nadat rond de jaarwisseling een overgang naar FC G onmogelijk leek.

"Op een haar na rond" zegt VP en V.I. had het bericht al eerder 

Marktwaarde : ongeveer 350 duizend euro, mogelijk nu transfervrij ?

Euroborg19-04-2022 om 20:49

Eindelijk kunnen wij op een mooie manier afscheid nemen van deze sympathieke keeper, dat hij op de Noordtribune gaat zitten in de eerste helft zegt veel over deze jongen, die altijd een warme band had met de fanatieke supporters van FCG! Wellicht moet Mark-Jan Fledderus na afloop van de wedstrijd FC Groningen tegen Heracles nog even Sergio Padt vastleggen voor het komende seizoen?

Metworst19-04-2022 om 20:52

Sergio verdient een mooi afscheid.

Matusiwa staat overigens na 1 seizoen al in de belangstelling van diverse engelse clubs, dat levert ook weer een mooi bedrag op waarschijnlijk. En al dat transfernieuws rond de spelers van fc zal ook bij andere clubs opvallen zodat ze wellicht eerder geneigd zijn zaken te doen met de fc en bereid zijn hogere bedragen te betalen. (en verkopende clubs zullen ook meer vragen aangezier er geld is) En ook wordt onze club meer en meer interesant voor spelers die een stapje hogerop willen. Maar een stabiele selectie levert dat ook weer niet op.

19-04-2022 om 23:40

@ Metworst:

vwb je laatste zin:  ik denk dat er nu met het aantrekken van deze twee spelers al voor de transferwindow open is, MJF andere clubs vóór wilde zijn...en wat betreft stabiele(re) selectie, daarvan meen ik dat dit juist de bedoeling is hiervan: een pingelaar als buitenspeler en een ervaren verdedigende middenvelder erbij zodat het achterin stabieler wordt en in de omschakeling de aanvallers beter bereikt gaan worden.  Maar er komen nog sterke (!) vervangers bij voor vertrekkende spelers hoor, maar waarschijnlijk pas eind juli..denk ik .  

Metworst20-04-2022 om 06:22

@ Kees, prima dat er zo vroeg geanticipeerd wordt op vertrekkende of ontbrekende spelers. Ben ik ook blij mee. Maar ik bedoel met stabiele selectie dat er niet ieder jaar een belangrijk deel van de selectie verkocht wordt. 

Herman Badkuip20-04-2022 om 09:04

Dat er elk seizoen belangrijke spelers bij FC Groningen verkocht worden, komt omdat wij [nog] een opleidingsclub zijn voor jonge, talentvolle voetballers, die zich bij een topclub kunnen doorontwikkelen.....Vind 't geweldig dat MJF nú al op tijd nieuwe spelers van buiten aantrekt voor het komende seizoen! Mochten andere spelers [JSL, Duarte, Suslov, Kasanwirjo] ook verkocht worden, dan 't liefst aan het begin van de zomertransferwindow, zodat MJF op tijd vervangers kan binnen halen! Dan kan trainer Frank Wormuth gaan werken aan een stabiel nieuw team in de voorbereidingsfase op het nieuwe seizoen! 

Bayern 20-04-2022 om 15:38

Zonder twijfel 1 van de betere keepers die Groningen gehad heeft. Vanaf de dag dat hij weg was werd beseft wat Padt allemaal tegenhield.

Jammer dat hij nooit de kans heeft gehad om bij oranje op het doel te staan, toen hij 3e keeper was. Daar hadden ze hem best die kans mogen gunnen. Was een mooie kers op de taart geweest voor zijn goede keeperswerk. 

Jammer ook dat hij bij Ludogorets niet/nauwelijks aan spelen toe komt. Ik gun hem meer. Hij zal gelukkig ongetwijfeld wel een stuk meer verdienen dus dat verzacht wellicht die pijn een beetje. 

Mooi dat hij alsnog het afscheid krijgt die hij verdient!!!

grunn196720-04-2022 om 18:11

Hij is sinds begin december 1e keeper, weet niet waar jij die onzin vandaan haalt.

A Matter of Honor20-04-2022 om 20:35

Is de laatste 17 wedstrijden 1e keeper bij Ludogorets. dus........................!

20-04-2022 om 22:27

dus....hij blijft nog een seizoen daar als 1e keep?  Kampioenschap zoals altijd binnen, en Padts postuur en reflexen zijn daar vast niet onopgemerkt gebleven.  

...maar er is één "maar" als de vrouw en kinderen ook heimwee hebben , kan het zo maar zijn dat Padt in zijn weekendtas een brief heeft van die  club Ludogerets Razgrad waarin hij ( ondanks contract tot medio 2024 ) mag vertrekken ... 

De baco's smaken immers nergens zo goed als in Grunn.

Bayern 21-04-2022 om 09:45

Ik heb het de laatste tijd niet zo goed gevolgd. Zie nu dat hij idd basis staat. Maar dat heeft een hele tijd geduurd. Heeft toch ook lang op de bank gezeten daar. Maar mooi dat hij nu wel keept. 

Herman Badkuip21-04-2022 om 10:02

We moeten Sergio Padt niet té veel ophemelen hoor, hij speelde prima partijen en pakte veel punten voor FCG, maar.....maakte ook wel eens een onbegrijpelijk slippertje....Geef onze keepers Leeuwenburgh en Hoekstra maar de kans om het in het volgende seizoen uit te vechten...heb veel vertrouwen in beide keepers! Wel heel fijn dat hij zondag een fraai afscheid krijgt, dat heeft Sergio Padt dikverdiend! Laten wij dan gelijk het team van Wormuth maar goed verslaan!

21-04-2022 om 23:13

Bayern:

Vorige seizoen kwam Padt tegelijkertijd met een nieuwe trainer bij die Bulgaarse club die zijn eigen keuze- van jonge keeper meebracht.  Dat was de hoofdreden dat Padt eerste seizoenshelft moest banken

enne...

"we" moeten niet te véél ophemelen...???  terwijl @ Herman, hier al Leeuwenburg en Hoekstra in zekere zin ook ophemelt. Het mag allemaal, die persoonlijke voorkeuren,  als we hierbij maar niet collectief achter eenzelfde mening van één subject aanhollen.  Ik voor mijzelf ben nl. niet zeker dat deze twee keepers blijven in het komende seizoen

Padt had in begin van elk seizoen een tijdje nodig om er in te komen, was periode een periode niet erg gelukkig toen hij als 3de keep bij de selectie NL XI kwam en we kennen allemaal de geschiedenis... Hij is ook gegroeid bij FC Groningen..net als voorganger Bizot .iets wat Leeuwenburgh en Hoekstra nog maar moeten laten zien.  

appie happie22-04-2022 om 07:24

Turkse club  Kees!

 

Zoals ik eerder reeds gezegd heb,Padt komt niet,ik heb hem dat gevraagd..

Je kunt hem gewoon via Facebook een bericht sturen...

A Matter of Honor22-04-2022 om 10:41

Ach, Bulgarije of Turkije..........wat is het verschil? 

22-04-2022 om 11:53

@ Appie:  Ja , OK , inmiddels verbeterd... laat mij maar het redactiewerk doen, Appie, dan kan jij op Facebook zitten  

( heb hier ook al gelezen dat ze "Haagland als vervanger van Strand Larssen" moeten halen uit Duitsland...150 miljoen, pff  ) 

FC NL05022-04-2022 om 13:20

FC Groningen zou bezig zijn met een speler van (jong) Ajax en het zou zelfs zou zijn dat het al (bijna) rond is. Ik heb overigens geen naam gehoord nog 

Pietjepal22-04-2022 om 14:09

Bleeker meldt op Twitter dat het Nordin Musampa is.

22-04-2022 om 14:28

als dat zo zou zijn, dan hebben we het over Nordin Musampa:  een 20 jarige linker CV van Jong-Ajax, spelend in Keuken kampioen divisie... transfervrij deze zomer, marktwaarde 450k, dwz wat achtergebleven in prijsontwikkeling ,  dat zou kunnen betekenen dat er misschien uit de centrale verdediging van FC nog een eigen speler FC G ( Kasanwirjo ? ) ook vertrekt deze periode ?

Oppassen nou dat we niet teveel niveau KKD gaan halen, alleen omdat ze goedkoop zijn;       kwaliteit is nu essentieel !

 

speler is al gepresenteerd op website rtvnoord , vrijdagmiddag 22 april

 

A Matter of Honor22-04-2022 om 15:47

En op FCG Home al een uitgreid verhaal....................kijken dus, snel anders missen julie teveel.

Herman Badkuip22-04-2022 om 16:26

Onze technisch manager Mark-Jan Fledderus heeft 't toch maar prima voor elkaar, hij is goed met het komende seizoen bezig....Alweer 3 kwalitatief sterke voetballers voor waarschijnlijk een habbekrats naar FC Groningen gehaald. Met Ragnar Oratmangoen en Joey Pelupessy hebben we straks twee vaardige middenvelders in huis en een talentvolle centrale verdediger met Nordin Musampa, die waarschijnlijk Nana Kasanwirjo moet vervangen achterin? Zou die Nordin familie zijn van Kiki Musampa, jaren geleden een talentvolle middenvelder/aanvaller van Ajax? Drie spelers erbij....en de transferperiode is nog niet eens gestart, ben benieuwd welke verrassingen MJF nog meer in petto heeft....

A Matter of Honor22-04-2022 om 16:46

Neef van Kiki Musampa.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!