Terug

Deel deze pagina:

Groningen haalt Nordin Musampa transfervrij op bij Jong Ajax

Door Sven Heikens 9 reacties

FC Groningen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Nordin Musampa. De 20-jarige linksbenige centrale verdediger komt na dit seizoen transfervrij over van (Jong) Ajax, waar hij dit jaar 28 wedstrijden voor Jong Ajax speelde. De verdediger tekent voor drie seizoenen + nog een optiejaar.

Technisch directeur Fledderus noemt op de FC site de verdienste van de scouting. “Die heeft het huiswerk goed gedaan. Met name Peter Moltmaker verdient hierin een groot compliment, want hij heeft de speler al zes jaar lang in het vizier en een relatie opgebouwd met de familie Musampa. Dat is van belang geweest in de keuze van Nordin voor FC Groningen.”

Groningen hoopt op eenzelfde scenario bij Musampa als eerder met Kasanwirjo, Sierhuis, Zeefuik et cetera, die allen na hun komst zich zeer goed ontwikkelt hebben bij FC Groningen.

Musampa is na Oratmangoen de tweede officiële aanwinst voor komend seizoen. Joey Pelupessy zal naar verluidt gauw volgen.

Reacties:
Euroborg22-04-2022 om 21:31

Mijn complimenten voor technisch directeur Mark Jan Fledderus voor het snelle handelen en het aantrekken van drie kwalitatief sterke voetballers.....Oratmangoen en Pelupessy hebben 't al laten zien in de eredivisie én Musampa in de KKD-competitie. Hoop dat hij zich net zo goed gaat ontwikkelen als de andere jonge talenten, die van Ajax zijn gekomen! MJF heeft toch geleerd van de huidige competitie, toen de talentvolle nieuwkomers [Duarte en Irandust] vrij laat werden gehaald en veel tijd nodig hadden om te wennen aan hun medespelers én het spelsysteem van FCG...Ook fijn dat MJF de scouting van FCG roemt, Peter Moltmaker heeft Nordin Musampa al 6 jaar in 't vizier gehad en prima contacten onderhouden met de familie van Musampa! Weet uit eigen ervaring als jeugdscout van FCG, dat het Amsterdamse Zeeburgia al veel talentvolle spelers heeft voortgebracht! 

m o i22-04-2022 om 21:33

De derde aanwinst voor het volgend seizoen, nog ver voor de vakanties en de start van de voobereiding. En komend vanuit de beste jeugdopleiding van NL, geweldig dat ze voor onze FC kiezen als het eerste van Ajax er niet in zit. Kasanwirjo vind ik door het hele seizoen heen gezien de beste speler van de FC, en Zeefuik was publiekslieveling vanwege zijn inzet en prestaties. Sierhuis vond ik persoonlijk iets minder, maar dat klop ik gelijk maar even af, ik weet niet of hij fit is, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat ie er zondag drie in schopt.

Complimenten voor de TD voor de stappen die nu al gezet zijn richting 2022-2023.

Welkom Nordin en heel veel succes!

Marco22-04-2022 om 22:23

Fijn dat we spelers kunnen krijgen die we al lang volgen. Hopelijk is het voor Musampa ook gegeven om na hard werken voor Groningen, een mooie buitenlandse transfer te kunnen maken.

Misschien kan Groningen Derrick Luckassen van PSV overnemen. Speler deed het bij AZ fantastisch, maar zijn carrière zit aardig op een zijspoor. Als hij een jaartje in Groningen wil investeren  kan hij daarna weer naar een grote club. 

Herman Badkuip22-04-2022 om 22:51

Laten we niet te vroeg juichen over het aantrekken van de nieuwe spelers door Mark Jan Fledderus, moet eerst nog even zien dat zij ook écht waardevol zijn voor de selectie van Frank Wormuth! Natúúrlijk wel heel fijn, dat de spelers ver voor het nieuwe seizoen zijn aangetrokken, zodat zij de volledige voorbereiding kunnen meemaken! Of Ajax de beste jeugdopleiding van Nederland heeft, valt ook nog maar te bezien....óók Ajax pikt de meeste talenten op jonge leeftijd op bij de amateurclubs bij hen in de omgeving zoals bv. Zeeburgia. Een aantal van hen breken door én blijven bij de jeugdopleiding, maar veel spelers worden na één of twee seizoenen weer weggestuurd....Veel jeugdspelers, die de hele opleiding bij Ajax door lopen, bereiken echter nooit de eerste selectie, maar kunnen via een omweg bij een andere bvo toch goed rijpen en eredivisie-waardig worden! Zeefuik, Sierhuis, Kasanwirjo en natúúrlijk Matusiwa zijn daar prima voorbeelden van....Blijft afwachten of Nordin Musampa ook zo'n toppertje wordt bij FC Groningen......

RooieRed23-04-2022 om 11:56

Ik begrijp niet dat er weer een negatieve plaat op wordt gezet. Is deze nog niet grijs gedraaid. Positieve platen doen het ook goed hoor!

Herman Badkuip23-04-2022 om 13:03

Zeg RooieRed, mag een realistische plaat ook? 

Alf23-04-2022 om 00:47

Ik zag deze transfer niet aankomen. Wat gegoogled. Musampa zou slechts 1.79m zijn. Lijkt me te klein voor een centrale verdediger. Maar ik laat me graag verrassen. Sverko en hij zullen het moeten uitvechten wie er linkscentraal achterin komt te spelen. Sverko vind ik niet echt een goede verdediger. Dus ik geef Musampa een goede kans. Mooi dat er geen transferkosten voor deze jonge speler betaald hoeven te worden. Een goede manier om zo spelerskapitaal te genereren.

Metworst23-04-2022 om 08:50

Welkom Nordin, je hebt je namen, talent en opleiding mee. En nu bij deze geweldige club tot volle wasdom komen. Succes.

boertje23-04-2022 om 21:51

Wat speelt die Issa kalon een lekkere wedstrijd tegen psv! Transfervrij eind van seizoen bij Cambuur, wellicht iets voor Groningen?? 

Heiky23-04-2022 om 22:40

Volgens mij had Grunn hem eerder al op de korrel maar of dat nog zo is weet ik niet. Geloof dat hij in het verleden te duur was ofzo.

Metworst23-04-2022 om 23:43

Ging dat niet over Bangura? Mocht Kallon al op de radar zijn en transfervrij, zullen ze wel een poging wagen.

Bangura in beeld bij Engelse clubs, dan is hij niet meer bereikbaar voor ons. 

Holwierde25-04-2022 om 17:02

Issa Kallon ruilen met Patrick joosten .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!