Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Heracles Almelo

Door Sven Heikens 7 reacties

De laatste loodjes van de competitie staat op het punt van beginnen. De periode waarin de prijzen verdeeld gaan worden gaat voor FC Groningen zondag beginnen, met eerst een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, het team van onze aankomende trainer: Frank Wormuth.

FC Groningen

FC Groningen begint aan het laatste Eredivisieblok als achtste, de ploeg die aan het eind van de rit recht geeft op de play offs Europees Voetbal, maar de concurrentie zit de FC in de nek, met Go Ahead, NEC en Heerenveen als voornaamste concurrenten.

Trainer Danny Buijs moet het zondag stellen zonder Tomas Suslov, die naar verluidt nog enkele weken eruit ligt, Hoekstra en Balker (die dit seizoen niet meer in actie komen) en Kasanwirjo, die voor zondag geschorst is. De plek van Kasanwirjo zal worden ingenomen door Bogarde. Verder zal Irandust in de basis starten, ten kostte van Abraham.

Vermoedelijke opstelling: Leeuwenburgh; Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer; Bogarde, Duarte; Irandust, De Leeuw, El Hankouri; Strand Larsen

Heracles Almelo

De gasten uit Almelo kennen een iets stroever seizoen dan voorgaande jaren. De ploeg van Wormuth wist zich afgelopen seizoenen vrij eenvoudig door de Eredivisie heen te spelen met soms zelfs nog kansen op play offs Europees Voetbal. Dit seizoen loopt het net allemaal iets stroever in Almelo, want met name voorin heeft de ploeg het dit seizoen erg lastig. Zo mist Heracles Sierhuis en Azzaoui al geruime tijd door blessures.

Komende zondag zullen daarnaast ook keeper Blaswich en middenvelder Kioumortzoglou niet beschikbaar zijn. Wormuth kan wel beschikken over verdediger Mats Knoester en spits Samuel Armenteros. Ook zij waren door een blessure afwezig, maar lijken er dus zondag weer bij te zijn.

Sergio Padt

Speciale gast zondag in Euroborg is onze oud keeper Sergio Padt. Afgelopen zomer koos hij na liefst 259 officiële wedstrijden voor een avontuur bij het Bulgaarse Ludogorets. Mede door corona en de lege tribunes was er niet eerder de mogelijkheid om afscheid te nemen, maar Sergio Padt zal komende zondag alsnog afscheid nemen van het Groningse publiek. 

 

Reacties:
Herman Badkuip22-04-2022 om 20:22

Nog vijf finales voor het team van trainer Danny Buijs, eerst zondagmiddag Heracles Almelo thuis, een kennismaking met de nieuwe trainer Frank Wormuth in de Euroborg! Daarna nog uit tegen RKC Waalwijk, thuis tegen Sparta Rotterdam, uit tegen FC Twente en tenslotte thuis tegen SC Cambuur! Zal er om spannen of FCG uiteindelijk de playoffs gaat halen....Jammer dat Nana Kasanwirjo zondag geschorst is voor de wedstrijd tegen een lastige tegenstander als Heracles Almelo. Ben benieuwd naar het optreden van Bogarde en Irandust, hoop dat zij ons zondagmiddag positief gaan verrassen. Ga uit van een kleine overwinning als alle spelers van FC Groningen er volledig voor gaan! Met de kwaliteit van het team én de steun van het thuispubliek moet een overwinning toch mogelijk zijn.....Ga voor het eerst met mijn kleinzoons Sven en Gijs op de Koemantribune naar een wedstrijd van FC Groningen kijken!

Marco22-04-2022 om 22:27

Groningen zal vol energie moeten spelen. Vooral veel voorzetten vanaf de flank op Larsen en De Leeuw. Tegen NEC scoorden we zo 4x.

Met Irandust en Boogarde er bij op het middenveld hebben we hier ook veel voetbal. 

Euroborg22-04-2022 om 22:57

Heb eigenlijk wel een goed gevoel over de wedstrijd van zondagmiddag tegen Heracles Almelo....Met het sterke middenveld [Bogarde-Duarte-Irandust-Hankouri] moet het spitsenduo Strand Larsen en de Leeuw goed aangespeeld gaan worden én goals gaan scoren! Wel jammer dat Kasanwirjo en Suslov er niet bij kunnen zijn vanwege schorsing en blessure....Je hoort niets meer over Daniël van Kaam, zal zijn rol helemaal uitgespeeld zijn? Toch zonde van zo'n talentvolle voetballer......

A Matter of Honor23-04-2022 om 15:08

Daniël van Kaam heeft, op z'n zachtst gezegd, heibel gehad met de trainer, en dus geen lieveling van Danny Buijs. Ja, en dan weet je het, dan ben je uitgerangeerd bij deze rancuneuze trainer. Dat zal de reden zijn dat deze speler niet meer in het plaatje vorkomt. Jammer want het is een speler die je best kunt gebruiken in dit team.

appie happie23-04-2022 om 17:32

Mooi dat Buijs gaat.Kunnen we volgend seizoen mooi opnieuw beginnen.

Fris bloed moet gewoon om de zoveel tijd..

Hoop dat Duarte het waar kan maken wat hij allemaal roept..Showtime!!!

Helaas kan er morgen niet bij zijn...zal onderweg op de hoogte blijven..

kees23-04-2022 om 19:34

@ Appie Happie:

Ik kan mij niet voorstellen dat Duarte "een show" gaat geven zonder jouw aanwezigheid... is hetzelfde als een intocht van Sinterklaas zonder paard !

 

Verder is natuurlijk Ajax weer aan het zwijnen:  0-1 tegen NEC in  de 88ste minuut!

Verder.... komt Padt in zijn tradiotionele gele keeperstenue ?? ( dan valt ie lekker op ),  vraag het m zelf even op facebook, OK ?

appie happie23-04-2022 om 20:16

Kees ik zit in Allemania ...  Leipzig om precies te zijn..wellicht morgen terug...kan ook maandag worden..dus..Duarte moet het ff zonder mij doen..lukt vast wel.

2-1  

kees23-04-2022 om 21:35

Allemuh-machies !.. da's een eind weg... met de auto of vliegen?... -wat drinken ze daar: bier!, toch zeker?  of ook Weisswein?

kees23-04-2022 om 22:00

RB Leipzig (3e plaats Bundesliga ) heeft vanmiddag thuis verloren van Union Berlin ( 1-2 ).  leuk spelertje meenemen naar Grunn , Appie?

appie happie23-04-2022 om 23:08

Auto Kees    7 uur rijden...

no guts no glory23-04-2022 om 22:33

Padt gaat lekker bij ons staan op de Z side. Bij de harde kern. Morgen collecte op Z side voor de sfeer acties. Misschien nog een collecte erbij voor de terugkeer van Padt. Betrouwbare keeper die we wel missen. 

Herman Badkuip23-04-2022 om 23:01

De uitslagen van de wedstrijden van vanavond zijn gunstig voor FC Groningen....concurrenten om plek 8 pakken géén punten! NEC Nijmegen verliest van Lucky Ajax met 1-0, Heerenveen verliest in Alkmaar van AZ met 2-1 en Cambuur verliest thuis in Leeuwarden met 2-1 van PSV! Als FC Groningen zélf morgenmiddag Heracles Almelo verslaat én Go Ahead verliest punten tegen Fortuna in Sittard, dan staan wij er nóg beter voor in ronde 31! Nog maar even afwachten hoe 't morgen loopt.....

kees23-04-2022 om 23:24

@Herman:

Ik gun je met jouw eeuwig optimisme!, dat je gelijk krijgt...waarom ook niet, want ook Buys zal een overwinning als morele opsteker zeer graag willen.  't blijft voetbal...dus onvoorspelbaar.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!