Terug

Deel deze pagina:

Ideeloos FC Groningen verliest opnieuw van Heracles Almelo

Door Redactie 33 reacties

Onder luid applaus en uitbundig gejuich nam oud doelman Sergio Padt voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van het publiek. De weersomstandigheden waren prima, het stadion behoorlijk geuld, en de sfeer was prima. Kortom alle voorwaarden aanwezig voor een lekkere voetbalmiddag... Maar het liep anders dan gehoopt. FC begon met veel inzet aan de wedstrijd. Het kwam halverwege de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Laursen maar was niet bij machte om wat terug te doen.  

eerste helft
Een ijverig en hoog druk zettend FC op jacht naar een snelle openingsgoal kenmerkte zich het eerste kwartier. Er kwamen bijna mogelijkheden voor De Leeuw en Strand Larsen. Voor de rest gebeurde er voor de doelen vrij weinig. 

Namens de gasten produceerde Fadiga een doelpoging dat wegdraaide en naast zwabberde. Halverwege het eerste bedrijf leed (update) Bogarde balverlies. Een uitgespeelde aanval van Heracles volgde met Laursen als eindstation die Leeuwenburgh kansloos liet, 0-1. Aan de overkant van het veld werd De Leeuw in steling gebracht die uithaalde en kennismaakte met het been van een tegenstander.

Op de speelhelft van Groningen liet Dankerlui zich verrassen. Roosken was weg en kegelde hard naast.

Wat er met Te Wierik (die geblesseerd leek) aan de hand was bleef even ongewis. De verdediger gebaarde na blessurebehandeling niet gewisseld te willen worden maar bleek uiteindelijk niet verder te kunnen. Zelfs Van Hintum duwde Te Wierik naar de grond. Sverko werd ingebracht. Een vrije trap op het doel van de Groningers werd ternauwernood gered door Leeuwenburgh met hulp van de lat. Op slag van rust draaide een voorzet van El Hankouroi voorlangs het doel van Bucker.

tweede helft
Abraham en Van Kaam maakten hun opwachting voor El Hankouri en Bogarde. Irandust leek snel op weg naar de gelijkmaker maar verslikte zich in overtal en kwam ten val. In een andere situatie stuitte Strand Larsen op Bucker. De Groningers werden bovenliggend, uitgespeelde kansen bleven uit.

Uit een spaarzame Almelose aanval moest Leeuwenburgh een redding verrichten op een inzet in de korte hoek. De hoekschop die volgde leverde uiteindelijk een vrije kopkans op dat naast ging. Op de speelhelft van Heracles pakte Bucker een laag in geschoten bal van Meijer. Met nog een ruim kwartier te gaan bracht Buijs zijn laatste twee wissels in. Van Hintum en De Leeuw werden naar de kant gehaald voor Ngonge en Postema.

Doelman Bucker moest gestrekt op een goed ingeschoten bal van Abraham. Voor de rest werd de doelman nauwelijks op de proef gesteld.

Er kwamen nog drie minuten bij, ook daar gebeurde vrij weinig meer.

Door deze nederlaag ligt de strijd om plek 8 volledig open. Go Ahead Eagles dat later in de middag op bezoek gaat bij Fortuna Sittard, zal bij winst deze plaats overnemen. Het aankomend weekend gaat FC Groningen op bezoek bij RKC. Het is te hopen dat er weer eens winst wordt geboekt want bij opnieuw een nederlaag zou het seizoen wel eens als een nachtkaars uit kunnen gaan...

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer, Irandust,  Duarte, De Leeuw, Bogarde, El Hankouri, Larsen

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Fadiga, Rente, Knoester, Roosken, Schoofs, De La Torre, Hoogma, Laursen, Bakis, Ouahim 

Reacties:
alexvl24-04-2022 om 16:44

Van de laatste 9 wedstrijden tegen Heracles er 7 verloren.

Blij dat ik F1 heb gekeken. PO dit jaar? Echt niet.


Dijk24-04-2022 om 17:20

A Matter of Honor24-04-2022 om 16:49

Ook bij winst bij RKC gaat dit seizoen als een nachtkaars uit.

kees24-04-2022 om 16:51

@ AMOH

Het venijn zit ( bij FC G ) niet in de staart ( van het seizoen.  De spelers geloven het wel,  missen iedere overtuiging, en ergerlijk wat nou bij zo'n uitgelezen kans ( mooi weer, thuiswedstrijd, eigen publiek erbij ) 

Ik zou bijna denken dat er ( net als bij die wilde staking op Schiphol,  gisteren ) een opzettelijke risicoloze houding van de spelers achter zit: 

"laat ons lekker op vakantiie gaan" ( in plaats van juichen" ). en alles easy"..niks geen Europesse PO-ffs en -voorrondes.

Buys, bedankt en niks meer zeggen nou  !

Fan op afstand24-04-2022 om 16:56

Nog 4 keer lekker ballen,  PO vergeten,  bezem pakken en heel goed vegen en dan met goede moed richting nieuwe seizoen. 

kees24-04-2022 om 17:07

ja:  met die bezem mag Buys met z'n lievelings-spelers .... samen onder de douche mee afrossen...sjomp 

A Matter of Honor24-04-2022 om 17:20

Ach Kees, van mij kreeg hij geen bezem maar een briefje van 50 euro, maar dan moet hij nu wel als de gesmeerde bliksem uit de Euroborg verdwijnen, incluis zijn lievelingetjes. 50 euro, meer is die onbenul nog waard.

Groen hart24-04-2022 om 17:02

Is er nog wel een klik tussen Buijs en de spelers ?

hermank196924-04-2022 om 17:09

Makkelijk antwoordt, NEE!

Je zag het duidelijk bij Ngonge.

Metworst24-04-2022 om 17:32

En ook bij van Hintum

Alf24-04-2022 om 17:17

Halverwege het eerste bedrijf leed Kasanwirjo balverlies Dit was Borgarde die wat wij mij betreft geen contract verdiend heeft bij de FC. Eerste helft begonnen we met veel passie, maar dat ebte weg. Teveel balverlies op eigen helft waar uiteindelijk ook uit gescored werd. Tweede helft was een stuk beter. Hadden wat pech met ballen in de 16 van Heracles die steeds net verkeerd vielen. Lichtpuntje is wat mij betreft Abrahams. De verdedigers van Heracles hadden weinig grip op deze behendige speler.

Vooraf was dit een 50-50 wedstrijd. Gelijkspel was op zich wel gerechtvaardigd geweest. De scheids liet viel toe (ook regelmatig in ons nadeel), maar dat heb ik liever dan dat hij de wedstrijd kapot fluit.

Groen hart24-04-2022 om 17:20

Abraham ??? Omg 

Bayern 24-04-2022 om 17:19

Heerlijke wedstrijd gezien. F1 welteverstaan. Groningen was zoals gebruikelijk weer als een kip zonder kop. Hebben geen enkel idee waar ze mee bezig zijn. Geen patroon, geen idee zoals eigenlijk alle wedstrijden onder Buijs al 4 jaar lang. Waar trainen ze in godsnaam op? Ik kan er alleen maar om lachen vroeger was ik ziek van een verlies, zeker op een lamlendige manier als vandaag. Het kan me sinds Buijs trainer is al niks meer schelen. 

A Matter of Honor24-04-2022 om 17:26

En dan durven ze ook nog te roepen dat de" hut" vol moet. Met zulke wedstrijden jaag je de mensen de Euroborg uit.............belachelijk!!!!

m o i24-04-2022 om 18:03

Inderdaad, in de aanloop naar een nieuw seizoen hoor je aan klantenbinding te doen, maar op deze manier jaag je de mensen de tent uit 

Marco24-04-2022 om 17:28

Beschamend. Er is geen aanvalsplan. Dan moeten spelers als el Hankouri en Irandust zelf iets verzinnen en gaan ze eindeloos pingelen. Irandust moet ook als aanvallende middenvelder worden opgesteld ipv rechter aanvaller. Inbreng van beide spelers was niks. Kunnen beter gaan zaalvoetballen bij Leekster Eagles. 

Na het verlies tegen Ajax en Hveen verwacht dat het elftal vol vuur zou gaan aanvallen. 

Enkel Buijs maakte zich langs de lijn druk. Elftal was lamlendig.

appie happie24-04-2022 om 17:40

Gelukkig heb ik afleiding genoeg..de Fc heeft mij niet kunnen pakken..tegen Ajax ben ik nog wel geweest.Ik ga dit seizoen niet weer..kost me een middag 2 uur reistijd..

En dan zien we in aug. Wel weer..

Nee ik zeur niet,maar t heeft zo weinig zin..

Zeeman24-04-2022 om 18:22

Dit was bij far de slechste wedstrijd dit jaar van de fc, mijn god wat was dit slecht en lamlendig en volgens mijn zijn er een paar kleurenblind, want de bal nr dezelfde kleur brengen lukt niet erg.

Tikkie terug, tikkie breed en dat ging meestal nog mis ook, geen fatsoenlijke voorzet gezien, ze krijgen de bal gewoon niet normaal voor de goal.

Begrijp gewoon niet wat Hankouri in de basis doet en de Leeuw is het ook helemaal kwijt, die loopt er verloren bij.

Het is een godswonder dat we nog steeds 8e staan, maar eigenlijk hebben we niks te zoeken in de PO.

We mogen nog blij zijn, dat we genoeg punten hebben om niet in de gevaren zone te belanden.

A Matter of Honor24-04-2022 om 18:56

Ik heb het orakel uit Delfzijl nog niet gezien................Brummie komer maar es in met onnavolgbare analyses.

BROMBEER24-04-2022 om 19:25

Niks in de playoffs te zoeken, met laf inspiratieloos voetbal. Maar het voetbsl van heracles beloofd ook niet heel veel goeds,  ben ik bang. 

Rob197024-04-2022 om 20:07

Misschien heeft Brummie wel dezelfde gedachte als die van mij, heeft het nog wel zin. Voor mij waren de positieve punten al jaren weg, maar voor Brummie nu ook toch wel. De positieve punten komen met Buijs toch nooit naar voren. Een trainer die als analyse aangeeft, dat er niet genoeg kwaliteit in de selectie zit, wil alleen maar schoppen naar de TD, en zijn eigen zwakheden verbloemen. Al gaf hij wel aan wat zijn zwakte is. De spelopvatting tegen mindere tegenstanders met hoog druk zetten geeft geen resultaat meer, omdat de tegenstander met 5 verdedigers spelen en Groningen niet de kwaliteit heeft om er door te komen, aldus Buijs in het interview bij TVNoord.

Als je dit nu pas weet, (ben je een tobtrainer), dit laat Groningen al jaren zien, en ook vandaag heeft hij hier tactisch geen antwoord op. Buijs kan nog steeds niet een elftal tijdens de wedstrijd omzetten om weer de bovenliggende partij te worden. Vandaag klopte er ook weer helemaal niets van, en na het wisselen werd het nog veel beroerder. Als je Duarte in de laatste fase de opbouw laat verzorgen door Duarte vanuit de rechtsbackpositie en hierdoor Dankerlui als meer middenvelder laat spelen, denk ik, hoe verzin je dit?

in hetzelfde interview, Bogarde afbranden, dat hij weet dat hij niet goed genoeg is, waarom stel je hem dan op? Je kunt ook direct met van Kaam beginnen. Maar Van Kaam, past niet in zijn pulletje, om kotsmisselijk van te worden. Hankouri, die laat het wekelijks zien, als Buijs een beetje verder had gekeken dan alleen de ijver van Hankouri, dan had hij geweten dat hij wekelijks bagger laat zien, ook vandaag ook weer.

Het diskwalificeren van je selectie en public, is een zwakte bod, van deze “amateur” trainer. Hij heeft geluk dat Fledderus op zijn tong bijt, want anders had hij al lang thuis gezeten. Voor ons als fans nog even doorbijten, nog 4 wedstrijden te gaan, en het kan alleen maar beter worden. 

Dijk24-04-2022 om 20:15

Volgende week tegen RKC de volgende nederlaag Rob deze Buys krijgt dit elftal niet meer aan het voetballen na de nederlagen tegen 020 Hveen en Heracles.  Nee Buys hoort Hankouri af te branden zijn grote vriend die hem in de steek liet. 

A Matter of Honor24-04-2022 om 20:43

Ik zit het hele seizoen al tegen deze trainer aan te schoppen en te beweren dat dit fguur echt niet geschikt is een club als FC-Groningen naar een hoger plan te tillen. Ben door de "positieven" heel vaak voor rotte vis uitgemaakt maar dezelfde "positieven" zien nu eindelijk in dat ik al die tijd gelijk heb gehad. Danny Buijs had voor de aanvang van deze competitieronde 2021/2022 al de straat op geschopt moeten worden. Heb niet veel krietiek op Mark Jan Fledderus maar hier heeft hij duidelijk een steek laten vallen, maar kan het nog herstellen door NU die schreeuwlelijke grootbek de Euroborg alsnog uit te schoppen.

Rob197024-04-2022 om 21:18

Buijs heeft het al lang niet meer, ik denk dat Fledderus hem zwaar gematst heeft en misschien wel juist aan een tussenjaar heeft gedacht met Wormuth in zijn achterhoofd. Nu heeft het alleen ergernis gekost, zonder financiële schade. Ik mag dan ook hopen dat ook Arts zal verdwijnen, en er een volledig nieuwe staf komt, met aanvulling vanuit de club. 

Nachtwacht24-04-2022 om 20:30

Wat een waardeloze scheids vandaag... arrogant mannetje met vreemde beslissingen. Vooral richting einde tweede helft.

Er waren vandaag een aantal die het niet hadden, maar ik maak me ook zorgen om de chemie tussen spelers onderling en tussen spelers en trainer. Het gedoe rond Te Wierik, het gedoe rond van Hintum, het gedoe rond Ngonge...

De Leeuw had vandaag geen beste dag en het lijkt er steeds meer op dat de beslissing om van Hintum te bedanken een goede is. Elke bal naar hem wordt even aangenomen, even rond kijken, klein tikkie opzij en overspelen. Tempo is daarmee te laag. Sverko deed dat beter (en vooral iets sneller). Dankerlui soms een hele knappe actie (vooral eerste minuten van de wedstrijd) en vervolgens weer een grote fout. 

Irandust liet zien dat hij wel balvast is en ook goed kan dribbelen. In een andere rol kan hij de revelatie van de eredivisie worden.
Met uitzondering van Abraham voor Mo, was geen enkele wissel een verbetering. 

Doodzonde dit... het staat zo dicht bij elkaar, dat je ook zo 4 plaatsen lager staat

Interview van Wormuth, na de wedstrijd was leuk om te zien

kees24-04-2022 om 21:25

Ik heb lang gewacht om niet in herhaling te vallen... na zo'n verlies- thuis in Euroborg - is er natuurlijk ook kritiek van supporters op het matige spel.  

Het valt mij wel op dat de spelers in de pers in "de verdediging "zijn, als er vragen worden gesteld.  Te Wierik had voor zichzelf en de buitenwereld  een panklare analyse hoe het afgelopen jaar na zijn terugkeer was verlopen.   Er was volgens hem alleen maar verbetering in zijn spel te zien  jammer van die 8 weken geblesseerd, enz. enz.

    denken ze nou echt dat we niet zien wat voor matig niveau hij * Te Wierik,  laat zien?

Van Hintum heeft ook een probleem als ie onder druk komt er eruit moet voetballen, de bal inspelen.

 Over het middenveld:  dat heeft Groningen niet

Over de aanvallers:  wie kan er voorin nu tevreden zijn over zichzelf behalve Strand Larssen?

Over de trainer:  dekt zich in door te wijzen naar  alle clubs die onder AZ staan t/m laatste 4, ongeveer van ongeveer hetzelfde niveau zijn...zoals Buys beweert. 

wie. dwz.welke speler,   heeft er dan nog WEL? vertrouwen in de wedstrijd en in ..zichzelf ?  ik zie het nergens  terug !

Stadjer8124-04-2022 om 20:43

Wat ik niet begrijp, je speelt thuis, je bent allang veilig (in theorie niet, met 10 punten en 4 duels, maar dat gaat nooit gebeuren), je kunt alleen nog winnen dmv. playoffs halen. En Buijs vertrekt en zal zich ook willen laten zien?

Waarom speel je dan niet volle bak vooruit? Wat maakt het nog uit als je handbal scores krijgt? FC Groningen heeft een betere selectie dan Heracles. Staat hoger geklasseerd. Maak er leuke wedstrijden van, krijg er 2 of 3 om de oren en scoor er zelf 4. Zo'n zaadpot zorgt toch niet voor klantenbinding?

 

Serieus, waarom die tikkies terug terwijl er eigenlijk allang geen druk meer is? 

Herman Badkuip24-04-2022 om 22:11

Heel jammer dat vanmiddag veel spelers van FC Groningen niet de juiste motivatie en strijdlust hadden om er een spannende pot voetbal van te maken! FCG speelde vanmiddag inspiratieloos, alsof ze nergens om speelde...Tegenstander Heracles was zich goed bewust van hun penibele situatie op de ranglijst en vocht voor elke bal! Lijkt wel of geen enkele ploeg gaat voor plek 8, want naast FCG verloren ook alle directe concurrenten hun wedstrijd in deze 30ste speelronde....Duidelijk werd ook de belangrijke rol die Neraysho Kasanwirjo speelt in het team van trainer Danny Buijs, want zonder hem zakt het spel van FCG naar een bedenkelijk niveau! Ondanks de terechte nederlaag van FCG hebben mijn kleinzoons Sven en Gijs toch genoten van de hele ambiance in de Euroborg. Maar opa Herman gaat dit seizoen niet meer naar de Euroborg....misschien naar de play-off wedstrijd tegen AZ in Alkmaar in het sfeervak bij de echte supporters van FCG? Tis toch niet te bevatten, dat het team van Buijs nog altijd meedoen in de strijd om plek 8.....Volgende week zondag tegen RKC doet Nana gelukkig weer mee en misschien Tomas Suslov ook weer? 

Dijk25-04-2022 om 06:10

Volgende week gewoon nederlaag tegen RKC Groningen niks te zoeken in de play offs Buys maakt er een zooitje van. Buys over zijn spelers veel haalden het niveau niet week in week uit zelfde praatje. Bogarde v Kaam Irandust Nygonge er is geen bereidheid meer om ervoor te gaan!! 4 clubs waar tegen Groningen nog moet spelen zullen een voor een de zwakte laten zien bij Buys zijn opstelling door week in week die prutser van een Hankouri op te stellen ipv een speler die er volgend seizoen ook is. Leg aub je trainerschap neer Buys en neem Hankouri ergenis mee. Zet de laatste 4 wedstrijden Arts maar voor de groep MJF. NOOIT kijkt Buys in de spiegel doei sterkte bij je volgende club. 

 

Marco25-04-2022 om 11:11

Wat een geklaag op Buijs op het forum. Ditmaal lag het toch echt aan de spelers zelf dat we verloren. Zelfs een hoekschop wordt nog over alle spelers heen getrapt. Voorzetten in de tribune etc. 

De Leeuw en Larsen hebben geen bruikbare bal in de 16 gekregen, dan verlies je. 

Dijk25-04-2022 om 11:27

En wie zet het elftal neer en traint elftal? Toch echt Buys en dit gaat al jaren zo Marco of ben jij Danny Buys? Zou toch wat zijn dat Danny hier ook op dit forum zit vraag heb je een spiegel? 

Rob197025-04-2022 om 11:40

#Marco, zie hieronder mijn bevindingen over de bruikbare ballen in de 16, ze zijn er wel geweest, maar ze komen van grote afstand, een makkie voor Knoester en Co, en de ingooien van van Hintum, zijn er ook vele malen geweest, maar als dit je tactiek is, dan ben je als trainer erg beperkt, en dat hij erg beperkt is, dat is inmiddels wel bekend. Dat hij bij bijna geen enkele club wordt genoemd, dat zegt wel iets, of zijn zaakwaarnemer laat blijken dat hij niet beneden de top 8 van Nederland wil spelen, en daarom graag naar een club in het buitenland wil. Maar het kan zijn, dat hij niet zo goed in de markt ligt.

Rob197025-04-2022 om 11:35

Na bijna 24 uur daalt de frustratie, en wordt het beeld steeds realistischer, en dan komt bij mij toch wel naar boven, hoe het mogelijk is, dat er gisteren een ware wanprestatie is geleverd, door zowel de spelers en technische staf. Spelers die geen bal over 2 meter naar elkaar kunnen passen, spelers die hopeloos rondlopen en zelfs niet met elkaar kunnen combineren. Een tegenstander die met 5 verdedigers speelt en een vol middenveld, kan op geen enkel moment in gevaar gebracht worden, er wordt niets gecreeerd. Spelers die wel heel apart reageren als ze gewisseld worden. Kortom een onsamenhangend geheel. Ze speelden alsof het de laatste wedstrijd van een voetbaltoernooi was, met als prijs een ijsje of een bekertje ranja. Om een beetje in de kinderachtige sfeer te blijven, wat wel bij onze trainer past.

Hoe dichter bij het eind, hoe erger het wordt, iedere week wel weer een nieuw riedeltje aan excuses om je eigen onmacht en kunde te verbloemen. Als je in de pers roept, "als je spelers moet opstellen, waarvan ik (Buijs) weet dat ze het niveau niet aankunnen", ben je geen knip voor de neus waard. Bogarde speelde niet lekker, maar daar waren er nog 9 van. Maar misschien ligt het ook aan de opdrachten die hij ze heeft meegegeven. Heracles had buiten hun eigen stadion 1 wedstrijd gewonnen, met een handvol goede voetballers, dan was de wanvertoning van gisteren niet te verhalen op dit soort spelers. Als je als trainer niets beters kunt verzinnen, dan vanaf 15 meter over de middenlijn, maar een voorzet te geven, of lange bal naar de aanvallers, dan ben je toch echt beperkt. Hoog druk zetten, maar waarom?, als je er niets mee kunt.

"Onervarenheid en allemaal nog zo jong", het jongste gemiddelde hebben wij al weken niet meer, van Hintum, Te Wierik, de Leeuw, Irandust, Duarte, Hankouri, Dankerlui, leeuwenburg, dus grote onzin. 

Kasanwirjo valt weg, en nu wordt dat ineens de reden dat het niet loopt in het elftal, terwijl hij in de weken schreeuwt dat ze te onervaren en wisselvallig zijn, hoe krom wil je het hebben.

"Vanaf de volgende wedstrijd zal ik een ander systeem moeten toepassen om de tegenstander niet achterover te laten leunen", daar kom je als trainer een beetje laat achter, door dit soort stomzinnig voetbal heeft Groningen al veel meer punten laten liggen, met een amusementswaarde van 0.0.

Zat gisteren de hoofdtribune, met de potentiele sponsoren lekker vol, vertoon je dit soort voetbal, echt onbegrijpelijk. 

Misschien is het voor Buijs een idee om nog eens de 75 van Cruijff te bekijken, daarin zitten enkele voetbalgrootheden, die uitleggen hoe je met spelers moet omgaan, en hoe je een elftal kan laten renderen. En dat geldt voor ieder niveau. 

En soms moet je maar denken, het is zoals het is, en hopen op een betere toekomst, deze erfenis is nog vanuit de tijd dat er totaal geen financiele middelen waren, en dat is met de huidige directie inmiddels verbeterd, en hoop ik dat wij niet weer in deze hopeloze situatie komen, want wat er dit jaar gepresteerd is, dat had iedere trainer gepresteerd. Zelfs wij als "beste stuurlui" hadden dit gepresteerd. 

 

Dijk25-04-2022 om 11:45

Mooi verwoord Rob. 

campesino25-04-2022 om 12:05

Je hebt helemaal gelijk. Maar dan moet je je ook afvragen waarom.  De klik met de trainer is de al lang niet meer. MJF had buijs met de kerst moeten vervangen. De spelers gasn niet meer voor hem door het vuur. Mooi leermomentje voor MJF. Verder als ik het zo lees, is er ook veel ruis op de achtergrond. Het lijkt erop dat er schoon schip wordt gemaakt met allerlij trainers en zelfs tema manager. Lijkt me een goede zaak. En dan zijn er veel spelers die ( moeten) vertekken en het niet meer op kunnen brengen. Wat dat betreft lijkt het me een goed idee om spelers die hier volgende jaar niet meer spelen, niet meer op te sellen ( alleen in nood). Dus van hintum, el hankouri, bogarde, dankerlui, lekker banken. En wat mij betreft maar jeugdspelers opstellen. We zijn toch al veilig en europees voetbal wordt niks. 

En tot slot worden kansanwirjo en suslov natuurlijk node gemist, want dat zijn wel een vd weinige spelers die een beetje gif in het spel hebben

kees25-04-2022 om 13:24

@Rob1970:

 

Heel genuanceerd eigen commentaar, maar toch ook veel herkenbaar voor mij ( en anderen? )

Als je naar de kop van dit item kijkt :  Idee-loos FC Groningen,  dan vat de redactie al een heleboel samen.

FC Groningen voetbalt bij Buys om niet te verliezen,  ...maar wéér een onnodig verloren wedstrijd, terwijl er amper een schot op doel kwam van onze aanvallers... Dat hebben we veel vaker gezien.

Fräser ( Sparta ) gaat 4 wedstrijden voor het einde can de competitie vervroegd weg vanwege geruzie met directie om assistent.  Nou stond zijn vertrek al eerer vast hij einde seizoen zijn vertrek al aangekondigd, ...feit blijft dat Sparta er slecht voorstaat...nogal verdrietige ontwikkeling bij die club daar.

Vergelijk dat met FC Groningen : Hoe comfortabel zit Buys hier op zijn zetel, met nu een tussentijdse plaats ranglijst van 8 ( tot 12 ) (ondanks dat ook hij weggaat ) en als hij niet europees POffs haalt?  En hoe kwalijk kan je onze trainer nemen aks er niet beter wordt gevoetbalt, dat er geen leider is, dat sommige spelers blijkbaar een lange neus trekken??.. en de trainer in de nabeschouwing van Heracles-wedstrijd publiekelijk opeens oppert om nu,  op 't laatst van het seizoen,  een "meer verdedigend systeem" te gaan spelen ??  moeten "wij dat dan" uitmaken?? , 

                             neem zelf de verantwoordelijkheid, trainer !! en ga liever weg, als je het niet meer weet ! 

We worden als FC Groningen-supporters , denk ik, in de maling genomen, en dat steekt mij nog het meest...

 

 

b.raatjes196625-04-2022 om 11:54

Ik vindt niet dat borgarde alleen de schuld had..er was geen assistent genoeg hij moest door 4 man heen en dat weet je als je geen steun krijgt van je meedenken spelers waar was ter wierik waar was de andre spelers 

b.raatjes196625-04-2022 om 11:57

Dan is het voor borgarde ook heel moeilijk voetbal dan moet je als verdediger er staan maar die grepen ook verkeerd in KASANWİRJO mis dan wel in deze wedstrijd en SUSLOV wordt ook gemist

Bas3825-04-2022 om 12:10

Seizoen snel afsluiten graag elke week weer kapot ergeren voetbal niet om aan te zien dus ploy off heb je niks te zoeken 

Tanner05025-04-2022 om 13:00

Ik zou het schitterend vinden als Wormuth Ngonge volgend seizoen wel aan het voetballen krijgt

BROMBEER25-04-2022 om 13:33

Gaat hem.niet lukken, kan super goed voetballen, maar een kutmentaliteit. Snel afscheid nemen 

Nevinsrow25-04-2022 om 13:34

Ik kijk regelmatig even naar de reacties op dit forum en af en toe post ikzelf ook wat. 

Het valt mij op dat de verwachtingen bij vele forumleden hoog zijn en dat er moeilijk kan worden omgegaan met verlies en matig/slecht spel van de FC. Accepteer nu eens dat we FC Groningen zijn en dat we van iedereen kunnen winnen en kunnen verliezen. Niks meer, niks minder. Wee wat realistischer en ga achter de ploeg, trainer en technische staf staan. We kunnen heel leuk voetballen, maar we kunnen ook ongelooflijk prutsen. Dat is FC Groningen al jaren. Wanneer het er een seizoen is wanneer we meer wedstrijden goed en leuk voetballen, worden we vijfde of zesde en wanneer het wat slechter gaat worden we negende of tiende. Zo.is het al jaren en ik denk dat het ook nog wel even zo blijft

Rob197025-04-2022 om 14:55

Helaas zijn wij een ploeg, die niet leuk voetbalt, en onnodig punten verspeelt tegen veel mindere ploegen. De verwachtingen zijn echt niet te hoog. Als je de ingevulde ranglijstjes aan het begin van het seizoen ziet, waren bijna alle experts er over eens, dat Groningen na de traditionele betere ploegen zou moeten kunnen eindigen, en dat was niet onrealistisch. De zaadpot van gisteren gaf toch volledig aan waarom er niet gewonnen wordt, erg slecht veldspel, met een onlogisch veldbezetting en tactiek. Het verschil met plek 12 is niet zo groot, en wij hebben zelfs op de nominatie gestaan om door te zakken naar plek 16, maar door een nawinterssprintje is ons deze afgang bespaard gebleven. Je kunt het PSV, Ajax en Feyenoord wel moeilijk maken en ook punten afsnoepen, dat kun je niet met een matige selectie, dat lukt je alleen met een offday van de tegenstander of door eigen kracht. Ik vind nog altijd dat er genoeg kwaliteit in deze selectie zit.

 

Bas3825-04-2022 om 16:49

Ben het met je eens als er strijd gelevert word iedereen zijn best doet maar dat zie je totaal niet soms is het gewoon om te janken dus dan kan je ook niet verwachten dat iedereen maar aardig en positief blijft soms gewoon een schande hoe ze staan te spellen 

kees25-04-2022 om 20:31

 @ Rob

 Het is niet mathematisch te benaderen, dat voetbal, zeg maar de waarom vraag en de vragen over opdrachten en uitvoering van tactiek enz. door de trainer is SPORT,  dwz. moet worden geÏnterpreteerd als kunstige lichaamsbeheersing.

Net zo onduidelijk is het dat tot de laatste snik er ( ook hier:) op BM , volgers zijn die Buys een prima trainer vinden; noemen hem jong en onervarenh, maar met een imposante staat van dienst bij FC Groningen.  Dat op zich is onwaar, want na de bijna 4 jaar trainerschap periode mag je verwachten dat deze trainer weet wat ie doet, en ook weet hoe hij de tegenstander moet bestrijden. Over de prestaties kan de club niet klagen, maar er zijn meer exponenten te noemen waarom een trainer slaagt bij een club

Ik heb zo hier mijn eigen gedachten over...  misschien krijg ik later geen gelijk, maar wat Rob1970 en anderen over Buys  schrijven, dat is bij mij als eerste op: een sportman met beperkt  menselijk inzicht en met nog veel bedrijfsongelukken in het verschiet. 

 

  

Rob197026-04-2022 om 11:10

#Kees

 

Ik denk dat jij en vele anderen hier ook gelijk krijgen, wat betreft Buijs, hij is helaas niet compleet, en mist wel heel veel belangrijke eigenschappen. Velen daarvan komen naar 4 jaar ook echt naar voren, en dat bevorderd de sfeer en prestatie's niet. De eerste jaren was de ervaring nog een reden om je achter te verschuilen, maar zoals hij nu de schuld bij de spelers legt, dat deze niet de ervaring hebben om op dit niveau mee te kunnen, is eigenlijk van toepassing op hem zelf. Hij heeft zich niet doorontwikkeld, dat kan beteken dat hij niet meer in zijn mars heeft of zo eigenzinnig is, dat hij niets van een ander wil aannemen om zelf ook beter te worden. 

BROMBEER25-04-2022 om 13:35

Weer een clubman war afscheid van wordt genomen omdat er niet naar keizer fleddie wordt geluisterd. 

b.raatjes196625-04-2022 om 14:03

Ze moeten nu kwaliteit halen daar zijn ze nu druk mee bezig en ik zie niet alleen bij fc Groningen maar ook ajax psv en feyenoord snakken naar de einde

b.raatjes196625-04-2022 om 14:05

Wat nog spannend is onderin daar is het nog spannend 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Euroborg25-04-2022 om 15:55

Hele matige wedstrijd van de spelers van FC Groningen tegen de vechters uit Almelo.....onze sterren waren niet vooruit te branden, inspiratieloos én lusteloos en fysiek niet helemaal oké! Geef in de laatste 4 duels de jeugdspelers maar eens de kans om zich te bewijzen, we hebben toch niets meer te verliezen! Trouwens óók respect voor alle Heraclessupporters in het sfeervak, zij gingen de hele wedstrijd te keer en steunden hun team op een voortreffelijke wijze....Aan de overkant zaten de fanatieke FCG-supporters, óók een beetje inspiratieloos én lusteloos....heb ze amper gehoord tijdens de wedstrijd! Hebben wij de strijd om plek 8 al opgegeven? Mag toch hopen van niet, we moeten met z'n allen nog 4 wedstrijden knallen, dan kan 't altijd nog lukken hoor! Boeren geven toch nooit op? 

Dijk25-04-2022 om 16:11

Nachtkaars

no guts no glory25-04-2022 om 22:54

Het is net waar je zit in het stadion. Ik heb de Heracles supporters geen moment gehoord. Ik heb het eerste jaar in de Euroborg een seizoenskaart in vak TT gehad toen kon je de uitsupporters altijd prima horen. Sta de laatste 13 a 14 jaar op de Z side. En ik kan je verzekeren dat er gisteren een prima sfeer was en dat de ploeg ondanks het slechte spel goed werd aangemoedigd. Ook al omdat Padt de hele wedstrijd tussen ons in stond. Het is alleen jammer dat de rest van het stadion zo lauw mee doet. Als er geen goede sfeer meer was in het stadion hadden al veel meer mensen hun seizoenskaart opgezegd. Sterker nog ik heb reacties op social media gezien van iemand die voor het eerst naar een wedstrijd van FC Groningen ging en die genoten had alleen door de sfeer die de Z side teweeg bracht. 

A Matter of Honor25-04-2022 om 16:03

Ik hoorde gister op ESPN het verhaaltje dat als FC-GRONINGEN de play-offs haalt, deze wedstrijden door onze nieuwe trainer worden gecoachtst. Dat betekend derhalve dat de huidige trainer nog vier wedstrijden mee doet en dan met de Noorderzon verdwijnt, eindelijk zal ik maar zeggen..................zucht!!!!!.

Euroborg25-04-2022 om 17:39

Zal jou even uit de droom helpen AMOH, de nieuwe trainer Wormuth zal het tij óók niet keren....Dick Lukkien hadden ze moeten halen, maar daar komen ze nog wel achter!

Herman Badkuip25-04-2022 om 21:03

Maar AMOH op jouw leeftijd geloof je toch niet meer in die ESPN-sprookjes....laat onze toptrainer Danny Buijs samen met Adrie Poldervaart de klus bij FC Groningen maar rustig afmaken, dan komt 't allemaal voor mekaar! Géén paniekvoetbal zoals bij Sparta Rotterdam, gewoon rustig blijven en vertrouwen blijven houden in de spelers van FCG! 't Kan een keertje mis gaan, zoals tegen Heracles, maar opgeven is géén optie voor de mannen van Buijs! Zoals mijn broer Euroborg al schreef, boeren geven nooit op!

Bas3825-04-2022 om 16:52

Ben blij dat die oppleurt neem hankouri gelijk mee ook die heb je niet nodig maar even eerlijk grunn heb niks in play offs te zoeken 

Marco25-04-2022 om 19:58

Groningen kan prima in de play-offs. Tweemaal goed gespeeld tegen Feijenoord, uit gewonnen bij Vitesse en Utrecht en thuis gewonnen van AZ. Dan ben je een angstgegner. 

Wanneer we in het begin van het seizoen geen 3x ten onrechte rood hadden gekregen, die nadien zijn seporneerd, stonden we al veilig voor play offs. 

NEC voetbalt veel beter en mooier. Hveen is heel degelijk.

Als Buijs gaat kiezen voor het vd Looij reactie voetbal is er goede kans op play offs. De Leeuw kan prima vertellen hoe dat werkt. Om zo te spelen tegen RKC en Twente zal niemand een probleem mee hebben. Ook kun je thuis zo een resultaat boeken. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!