Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Groningen

Door Tom Kuiper 16 reacties

FC Groningen speelt zondag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het is alweer speelronde 31 en beide clubs spelen nog ergens voor. FC Groningen speelt nog steeds om play offs voor Europees voetbal waar RKC Waalwijk nog strijd om een plek in de Eredivisie voor komend seizoen.

RKC Waalwijk

De club uit Waalwijk leek al lange tijd veilig te zijn maar mede door een onverwachte thuis nederlaag tegen PEC Zwolle is de voorsprong geslonken tot twee punten boven de streep. Wanneer je naar RKC kijkt valt het op dat er vooral in thuiswedstrijden veel gescoord word. In de 15 thuis wedstrijden die gespeeld zijn vielen maar liefst 60 goals. Ter vergelijking: in Euroborg zien we minder dan de helft.

Ondanks de dreigende situatie op de ranglijst lijkt het vertrouwen in lijfsbehoud groot. Optimisme over komende zondag lijkt ook op zijn plaats. RKC speelde 46 keer eerder tegen FC Groningen waar FC Groningen 14 keer de drie punten mee naar huis nam. Vorig seizoen verloor de FC met 3-1 en in de Euroborg kwam Groningen ook niet verder dan een 1-1 eindstand.
RKC treed zondag in een speciaal ontworpen shirt voor Villa Pardoes. Doneren kan via de website van RKC.

FC Groningen

Thomas Suslov traint vandaag voor het eerst mee met de groep, maar de wedstrijd van zondag lijkt nog te vroeg te komen. Trainer Danny Buijs gaat er in ieder geval niet van uit dat hij inzetbaar is. Ook Mike te Wierik is een vraagteken. Hij viel geblesseerd uit in de verloren wedstrijd tegen Heracles. Zijn vervanger word hoogstwaarschijnlijk Sverko. Kasanwirjo vervangt Bogarde.

Wie er in de aanval aantreden is nog niet helemaal duidelijk. Danny Buijs heeft aangegeven niet tevreden te zijn over Micheal de Leeuw. Buijs legt aan Stefan Bleeker van RTV Noord uit dat hij van de Leeuw verwacht dat hij diep gaat en voor de goal op duikt. ‘Tegen Heracles vraagt hij zes keer de bal tussen de linies. Dat moet hij niet doen, dan kan ik beter Irandust op stellen.’ Aldus Buijs.

Scheidsrechter van dienst is onze grote vriend Serdar Gözübüyük. Aftrap 20:00 uur. Ondanks dit vreemde tijdstip staan er 348 FC Supporters in het uitvak. Waarvoor hulde!

Reacties:
Herman Badkuip29-04-2022 om 20:28

Altijd weer een lastige uitwedstrijd tegen RKC in Waalwijk voor het team van trainer Danny Buijs.....Vorig seizoen stond FCG na zo'n 20 minuten voetbal door twee persoonlijke fouten van Bart van Hintum en Ko Itakura als héél snel op een 2-0 achterstand! Tis heel belangrijk dat FCG deze wedstrijd geconcentreerd én scherp begint, want RKC zal ongetwijfeld in de beginfase veel druk gaan zetten. Ben blij dat Neraysho Kasanwirjo weer van de partij is, we hebben 'm vorige week thuis tegen Heracles écht gemist....Met zijn felheid én snelheid is hij ontzettend belangrijk voor de FCG, zowel in de verdediging als op het middenveld. Tis op dit moment nog niet helemaal duidelijk met welke spelers Danny Buijs zondagavond gaat starten....Mike te Wierik en Tomas Suslov zullen nog ontbreken en waarschijnlijk ook wijzigingen in de voorste linie...Nog maar even afwachten welke elf spelers gaan starten. Ook voor RKC is de wedstrijd tegen FC Groningen erg belangrijk, want ze staan nog dichtbij de degradatie-zone....Voordeel voor beide teams is het feit, dat ze weten wat alle andere teams gedaan hebben, als zij om 20.00 uur aan hun belangrijke wedstrijd gaan beginnen. Toch maar weer geweldig dat er zo'n 350 supporters van FC Groningen in het sfeervak hun team gaan ondersteunen!

Metworst29-04-2022 om 21:50

Ga maar  eens 442 spelen, bv zoiets? 

leeuwenburg

Jeugdspeler kasanwirjo sverko Meijer

Duarte matuta irandust Abraham ( of van Kaam) 

JSL ngonge (of Postema) 

 

Dijk30-04-2022 om 09:26

En geen Hankouri banken deze gast wekenlang niks laten zien maar vriendje van Buys, er zijn wel betere op de bank. Gooi Ngonge erin voor de Leeuw en Abraham op links alle ballen op JSL. En doe nou eens de pampers af. Maar ze krijgen deze wedstrijd niet kado RKC vecht tegen degradatie en je zal zien dat Kramer scoort tegen grabbelaar Leeuwenburg. Dus de punten blijven in Waalwijk. Dit omdat er wekenlang geen strijd is en passie en dat ze de play offs kunnen vergeten. Nachtkaars gaat uit. 

Euroborg30-04-2022 om 17:28

Je kunt al helemaal uittekenen hoe Dijk zal reageren op een item op de Boerenmachtsite.....altijd weer hetzelfde riedeltje... Hankouri vriendje van Buijs, Hankouri moet banken, laat ze nou eens strijd leveren en de pampers moeten af. Ben benieuwd naar zijn reactie als Mo el Hankouri de winnende goal heeft gescoord tegen RKC.....Oja natuurlijk.... Nachtkaars uit, was ik bijna vergeten....jij bent toch niet met Johan Derksen op stap geweest? Ook ik blijf altijd lekker positief over FC Groningen, net als mijn broer Herman en Brummie geloof ik écht in het team van Danny Buijs! Let op ze gaan ons morgenavond op een fijne manier verrassen en blijven de grootste favoriet voor plek 8!

Marco29-04-2022 om 22:09

Counter ze stuk. 

Met Nonge, Laren en Abraham en postuma hebben daar prima spelers voor. 

RKC heeft de punten nodig en moet aanvallen. 

alexvl30-04-2022 om 09:41

Buys roept alweer van alles. Zal dus wel weer nederlaag worden

Dijk30-04-2022 om 09:47

Hij maakt er een zooi van de laatste wedstrijden. Heeft er geen zin meer in en sommige spelers met Buys.

Marco30-04-2022 om 10:22

Buijs moet de flank spelers leren hoe ze een goede voorzet geven. De flankspelers moeten dit als enigste taak hebben. Tegen Heracles was een hoekschop naar een medespeler trappen nog te hoog gegrepen.

Als oud-flank speler moet Buijs ze dit toch kunnen leren. Buijs kopte ons zelf Europa in,tegen het AZ van Van Gaal, door een hoge bal er in te koppen.

Rob197030-04-2022 om 12:23

Hier bewijst onze trainer nog maar weer eens, dat het een enorme slechte trainer is, de Leeuw overrompelen met complimenten en superlatieven waar hij goed in is, maar hem niet willen opstellen omdat hij tegen Heracles tussen de linies liep te voetballen.

Je mag als trainer ingrijpen tijdens een wedstrijd (tijdens het schreeuwen), maar daar heb ik Buijs nog nooit op kunnen betrappen.

Als een krant spelende Hankouri wel weer laten opdraven.

Maar misschien speelt er meer bij de Leeuw, verlenging contract, afhankelijk van het aantal basisplekken? Allemaal een beetje schimmig, maar in ieder geval gaat het niet over voetbal, waarom hij niet speelt.

Postema heeft het zeker nog niet bewezen, Ngonge wel, maar dat is ook geen zekerheidje, waarom dan de Leeuw passeren, merkwaardig. 

Metworst30-04-2022 om 13:18

Zoiets ja, overigens speelde de Leeuw ook niet geweldig, maar dan kan hij er 10 spelers wisselen. In dit systeem moeten de aanvallers zeer veel meters maken om mee te verdedigen en kunnen ze daardoor ook niet exelleren. Het is zeer knap van JSL dat hij nog zoveel gescoord heeft. Je verliest het continue op het middenveld waardoor er erg veel druk komt op de verdediging. Vandaar mijn voorkeur voor een 442 aangezien je geen flank spelers hebt voor een 433. En als je het middenveld versterkt kun je het veroorloven om voorin bv een Ngonge op te stellen naast JSL. 

Herman Badkuip30-04-2022 om 13:07

Somberheid is weer troef op deze Boerenmachtsite....ben ik de enige, die nog écht gelooft in het team van trainer Danny Buijs? Alle teams rond plek 8 zitten in een dip, je zag 't gisteravond ook weer aan NEC Nijmegen.....Het team van coach Meijer had een resultaat verdiend, maar het zat de Nijmegenaren niet mee! Verwacht zondagavond géén wondervoetbal van FCG, misschien dat we al blij moeten zijn met een klein resultaat. Hoop wel dat in het team van Danny Buijs méér geloof in een resultaat zit als bij veel posters op deze site....Denk dat een kleine overwinning er ook nog wel in zit, mits de spelers er nog voor willen strijden! Misschien dat een aantal wijzigingen in het basisteam positief zal zijn voor deze belangrijke wedstrijd? Afwachten maar weer.....

Metworst30-04-2022 om 13:25

Heb je vorige weken niet gekeken dan, waar haal jij de positiviteit uit.

Tegen dit RKC zouden ze met deze selectie best punten kunnen halen. Maar het moet goed staan en de spelers moeten meer op intuïtie kunnen voetballen en niet elke keer hun hok in geschreeuwd moeten worden. 

En als je toch met een man minder wilt spelen idd Hankouri wisselen. 

Rob197030-04-2022 om 14:26

Als ik de laatste wedstrijden bekijk, dan kan ik echt geen positiviteit vinden voor een zekere overwinning. Van RKC kan wel gewonnen worden maar niet op basis van de laatste wedstrijden. En naar andere ploegen kijken is al helemaal geen slim idee. Ik heb deze week de 75 van Cruijff gezien, en daarop volgend een analyse van Guardiola, en dan schijnt er toch een heel ander licht over het voetbal, als de denkwijze en werkwijze van onze trainer. 

Guardiola heeft een hele simpele denkwijze, en laat daarbij zijn spelers in hun kracht voetballen. Nu heeft hij kwalitatief betere spelers als de FC, maar het principe blijft hetzelfde. Uitgaan van eigen kracht en de spelers daarin de ruimte geven. Dan kun je als Buijs klagen over de speelwijze van de Leeuw, maar als hij hem zo graag de diepte ziet maken, dan moet hij hem niet de orders meegeven, om van 16 naar 16 te kachelen, want dan komt hij zeker te kort als hij in het vijandelijke strafschopgebied is. 

Ik laat mij morgen graag verrassen, maar op basis van de laatste wedstrijden zie ik geen makkelijke overwinning, maar juist dit soort situatie's verrassen ze vaak. Een 1-4 is ook een mogelijkheid, waarin RKC vakkundig uitgecounterd wordt. Dat laatste hopen wij allemaal, maar het geloof daarin is bij mij ver te zoeken. 

Maar moet je dit ook willen, vraag ik mij weleens af. Natuurlijk moet je altijd voor het hoogste gaan, maar een normale voorbereiding met een nieuwe trainer heeft meer mijn voorkeur. Fledderus zorgt voor een selectie die vroeg op orde is, en Wormuth mag er iets moois van maken.

Dijk30-04-2022 om 15:53

Afwachten maar weer. 

brummie30-04-2022 om 16:24

@Herman, jij bent uiteraard niet de enige die gelooft in het team van Buijs. Op dit forum, ook in de "goede" tijden vierde negativiteit helaas de boventoon. 

We hebben een zeer jonge en grillige selectie. Knap dat playoffs nog haalbaar zijn. RKC is een tegenstander die vooral thuis veel scoort. Er zijn ook eigenlijk maar erg weinig zwakke ploegen meer in de eredivisie. Daarnaast ook geen ploegen meer die echt het spel domineren. Alle teams passen zich aan tegenstander aan. En onze FC is geen uitzondering. 

De Leeuw speelde afgelopen weken niet goed. Gewoon een keer iemand anders proberen tegen RKC lijkt me geen probleem. Het hele elftal hoeft niet direct op de schop. Suslov is op de weg terug en kasanjawiro is er tegen RKC weer bij. 

 

 

Nachtwacht30-04-2022 om 14:09

Buijs zou eens naar Donar-coach Otten moeten kijken, die ook de hand in eigen boezem durft te steken

Het verhaal over de Leeuw is herkenbaar, maar dit speelt al een paar weken. Op die positie is Irandust op dit moment beter, maar van Kaam zou het ook goed kunnen (kijkend naar zij rol in jong Oranje)

Vind de basisplaats van Mo ook wel jammer. Het lijkt er op dat Buijs daarmee wil bewijzen dat hij zijn eigen keuzes maakt. Overigens kan Mo daar zelf niet veel aan doen. En dan te bedenken dat hij kon bijtekenen

Rob197030-04-2022 om 14:32

Hij kon bijtekenen met een contract op basis van zijn presteren. Gelukkig is Fledderus hierin starrig geweest om geen verbeterde aanbieding neer te leggen. Hankouri dacht meer te kunnen krijgen, maar heeft zichzelf toch aardig overschat. Het oneindige vertrouwen van Buijs, heeft niet geresulteerd in een langer verblijf en daar blijf ik Fledderus eeuwig dankbaar voor. Hankouri is een speler in de marge, die helaas niet doorgroeit. Afscheid nemen en op zoek naar betere spelers.

Dijk30-04-2022 om 15:55

Hankouri sta in de weg voor die er volgend jaar wel is. Vriendje van Buys noem ik het. 

A Matter of Honor30-04-2022 om 16:22

Niet teveel aandacht meer schenken aan die twee, ze gaan over nog een paar wedstrijden gelukkig beide wieberen. Danny Buijs en Mohammed El Hankouri snel vergeten en ..............dooooooorrrrrrrr...

Bayco01-05-2022 om 10:52

Het zal mij niets verbazen dat wanneer mo nog geen andere club heeft hij een aanbieding van de fc krijgt. Omdat hij op meerdere plaatsen inzetbaar is.. en volgens media en fc altijd 100% inzet heeft.. 

 

Helaas zie ik die inzet ook minder worden.. 

Maar zou mij dus niet verbazen

 

Op naar 3 punten 

val30-04-2022 om 17:16

Met nog 4 wedstrijden te gaan is er nog geen duidelijkheid of Michael de Leeuw volgend seizoen als speler bij de 1e selectie zit van FCG. Een automatische verlenging van zijn contract zou afhangen van zijn inzet dit seizoen in competitieverband. Onduidelijk is of het hierbij gaat om het aantal basisplaatsen in combinatie met invalbeurten of het aantal gespeelde minuten. Wat het eerste betreft zou hij normaal gesproken met tot nu toe 25 basisplekken en 2 invalbeurten (=bijna 80 % van de 34 competitiewedstrijden) aan de verwachtingen hebben voldaan. Het lijkt er meer op dat het gaat om het aantal speelminuten. Volgens Transfermarkt ontbrak de Leeuw bij 2 wedstrijden door ziekte en bij 1 wedstrijd was hij geheel bankzitter en heeft hij nu 1882 minuten gespeeld (=ongeveer 62% van de max). In de voorbeschouwing (verslag DVHN) geeft Buijs aan hiermee geen rekening te houden nu hij overweegt de Leeuw te passeren voor de wedstrijd tegen RKC. Hij vindt dat de club (lees Fledderus) al eerder met de Leeuw over contractverlenging had moeten praten en niet laten afhangen van het aantal gespeelde wedstrijden. Opnieuw een kwestie waaruit blijkt dat de heren niet met elkaar op 1 lijn zitten. Buijs gaat niet over contracten en zou zich hierover ook niet moeten uitlaten. Betekent wel dat er een nieuw "conflict" op de loer ligt. Wat als de Leeuw de doelstelling net niet haalt en zijn contract hierdoor niet wordt verlengd? Of dat Buijs hem alsnog "bewust" opstelt in de laatste wedstrijden om de speler, waarover hij lovend is, terwille te zijn. De ophef laat zich nu al raden.

Alf30-04-2022 om 17:37

Volkomen terecht dat Buijs zich niks aantrekt van contracten bij het maken van de opstelling. Hij is de enige(!) die gaat over de opstelling. Als de technische directeur zo'n raar contract heeft opgesteld (of het contract niet verlengd heeft als dat wel wenselijk zou zijn), is het zijn fout. Niet dat van Buijs.

Overigens zou ik zelf De Leeuw geen contractverlenging geven als speler gezien zijn spel.

A Matter of Honor30-04-2022 om 17:37

Ik ben dat gekrakeel tussen Mark Jan Fledderus en die trainer eigenlijk hartstikke zat. Laat dat "oud wijf" zich alleen met voetbal bezighouden en contractbesprekingen aan mensen overlaten die er verstand van hebben.Heeft in die 4 jaar dat hij hier trainer is geweest alleen maar onrust gezaaid. Fledderus...........schop die gast er alsnog uit en laat van Gessel die laatste wedstrijden maar coachen. Bah, wat een vervelend mannetje is die Buijs toch.

Euroborg30-04-2022 om 18:26

Maak je toch niet zó druk AMOH, Danny Buijs zit er nog minstens 4 wedstrijden en daarna komt jouw grote vriend Frankie Wormuth in beeld! Ben benieuwd of jij je dan net zo kritisch/negatief opstelt als bij Danny Buijs.....tis net als Alf zegt, de trainer is de enige, die over de opstelling gaat en hij hoeft zich niets aan te trekken van de contracten van zijn spelers! 

A Matter of Honor30-04-2022 om 19:00

Precies wat ik in mijn post ook zeg. Een trainer moet zich met zijn team bemoeien en niet met zaken die hem geen ruk aangaan. Daar zijn specialisten voor en heeft een simpele trainer geen verstand van. Wat betreft jouw sugestie dat Frank Wormuth een vriend van mij zou zijn, moet ik je toch teleurstellen.Ten eerste ken ik de man niet goed genoeg als trainer en zo wie zo niet als mens en ten tweede ben ik het komende seizoen NIET meer te bewonderen op Boerenmacht, weliswaar tot jullie's aller spijt maar ik heb dit al op tijd aangekondigd. Ik doe nog mee aan de huidige voorspelcompetitie en dat is reden dat ik nu nog bij BM post, anders was ik nu al weggeweest.

Euroborg30-04-2022 om 19:14

Je hebt helemaal gelijk hoor AMOH, iedereen moet zich met zijn eigen zaken bemoeien, de trainer met zijn team én MJF met de contracten! Tis jammer dat beide heren niet meer door één deur kunnen, dan moet er eentje opstappen....Natuurlijk wist ik al dat jij er mee kapt ná dit seizoen en je weet van mij dat ik er óók mee stop, we maken dit lopende seizoen nog even op een fijne manier af! 

A Matter of Honor30-04-2022 om 20:51

Laten we daar dan maar van uit gaan ondanks mijn wekelijkse ergernis naar dat gebrabbel van die waardeloze trainer.. Nog even doorbijten dus.

01-05-2022 om 07:56

Zou het misschien zo kunnen zijn dat bij die overwegingen van @val, er ook nog iets speelt van de wensen van Wormuth?... is toch niet uit te sluiten!.  De terugkeer van Te Wierik en De Leeuw en de verlenging van Van Hintum en het huren van Bogarde is een tussentijdse reparatie van MJF geweest vanwege het gebrek aan ervaring in de selectie.  Spelers worden ( goed ) verkocht en eigen jeugd kan zich moeizaam in de basis spelen. Voor de balans in het team is het wel nodig dat  de mix van ( heel) jong en oud  elkaar kan aanvullen.    

Naar mijn idee is de onderlinge concurrentie in de slectie,  die Buys een prof-mentaliteit noemde, gewoon niet meer in staat is om het druk zetten te belopen en is de verklaring waarom de eindsprint in het lopende seizoen niet meer zo overtuigend als de jaren ervoor.  in plaats van een kaars eindigt dit seizoen als bij een nachtkaars... niet fijn.   

Dit is naar mijn idee niemand persoonlijk kwalijk te nemen, maar er komt bij de a.s. overdracht van de trainer, wéér een grote verandering in de selectie:  3 nieuwe spelers zijn  in het voorjaar al in huis gehaald; het middenveld zal met voetbal-kwaliteit worden opgevuld en daarmee is het aan Wormuth om de keuzes voor contractspelers te maken. Joel van Kaam, Joosten, Daniel van Kaam , en Kalley zullen er waarschijnlijk niet meer bij zijn.  Abraham en Suslov moeten zich weer bewijzen in het aanvallende deel en Balker en Sverko krijgen mogelijk een herkansing voor een basisplaats achterin.  Ook de keepersplaats  is (nog steeds) een open discussie.

Samengevat:  Buys heeft vanaf december,  toen zijn verlenging afgeblazen werd,   moeten improviseren en dit heeft zijn effectieviteit niet versterkt...onnavolgbare redeneringen over verzaken van taken en opdrachten van spelers ... en die wijsheid dat je "gemakkelijker topclubs  Ajax en AZ, PSV partij kan geven" dan tegen laagvliegers  in de ED, dat gaf ook bij de supporters teleurstelling, over "het spelletje" 

en de paradox hierbij : ruimte om te voetballen, dat kwam er meestal niet uit !  maar  werd afgedaan als zijnde een gevolg van een beperkte kwaliteit van de selectie... moet je als speler maar tegen kunnen ! ze worden onzeker of ontevreden, als je  door je eigen trainer in je hemd gezet wordt 

En een afgesloten lange (driejarig (!) contract met de nieuwe trainer Wormuth wil niet zeggen dat Wormuth die drie jaar vol gaat maken of dat Fledderus in die periode op zijn handen gaat zitten. Het rouleren bij onze club is een noodzaak voor het tussentijds cashen.  Maar supporters missen evenwichtigheid en herkenbaarheid...dat is wel zeker.

Vanavond tegen RKC een gelijkspel schat ik

30-04-2022 om 22:13

Ik heb het deze week niet zo gevolgd.  De snor is weg van de buis en Buys weg van het contact met de supporters...wat jammer ( zo begrijp ik ) dat er geen concensus over speelstijl is, en dat terwijl we wel in de finale van de competitie staan, daar waar Buys een heel seizoen aan heeft gewerkt... en wat zie ik hier(boven)  geschreven?

Dat er dit keer gedoe is om een verdededigende tactiek, en weer om spelers die met naam worden afgekraakt ( Ngonge, De Leeuw, van Hintum, Dankerlui, maar nooit El Hankouri; dan om een wissel ( en contractperikelen ) van de Leeuw, om  om zoveel andere zaken, maar niet om de drie opeenvolgende verliespartijen.. Buys zegt de handdoek niet te werpen - wat maken de spelers ervan, deze wedstrijd?

Zondagavond  20.00 , die uitwedstrijd ...Is het "uur-U", handhaven we ons op plaats 8  en de play off's ? ,  rond  half mei ?

Een overwinning van FCG  zou een kunstje zijn van het team; maar ik verwacht een gelijkspel: 1-1  .

 

appie happie30-04-2022 om 22:22

Hahaha AMOH en Euroborg.. het bloed kruipt enzo...nee ik geloof niet zo in jullie bexit...

En ach jullie moeten zelf weten...wel jammer..

A Matter of Honor30-04-2022 om 22:34

Geloven doe je in de kerk, op dit forum moet je het zeker weten en ik weet zeker dat ik exit ben na dit seizoen, zeker weten Appie.

appie happie30-04-2022 om 23:18

Spijtig...

A Matter of Honor30-04-2022 om 23:34

Spijtig? Vind ik niet! Een forum waar de posters elkaar hun eigen mening niet gunnen, en elkaar bijna allemaal na papegaaien,wil ik geen deel meer van uitmaken. 

appie happie01-05-2022 om 07:41

Ik verkondig mijn eigen mening,jij ook,ik trek me niks van anderen aan..Ik vind wat ik vind..Thats it.

Iemand mag bv Buijs geweldig vinden,ik niet..

Ik vind sommige beschouwingen van bepaalde personen,niet om te lezen..Prima iedereen moet doen wat hij of zij vindt..Daar gaat het om..

En ik had niet verwacht dat jij AMOH zich daar ook maar iets van aan zou trekken..

Dus overweeg je standpunt,dat geldt ook voor Euroborg en zijn " broer" Badkuip!

Je kunt het nooit met iedereen eens zijn,makkelijk zat.

Euroborg01-05-2022 om 09:08

Mag jou en meerdere posters erg graag Appie Happie, maar ik sluit mij volledig aan bij AMOH en óók ik kap er definitief mee! Kom volgend seizoen ook niet meer terug, ben géén Heintje Davids hoor....en wat mijn broer Herman doet, moet hij zelf weten!

Bombarda779101-05-2022 om 08:46

Kan niet wachten tot Buijs en Hankouri vertrokken zijn, wel een beetje zat van dat zelfde gekrakeel week in week uit op deze site... Maar vooral ben ik nu al heel erg benieuwd wie volgend jaar de kop van jut is op deze site! 

U kunt stemmen:

1) Fledderus

2) Gudde

3) Wormuth

4) Ngonge

5) Leeuwenburg

De winnaar ontvangt een uitgebreid azijnpakket! Nu ook met geurige toevoegingen citroen en sinaasappel. Stemmen dus! 

appie happie01-05-2022 om 08:52

Combi Buijs- Hankouri  is wat mij betreft niks...logisch...

Mag het van de Aldi aub 5 liter,goed om onkruid tussen de tegels kwijt te raken..

Fledderus en Gudde zijn wat mij betreft goed bezig.

Om op jou voorstel in te gaan twijfels heb ik bij de keeper Leeuwenburgh..dus daar moet goed naar gekeken worden..

Rob197001-05-2022 om 09:25

#Bombarda,  Misschien ben je je eigen naam vergeten, reageren of afzeiken is een wereld van verschil, maar deze discussie gaan we maar niet meer voeren. Trouwens, mocht het goede azijn zijn houd ik mij aanbevolen, kan ik het onkruid tussen mijn terrastegels op een goedkope manier laten verdwijnen, net zoals onze trainer en topper Hankouri, die zonder enig herinnering onze club gaan verlaten.

Maar misschien heb jij een fantastisch jaar gezien, dan laat ik mij verrassen op een mooi ingezonden stukje hier op Boerenmacht, i.p.v. de posters die iets negatiefs schrijven als azijnzeikers af te branden. 

De chaos die er op dit moment heerst binnen de club, is van kinderachtig niveau, haantjesgedrag van de eerste orde. En haantjesgedrag komt alleen tot uiting als je niet sterker bent dan je omgeving, wat nu precies het probleem is van Buijs, altijd maar zoeken en zoeken naar oorzaken maar nooit in de spiegel kijken.

Bijna alle trainers bij Groningen, de ontslagen versies buitengesloten, hebben wel iets herkenbaars neergezet, maar dat heeft deze trainer na 4 jaar niet, en dan is commentaar op functioneren gewoon eerlijk om te geven.

Veel succes vandaag, en wie weet schrijf ik vanavond een leuke analyse over de 1-4 overwinning van onze FC.

brummie01-05-2022 om 09:33

@Bombarda,

Heerlijke post van je, je slaat de spijker op zijn kop! We zullen zien op welke spelers, trainers en  bestuurders de pijlen volgend seizoen op gericht gaan worden. 

Laten we ook direct een (azijn) prijs zetten op diegene die komend seizoen als eerste het woord degradatie weer op het forum plaatst, zoals alle laatste seizoenen! 

Buijs als jonge trainer verdient veel meer credits. Zeker gezien zijn jonge selecties afgelopen seizoenen. Laten we ook niet vergeten hoeveel spelers onder zijn leiding zijn doorgebroken en een mooie stap hebben kunnen maken naar een andere club.  Ook het systeem met wingbacks heeft Buijs als een van eerste trainers in Nederland toegepast. Hoog opkomende backs en switchen qua systeem tijdens wedstrijden. 

Ging alles goed? Zeker niet! Maar t.o.v. van veel eredivisieclubs hebben we het gewoon veel beter voor elkaar. Zowel qua jeugdopleiding, bestuur, scouting etcetera. 

Er is geen ploeg meer in de eredivisie die dominant en zeer aanvallend speelt. Elke ploeg past zich aan.  Vermaak?  Ik zie het op de gehele Nederlandse velden bar weinig. Maar ik kan wel degelijk genieten van spelers die doorbreken  zoals JSL, Meijer, Suslov, Kasanjawiro en Duarte bijvoorbeeld. 

 

 

 

Rob197001-05-2022 om 11:57

Ik ben blij dat jullie er blij mee zijn, maar ook ik maak hier het seizoen af, en laat jullie in de toekomst met rust. Alvast succes in het nieuwe seizoen. 

Fijne zondag.

A Matter of Honor01-05-2022 om 14:29

Het orakel uit Delfzijl heeft gesproken. En ach ja, gereformeerde huichelaars zitten overal, ook in Delfzijl.

Rob197001-05-2022 om 15:34

Het is iedere keer hetzelfde verhaal, een post met wat namen, die geen enkele nieuwswaarde heeft, maar wel telkens een andere poster op zijn plek wil zetten. En daarbij de uitleg wat een echte supporter is, of het verdedigen van onze slechtste trainer ooit, enz, enz. Ook daar heb ik geen zin meer in.

Kritisch zijn mag niet meer, en om dat regelmatig voor de voeten te krijgen, soms in harde bewoordingen en andere keren tussen de regels door, blijft voor mij een even storende factor, als dat deze posters onze (terechte) kritiek niet kunnen waarderen. Het is zoals het is, en het scheelt nog tijd ook. 

Bombarda779101-05-2022 om 11:06

Dank! 

Nee natuurlijk was het een wisselvallig seizoen. Maar ik was niet in de veronderstelling dat we om het kampioenschap zouden spelen, anderen misschien wel... Waar we nu staan, plek 8, is misschien nog wel iets te hoog, maar een mooie meevaller. En kijk eens naar andere eredivisieclubs... je zal maar supporter van Willem II zijn... of erger nog De Graafschap, NAC... Wat mij betreft is het gras aan de overkant echt niet groener. 

En het gaat me om de teneur... supporter komt van het engelse werkwoord to support. Dat betekent ondersteunen. En wat ik zie op deze site, is dat een groepje supporters week in week uit de boel lopen af te zeiken. En dat is prima hoor, dat mag. Alleen, dan kun je jezelf geen supporter meer noemen. 

Wat ik graag wil zien, is inzet. Ongeacht het resultaat. En dat zie ik wel. Ze proberen het echt wel en ja, vaak lukt het niet, loopt het voor geen meter. Zo'n Danny Buijs, als speler heb ik van hem genoten, schuim op de bek, en gaan. Ook niet altijd goed, of effectief, maar 200% inzet. Als trainer geeft ie hetzelfde. De beste man maakt meer uren in de week voor zijn werk dan menigeen op deze site. En ja, hij krijgt er ook dik voor betaald. En dat verdient wel meer respect dan al dat azijn van menigeen hier. En dat zelfde geldt voor El Hankouri. Ja, hij passeert zelden een mannetje, geeft zelden een assist, maar de man is op en top prof. Mo zoekt zijn heil elders, en dat kan ik goed begrijpen. Als jouw inzet totaal niet wordt gewaardeerd, dan was ik er ook gauw klaar mee. 

Maar goed, u zoekt het maar uit met elkaar. Drink er nog eentje op. Volgend seizoen gaan we gewoon lekker verder met het spuwen van ons gal en daar doe ik wederom vrolijk aan mee! 

Proost! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!