Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen schuttert eerste helft in Waalwijk en komt averij niet meer te boven

Door Redactie 44 reacties

De zondagavond wedstrijd in Waalwijk is voor FC Groningen geëindigd in de vierde nederlaag op rij. Zonder dat RKC de pannen van het dak speelde, incasseerden de Groningers voor de pauze maar liefst drie (!) tegentreffers. Persoonlijke fouten waren hier debet aan. Ook aanvallend was opnieuw zwaar onvoldoende. De grootste kans om wat terug te doen kwam van de voet van Strand Larsen die de paal raakte, echter gelet op het vertoonde spel zou ook dat teveel zijn geweest. Na de pauze scoorde de Noor wel, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag. Op het verlies valt verder weinig op af te dingen. FC Groningen lijkt met nog drie wedstrijden te gaan het helemaal kwijt te zijn...

eerste helft
De openingsfase kende twee mogelijkheden voor FC. De eindpass op maat ontbrak. De gasten hadden het initiatief. Ondanks de ruimtes die er waren oogde het vertoonde groen-witte spel tandenloos. 

De Waalwijkers die een kwartier lang ongevaarlijk waren geweest, openden via Stokkers de score. Dankerlui die te zacht terugspeelde op Leeuwenburg werd daarbij totaal verrast (inkomende Stokkers) en liet zijn doelman kansloos. RKC begon er in te geloven en drong meer aan. In de 25e minuut werd het 2-0 door wederom Stokkers, deze keer op aangeven van Kramer. Een diepe bal ging hier aan vooraf waarbij Van Hintum deze niet goed had ingeschat. 

FC Groningen ploetrde voort voor wat het waard was. De grootste kans ontstond na een ruim half uur. Op aangeven van Irandust lepelde Strand Larsen de bal over de uitkomende doelman Vaessen. De bal leek het doel in te gaan maar stuiterde tegen de paal waarbij De Leeuw nog inkwam en onder de bal door ging. 

Op de speelhelft van de gasten kreeg Meulensteen een vrije kopkans dat hard over het doel ging. Kort daarna volleyde Van De Venne (die vrij kon uithalen) de 3-0 achter Leeuwenburgh. Op slag van rust kopte Kramer nipt naast. Een pak slaag hing in de lucht.

tweede helft
Trainer Buijs had een driedubbele wissel toegepast. El Hankouri, Ngonge en Van Kaam begonnen voor Dankerlui, Van Hintum en De Leeuw. Ondanks een op en neer gaand spelbeeld, gebeurde er voor beide doelen vrij weinig. Maar in de 58e minuut scoorde Strand Larsen de 3-1 op aangeven van Ngonge. De Groningers leken even terug te komen in de wedstrijd maar de 3-2 bleef uit. Daarentegen waren het de Waalwijkers die met hun snelle uitbraken de meeste aanspraak maakten op meer..

Matuta en Postema maakten het slotkwartier vol voor Sverko en Meijer. Een groen-wit slotoffensief bleef uit. Een spaarzame doelpoging van Postema werd gered door Vaessen. In de extra tijd kopte Ngonge een hoekschop over.

Aankomend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen Sparta. Om plek 8 veilig te stellen kan het onder deze omstandigheden nog een hele opgave worden...

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Bakari, Adewoye, Meulensteen,Touba, Büttner, Oukili, van de Venne, Anita, Stokkers, Kramer                                     

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Sverko, Van Hintum, Meijer, Irandust, Kasanwirjo, De Leeuw, Duarte, Abraham, Larsen         

Reacties:
m o i01-05-2022 om 22:37

Alles is onder de matchday post al gezegd. Ik maak er geen woorden meer vuil aan. 

Nachtwacht01-05-2022 om 22:44

Supporter van Groningen ben je in goede en in slechte tijden. Betekent dat ik de hele rit tandenknarsend uitgezeten heb.

Doodzonde de verliespunten van de laatste weken, al is het alleen maar voor de tv gelden, want ik geloof niet dat wij iets in de play off' s te zoeken hebben.

Er klopte werkelijk geen moer van vandaag. Iedereen voetbalde voor zichzelf. 

Marco01-05-2022 om 22:51

Haal Van Kaam direct terug van Emmen en zet die jongen rechtsback. Wat we vanavond te zien kregen kan echt niet. 

frankism04-05-2022 om 09:19

Eens. 

Herman Badkuip01-05-2022 om 23:01

De wedstrijd van vanavond tegen RKC was een behoorlijke deceptie voor alle FC Groningen-supporters, vóóral voor de fanatieke aanhang, die bij de wedstrijd in het sfeervak aanwezig was! Krijgt trainer Danny Buijs het in de laatste drie wedstrijden nog voor elkaar om samen met zijn selectie een resultaat te halen? Heb er een hard hoofd in....maar ik zou ook niet kunnen vertellen welk team uiteindelijk wél recht heeft op plek 8! Er zijn zes teams, die er om strijden, maar géén van die teams haalt de laatste weken nog punten....Over een week ontvangen wij Sparta Rotterdam in de Euroborg, weer een team dat vecht tegen degradatie....Het team van Danny Buijs kan komende week flink sleutelen aan haar wedstrijdinstelling! Laten we hopen, dat 't nog niet té laat is, kan alleen als ze écht als een team gaan strijden! 

RKremer02-05-2022 om 00:53

Nou Herman, je slaat de spijker op z'n kop. Ben net thuis en zat in het uitvak, wat een rit. Maar inderdaad het gaat om wedstrijd instelling,  de wil om te winnen. Deze ontbreekt op dit moment.

Wel lekker sfeertje overigens. 

corinti01-05-2022 om 23:15

Ik snap de frustratie van het rondspelen achterin de laatste 20 min,maar op dat moment was er bijna geen middenveld meer(Duarte voor de verdediging en van Kaam rechtsback), hierdoor was er geen enkel aanspeel punt meer.voorin bewoog niemand,waardoor het moeilijk wordt om een opening te vinden.

Dus bij een achterstand klinkt het logisch om verdedigers eruit te halen voor aanvallers,maar hierdoor krijg je dus dit..

Tactisch niet goed dus.

 

corinti01-05-2022 om 23:35

Meijer laten staan,Postema niet brengen (voegt niks toe)en van Kaam dieper laten spelen...maar ja..

Alf02-05-2022 om 01:28

Na de 3-0 de tv maar uitgezet. Respect voor de mensen die deze martelgang wel helemaal hebben uitgezeten. 3 doelpunten eigenlijk weggegeven. Een menselijke fout kan nog, maar dat die lange ballen van achteruit zo slecht verdedigd werden. Echt slecht. In de samenvatting de 3-1 nog gezien. FSL met Ngonge lijkt me een beter koppel dan met De Leeuw. Met dit voetbal kunnen we ook zo nog 13e worden.

b.raatjes196602-05-2022 om 07:14

Weer die dankerlui weer in de fout stel hem niet meer op

b.raatjes196602-05-2022 om 07:17

Misschien komt THOMAS SUSLOV weer fit is

Nachtwacht02-05-2022 om 08:50

Idd B. Raatjes... sinds de blessure van Suslov hebben we alle wedstrijden verloren. Kan geen toeval zijn

Dijk02-05-2022 om 09:02

Apart kleedkamer te klein? Buys misschien boos? 2e helft wordt er gespeeld met opstelling waar de spelers niks van begrepen. Sparta spelers hebben natuurlijk gekeken hoe kwetsbaar dit fc is. Van begin af aan beetje druk erop spelen en fouten festival achterin kan beginnen want er zit niks meer in vertrouwen van deze spelers. Zie de Leeuw zitten in de dug out. Dan naar Twente nou die laat niks heel van de fc. En ja de afscheids wedstrijd van Buys. Heeft Cambuur medelijden met dit fc ? En mag de fc er een feestje van maken met Joosten in hun midden? Nou doei Buys duik maar snel je kleedkamer in net als in de rust RKC. Hoef je de ereronde niet mee te lopen. 

 

 

Rob197002-05-2022 om 09:24

Na de zeperd van vorige week, waarbij Buijs aangaf anders te gaan spelen, gaat hij volgende week weer anders spelen, terugkijkend op de wedstrijd van gisteren. Helemaal het spoor bijster.

Gelukkig ligt het niet aan hemzelf, denkt hij, een mooie afspiegeling van zijn vakkundigheid. Bij rust alles omgooien en dan er 1 grote puinhoop in het veld van maken. Plan B was niet geheel bekend bij de spelers. Als ik Matuta zie wijzen en gebaren maken met de andere spelers die terug gebaren, dan is de chaos compleet. Op achterstand komen door persoonlijke fouten is altijd mogelijk, maar om na de flitsende start totaal niets meer klaar te maken is zorgwekkend. De jonge jongens de schuld geven kon dit keer niet, omdat de oude garde er niets van bakten.

Afwachten hoe het dondert in de burelen van de club vandaag. En van mij mag het goed donderen, want de houding van de trainer is niet normaal. Eerste helft hangend tegen de boarding, eerder naar binnen gaan met een gezicht van, (deze spelers ga ik even de waarheid vertellen), diverse wissels toepassen en dan weer als een gek aan de lijn beginnen te schreeuwen, (tegen de jonge spelers, de oudere luisteren niet meer). Met als resultaat een 3-1 verlies, met kansloos voetbal. 

02-05-2022 om 10:43

@ Rob 1970

De ergernis en  teleurstelling druipen af van jouw commentaar, maar ik had het zèlf evenzo kunnen schrijven, omdat dit proces van afbrokkelende controle en zichtbare uitputting bij spelers naar het einde van dit seizoen voorspelbaar leek.

Ik denk dat wij als supporters nu gewoon moeten accepteren dat het seizoen op deze manier teneinde loopt, en wij geen belangrijk resultaat meer gaan halen op die drie tegenstanders... 

Dat is niet zo erg als het lijkt. Een vakantie en herschikking van de selectie onder Wormuth zal vast een effect hebben op de spirit die nu ver te zoeken lijkt.  

En daarbij gezegd:  de traditionele tactiek van  "eerste helft niet voetballen, krachten sparen" heeft tegen RKC voor de zóveelste keer eens in ons nadeel gewerkt.  En dat had trainer Buys toch op z'n minst van te voren moeten weten. 

Rob197002-05-2022 om 12:11

Inderdaad Kees, ik ben zo klaar met deze trainer, hij heeft in de vier jaar niets neergezet, en het laatste jaar is een groot drama. Dat vind ik gewoon jammer. Zijn inzet zal niets op aan te merken zijn, maar over zijn tactiek en de rest is van een schrikbarend slecht niveau. Met dit als resultaat. 

Stadjer8102-05-2022 om 09:27

Laat dit seizoen maar stoppen.

 

Playoffs heeft geen nut, en we hebben 10 punten minder dan de nummer 7. Met 36 punten zijn we ook wel eens op de 14e plek gefinisht. Op 1 of andere manier staan we nog in het linkerrijtje nu. Maar dat zal snel veranderen zo.

Rob197002-05-2022 om 09:39

Al is het alleen maar voor de tv gelden, als je nu doorzakt naar plek 14 is het een beetje jammer. De play-offs kun je ook nog wel eens geluk hebben, maar in Europa hebben wij helemaal niets te zoeken. Laat Wormuth maar bouwen aan een degelijk elftal, zonder deze diepe dalen en pieken. Wormuth werd voor Heracles thuis nog uitgelachen dat ook hij er niets van bakte, maar met zijn programma voor de boeg, kan hij nog wel eens boven Groningen gaan eindigen. 

Op dit moment is Sparta en Cambuur geen zekerheid voor punten, en dan kun je rustig stellen dat wij ver weggezakt zijn. Daarom had ik als Fledderus ook ingegrepen, want de verkoopwaarde van de spelers holt hard achteruit. Daarvoor zou het wel mooi zijn om play-offs te spelen, scheelt een paar miljoen.

Euroborg02-05-2022 om 09:42

Géén bijzonderheid hoor Stadjer81, elk seizoen zie je een groot verschil in punten tussen de nrs. 7 en 8......Het verschil met de nr. 5 AZ is maar liefst 23 punten! En toch is 't niet altijd de nr. 5, die uiteindelijk de Playoff wint.....gaat om het team in de beste vorm, de overwinningsflow. En daar zijn de teams van plek 8 t/m 13 vér vanaf! Maar 't blijft voetbal, alles is nog mogelijk hoor....zou mij niets verbazen als de huidige nr. 13 Cambuur Leeuwarden er met de hoofdprijs van doorgaat! 

Bas3802-05-2022 om 10:50

Gewoon te triest voor woorden hoop dat play offs ook niet gehaald worden hwb je namelijk geen moer te zoeken

grunn196702-05-2022 om 12:51

Blij zijn dat we zoveel punten hebben gehaald, dit team is kwa niveau te vergelijken met de onderste 4. Voetballend zijn we 1 vd slechtste ploegen in de eredivisie. Door een periode na de winterstop tm ajax met veel strijd te gaan spelen zijn er gelukkig veel punten gepakt en staan we safe. Hoop gebeuren in de zomerstop,  het aantal miskopen en spelers die het niveau eredivisie niet aankunnen is bijna niet meer te tellen in deze selectie, dan ben ik niet negatief maar realistisch. Het geld voor Meijer moet goed besteed worden. Er is veel geld verloren gegaan aan spelers die geen versterking zijn voor de FC. Is Flederus wel de juiste man inzake het technisch beleid, ik heb een hoop ???

(om alles op het bordje te schuiven van Buijs gaat me ook wat te ver)

Dit seizoen een dikke streep eronder, aub geen play offs.

Johan02-05-2022 om 13:00

Ben het volkomen met je eens. Verkopen doet Fledderus prima maar kopen..... Duarte, JSL en Kasanwirjo uitgezonderd. De rest zit onder het vriespunt

 

A Matter of Honor02-05-2022 om 13:37

Ik hebn, eens eventjes in mijn geheugen gegraven en er een aantal slechte trainers uitgehaald die ook niet wisten hoe er gevoetbald moest worden ene Rob Jacobs,Leen Looyen,Theo Vonk,Wim Rijsbergen,Pieter Huistra,Robert Maaskant,Ernest Faber en tenslotte de allerslechtste......Danny Buijs. Waarmee ik wil aangeven dat het niet alleen aan de laatste Technische Directeuren (Ron Jans en M.J.Fledderus) ligt dat er zulke slechte oefenmeesters naar Groningen worden gehaald. Het schijnt überhaupt geen zegen op te rusten om in Groningen een goede oefenmeester te halen. Laten we met de komst van Wormuth hopen dat het deze keer wel lukt.......... 

02-05-2022 om 21:11

@ AMOH

Jouw geheugen is nog prima, AMOH,  maar de beentjes zijn minder, dus je kan niet beweren dat jij ze er zelf wel eventjes had ingeschopt.  zoals Appie vaak zegt: drama , en ook wel onbegrijpelijk voor de fans,  ondanks alle argumenten die bijvoorbeeld  Brummie hier op BM noemde

, zoals heel jonge en wisselvallige spelers, of de defensieve mooie statistieken bij de FC, vooral door Padt, Itakura... en "teleurstellend"is het onvermogen van een goede assist/voorzet van de zijlijn....of El Hankouri die geen man voorbij kwam?   

het heeft zo moeten zijn:  aan het eind zijn er te weinig overwinningen en te weinig (zelf)vertrouwen binnen de selectie

Benieuwd wie de tweede assistent trainer naast Alfons Arts wordt.

hoogtepunt seizoen: die uitwedstrijd ( Utrecht )  waar Poldervaart in coronatijd aan de overkant van het veld met zijn hoofd boven de boarding uitstekend , de spelers op rechts stond te coachen en aan te moedigen  als 12e man... dat beeld staat mij nog op het netvlies!

 

 

Oeleoptak02-05-2022 om 13:17

Heeft Fleddie die Dankerlui ook gekocht of was die er al?

Rob197002-05-2022 om 13:48

Dankerlui en Joosten heeft hij in zijn eerste zomer als technisch directeur gehaald, maar daarbij haalde hij ook Strand Larsen, die zijn investering zeker waard is. In deze zomer kwam nog Dammers, da Cruz en Leal, niet de allerbeste keuzes.

Afgelopen seizoen heeft hij voor 4 miljoen aan spelers gehaald, waarvan er inmiddels 2 goed in de markt liggen, Duarte en Kasanwirjo.

Je moet een beetje geluk hebben, en dan kun je beter een gokje wagen met een transfervrije speler, zoals Kasanwirjo, en nu Matuta, Pelupessy en Musampa. Afwachten wat er nog meer in zijn boekje staat, en niet onbelangrijk welke spits gaat komen, mocht Strand Larsen vertrekken.

Roelofsky02-05-2022 om 13:21

Ik wou nog even wat over Buijs zijn taktisch inzicht vermelden maar de azijn is op.....

A Matter of Honor02-05-2022 om 13:39

Plus supermarkt heeft azijn in de aanbieding..........€ 0,79 een héééééééle liter.

A Matter of Honor02-05-2022 om 13:46

REDACTIE!!!!!!!!

Waarom is de voorspelcompetitie nog niet volledig bijgewerkt? De uitslag PSV-Willem 2 is nog niet gewaardeerd. Aktie graag!!!!!

 

Gefixt! Met vriendelijke groet, MOD BM. 

Oeleoptak02-05-2022 om 15:11

Als ik dan een sommetje maak is de uitkomst negatief als je vindt dat tenminste 50% van de aankopen moet renderen. 
positief:

-Strand Larsen

-Duarte

-Kasanwirjo

Negatief

-Dankerlui ( met stip)

-Leeuwenburg

-Joosten

-Abraham

-Balker (altijd geblesseerd)

Matige spelers

-Sverko

-Ngonge

-Irandust

-Postema

Verder zijn er nog een vleet spelers van wie de potentie nog niet duidelijk is. Bogarde, Kalley, Matuta en stel jeugdspelers. Al met al geen score als TD waar je trots op kunt zijn. 

Herman Badkuip02-05-2022 om 16:00

Interessant lijstje met namen Oeleoptak, maar volgens mij kan iedereen wel zo'n rijtje samenstellen met eigen voorkeur.....onze huidige trainer Danny Buijs heeft voor de wedstrijden zijn eigen keuzes gemaakt én niet alle selectiespelers evenveel kans gegeven om zich te laten zien. Trainer Frank Wormuth gaat misschien komend seizoen een heel andere keuze maken uit de selectie, waarmee hij wil gaan spelen...Veel spelers uit de huidige selectie hebben volgens mij nog niet laten zien, waartoe ze écht in staat zijn....misschien dat Wormuth er meer uithaalt? 

BROMBEER02-05-2022 om 21:22

Gewoon volledig ongeschikt en on nog eens niet recht door zee. Dus adieu wij zijn hem beu

Oeleoptak02-05-2022 om 15:22

Met name Irandust is verwonderlijk omdat gezegd werd dat deze al tijdenlang in het vizier van de scouting zat. Ik zie de waarde er niet aan af. Hoe zit het met de scouting denk je dan. Kijkt Fleddie zelf naar een speler of blijft het bij filmpjes? Consulteert hij ook mensen die de speler beter kennen, wat is de rol van die jongen die vanachter de computer zit te scouten? 
verwonderlijk is verder dat de rechtsachterpositie al meer jaren sinds Zeefuik belabberd is ingevuld. Waarom is daar niks mee gedaan. Hij zal toch zelf ook zien dat dit bij tijden zwaar onvoldoende is. Maar wel Daniël van Kaam naar Emmen laten gaan. Ik begrijp het niet echt. 

02-05-2022 om 21:00

terugkijkend: je mag best stellen dat Buys een jaar te lang bij FC Groningen is gebleven, want ( en dat komt mede door de verkoop van Matusiwa en Gudmundsson en Padt en het jaar daarvoor een vertrek van Sierhuis, Itakura en Messaudi...is steeds niet goed ingevuld.  Er bleven gewoon zwak bezette plekken in het elftal 

Ik wijt dit ook aan de geringe belangstelling voor de wensen van trainer Buys, die  ik nu natuurlijk op dit moment geen club-loos vrijwilligerswerk toe-wens trouwens. 

Er zal meer kwaliteit uit de selectie moeten komen op het veld: als ik zie hoeveel ED clubs met een mindere selectie toch regelmatig betere wedstrijden speelden..met meer gevaar stichten..enz...vul de rest maar in.

Volgend jaar moet het dán maar gaan gebeuren: vanaf de voorbereiding meteen de competitiepunten pakken, want wéér een inzinking in de eerste  3 of 4  maanden,  dat kost zoveel kracht van de spelers en het steeds wisselen van positie heeft ook niet goed uitgepakt en is voor  ons-supporters van Grunn gewoon moeilijk te pruimen!

Groet!

 

Oeleoptak02-05-2022 om 17:17

Badkuip.

ik heb bij voorbaat geen voorkeur maar kijk naar prestaties. Regelmatig blunderen is ook een prestatie maar dan kom je in mijn rijtje van spelers die onvoldoende (kunnen) presteren. Daarvan staan er een aantal regelmatig in de basis. Dat kun je de trainer aanrekenen maar misschien heeft die weinig opties. Inzake de rechtsachter is dat het geval. En dat is dan toch TD pakkie an. Verder blijven mijn vragen rechtop staan. Hoe wordt er gescout en op basis van welke procedure komen de besluiten tot stand?

Rob197002-05-2022 om 20:49

Een klein beetje off-topic, de kleedkamer van RKC was te klein voor de selectie met de technische staf, dat kan betekenen dat de technische staf te groot is, of dat Buijs zijn spelers nog dieper wil vernederen. Een geweldige daad van onze trainer, die de spelers van de tweede helft dicht op het spelbord wilde hebben om plan B uit te leggen, de uitvoering daarvan hebben wij gezien. 

Ongeschikt, en snel terug naar het amateurvoetbal. Grotere onzin als dit heb ik nog nooit gehoord, of het moet her verhaal van Johan Derksen zijn, beide even ongeloofwaardig.

Dijk03-05-2022 om 06:32

Rob zou betekenen dat andere eredivisie clubs het zelfde probleem hebben toch en denk de staf etc van 020 groter is dan die van Groningen. Ook ik hebt dit nog nooit eerder gehoord. Daarom vond Helene Hendriks dit ook bijzonder en stelde Daarom v Hintum deze vraag. 

Rob197003-05-2022 om 08:18

Hij komt er al 4 jaar en dan deze rare actie, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het is hem zijn eer te na, maar hij had gewoon moeten stoppen. Maar niemand zit op een trainer te wachten die verliest en ermee stopt. 

Maar het is heel merkwaardig wat voor kleine zaken er allemaal spelen en er hierdoor geen beter presterend elftal binnen de lijnen komt, beetje jammer.

Euroborg03-05-2022 om 10:15

Als 't is gegaan zoals Bart van Hintum aangaf, dan is 't een kwalijke zaak, dat trainer Danny Buijs spelers uit de kleedkamer stuurde. Trainer Buijs komt met een andere verklaring....wij zijn er niet bij geweest, dus kunnen én mogen er niet over oordelen! Laten we nou alsjeblieft de neuzen allemaal dezelfde kant opzetten én samen de laatste drie wedstrijden gaan strijden voor een goed resultaat! 

Nachtwacht02-05-2022 om 22:00

Denk dat Buijs vooral zichzelf een slechte dienst bewijst door zijn uitlatingen. Richting eigen jongens, die voor de trainer moeten willen rennen, maar ook richting een eventuele volgende club. Je wint met zijn allen en verliest met zijn allen. Je kunt na drie zulke wedstrijden als trainer niet zeggen dat het probleem niet bij jou ligt. Maar ook de onrust die er de laatste weken doorsijpelt... Andere clubs zullen hierdoor misschien gaan twijfelen

03-05-2022 om 14:19

tja wat doe je als jonge sapeler, als je een trainer voor je hebt die je niet wil opstellen?  je mond houden en schouders over ophalen.

Moeten wij ook maar doen:  lijkt mij een rancuneuze man, die trainer, maar hij gaat tòch weg....

Holwierde03-05-2022 om 11:13

Weg met die kwakzalver.

Elke week hetzelfde praatje.

ChiChi03-05-2022 om 12:36

En dan gaat de supp.verg. ook nog een ere/afscheidswedstrijd voor deze clown organiseren!!!!

Het is niet te geloven.

En dat na VIER jaar slecht en defensief voetbal en getier langs de lijn!!!!

 

 

Holwierde03-05-2022 om 13:16

we zijn in die vier jaar niks opgeschoten met die clown

 

A Matter of Honor03-05-2022 om 13:31

Herman Badkuip03-05-2022 om 14:51

Niet te geloven AMOH, totaal respectloos zo'n onbehouwen reactie van jou! Wat wil jij daar mee bereiken? Alleen maar onrust, waar wij echt niet op zitten te wachten!

A Matter of Honor03-05-2022 om 13:35

sorry

Alf03-05-2022 om 14:12

Word eens volwassen zeg! Schandalig deze oproep van jou.

Herman Badkuip03-05-2022 om 14:52

Tis toch niet te geloven....niveau kleuterschool!

Nachtwacht03-05-2022 om 14:53

En dan AMOH? Onhandige oproep.

Vind het ook wel zonde. Als trainer het hier niet gemaakt, maar de voetballer Buijs heeft hier een mooie periode gehad.

appie happie03-05-2022 om 17:59

Maakt niks uit toch..e-mail adres is gemakkelijk te vinden..als je dat zou willen..dus verontschuldigen is niet nodig lijkt mij..

A Matter of Honor03-05-2022 om 20:51

@Appie,

Johan Derksen noemt dit "selectieve verontwaardiging". Maar goed ik heb mij verontschuldigd ten faveure van die tere zieltjes (kunnen die vannacht weer rustig slaapjes doen) en is voor mij de kous af. Ben toch blij dat ik in Nederland woon want in Rusland had ik de kop er al af gehad.

Nevland03-05-2022 om 14:34

 Buys v Wormuth

Volgens mij staan wij boven Heracles.... 

ligt het aan de trainer of aan de spelers? 

 

 

Hoekie03-05-2022 om 15:00

Herman Badkuip @ ALF @ 

Het is een illusie te denken dat deze poster volwassen gaat worden. Ik heb het al eerder gezegd het is Rob Roy die eerst v.d. Looi voor alles wat lelijk is uitmaakte. Zelfde taalgebruik, dezelfde gebruik emoticons, dezelfde haattermen. Hij kreeg toen diverse keren een ban en nam toen noodgedwongen een andere nickname. Volgend jaar gebruikt hij weer een andere nickname en gaat op zoek naar een nieuw slachtoffer. 

A Matter of Honor03-05-2022 om 16:15

Het is dezelfde illusie die jij denkt te hebben dat ik de vroegere Rob Roy zou zijn, niet dus. De naam van deze vrijheidsstrijder werd door een overleden neef van mij gebruikt en uit eerbied voor hem heb ik de naam A Matter of Honor, een song uit de film "Rob Roy", gekozen. Het plaatsen van het e-mail adres spijt mij ten zeerste, en had het niet moeten doen maar is in een opwelling van frustratie genomen, en zeg dan ook sorry voor dit incident. We zijn tenslotte allemaal mensen en er is niemand perfect, ofschoon een aantal posters denken dat ze het stopgaren hebben uitgevonden. En Hoekie, voor jouw zielerust, ik ben nog nooit "geband" door deze fansite. Verder heb ik in een eerdere post aangegeven, na dit seizoen de pijp aan Maarten te geven en in de anonimiteit te verdwijnen.

m o i04-05-2022 om 01:37

En wat die sorry voor het incident waard is lezen we in bovenstaande post van 2 mei om 20:51 in reactie op Appie. Zodat de tere zieltjes  hun slaapjes kunnen doen. Hmm. 

b.raatjes196603-05-2022 om 16:59

Ze moeten nu opstaan we staan nog op plaats 8 dus er is nog niks overboord maar de spelers moeten nu op staan kop er veur zeggen we in de Groningens 

manus03-05-2022 om 20:36

Het leek in de tweede helft tegen RKC wel of FCG op voorsprong stond. De bal werd steeds achterin rondgespeeld. Als Van Kaam aan de bal was, leek hij geen aanspeelbare spelers voor zich te zien. Was dat ook zo? Op tv heb je geen overzicht op het hele veld en zie je dus niet de bewegingen voorin.

03-05-2022 om 21:11

Van Kaam speelt het hele seizoen (als hij is opgesteld door Buys ) op die manier...risicoloos de andere partij uit de tent lokken, maar nergens durf en overtuiging....hij weet dat hij bij balverlies door Buys afgemaakt wordt, en gaat toch weg.

 

ps: ik hoorde op 'radio Milko', een wat lacherige podcast van Pomp en Mennega over vooral voetbalbijzaken ( want ze praten als een stel oude wijfen, vind ik !_..."dat Buys met niemand binnen de club nog communiceert".  Dat geeft ook verstarde relaties.  

Maar ook werd geopperd: moet Buys nog wel die drie wedstrijden coach zijn... "het zijn toch drie wedstrijden"... daarop werd niet ingegaan:  Shame & Blame cultuur...ach wat verwachten ze nou nog !

Buys heeft genoeg gezegd, wat mij betreft...hij gaat de opstelling ( na RKC )weer-eens flink omgooien voor de zóveelste keer... en stiekem denk ik dat W.Pomp (DvhN) het allemaal (erg) mooi vindt, die roëring...heeft ie wat om over te schrijven 

 

brummie03-05-2022 om 22:29

Van Kaam heeft  (vind ik) zich tov van andere spelers niet goed door ontwikkeld. Had natuurlijk met Matisuwa een enorme balveroveraar naast zich. Spelers zoals Suslov, Duarte en Kasanjawiro zijn ook forse concurrentie voor hem dit seizoen. 

Ben het niet eens dat van Kaam risicoloos speelt omdat hij anders van Buijs op zijn donder krijgt bij balverlies. 

Afgelopen zondag was een deceptie, de eerste 10 minuten begon de FC goed en had de overhand. Maar tegen zulke persoonlijke fouten in defensief opzicht valt niet tegen te coachen. Na de eerste goal zakte het compleet in. De ervaren spelers zoals  van Hintem en de Leeuw namen de ploeg niet op sleeptouw, integendeel!

Dat de ploeg met alle aanvallende wissels achterin rond bleef spelen, was teleurstellend, maar ook logisch gezien dat RKC zich massaal terugtrok. Het was trouwens ergens in 2006 dat FC voor het laatst won in Waalwijk. Zal hopelijk in de toekomst een keer de goede kant op moeten gaan vallen. 

De laatste 3 wedstrijden zijn nog leuke potjes. Dat Buijs de boel op gaat schudden lijkt me goed. Ern aantal (ervaren) spelers laten het af weten de laatste wedstrijden. En veel minder dan tegen RKC kan bijna niet. Vond het interview met JSL direct na de wedstrijd erg goed. Hij verwoordde het uitstekend. 

Op naar Sparta thuis, eerst s middags naar SV Meppen vs Braunschweig, en als toetje FC VS Sparta. Kortom een mooie zaterdag in het verschiet!

Ook de gelauwerde hier op het forum  Donar coach Otten  mistte vanavond de echte  wilskracht om de wedstrijd in plaza te winnen.  Zo zie je maar, het blijft mensenwerk....

TOPGrUNN04-05-2022 om 03:30

Kan me goed vinden in jouw verhaal brummie...

Nog 3 potjes, met wie weet nog een vervolg. 

En daarna op naar een nieuw seizoen, met veel nieuwe spelers en trainers. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

TOPGrUNN04-05-2022 om 03:31

Kan me goed vinden in jouw verhaal brummie...

Nog 3 potjes, met wie weet nog een vervolg.

En daarna op naar een nieuw seizoen, met veel nieuwe spelers en trainers. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Euroborg04-05-2022 om 10:49

FC Groningen staat nog steeds op de 8ste plek en ze hebben alles in eigen hand! Ben ervan overtuigd dat het gaat lukken! 

marcelfcg04-05-2022 om 12:21

Op basis waarvan dan? De laatste wedstrijden wijzen toch uit dat het helemaal klaar is.

 

Dijk04-05-2022 om 15:16

Glazenbol 

Holwierde04-05-2022 om 11:54

Sparta thuis hebben ze ook nog niet zo maar gewonnen .

Euroborg04-05-2022 om 12:14

Onze concurrenten om plek 8 hebben ook géén makkelijke wedstrijd komend weekend......als de neuzen dezelfde kant op staan én de spelers er écht voor gaan, moet 't gaan lukken! 

Nevland04-05-2022 om 12:41

13 mei 19.00  Afscheidswedstrijd van onze trainer.

 

ChiChi04-05-2022 om 13:59

Onbegrijpelijk voor zo'n clown!!

Vier jaar negatief en verdedigend voetbal .

Vier jaar tierend en vloekend langs de lijn, zodat sommige spelers met Poep in de broek in het veld stonden!

En maar steeds zijn vriendjes Hankouri en Dankerlui meestal in de basis neer zetten.

Eerste jaar heb ik hem het voordeel van de twijfel gegeven, daarna was het flut.

04-05-2022 om 14:33

7 mei FC G - Sparta

11 mei FC Twente - Gr

15 mei  FC G - Cambuur

 

Toch opvallend: die ingelaste afscheidswedstrijd van / met meespelend: Danny Buys  op 13 mei;  2 x 25 minuten met oud FC-ers...  maar wel 2 dagen ná FC Twente en 2 dagen vóór Cambuur.   hopelijk loopt alles volgens plan 

 

Herman Badkuip04-05-2022 om 15:43

Tis tóch een geweldig initiatief van onze huidige trainer Danny Buijs, dat hij met deze afscheidswedstrijd de supporters van FC Groningen wil bedanken voor de steun, die hij in vier jaar FCG van hen heeft gehad! Maar ja, voor sommige supporters kan Danny Buijs werkelijk niets meer goed doen....heloas, tis nait anders! 

campesino04-05-2022 om 12:58

Onder normales omstandigheden zou met dit programa die achtste plek, niet in gevaar moeten komen. Maar de situatie is niet normaal. De chemie tussen de technische staf onderling en de spelers is volkomen weg. Dat was met de kerst al zo en toen had MJF moeten ingrijpen.

Oorzaak nummer 1 is de verstoorde verhouding tussen buijs en MJF. Als de trainer en de technisch directeur, niet samen door 1 deur kunnen, is heibel verzekert. De schuld ligt niet alleen bij buijs. Waar 2 vechten hebben 2 schuld.  

Wonder boven wonder kon buijs de boel nog 1 keer opschudden en werden genoeg punten gepakt om degradatiegevaar te voorkomen. Maar uiteindelijk is de bom gebarsten en is het iedereen voor zichzelf. Het geschreew, angst inboezemen of weer een donderpreek van buijs zal niet meer helpen. Het is geen team meer. De reserves, spelers die niet met buijs onderweg konden, zullen niet voor hem de kastanjes uit het vuur halen ( ngonge, v kaam, sverko, irandust) spelers die vertekken vinden het allemaal wel goed en van hintum ( duidelijk zwaar gefrustreerd) gewoon niet meer opstellen.

Vd zomer is er een grote schoonmaak ( en dan heb ik het niet over spelers). Beter laat dan nooit. Hopelijk is de volgende jaar in de nieuwe staf een betere zaamhorigheid.

En wat de spelers betreft, het kan maar zo zijn dat spelers als dankerlui, van kaam, sverko, irandust, Abraham en zelfs de leeuw volkomen opbloeien als de zonder angst kunnen voetballen. Want dat eindeloos achterin rondspelen zonder risco, omdat je met 2 risikovolle ballen naar voren, de rest van het seizoen op de bank zit, komt leuk voetbal niet ten goede. Sterker nog je kan erop wachten dat er een keer een foute teugspeelbal komt ( de tegenstander loert daarop). Daarna moet in de tweede helft de boel herstelt worden en blijkt vaak dat groningen zo slecht nog niet is. Dat is ook niet zo gek want met kansanwirjo, Duarte, suslov, meijer en strandlarsen heb je simpelweg 5 bovengemiddelde eredivisie voetballers.

Voor dit jaar zie ik het niet meer goedkomen, maar ik kijk alweer uit naar volgende jaar, met een nieuwe staf die wel goed met elkaar kan opschieten en een paar goede aankopen van MJF heb ik hoop op leuker voetbal. Misschien niet meer punten, maar hopelijk wel leuker voetbal

05-05-2022 om 00:27

@ Campesino

Ik wil ervoor pleiten, om nou maar een keer niet in herhaling te vallen, en de gebleken teleurstelling over het slot van deze competitie steeds analyserend  van commentaar te voorzien. Ben het wel met jou eens dat het kraakt bij de TS. 

Kennelijk voelt Buys zich senang met een deel van de supporters die zo'n ingelaste veteranenwedstrijd op prijs stellen... ik hoor daar niet bij, want ik vind 3 beslissende wedstrijden in 8 dagen tijd van het eerste eltal genoeg reden om hier vol op de selectie te focussen, en niks anders... maar kennelijk is anders besloten.   

Laat ik het goede voorbeeld geven:  van mij even geen oordeel meer over het spel die drie wedstrijden...wat ze er ook van terecht brengen! ik kom graag in het nieuwe seizoen weer op BM, als het vrije woord - en eigen mening/posts  over FC Groningen mij gegund blijft!  

Prettige vakantie alvast

kees

Rob197005-05-2022 om 10:10

#Kees, een goed idee, om dit seizoen maar te laten voor wat het is. Ook in de laatste 3 wedstrijden zal het hoofdzakelijk gaan over het mismanagement van onze trainer. Die er echt helemaal niets meer van bakt. Om toch nog een kleine aanvulling te geven, op mijn analyse. Dat het namelijk in den Lande niemand is ontgaan, dat Groningen onthustend zwak te voorschijn komt, en dat op een enkeling na, niemand de tactiek, en veldbezetting bij Groningen snapt. Toch wel een bevestiging van de trainer die het niet meer weet. Om ergernissen te voorkomen is het zinvol om de laatste wedstrijden dit niet meer aan te hoeven stippen. 

Een nieuw seizoen is aanstaande, met nieuwe kansen. Ik hoop dan ook dat ik met meer plezier zit te kijken naar de FC, met een beter amusementswaarde, en wat meer goals. Alvast een fijne vakantie, en succes in het nieuwe seizoen. 

appie happie05-05-2022 om 07:43

Ik heb geen vertrouwen in de laatste  3 wedstrijden..om de 8ste plaats te behouden zullen er zeker 4 punten behaald moeten worden.Sparta lijkt me de beste kans om 3 te behalen.Twente 0 en wellicht Cambuur 1 punt.

Zin om naar t stadion  heb ik niet meer..

Dijk05-05-2022 om 10:46

Nou appie dat zeg ik dus ook totaal geen vertrouwen meer. Sparta moet in de eredivisie blijven en gaat vol voor en wat de fc laat zien is sparta beter. Twente walst erover heen en dan opeens Cambuur gelooft in de nacompetitie en gaat ook nog simpel over de fc heen. 

Herman Badkuip05-05-2022 om 11:58

Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen, maar ik heb, misschien tegen beter weten in, er nog steeds vertrouwen in dat FCG de playoffs gaat halen.....Sparta gaan wij verslaan met een kleine overwinning, uit tegen Twente wordt een gelijkspelletje én de laatste thuis tegen Cambuur, lastig maar toch weer winst! Daarna de eerste ronde tegen AZ Alkmaar, zijn wij ook niet kansloos en uiteindelijk de finale tegen Utrecht! Zal FC Groningen in Alkmaar vanuit het sfeervak steunen, de andere wedstrijden zit ik voor de buijs!

Dijk05-05-2022 om 13:51

Badkuip het interesseert met niks wat jij denkt en succes met je dromen in het sfeervak van az want daar komt de fc nóóit dus je zal er alleen staan en lekker blijven juichen voor de buis . Ongelofelijk wat een dromer ben je. Mister positief. En wordt eens wakker. 

Herman Badkuip05-05-2022 om 15:57

Had van jou niets anders verwacht Dijk, maar wacht rustig af jongen, zónder vertrouwen vaart niemand wel! En een klein beetje respect voor reacties van mede-posters zou wel zo fijn zijn! Tot ziens in het sfeervak bij AZ! 

appie happie05-05-2022 om 16:07

Ik hoop dat Badkuip gelijk heeft

Dijk05-05-2022 om 16:51

Badkuip jij reageert op mij. En ik ben je jongen niet. Heb zelf respect !  Door iedere post die jij plaats onzin uit te kramen die al weken lang niet uitkomen. Ik heb zeker respect voor iedere poster alleen jij niet want jij reageert op iedereen. Succes in uitvak van AZ droom lekker verder. 

brummie05-05-2022 om 12:06

Met verbazing lees ik dat hier op forum dat een afscheidswedstrijd Buijs tussen supporters en oud FC' ers onder de loep wordt genomen m.b.t. focus op laatste wedstrijden. Blijkbaar mag Buijs s'avonds geen andere activiteiten ontplooien tussen wedstrijden in. Kortzichtig.

b.raatjes196605-05-2022 om 15:20

Ik vind dat we te KRIETIES zijn we moeten positief blijven en als we nu goede spelers halen komt het allemaal weer goed 

Bas3806-05-2022 om 08:47

Afscheids wedstrijd voor wat ooh ja want hij was zo een geweldige trainer wat is dit nou weer voor onzin joh 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!