Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam - Kan Groningen negatieve reeks doorbreken?

Door Sven Heikens 7 reacties

20-maart omstreeks een uurtje of twee in Utrecht: FC Groningen won met 3-1 bij FC Utrecht, verstevigde de voorsprong op de achtste plek en Groningen leek af te stevenen op de play offs. Sindsdien liefst 4 nederlagen tegen Ajax, Heerenveen, Heracles en RKC. Desondanks deze vier nederlagen staat Groningen, omdat de concurrentie ook niet weet te winnen, nog steeds op die achtste plek en is het met liefst vijf andere clubs in de race om het laatste play off ticket. 

FC Groningen

Voor Groningen staat, na Heracles en RKC, wederom een laagvlieger op het programma. Maar voor Groningen lijkt het eerder een last dan een zegen om tegen de laaggeklasseerde teams uit te komen. Wanneer ploegen zich tegen Groningen inzakken op eigen helft, heeft Groningen het heel lastig om het spel te maken, zoals tegen Heerenveen, Heracles en RKC gebleken is.. in deze drie wedstrijden kwam Groningen niet of nauwelijks tot kansen, laat staan schoten op doel.

Zaterdag zal het vermoedelijk tegen Sparta niet anders zijn. De Spangenaren zijn in een hevige degradatiestrijd verwikkeld en zullen de rijen achterin gesloten houden.  Zaak aan Groningen om iets te verzinnen wat de afgelopen drie wedstrijden niet gelukt is, namelijk tot kansen komen en door een hechte defensie heen te spelen. 

Op de training vandaag ontbrak Laros Duarte. Daar tegenover stond de terugkeer bij de groep van Te Wierik en Suslov. Of deze drie op tijd voldoende wedstrijdfit zijn voor de wedstrijd van zaterdag, zal in de loop van morgen duidelijk worden.

Sparta Rotterdam

De gasten uit Rotterdam zijn in een hevige, spannende degradatiestrijd verwikkeld. Met 26 punten uit 31 wedstrijden staat Sparta momenteel op de 17de plek op de ranglijst. Nummers 16 en 18 PEC Zwolle en Willem ll hebben evenveel punten, dus de verschillen zijn erg klein.

Sparta heeft een aantal hectische weken achter de rug, want na het ontslag van assistent Rankovic verklaarde Fräser zich solidair met zijn assistent en vertrok bij Sparta. Maurice Steijn was al gecontracteerd voor volgend seizoen, maar wilde voortijdig wel instappen om het slot van de competitie voor de groep te staan. De eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Steijn werd vorige week een gelijkspel tegen AZ (1-1).

Historie

FC Gronigen - Sparta staat zaterdag voor de 36e keer op het programma. 16 keer won FC Groningen, 10 keer eindigde het in een gelijkspel en de Kasteelheren trokken 9 keer aan het langste eind, zo ook vorig jaar toen het eindigde in 1-2.

Kortom, een wedstrijd met grote belangen aan beide zijden. Groningen wil de achtste plek behouden met oog op de play offs, Sparta heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Scheidsrechter is dhr. Manschot, aftrap 21.00 uur. Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip05-05-2022 om 20:47

Zal weer een lastige thuiswedstrijd worden voor FC Groningen, laten wij maar hopen dat Laros Duarte en misschien Tomas Suslov mee spelen in deze belangrijke wedstrijd! Wij zullen ze allebei keihard nodig hebben in de strijd tegen degradatie-kandidaat Sparta. De Rotterdammers vechten voor lijfsbehoud en zullen de nadruk op de verdediging leggen en met snelle counters uit willen komen om te scoren. Nog even afwachten met welk team de mannen van Danny Buijs voor de dag zullen komen......na vier nederlagen komt een overwinning steeds dichterbij.....Laat 't dan zaterdagavond in de Euroborg maar gebeuren met véél passie en strijd, zodat de supporters van FCG er achter gaan staan! Alle neuzen moeten in de laatste drie wedstrijden dezelfde kant op staan, dan is 't volgens mij nog steeds mogelijk om de playoffs te halen! 

Marco05-05-2022 om 22:06

Uitgaan van eigen kracht. Aanvallen over de flanken. Vrij uit gaan aanvallen. 

Sparta krijgt veel doelpunten tegen, waardoor aanvallen wordt beloond. 

Doorbouwen op de 2de helft tegen RKC:

Te Wierik rechtsback zetten, met opdracht om niet over de middenlijn te komen (voorkomt onnodige rode kaarten!) Defensief kan Te Wierik het goed invullen op een manier dat er geen tegendoelpunten meer vanaf de rechterkant komen. Aanvallende backs is leuk, alleen zijn Dankerslui en El Hankouri verdedigend en in balbezit zo zwak dat we veel doelpunten weggeven, en met de eindpassing zijn beide spelers zo slecht gebleken dat hun aanvallende acties nooit tot doelpunten leiden. Dan beter met Te Wierik de rechterkant goed verdedigen. Kasimiro en Sverko centraal, zoals begin 2de helft tegen RKC.

Ngonge rechter aanvaller. Te Wierik kan hem wel aansturen. Ngonge is een speler met veel potentie. snelheid en doelpunten en assists. De Leeuw als pinch hitter gebruiken. 

 

 

appie happie06-05-2022 om 16:46

Zo ist,nu maar hopen dat Danny mee leest..

Ik overweeg om evt. Toch te gaan morgen,enig puntje is de aanvangstijd..21.00 is mij eigenlijk een beetje te laat..

 

Trouwens  erg veel reacties...zie ik op deze voorbeschouwing..

 

Komop lui!! Niet alleen reageren als het slecht gaat...nu ook..kop dr veur..zeurtjes .

07-05-2022 om 07:37

ik wens je veel plezier sraks in het stadion, Appie 

er zal wel een sfeeractie zijn; heb nooit begrepen dat FC spelers niet aan voetballen toe kwamen, maar misschien lukt het de komende week wel;

en alvast een goede vakantie gewenst  voor jou en kids op deze laatste post van mij...

 "word beter !",..... toch ? 

 

 

A Matter of Honor07-05-2022 om 14:49

@Kees en Appie,

Ook van mij een laatste groet. Ik herinner mij nog onze "opkomst" bij FCG Online, altijd leuk, en nu onze "neergang" op deze site. Voor jullie beide het allerbeste in de toekomst. Houdt moed dan komt alles weer goed.

Euroborg05-05-2022 om 23:16

Natuurlijk altijd uitgaan van eigen kracht in een thuiswedstrijd, zoals mijn broer Herman al schreef, veel strijd en passie is nodig om de Spartanen uit Rotterdam te verslaan! Zo ver mogelijk van je eigen doel spelen en géén ballen terug op Leeuwenburgh, lekker vooruit blijven voetballen! Laten zien, dat wij baas zijn in eigen huis, dan krijg je ook het thuispubliek achter je! 

Zou alleen maar spelers opstellen, die écht fit zijn, er komen nog twee wedstrijden de komende week.....Lekker spelen met een 4-3-3 opstelling met Dankerlui, Kasanwirjo, Sverko en Meijer achterin, Irandust, Matuta en van Kaam op het middenveld én Strand Larsen, de Leeuw en Abraham voorop! 

Herman Badkuip06-05-2022 om 20:32

Volgens mij spelen wij in de sterkst mogelijke opstelling met Mike te Wierik, Tomas Suslov en Laros Duarte in de basis! Zijn drie twijfelgevallen, maar kunnen spelen....Suslov misschien een helft. 

b.raatjes196606-05-2022 om 09:50

Nou ik heb wel vetrouwen SUSLOV er weer bij 

Nevland06-05-2022 om 15:21

 

Passie, strijd en 3 punten. Dat is mijn dag weer goed.

Bas3806-05-2022 om 22:35

1-3 sparta die gaan ervoor groningen weer drama met buijs word het niks en zal het ook nooit wat worden op naar het nieuwe seizoen 

Dijk07-05-2022 om 13:55

Metworst06-05-2022 om 22:41

Ik weet niet waarop gebaseerd maar ik heb toch het gevoel dat er gewonnen wordt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!