Terug

Deel deze pagina:

Kommer en kwel in Euroborg, FC Groningen incasseert vijfde nederlaag op rij en verliest met 2-1 van Sparta

Door Redactie 44 reacties

Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt FC Groningen te snakken naar het einde van het seizoen. Ook vanavond lukte er vrijwel niets. Mentaal lijkt de ploeg er doorheen. In de eerste helft nam Sparta (dat net als FC) nauwelijks tot kansen kwam, de leiding door een doelpunt van Verschueren. In de tweede helft werd het 0-2 uit een laag schot van Thy waarbij Leeuwenburgh gruwelijk de fout inging. FC Groningen kwam een kwartier voor tijd ondanks de 1-2 van Meijer, de klap niet meer te boven. 

 

eerste helft
Een weinig overtuigend groen-wit begin waarbij veelvuldig achterin werd rondsgespeeld en doelman Leeuwenburgh met de regelmaat van de klok werd ingeschakeld. De Kasteelheren toonden de meeste intentie naar voren, kansen bleven voorlopig uit. Na een kwartier kende de wedstrijd een eerste korte opleving waarbij Kasanwirjo hard op doel kon uithalen. Okoye verrichtte een knappe redding.

Niet veel later lag de bal wel achter Leeuwenburgh. Een aanval van Sparta (via Wijnands en Namli) eindigde bij Verschueren die via de binnenkant van de paal raak schoot, 0-1. FC Groningen kwam daarna meer in de wedstrijd en kende een aantal mogelijkheden. Van Hintum (kopbal) en El Hankouri (mislukte voorzet) waren dichtbij de gelijkmaker.  

Diezelfde Van Hintum volleyde een corner snoeihard naast. Op slag van rust was Sparta dichtbij de 0-2 waarbij Leeuwenburgh onder een voorzet doorging. Het liep met een sisser af. In de extra tijd werd een doelpoging nipt naast het Rotterdamse doel gewerkt. De daaropvolgende hoekschop was ongevaarlijk.

tweede helft
Van Kaam, Postema en Ngonge hadden Van Hintum, Suslov en Abraham afgelost. Strand Larsen incasseerde een gele kaart hetgeen de Noor op een schorsing komt te staan (aankomende woensdag) tegen FC Twente. Na een klein uur werd Thy aangespeeld die een schuiver produceerde waarbij Leeuwnburgh als een pupil de fout inging. De wedstrijd leek gespeeld.

Lange tijd gebeurde er voor beide doelen vrij weinig. Sparta hoefde niet en FC had geen idee om tot fatsoenlijk aanvalsspel te komen. 

Een kwartier voor tijd scoorde Meijer met het hoofd de aansluitingstreffer waarbij Okoye zich verkeek op een voorzet. Niet veel later was Strand Larsen dichtbij de gelijkmaker maar Okoye reageerde adequaat. Ondanks de inzet om nog een punt uit het vuur te slepen zou Groningen niet meer gevaarlijk worden.

In de wetenschap dat NEC zondag thuisspeelt tegen Go-Ahead Eagles, neemt één van deze ploegen plek 8 over. Aankomende woensdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Twente gevolgd door de laatste thuiswedstrijd zondag tegen SC Cambuur. Gelet op de huidige vorm lijkt deelname aan de play-offs niet meer realistisch.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, El Hankouri, Te Wierik, Van Hintum, Meijer, Irandust, Kasanwirjo, Suslov, Duarte, Abraham, Larsen 

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Vriends, Auassar, Meijers, De Kamps, Mijnans, Verschueren, Van Crooy, Thy, Namli  

Reacties:
Euroborg07-05-2022 om 23:22

Dikverdiende overwinning voor de Spartanen uit Rotterdam, want FC Groningen speelde zónder overtuiging om nog de playoffs te kunnen halen! Mistte vanavond de échte wil om te winnen bij het team van Danny Buijs, was een elftal zónder zelfvertrouwen en dan bereik je hélaas niets! Oók de sterkhouders van FCG gaven vanavond hélaas niet thuis, alleen Neraysho Kasanwirjo haalde zijn normale niveau.....Heel jammer, we hadden er meer van verwacht, maar het zat er niet in!

Dijk07-05-2022 om 23:38

Bla bla bla bla bla 

m o i07-05-2022 om 23:25

Mijn plek is beschikbaar voor volgend seizoen. Ik kan het niet meer aanzien. Ook in de hoop die velen uitspreken richting een nieuw seizoen ben ik inmiddels het geloof een beetje kwijt.

T was niks, 't is niks en t wordt niks. 

grunn196707-05-2022 om 23:27

Exit Buijs 

Exit Flederus 

Exit dankerlui, Abraham, Iandrust  ter Wierik, Balker, sverko, v kraam, Hankouri, Kalley, ngonge, 

 

Heiky08-05-2022 om 00:48

Ehm....Balker heeft nog geen minuut gespeeld. Zullen we die nog even buiten beschouwing laten?

Steve Goble08-05-2022 om 19:21

Irandust, Balker en Kalley zou ik erbij houden. Volgend seizoen mogen zij het laten zien. Behalve Kasanwirjo heeft in mijn ogen geen enkele Groningen-speler een echt goed seizoen gedraaid. Suslov heeft na zijn contractverleninging ook niet veel meer laten zien. Heel veel mensen zijn dolenthousiast over Duarte. Wellicht vorm van kinderhand gauw gevuld.... Waarom hebben wij eigenlijk een reservekeeper? Volgend jaar beter?

 

appie happie07-05-2022 om 23:29

Bijna geen fatsoenlijke voorzet of aanval gezien..

Irandust komt bv pas echt tot zijn recht als hij een echte nr 6 in de rug heeft,voetballen kan hij wel.

Hankouri drama 1 normale  voorzet ( geldt ook voor links Meijer )over gehele wedstrijd,triest..

Daarbij komt dat het gewoon geen team is...door het overmatige bebulder langs de kant durft niemand meer.Blij dat we dadelijk van Buijs af zijn.

Nouja dit was het dan..worden we 11 de dat is dan maar zo..

Ik voorspel lege tribunes volgende week..er zijn betere dingen te doen op je vrije zondag..

Herman Badkuip07-05-2022 om 23:43

Zal toch niet zo zijn dat óók Go Ahead, NEC, Heerenveen en/of Cambuur geen punten meer halen dit weekend? De eredivisie is een knotsgekke competitie met onverwachte uitslagen....Maar met het spelniveau dat FC Groningen vanavond heeft laten zien, gaan ze deze week geen potten meer breken....Twente uit en Cambuur thuis, ik reken niet meer op punten voor FCG....Jammer, maar met vijf nederlagen op rij mag je eigenlijk niet meer hopen op meer! Maar ja, 't blijft voetbal en de bal is nog steeds rond.....

Dijk08-05-2022 om 07:26

Go ahead Heerenveen gaan punten halen. Heel veel verwachte uitslagen omdat ze niet in kkd willen spelen en geld. Toch raar jij was de enigste met je broer die zag dat Groningen niveau had we winnen elke wedstrijd en na competitie bla bla bla en nog wat zal me niks verbazen je zogenaamde broer euroborg dat je een bent. 

Denk maar eens na wat je met je fantasie schrijft onzin en niet kijkend wat de werkelijkheid is bij de fc en dat is zeer bedroevend niveau aan spelers ze hebben nu 36p en er zal geen punt bijkomen en dan 7 nederlagen op rij bij elk andere club had de trainer zijn ontslag gehad. Diep triest weken lang verschrikkelijk slecht voetbal laten zien en totaal geen actie van Fledderus hierin. Gudde en Fledderus hadden in moeten grijpen de supporters zijn hier de dupe van geworden de fc is het lelijk eendje. 

corinti08-05-2022 om 00:00

Ik zeg zeker niet dat Meijer een slechte speler is maar met 6 miljoen zijn we echt spekkoper.ook hij speelt al een paar wedstrijden zeer matig.Gaat misschien mee in het algehele niveau...zelfs Duarte.Tweede helft iets meer dreiging,maar tegen zo,n fout van de keeper kan je niet tegen op voetballen.

Tactiek was trouwens de tweede helft,niet meer het middenveld gebruiken maar alles de 16 inpompen.hoorde zelf deze woorden van onze wonder trainer

Tanner_05008-05-2022 om 00:09

6 miljoen voor Meijer gaat echt nergens over

Nachtwacht08-05-2022 om 00:11

Precies wat je zegt. Ik ben heel erg benieuwd wat de tweede helft  precies de taktiek was. Ik zou Buys daar wel eens over willen horen

Tanner_05008-05-2022 om 00:07

Hoe moet dit verder?

Man wees blij dat je veilig gespeeld bent, dat dit gelukt is zo ver voor het einde mag gezien het vertoonde spel een wonder heten.

Volgend seizoen nieuwe trainer. Die kon voor hem persoonlijk op geen beter moment instappen, want slechter kan het haast niet.

Ik vind dat je Buijs mag verwijten dat hij geen people manager is, iemand als Guus Hiddink zou veel beter met Ngonge om kunnen gaan. Die jongen heeft echt wel talent, en de juiste aanpak (die Buijs niet heeft) had hem wel aan het voetballen gekregen en zo had hij punten kunnen pakken.

Nachtwacht08-05-2022 om 00:14

Met een beetje pech eindigen we 13e

Tanner_05008-05-2022 om 01:41

Je bedoelt 15e

Alf08-05-2022 om 00:19

Op zich een fatsoenlijke 1e helft gezien van de FC. Stukken beter dan vorige wedstrijden. Alleen jammer dat we dan toch de 0-1 om de oren krijgen. Bart van Hintum miste de snelheid en kwam net wat te kort om de aanvaller te stoppen. De wissels in de rust pakten ronduit slecht uit. Een wissel voor de net teruggekomen Suslov was wel te verwachten. Maar gezien de 1e helft waarin de FC steeds meer mogelijkheden kreeg was er geen reden om het systeem om te gooien. Het leverde ook helemaal geen kansen op. In ieder geval niet meer. Buijs maakt wel vaker de fout bij achterstand te aanvallend te wisselen. Om aan te kunnen vallen moet je wel eerst de bal hebben.

Jammer van de keeper blunder. Elke keeper maakt wel eens een blunder in het seizoen. Dus daar kan ik nog wel mee leven. Minder blij was ik met 'supporters' naast me. Ze riepen steeds maar 'boe' alsof je zo een team aanmoedigt tot beter spel. Is geen leuke belevenis om naast te zitten. Als het voetbal slecht is dan wil ik in ieder geval nog een leuke sfeer. Laatste 20 minuten heb ik maar gelaten voor wat ze waren. Buiten het stadion hoorde ik zowaar nog gejuich. Had toch moeten blijven zitten. Maar het waren eigenlijk deze 'supporters' waar ik echt genoeg van had.

JPS09-05-2022 om 09:28

Fatsoenlijke eerste helft ????? 364 x breed en 2778 x terug gespeeld - bagger -  in de rust gingen paar honderd mensen weg en kon ze geen ongelijk geven

campesino08-05-2022 om 00:26

Sinds lange tijd dat ik een wedstrijd vd FC niet gezien heb. Kan het niet meer opbrengen. Lekker Barcelona gekeken.

Voor volgend eizoen is de belangrijkste opdracht voor MJF een nieuwe keeper halen. Deze beste man kan echt niet. Heeft in zijn eentje meer blunders gemaakt dan alle eredivisie keepers samen. Met een normale keeper zat de achtste plek al lang in the pocket.

Dat MJF buijs met de kerst niet heeft weggestuurd reken ik hem zwaar aan, maar als er geen nieuwe keeper komt is het wat mij betreft MJF exit

marcelfcg08-05-2022 om 07:49

Kan Leeuwenburg in het kader van FC Groningen in de maatschappij geen kraaien gaan vangen?

Wat een gruwelijk slechte keeper is dat zeg.

m o i08-05-2022 om 09:00

Dan gaat de vlag uit bij de kraaien. 

Reactie verwijderd door redactie

Nevland08-05-2022 om 08:47

Leeuwenburg is geen geschikte keeper. Niet de baas bij hoge ballen in het doelgebied. Matige traptechniek bij lange ballen.Gisteren weer een blunder. Dramatisch.

Maar ja wie was wel goed.?

 

 

 

 

marcelfcg08-05-2022 om 09:47

Goed was niemand. Maar met een type Padt op de goal had je gisteren met 1-0 gewonnen.

Deze keeper heeft ons al zoveel punten gekost.

Rob197008-05-2022 om 08:54

“Ik zal proberen alle neuzen dezelfde kant op te krijgen”, toen ik dat las, was al bekend dat wij zouden verliezen van Sparta. Deze school is nog steeds steeds in handen van een onervaren leerkracht, die zijn programma iedere week maar weer afdraait, maar steeds verder naar een onaanvaardbaar niveau afglijdt.

Het niveau daalt en daalt, maar buiten woorden gebeurd er niets. De hele club staat stil en wordt inderdaad het lachertje van de eredivisie. Het vast programma werkt niet en gaat niet werken. Enkele zwakke schakels kunnen hun niveau niet meer ontstijgen en zakken helemaal door de ondergrens. De leerkracht, laakt het beleid van de school en gaat zijn eigen gang. Deze leerkracht van groep 8, ( de hoogste groep ), doet altijd wat hij zelf doet, en dat is goed, naar zijn mening.

Iets nieuws verzinnen is niet aan de orde, alles volgens zijn eigen plan. Helaas ontwikkelen zijn leerlingen zich niet, en zijn de ouders de dupe, want die zien geen ontwikkeling maar ook geen progressie. Een gesprek met deze zelfingenomen baas van groep 8 zal ook niets opleveren want hij heeft de wijsheid in pacht.

De hoofd van deze school, ook nog maar kort in dienst, kreeg er gisteren een nieuw leermoment bij, dat hij behoord in te grijpen als het nodig is, maar het was een beetje lastig om de leerkracht van groep 8 in te ruilen voor een nieuwe, die pas na de zomer beschikbaar zou zijn. Echter het hedendaaagse onderwijs werkt dagelijks met invalkrachten en soms met terugkerende gepensioneerde. Een fantastisch leermoment, dat wanneer je iets ziet gebeuren dat schadelijk kan zijn voor je organisatie, je gewoon ingrijpt en consequenties trekt. 

Inhoudelijk over de wedstrijd zal ik het niet meer hebben, dat zou een repeterend verhaal zijn, en zijn te lezen in analyses van andere reeds gespeelde wedstrijden.

Ik wens iedereen een zonnige dag, en mocht er moederdag gevierd worden, schrik niet van het kadootje van de kinderen, want het zal hetzelfde kadootje zijn als vorig jaar, dit is helaas het geval doordat groep 7 en 8 vorig jaar samen waren. Vergeet niet, het programma zal en moet hetzelfde zijn als in de voorgaande jaren, met wederom hetzelfde resultaat.

Fijne zondag iedereen.

 

m o i08-05-2022 om 08:59

"Of ik ben een slechte trainer, of een aantal jongens heeft het niveau niet" aldus Buys volgens RTV Noord. Wat mij betreft eerder en-en dan of-of.

Ook leuk daar, het sarcasme van de MOTM stemming. Leeuwenhart voorlopig op kop. 

Dijk08-05-2022 om 09:16

Hij gaat zo opeens in slachtoffer rol Buys nou slechte trainer dat aantal voetballers het niveau niet hebben dankzij Buys. Spelers zij hem helemaal zat , deze week weer irritaties in de selectie ter Wierik ging in gesprek met Ngonge dat hij zijn taken niet deed op de training wat is daar de oorzaak van. Er worden kritische vragen gesteld. Dit gaat al weken lang zo. Vorige week van Hintum niet zo goed interview de kleedkamer was te klein. Gisteren weer 3 spelers die in de rust worden gewisseld. Spelers staan stijf van spanning door ? Dat ze niet meer onder Buys willen voetballen. Als ze niveau niet aankunnen heeft scouting behoorlijke fout begaan en Fledderus met aankoop Leeuwenburg.  De nieuwe keeperstrainer van Fortuna heeft het niveau van Leeuwenburg behoorlijk naar beneden gebracht wekelijks niveau amateur keeper. Zulke fouten hebben oorzaak. Technische staf Fledderus en Gudde zichzelf maar eens in de spiegel kijken.  Zo is er niks meer over van de fc en samen naar de grote markt allang niet meer. 

grunn196708-05-2022 om 09:32

Die Leeuwenburg is 28 zal niet meer veel beter worden.

Heeft nooit op niveau gespeeld en is 28!

Eerste 4 seizoenen bij jong ajax en dordecht paar wedstrijden gespeeld, was voornamelijk 2e keeper. Heeft vervolgens 1 seizoen helemaal niet gekeept en is maar naar Zuid Afrika gegaan dan speel je in een soort bier / kantine competitie is niet serieus te nemen. Heeft ons dit jaar zeker 5 punten gekost waar padt 5-7 punten voor je pakt. Ik denk dat hij met Van Loo (wat was dat een prutser met de uitstraling van een bejaarde pinguin) tot de slechste keepers allertijden behoort binnen de FC

Hoe krijg je het in botte kop om een keeper in z.afrika te scouten van 27 die nooit op niveau heeft gespeeld en je hebt hoekstra.

Wederom een voorbeeld van het onvermogen van Flederus inzake aankoopbeleid. Zo kun je nog veel voorbeelden noemen van een TD die helemaal niks van kan en er een rotzooi van maakt. (Abraham voor 2 miljoen en ga zo maar door.......)

Krijg bij de FC een beetje het gevoel dat het een kleffe bende aan het worden is. Trainers clubmensen die niet meer passen in het straatje van onze TD en AD moeten vertrekken. Er wordt een trainer gehaald die ook in dit straatje past. Krijg een onpasselijk gevoel bij wat voor sfeer er binnen de FC aan het ontstaan is. Binnenkort zal de kantinejuffrouw ook wel moeten vertrekken, past niet het plaatje binnen de FC organisatie, die in een strakke powerpoint presentatie aan iedereen door onze TD en AD is gepresenteerd.

Er is een hoop werk te doen komende zomer, maar ik zou zeggen zonder Flederus heeft ons al heel wat ellende gebracht en een hoop geld gekost, alleen al die 3 hopeloze zweden heeft de FC al bijna 3 miljoen gekost. dat is heel veel geld in deze tijd.

Als flederus niet opstapt zet hem dan maar op de advertentie afdeling mag hij die verkopen. (dat kan hij volgens mij best wel aardig met zijn gladde praatjes)

Ik zou zeggen op naar plaats 15.

Fijne zondag !

Rob197008-05-2022 om 10:49

Wij zijn verwend geweest met een keeper die punten pakt voor de club, nu hebben wij een keeper die probeert ballen tegen te houden, wat niet altijd lukt. Padt pakte 9 punten per seizoen, of Leeuwenburg, kost je 9 punten per seizoen. Tel deze er maar eens bij op, en je weet met wat voor bagger voetbal je klassering maakt. Dit soort voetbal is al 4 jaar aan de gang, en het punt van stoppen is in zicht. Mocht je een helemaal een minder seizoen draaien, dan degradeerde je. 

 

Hoekie08-05-2022 om 10:08

Zoals ALF in een eerdere post al aangaf begon de FC best redelijk aan de wedstrijd. Er is een gezegde dat de ketting zo sterk is als de zwakste schakel. Helaas heeft de FC te veel zwakke schakels. Elke wedstrijd zijn er een paar spelers die door het ijs zakken. Iedereen kan zien dat Leeuwenburgh niet het nivo heeft dat de FC nastreeft. Dit seizoen zag hij er niet goed uit bij doelpunten uit afstandschoten. Nu de bal tussen de benen door, eerder het eigen doelpunt toen hij treuzelde en de bal tegen een tegenstander aanschoot. Dankerlui zakte meerdere keren door de ondergrens en daar is geen capabele vervanger voor aanwezig. Tegen Sparta grossierde Hankouri in de eerste helft met fout gegeven ballen. Moet gezegd dat hij het laatste halfuur de gevaarlijkste man werd. Vond het vreemd dat hij toen gewisseld werd. Irandust speelt nog veel te wisselvallig en lijkt fysiek nog te kort te komen. 

Alle tegenstanders uit het rechterrijtje hoeven niet veel doen om het spel van de FC te ontregelen. Op het middenveld heeft de tegenpartij vaak een mannetje meer door een vijfmansverdediging van de FC. De FC weet dan niet veel beters te bedenken dan lange ballen te geven van achteruit. Dat is makkelijk te verdedigen. Strand Larsen en Ngonge staan dan tegen een overmacht aan verdedigers. 

Het inbrengen van een handvol aanvallend ingestelde spelers is een noodgreep. De kans dat deze manier van casinovoetbal gaat werken is klein. 
Onze FC heeft met deze spelers en deze manier van spelen ook niets te zoeken in de playoffs. Het lijkt er op dat Buijs tactisch niet in staat is met een andere strijdwijze te komen. 

 

marcelfcg08-05-2022 om 12:55

Uitstekende analyse.

De wissel van El Hankouri was voor mij ook onbegrijpelijk.

Net op het moment dat hij er lekker inzat in de tweede helft, hij gaf de assist en was flink dreigend, haalt Buijs het in zijn hoofd om hem eruit te brengen en Sverko als linksbuiten in te brengen.

Die Buijs is volledig ontspoord en zijn collega's Poldervaart en Arts laten het ook maar gebeuren.

Metworst08-05-2022 om 16:40

Idd verlies je het weer op het middenveld door deze laffe opstelling. En de spitsen moeten het doen met 1 goede voorzet. 

brummie08-05-2022 om 10:33

Teleurstellende avond gisteren in de Euroborg. Wederom 2 persoonlijke fouten door ervaren spelers, van Hintem ( wederom!) & Leeuwenburgh die FC de das omdoen. Hier valt net als vorige week niet tegen te coachen. 

Eigenlijk zouden juist de ervaren spelers de jonkies op sleeptouw moeten nemen. Jonkies krijgen hierdoor een forse deuk in zelfvertrouwen. De druk op deze jongens is groot, wellicht te groot. Het is goed dat voor komend seizoen Pelupessy is aangetrokken. In de as is meer ervaring nodig. Als je kijkt naar selectie Sparta die 2 spelers boven geboortejaar 2000 in selectie hebben en FC maar liefst 13 spelers. En nogmaals als de ervaren spelers de kar niet kunnen trekken, dan wordt het gewoon moeilijk. De afgelopen seizoen behoorde FC bij de ploegen bij de minste tegengoals, ook Europees gezien. Dit seizoen maar 2 clean sheets.

Leeuwenburg is meevoetballend een betere keeper dan Padt. Maar waar Padt in uitblonk, punten pakken, dat heeft Leeuwenburg te weinig laten zien helaas. 

Vond ten Wierik & Kasanjawiro goed spelen gister. Opstelling vond ik gister niet verkeerd. Speler als bijv. Irandust, toch ook ervaren, was onzichtbaar. 

De Keeper van Sparta had 2 geweldige reddingen op pogingen van Kasanjawiro en JSL. Moet ook gezegd.

Uiteindelijk moeten de spelers het op het veld laten zien. Zelfvertrouwen is een belangrijke pijler om tot overwinningen te komen. En na 5 nederlagen is het logisch dat de ploeg mentaal het moeilijk heeft. Zeker gezien de jonge selectie. 

Het is altijd afwachten hoe spelers zich ontwikkelen of een speler een goede aankoopt blijkt in een seizoen. Jonge spelers hebben best veel stappen gemaakt, zoals bijv. JSL, Duarte, Meijer, Kasanjawiro en Suslov. Maar deze jongens kunnen niet een heel seizoen de kar trekken. En hadden de meer ervaren spelers wellicht meer op hadden moeten staan.

Gun Buijs een mooi afscheid. Heeft ook de afgelopen seizoenen met de ploeg ook veel goed fases gehad en prima klasseringen. Het niet allemaal zo zwart wit als sommigen hier schetsen. Maar dat de laatste fase voor iedereen teleurstellend is moge duidelijk zijn. Maar ook in deze tijden ben ik supporter en sta achter de ploeg & TS! 

Rob197008-05-2022 om 10:56

Bij mij is het 4 jaar teleurstellend, en daar laat ik het maar bij. Buijs is een dramatische trainer, en dan kun je zeggen de trainer is zo sterk als zijn materiaal, maar dat gaat bij mij niet op, omdat er wedstrijden zijn geweest waarbij ze goed voetbalden en wel sterker waren dan de bovengemiddelde eredivisieclubs. 

Rob197009-05-2022 om 10:15

Frustrerend was het grote toverwoord zaterdagavond in de Euroborg, laat dat nu ook bij mij zijn toegetreden. Het positieve over onze trainer, is alleen nog zijn strijdbaarheid en werklust, maar daar blijft het bij. Als ik alle teleurstellingen van hem lees of hoor in de media, is hij de enige die gepresteerd heeft. 

Wat een walgelijke vertoning. 

Als je gefrustreerd bent kun je rare dingen doen, dus dan lijkt het mij verstandig om maar te zwijgen, zoals zovelen hier, die het vanaf dag 1 verkeerd hebben gezien, maar die toch wel hun gelijk krijgen. Een amateurtrainer die een amateurtrainer is gebleven, met een eigen wil en daarbij geen ander duldt. Ik wens hem veel succes in zijn vervolgcarriere, maar kan hem vertellen dat hij met zijn insteek, geen steek verder gaat komen, en net als dit seizoen alles als een nachtkaars zal uitgaan.

Genoeg geschreven over dit drama, en het is wachten tot hij het pand heeft verlaten. De verhalen die vroeg of laat naar buiten komen, zullen menigeen hier nog verbazen, en een heel ander beeld geven van zijn werkwijze met zijn staf. 

Genoeg is genoeg. Einde tijdperk, die niets heeft opgeleverd. 

Snooze08-05-2022 om 11:59

De sfeeractie was het mooiste van de hele avond. Fijn dat dat nog gewoon gedaan wordt! 

Zeeman08-05-2022 om 12:16

Ik snap niet waarom we nog steeds over die PO praten, laat dit los en hoop tenminste dat de laatste 2 wedstrijden nog wat opbrengt.

Ja, het was idd weer waardeloos gister, je zag gelijk al dat meerdere spelers gewoon niet wisten nr wie ze de bal moesten spelen, stonden stijf van de zenuwen, vooral iedere keer weer dat gepingel nr achteren, geef die bal dan gelijk een ros nr voren, als je niet weet wat met de bal te doen en dat uitfluiten van het publiek helpt ook niet.

Er is geen speler die de bal  fatsoenlijk voor die goal krijgt, dat is al een probleem op zichzelf.

Ja, onze keeper is een probleem, dus zou ik toch maar onze 2e keeper een kans geven, voordat Leeuwenburgh woensdag weer in de fout gaat tegen Twente.

Hoop dat ze tegen Twente alle frustatie weg voetballen en dat we zondag tegen Cambuur toch nog een mooie afsluiting van het seizoen krijgen.

Dat hoop ik alleen al voor Buys, want het ligt niet alleen aan hem hoor, zag hem gister op TV en hij was behoorlijk aangeslagen door dit resultaat.

marcelfcg08-05-2022 om 12:59

2e keeper is geblesseerd.

Holwierde08-05-2022 om 12:58

HOHOHO geen playoffs met dit elftal ,gelukkig nog twee wedstrijden en dan is het gelukkig beurt met dit arme elftal.

Gewoon selecteren wat niet wil wegermee .

ChiChi08-05-2022 om 12:58

Onze nieuwe hoofdsponsor heeft nu vijf maal op het shirt gestaan!

VIJF maal verloren!!!!!

Die krabben zich nog wel eens achter de oren, waar zijn we aan begonnen.

Nevland08-05-2022 om 13:20

Toch wel mooi nieuws:

Ko kampioen met Schalke. Knap gedaan!

Marco08-05-2022 om 14:40

Lijkt voor Buijs te eindigen zoals hij bij Groningen begon met een reeks van nederlagen. Toen werd het rechtgezet met een half nieuw elftal in de winterstop, nu zakken de zwakke spelers wekelijks door de ondergrens. Hele wedstrijd ook geen goede voorzetten geweest. Zelfs ons doelpunt was een een slechte voorzet en een blunder van de Sparta keeper. 2de helft heb je 3 doelpuntenmakers in de 16, geen enkele goede voorzet naar ze.

Een Van Hintum zorgt er met zijn gepruts voor dat Zwolle volgend seizoen al bijna zeker is van eerste divisie voetbal. Zullen ze in Zwolle blij mee zijn. Keeper is bij eerste doelpunt te laat, 2de doelpunt kom je zelfs zelden bij de amateurs tegen. Kost je dure punten. Hans Vonk zal als Heerenvener wel lachen dat hij Groningen deze prutser op de mouw heeft gespeld. 

Flederus had in de winterstop ten minste een rechtsback moeten halen, maar ook een bewezen middenvelder. Er was nog voor 10 miljoen verkocht met Gudmundsonn en Matusiwa, dan moet je meer halen dan 2 low budget talentjes. Nu heb je de boel niet op orde. Onze links back heeft al meer doelpunten gemaakt in half seizoen, dan alle middenvelders in een heel seizoen. Zorgelijk.

 

 

b.raatjes196608-05-2022 om 15:14

Kunnen we Erwin mulder niet halen van sc Heerenveen 

Holwierde08-05-2022 om 15:44

Altijd beter wat er nu staat

 

Stadjer8108-05-2022 om 16:37

Heb het vaker gezegd, maar FC Groningen is thuis het hele seizoen al bagger en ze zijn uit beter. Waren, want de laatste 5 duels is het wel consequent slecht. Zou me ook niet verbazen als we uit meer punten hebben gepakt dit seizoen, niet nagekeken.

 

 

Metworst08-05-2022 om 16:52

Heerenveen en NEC zijn ons gepasseerd, nog wat zout in de wond. 

Jantje08-05-2022 om 17:02

Dat deze ploeg de playoffs niet gaat spelen straks is 100% de schuld van de trainer. Als elke week de spelers maar in veld zet die week in week uit  fouten maken waar doelpunten uit vallen dan wil je ook niet anders.en dan laat jeook nog eens ngonge op de bank zitten. deze trainer had al lang weg gemoeten. veel praatjes maar bakt er weinig van als het erop aan komt.

Oeleoptak08-05-2022 om 20:00

2e keep is geblesseerd. Maar de derde keeper dan, Jan? De Boer. Is die minder dan deze grabbelaar? Kan toch niet waar zijn

Herman Badkuip08-05-2022 om 20:17

En wéér een weekend verrassingsvoetbal in de eredivisie voorbij.....nóg twee speelronden én er is nog bijna niets definitief beslist. Het kampioenschap tussen Ajax en PSV wordt misschien pas in de laatste ronde beslist. Ook de teams, die aan de playoffs voor Europees voetbal gaan meedoen zijn nog niet allemaal bekend, Utrecht en Vitesse zijn zeker, maar dan nog twee teams....Grootste kandidaten Heerenveen en NEC spelen komende woensdag beiden een lastige uitwedstrijd tegen Ajax en PSV.....Twente en AZ vechten nog om plek 4, Feyenoord is zeker van plek 3 en, als ze de Conference finale van Roma winnen, voetballen ze komend seizoen Europa League! De strijd om degradatie naar de KKD-competitie is helemaal spannend, vóóral voor Sparta, Willem II en PEC Zwolle. FC Groningen kan nog twee wedstrijden spelen tegen Twente en Cambuur, maar lijkt uitgeschakeld voor de playoffwedstrijden....zeker als ze blijven spelen als in de laatste 5 duels! Zonder vertrouwen, passie én strijd gaan ze niets bereiken, twee punten achter op Heerenveen en NEC, dat gaat waarschijnlijk niet meer lukken...

Reactie verwijderd door redactie

Oeleoptak08-05-2022 om 20:46

2e keep is geblesseerd. Maar de derde keeper dan, Jan? De Boer. Is die minder dan deze grabbelaar? Kan toch niet waar zijn

Bombarda779108-05-2022 om 21:35

Wat een geweldig nieuws na een enorm slechte wedstrijd... Nu maar hopen dat mensen als AMOH woord houden. 

De focus kan op volgend seizoen, frisse start, nieuwe spelers, nieuwe trainer. 

Nevland09-05-2022 om 12:19

Potverdorie: Is de afscheid wedstrijd ook nog afgelast.

Wegens omstandigheden...

Wat zou er aan de hand zijn?

 

ChiChi09-05-2022 om 13:28

Is wel duidelijk lijkt mij.

Is al weken trammelant en irritaties.

En de direktie hoor of zie je niet!!!!!!!

appie happie09-05-2022 om 13:36

Buijs gaat zich ziek melden,let maar op.

Rob197009-05-2022 om 14:58

Buijs dacht nog even een play-offs op zijn CV te zetten, maar de spelers zijn klaar met hem, en dat kan onproffesioneel zijn, maar dat kan ook komen door een proces die is ingezet, als je je jaren laten afbeulen, en op het laatst ook nog publiekelijk wordt afgevallen, krijg je dit soort ellende. 

De zekere voorsprong van Groningen is ineens weg, en alles stort als een kaartenhuis in elkaar.

Dat de directie niet van zich laat horen is normaal, waarom zou je vuile was buiten hangen, en Buijs naar de uitgang drijven, terwijl hij toch vertrekt. Het is zoals het is, helaas.

BROMBEER09-05-2022 om 12:36

Tis hommeles in de selectie van de fc,  waarbij vooral cyrrill ngonghe de grote aanstichter lijkt te zijn, laatste half jaar beetje in zijn bol geslagen waarschijnlijk 

Alf09-05-2022 om 13:55

Waar baseer je dit op?

b.raatjes196609-05-2022 om 12:49

Er moet nu weer een eenheid komen de ruggen weer rechtop zetten en wie niet luisteren wil dan maar naar de reserve bank de supporters.mogen geen dupe hier van worden of Danny buijs. Moet nu opstappen of heel duidelijk zijn tegen zijn groep hou op met ruzie nu vechten we voor de laaste eer plaats 8 halen nu kunnen we de supporters nog wat laten zien

b.raatjes196609-05-2022 om 13:56

Ik verwacht nog dat de bestuur hier iets mee doet

Nevland09-05-2022 om 14:02

Al die onderlinge irritaties is ook respectloos naar de supporter (wij) toe. Haantjes gedrag, apenrots enz. Trainer,spelers... zijn over het algemeen allemaal passanten maar maken onze club belachelijk op deze manier. Ik denk dat directie dit ze maar eens even moet uitleggen zodat ze de laatste 2 potjes de ballen uit hun broek lopen om die punten te pakken of op zijn minst 100% inzet te tonen.

 

 

 

b.raatjes196609-05-2022 om 14:40

Ik verwacht ook een reactie van bestuur 

Marco09-05-2022 om 18:53

Laat de spelers maar boos op zichzelf zijn. Prestaties van de afgelopen weken zijn bij de meeste spelers ver onder de maat, en dit moeten ze zelf beter doen.

De energie van praatsessies kan beter worden besteed aan de wil om te winnen Twente en Cambuur. 

Begin maar met afspelen van de thuis wedstrijd tegen Twente, hoe we door de KNVB/ Var zijn belazerd: een geldig doelpunt werd afgekeurd en we kregen ten onrechte een rode kaart. 

Het gejank en getrut heeft al lang genoeg geduurd, na 5 schandelijke verlies partijen moet er worden gewonnen!

Euroborg09-05-2022 om 19:36

Niemand verwacht dat FC Groningen nog 6 punten gaat pakken in de laatste wedstrijden....Woensdagavond zónder Suslov en Strand Larsen gaan we op de counter spelen met een 4-4-2 systeem en winnen wij heel verrassend met 2-1 van het team van Ron Jans! Afgelopen weekend hebben we in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard gezien, dat Twente moeite heeft om het spel te maken...Zondag tegen Cambuur in de Euroborg spelen wij alle frustraties uit het team en met steun van het thuispubliek verslaan wij de verrassende Friezen met 3-1! Een échte supporter blijft altijd in zijn favoriete team geloven, ook al zijn de voorspellingen misschien niet al te gunstig.....

Dijk09-05-2022 om 20:46

Bla bla bla dromer er is geen eenheid. Zelfde voor de badkuipje gewoon een zielig persoon zoek het samen maar lekker uit dan. Trieste figuren zoogenaamde supporters van de de fc. 

 

Herman Badkuip09-05-2022 om 20:58

I will always keep on dreaming mister Dyke! And my brother Euroborg too!  

Herman Badkuip09-05-2022 om 20:56

Geweldig nieuws voor trainer Adrie Poldervaart.....trainer van de Graafschap uit Doetinchem! Van de boeren naar de Superboeren, tis hem van harte gegund! Succes komend seizoen Adrie, je hebt 't dikverdiend! 

Rob197010-05-2022 om 09:04

De puzzelstukjes van Buijs beginnen aardig in elkaar te vallen, en het beeld wordt toch wel aardig duidelijk wat hier op dit forum menig maal is aangehaald.

Ngonge is een stoorzender wordt er nu naar buiten gebracht, wie lekt dit? Weer een stukje om je zelf vrij te pleiten. Je haalt een aanvallend ingestelde speler, die na enkele wedstrijden clubtopscorer is, en dan naar plan B wordt geschoven. Deze jongen met aardige vaardigheden, komt op plan B omdat zijn vervanger wel van achterlijn naar achterlijn wil lopen. Ngonge ziet iedere training dat hij vele malen beter is dan zijn oponent Hankouri, maar wordt door de trainer volledig genegeerd, en zelfs kleiner en kleiner gemaakt. (een ervaren trainer drukt dit de kop in, en laat dit soort spelers in zijn kracht voetballen).

Na het jaren van betonvoetbal van Buijs, waarmee hij de supporters en sponsors met grote vaart de Euroborg uitjaagde, maar daarbij ook geen resultaat haalde, laat onze FC ieder jaar fletser en fletser worden. Fledderus kan dit ook niet langer aanzien, en geeft de supporters en sponsoren moed door te stunten met Robben, en daarna langzaam aan, de selectie te voorzien van aanvallend ingestelde spelers. Alleen de trainer gaat niet mee in deze werkwijze, omdat hij blijft vasthouden van tegenhouden en tegenhouden. Padt is in deze jaren zijn redding.

Nu is er geen Padt, en krijg je deze ellende, omdat de positie op de ranglijst niet meer kan verbloemen, dat er helemaal geen systeem is waarin gevoetbalt wordt.

En zo zijn er zo langzamerhand vele voorbeelden te noemen, en komen gelukkig veel van dit soort zaken nu ook naar buiten. De vriendengroep is de vriendengroep niet meer, mede doordat de oudjes het net niet meer kunnen, en er geen klootzakken in het veld lopen, die wel even kunnen aanpakken. Hankouri als aanvoerder was daar een voorbeeld van, je kunt als alleraardigste persoon door het leven gaan, die aardig is, goed traint en zijn taken uitvoert, maar nooit een speler op het juiste moment doormidden zaagt. Memisevic en Messaoudi, brekers op het middenveld of in de verdediging, worden node gemist.

Verder ga ik niet, maar ik hoop dat de ogen van menig Buijs liefhebber toch nog eens worden geopend, dat wat hij gepresteerd heeft niets bijzonders is geweest. Hij heeft nog nooit wedstrijden gewonnen, die gewonnen hadden moeten worden (play-offs), maar ook niet cruciale wedstrijden tegen mindere tegenstanders in de competitie als in de beker.

Mijn laatste post over Buijs, en aangezien ik ook niet meer over Hankouri zal schrijven, is het voor mij over en uit. Kwijl en slijmverhalen is niet mijn ding, dat laat ik liever aan anderen over.

Iedereen een fijne zomer en ik wil de redactie van Boerenmacht bedanken en veel succes toe wensen in het nieuwe seizoen.

 

Dijk10-05-2022 om 16:33

Rob een mooi en duidelijk verhaal. Hier denk ik hetzelfde over. Je moet geen vriendjes creëren in een elftal. Hopen dat er na de vakantie een eerlijke trainer voor de groep staat. En de spelers die worden verkocht gelijk waardige spelers worden terug gekocht. Als eerste mag Fledderus aan de slag met een rechtsback. Goede vakantie. 

Rob197010-05-2022 om 22:09

Dat hoop ik ook, duidelijkheid in het veld, met een systeem waar de spelers iets mee kunnen. De spelers op hun sterkste positie en laten spelen in hun sterkte. Een rechtsback is zeker aan de orde, helaas hebben de huurlingen stil gestaan en er toch echt geïnvesteerd moet worden. Helaas voor Leeuwenburg, is hij geen puntenpakker en zal ik of inzetten op Hoekstra en indien hij niet goed genoeg is, is hier ook een investering nodig. Sverko, te Wierik, Joosten, Postema en Dankerlui laten gaan, en deze zelf opvangen of vervangen door betere. Mocht Duarte en/of Strand Larsen weggaan, dan zal toch echt geïnvesteerd moeten worden, in goede vervangers. 

Dijk11-05-2022 om 06:27

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!