Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Zware wedstrijd bij Twente verwacht

Door Tom Kuiper 12 reacties

 Na de zoveelste deceptie in eigen huis staat woensdag avond de volgende wedstrijd op het programma. In deze midweekse speelronde reist FC Groningen af naar Enschede. FC Twente speelt nog om de 3e plaats in de Eredivsie en dus wacht de FC opnieuw een lastige avond. Het kan de 6e nederlaag op rij worden. Feit is wel dat FC Groningen beter speelt tegen tegenstanders van een hoger niveau. Daar houden we ons maar aan vast.

FC Twente

Technisch directeur Jan Streuer trainer Ron Jans hebben een goed elftal op de been gebracht afgelopen seizoen, met relatief weinig middelen. Dat FC Twente in speelronde 33 nog mee zou doen voor de 3e plaats had niemand verwacht. Afgelopen weekend verloor FC Twente plots. Door deze nederlaag kan het ook zomaar een 5e plek worden dit seizoen en moet het nog mee doen op de play offs voor Europees voetbal. Het tekent de Eredivisie.

FC Groningen

Het seizoen van de FC lijkt erop te zitten. Tóch is er nog kans dat FC Groningen nog mee gaat spelen om Europees voetbal. Twee weken geleden, na de nederlaag tegen RKC is er veel te doen geweest om het mentale aspect van de selectie. Of beter gezegd het mentale aspect van de combinatie Buijs en de selectie. De technische staf heeft er in de aanloop naar Sparta-thuis alles aan gedaan om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dit lijkt niet gelukt, dus wat kan er in de laatste twee competitieduels nog veranderen?

De KNVB die wil het graag spannend houden en heeft opnieuw scheidsrechter Martin van de Kerkhof aangesteld. De beste man, een parodie op een scheidsrechter, was ook de wedstrijdleider in de eerste wedstrijd tussen Groningen en Twente. Hij keurde toen twee goals af waarvan één een duidelijke struikelpartij was. Bij de tegengoal van Twente zag hij een overtreding van een Tukker over het hoofd. Hij verloor vrijwel direct de controle over de wedstrijd en gaf 7 gele kaarten. Het meeste van een Eredivisie wedstrijd dit seizoen.

We gaan het zien. Aftrap woensdagavond om 20:00 uur.

 

Reacties:
Herman Badkuip09-05-2022 om 21:29

Hoop dat de mannen van Buijs alle frustraties uit het team trappen tegen het huurlegioen van FC Twente! Bijna niemand verwacht een overwinning voor Grunn, maar wij hoeven het spel niet te maken tegen de mannen van trainer Ron Jans én dat is misschien in het voordeel van FCG....We moeten 't wel doen zonder Jörgen Strand Larsen en Tomas Suslov en misschien óók wel zonder het trage centrale duo Mike te Wierik en Bart van Hintum? Laat de jeugd maar lekker voetballen woensdagavond, we hebben toch niets te verliezen! Een achterhoede met Matuta, Kasanwirjo, Sverko en Meijer lijkt mij veel beter....Middenveld met Hankouri, Duarte, Irandust en van Kaam én de Leeuw met Ngonge voorop!

b.raatjes196609-05-2022 om 21:32

Ik hoop dat ze elkaar goed de waarheid hebben verteld daar kun je ook je voordeel uit halen strijd geven de laatste twee wedstrijden elkaar op jutten is wel een goed teken 

Marco09-05-2022 om 22:44

Spelers hebben maar te vechten voor een resultaat, anders gaan ze maar lopend terug naar huis. Kunnen ze tijdens de wandeling de geschillen bijleggen. 

appie happie10-05-2022 om 07:38

De laatste maanden van Buijs,een lijdensweg..

Eigenlijk vind ik dat Badkuip zomaar een punt heeft..Fortuna wint ook bij Twente,Strand-Larsen is er niet bij dus de Leeuw in de spits..maar eigenlijk zou je 4-4-2 moeten gaan spelen..2 snelle jongens  met een versterkt middenveld..1 punt halen en zondag winnen van Cambuur..Dan zou je zomaar nog 8 ste kunnen worden..

Niet dat ik vind dat we de play- off in moeten ,maar voor de eer en het gevoel..

Euroborg10-05-2022 om 09:49

Ben het helemaal met jou eens Appie, 4-4-2 met een verjongde verdediging zoals Herman al aangaf en een versterkt middenveld.....FC Twente zit misschien ook in een klein dipje en heeft ook moeite tegen lager geklasseerde teams om het spel te maken! Weet alleen niet of 4 punten in de laatste twee duels voldoende is, maar dat zien we dan zondag wel weer....Hoop dat FCG het seizoen met een goed gevoel gaat afsluiten!

Oeleoptak10-05-2022 om 09:51

Aangezien onze vleugelspitsen allemaal van belabberd niveau zijn  is 4 4 2 altijd beter. In theorie kun je dan het middenveld versterken. 

alexvl10-05-2022 om 09:04

pfft al buikpijn van. Bang dat t 5-0 wordt

Holwierde10-05-2022 om 10:50

Maakt niks uit dat Twente ook een dipje heeft,wat is er nu mooier dat Fc Groningen langs komt ,die geven de punten wel kado.

brummie10-05-2022 om 11:59

Twente uit is vrijwel nooit een groot succes. Om de laaste 2 wedstrijden ook nog eens het systeem om te gooien naar 4-4-2 brengt alleen maar meer onrust in het elftal zonder vetrouwen.  Het ligt trouwens ook niet aan het systeem dat van Hintem en Leeuwenburgh blunderden.  Het zijn met name persoonlijke fouten achterin die FC vaak de das om deden dit seizoen.

Tegen Twente zal het mee moeten zitten, en weet je als supporter dat een resultaat daar sowieso lastig wordt. Zeker gezien het vertrouwen dat de groep heeft na 5 nederlagen. Hoop in iedergeval thuis tegen Cambuur op een leuke pot en een mooi afscheid van TS en vertrekkende spelers. Fijn dat Poldervaart coach wordt van de Graafschap. Is hem gegund!

 

 

 

grunn196710-05-2022 om 12:42

Leuk oefen potje voor twente voorbereiding op de PO.

De Fc gaat eraf met 6-1, onze jaarlijkse afstraffing, die hebben we nog niet gehad dit seizoen.

Twente zit in een geweldige reeks met klein dipje afgelopen weekend.

Ben benieuwd of die Jan klungel nog op doel staat of is die al teruggestuurd naar Afrika.

 

 

Fan op afstand10-05-2022 om 13:52

Off topic. Ad Langeler tekent 3 jarig contract en krijgt een functie in de jeugdopleiding.

Alf10-05-2022 om 15:29

Als hoofdcoach te licht, maar lijkt me prima voor de jeugd.

Alf10-05-2022 om 15:32

Ik heb het interview van Buijs op de FC site bekeken. Goed verhaal. Ongeacht het resultaat hoop ik inderdaad de spelers met de goede mentaliteit het veld opstappen. Dat na zo'n verliesreeks de negatieve emoties de boventoon voeren is begrijpelijk. Maar deze komende wedstrijd moeten ze er weer vol voor gaan. Zet hem op!

slchan10-05-2022 om 16:27

Ik zou zeggen 4 4 2 met Postema ipv de leeuw.Gewoon alles of niets gaan spelen.Zes punten in de laatste wedstrijden word moeilijk maar zeker niet onmogelijk

Marco10-05-2022 om 19:04

Twente is ook geen wonderploeg. Ze hebben heel gericht een ervaren as gehaald, met een zeer goede keeper en spits. De rest erom heen gaat mee in het succes. Dit hebben ze knap gedaan. 

Groningen wilde attractief gaan spelen. Hiervoor is de lang gescout spelbepaler gehaald en op de troon gezet. Samen met Balker achterin zouden we mooi voetbal gaan zien. Dit is door blessures en kwaliteit anders gelopen. 

Twente voelt ook de druk, komt Groningen op voorsprong dan is Twente geknakt. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!