Terug

Deel deze pagina:

Matchday! FC Twente - FC Groningen

Door Sven Heikens 32 reacties

Matchday! FC Groningen neemt het vanavond in de voorlaatste speelronde van dit Eredivisieseizoen op tegen FC Twente. Om het seizoen nog enigszins te redden en om het niet als een nachtkaars uit te laten gaan, heeft Groningen vanavond een resultaat nodig in Enschede. Dit moet de ploeg van Buijs wel doen zonder topscorer Strand Larsen, die geschorst toe moet kijken. Suslov kan slechts een korte invalbeurt maken, Bart van Hintum is geblesseerd en Duarte, Te Wierik en Irandust zijn vraagtekens. 

Op deze woensdagavond staan liefst 354 FC supporters in het uitvak, waarmee het vak is 'uitverkocht', gezien de zeer matige parkeergelegenheid bij de Grolsch Veste. 

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pröpper, Hilgers, Smal, Zerrouki, Vlap, Sadílek, Cerný, Van Wolfswinkel, Limnios            

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Sverko, Kasanwirjo, Te Wierik, El Hankouri, Irandust, Duarte, Meijer, De Leeuw, Postema, Ngonge   

Aftrap vanavond: 20 uur! Come on FC Grunn!

Reacties:
appie happie11-05-2022 om 07:24

1 punt is al mooi..

Zondag 3 en wellicht nog plaats 8..

Grote kans dat Nec,Heerenveen en Goahead verluezen...Cambuur gelijk..wij zondag winnen van Cambuur en klaar...8ste is ook meer tv geld en blijven Heerenvern voor..

Niet live op espn,wel jammer

.oja, winnen kan ook zo maar!!

Wie weet...

Buijs wil er vol op klappen,nou dat had je veel eerder moeten doen..druif..

Marco11-05-2022 om 08:56

Zeer vreemd en amateuristisch dat de wedstrijd niet bij espn wordt uitgezonden. Vanwege de tv hebben we het hele seizoen geregeld op vreemde tijden gespeeld, zoals afgelopen zondag nog tegen RKC op zondagavond 8 uur. Dan wordt een sleutelwedstrijd in het seizoen voor beide ploegen niet uitgezonden.  De knvb had de tijden van ploegen met gelijke belangen toch eenvoudig op elkaar kunnen afstemmen, om live uitzending mogelijk te maken. 

De tv bobo's zullen wel in Amsterdam zijn. Een stunt van Hveen zou hiertegen wel mooi zijn, kunnen ze daarna nog in een vol gelderdome bang worden. 

Holwierde11-05-2022 om 09:50

Ik wil er niet eens meer naar kijken ,wat een aanfluiting .En dat dachten ze vast ook bij ESPN

 

brummie11-05-2022 om 10:52

Wedstrijd is gewoon live  te volgen via ESPN watch. Er zijn simpelweg teveel wedstrijden die allemaal tegelijk beginnen vanwege laatste fase competitie.

BROMBEER11-05-2022 om 11:03

Het spel is al weken niet om aan te gluren moet ook espn gedacht hebben, en laten we nu geen illlusies hebben omtrent playoff voetbal, we hebben er nix te zoeken en hebben het ook zeker niet verdient. Enige playoff voetbal wat deze groep verdient met deze dit voetbal en inzet en mentaliteit  zijn de playoffs voor degradatie. Want zeker na de winterstop is dit groningen het lachertje van de competitie

Dijk11-05-2022 om 13:35

Herman Badkuip11-05-2022 om 13:25

Ga vanavond weer eens lekker voor de buis zitten bij het ESPN schakelprogramma of ESPN watch om te kijken of onze FC Groningen de mannen van Ron Jans gaan verslaan! Zou toch te gek zijn als de mannen van Danny Buijs iedereen gaan verrassen vanavond! Een aantal basisspelers zijn geblesseerd of geschorst, dat betekent dat er kansen zijn voor andere spelers als Daniël van Kaam en Emmanuel Matuta of Bogarde.....Hoop dat onze spelers eindelijk weer eens gaan vechten voor een prima resultaat, waardoor de play-offs Europees voetbal nog in beeld blijft. Zou gaan voor een 4-4-2 systeem met een verjongde defensie en een versterkt middenveld en Michael de Leeuw met Cyril Ngonge in de aanval! Succes verzekerd tegen een aangeslagen FC Twente na het plotselinge overlijden van Jodi Lukoki.....Laat Twente maar het spel maken en FCG de goals scoren! 

Dijk11-05-2022 om 13:49

Lekker voor de buis schakelprogramma hoe de geen eenheid een pak slaag krijgt van Jans. Het zal zeker geen verassing zijn wanneer ze 6 nederlaag incasseren met spelers die nog nooit met elkaar hebben gespeeld ja en dan winnen van Twente.De Leeuw is nog teleurgesteld en heeft hele jaar niet laten zien waarom dat hij is gehaald van Emmen en ook nog volgend jaar. Maar altijd beter als ene Postema.  Ja Ngonge kam voetballen maar voor de schreeuwlelijk Buys zal hij de tactische spel niet begrijpen. Nou Twente zal met rouwband spelen en zal nog meer voor Lukoki alles geven. Groningenis geen eenheid en mag al blijzijn met 3-0 maar denk ern afstraffing.  Al hoewel de nep supporter boven mij  weer gelooft om op de staantribune van AZ te komen om de fc naar winnaar play offs te schreeuwen.  Dromer 

 

Herman Badkuip11-05-2022 om 14:52

Zeg Dijk laat jij nou maar eens zien, dat jij een echte supporter van de FCG bent, in plaats van mij elke week te beschuldigen van nepsupporter....Heb van jou nog nooit een positieve post over FCG gelezen! Alleen spelers, bestuursleden, trainers en medeposters afkraken, meneer Dijk heeft overal commentaar op, komt nooit eens met opbouwende kritiek! Heb nog nooit zo’n negativist meegemaakt en dan een ander een nepsupporter noemen. Tis toch niet te geloven, volgens mij heb jij zelf nog nooit tegen een bal getrapt en weet je ook niet wat voor onzin jij uitkraamt! Ik hou van de echte supporters met opbouwende kritieken, die weten waar ze ‘t over hebben, dat zijn de mensen waar FCG iets aan heeft!

campesino11-05-2022 om 15:47

Dijk, waarom zijn de gebroeders badkuip nepsupporters? Ik begrijp ook niet waarom de altijd positief zijn en heb er al lang geen vertrouwen meer in, maar als zij dat wel hebben is dat toch prima.

De enige manier om hier niet afgeslacht te worden is met 5 verdedigers de boel dichttimmeren. En vooral niet van achteruit opbouwen. Daar loert twente op. Gewoon die Bal een hengst naar voren en antivoetbal spelen. Eigenlijk de specialiteit van buijs.

Dijk11-05-2022 om 15:47

Zeg dromer badkuip ik ben al zo lang supporter maar wat jij zegt dat slaat eerlijk waar nergens op dan ben ik de negatieveling de waarheid dromer hoe de fc er voor staat met je ongelofelijk domme interpretatie elke keer samen met je zogenaamde broer.  Veel supporters reageren niet meer op jullie omdat je onzin er uit kraamt. Jij bent geen supporter je bent een grote nep supporter waar ze bij de fc helemaal niet op zitten te wachten. 

marcelfcg11-05-2022 om 13:27

Gewoon thuisblijven en een reglementaire nederlaag incasseren.

Kan Danny lekker met de spelers nog een aantal dagen bekvechten.

alexvl11-05-2022 om 13:54

Komt niet meer goed dit seizoen. Trammelant in kleedkamer, trainer die afgeeft op spelers etc

Volgend seizoen hopenlijk beter.

Uitslag Twente tegen Grunn? Ben bang 5-0 of zo iets

Nevland11-05-2022 om 15:13

Respect voor de supporters die mee gaan vanavond. Ik hoop dat ze een leuke avond hebben en dat we kunnen verrassen.  We zullen zien of het na vanavond de bekende nachtkaars wordt of een finale a.s. zondag. 

 

 

m o i11-05-2022 om 15:52

Twente uit is traditioneel een wedstrijd waar we niks te zoeken hebben, waarbij we één keer in de zoveel wedstrijden een ongenadig pak slaag krijgen. Was het niet na een 7-1 nederlaag in Tukkerland in 2006 dat de fanatieke aanhang demonstratief 7 minuten later op de tribunes verscheen bij de volgende thuiswedstrijd? Ik hoop op een verrassing, maar dat is op basis van het vertoonde spel na de winsterstop en de getoonde instelling van het team bij de wedstrijden tegen RKC en Sparta, volkomen tegen beter weten in. Beter maar gewoon de bus parkeren in de 16 en de scha(n)de beperkt houden tot een kleine nederlaag. 

En verder net als Nevland diep respect voor alle meegereisde mensen in het uitvak!

brummie11-05-2022 om 16:32

Wie herinnert zich niet die prachtige 3-5 overwinning bij Twente in 2017! In een zonovergoten Veste scoorden linssen, Idrissi en jawel Sorloth. 

Dat de meeste wedstrijden in de Veste vaak niet gunstig zijn qua uitslagen voor onze FC , kijk ik liever terug op de wedstrijden dat we wel een resultaat  behaalden.  Zoals in 2002 overwinning door een goal van onze oud trainer Pieter Huistra. Of in 2004 debuut en goal van Nevland waarna Kristev de wedstrijd definitief in het voordeel van de FC besliste. 

Ook in bovengenoemde wedstrijden zat FC ook niet in haar beste periodes herinner ik me. En mocht het niet lukken vanavond, maken we ons op voor een mooie zondag tegen Cambuur. 

 

m o i11-05-2022 om 20:35

De statistieken liegen niet: 53,8% van de wedstrijden verliest de FC bij Twente. 

Reactie verwijderd door redactie

Alberto111-05-2022 om 20:08

Mooi dat Postema eens vanaf het begin een kans krijgt. Ben benieuwd 

Marco11-05-2022 om 20:51

Groningen speelt naar de mogelijkheden, en met onze snelle mensen voorin liggen er kansen. Goede keeper heeft Twente onbegrijpelijk dat PSV hem heeft geruild.

Irandust eruit. Brengt voetballend weinig, verdedigend laat hij het lopen. 

Marco11-05-2022 om 21:28

Vreemd dat De Leeuw wordt gewisseld: we hebben nog 2 doelpunten nodig..

m o i11-05-2022 om 21:33

Vier inmiddels

BROMBEER11-05-2022 om 21:32

Watt een drama team, verschrikkelijk niet normaal.  Stelletje losers

brummie11-05-2022 om 21:32

Wederom persoonlijke fout achterin. Nu is het Kasanjawiro. Groningen speelde best aardig was ook best gevaarlijk. Unnerstal meerdere keren reddend.

Hoekie11-05-2022 om 21:35

Iedereen kan nu wel weer over Buijs gaan mekkeren maar hier is niet tegen aan te voetballen. 

Oeleoptak11-05-2022 om 21:37

Ging inderdaad niet zo slecht. Was intentie om te voetballen. Onbegrijpelijk dat men het de afgelopen wedstrijden zo mistroostig heeft laten lopen. 
En nu weer een persoonlijke fout, nummer zoveel...

appie happie11-05-2022 om 21:34

Domme verdedigende fout...een Sankohtje...noemen we dat...over en uit...

Drama seizoen..

m o i11-05-2022 om 21:38

FC een sterk collectief. Prima combinaties en vaak de eerste en tweede bal. Veel gevaar voor de goal maar steeds net niet. Heel erg blij met de leermomentjes op de momenten dat de tegenstander er ze met het nodige geluk wel inschiet. Veel aanknopingspunten gezien voor zondag tegen Cambuur. Het moet al heel raar lopen willen we die laatste wedstrijd voor een uitzinnige en uitverkochte Euroborg niet winnen! 

Bayern 11-05-2022 om 21:47

Mag toch hopen dat dit sarcastisch bedoeld is?

Groen hart11-05-2022 om 21:48

Paddo's geslikt ?

m o i11-05-2022 om 21:48

@Bayern, joa. Scheelt de mensen van "het glas stroomt over" het nodige tikwerk straks. 

m o i11-05-2022 om 21:50

En @Groen hart, nee, geen paddo's. Sinasje. 

BROMBEER11-05-2022 om 22:06

Ach kom op man, deze ploeg is kwalitatief en mentaal zo zwak, dat ze tot de slechtste ploegen can de eredivisie behoren, cambuur gaat een 1-3 overwinning behalen.  Zo slecht dat ze nergens recht op hebben 

m o i11-05-2022 om 22:12

 @brombeer, helemaal met je eens hoor 

lastig11-05-2022 om 21:46

kan niet wachten tot zondag als deze natte drol van een seizoen eindelijk voorbij is. Doorspoelen, volgend jaar weer proberen.

Alberto111-05-2022 om 21:46

Het ligt voornamelijk aan de achterhoede, steeds maar weer die individuele blunders. De enige goede back is Meijer. Sverko valt toch ook weer erg tegen, te sloom, ziet het spel niet. En Kasanwirjo, tja wordt teveel opgehemeld, ook te laconiek. 

Reactie verwijderd door redactie

grunn196711-05-2022 om 21:47

Komt mijn 6-1 toch nog in de buurt.

Dit FC had moeten degraderen, stront mazzel gehad, met afstand het lachertje vd eredivisie en de slechtste FC selectie  aller tijden.

 

Stadjer8111-05-2022 om 21:56

Negatief record dus. Ben blij dat we geen playoffs halen. Des te eerder kun je afscheid nemen van de staf, doorselecteren en alvast voorsorteren op een nieuw seizoen.

 

Ik vond het tot April best een redelijk seizoen, lang linkerrijtje en we kregen Utrecht nog in zicht. Maar sindsdien zijn we de slechtste ploeg in de competitie, en ik denk dat we met een puntje of 4 boven de streep eindigen. Uiteindelijk gaat het over 34 wedstrijden en dan is het zwaar onvoldoende.

Bayern 11-05-2022 om 21:56

Lachwekkende wedstrijd weer. Mooi om te zien hoe Twente met 5 man druk zet. Ze weten toch wel dat als Groningen er uit komt ze na de middellijn geen idee meer hebben wat ze met de bal moeten. 2e helft wel een keer of 5 met 3 tegen 3 of 4 tegen 4 gestaan voorin, ipv dat ze dit uitspelen werd de bal elke keer zo in de voeten van een twentespeler geschoven. Aanvalspatronen? Daar heeft Danny nog nooit van gehoord daar trainen ze niet op. Zelfs als ze met 5 tegen 2 hadden gestaan voorin hadden ze nog geen idee gehad wat ze moesten doen.

 

De verdediging is minstens zo lachwekkend als deze aanval comedy capers is het. Leeuwenburg die 9 van de 10 ballen in paniek over de zijlijn schiet, dat kan toch niet? Is er nou echt geen betere keeper binnen Groningen? Als ze de materiaalman op het doel zetten is het nog beter man. 

grunn196711-05-2022 om 22:02

Volgend seizoen Ad Langerle bij de FC, die heeft wat neergezet bij Pec,  degradatie. 

En we krijgen die Duitser van Heracles, die kan ook nog kan degraderen.

Lekker bezig Flederus. Wat een zooitje.

BROMBEER11-05-2022 om 22:08

Iedereen pikt alles maar van mjf , maar hij helpt de hele club naar de kloten,  van een volksclub naar een bedrijf

Oeleoptak11-05-2022 om 22:06

Het valt te hopen dat Fleddie hiervan geleerd heeft en niet weer met een half dozijn B/C garnituur komt aanzetten. Het wordt nog een klus om al die rotte cq halfzachte appels kwijt te raken die we nu hebben. Veel contracten lopen door helaas. 

Marco11-05-2022 om 22:07

Op waarde geklopt. Groningen speelde heel aardig. 

In bal bezit veel teveel onnodig balverlies (uniforced errors).

Voor het doel steeds de verkeerde keuzes, waar Twente zorgvuldiger was en wel de juiste keuzes maakte. Was Groningen wat rustiger en slimmer aan de bal hadden we ook echt wel gelijk kunnen spelen. Waarom wordt De Leeuw in de 16 nooit gezocht. Bizar. De medespelers lijken niet te beseffen wat voor goede afmaker hij in de 16 is. Vd Looi verkoos hem zelfs boven Mahi in de spits, vorig jaar scoorde hij nog 13 keer voor Emmen doordat hij steeds slim werd vrijgespeeld. Onze spelers doen met oogkleppen op maar wat in 16 , zonder oog te hebben waar  De Leeuw (of Larsen) staat. Om gek van te worden als spits. 

Ngonge was een wervelwind eerste half uur. Hopelijk is dit voor hem een nieuw begin. 

m o i11-05-2022 om 22:16

Lees dit nog eens na Marco. Je begint met het heel aardig spelen. Om vervolgens zo ongeveer van alles dat basis is in voetbal, als slecht te bestempelen. Dat matcht niet echt 

GT-E11-05-2022 om 22:24

.

GT-E11-05-2022 om 22:24

.

GT-E11-05-2022 om 22:24

Wat een treurige vertoning met een treurig stemmend record.

Overigens heb ik er een hard hoofd in dat Wormuth het wel aan de praat krijgt. Dat lukt hem bij Heracles ook totaal niet.

BROMBEER12-05-2022 om 07:36

Hoop dat het hele stadion danny een waardig afscheid geeft en tegelijkertijd mjf duidelijk maakt dat we dit niet pruimen

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!