Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest ook bij FC Twente, evenaring negatief clubrecord - zes wedstrijden op rij verlies

Door Redactie 8 reacties

Voorafgaand aan de wedstrijd een eerbetoon, aan de onlangs veel te vroeg overleden voetballer Jody Lukoki. Hij werd slechts 29 jaar. Na het 'You'll never walk alone' werd er afgetrapt. Een strijdbaar FC Groningen kwam de eerste helft (ondanks een aantal kansen en mogelijkheden) op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Czerny. Na de pauze liep Twente via Limnios uit naar 2-0 (fout Kasanwirjo) en 3-0. Schrale troost van de avond was dat de Groningers (ondanks het verlies) meer pit vertoonden in de duels en daar waar mogelijk, naar voren wilden voetballen. Manco was dat spaarzame kansen en mogelijkheden niet werden benut. 

eerste helft
Binnen één minuut het eerste schot op doel van Postema in de korte hoek. Unnerstall keerde de bal met de arm. Kort daarna ontstond een mogelijkheid voor Limnios nadat Kasanwirjo zich liet verrassen. De tukkers trokken het initiatief meer naar zich toe. 

Daarentegen leek Ngonge te gaan scoren, maar schoot (in buitenspelpositie) nipt naast. Halverwege het eerste bedrijf werd Ngonge in de diepte aangespeeld door Sverko. De spits haalde hard uit, Unnerstall redde opnieuw. In de 29e minuut kwam Groningen op achterstand. Via Brenet die kon inspelen op Van Wolfswinkel, passeerde Czerny van dichtbij doelman Leeuwenburgh 1-0. 

Op de speelhelft van de tukkers moest Unnerstall aan de bak op een afstandsschot. Niet veel later schoot Meijer nipt voorlangs. Het spelbeeld golfde kortstondig op en neer. Daarna lag de regie opnieuw meer bij de thuisploeg, uitgespeelde kansen bleven uit. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. De rode druk werd opgevoerd. Uit een counter werd een doelpoging van El Hankouri (in de verre hoek) naast het doel gewerkt door Unnerstall. In een andere situatie vloog een voorzet van El Hankouri voorbij de inkomende Postema. Op de speelhelft van Grunn stopte Leeuwenburgh een bal van Van Wolfswinkel. Diezelfde Van Wolfswinkel kon een paar minuten later hard uithalen. Via de vuisten van Leeuwenburgh vloog de bal over de lat.

Na ruim een uur maakten De Leeuw en Irandust plaats voor Abraham en Suslov. Twente was dichtbij de 2-0 na twijfelend uitkomen van Leeuwenburgh. De bal verdween in tweede instantie buiten de palen. In de 68e minuut dan toch de 2-0 voor Twente. Kasanwirjo leed voor zijn doelgebied geheel onnodig balverlies. Limnios schot op doel schampte de verdediger dat via het aluminiumwerk over de doellijn ging. Daarmee was de wedstrijd beslist.

In de 80e minuut een diepe bal van de tukkers op Van Wolfswinkel. De spits vond de vrijstaande Limnios die zijn tweede van de avond maakte, 3-0. Daarna voerden beide teams een aantal wissels door. Cleonise was nog dichtbij de 4-0 waarbij de verdediging werd uitgespeeld en uiteindelijk de paal werd geraakt.

Aankomende zondag is de laatste wedstrijd van het seizoen. SC Cambuur is de tegenstander. Gelet op de huidige vorm is een nieuw negatief clubrecord niet ondenkbaar.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pröpper, Hilgers, Smal, Zerrouki, Vlap, Sadílek, Cerný, Van Wolfswinkel, Limnios           

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Sverko, Kasanwirjo, Te Wierik, El Hankouri, Irandust, Duarte, Meijer, De Leeuw, Postema, Ngonge      

Reacties:
Herman Badkuip11-05-2022 om 22:35

In het begin van de wedstrijd kregen de mannen van trainer Danny Buijs nog een aantal kansen, FC Twente was waarschijnlijk nog té veel aangeslagen door het emotionele eerbetoon aan Jody Lukoki....Toch beviel mij het meer op de aanval gerichte spel van FCG mij wel. Hélaas waren twee persoonlijke fouten van Sverko én Kasanwirjo fataal voor FC Groningen.....Ook de wissels van Buijs veranderden niets aan het spelbeeld, FCG kreeg kleine kansjes, maar zij kwamen altijd de sterke keeper Understall weer tegen! Vanavond terecht verloren, komende zondag thuis de laatste wedstrijd van dit seizoen. De strijd om plek 8 is nog altijd niet beslist, 't blijft spannend, want Heerenveen, NEC, Go Ahead, Cambuur én FC Groningen zijn nog steeds kanshebber! Heerenveen speelt thuis tegen Go Ahead, NEC speelt thuis tegen het tegen degradatie strijdende Fortuna Sittard, FC Groningen en Cambuur spelen tegen elkaar in de Euroborg....

Marco11-05-2022 om 22:37

 

Twente voetbalde veel makkelijker, meer kwaliteit.

Ngonge was goed, de keeper beter. 

Sverko te statistisch en langzaam, dat had de scout toch ook kunnen zien.

Veel te veel onnodig balverlies. Met wat meer rust aan de bal lag er veel ruimte achter de slome verdediging van Twente.

Twente maakte goede keuzes voor het doel. Groningen haast alleen maar verkeerde.

Ngonge mag nog op het doel schieten. De rest moet de bal gewoon naar De Leeuw spelen in de 16. Zo makkelijk kan het zijn. Een intelligente voetballer als Tjaronn Cherry begreep dit in het verleden goed, maar ook de spelers van Emmen vorig seizoen toen hij 13x scoorde, doordat het spel er op gericht was om hem in de 16 aan te spelen. Onze gebrekkige aangevers doen van alles, maar zijn totaal niet bezig om De Leeuw aan te kunnen spelen in de 16. Nu verlies je, terwijl als je het wat slimmer voor het doel uitspeelt we ook 3x hadden kunnen scoren. 

 P.s waarom schopt Laros iedere wedstrijd een hoekschop over iedereen en alles heen. Je mag ook scoren uit een hoekschop, sommige ploegen oefenen hierop en zijn regelmatig succesvol. Trap de bal naar je beste kopper: Larsen of De Leeuw, maak een hoekschop niet zo moeilijk. 

 

 

Euroborg11-05-2022 om 22:51

Vond 't een lekkere wedstrijd tussen Twente en Groningen, waarin beide teams op de aanval speelden....FCG vond telkens de sterke keeper van Twente op hun pad én Twente scoorde uit persoonlijke fouten van FCG-spelers! Toch speelde FC Groningen veel beter als in de laatste weken en dat geeft mij weer hoop voor komende zondag in de Euroborg tegen Cambuur. Zeker als dan Jörgen Strand Larsen weer mee mag spelen! Blijft ontzettend spannend om plek 8, lijkt wel of géén team rond plek 8 mee wil doen in de playoffs, zijn waarschijnlijk allemaal aan vakantie toe.....

Rob197012-05-2022 om 09:00

#off-topic. Mocht je je deze zomer gaan vervelen, dan heb ik nog een leuke tip voor jezelf en je broer. Jullie moeten gaan synchroon zwemmen, synchroon schrijven gaat jullie zo goed af, zelfs bij de perfectie af. Daar kunnen jullie meer mee doen. Alleen synchroon posten is nog een klein aandachtspuntje.

Dijk12-05-2022 om 13:00

Volgens mij is het MJF die onder euroborg en badkuip reageert. Synchroon zwemmen kan alleen als ze beide of alleen diploma hebben denk het niet dan maar pierebad of badkuip haha. Dus zal iemand van fcgroningen zijn die hier op bm reageert en dan ook nog onder 2 namen. Maar dat zal de redactie van bm ook weten ? Dat de fc mjf? Hier positieve post plaats. 

Rob197012-05-2022 om 14:16

Dit vergt meer onderzoek, haha. Ik zal de Volkskrant of Pieter Omtzigt even bellen. 

Dijk12-05-2022 om 15:09

Ja toch? want van Fledderus hoor je echt niks meer. Zelfs niet naar 6 nederlagen op rij. Raar en dan hier wel reageren. Of Carolein van de BBB. als onderzoekster.

Rob197012-05-2022 om 15:55

Ik denk dat Fledderus uit zelfbescherming zich rustig houdt. De onderlinge verstandhouding is niet al te best met de trainer. Ook Fledderus kan niet wachten tot zijn nieuwe vriend er is. Deze verhouding is stabieler en geeft minder irritatie. Kan Fledderus rustig op zijn kamer zitten en zorgen voor de beste spelers. Misschien iets minder data bekijken, maar naar de speler zelf, of hij ook daadwerkelijk een actie, snelheid of techniek in huis heeft. Dammers is gehaald door zijn intercepties en gewonnen kopduels, en waarschijnlijk heeft Sverko dat ook gedaan op niveau 3 in de Bundesliga, maar wat dus totaal geen vergelijking is met de eredivisie.

Echte toppers zijn nodig om bij te blijven.

Dijk12-05-2022 om 16:22

Ja door dit voetbal van Buys zijn de spelers echt minder gaan voetballen Stuttgart was in de markt voor Duarte. JSL zijn waarde inmiddels ook naar beneden van €12 mil naar €5 mil inmiddels net op tijd Meijer verkocht Club Brugge zal zich ook wel ff aan oor krabben. Suslov €1,5 mil. Tja Dammers in mijn ogen hoeft hij ook niet wil terug en Sverko heeft toch heimwee in die heimat. 

Herman Badkuip12-05-2022 om 20:14

Nou nou, de broertjes Dijk en Rob1970 zijn ook weer aan 't posten, wat een niveau zeg! Maar ik en mijn broer Euroborg maken er verder geen woorden meer aan vuil hoor....Wij reageren niet meer op die vuilspuiterij van Peppie en Kokkie! En dat noemt zich supporters van de FCG, nou ze moeten zich dood schamen met al die vervelende opmerkingen over Mark Jan Fledderus en Danny Buijs!

Rob197012-05-2022 om 21:03

Dan wordt het tijd dat je mijn posts beter leest, over Fledderus heb je mij nog nooit gehoord. En wat betreft Buijs ben ik altijd heel duidelijk geweest, gewoon een slechte trainer, met onderbouwing. Maar ieder zijn kijk op de zaak. Peppi en kokki geeft precies je irritatie grens aan, slaat nergens op. Maar als je je aangevallen voelt zit er ergens iets niet goed, vergelijkbaar met onze trainer, die niet meer weet wat hij moet doen, en onzin begint uit te kramen.

Graaf nog maar eens in mijn analyses, en dan kom je de voorspelling van deze klassering tegen. Niet kunnen winnen van mindere tegenstanders gaat je deze klassering geven. Alle verhalen over persoonlijke fouten, kunnen wat mij betreft ook de prullenbak in. Persoonlijke fouten kunnen sporadisch voorkomen, als het structureel wordt dan is het gebrek aan kwaliteit, de instelling of de druk die te hoog wordt. 

 

Dijk13-05-2022 om 07:11

Vuilspuiterij nog wel badkuip peppie en kokkie . Ook kijk jij mijn post terug ik heb je gezegd 7 nederlagen op rij was mijn voorspelling en die komt zondag uit. Maar wat ben je een zielige supporter hoe oud ben je ? Door te zeggen dat wij ons dood moeten schamen kijk in de spiegel jij en je zogenaamde broertje euroborg. Je bent gewoon 1 persoon en jammer dat boerenmarkt hier niks tegen doet. En ik schaam mij niks dat mjf en buys deze club waar ik supporter van ben naar de kloten heeft geholpen. Lees jij artikel van Piet van dijken maar eens terug in de sikkom . Waar zijn ze Fledderus en Gudde nou steken hun kop in zand.  En nog wat dit is geen bedreiging maar noem mij nooit meer jongen mister peppie of kokkie respect of heb je dat niet geleerd in je kerk heb je naasten lief maar jij en je broertje liever niet. Is dit duidelijk badkuip. Nogmaals dit is geen bedreiging!!! Van mijn kant uit. En anders mag je hier zeggen wie je wel bent badkuip en euroborg een en dezelfde persoon. Ik ben dijk en Rob 1970 is rob en die ken ik persoonlijk niet maar heeft elke keer duidelijke post en schrijft dan geen onzin dan jou ongelofelijke nooit uitkomende post elke keer maar weer. Ga je diep schamen. Gr Dijk

Herman Badkuip13-05-2022 om 09:03

Zeg beste Dijk en Rob1970, laten wij als verstandige volwassenen én FCG supporters stoppen met onze persoonlijke aanvallen op elkaar in onze posts, want het heeft géén enkele meerwaarde voor deze geweldige Boerenmachtsite! Als jullie mijn posts goed hadden gelezen, hadden jullie kunnen weten, dat mijn broer en ik in het verleden, in de tijd van Luit Zwaneveld, Peter Jeltema en Martin Koeman, jeugdscouts van FC Groningen zijn geweest. Door onze oom Luit zijn wij aanhangers van ons cluppie FC Groningen geworden en dát zullen wij voor altijd,in goede én in mindere tijden, blijven! Laten wij blij zijn, dat wij verschillend mogen denken over onze volksclub FC Groningen én dat wij ons onafhankelijk mogen én kunnen uiten op deze site, mits het respectvol naar elkaar blijft! Wij hebben ons laten meeslepen door te reageren op persoonlijke aanvallen van jullie en dat betreuren wij enorm......Zou willen zeggen, dat dát ons spijt en dat wij in het vervolg alleen maar onze visie op het voetbalgebeuren gaan geven! Kop d'r veur én Forza FC Grunn! 

Rob197013-05-2022 om 09:53

Waarschijnlijk hebben jullie je laten meeslepen door onmacht van het niet voor elkaar krijgen, wat er in jullie dromen wel gebeurd.

En dan kan er wel eens frustratie ontstaan, ik mag jullie complimenteren met de excuses, die ik zeker aanvaard, maar waar ik nog steeds niet van begrijp dat er een persoonlijk aanval moest plaatsvinden. Zand erover en doorrr.....

Wat mij dan wel weer verbaasd, als jullie uit een netwerk komen van scouts end, dan moet toch ook de kritische noot, van de puinhoop jullie niet ontgaan zijn. Buijs heeft er echt niets van gebakken, en dan zou je eens met kenners buiten de vriendenkring van Buijs over het spel van Groningen moeten gaan praten. Dan krijg je toch echt een ander beeld van de zaak.

Wij hebben toch het verschil met Twente deze week kunnen zien, Twente doet al jaren hetzelfde, vanaf iedere zomer weer spelers binnenhalen en kijken of er een team van te bouwen is. Jans is het dit jaar wel gelukt, ook niet met geweldig voetbal, maar wel op een manier die succesvol is. Dat is deels echt toe te schrijven aan Ron Jans. Buijs en Jans was ook een onmogelijke combinatie, dan kan ik wel invullen waar hier het probleem zit. En zo zijn er genoeg voorbeelden te noemen, dat wij met deze trainer niets opgeschoten zijn. Ik heb namelijk de laatste 4 jaar met chagrijn op de tribune gezeten omdat er geen zak aan was. En zijn voorgangers maakten er soms ook niets van, maar de amusementwaarde lag toch wel echt iets hoger als op dit moment.

Want je kunt alles beredeneren en bekijken, maar met meer spektakel, had je ook dit aantal punten kunnen hebben. Wij hebben 1 punt meer dan Rkc, en staan 4 punten boven de promotie/degradatie plek, dat zijn toch geen cijfers met deze selectie.

Het is 1 grote schande wat hier dit jaar gepresteerd is, en dat mag gewoon gezegd worden, zonder als nepsupporter te worden afgeschilderd. 

Zoals gezegd ik stop er mee, en laat jullie met rust.

Maar mocht je in de gelegenheid komen om in gesprek te raken met voetbalkenners die Groningen regelmatig zien, vraag ze maar eens naar hun bevindingen, en dan zal je verbaasd zijn, dat de groene bril wel erg groen is. 

Dijk13-05-2022 om 11:00

Herman wat Rob geschreven sluit ik mij helemaal mee aan. Excuses aanvaard en zand erover. Ook voor je broer euroborg. Ik stop er ook mee en laat jullie met rust. 

Hoekie11-05-2022 om 23:18

Na een goed begin wederom door persoonlijke fouten noodgedwongen in de achtervolging. Zoals al eerder gememoreerd ontbreekt het met name aan ervaring en kwaliteit op het middenveld. Bijna elk team in de eredivisie heeft een of meerdere ervaren middenvelders die temporiseren als dat nodig is, een balletje tussen de linies kunnen doorspelen of een combinatie opzetten. Irandust zou die ervaren creatieve middenvelder moeten zijn maar die brengt creatief en fysiek te weinig om het spel te doen kantelen. 

Ook de aankoop Abraham had al verder moeten zijn in zijn ontwikkeling. Vergelijk zijn inbreng met Sar van Heerenveen die in dezelfde prijsklasse zit. Ondanks deze zeer slechte reeks behoort een mooie klassering nog steeds tot de mogelijkheden.

Bijna elke speler in de verdediging heeft nu een of meer blunders achter zijn naam. Het zou mij niet verbazen dat het maximum aan hoeveelheid blunders is bereikt en Cambuur  zondag klop krijgt en ik voorspel met 3-1. Kan ook een overwinning met andere cijfers zijn maar dat zien we zondag wel. 

JPS12-05-2022 om 09:25

Het spel van de FC is al jaren bedroevend. Er zit geen lijn in en daar is maar een man verantwoordelijk voor en dat is Buys. Onze selektie zou meer uitgebalanceerd moeten zijn en daar is MJF verantwoordelijk voor. We degraderen niet en we staan gewoon rond de 10e plek met een hele piepjonge selektie. We willen allemaal aanvallender voetbal zien en een duidelijke visie. De nieuwe jongens zijn stuk voor stuk voetballende spelers - afwachten maar ik ben niet negatief - de nieuwe trainer heeft hier samen met MJF aangewerkt en er zal heus nog welmeer komen mits een aantal verhuurde spelers weggaan. De nieuwe trainer is iemand met ervaring dus heb de hoop dat het beter zal gaan. Altijd afwachten maar ik ben enblijf fan. Tot slot Sarr en Abraham vergelijken is niet juist. Er zit 2 jaar leeftijdsverschil in - Abraham zal over 2 jaar ook een betere en stabielere voetballer zijn.

 

Hoekie12-05-2022 om 15:49

JPS @  Als je als FC Groningen 2 miljoen euro betaalt voor een speler dan mag je verwachten dat hij na een jaar meer brengt dan hij nu gedaan heeft. Heerenveen heeft voor 2 miljoen een speler gekocht weliswaar ruim 1 jaar ouder maar als we nog 1 a 2 jaar moeten wachten dat Abraham dat nivo heeft bereikt dan schieten we ons doel voorbij want dan moeten we de speler al weer gaan verkopen. 

Tip voor Buijs: Bij corners van de tegenpartij is het niet slim om Abraham in of rond het strafschopgebied te laten staan. A. Abraham is verdedigend erg zwak en B als je Abraham bij corners rond de middellijn neerzet dan blijven er 2 spelers bij hem. M.a.w. Abraham houdt dan 2 spelers uit het strafschopgebied en voegt als hij daar wel is niks toe.

Rapdoel11-05-2022 om 23:50

op naar volgend seizoen, tuurlijk nog een heel kleine kans op pl. off...maar mss is het beter van niet, daarna kan er weer gebouwd worden onder de nieuwe trainer...verandering van spijs doet eten zegt men, hoop dat het dan ook zo mag zijn, want er moeten wel juiste aankopen gedaan worden...en zoals elk seizoen, ben ik vaak hoopvol, dus ja op naar volgend seizoen....helaas gaat het leven van menig fc supporter niet altijd over rozen...maar potver.....na zoveel magere jaren hoop ik dat die duitse trainer er wat dicipline ingooit...oftewel werken voor je geld....we zullen zien of we worden verrast...ik hoop het...net als elk seizoen.....dus fc..laat ons weer eens juichen!

Dijk12-05-2022 om 06:56

Wat heeft Buys en zijn technische staf en een MJF deze club fcgroningen naar de kloten geholpen.  Wat een vernedering 6 duels verloren en aanstaande zondag nummer 7 zien hoe Cambuur voetbald gaat ook deze wedstrijd verloren.  Om je dood te schamen MJF jij bent verantwoordelijk voor aankoopbeleid. 

Trouwens Wortmuth mag ook wel oppassen misschien hij met zijn club na competitie. Lekker dan voor volgend seizoen.  

Wat te denken van de grabbelaar Leeuwenburg contract ontbinden en opzoek naar betrouwbare keeper. En zeker een rots in de branding positie rechtsback. Na dit seizoen wat de scouting heeft gezien bedenkelijk niveau spelers irandust de koning Abraham Matuta Kalley de prutser Vriendje Hankouri constant laten staan dank zij Buys. Positief JSL Duarte en Meyer.rest maar goed over nadenken ter Wierik, Kasanwirjo Dankerlui,  van Kaam broers Slor, Postema, Joosten, Dammers, Ngonge,Abraham, Irandust, Balker geblesseerd hele seizoen hie komt hij terug ?etc en ga zo maar door. 

Scouting aankoop MJF nieuwe Trainer Wortmuth wie komt er nog bij in technische staf in heb behoorlijk mijn bedenkingen voor nieuwe seizoen nu ook al met de nieuwe aankopen alleen Pelupessy maar wat heeft deze jongen in Turkye gespeeld nee nu gehaald omdat MJF hem halverwege het seizoen wilde halen mislukte en zal nu wel slagen ik denk 2e type Ter Wierik,  die nieuwe van GAE geen rendement 0 goals, Musampa klein was het ook niet bij 020. Zondag nog nachtkaars is inmiddels al uit en kan zeker geen positieve meer zien in dit elftal.  Fc zorg dat je geen Pec Zwolle wordt voor volgend seizoen dat negatieve reeks wordt doorgezet in nieuwe seizoen want in deze reeks zit namelijk ook Wormuth en dan niet 6 wedstrijden op rij verliezen wat dit heeft MJF geregeld en dat er dan keihard moet ingegrepen techn directeur eruit met trainer. Laat maar zien of zondag überhaupt gewonnen gaat worden maar Cambuur zal vast meer strijd laten zien o.a. Joosten. 

Fcgroningen goede vakantie. 

Herman Badkuip12-05-2022 om 07:41

Hoe je 't ook wendt of keert, het voetbal in de eredivisie is nooit saai....Het kampioenschap van Ajax werd pas gisteravond in ronde 33 beslist, maar de playoffs voor Europees voetbal én degradatie KKD-competitie blijft één ronde nog heel spannend! Oók ons FC Groningen kan nog een rol van betekenis gaan spelen....hoop voor de mannen van Gudde, Fledderus, Poldervaart én Buijs, dat zij het jubileumseizoen feestelijk kunnen afsluiten! Nog een paar dagen afwachten, dan zullen wij 't weten......

Dijk12-05-2022 om 07:58

Elke keer droom badkuip kom met realiteit word eens wakker.  REALITEIT succes op de staantribune in de nacompetitie in Alkmaar. Voor welke club ben je nu ? Blijf hopen. Af druipen bedoel je. En dat in jubileum seizoen hebben deze spelers geen boodschap aan. Nog paar nachtjes slapen.

Holwierde12-05-2022 om 12:38

Weet je wat onze Groningen moet doen ,mail sturen naar Cambuur dat ze er geen zin in meer hebben.

Je wilt toch niet dat ze de playoffs gaan spelen met deze menteliteit.

 

Marco12-05-2022 om 23:37

Mentaliteit tegen Twente was goed. Twente had betere spelers in het veld. Maakten aan de bal betere keuzes, ook voor het doel. Dat is ervaring en kwaliteit.

Beide clubs haalden in de winterstop een speler van Hoffenheim. Twente haalde een ervaren rechtsback die op hoog nivo heeft gepeeld: Brenet. Groningen haalde een veel belovende talentje: Boogarde. Dit voorbeeld geldt wel voor de hele samenstelling van de selecties, waarbij Twente meer heeft gekozen voor bewezen kwaliteit en Groningen meer heeft gekozen voor jong talent en eigen jeugd.  dat was terug te zien op het veld. 

Groningen gaat in de zomer meer verdienen aan transfers, Twente heeft sportief succes. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!