Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - SC Cambuur: Nog 1 keer knallen!

Door Sven Heikens 5 reacties

Komende zondag staat de laatste competitieronde van dit Eredivisieseizoen op het programma. In eigen Euroborg wordt het seizoen afgesloten tegen SC Cambuur. Een wedstrijd die in het teken zal staan van het afscheid van vertrekkende spelers en staf en waarin dit team nog één keer zal willen knallen om op een goede, mooie manier afscheid te nemen van Buijs en Poldervaart. Daarnaast kan zelfs bij een overwinning de play offs nog worden behaald, al is Groningen daarvan wel sterk afhankelijk van anderen.

FC Groningen 

Groningen leedt afgelopen woensdag in Enschede de zesde nederlaag op rij en evenaarde daarmee het clubrecord. Desondanks had deze nederlaag toch een andere nasmaakt als bijvoorbeeld een RKC-uit, Sparta of Heracles-thuis, want Groningen kwam een stuk beter, frisser voor de dag als de afgelopen weken. Kansen werden alleen niet benut en na een zoveelste individuele fout wist Twente toch de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Groningen staat momenteel 11e, maar kan bij een eventuele overwinning toch nog zomaar de play offs in, alleen is Groningen daarin wel sterk afhankelijk van de andere velden, want zo mag NEC niet winnen tegen Fortuna, Heerenveen niet winnen van Go Ahead en moet Groningen een grotere overwinning behalen op Cambuur, als Go Ahead eventueel zou winnen op Heerenveen.. Kortom, de kans is op voorhand erg klein dat Groningen de play offs nog zal halen.

Veel belangrijker zou een overwinning zijn om het seizoen op een goede manier af te sluiten en het afscheid van Buijs, Poldervaart en de vertrekkende spelers wat extra glans te geven. De resultaten van de afgelopen weken mag dan wel niet goed, ronduit dramatisch zijn, over de afgelopen jaren hebben Buijs en Poldervaart de club toch behoorlijk geholpen met een 8e, 9e (onafgemaakt seizoen) en 7e plek en een rits aan uitgaande transfers waaraan de FC fors verdiend heeft (Matusiwa, Gudmundsson, Reis, Doan, Memisevic, Meijer etc.) Kortom, wat het resultaat zondag ook moge worden, de vertrekkende spelers + staf verdienen een waardig afscheid.

Danny Buijs zal het zondag moeten stellen zonder Hoekstra, Balker, Van Hintum en vermoedelijk ook El Hankouri. Daarnaast zijn er nog wat twijfelgevallen met kleine pijntjes, zoals Te Wierik, maar de verwachting is dat die zondag fit genoeg is om te starten.

SC Cambuur

Tegenstander van zondag is sportclub Cambuur. De gasten uit Leeuwarden staan momenteel op de 12e plek met evenveel punten als FC Groningen. Waar Groningen het momenteel lastig heeft, is Cambuur heel het jaar als kwakkelend bezig. Cambuur won dit kalenderjaar pas 1 keer (Fortuna-thuis) en hun laatste uitoverwinning dateert van 10 december vorig jaar. Desondanks waren de Leeuwarders als promovendus al ruim voor het eind van de competitie veilig gespeeld, dus Cambuur levert dit seizoen een prestatie van formaat.

Bij Cambuur komen we een aantal oude bekenden tegen, zo speelt oud FC-er Michael Breij voor de Leeuwarders en ook de door FC Groningen verhuurde Patrick Joosten. Hij zal na het seizoen terugkeren naar Groningen.

Aftrap komende zondag is half 3. Come on FC! Nog 1 keer knallen!

 

Reacties:
Euroborg13-05-2022 om 20:58

FC Groningen moet nog één keer alles geven om het publiek in de goedgevulde Euroborg én de fans thuis te vermaken met een overwinning op Cambuur Leeuwarden! Zou 't dan na zes nederlagen op rij eindelijk gaan lukken voor de mannen van trainer Buijs? Maakt niet uit welke spelers in het veld staan, als ze maar knokken voor een goed resultaat! Dan zullen wij om half 5 wel zien hoe ons team er voor staat. Veel plezier allemaal bij de laatste wedstrijd van dit seizoen.....zou onze spits Jörgen Strand Larsen weer zo'n wereldgoal scoren in de extra tijd? Heb in de voorspelcompetitie een 2-1 overwinning ingevuld.....zal mij benieuwen of FCG het voor elkaar krijgt.

Marco13-05-2022 om 21:33

Hopelijk hebben onze spelers nog zo'n eer gevoel in hun donder, dat ze een tegenstander die met 9-0 in de Arena verloor, ook in de Euroborg een flink pak slaag gaan geven.

De VAR competitie is deze jaargang beslist door foute en dubieuze beslissingen van de VAR. Maarliefst 3x is een rode kaart van een Groninger speler geseponeerd, omdat de VAR fout zat. Dit is in bijna 10% van de wedstrijden van Groningen beslissend geweest op de einduitslag. Dit heeft Groningen de paar punten gekost voor een play-off plek. Ook NEC is dit seizoen flink benadeeld door de VAR, zo erg dat de club uit Nijmegen de KNVB had aangeschreven of de VAR ook wat kwaliteit wilde gaan leveren omdat ook de clubs 1,3 miljoen betaalden voor deze dienst. 

De VAR was ooit bedoeld dat er eerlijke beslissingen genomen zouden worden door de scheidsrechter. In geen enkel seizoen zijn er ooit 3 rode kaarten van Groningen geseponeerd, hopelijk stopt de KNVB met de corrupte/ incapabele VAR. Ook zou het helpen als hands weer een overtreding is als de hand duidelijk naar de bal gaat ipv van de vele zieke strafschoppen van nu voor aangeschoten hands, wat ook nog, zeer willekeurig wordt uitgelegd door de VAR. Krijgt Klaassen de bal op de arm in de 16 tegen NEC is het geen strafschop, krijgt Dankerslui de bal van dichtbij tegen de arm aangeschoten bij een sliding door Tadic is het wel een strafschop. Die hele hands uitleg slaat nergens meer op, zoals recent nog bij de wedstrijd Feijenoord- PSV.

Hopelijk verkloot de scheidrechter en VAR ook niet deze wedstrijd en kunnen we op een goede manier afscheid nemen van Buijs en Poldervaart, die hebben zich 4 jaar lang met hart en ziel ingezet voor de club. 

Euroborg13-05-2022 om 22:19

Ben 't voor een groot deel met jou eens Marco....aantal foutieve beslissingen bij het ingrijpen van de VAR, maar aan de andere kant ook vele terechte beslissingen vooral bij buitenspelsituaties! De handsbalregel is inderdaad een drama, in veel gevallen werden ten onrechte penalties gegeven door de scheidsrechter en/of VAR....Een aantal clubs werd door de VAR-ingrepen écht benadeeld, kan mij nog een afgekeurde goal van Michael de Leeuw thuis tegen FC Twente herinneren, óók de onterechte rode kaarten voor FCG, de rode kaart voor NEC tegen Groningen én de buitenspelsituatie in de wedstrijd PEC tegen Utrecht kostte de Zwollenaren twee belangrijke punten. De penalty van Feyenoord tegen PSV verpestte de strijd om de titel, net als de bal over de lijn bij Ajax tegen PSV.....Toch zou ik de VAR niet willen afschaffen, omdat er ook veel situaties niet door de scheidsrechter werden gezien en wél door de VAR. Zou wel willen pleiten voor oud-voetballers bij de VAR, zij kunnen bepaalde voetbalsituaties beter inschatten dan de scheidsrechters!

skjipke14-05-2022 om 07:07

Ik vind dat de VAR niet de schuld mag krijgen van het gebrek aan strijd en passie én de vele persoonlijke fouten van de FC-spelers. Deze lagen ver boven de 10%, waarover jij spreekt. Daar gaat het dit seizoen mis. (met name de 4 wedstrijden tussen Ajax-thuis en Twente-uit hadden punten moeten opleveren en daar laat je het liggen op inzet/strijd) Voor wat betreft de VAR..... ik vind dat de scheidsrechter moet beslissen en de VAR moet controleren of de beslissing juist is. Bij ook maar een beetje twijfel, moet de scheidsrechter komen controleren en zelf zijn beslissing bevestigen of herroepen. Dus de VAR inzetten als hulpmiddel en niet als "mee-beslissend" gebruiken. 

Sapmeer14-05-2022 om 14:18

Ben benieuwd ze welke spelers er zullen gaan en wat er voor in de plaats komt. Ik denk dat de kwaliteit van de huidige selectie overeen komt met een eindklassering op plaats 11 tot 13.Dus het eind resultaat is dit jaar wat mij betreft volgens verwachting. Dat houdt wel in dat de selectie er niet zwakker op moet worden,dan kom je zeker in de buurt van de gevarenzone. Om er niet een al te groot vreemdeling legioen van te maken zou ik in eerste instantie zoeken naar Nederlandse. spelers,liefst met een beetje ervaring.Pelle Clement van Pec Zwolle bijvoorbeeld.Verder ben ik ervan overtuigd dat Daniël van Kaam kwaliteit voldoende heeft om basisspeler te zijn,bovendien vindt ik dat de FC wat zuiniger moet zijn op de eigen talenten,er zijn er de laatste jaren teveel onnodig vertrokken. Tot slot denk ik dat een betere keeper zeker een punt of 6 extra zal opleveren

 

 

 

appie happie14-05-2022 om 17:31

Veel animo is er niet,zowel hier als morgen de wedstrijd..ik pas ook morgen.

Veel te mooi weer ,ik ga er lekker op uit.

 

Wens iedereen die toch gaat een fijne wedstrijd toe en om in Jan Wildeman  zijn woorden te spreken...in een zonovergoten Euroborg...

Hopelijk pakt de FC de 3 punten wel morgen...# klantenbinding

brummie14-05-2022 om 17:50

De verwachting is morgen een vrijwel vol stadion. Een derby is altijd leuk, en Cambuur is in mijn ogen ook een sympathieke tegenstander. Daarnaast het afscheid van TS en aantal spelers. Allemaal mensen die zich heel erg hebben ingezet voor de FC. Dat het de laatste wedstrijden minder ging, neemt niet weg dat onze TS 4 jaar verbonden is geweest bij onze club. Na Faber, is het Buijs gelukt om de afgelopen jaren er een strijdvaardig elftal van te maken, ondanks de piepjonge selectie en vertrekken sterkhouders. 

Dat alles niet altijd goed ging, om welke reden dan ook, is het wel correct om op een  passende manier afscheid te nemen van iedereen die zich heeft ingezet. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!