Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen doorbreekt negatief clubrecord en incasseert zevende nederlaag op rij

Door Redactie 15 reacties

In een goed gevulde Euroborg onder prima weersomstandigheden heeft FC Groningen het seizoen in mineur afgesloten. Cambuur dat in de eerste helft op voorsprong kwam door Uldrikis liep kort na de pauze uit naar 0-2 via Hoedemakers. Strand Larsen maakte nog 1-2 maar direct daarna werd het 1-3 door een benutte penalty van Kallon. Postema bepaalde in de slotminuten de eindstand op 2-3. FC Groningen is als twaalfde geëindigd op de ranglijst.

eerste helft
Ondanks het overwicht tijdens de openingsfase onstond er een bijna kans voor Cambuur na een mislukte corner voor Groningen. Vanuit de omschakeling werd Breij (wat stond het open) in de diepte aangespeeld. Diens voorzet werd door Leeuwenburgh ternauwernood eruit gehaald. Niet veel later vergat Kallon de bal voor te geven en schoot vanuit een moeilijke hoek naast. Vanuit een andere situatie kreeg Sylla een grote schietkans maar strandde op Leeuwenburgh. In de twaalfde minuut kwam Cambuur op voorsprong. Een hoekschop werd met het hoofd verlengd door Uldrikis in de verre hoek, 0-1. FC Groningen oogde aangeslagen, de organisatie haperde kortstondig.

Paulissen kreeg een vrije schietkans maar mikte over het doel. Namens FC was Ngonge dichtbij de gelijkmaker maar Stevens lag goed in de weg, de eerste kans voor de thuisploeg na ruim twintig (!) minuten. 

Uldrikis en in tweede instantie Breij waren dichtbij de 0-2. Er kwamen meerdere mogelijkheden voor de Groningers, de uitvoering om elkaar tijdens het aanvalsspel de bal toe te spelen bleef ook nu ver beneden peil. Daarentegen werd een voorzet van Kasanwirjo die wel op maat was ingekopt, Stevens redde katachtig. Met de rust in aantocht kon Matuta niet verder. Abraham kwam daarvoor terug. FC drong nog aan, gevaarlijk werd het niet. 

tweede helft
In de vijftigste minuut schoot Hoedemakers Cambuur naar 0-2 op aangeven van Kallon. Kort daarna liepen de gemoederen op waarbij Kallon en Suslov die het met elkaar aan de stok hadden op de bon gingen. De Groningers probeerden om wat aan de achterstand te doen. Een voorzet van Dankerlui vloog over het hoofd van de inkomende Larsen. In de 58e minuut werd het wel 1-2 door Larsen op aangeven van Postema. Het groen-wit feestje was echter van korte duur...

Aan de overkant van het veld ging de bal op de stip. Meijer had Paulissen vastgehouden binnen de eigen zestien en kreeg geel. Kallon schoot raak, 1-3. Diezelfde Kallon kreeg na een aanval een grote schietkans van dichtbij maar knalde over de lat. De Leeuw en Irandust losten Suslov en Ngonge af. Een schietkans voor Breij ging ruim over het doel van Leeuwenburgh. Een gekraakt schot van Uldrikis zeilde een meter naast het doel van de doelman. De hoekschop die volgde kwam uiteindelijk terecht bij Paulissen die de paal schampte. Er volgde weer een hoekschop, deze was onterecht. Vanuit een omschakelmoment werd Duarte (die was opgestoomd over de as) aangetikt. De vrije trap was ongevaarlijk.

Doelpogingen van Duarte en Abraham gingen over het doel van Stevens. Kasanwirjo schoot op aangeven van Strand Larsen naast. In de slotfase schoot Abraham naast en schoot Postema in de extra tijd de 2-3 achter Stevens. De Leeuw was nog dichtbij de 3-3 maar raakte uit balans. De wedstrijd kwam ten einde.

Strand Larsen werd uitgeroepen tot speler van het haar met 14 treffers. Er werd afscheid genomen van teammanager Edwin Bolt, trainer Danny Buijs, assistent trainer Adrie Poldervaart en de spelers Mo El Hankouri, Bjorn Meijer, Melayro Bogarde en Bart van Hintum.

Heerenveen won met 3-1 van Go Ahead Eagles en eindigde als achtste met een Play-off ticket. Ook Willem 2 degradeerd. Heracles dat thuis met 3-1 verloor van Sparta speelt nacompetitie.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Kasanwirjo, Te Wierik, Meijer, Ngonge, Suslov, Matuta, Duarte, Postema, Larsen    

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Schmidt, Tol, Schouten, Sylla, Breij, Hoedemakers, Maulun, Paulissen, Uldrikis, Kallon  

Reacties:
Marco15-05-2022 om 17:07

Buijs dank voor je tomeloze inzet.

Door de hoekschop en doelpunt speelde Groningen gelijk al een verloren wedstrijd.

Ontbreekt op veel posities aan voetballende kwaliteit en aan een duidelijk aanvalsplan. 

Cambuur scoort eenvoudig uit een hoekschop door de bal simpel naar de beste kopper te trappen. Bij Groningen doen ze niet dit vrijwel nooit. Dat zijn dingen die eenvoudig beter kunnen.

Verder nog een prima doelpunt van Larsen en Postema. 

Voor volgend seizoen nog nodig om naar de Markt te kunnen:

Keeper

Rechtback

Voorstopper

Linksback

Scorende spelbepaler 

En vervanger Larsen.

 

 Pijnlijk dat dit precies hetzelfde lijstje is als eind vorig seizoen...

 

A Matter of Honor15-05-2022 om 17:25

Hoezo tomeloze inzet? Waardeloze trainer, opgerot met die vent!!!!

BROMBEER15-05-2022 om 17:30

Je vergeet een fatsoenlijke technisch directeur!! Komt ie met volgertje wormuth aan, die ook weer met fantastisch voetbal een wereldprestatie met heracles heeft geleverd. Als ie maar markie de halve duitser naar de bek praat.

appie happie15-05-2022 om 17:53

Nou ben blij dat ik de zinnen verzet heb vanmiddag..heerlijk gefietst,geweldig weer.Gelukkig niets gemist..drama seizoen..

Laten we de nieuwe trainer wel een kans geven en niet op voorhand zeggen dat het niks is..

Wel opgelucht dat Buijs eindelijk weg is,1 jaar telaat.

 

Snel vergeten en over tot de orde van de dag!!

Waar zal ik nu eens welke pizza bestellen.

Alberto115-05-2022 om 17:55

Ik ben het lang niet altijd eens geweest met de keuzes van Buijs maar we kunnen dit hopeloze voetbal niet alleen op zijn conto schrijven. Ook een van Gaal of noem maar een goede trainer zouden met deze spelers er niks van bakken. Een keeper, rechtsback en centrale verdediger van slecht niveau. Alleen Björn Meijer was dit seizoen goed maar had vandaag ook een aandeel in de grote individuele fouten. Naast Meijer waren alleen Suslov en Strand Larsen van een goed niveau. De rest is middelmaat en ze zijn ook niet in staat ( behalve Postema)om hun niveau te compenseren met grote inzet. Ik ben blij dat er een nieuwe technische staf komt maar hoop vooral op 6-8 nieuwe spelers met meer kwaliteit dan het hoge gehalte aan KKD kwaliteit van de huidige spelers. Grappig om te zien dat spelers die voor Groningen niet goed genoeg waren bij andere clubs het prima doen. 

alexvl15-05-2022 om 18:17

Heerlijk dagje gehad met kleinkinderen in pretpark.

Alf15-05-2022 om 18:21

Over de wedstrijd: verloren, maar ondanks dat een leuke open wedstrijd gezien. En ook mooi het afscheid van sommige spelers en staf.

Als je de laatste wedstrijden bekijkt kwamen we steeds door fouten achterin op achterstand. Achteraf gezien hadden we Dammers niet moeten verhuren in de winterstop. Sverko is duidelijk minder en van Hintum deed erg zijn best, maar is van nature geen centrale verdediger. Maar dat is altijd gemakkelijk praten achteraf. Begrijpelijk dat vanuit de club is ingezet op groei (ofwel jongere spelers). Blijft lastig een goede balans te vinden tussen korte en lange termijn. Hopelijk blijft Strand Larsen. Een betere spits zullen we niet gauw vinden. 

Hoekie15-05-2022 om 18:38

Blij dat het seizoen er op zit. Alberto1 geeft terecht aan dat de schuld niet bij een persoon kan worden neergelegd. De selectie mist ervaring, kwaliteit en is onbalans. Als we de spelers die te weinig  kwaliteit hebben geleverd op een rijtje zetten; ter Wierik, Van Hintum, Dankerlui, Leeuwenburgh, de Leeuw, Hankouri alsook Abraham en Irandust is het nog een wonder dat wij niet gedegradeerd zijn. Wekelijks Buijs de schuld geven lost inderdaad het probleem niet op. Een nieuwe tovenaar (Wormuth) zal met deze selectie ook geen potten kunnen breken. 

Fledderus is een meester om bij verkoop van spelers het onderste uit de kan te halen. Oeloptak gaf enige tijd geleden een overzicht van zijn aankopen en daar noteerde hij flink wat miskleunen. Natuurlijk is het met een volle portemonnee gemakkelijker shoppen. Ik wens hem daar veel sterkte mee. 

Stadjer8115-05-2022 om 19:13

Leeuwenburgh is niet goed genoeg. Te Wierik en de Leeuw is het beste ook wel af. Abraham vraag me af of dat er nog uit gaat komen, vrees een miskoop. Irandust is ook een groot vraagteken. Dankerlui niet goed genoeg. Dammers komt terug, ook niet goed genoeg. Hankouri te wisselvallig. Strand Larsen zal ongetwijfeld worden verkocht.

Het wordt een hele opgave de selectie ED waardig te maken. Wat je ziet is een teloorgang die al een tijdje bezig is, sinds de bekerwinst in principe al. We hebben gezien hoe Zwolle toch heeft moeten afdruipen, die zijn ook steeds stukje bij beetje achteruit gegaan. Volgend jaar iets minder punten en we liggen er uit.

 

hermank196915-05-2022 om 19:37

Dit negatieve einde heeft niks te maken met wie de schuldige alleen is, het is een collectieve falen. Buijs heeft het de eerste jaren prima gedaan maar is zoals vaker één jaar te lang gebleven.

De direktie heeft een aantal spelers gehaald die net niet goed genoeg zijn voor dit seizoen maar heeft ook een aantal zaken wel goed gedaan zoals het afschaffen van de spelersfonds.

De klik tussen spelers en staf raakte geen snaar meer en dat zag je terug naar de gezichts uitdrukkingen van spelers die vorig jaar en begin dit jaar in de basis stonden. Kort samen gevat;

Seizoen om te vergeten en op naar nieuwe kansen en spelers die het vertrouwen wel krijgen van een trainer met Duitse vecht mentaliteit en ervaring. Dat Buijs nog geen nieuwe club heeft zegt eigenlijk wel genoeg.

 

 

Dijk15-05-2022 om 20:37

En dat waren de jaren van covid-19 geen supporter op de tribune lege stadions. Als dat niet was gebeurd had Buys allang in de KKD gezeten. En ze hadden hem in december een kerstkalkoen moeten geven. En afscheid van Buys moeten nemen. 

Durovski15-05-2022 om 20:59

Blij dat Buijs weg is. Geen tikkie terug, tikkie breed, doelpunt tegen voetbal meer. Nog nooit zoveel slechte wedstrijden van de FC in 1 seizoen gezien

Marco16-05-2022 om 11:47

Is maar de vraag of het onder Wormuth beter zal gaan.

De supporters van Heracles willen dat hij nog wordt ontslagen voordat de play-off voor de nacompetitie beginnen. Ze vinden hem niet inspirerend,  tactisch onbegrijpelijk, vriendjes politiek in de opstelling en vreemde wissels. Daarnaast schijnt hij slecht te communiceren. 

Het wordt voor Flederus examentijd, dat hij scorend vermogen en kwaliteitspelers gaat halen, anders volgt er komend najaar een crisis. Ook Wormuth lijkt zo goed als zijn spelersmateriaal. 

corinti16-05-2022 om 12:29

Kennis van mij toevallig fanatiek Heracles supporter,maar die zijn blij dat Wormuth weg gaat.Beetje hetzelfde als bij ons..eerst paar goede jaren,maar nu een jaar te lang.Op hun forum maken ze ook gehakt van hem.

Ik vind wel dat ook hun selectie niet slechter is dan cambuur,NEC,Go ahead etc.en dan toch na competitie in.

Herman Badkuip16-05-2022 om 12:36

Hadden wij dan toch succestrainer Dick Lukkien moeten oppikken bij SC Emmen? 

Alf16-05-2022 om 12:38

De verschillen in clubs tussen de middenmoot en de staart zijn maar klein. Een kleine toevalligheid (zoals het langdurig geblesseerd zijn van Kai Sierhuis bij Heracles of een aanvaller die zich niet aan de verkeersregels houdt en een ernstig ongeval veroorzaakt) kan dan net dat verschil maken.

Bij FC Groningen hadden we de laatste wedstrijden veel last van cruciale fouten. De enige lijn die ik daarin zou kunnen ontdekken is dat men blijkbaar niet scherp was. Onvoldoende (mentale) rust gehad wellicht?

Stadjer8116-05-2022 om 12:59

Groningen scout gewoon niet goed en heeft geen balans gevonden. Twente haalt een Unnerstall en Brenet. Jongens met ervaring en die Unnerstall pakt doorgaans gewoon punten voor zijn club. Dat zouden hier directe versterkingen zijn geweest. Vlap is ook zo'n middenvelder die er 10 in een seizoen kan maken. Nu dan 5, maar dat is al evenveel als ons hele middenveld bij elkaar. We hebben simpelweg, op JSL na, te weinig scorend vermogen en een keeper die geen punten pakt. De defensie valt ook tegen, maar helpt ook niet mee met zo'n grabbelaar erachter.

 

Op Te Wierik, Hintum en De Leeuw na is hier bar weinig ervaring in de selectie. En dat zijn nou net 3 dissonanten waar het beste van af is, zo bleek.

Fan op afstand16-05-2022 om 14:58

Wormuth is per direct weg bij Heracles ivm onvoldoende vertrouwen. We zijn toch hopelijk niet van de regen in de drup geraakt? 

Marco16-05-2022 om 15:13

Wormuth wilde van Heracles 6 kwalitatief goede basisspelers er bij aan het begin van het seizoen. Ondanks dat de club geld genoeg schijnt te hebben zijn er nauwelijks goede spelers aangekocht. Daarnaast veel geblesseerde basisspelers en spelers die in de loop van het seizoen zijn vertrokken.In de winterstop ook onvoldoende versterkt.

Op de slot dag nog scheidsrechter Makkelie uit Dordrecht krijgen die wilde dat Sparta in de eredivisie blijft en hierom maar besluit om op een belangrijk moment in de wedstrijd geen strafschop te geven, en een VAR die geen internationale scheidsrechter wil overrulen en je speelt nacompetie en wordt ontslagen. 

Hopelijk heeft Wormuth geleerd, en eist hij van Fledderus dat er kwaliteitspelers bij komen. We hebben al talentjes genoeg. Spelers van 24-26 jaar zijn er nodig die het linkerrijtje nivo hebben. 

De beste man heeft nu wel gelijk tijd voor Groningen dus dat helpt voor de samenstelling van de nieuwe selectie. 

Stadjer8116-05-2022 om 15:37

Heracles heeft sowieso te kampen gehad met die hele situatie Rai Vloet, die net een topseizoen gedraaid had. Sierhuis raakte daarna ernstig geblesseerd. Die ploeg was zijn hele aanval kwijt.

Maar ja, kunstgras club, dus ciao.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!