Terug

Deel deze pagina:

Zestal huurlingen terug naar FC?

Door Redactie 17 reacties

VI berichtte de afgelopen week dat FC Groningen met een forse selectie aan de voorbereiding voor het aankomende seizoen kan beginnen. Naast de overgebleven groep sluiten de nieuwkomers Ragnar Oratmangoen, Joey Pelupessy en Nordin Musampa zich aan en keert een zestal spelers die verhuurd waren terug. 

Patrick Joosten was zonder koopoptie verhuurd aan SC Cambuur. Ramon Pascal Lundqvist die wel met koopoptie aan het Griekse Panathinaikoswas was verhuurd, kwam niet verder dan zes basisplaatsen. Aannemelijk is dat de Grieken deze optie niet gaan lichten. Kian Slor en Joël van Kaam keren terug van FC Emmen. Wessel Dammers die verhuurd was aan Willem II kan zich eveneens in Groningen melden. Voor Dammers extra sneu nu degradatie voor de Tilburgers een feit is want bij lijfsbehoud zou de aankoopoptie zeker zijn gelicht.

Voor Sam Schreck is nog even afwachten. Erzgebirge Aue is positief over diens ontwikkeling maar als gevolg van de degradatie uit de Tweede Bundesliga, kan de club waarschijnlijk niet de afgesproken koopsom betalen. Mogelijk komt het toch nog tot een akkoord, bij FC loopt het contract van Schreck nog een jaar door.

Reacties:
Marco16-05-2022 om 19:23

Grote Engelse clubs hebben er een verdienmodel van gemaakt om spelers te verhuren.

Lundqivist zal de vraag zijn wat hij zelf wil. Als stand in, bruikbaar. Speler met scorend vermogen op het middenveld die afgelopen seizoen node werd gemist. Eerste seizoen bij Groningen was hij zeer goed, liet het elftal makkelijker voetballen. 

Slor kan vanaf de flank goede voorzetten geven. Goede speler voor de laatste 15 minuten als er wat geforceerd moet worden.

Joel van Kaam. Uit proberen als (stand in) rechtsback in voorbereiding. Speelde al eens zeer verdienstelijk als rechtback tegen Vitesse thuis. Is fysiek in orde en heeft drive naar voren. Jaartje bij Groningen houden.

Dammers kan nog als verdedigende middenvelder,  anders afscheid van nemen

Joosten en Schreck afscheid van nemen. 

 

brummie16-05-2022 om 19:30

Vrijwel alle huurlingen hebben het niet waar kunnen maken bij andere clubs helaas. 

Met name Slor & van Kaam hebben erg weinig minuten gemaakt bij Emmen. Denk dat op dit moment voor  eredivisie niveau, niet goed genoeg.  

Schreck zou nog teveel moeten kosten, maar voldeed wel begreep ik bij de club waar hij dit seizoen speelde. 

 

 

Herman Badkuip16-05-2022 om 19:37

Verwacht van trainer Frank Wormuth, dat hij alle huurlingen die bij de FCG terug komen een eerlijke kans geeft om zich te laten zien! Slor en van Kaam komen terug van een kampioensteam en hebben weinig speelminuten van Dick Lukkien gekregen, Lundqvist speelde in zijn laatste wedstrijden bij FCG heel wisselvallig, heb geen idee wat hij in Griekenland bij Panathinaikos heeft gedaan. Schreck was voor mij helemaal uit beeld, Wessel Dammers heeft elke wedstrijd heel verdienstelijk als centrale verdediger bij Willem II gespeeld, lijkt mij beter dan Mike te Wierik.....Patrick Joosten heeft bij Cambuur meer gespeeld dan bij FC Groningen, ze mogen hem wel houden als Isa Kallon bij FC Groningen komt spelen!

Alberto116-05-2022 om 21:44

Blijkbaar is Kallon transfer vrij per juli 22. Goed idee van jou. Kallon is heel wat beter dan Abraham, dus graag halen en dan maar flink bijbetalen zodat Cambuur met Joosten verder kan ????.

brummie16-05-2022 om 22:26

Kallon is al 26, Abraham is nog erg jong. Mag en kan je niet met elkaar vergelijken. 

b.raatjes196616-05-2022 om 23:03

Het komt best wel goed met fc Groningen ik heb vetrouwen 

appie happie16-05-2022 om 23:07

Lundqvist vind ik geen verkeerde hoor..Slor mag het ook proberen en Schreck..Dammers en Joosten nee..vKaam weet ik niet ...

Is een half elftal...

Komt wel goed schatje..

Metworst17-05-2022 om 06:48

Eens, Lundqvist paste niet goed in systeem  van Buijs, maar zou nu best kunnen passen. 

Stadjer8116-05-2022 om 23:30

Lundqvist vind ik helemaal niet verkeerd, meer scorend vermogen dan de spelers die dit seizoen zijn gebruikt. Van Kaam heel misschien. De rest zou ik laten gaan.

Fan op afstand17-05-2022 om 10:09

Off topic. Fc is bezig met Olij maar kans van slagen is laag ivm reistijden. Hij wil verhuizen richting het westen en maximaal 75 minuten reizen voor woon/werkverkeer.

17-05-2022 om 11:11

afstand van Groningen naar "het Westen" is minder ver dan "van het Westen naar Groningen"  dat moet deze volwassen man uit Haarlem van 26 jaar oud toch weten? 

we hebben het wel over profvoetbal...

Herman Badkuip17-05-2022 om 11:34

Liever Michael Brouwer van Heracles Almelo (huurling bij Emmen) of Koen Bucker van Heracles Almelo.....moet toch niet zo moeilijk zijn voor Frank Wormuth......

Marco17-05-2022 om 12:06

Koen Bucket is ook geen puntenpakker. 

grunn196717-05-2022 om 13:01

Als ik wat namen mag noemen:

Keeper zou ik proberen Gorter te huren van Ajax met eventueel een koopoptie, als Ajax niks met hem wil.

Schuurs van Ajax, komt tekort bij Ajax, maar bij de FC een prima speler.

Clement van Pec, zeer creatief kunnen we wel gebruiken op het middenveld.

Fleming van Fsit. kun je proberen zou een ernome aanwinst zijn.

Kallon van Cambuur, heeft zich al bewezen.

Moet iedergeval heel wat gebeuren in alle linies, met huidige selectie gaat hem niet worden. Flink wat spelers afscheid van nemen:

leeuwenburg (of verder als 3de keeper), dankerlui, ter wierik,abraham, iandrust, sverko, van kaam (beide), joosten

 

Holwierde17-05-2022 om 13:21

Gorter mag niet weg.

Schuurs is niet te betalen.

Clement is ook niet meer wat het was .

Flemming gaat echt niet naar Grunn ,die gaat vast ergens naar England of Duitsland.

Kallon is net als Joosten snel maar voegt niks toe.

En dat er wat bij moet komen is duidelijk.

Fan op afstand17-05-2022 om 13:11

Nog een off topic.

Andries Ulderink, rechterhand Jans bij Twente, ontslag genomen. Rechterhand Wormuth?

Dijk18-05-2022 om 07:14

Rechterhand Mark v Bommel R Antwerp. dickpick overmars club

b.raatjes196617-05-2022 om 14:54

Misschien komt er wel een verassing  bij fc Groningen 

Marco17-05-2022 om 15:41

Laat ze Derrick Luckassen bij PSV ophalen. Moet kwaliteit komen in het elftal. Als zo'n jongen wekelijks speelt, kan hij daarna weer worden verkocht, waardoor je zijn hoger salaris terug hebt verdiend. 

alexvl17-05-2022 om 16:56

Vormer is transfervrij

17-05-2022 om 23:08

wat een weelde: 4, 3 mio tv geld voor FCG EN ( bron V.i. dinsdag 17-5 ) doorlopende belangstelling voor JSL "uit zo'n beetje alle toonaangevende  competities", waarbij het nog drie jaar doorlopende contract aan FC  G een prima onderhandelingspositie geeft voor een grote transfersom.

Dat betekent ook dat er NU veel verantwoordelijkheid gevraagd wordt van de TS en van Mulders ( voorzitter RvC ) , Fledderus /scouting,  Wormuth & assistenten en van eindverantwoordelijke Gudde om deze transferperiode een evenwaardige / of zelfs sterkere vervanging te vinden op verschillende plaatsen in het elftal .  Dat gaat m.i. gepaard met een noodzakelijk doorselecteren van spelers en o.a. het ophogen van de begroting & spelersbegroting

Op de handen gaan zitten is wmb. geen optie !

 Niet onbelangrijk: dit zou ook een boost kunnen geven aan de verkoop van seizoenkaarten en belangstelling van sponsors.

BM redactie: allemaal bedankt voor jullie werk op BM  en alvast een prettige vakantie gewenst 

 

Marco18-05-2022 om 00:04

Het is maar de vraag of JSL verkocht moet worden. Voor een Wout Weghorst prijs van ruim 10 miljoen laten gaan. Anders nog mooi tot de winterstop hier verder ontwikkelen. Dan krijgen we er ook wel 5-8 miljoen voor. Ook is er in november nog een WK, wat vaak zorgt voor extra geld in markt. 

Groningen is ook binnen de selectie te afhankelijk van zijn doelpunten geworden. Een spits die 15x scoort per seizoen moet hem vervangen, dat wordt een uitdaging voor de scouting. 

Voor JLS is het zaak dat hij vlieguren maakt. Met invalbeurten bij een nieuwe club staat zijn ontwikkeling stil. Van Wormuth kan hij best weer nieuwe dingen leren, waardoor hij een betere spits wordt.

In een interview na de wedstrijd tegen Cambuur gaf hij aan dat een mogelijk vertrek voor hem een dilemma is. Hij heeft het hier erg naar zijn zin, ontwikkeld zich nog steeds, en bij nieuwe club is het maar afwachten of hij basisspeler is. Mocht hij op de bank belanden bij een nieuwe club dan zou hij erg veel spijt hebben van een overstap, aldus Larsen. 

Herman Badkuip18-05-2022 om 11:08

Misschien is het voor zijn ontwikkeling beter om nog een seizoen te blijven? Maar als er aan alle kanten aan je getrokken wordt, dan zal JSL wel vertrekken voor minstens 10 miljoen euro.... Vind zelf dat Björn Meijer ook te vroeg is vertrokken....

 

 

Pietjepal21-05-2022 om 16:56

Meijer en JSL dienen in de basis te staan, anders is carrière stop. Meijer schat in dat hij dat bij de volgende club waarmaakt denk terecht, al is het ietwat een gokje. JSL is andere koek. Subtop in grote competitie zal hem niet standaard laten spelen. Dus JSL nog een jaartje, geen straf.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!