Terug

Deel deze pagina:

Perspresentatie Frank Wormuth; Contract voor 3 jaar getekend bij FC Groningen

Door Sven Heikens 22 reacties

Vanmiddag was de persconferentie van de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Frank Wormuth ondertekende een contract voor drie seizoenen bij FC Groningen. Alvorens Wormuth alle aanwezige belangstellenden een hand had gegeven begon de persconferentie.

Vanaf het begin van het proces naar de nieuwe hoofdtrainer was Frank Wormuth de hoofd kandidaat voor Fledderus. Wel werd er eerst een uitgebreid proces op touw gezet met de rest van de directie, aldus de Technisch Directeur. Fledderus roemde Wormuth om zijn kwaliteiten als coach, trainer, vele kennis en expertise door onder andere zijn opgebouwde ervaring en noemde hem een harde werker.

Frank Wormuth had zich ingelezen in beleidsplan. ingelezen in de kernwaarden en herkende zich in de kernwaarden: aanpakken, groeien, volks, reëel, samen. ‘Deze vijf kernwaarden, dat ben ik”, aldus de nieuwbakken FC trainer. Daarnaast was de invloed van Fledderus bij FC Groningen erg belangrijk. Uit één mond spreken is belangrijk en dat past met Mark-Jan Fledderus vanaf de eerste dag, aldus Wormuth.

Wormuth kijkt positief tegen de selectie aan. “Het is een grote selectie, wanneer er een nieuwe trainer komt is er altijd sprake van een nieuwe hiërarchie. Na de zogenoemde ‘storming-fase’ zal er meer duidelijk worden hoe de selectie ervoor staat. Belangrijkste is dat alle spelers straks als één persoon/team zullen denken”

Als assistent werd Dennis van der Ree aangetrokken. In dit proces was Wormuth al betrokken, omdat Wormuth graag een tweede persoon met ‘videoanalyse’ als competentie in zijn staf wilde toevoegen en Van der Ree had deze ervaring als video-analist/assistent trainer bij Feyenoord onder Arne Slot.

De doelstelling voor komend seizoen is het behalen van de play offs en als je ze speelt, doe je ook mee om deze vervolgens te winnen. Fledderus noemde deze doelstelling realistisch, zelfs als er nog twee sterkhouders zouden vertrekken. Op financieel gebied is de FC er op vooruit gegaan de afgelopen jaren en er zijn goede voorwaarden gecreëerd om, ook als er nog 2 spelers zouden vertrekken, de play offs te kunnen halen. 

 

Qua eventuele uitgaande transfers noemde Fledderus Strand Larsen, Suslov en Kasanwirjo als interessante spelers. maar op dit moment is er voor nog niemand een concreet bod op tafel gelegd.

Op het gebied van inkomende transfers wordt aan de transfer van Liam van Gelderen nog steeds de laatste hand gelegd. Voor de rest zal er vermoedelijk vooralsnog niets bijkomen. Eerst zal er in de voorbereiding naar de huidige selectie worden gekeken, zo ook op de linksback positie waar Kalley mag laten zien wat hij kan. Tijdens deze voorbereiding zullen een aantal spelers vanuit de jeugd aansluiten zoals: Blokzijl, Schreuders, Meijster, Talo, De Jonge, Valente et cetera.

Wormuth noemde verder dat hij het liefst zou werken met een selectie met daarin drie doelmannen, een twintigtal selectiespelers, waarbij elke selectie dubbel bezet is en daarachter een stuk of 4 à 5 jeugdspelers die aansluiten bij de selectie. In het kader van de grote selectie zou er het eerst gekeken worden naar de spelers met een 1-jarig resterend contract. Ook liet Wormuth weten dat hij het liefst met 4 verdedigers speelt, mits de FC niet tegen Ajax of Feyenoord speelt. Maar de standaard in 5 of 3 verdedigers met wingbacks lijkt voorbij.

FC Groningen begint komende week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 24-juni in en tegen Loppersum

 

Reacties:
BROMBEER14-06-2022 om 15:58

Fleddie en zijn vriendjes, hopelijk wordt het een sprookje!!

Nube14-06-2022 om 18:47

Moi Brombeer. Jij hebt over vrienden. Juist dat kan prima werken. Want vrienden laten mekaar niet vallen maar steunen mekaar. Ik heb er vertrouwen in dat dit een mooi seizoen kan worden. Veel succes Frank. 

 

 

Roelofsky14-06-2022 om 18:01

Volgens mij een prima en sympathieke trainer wordt een goed seizoen...

Nevland14-06-2022 om 18:15

Veel succes trainer. Maak er wat van dit seizoen.!! Te beginnen met 3 punten Volendam thuis 

brummie14-06-2022 om 18:15

Op naar een nieuw seizoen! Eerste wedstrijd thuis tegen Volendam. Selectie is groot, ben benieuwd of Suslov, Kasajawiro & JSL blijven. In iedergeval herzlich Willkommen Frank! 

b.raatjes196614-06-2022 om 18:57

Ik heb vetrouwen in wormouth als hoofdtrainer en wij als publiek moeten hem een goede kans geven en niet naar 1 wedstrijd zeuren maar geeft hem een duidelijke steun en kracht dat hij goed kan presenteren op het veld 

Holwierde14-06-2022 om 19:21

Zoals ik altijd zeg een schilder en een timmerman is afhankelijk van goede gereedschap.

Zo is het ook met een trainer .

Metworst14-06-2022 om 20:35

Welkom Frank. 

Bemoedigend te lezen dat we naar 4 verdedigers terug gaan en afstappen het systeem van Buijs. 

En ik snap dat wanneer er geen spelers vertrekken niets bijkomt, toch hoop ik nog op een publiekstrekker. En er zal een extra l-back bij moeten, tenzij er nog een goede 2e back in de jeugd aanwezig is. 

brummie14-06-2022 om 20:56

Buijs speelde vorige seizoen maar liefst 15x met 4 verdedigers. Favoriete opstelling  Buijs is 4-2-3-1, maar vond dat zijn team daarin moest kunnen variëren in de wedstrijden, met 3 of 5 verdedigers of 2 of 3 man voorin.

Neemt niet weg dat Wormuth, ook gezien we nu meer opties achterin krijgen nu voor een vaste 4 mans verdediging kiest. Een nieuwe trainer, nieuwe ideeën.  En dat maakt het ook leuk toch? Denk dat we ook trainers niet teveel moeten gaan vergelijken met elkaar. Zeker ook gezien dat de selectie op dit moment er al weer heel anders uitziet tov vorig seizoen. 30 spelers onder contract las ik ergens. 

 

Oeleoptak14-06-2022 om 21:08

Heracles speelde vaak 4 4 2. Of een systeem veel uitmaakt weet ik eigenlijk niet.  Spelen met een centrumspits met twee voorhoede flankspelers is bij Groningen denk ik niet handig omdat we geen goede flankspelers hebben. Dus 442 lijkt me passend. 
verder word ik niet warm van spelen met hoogstaande backs. Probleem is dat die doorgaans vaststaan op die positie en niet verder komen dan bal terug tikken. De verrassing is er uit met die speelwijze. En bij balverlies is het terug sprinten geblazen. Liever een opkomende back. Dat heeft mi meer dynamiek en met beperkte verdedigers safer

Herman Badkuip14-06-2022 om 21:41

De nieuwe trainer Frank Wormuth komt bij mij zeer sympathiek over, beetje een rustige vaderfiguur, die wel raad weet met de jeugdige selectie van FC Groningen. Denk dat hij veelal zal spelen met een 4-4-3 opstelling, met vooral de nadruk op aanvallend voetbal. Bij zijn vorige club Heracles moest hij de tweede helft van het seizoen noodgedwongen meer met 4-4-2 spelen, omdat hij niet veel aanvallende opties over had door het wegvallen van o.a. Sierhuis, Azzaoui, Burgzorg en Vloet......De uiteindelijke samenstelling van zijn selectie is natuurlijk erg belangrijk!

Oeleoptak14-06-2022 om 22:22

De meeste transfers tot nu toe kunnen me wel bekoren. Wat ik niet begrijp is de komst van die Oratmangoen, linksbuiten. 4 assists, dat is het. En dan te bedenken dat we nog hebben voor die positie:  Joosten, Konekti (zoiets) en Abraham. Ik kan er geen toevoeging in zien maar hoop natuurlijk dat ik het mis heb. Als ik echter gelijk heb hebben we daar 4 spelers die allen niet echt voldoen. Dus dat snap ik dan niet. 

Marco14-06-2022 om 23:53

Oratmangoen zakt niet door de ondergrens. Speelt altijd een 6,5 of hoger. Met een jaartje eredivisie op zak kan hij verbeteren.

 

Oeleoptak14-06-2022 om 22:27

Oh, die Tonekti was gehuurd. Gaat terug zeker? 2 wedstrijden, 1 gele kaart ????

Marco15-06-2022 om 00:06

Play-offs winnen met verlies van mogelijk nog 2 sterkhouders? Denk dat Flederus zonnesteek heeft opgelopen tijdens vakantie.

Afgelopen seizoen verloren we de laatste 6 wedstrijden. Had alles te maken met gebrek aan kwaliteit. Vooralsnog is een kwaliteitsimpuls uitgebleven!

Denk dat Flederus snel weer op aarde moet landen. Enkel JSl, Duarte en Verrips hebben play offs niveau. Rest is te jeugdig of middelmaat. Hoeft maar naar de wedstrijd AZ - Vitesse te kijken om te zien dat huidig elftal: kwaliteit, scorend vermogen en goede verdedigers ontbreken. Zonder JSL moeten we, bij gebrek aan scorend vermogen, zelfs uitkijken voor degradatie. 

 

Oeleoptak15-06-2022 om 00:31

Marco, helemaal eens. Het ontbreekt absoluut aan scorend vermogen. JSL verkopen staat op dit moment gelijk aan degradatiegevaar als daar niks gelijkwaardigs voor terugkomt. Daarom snap ik die aankoop van die linkerspits ook niet. Lijkt me eerder een Joosten 2.0

BROMBEER15-06-2022 om 10:31

MJF is maar met 1 ding bezig en dat is geld! Ipv van doorselecteren en een zo'n sterk mogelijke selctie neer te zetten i s hij alleen maar op zoek naar koopjes die hij weer door kan verkopen, gokken dus. En dan roepen playoffs winnen laat, me niet lachen. Geen slechte selectie, maar zeker Niks bijzonders onze selectie tot op heden.

Robba15-06-2022 om 08:18

Ik mis wel echt kwaliteit als rechtsbuiten en linksbuiten.. El Hankouri vertrekt en Joosten was niet goed bevonden...

Er is wel meer nodig dan enkel de discussie over linksback..

brummie15-06-2022 om 09:39

Concept programma eredivisie bekend. Na Volendam thuis, Ajax uit. Snel programma doorgenomen en zie toch weer behoorlijk wat wedstrijden op zaterdagen. 

Gezien het WK in Qatar sowieso een ander verloop van de competitie. Op naar een nieuw seizoen!  

alexvl15-06-2022 om 14:15

Wat een gezeur allemaal. Als Wormuth het voor elkaar krijgt om van de huidige selectie een team te maken dan kunnen we hoog eindigen. Heeft ie afgelopen jaren bewezen met Heracles.
En die hadden echt een mindere selectie qua potentieel maar waren sterk als team.
Laat ie dat ook maar doen bij de FC en het worden leuke jaren want er is veel potentieel.

BROMBEER15-06-2022 om 15:53

jazzekers heracles speelde de pannen van het dak

BROMBEER15-06-2022 om 15:53

jazzekers heracles speelde de pannen van het dak

alexvl15-06-2022 om 14:15

Wat een gezeur allemaal. Als Wormuth het voor elkaar krijgt om van de huidige selectie een team te maken dan kunnen we hoog eindigen. Heeft ie afgelopen jaren bewezen met Heracles.
En die hadden echt een mindere selectie qua potentieel maar waren sterk als team.
Laat ie dat ook maar doen bij de FC en het worden leuke jaren want er is veel potentieel.

Oeleoptak15-06-2022 om 15:30

Ik zie ook wel potentieel maar ook veel middelmaat of minder. En in de voorhoede baart dat mij zorgen. Helaas zijn er van de laatste twee categorieën spelers langdurig vastgelegd. Het is mij een raadsel waarom. Je komt er nu niet meer zomaar vanaf. Langdurige contracten moet je geven als je bijna zeker weet dat een speler meerwaarde heeft of krijgt. 4 jarig contract Dankerlui was gokken en je zit nu met deze gebakken peer. Zo zijn er helaas meer voorbeelden. 

b.raatjes196615-06-2022 om 16:37

Nou  dat ik niet de vorige trainer Danny buijs heeft het nooit goed aangepakt mo el hankouri die moest in de verdediging lopen terwijl hij geen verdediger was hij zette de poppetjes niet goed neer en dat zie ik anders gebeuren met wormouth 

Zeeman15-06-2022 om 16:49

Tsjongejonge, zoals ik al vaker heb gezegd, de beste Stuurlui staan aan wal.

Voordat er maar een bal is getrapt, wordt er alweer aardig kommentaar op alles geleverd.

Kommentaar moet kunnen, maar het zijn ook meestal dezelfde die eeuwig kritiek hebben, wees eens wat meer positief aub.

Hoop op een mooi seizoen, kan altijd beter nietwaar?

Marco15-06-2022 om 17:26

We zijn ook positief, maar een nieuwe trainer en publiek opzadelen met onrealistische doelen zorgt alleen maar voor onrust en teleurstellingen.

Met wat er nu aan spelers rond loopt mag je blij zijn de plays offs te halen. Haal je 2 sterkhouders weg, dan ben je een modaal rechterrijtje ploegje

Vorig jaar werd er ook door mjf geroepen dat er attracktief gespeeld zou gaan worden. Vervolgens zijn er spelers gehaald die dit totaal niet konden invullen (irandust, hele seizoen niet fit) Balker (hele seizoen geblesseerd), Swerco kan niet spelen met veel ruimte in de rug. Rechtback die nooit kwam.

 Als mjf de play offs wil winnen moet het afgelopen zijn met het aantrekken van talentjes (die hebben we al genoeg in iedere linie). Wat nodig is, is bewezen kwaliteit. 

Oeleoptak15-06-2022 om 17:54

Helemaal eens. En dan ook bewezen in de dop zijn, zoals de nieuwe rechtsback. 
En verder zeg ik wat ik denk. Euforisme gebaseerd op weinig feiten hou ik niet van.

b.raatjes196615-06-2022 om 18:01

Is geen commentaar maar oeloeptak geeft commentaar hij heeft geen vetrouwen in dankerlui ik zeg ook dat lag ook aan Danny buijs hij heeft hem niet goed gebruik dankerlui is net als DENZEL DUMFRIES snelheid die kan de zijkanten wel belopen maar als je dan een keertje speelt dan weer niet dan weer een keertje wel dan weet zo en dan weer anders dat was Danny buijs geen vastigheid en dat zie ik nu wel in wormouth hij kan fc Groningen heelveel veranderen hij is een goede trainer voor fc Groningen ik wens wormouth heelveel sterkte en succes met een goede ploeg met aantrekkelijke voetbal spelen 

no guts no glory15-06-2022 om 18:04

Heb wel veel vertrouwen in Wormuth. Hij kan zeer goed met jeugd omgaan dat heeft hij met Duitsland onder 20 bewezen. Ook haalde hij de eerste 3 jaar bij Heracles de playoffs met echt geen geweldige spelersgroep. Ik heb me behoorlijk verdiept in zijn werkwijze. En de grootste kwaliteit van hem is dat hij het voor spelers eenvoudig houdt met duidelijke systemen waarin elke speler weet wat hij moet doen. Onder vooral Maaskant maar ook onder Buijs werden de spelers gek van alle opdrachten. Wormuth speelt heel herkenbaar en verandert niet constant van systeem. Met zo'n grote spelersgroep is dat een voordeel. Ook is hij veel aanvallender ingesteld dan Buijs. Ik verwacht leukere thuiswedstrijden. 
fledderus speelt wel weer blufpoker. Als je ook nog 2 sterkhouders kwijt mocht raken ( wat er zeker inzit ) hoe wil je dan nog de playoffs halen. Er zal toch echt nog een linksback bij moeten komen. Uiteraard kan er ook nog behoorlijk wat gesaneerd worden in de spelersgroep. Wat Fledderus geweldig heeft gedaan samen met Gudde is het speletsfonds afbetalen. Dat is een gouden set geweest en dat bovendien in coronatijd. Chapeau. Echter onder Nijland werd 50 procent van de transferinkomsten geherinvesteerd. Dat zou voor Fledderus de laatste 3 jaar 50 procent van 40 miljoen is 20 miljoen zijn. Volgens mij heeft hij amper 5 miljoen geïnvesteerd. Zo ga je de playoffs niet halen.  Waar Twenthe van Wolfswinkel en Brenet haalt halen wij de Leeuw en Dankerlui. Dat is een enorm kwaliteits verschil. Fledderus moet ook af en toe echt de portemonnee trekken voor een kwaliteis impuls. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!