Terug

Deel deze pagina:

Thuiswedstrijden agenda FC, verkorte eerste seizoenshelft en niets ingepland op zondagmiddag 14.30 uur

Door Redactie 11 reacties

Zoals eerder deze week het (concept) competitie programma door de KNVB naar buiten werd gebracht en sinds vandaag definitief is vastgesteld, start voor FC Groningen het eerste thuisduel op zondag 7 augustus tegen FC Volendam, aanvang 12.15 uur. De eerste seizoenshelft kent veertien speelrondes. De competitie wordt tijdelijk stilgelegd in verband met het WK (21 november t/m 18 december) in Qatar. 

Vi berichtte vandaag dat FC Groningen verbaasd gereageerd heeft ten aanzien van de aanvangs tijdstippen in eigen huis. Een ruime voorkeur van de groen-wittte achterban (>dan 70%) heeft de zondagmiddag als favoriet, om wedstrijden te bezoken met als aanvangstijdstip 14.30 uur. Een gegeven dat ook duidelijk door FC naar Zeist is gecommuniceerd. Echter, geen enkele thuiswedstrijd (voor de WK stop) begint op het door FC Groningen aangevraagde favoriete tijdstip...

 

Dit zijn de eerste zeven thuisduels tot aan het WK

FC Groningen – FC Volendam: zondag 7 augustus om 12.15 uur

FC Groningen – Go Ahead Eagles: zondag 21 augustus om 12.15 uur

FC Groningen – Vitesse: zondag 4 september om 16.45 uur

FC Groningen – AZ: zaterdag 1 oktober om 21.00 uur

FC Groningen – RKC Waalwijk: vrijdag 7 oktober om 20.00 uur

FC Groningen – PSV: zaterdag 22 oktober om 21.00 uur

FC Groningen – Fortuna Sittard: datum en tijdstip moet nog worden vastgesteld omdat het nog niet duidelijk is op welke data Ajax, PSV, Feyenoord, Twente en AZ in Europees verband in aktie komen.

De Eredivisie wordt hervat in het eerste weekend van 2023. FC Groningen speelt dan uit tegen Excelsior, aanvang 16.45 uur.

Reacties:
Rob197017-06-2022 om 21:52

Het is precies hoe ESPN het wil, alle wedstrijden optimaal uitsmeren over het weekend, en dan zijn de supporters van ondergeschikt belang. De KNVB voert het gewoon uit. 

appie happie17-06-2022 om 22:13

Geld is macht...helaas..

marcelfcg18-06-2022 om 09:17

Duidelijker dan dit kun je het als ESPN en KNVB niet maken dat je schijt hebt aan supporters.

Fuck ESPN!

brummie18-06-2022 om 10:02

De clubs zijn zelf ook debet aan sit scenario. Bij het afsluiten contract met ESPN zijn profclubs akkoord gegaan met voorwaarden. O.a. maar 2 wedstrijden om 14.30 op de zondag live. 

Gudde geeft aan, bij nieuw contract in de toekomst beter te willen versleutelen. 

Het blijft bijzonder dat men iets uitzet, zonder na te gaan wat de consument eigenlijk wil. De versnippering van speeltijden en dagen is funest voor binding met de supporter qua stadionbezoek. Weet niet hoe jullie hierop het forum erin staan, maar een vaster competitieschema qua tijden en dagen brengt veel meer rust, ook privé gezien.

Persoonlijk vind ik ook het aanbod live voetbal op TV, veels te groot. Buiten de competities nog een stortvloed aan Europese en nationale wedstrijden.  Overkill. 

Het Egelse of Duitse competieschema kan mij veel meer bekoren. Minder versnippering en een behoorlijk aantal wedstrijden op hetzelfde tijdstip. 

Dat 70% van onze achterban gewoon om 14.30 op zondag wedstrijden wil bezoeken is een zeer duidelijk signaal. Gudde heeft voorkeur speeltijd aangegeven, maar KNVB heeft hier geen gehoor aan gegeven. Ik denk dat wij, als consument/supporters  uiteindelijk zelf de grens moeten gaan stellen in deze. Uiteraard op een normale manier. Zolang wij in dit circus meegaan als supporter, zal er weinig tot niks veranderen vrees ik. 

 

 

 

val18-06-2022 om 13:03

Heb zelf geen moeite met de tijdstippen op de zondag maar wel met de zaterdagavond om 21.00 uur. Het protest van Gudde is duidelijk. De KNVB is ook gebonden aan het door de clubs zelf goedgekeurde contract.

De toespraak van Gudde als afsluiting van het seizoen en de start van het nieuwe voetbaljaar bevatte enkele interessante zaken maar ook niet benoemde aspecten. In het voor de supporters meest aansprekende sportieve gedeelte was natuurlijk de teleurstelling over de 12 e plek het punt in het bijna afgelopen seizoen. De verklaring van het niet met 1 mond spreken van de TD en de coach is Gudde als eindverantwoordelijke het meest aan te rekenen. Hij is niet staat gebleken de neuzen in dezelfde richting te krijgen. Als uiterste consequentie had hij al in de winterstop hieraan personele consequenties moeten verbinden. Fledderus heeft aangetoond dat de stap naar TD van FCG voor hem eigenlijk te groot is geweest. Hij had geen ervaring met de jeugdafdeling en schoot in de communicatie tekort. Reparatie met kwalitatieve ondersteuning in de jeugdafdeling heeft inmiddels plaaatsgevonden. Hij is wel geslaagd op het gebied van transferzaken en scouting. Bij het laatste zijn (achteraf) niet altijd de juiste keuzes gemaakt maar dit hangt ook samen met de moeilijkheidsgraad en de financiële mogelijkheden.

Wat betreft commercie en financiële resultaten mag de directie zich terecht op de borst kloppen. Het is ongekend dat in de afgelopen 3 jaar het eigen vermogen is gestegen van negatief (2,3 miljoen) naar positief 10 miljoen. Om sportief naar de uitgesproken doelstelling van play-offs Europees voetbal te komen wordt het begrotingstekort opgerekt naar 3,5 miljoen. Dit betekent een kostenstijging van ruim 3 miljoen. Een deel hiervan wordt verklaard (het spelersbudget gaat omhoog van 6 naar 6,5 miljoen wanneer opnieuw wordt uitgegaan van 30% van de begroting). De rest wordt niet toegelicht. De stijging van het tekort houdt in dat FCG volgend jaar voor 6 miljoen netto aan transfers en bonussen moet ontvangen om niet in de rode cijfers te komen. De club is bereid dit risico te lopen.

Er zijn plannen om stevig te besparen op huisvestingskosten. Hiervoor wordt o.a. ingezet op de koop van het gehele TopSportZorgCentrum. Niet aangegeven is welk bedrag hiermee is gemoeid en hoe het wordt gefinancierd. Evenmin is vermeld hoe het staat met het sponsorschap van de jeugdafdeling en of FCG gaat beginnen met vrouwenvoetbal.

Met de komst van Liam van Gelderen en de terugkerende 6 huurlingen zijn er voldoende spelers. In dit seizoen is voor ongeveer 3 miljoen ingekocht (vorig seizoen 6,5 miljoen). Het is afwachten welke spelers er gaan vertrekken. Volgens Fledderus (vandaag in het DVHN) staan Schreck, Joosten en Dammers in de etalage voor een verkoop en kunnen Slor en Joel van Kaam opnieuw worden verhuurd mits zij meer gaan spelen. Lundgvist mag zich opnieuw bewijzen in de voorbereiding. Het is de vraag waarom Fledderus nog zo hoopvol is over hem; hij heeft bij Panathinaikos weinig gespeeld en was regelmatig geblesseerd. Ook in de FC periode heeft hij laten zien mentaal niet sterk te zijn. Misschien dat het vertrouwen van Wormuth hem kan helpen. Tot slot mag worden verwacht dat Daniël van Kaam, mede gelet op zijn nog 1-jarig contract, ook vertrekt. 

Hoekie19-06-2022 om 09:48

Ik heb nergens iets gelezen over de huidige en nieuwe hoogte van een spelersbudget. Ook ben ik benieuwd waar ik kan lezen over de inkoop bedragen van spelers van respectievelijk 3 miljoen en 6,5 miljoen. Volgens mij zijn die stukken lager. Ook het begrotingstekort van 6 miljoen begrijp ik niet. Gudde vertelde in het DvhN  juist dat alles goed is afgedekt om niet steeds weer in de rode cijfers te komen. Wellicht kan jij mij je bronnen prijsgeven of mij uitleggen waar de verschillen vandaan komen.

Robba18-06-2022 om 22:21

Sverko naar Hajduk Split? Zag op Twitter een post voorbij komen van account met 3k volgers. Geen idee wat ervan waar is 

Oeleoptak18-06-2022 om 23:09

Dat zou niet gek zijn. Voegt ook niks toe. 

Holwierde19-06-2022 om 12:17

Kan waar zijn want hij heeft ook Kroatische bloed

 

BROMBEER19-06-2022 om 13:57

Je slaat de spijker op kop val..

val19-06-2022 om 14:09

Als reactie op vragen van Hoekie ;

FCG had in het seizoen 21-22 (1/7 tot 1/7) een begroting van 20 miljoen met een (begroot) tekort van 2 miljoen. Het spelersbudget was 30% van de begroting ofwel 6 miljoen. In het nieuwe seizoen 22-23 is de begroting 21,75 miljoen met een tekort van 3,5 miljoen (speech Gudde). Bij opnieuw 30% spelersbudget van de begroting 22-23 komt het uit op ongeveer 6,5 miljoen. Het bedrag is een norm maar hoeft uiteraard niet geheel te worden besteed. 

De investeringen in de spelersgroep (transferbedragen, hand-tekengelden e.d.) worden verantwoord als vergoedingssommen (pagina's 8,27,39 jaarverslag FCG 20-21 -investering 6,5 miljoen). In de periode 1 juli 2021- 1 juli 2022 zijn, afgezien van de huurlingen, de volgende spelers aangetrokken; Duarte (675 plus 300/k bonussen), Kalley (400), Irandust (375), Matuta (opleidingsvergoeding), Mortenson (60), Pelupessy (TV), Oramantgoen (schatting 400 -marktwaarde 500) , Musampa (TV), en van Gelderen (450). 

Het begrotingstekort van 3,5 miljoen plus de afschrijvingen op de vergoedingssommen geeft een verwacht negatief resultaat weer van 6 miljoen. Dit moet worden gecompenseerd met een positief transferresultaat. Indien dit niet lukt dan wordt het eigen vermogen (spaarpotje 1 volgens Gudde) aangesproken. 

 

 

Hoekie19-06-2022 om 17:29

Val@ Bedankt voor je heldere uitleg. 

b.raatjes196619-06-2022 om 19:02

We moeten deze beslissing aan wormouth over laten..misschien ziet hij wel wat in sverko misschien moet hij beter ingezet worden..kijk Danny buijs heeft er ook wel een rotzooi van gemaakt..ik heb vaker gezegd buijs had nooit een vaste basisplaats elke week ging hij wat veranderen..als je een vaste ploeg hebt.. dan vinden ze elkaar makkelijker dat is overal mee zo ..kijk naar ajax of psv of andere teams dan zie je dat ze meestal in vaste basis plaats en dat zag je bij fc Groningen niet ..behalve de keeper die liet hij staan of maakte de keeper de dikkste blunders hij bleef staan en dat zie ik wormouth niet doen 

Marco20-06-2022 om 15:42

Sverko is in balbezit wel goed in het snel aanspelen naar een linie naar voren. Met ruimte in de rug is hij veel te kwetsbaar voor het voetbal wat Wormuth wil spelen. Ook slecht dat Groningen hem heeft gehaald , met een doelstelling om attractief te willen spelen in thuiswedstrijden.

In het reactievoetbal van vd looi had Sverko prima gepast. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!