Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen ontvangt opnieuw boete voor vuurwerk

Door Redactie 8 reacties

Voor het vuurwerk dat bij de opkomst te zien was bij FC Groningen - Sparta Rotterdam heeft de Trots van het Noorden een boete van 10.000.- ontvangen. Op het officiële kanaal wordt gecommuniceerd dat ze benadrukken dat de club het prachtig vindt dat supporters de ploeg ondersteunen, maar dan wel op een positieve manier.

 

 

Reacties:
Herman Badkuip23-06-2022 om 14:48

Doodzonde dat FC Groningen weer veel geld moet betalen voor het afsteken van vuurwerk! Vind sfeeracties van onze fanatieke supporters van de Noordzijde geweldig, maar dan in de toekomst zonder vuurwerk!

Hoekie23-06-2022 om 15:23

Ik neem aan dat de fanatieke supporters van de Noordzijde die de sfeeracties organiseren onbedoeld een aantal idioten de gelegenheid geeft zich te verschuilen achter een sfeeractie. Het zou mooi zijn als deze goedwillende groep zich distantieert van deze relschoppers. Ik en vele supporters met mij betalen nu graag een financiële bijdrage voor een sfeeractie maar als daar de volgende keer weer vuurwerk bij komt kijken dan hoeft het voor mij niet meer. 

BROMBEER23-06-2022 om 15:29

Men moet zich gvd niet zo aanstellen , een mooie pyroactie hoort bij het voetbal.

Ga anders lekker op zondagmorgen met een pepermuntje onder de tong vooraan zitten

Nachtwacht23-06-2022 om 18:47

Voor het eerst dat Brombeer ergens positief over is. Jammer dat het is voor een actie die schade oplevert. Er zijn wel andere manieren om onze club te steunen. 

Metworst23-06-2022 om 18:57

Ben jij toevallig zelf een van die laffe bivakmutsen die zich supporter noemen, gezien je reactie Brombeer? 

ollie23-06-2022 om 19:19

Hé DOMBEER als jullie denken dat het voetbal hoort doe dan eerst jullie kinderachtige mutjes af.

in mijn tijd(de tijd van phinox) waren ze niet zo kinderachtig en hadden ze geen bivakmutsen op.

 

 

Hoekie23-06-2022 om 15:56

Blijkbaar vindt onze Brombeer dit soort domme acties die de FC enorm veel financiële schade berokkenen geweldig en probeert hij zijn standpunt kracht bij te zetten met stoere taal. En wat zijn deze heren dapper achter hun bivakmutsen! Inmiddels is dit seizoen al 17.500 euro afgetikt en elke volgende actie zal een hogere boete tot gevolg hebben. 

Neem een pepermuntje en steek thuis je prullenmand in de fik. 

 

b.raatjes196623-06-2022 om 16:38

Ik vindt als fc Groningen schade onder vindt omdat een paar SUPORTUS het nodig vinden om vuurwerk te gooien..moeten ze ook nu opstaan en de boete te betalen anders ben je geen echte SUPORTUS wees een kerel sta op en zeg we gaan nu naar de stadion toe en en zeg sorry wij hebben het gedaan wij betalen de boete en we gaan het niet meer doen dan ben je een vent

Hoekie23-06-2022 om 17:15

Deze supporters interesseert het geen biet of de FC voor de kosten opdraait. Deze supporters gaan echt niet betalen omdat zij vinden dat een pyroactie bij het voetbal hoort. Deze supporters hebben maar een belang en dat is hun eigen belang. Deze supporters zijn geen kerels maar verschuilen zich achter hun maskers en bivakmutsen. Dan heb je ook nog supporters die zelf geen vuurwerk willen of durven afsteken maar die deze pyroacties geweldig vinden en de boetes bijzaak. Deze meelopers zitten helaas ook op deze prachtige site. 

Japie23-06-2022 om 17:17

Al deze goedbedoelde woorden zijn niet aan dit soort idioten besteed. Hier is maar een actie afdoende en dat is, als het nu weer gebeurd, die halve zolen linea recta het stadion uitschoppen, en er niet weer in.

appie happie23-06-2022 om 18:36

 hersenloze gevallen..

Alf23-06-2022 om 19:07

Het moet toch niet zo moeilijk zijn om de mensen die zo'n fakkel in de hand houden direct bij de kladden te vatten? Of zijn de beveiligers soms bang dat het escaleert?

TomOkker25-06-2022 om 09:09

Dat is wel een interessante Alf. Uit de tijd waar Ollie aan refereerd weet ik dat de 'probleem' gevallen bekend waren. In de huidige tijd van High Tech met bijvoorbeeld 'slimme' camera's, track&trace ect.  zou het niet zo moeilijk moeten zijn. Maar net als toen verbaas ik mij erover dat niemand van hun bed werd gelicht en vind de FC het blijkbaar ook allemaal prima. Wellicht dat te weinig personeel ook hier een belangrijke reden voor zal zijn. Maar goed als je miljoenen uitgeeft aan houtje touwtje comunnicatie middelen wat eigenlijk voor het werven van nieuwe recruten bestemd was, dan begeeft men zich op een ander, je zou haast zeggen, crimineel vlak.

Miscchien veranderd men van mening als clubs net als festivals en 'grote' concerten zelf voor de veiligheid moeten betalen. Maar goed veranderingen zitten niet bepaald in het DNA van het voetbal wereldje, zelfs niet in het huidige voetbal. Hooguit de poppetjes veranderen maar het gelul, gelal en gebral veranderd niet, terwijl de sport daar m.i. al jaren om schreeuwt.

marcelfcg25-06-2022 om 12:43

In de jaren 80 en 90 werden er regelmatig mensen van hun bed gelicht en waren de problemen rond voetbalwedstrijden vele malen groter dan nu het geval is.

Persoonlijk kan ik wel genieten van een mooie pyro actie maar de kosten aan boetes die dit voor de club meebrengt wegen niet op tegen dat genot. De KNVB, maar ook de UEFA, heeft het liefst het soort publiek wat bij Oranje te bespeuren is. Het rauwe randje dat altijd aan het voetbal heeft gekleefd zien zie liever vandaag dan morgen verdwijnen.

TomOkker26-06-2022 om 10:21

Dank je voor de toelichting Marcel. We hoeven het hier niet te hebben hoe erg of stoer sommige mensen het in die tijd vonden. Vele mensen zijn daardoor afgehaakt en heeft de samenleving veel geld gekost. Dat rauwe randje waar jij het over hebt zie ik als rivaliteit en daar is niks mis mee. Maar het gaat mij te ver om mensen te veroordelen omdat ze het spelletje en zoals jij het noemt de 'oranje sfeer' leuk vinden. Daarbij laten we het voetbal niet belangrijker maken dan het is, want het allang geen 'volks'sport nummer 1 meer. Deze schijn wordt al jaren door de media hoog gehouden, ondersteunt door mensen die zichzelf erg belangrijk vinden en door mensen met heel veel geld die nog makkelijker willen scoren dan Lewandovski.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!