Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 5-0 bij Loppersum; Hevige regenval onderbreker na 65 minuten voetbal

Door Sven Heikens 11 reacties

De kop is eraf! FC Groningen heeft vanavond zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen '22/'23. In Loppersum won de FC met 5-0 van sc Loppersum. De hevige regenval was na 65 minuten spelen de spelbreker, want de scheidsrechter vond het onverantwoord om verder te spelen en zo eindigde de wedstrijd in een 5-0 overwinning

FC Groningen trad vandaag aan in drie verschillende elftallen waarbij elk elftal 30 minuten zou spelen. De wedstrijd was opgesplitst in drie blokken van 30 minuten. Groningen trad de eerste 30 minuten aan met de volgende elf: Leeuwenburgh; Dankerlui, Balker (c), Kasanwirjo, Kalley; Pelupessy, Lundqvist, Valente; N'Gonge, De Leeuw, Oratmangoen.

De eerste goal van de voorbereiding werd gemaakt door N'Gonge, die vanaf rechts naar binnen ging en de bal in de schoot. De 0-2 en 0-3 volgden beiden nog in de eerste helft door goals van Lundqvist en De Leeuw. Mooi feit was dat Balker na ruim een jaar blessureleed weer op het veld stond en dit gelijk mocht doen als aanvoerder. Verder viel de coaching en het leiderschap in het veld van Pelupessy ook gelijk op. Na 30 minuten floot de scheids af voor het eerste rustmoment.

In het tweede deel van de wedstrijd trad Groningen aan met de volgende elf: Verrips; Van Gelderen, Te Wierik, Sverko, Musampa; Matuta, Irandust, Duarte; Slor, Postema, Joosten. Het tweede deel was slechts een minuut bezig toen de stand al 0-4 werd. Romano Postema wist de stand op 0-4 te schieten. Even later schoot Postema ook de vijfde op het bord door goed voorbereidend werk van Duarte en Joosten. 

In de laatste deel stonden de volgende elf erin: De Boer, Joël van Kaam, Dammers, Blokzijl, Talo; Schreuders; Schreck, Potma; Schraven, De Jonge, Lourens. 

Alvorens dit deel van de wedstrijd zou starten kwam het water met bakken uit de lucht, waardoor het veld praktisch onbespeelbaar werd door het vele water op het veld. Nadat een tweetal spelers hard doorgleden op de hekken rondom het veld en de bal nauwelijks meer over de grond te bespelen viel, viel de wedstrijd letterlijk in het water.

Afwezig vanavond waren Abraham, Strand Larsen, Suslov en Daniël van Kaam, die allen nog met vakantie zijn in verband met interlandverplichtingen eerder deze zomer. 

Reacties:
Bayco24-06-2022 om 21:46

Als ik het goed lees geen strand larsen dus.....

 Benieuwd waar die uithangt dan

FC NL05026-06-2022 om 12:53

Strand Larsen, Daniel van Kaam, Abraham en Suslov sluiten later aan i.v.m. interlands na afloop van competitie. Van Kaam en Abraham zullen vanaf morgen vermoedelijk weer aansluiten dus verwacht ik Strand Larsen/Suslov eind volgende week weer terug

b.raatjes196624-06-2022 om 22:04

Vakantie net als suslov en DUARTE 

b.raatjes196624-06-2022 om 22:07

DUARTE was er wel bij maar suslov ook niet abraham ook niet ze kregen extra vakantie 

Bayco24-06-2022 om 22:29

Ah oke 

Thx voor info 

Alf24-06-2022 om 23:14

Echt top dat Balker zijn eerste minuten heeft kunnen spelen na precies een jaar blessureleed. En ook nog eens captain gemaakt in het eerste derde deel.

Herman Badkuip25-06-2022 om 00:07

Zeker heel fijn voor Radinio Balker dat hij weer eens in het veld stond na ruim een jaar blessureleed! En hij deed het niet onverdienstelijk heb ik begrepen....volgens mij hebben de meeste spelers een goede indruk achter gelaten. Dat belooft nog wat voor de toekomst, zal moeilijk worden voor Wormuth en zijn staf om de juiste samenstelling te vinden...Volgens mij wordt ‘t een heel interessant seizoen voor onze Trots van het Noorden! 

opa25-06-2022 om 13:16

Van Gelderen was er ook bij, net als Balker een interessante speler

Fido25-06-2022 om 13:47

Ze deden het goed nou nou tegen sc loppersum, was een richting verkeer want de weerstand was nihil. Kon er nog niet zien welk systeem ze gaan voetballen omdat er geen weerstand was. Wat me wel opviel dat er weinig ervaren spelers bij de fc lopen

Marco26-06-2022 om 14:17

Gebrek aan ervaring kan ons gaan opbreken. We hebben nu een veredeld KKD elftal aangevuld met wat eigen talenten. Daar zullen ze in Utrecht, Arnhem, Twente en Alkmaar weinig van onder de indruk zijn.

2de wedstrijd is al uit tegen Ajax, kunnen we er zo met 5 -0 afpoefen als er geen kwaliteit bijkomt.

brummie26-06-2022 om 14:25

Met Verrips, Pelupessy en terugkeer Balker  blessure hebben we prima ervaring erbij gekregen. Ook Duarte, de Leeuw, Joosten, Leeuwenburg, Dankerlui,  te Wierik , Dammers, Irandust en Sverko zijn allemaal midden twintig of ouder. Oratmangoen is ook al 24 en heeft voldoende ervaring. 

Daarnaast hebben bijvoorbeeld Kasanjawiro, Suslov en JSL vorig seizoen flinke stappen gemaakt. 

De selectie staat er tov van start vorig seizoen vele malen beter voor op dit moment. Absoluut geen veredeld KKD elftal

Ronnie 26-06-2022 om 19:33

Brummie, los van de ervaring ook gelijk maar even de kwalitatieve toets eroverheen. Dan ontstaat een ander beeld!

Joosten,Sverko,Dankerlui,Dammers, de Leeuw, van Kaam zijn niet eredivisiewaardig. Kunnen weg 

Leeuwenburg, twijfel. Verrips wordt 1e keeper.

De aangetronnen jonkies noeten het nog maar laten zien.

Voorin moet er nog wel wat bij.

Werk aan de winkel

Herman Badkuip26-06-2022 om 19:39

Ben het volledig eens met Brummie hoor...de huidige selectie van Frank Wormuth is echt geen KKD-niveau! Wij hebben voldoende eredivisie-ervaring met de teruggekeerde huurlingen en de spelers, die Brummie al noemde. Tis nog even afwachten hoe de voorbereiding op het komende seizoen verloopt en welke spelers alsnog voor een mooie prijs verkocht worden. Maar daar zal Mark Jan Fledderus dit keer beter op inspelen verwacht ik....Met de huidige selectie doen wij niets onder voor een Utrecht, Vitesse of Twente hoor!

appie happie26-06-2022 om 16:57

Grote kans dat JsL Suslov en Duarte nog gaan..

Maar voor de rest behalve Dankerlui en Joosten ben ik het met Brummie eens

b.raatjes196626-06-2022 om 22:04

Fc Groningen heeft een hele goede selectie nu als ze SUSLOV en Jurgen strand larsen houden of als larsen wel weg gaat dan een goede vervanger weer halen ik zal wel nu rond neuzen en wat vast leggen en niet wachten tot de slotdag want dan ben je meestal te laat of je moet dan weer een paniek aankoop doen 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!