Terug

Deel deze pagina:

Groningen wint in Wenum-Wiesel van PAOK

Door Redactie 10 reacties

Om 15:30 trapten FC Groningen en PAOK in Wenum-Wiesel af voor hun oefenwedstrijd. Onder het toeziend oog van een mooi aantal Groningen supporters en daarnaast wat lokalen die op de wedstrijd waren afgekomen, won de Trots van het Noorden met 2-1 van de Grieken. Opvallend was ook het aantal supporters van PAOK. Deze waren in groten getale aanwezig bij deze oefenwedstrijd. Ze zorgden tijdens de wedstrijd voor een mooie sfeer.

Eerste helft; Tijdens het eerste kwartier was met name de Trots van het Noorden aan de bal. Dit resulteerde echter niet in veel kansen. Enkel een moment waarbij Lundqvist werd neergelegd in de zestien. De man in het zwart vond het geen penalty. De grootste kans in het eerste kwartier was tegen de verhouding in toch voor de Grieken. De paal redde na twaalf minuten. Keeper Verrips keerde enkele minuten later een ingekopte bal. Opvallend was het aantal stevige duels in het begin van het duel. In het restant van het eerste half uur nam PAOK de regie wat over op het sportpark van WWNA. Meest noemenwaardige was echter het uitvallen van Van Gelderen. Na een duel liep hij met last van het bovenbeen van het veld. In het duel kwam hij in aanraking met Lundqvist. Het laatste kwartier gebeurde er weinig tot niks waarbij FC Groningen weer beter in de wedstrijd kwam. Beide teams zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand. 

 

Tweede helft; Met twee nieuwe selecties verschenen beide teams aan de aftrap. De Grieken lieten er geen gras over groeien. Giannis Konstantelias maakte namelijk na 47 minuten al de 1-0 voor PAOK. Na een mooie voorzet wist de 19 jarige middenvelder zijn voet tegen de bal te krijgen en de bal zo richting het doel te sturen. Niet veel later was het weer PAOK met een grote kans. Na het passeren van de keeper vond de bal het net, maar deze keer was het zijnet het eindstation. Nog binnen het kwartier was er de derde grote kans voor PAOK. Konstantelias, eerder doelpuntenmaker, zag zijn schot uiteen spatten op de lat. Daarna herpakten de elf van Wörmuth zich. In eerste instantie zorgde dit niet voor veel kansen, maar na 77 minuten wist Irandust de keeper met een geplaatst balletje de keeper te verschalken. Niet veel later was het Valente, die zich goed vrij wist te spelen. Het schot dat volgde was echter recht op de keeper. Een groot contrast was er tussen het eerste kwartier en de twintig minuten daarna. Het contrast zette zich ook de laatste minuten door. Groningen bleef kansen krijgen en dat zorgde zelfs nog voor de 2-1! Na een goede actie van Abraham langs de zijlijn was het De Leeuw die de bal binnen wist te werken. 

Daarna gebeurde er niet veel meer. Na precies 90 minuten floot de scheidsrechter af. Over het algemeen een goed spelend FC Groningen gezien, met een duidelijke nadruk op de 'gegenpressing.' 

Opstelling 1ste helft; Verrips, Van Gelderen, Te Wieik, Kasanwirjo, Kalley, Matuta, Pelupessy, Lundqvist, Ngonge, Postema en Oratmangoen.

Opstelling 2de helft; Boer, Dankerlui, Sverko, Dammers, Musampa, Van Kaam, Valente, Irandust, Joosten, De Leeuw, Abraham

Reacties:
appie happie02-07-2022 om 17:31

Kijk niet om Buijs een trap na te geven..maar ZÓ kan er ook worden gespeeld !! Een andere trainer is nog niet zo gek..een andere speelwijze..lees; opvatting..en sommige spelers  zijn ineens een stuk beter...

Vertrouwen is alles..

 

Zonder druk en een scheeuwende vent langs de kant.

Roelofsky02-07-2022 om 18:19

Inderdaad vertrouwen is de basis puike prestatie van onze FC tegen een topploeg uit Griekenland...

Nachtwacht02-07-2022 om 18:39

En dat zonder sterkhouders als JSL, Suslov en Duarte. Ook geen Balker. 

b.raatjes196602-07-2022 om 20:12

Wormouth is een goede trainer voor fc Groningen hij is beter dan buiys ook voor de spelers 

Herman Badkuip03-07-2022 om 16:56

Sommige posters zijn er nú al van overtuigd, dat het team van Wormuth beter gaat presteren dan het team van Buijs....vind dat zelf wel een beetje voorbarig hoor! De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn nog maar net begonnen, laten we nou eerst de komende oefenwedstrijden afwachten.....

Herman Badkuip02-07-2022 om 20:24

Heerlijk duel tussen twee aanvallend ingestelde ploegen, dat FC Groningen uiteindelijk in de slotfase won door fraaie goals van Delaho Irandust en Michael de Leeuw, na goed doorzetten van Paulos Abraham! Frank Wormuth heeft komend seizoen de beschikking over een prima selectie, heeft in deze fase van de voorbereiding volop keuze voor alle posities in het team! Hoop dat het zo blijft én dat de huidige selectie in tact blijft....de hevige concurrentiestrijd voor een vaste plek in het elftal is alleen maar goed voor FCG! 

Nachtwacht02-07-2022 om 22:08

Mooie goal van Irandust. Zat een hoop gevoel in en paste precies.

Musampa was wat ongelukkig, zowel bij de Griekse goal, als bij de bal in het zijnet. 

Heiky03-07-2022 om 00:29

Ik heb het helaas niet kunnen volgen maar wat is de indruk van een speler als Valente? Is dat 'eerste elftalmateriaal' om het even oneerbiedig te zeggen?

jpwesting03-07-2022 om 08:54

 Valente maakt een goede indruk. Zou in potentie wel een eerste elftal speler kunnen zijn, of misschien al wel is. 

Herman Badkuip03-07-2022 om 13:53

Valente is een talentvolle middenvelder, die dit seizoen ongetwijfeld gaat doorbreken en wedstrijden in het eerste team gaat spelen! Mis in de voorbereidingen trouwens onze ex-huurlingen Sam Schreck, Kian Slor en Joël van Kaam......Krijgen misschien later in de voorbereiding nog een kans om zich te laten zien?

Ronnie 03-07-2022 om 22:41

@@Hermanbadkuip: spelers als Slor, van Kaam en Schreck maken ons niet beter. Ze komen nooit in de basis en viegen op de bank niets toe.

Dat heeft fc groningen ook gezien, want ze mogen vertrekken. We moeten verder, beter en dan moeten vele huidige spelers gewoon weg.

Ik voorzie vetrek van Joosten, dankerlui en dammers. Die voegen ook niets toe en mochten vorig jaar al weg.

Opschonen nu en het sterkste elftal laten spelen in de oefenwedstrijden, elftal moet ingespeeld raken want we hebben nog 5 weken tot de eerste wedstrijd tegen Volendam

Herman Badkuip03-07-2022 om 23:05

Klopt helemaal Ronnie, ze gaan niet mee naar het trainingskamp in Duitsland.....tis over voor deze drie spelers!

b.raatjes196603-07-2022 om 19:56

Ze komen allemaal wel in aktie

Robbbb03-07-2022 om 20:44

Niet verkeerd om met een nieuwe trainer te beginnen. Andere visie andere speelwijze. Hopen dat het goed uitpakt en dat deze selectie grotendeels in stand blijft. Ik hoop dat wormuth de spelers op de juiste positie zet , iets wat laatste jaar niet gebeurde en dat de spelers zich kunnen ontwikkelen op hun positie. 

Stadjer8104-07-2022 om 07:40

Het is nog maar een oefenduel maar ik denk wel dat Wormuth mikt op wat meer voetbal in de ploeg. Zo'n Lundqvist ook, dat is een speler die de goal zoekt en scorend vermogen heeft en die onder Buijs geen perspectief had waarschijnlijk omdat hij risico in zijn spel brengt. Abraham is eveneens zo'n type speler, die kreeg onder Buijs ook geen kans. En Michael de Leeuw kon vorig jaar echt niet al afgeschreven zijn, na zijn sterke jaar bij Emmen die notabene degradeerde. 

Ik ben benieuwd of het onder Wormuth gaat lukken om tenminste weer een beetje amusement terug te krijgen. 

 

 

 

Martijn 04-07-2022 om 08:06

Abraham kreeg genoeg kansen onder buijs, echter lijkt hij mij een type die je veel vrijheid in zijn spel moet geven. Onder buijs wordt er veelal bepaald wat een speler moet doen. Ik denk niet dat dit voor een Abraham goed is en dat hij onder Wormuth veel meer uit zijn spel zal halen.

Groningen heeft best veel goede aanavllende spelers maar onder Buijs kwamen die niet goed uit de verf mede doordat Buijs bij balverlies van iedereen verwacht dat ze de verdedigende posities direct weer innemen, daarna de tegenstander opvangen en het voetballend proberen op te lossen. Wormuth wil bij balverlies direct druk geven dus het tegenovergestelde van wat Buijs wou. Waar bij Buijs vaak maar 1 of 2 spelers voorin druk gaven mag je nu verwachten dat het hele team dat gaat doen. Daarmee zullen de aanvallers ook meer ruimte gaan krijgen doordat een opgejaagde tegenstander meer ruimte zal vrij laten. Dat was 1 van de dingen die buijs tegen ajax vaak wel goed begreep, als je tegen ajax gaat voetballen verlies je altijd. Ga je ze opjagen en het fysiek lastig maken krijg je kansen. bijzonder dat hij tegen andere ploegen vaak wel wou voetballen ipv opjagen.

Hoe dan ook ik verwacht een mooi seizoen waarin groningen wel voor een plek in de top 8 kan strijden (dus niet kantje boort en hopen dat je de 8e plaats kan vasthouden). Het plezier bij de spelers lijkt ook een stuk meer aanwezig te zijn dan afgelopen seizoen.

brummie04-07-2022 om 08:17

Abraham heeft inderdaad in 29 van de 34 wedstrijden meegespeeld. Vergeet niet hij is nog erg jong. Zijn favoriete posities is linksbuiten, maar kan ook als spits spelen. Buijs gaf vorig seizoen ook aan dat Paulos bij vlagen onnavolgbaar was met mooie acties, maar tegelijktertijd ook afwisselde met hele zwakke momenten. Maar hij heeft zeker stappen gemaakt. 

Buijs speelde in mijn ogen ook met fases veel druk geven op de tegenstander. Het laatste seizion onder Buijs was het verdedigend ook matig, door blessures en teveel persoonlijk fouten. Ook het wegvallen van 2 sterkhouders direct bij start seizoen hielp ook niet mee. Ook hierdoor moest op middenveld geschoven worden (Suslov).

Denk ook dat we niet teveel moeten gaan terugkijken. Beetje appels met peren vergelijken. 

Het feit alleen al dat de selectie op dit moment er beter voor staat, en spelers afgelopen seizoen zich goed ontwikkeld hebben zoals bijv. Kasanjawiro, Suslov, Duarteen en  JSL. Daarnaast is er goed op bepaalde posities ingekocht, en is Balker weer terug van een langdurige blessure.

Denk dat wormuth (gelukkig!) een betere startpositie heeft tov Buijs vorig seizoen. Daar kunnen we als supporter alleen maar blij mee zijn. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!