Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen sluit trainingskamp af met oefenpot op bezoek bij Hannover 96

Door Sven Heikens 15 reacties

FC Groningen sluit morgen het belegde trainingskamp af met een oefenwedstrijd tegen Hannover 96. De ploeg van trainer Wormuth verbleef de afgelopen week in het Duitse Barsinghausen ter voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen. Met de wedstrijd 

FC Groningen is inmiddels een aantal weken bezig in de voorbereiding. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 0-5 bij Loppersum en vorige week won FC Groningen van het Griekse PAOK met 1-2 door goals van De Leeuw en Irandust. Vandaag een nieuwe krachtmeting tegen Hannover. De ploeg van Wormuth zal waarschijnlijk in twee elftallen gaan spelen.

Voor Hannover 96 is de wedstrijd van morgen de laatste krachtmeting alvorens ze de 2. Bundesliga volgende week aftrappen tegen 1. FC Kaiserslautern. De Duitsers kenden het afgelopen seizoen een toch wel teleurstellend seizoen eindigend op de 11e plek in de grijze middenmoot van de 2. Bundesliga. De Duitsers wisten zich op de transfermarkt te versterken met veel transfervrije spelers, slechts voor één speler werd de portemmonee getrokken: Willem 2-er Derrick Köhn maakte de overstap naar Hannover.

Hannover speelt zijn thuiswedstrijden normaliter in de HDI Arena, maar morgen wijken ze uit naar het Ellenriedestadion, alwaar ook allerlei festiviteiten gepland staan in kader van de Open Dag van Hannover 96. 

Aftrap morgen in Hannover 14:00 uur. 

Reacties:
appie happie08-07-2022 om 19:40

Ik zal het volgen vanaf Lefkas...

Mis wel @ kees @ amoh vooralsnog..

Herman Badkuip08-07-2022 om 20:07

Morgenmiddag om 14.00 uur de volgende oefenwedstrijd tegen Hannover'96, ben benieuwd of wij iets meer te zien krijgen over de speelwijze van de FCG onder trainer Frank Wormuth. Alle selectiespelers, behalve de geblesseerde Nordin Musampa, komen 45 minuten op het veld....Hoop dat wij deze wedstrijd kunnen volgen met de livestream, afwachten maar....

GroenWit02008-07-2022 om 21:08

Op de site van Hannover lees ik dat het via hun YouTube kanaal te volgen is

https://www.youtube.com/user/hannover96tv

Metworst09-07-2022 om 09:26

Top, dank Groenwit

Nachtwacht09-07-2022 om 14:47

Is het iemand gelukt live te kijken?

Nachtwacht08-07-2022 om 22:21

Leuk... thx GroenWit

Metworst09-07-2022 om 09:48

Deze wedstijd zal voor enkele spelers erop of eronder worden. aanhaken of afhaken, de basisselectie zal steeds duidelijker worden. Ik zie regelmatig filmpjes op social media voorbijkomen van een ontspannend ogende groep. Als er spelvreugde in de groep komt, zal dat ten goede komen aan de resultaten. Abraham en Ngonge lijken scherp en oké, ik ben erg benieuwd hoe Suslov uit zijn vakantie komt. Lundqvist zou ook wel eens heel nuttig kunnen worden onder Wormuth, of er moet interesse komen, hij heeft tenslotte nog maar een jaar contract.

En blijft JSL rustig onder de aandacht en afgeslagen biedingen? ook hij oogt ontspannen en lijkt dat wel goed te zitten. Maar is dat nog zo bij een volgende bieding. 

De transfercarroucel is behoorlijk op gang, wat voor consequenties heeft dat voor de interresse in de fc spelers?

Fijne wedstrijd

Herman Badkuip09-07-2022 om 10:07

Verwacht eerlijk gezegd niet, dat er nog veel zal veranderen in de selectie van FC Groningen. Wij hebben een matig seizoen gedraaid als team en dan vallen de sterkhouders ook minder op.....Jörgen Strand Larsen heeft z'n goaltjes meegepikt, staat daardoor misschien in de belangstelling van sterke Europese clubs, maar Kasanwirjo, Duarte en Suslov vielen vooral in de laatste zeven verloren wedstrijden ook tegen! Zo zie je maar weer, elk nadeel heeft voor FCG ook weer z'n voordeel....Denk dat wij er komend seizoen beter op staan, dan het laatste seizoen van trainer Danny Buijs.

TomOkker10-07-2022 om 10:31

Wat een onzin Badkuip, het hele team inclusief JSL was een drama, niemand uitgezonderd. Als je een dergelijk negatieve record neerzet denk ik niet dat dat aan 1 of 2 spelers is toe te dichten. Ik denk dat als ik hier de reacties teruglees dat we een jaar te lang zijn doorgegaan met Buijs. Ik denk zelf 4 jaar maar dat terzijde. Ik zeg niet dat sommige spelers de kont tegen de krib hebben gegooid maar dat Buijs het spul niet meer aan de praat kreeg zegt mij meer over Buijs dan over bepaalde spelers. Het zou mij dan ook niets verbazen dat er spelers opstaan die in het tijdperk Buijs helemaal wegkwijnden en ik ben ook blij voor de FC dat we van deze brulboei af zijn. Als ik Wormuth hoor, dan hoor ik alleen maar goede dingen. Een frisse kijk op het spel, niks bijzonders, maar vanuit meerdere invalshoeken. Die hopelijk ook sommige schrijvers hier een ander inzicht geven in het spelletje. De mooiste opmerking tot nu toe, "een bal pasen is ook communiceren" dit is wat mij betreft eentje die Suslov in z'n zak kan steken. Waarvan men zich inderdaad mag afvragen op welke positie je hem mag neerzetten. In het sleur en trek voetbal van Buijs was het wat makkelijker maar als ik deze selctie zie, kon dat wel eens een lastig verhaal worden.

Kein geloel Fußbal spiel'n 

brummie09-07-2022 om 11:15

Selectie lijkt ontspannen en staat er t.o.v. vorig seizoen beter voor. Het lijkt er wel op dat de club ons als supporters veel meer op de hoogte houdt hoe het met onze boys op trainingscomplex vergaat. Kan mij niet herinneren dat we eerder zoveel foto's en filmpjes te zien kregen. 

Wormuth gaf in voorbeschouwing aan dat vandaag uitslag van ondergeschikt belang is.  Hij wil graag terugzien waar ze de afgelopen weken op getraind hebben, o.a. looplijnen. Daarnaast gaat het om fitter te worden. 

Abraham oog inderdaad scherp, hoop dat hij dit jaar nog meer kan brengen en zich verder kan ontwikkelen. 

De sfeer is goed, er zijn ook nog geen definitieve knopen doorgehakt qua een vastere basiself. Iedereen is uiteraard extra gemotiveerd gezien wisseling TS. Alleen maar positief lijkt me. 

Nachtwacht09-07-2022 om 12:46

Met wat we te zien krijgen is Wormuth heel erg bezig met het mentale. Wat als jij een foute pass geeft, wat als jouw teamgenoot een foute pass geeft. Ik denk ook dat daar de meeste winst te halen is tov vorig seizoen. Kwalitatief hebben we echt geen slechte selectie. Verwacht dat Pelupessy een belangrijke aankoop is in het groepsproces

TOPGrUNN09-07-2022 om 13:43

Musampa geblesseerd, dat is dus weer een optie op linksback minder...ik hoop toch echt dat er nog een echte linksback bijkomt, en dat dat niet met noodoplossingen gebeurt door spelers daar op te stellen die niet echt geschikt zijn voor die plek.

opa09-07-2022 om 15:30

Hannover96 werkt niet echt mee, de beelden blijven in Duitsland 

TOPGrUNN09-07-2022 om 15:48

3-0 achter...maar goed, tis een oefenpotje, is niet erg. 

Nachtwacht09-07-2022 om 16:04

Heb alleen laatste 20 minuten kunnen kijken, daarin waren ze gelijkwaardig. Die laatste goal waaide wel fraai binnen

Herman Badkuip09-07-2022 om 16:44

UItslag van de wedstrijd Hannover'96 tegen FC Groningen zegt mij niets, vind 't heel fijn dat veel spelers uit de selectie weer belangrijke minuten hebben gemaakt....jongens als Balker, Musampa, Kalley hebben weer 45 speelminuten in de benen, vreemd dat Leeuwenburgh en Postema vanmiddag niet in het veld kwamen....Valente en van Kaam daarentegen wel weer op het veld gezien. Oefenwedstrijden zijn ervoor om langzaam in vorm te komen, de sterkste formatie moet op zondag 7 augustus tegen Volendam thuis in de Euroborg staan!

b.raatjes196609-07-2022 om 17:08

LEEUWENBURGH heeft het verknoeid bij fc Groningen denk ik 

b.raatjes196609-07-2022 om 18:42

En we moeten niet zo negatief reageren we zitten nog in de beginfase oefenwedstrijden zijn niet zo belangrijk fc Groningen kan nu zien wat er nog bij moet en wat er beter moet gaan daar zijn oefenwedstrijden voor

Herman Badkuip09-07-2022 om 19:36

Ben tot nog toe weinig negatieve reacties tegengekomen hoor, volgens mij is iedereen best wel positief over de eerste weken van FCG onder trainer Frank Wormuth....

Bas3809-07-2022 om 20:28

Vind groningen echt beter speller onder deze trainer je ziet nu al verschil maar ik ben het eens met b.raatjes1966 die keeper is het niet gewoon niet goed genoeg 

b.raatjes196609-07-2022 om 20:40

Ik heb de volstrekt vetrouwen in wormouth ik denk alleen dat er nog wat spelers bij moet komen 

Herman Badkuip09-07-2022 om 22:12

Vind jij 30 selectiespelers niet genoeg? Denk dat FCG eerst spelers zal moeten verhuren óf verkopen, voordat er nieuwe spelers bijkomen....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!