Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Volendam

Door Redactie 11 reacties

Het is weer zover! De competitie gaat beginnen voor de Trots van het Noorden. Aankomende zondag komt promovendus FC Volendam op bezoek. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in de Euroborg. Het is bijna 8 jaar geleden dat dit affiche voor het laatst op het programma stond voor de beker. FC Groningen won destijds met 3-0.

FC Groningen
Na een degelijke voorbereiding lijken de spelers van nieuwe trainer Frank Wormuth op het eerste oog klaar voor de start. Echter zijn er toch nog wel een hoop vraagtekens. Met als hoofdvraag misschien wel wat wordt de basisopstelling? Een hoop aankopen in de zomer, maar weinig uitgaande transfers zorgt momenteel voor een grote selectie. De grote vraag die bij veel supporters leeft is of naast een brede selectie, er ook genoeg kwaliteit is om de doelstelling waar te maken. En al helemaal als Strand Larsen deze maand (voor een economisch niet meer te weigeren mega bedrag) alsnog wordt weggeplukt. 

FC Volendam
Onder leiding van Wim Jonk heeft Volendam afgelopen jaar de stap gemaakt naar de Eredivisie. Dit voor het eerst in 13 jaar. Bij ‘Het andere Oranje’ zijn de meest interessante transfers op papier het aantrekken van Carel Eiting en Henk Veerman. Eiting komt uit de jeugd van Ajax, maar is vanuit daar op een zijspoor belandt bij Huddersfield Town. Henk Veerman heeft afgelopen jaar bij FC Utrecht gespeeld. Naast Veerman loopt er in de punt van de aanval nog een bekende naam rond bij de Volendammers: Robert Mühren. De twijfel die heerst bij Volendam supporters op Twitter is momenteel nog de breedte van de selectie. Komend seizoen zal de club als doelstelling hebben om te handhaven, het liefst rechtstreeks.

Historie

FC Groningen – FC Volendam: 3-0, 17-12-2014 (Beker)

FC Groningen – FC Volendam: 5-0, 9-11-2008 (Competitie)

FC Groningen – FC Volendam: 3-0, 22-12-2005 (Competitie)

FC Groningen – FC Volendam: 0-1, 1-2-2004 (Competitie)

FC Groningen – FC Volendam: 3-0, 6-5-2000 (Competitie)

 

Geblesseerd/niet wedstrijdfit: Hoekstra, Sverko, Matuta en Musampa 

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä, Pelupessy, Duarte, Ngonge, Lundqvist, Suslov, Strand Larsen

FC Groningen heeft voor de zondagochtend een supportersplein geopend nabij de kolenmuur. Vanaf 10.15 uur kan er onder het genot van koffie, fris, bier, snacks en passende muziek door de aanwezigen worden voorbeschouwd. Tevens kun je er terecht voor de nieuwste merchandise. Het stadion gaat vanaf 10.45 uur open. Voor alle betalingen geldt, PIN Only. In de hoeken van het stadion zijn nieuwe videoschermen geplaatst.  

Voor de rest laten we ons graag sportief verrassen wat de mannen van onze nieuwe trainer Frank Wormuth zondagmiddag op de mat gaan leggen. De wedstrijd die volgt is uit tegen Ajax. Om basis te leggen aan een evenwichtig seizoen, is een driepunter in eigen huis een absolute must!

Come on FC!

Reacties:
appie happie05-08-2022 om 19:59

Onderschat Volendam niet!!

Ik denk dat de FC gewoon wint zondag maar denk niet dat het heel gemakkelijk gaat.

 

Vermoed dat Volendam met de onderste 3 meedoet..en Groningen gewoon met de bovenste 8.wat dat betreft,iheb ik vertrouwen in de nieuwe trainer. 

Sparta zal denk ik de verrassing worden dit seizoen.

0-0 bij H'veen is niet slecht..

Metworst06-08-2022 om 07:42

Ik denk dat Fortuna de verrassing wordt met NEC daar net achter.

Volendam heeft 2 gevaarlijke spitsen en zich net versterkt met Eiting, inderdaad geen eenvoudige wedstijd. Maar deze pot moet gewonnen worden. Buiten de top 3 moet je alle thuis wedstrijden winnen is mijn mening. 

frankism06-08-2022 om 08:57

Ik sta alweer gedeeld bovenaan in de voorspelcompetitie, lol 

campesino05-08-2022 om 20:29

Ik heb er zin en vertrouwen in. Maar inderdaad, niet onderschatten. Muhren & veerman schieten hem er natuurlijk wel makkelijk in. Hopelijk zien we in ieder geval een meer aanvallend groningen.

Wst betreft de leeuw en strand larsen. Voor 10 miljoen geen seconde over twijfelen. Verkopen. Hoewel ik in mijn Hart liever heb dat hij blijft. Groningen heeft zulke verkopen nodig om verder te komen. Als je 4 miljoen kunt herinvesteren Kun je daar mooi 2 groeibriljantes voor kopen. Een scorende middenvelder misschien of een rechter aanvaller of misschien zelfs een goede verdediger erbij.  

Bovendien heb je ook geen garantice dat hij er volgend jaar 15-20 inschiet en voor 15 miljoen weggaat. Ik kan me nog ene mahi herinneren die ook voor een mooi bedrag wegkon, nog een jaar bleef, en geen deuk in een pakje boter schopte.

Verder verbaas ik mij dat iedereen nu wil dat hij blijft, terwijl tot voor kort een grote groep hier, onder lijding van Tom okker het niet in hem zagen zitten. Hun goed recht trouwens, smaken verschillen. Maar ik kan me voorstellen dat je dan blij bent als hij voor 10 miljoen verkocht wordt.

3-1 overwinning ????????

Tot slot hoop ik dat de leeuw blijft. Helemaal als strand larsen verkocht wordt. Bovendien het moet heerlijk zijn als trainer als je om je heen kijkt op de bank, en de leeuw, Postema en Abraham ziet zitten.

 

 

Martijn 06-08-2022 om 18:56

Wel een kanttekening ten opzichte van Mahi. Mahi wou weg maar mocht niet, ook hij kon een opwaardering van zijn contract krijgen maar wou dit niet. Ook hij had een eenzijdige optie in zijn contract voor een extra jaar die door Groningen gelicht kon worden. Groningen heeft toen die optie gelicht waardoor hij onder dezelfde voorwaarden een jaar langer moest blijven. Hier heeft hij zichzelf dus mee in de voeten geschoten. Kan me voorstellen dat hij daardoor een knauw heeft gekregen overigens dankzij hemzelf. Strand Larsen staat er heel anders in en begrijpt het standpunt van Groningen heel goed. Die zal gewoon doorgaan als hij nog een jaar 'moet' blijven

Herman Badkuip05-08-2022 om 20:46

Weet niet wat ik van dit nieuwe voetbalseizoen moet vinden.....denk dat onze nieuwe trainer Frank Wormuth zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en hoop dat de spelers zondagmiddag een heerlijke, aanvallende wedstrijd op de mat leggen! Ben ook benieuwd welke spelers van FCG ons dit seizoen gaan verrassen.....alle posities in het team zijn nu prima bezet, mocht er iemand geblesseerd zijn, kan zijn vervanger zijn capaciteiten tonen! Concurrentiestrijd om in het basisteam van Wormuth te komen is altijd goed! Voor zondag verwacht ik een kleine overwinning voor ons eigen FC Groningen, maar 't is al vaker gezegd, laten we alsjeblieft FC Volendam niet onderschatten!

Fido05-08-2022 om 20:55

Ben benieuwd. Alleen wedstrijd in loppersum gezien zonder veel weerstand en 1 week training

Marco05-08-2022 om 22:46

Als koploper naar Amsterdam gaan...

Een nieuwe start met een andere kijk op voetbal en daar waren we aan toe.

Hopelijk verprutst de VAR en scheids de wedstrijd niet. Vorig jaar zijn er schandalig veel rode kaarten geseponeerd wat Groningen teveel punten heeft gekost. 

Kwalitatief zijn we redelijk op hetzelfde niveau gebleven. Betere keeper, mindere verdediging. Beter middenveld, zelfde aanval. Veel jonge spelers zijn meer ervaren.

Kasanwirjo en Suslov staan nog op de verkeerde plek. Oratmangoen kan beter starten als linksbuiten en Larsen van voorzetten voorzien. Het blijft de vraag wie Larsen gaat bedienen. Helaas weinig spelpatronen gezien in de voorbereiding op dat vlak. Meijer en Van Hintem gaven hem nog regelmatig een goede voorzet, nu is het maar afwachten.

Met het publiek er vol achter naar de koppositie!

 

marcelfcg06-08-2022 om 11:35

Daar heb je een goed punt Marco.

Joey Kooij is de scheidsrechter en het is wat mij betreft schandalig dat deze man nog wedstrijden in het betaalde voetbal fluit en al helemaal op Eredivisie niveau. Dramatisch niveau gekoppeld aan een verschrikkelijke, nergens op gebaseerde, arrogantie. Dat is een zeer slechte combinatie.

Alf05-08-2022 om 22:57

Ik gun Balker zijn debuut in de eredivsie! Moet heel bijzonder zijn voor hem na een jaar lang blessureleed.

Herman Badkuip05-08-2022 om 23:10

Je hebt helemaal gelijk Alf, Balker is nú al, na de voorbereiding, één van de positieve verrassingen van het team van Frank Wormuth. Net als de terugkeer van Lundqvist trouwens......

brummie06-08-2022 om 07:52

Heel fijn voor Balker inderdaad. Ontzettend jammer dat hij vorig seizoen niet in actie kon komen vanwege blessure. Ook toen stevende hij op een basisplaats af. 

Ben benieuwd zondag. Volgens Wormuth kunnen we nog niet volledig gegenpressing verwachten. Daar is na 6 week voorbereiding intensiteit nog te hoog voor. Ook het systeem met 4 verdedigers heeft wat meer tijd nodig. 

Hoop in iedergeval op een mooie middag morgen in de Euroborg. 

 

Groninger!06-08-2022 om 14:33

En dat is één. Schreck is vertrokken. Hopelijk volgen er snel meer zodat er weer wat ruimte in de salarishuishouding komt voor nog een kwaliteitsinjectie.

Herman Badkuip06-08-2022 om 14:37

Sam Schreck is inmiddels verkocht aan FC Erzgebirge in Duitsland, de club waar hij 't afgelopen seizoen op huurbasis gespeeld heeft. Wens Sam veel succes bij zijn Duitse club, hij is de eerste van de spelers, die géén zicht hebben op speelminuten onder Frank Wormuth....ben benieuwd wanneer de gebroeders van Kaam, Kian Slor, Damiel Dankerlui, Patrick Joosten en Michael de Leeuw [?] gaan.....

no guts no glory06-08-2022 om 17:39

Heb wel vertrouwen in Wormuth. Een nieuwe frisse wind. Snap alleen niet dat zo'n ervaren trainer als Wormuth Suslov links voorin zet. Iedereen weet dat hij daar niet tot zijn recht komt. Te weinig snelheid en geen flitsende passeerbewging. Ben geen fan van Joosten maar hij en Abraham zijn daar natuurlijk veel beter op hun plaats. Het lijkt mij dat Wormuth denkt dat hij Suslov niet op de bank kan zetten en dat hij geforceerd een plekje voor hem inruimt. Waarom Suslov niet achter de spitsen ipv Lundquist? ( Lundquist speelt nooit meer dan 2 wedstrijden achter elkaar goed en heeft altijd een terugval, komt overal op de bank terecht omdat hij te soft is ). Ook vind ik dat Kasanwirjo een noodoplossing is als rechtsback. Hij moet centraal achterin of als verdedigende middenvelder. Waarom toch niet kiezen voor van Gelderen?  Die maakt ook nog niet een overtuigende indruk. Dat geef ik toe. 
Heb er echter wel vertrouwen in. Ik verwacht een 3-1 overwinning. We zijn er weer bij op de Z-side. Come on FC 

Marco06-08-2022 om 20:47

Lundqivst scoort 5- 7 doelpunten per seizoen. Is een box to box speler, dus zorgt voor diepte. Heeft een afstandschot en een assist dus verdediging moet kiezen, ook heeft hij kopkracht. Wel weinig duelkracht. Hij is geen spelbepaler die er al staat en dominant de lijnen uit zet. Maar dit zijn ook spelpatronen die je er in kunt slijpen.

Suslov scoort vrijwel nooit, dribbelt zolang dat de tegenpartij alles weer op orde heeft, vertraagd daarmee het spel. Wel een groot talent, maar moet leren om open te staan als hij van achteruit wordt aangespeeld en de bal in 1x spelen, ipv 5 keer te raken voordat hij hem afgeeft.

no guts no glory07-08-2022 om 10:07

Heb je helemaal gelijk in Marco. Maar ik snap wel waarom Buijs hem nooit opstelde. Het is toch een beetje een pussy. Verliest elk duel en is kwetsbaar in de omschakeling. 

Herman Badkuip07-08-2022 om 10:25

Persoonlijk zou ik Abraham op links zetten en Oratmangoen op tien.....i.p.v. Suslov op links en Lundqvist achter de spits JSL. Maar ja, Frank Wormuth werkt elke dag met deze spelers en wij niet!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!