Terug

Deel deze pagina:

Ook het Italiaanse Salernitana (serie A) dingt naar Jørgen Strand Larsen en krijgt (voorlopig?) nul op rekest

Door Redactie 12 reacties

Sport journalist Reon Boeringa (VI) twitterde vandaag dat FC Groningen alle gegadigden voor Jørgen Strand Larsen tot nu toe buiten de deur houdt, maar dat het spel nog lang niet is gespeeld. Bronnen bevestigen dat nu ook het Italiaanse Salernitana zéér serieus is voor de spits, zoals Noorse media eerder vandaag al meldden. Net zoals bij de eerdere biedingen van Bologna en Middlesbrough heeft FC Groningen ook Salernitana nul op het rekest gegeven. 

Wordt de komende weken hoe dan ook nog vervolgd.

Reacties:
TirolBeuk10-08-2022 om 18:56

Nait best , transferwindow bij aanvang competitie gelijk sluiten .Nu maar weer afwachten of JSL blijft , voor speler zelf ook onzekere tijden en toch transfer waarschijnlijk . Hopelijk heeft MJF een verrassing in het verloop ,bv Suarez ,maar ach keep on dreaming .

Herman Badkuip10-08-2022 om 18:59

Ben nou toch benieuwd voor welk bedrag Jörgen Strand Larsen eigenlijk weg mag? Een bedrag van rond de 15 miljoen euro [incl. bonussen] kan een club als FC Groningen toch eigenlijk niet weigeren? 

brummie10-08-2022 om 19:05

Salernitana, de club waar Ribery nu speelt. Heeft reeds 7 centrumspitsen in de selectie. 

Vraag me af of deze club, of Bologna een goed vervolgstap is voor JSL. 

Maar hoe meer gegadigden, hoe hoger de prijs. Eens met Herman, een bedrag van 14-15 miljoen kun je niet weigeren als FC zijnde. 

De komende 3 weken zullen zowel in binnen -en buitenland het nodige los maken qua transfer geweld. Het blijft vaak ook een domino effect.  Is nooit anders geweest. 

Herman Badkuip10-08-2022 om 19:13

Ga van het weekend even kijken bij een groot internationaal tournooi bij mij in de buurt, de Internationale Heemskerk Cup. Bij de teams O19 doet FC Groningen óók mee, naast Zweedse clubs als Mjällby AIF en Hvidovre, het Belgische Club Brugge, Deense Esbjerg [met zoontje van Heemskerker Rafael van der Vaart] en Rukh Lviv uit de Oekraïne. Kijken of daar nog een talentvolle spits bij loopt?

 

brummie10-08-2022 om 19:56

Wat een mooie tip Herman. Als ik tijd heb ga ik ook even kijken.

Fan op afstand10-08-2022 om 19:54

Belangrijk in dit verhaal is hoe JSL en zijn management in de situatie staan. Heb ergens gelezen dat JSL tegen een Noorse krant had gezegd dat hij toch een beetje op medewerking van Fledderus rekent. Dus hoe lang blijft hij rustig? Daarnaast denk ik niet dat JSL zijn contract open laat breken voor betere condities. Deze man is liefhebber en wil zo hoog mogelijk spelen. Dus wordt nog een interessante periode.

BROMBEER11-08-2022 om 07:49

Als je als TD je lijstjes na een jaar nog niet voor elkaar hbt met spitsen en rechtbacks die beschikbaar en haalbaar  zijn, dan moet je toch eens bij jezelf te rade gaan. Want een 10 miljoen + bod kan en mag je voor een speler als JSL  die 1 miljoen heeft gekost gewoon niet weigeren, wat als hij morgen een kruisband scheurt ziet de wereld er heel anders uit. Je weigert zo'n bod alleen maar als je geen goede vervanger voorhanden hebt,anders zou je het geld hee goed kunnen gebruiken om je selectie door te selecteren dmv goede cv , rechtback en eventueel nog een spits.

Dijk11-08-2022 om 08:07

Dat denk ik dus ook geen goede vervanger voor JSL maar wat nu als bod komt die niet meer te weigeren is ? Met Postema wordt echt niks KKD niveau. Ja en de verdediging zullen we dit weekend zien dat er echt wat bij moet. Wederom heeft Fledderus  het niet goed voor elkaar, Fledderus wist ervan dat aan JSL zou worden getrokken deze zomer. 

Fan op afstand11-08-2022 om 11:03

In zijn algemeenheid denk ik dat Fledderus in het verkeerde marktsegment zit te vissen. Daarnaast denk ik dat hij zijn gezichtsveld eens moet verbreden. Feyenoord bijvoorbeeld haalt een verdediger voor 1 miljoen uit Zuid Amerika. Ga er vanuit dat deze speler wel goed bekeken is. En veel meer topclubs halen spelers vanuit dat werelddeel. En onze Fledderus vliegt alleen maar naar het hoge noorden. En ik zeg niet dat daar geen goede voetballers rond lopen maar waarom, nogmaals, kijken de betere clubs in dit land in andere werelddelen? En dan lees ik dat we bijvoorbeeld Heerenveen verslagen hebben met het aantrekken van een speler. Maar wij streven toch niet hetzelfde niveau van bijvoorbeeld Heerenveen na? Wij willen toch richting top 4/5, richting Europa. Wij willen toch naar de Grote Markt? Daarnaast haalt Fledderus geregeld "gratis" spelers op. Maar lees nooit dat ze daarbij een andere Nederlandse club voor zijn geweest. En mag toch aannemen dat ook andere Nederlandse clubs deze kennis hebben. 
Wat ik hiermee aan wil geven is dat Fledderus meer ballen moet tonen op de spelersmarkt en best eens de bankrekening van de FC aan mag spreken. Het geld moet op het veld lopen en minder bewaard worden op een bankrekening. En zijn gezichtsveld verbreden. Maar goed ben maar een simpele supporter.

Nevland11-08-2022 om 11:23

Eens.En de Balkan. Daar loopt ook genoeg rond.

BROMBEER11-08-2022 om 12:34

Helemaal correct fan ..... , maar dit komt puur omdat hij geen netwerk heeft.

Alf11-08-2022 om 13:19

Bozenik hebben ze idd goed gezien bij Feyenoord...

FC NL05011-08-2022 om 15:59

Volgens het AD zou de FC een bod van rond de 11 miljoen euro van Middlesbrough voor Strand Larsen hebben geweigerd, daarnaast maken ze melding van feit dat er voor de voorbereiding is afgesproken dat hij voor rond de 13 miljoen euro mag verkassen naar een andere club.

Bron : FC Groningen houdt poot stijf: recordaanbieding op Jørgen Strand Larsen afgewezen | Nederlands voetbal | AD.nl

Henk196111-08-2022 om 16:57

Als dit verhaal klopt dan is het eigenlijk bedrijfsmatig niet meer verantwoord op de begroting.Dan speel je echt met vuur vind ik en of het nu met of zonder JSL verder gaat europees voetbal haal je toch niet met deze groep. Ik denk tussen plek 10 en 15 en als  je een Heracles jaar hebt kan het ook fout gaan.

Stadjer8111-08-2022 om 20:41

Wees niet verrast als hij voor 8 miljoen en variabelen vertrekt. Doan werd ook boven de 10 miljoen geschreven, ging voor 7 ongeveer. Er kan een moment komen dat JSL gewoon zelf weg wil. En dan krijg je het hoge spel, speler wil niet meer voor de club uitkomen of is gedemotiveerd. Marktwaarde zakt. Club buigt vervolgens altijd. Meestal wordt de interesse overdreven of blijken er minder clubs concreet.

Wat de scouting betreft, Twente haalt een Vlap die er zo 10 kan maken in een goed jaar. Ricky kan er ook zo 15-20 maken. Emmen haalt een Diemers die er ook 7 kan maken op dit niveau. Groningen haalt Abraham voor 2 miljoen, een jongen die 3x scoort in de zweedse competitie en een aanvaller notabene. Je moet scouten op goals. JSL scoorde veel in de jeugdselecties en het draaide daar om hem en Haaland, dus die gok was te wagen. Voor die anderen gaan we niks terug krijgen.  

Ngonge is de enige andere die in de dubbele cijfers kan komen. Maar dan moet je hem niet ineens er naast zetten als hij wat lastig is. Het is onze meest getalenteerde voetballer. Dat De Leeuw weg moet, ala, maar voor Postema? Die jongen is van KKD niveau, niets meer. Er wordt uiteindelijk toch een vervanger voor gehaald en hoe later dat in de window is hoe wanhopiger het wordt. Krijg je weer zo'n Pohl.

Fan op afstand15-08-2022 om 15:38

Op dit moment zie ik het ervan komen dat de zaak gaat escaleren. Fledderus moet wel realist en mens blijven. Kan mij heel goed voorstellen dat JSL naar een hoger level wil. Daarnaast denk ik dat met 11 miljoen met een doorverkooppercentage de FC de handen dicht mag knijpen. En een nieuw, verbeterd contract gaat JSL echt niet afsluiten. Daarvoor vrees ik is zijn ontevredenheid te groot. Door slecht beleid heeft de FC zich zelf in de vingers gesneden. Eerst door veel nieuwe spelers aan te trekken waardoor het huishoudboekje qua lonen en vergoedingen verkeerd uit slaat omdat er amper iets verkocht is. De vraag is namelijk hoe kom je van de overbodige spelers af op een normale manier. Niet door ook daar de hoofdprijs voor te vragen. En dan laat je De Leeuw vertrekken die je had kunnen gebruiken in een overbruggingsjaar zodat je rustig naar een goede vervanger had kunnen zoeken, wereldwijd. Of om Postema, eventueel, een extra jaar te geven om te groeien.  Maar in zijn slimmigheid heeft Fledderus anders besloten. En nu kan het gebeuren dat hij op hele grote blaren zal moeten zitten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!