Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Go Ahead Eagles

Door Redactie 21 reacties

Speelronde 3 van de Eredivisie staat komende week alweer op het programma. Voor FC Groningen betekent dit dat Go Ahead Eagles op bezoek komt in de Euroborg. Waar de Trots van het Noorden één punt heeft overgehouden aan de eerste twee wedstrijden, doet de club uit Deventer het nog een beetje slechter. 0 punten.

FC Groningen
FC Groningen begon de competitie met een gelijkspel tegen promovendus FC Volendam (2-2). Vorige week mocht de formatie afreizen naar Amsterdam, waar thuisclub Ajax de tegenstander was. Dit werd een zes klapper voor de ploeg in het rood-wit. Ten gunste van de FC mocht Ngonge nog één keer afwerken waarmee er na negentig minuten 6-1 op het bord stond.
Het verpatsen van overbodige spelers gaat bij de FC nog niet hard. Zo lopen Joosten, Dammers en Van Kaam nog steeds rond bij FC Groningen. Laatstgenoemde lijkt naar FC Emmen of Fortuna Sittard te vertrekken. Ook het verkopen van de minder overbodige spelers gaat nog niet hard. Zo is Strand Larsen nog steeds Groninger.
Groningen zal zondag vermoedelijk in dezelfde opstelling starten als afgelopen weekend tegen Ajax: Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä; Pelupessy, Duarte; N'Gonge, Lundqvist, Suslov; Strand Larsen.

Go Ahead Eagles
Een leegloop. Zo kun je de transferperiode wel omschrijven voor de Eagles. Een compleet andere staf met daarnaast een hoop sterkhouders die vertrokken zijn. Zo vertrok Luuk Brouwers naar FC Utrecht, Noppert naar Heerenveen en huurling Cordoba naar Fortuna Sittard. Die laatste voor de club uit Deventer geen leuke. Cordoba gaf aan een stap hogerop te willen. De club uit Sittard lijkt die op prestatief vlak niet te zijn. Ook Oratmangoen vertrok bij de Deventenaren.

Een moeilijk begin met AZ en PSV zorgt voor 0 punten. In gesprek met een supporter van Go Ahead Eagles geeft deze aan dat het zaak is om rustig te blijven, en hierdoor niet in paniek te raken. Een leuk feitje wat deze supporter nog meegaf: De laatste keer dat FC Groningen verloor van de club uit Deventer was 23 mei 1995. De Eagles wonnen toen met 2-3 door drie doelpunten van Harry Decheiver.

Aankomende zondag reizen er 355 supporters mee naar Groningen. 

 

Historie (via FCG Stats)

FC Groningen – Go Ahead Eagles: 2-1 (6.2.2022)

FC Groningen – Go Ahead Eagles: 1-1 (18.12.2016)

FC Groningen – Go Ahead Eagles: 2-0 (31.1.2015)

FC Groningen – Go Ahead Eagles: 1-0 (16.2.2014)

FC Groningen – Go Ahead Eagles: 6-1 (28.11.1999)

 

Wat kunnen we verwachten?
Trainer Wormuth wil niet te lang stilstaan bij de oorwassing tegen Ajax en beschouwt het resultaat als 'een uitzondering' vertelt hij (onder meer) via de clubsite. Via RTV Noord heeft Wormuth o.a. laten optekenen dat de spelers een stap moeten zetten in duelkracht en dat er meer strijd moet worden geleverd. De trainer is van oordeel dat zijn spelers beter kunnen en verwacht een vechtwedstrijd. Go Ahead Eagles is sterk in duelkracht. FC Groningen kan laten zien, dat ze dat ook hebben.

Het supportersplein bij de Kolenmuur opent vanaf 10.15 uur. De spelersbus arriveert omstreeks 10.30 uur. Het stadion is vanaf 10.45 uur geopend. Voor alle aankopen in het stadion geldt, PIN ONLY! De aftrap is om 12.15 uur.

Noordtribune Groningen roept FC supporters op, om zoveel mogelijk in het groen-wit naar de wedstrijd te komen. 

COME ON FC!

Reacties:
Herman Badkuip19-08-2022 om 21:04

Vind 't wel héél verrassend, dat trainer Frank Wormuth vermoedelijk dezelfde spelers opstelt als in de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Ajax....we hebben toch duidelijk kunnen zien, dat een aantal spelers hun eigen spelniveau niet hebben gehaald! Had eerlijk gezegd verwacht, dat hij in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een paar nieuwe spelers zou opstellen. Maar goed, de trainer van FCG werkt de hele week met deze selectie en schenkt nog altijd het vertrouwen aan zijn basiself! Belangrijk is in elk geval, dat de wedstrijdmentaliteit bij alle spelers, die gaan spelen, goed moet zijn! Zij zullen ook in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles keihard moeten knokken voor een resultaat! Geldt natuurlijk ook voor de invallers, die later tijdens de wedstrijd gaan spelen. Uiteraard gaan alle in het groenwit geklede supporters in de Euroborg ons FCG weer geweldig ondersteunen! Samen kunnen wij deze wedstrijd winnen! 

Johan19-08-2022 om 22:34

Mag hopen dat meneer nu eindelijk gezien heeft dat Kasanwirjo geen RB is en Suslov geen linksbuiten. Begint anders een beetje vervelend te worden. Verwacht een erg zware pot ook dan en zeker geen overwinning. Hoop natuurlijk wat anders

TomOkker20-08-2022 om 10:09

Vast houden aan dezelfde opstelling lijkt mij een goed teken, is er in ieder geval eentje die niet in paniek raakt. Blijkbaar is er op dit moment geen andere plek voor Suslov en is Kasanwirjo op dit moment de beste optie op de rechtsback positie. Ik kan daar op dit moment prima mee leven. Kasanwirjo krijgt nog niet het vertrouwen om centraal achterin te spelen en daar kan ik mij met z'n capriolen wel iets bij voorstellen. V.w.b. Suslov zie ik het somber in maar mocht Pellupessy een keer afwezig zijn dan heb je wellicht met Suslov een vervanger. Overigens dacht ik dat wij Oratmangoen voor de linksbuiten positie hadden gehaald maar goed ik kan mij ook een keertje vergissen.

appie happie19-08-2022 om 23:05

Mijne heren het wordt een fantastische overwinning.5a6-0 historisch..nee ik ben niet smoor.

Er zit zoverl voetbal in de ploeg,dat moet er een x uitkomen.en waarom niet zondag!!

Marco19-08-2022 om 23:21

Spel moet er op gericht zijn dat flank spelers ballen voorgeven op JLS in de 16. Andere vleugelspeler aansluiten en Lundqvist rand 16. 

Tegen Volendam gingen spelers als Abraham en Suslov maar rennen en duels opzoeken, zonder dat er ooit een bal voor het doel kwam. Hopelijk start Oratmangoen in de basis, hij is geen 10 maar nog een speler mrt een voorzet. Anders Slor maar op links, die trapt te minste een bal voor het doel.

Verder benieuwd naar de wissels van Wormuth. Deze pakken vaak minder uit dan wat er stond.

b.raatjes196619-08-2022 om 23:59

Nou ik heb van de week al gezegd van GELDEREN..KASANWİRJO..balker..mättää dat is de ideale achterhoede

brummie20-08-2022 om 07:47

Kijk uit om weer naar het stadion te gaan morgen. Ik den dat het niet verkeerd is om vast te houden aan de opstelling van de afgelopen 2 wedstrijden. Enerzijds omdat dit elftal een meer dan prima 1e helft afleverde tegen Volendam. Anderzijds kan dit team zich revancheren/reageren gezien wedstrijd Ajax. 

Hoop op een leuke open pot, net als tegen Volendam.  Maar met 3 punten in de knip.

 

campesino20-08-2022 om 08:22

Zit een weekend in Groningen. Morgen eindelijk weer naar het stadion met de hele familie. Uiteraard in groen wit.

Ben het met brummie eens. Gewoon vasthouden aan zelfde team. Gewoon vertrouwen geven en automatismen inslijpen.

BROMBEER20-08-2022 om 09:15

We gaan met zijn allen voor "tres puntos" , alleen vindt jammer dat hij  zo'n slappe tinus als lundqvist na zo'n wanprestatie als tegen 020 gewoon laat staan, die ji gen voegt helemaal nix toe. . Ene kant goed dat ze zich mogen revancheren, andere kant kimt het je geloofwaardigheid naar de groep als coach niet ten goede. Maar goed we gaan het zien. Come on green white army!!!

TomOkker20-08-2022 om 10:18

Dat van Lungqvist valt reuze mee heb hem alleen maar gaten zien dichtlopen en stond dat wel veel voor z'n verdediging maar dat is natuurlijk ook de verdienste van Ajax.

FC NL05020-08-2022 om 11:27

Off-Topic :

Dezelfde bron die al eerder primeur had dat Middlesbrough zo'n 9 miljoen had geboden voor Strand Larsen meldde gisteren dat er inmiddels gesproken wordt over biedingen van rond de 12 miljoen. Als dat verhaal klopt zou ik hem verkopen, want met die opbrengst kun je ook gaan investeren in een nieuwe rechtsback, spits en rechtsbuiten.

 

Bron over 12 miljoen biedingen : Geert Transfermarkt op Twitter: "Op 31 juli kwam Middlesbrough al met een vrij hoog openingsbod en we praten inmiddels over bedragen van 12+ miljoen euro. Het spel rondom Jorgen Strand Larsen is nog niet klaar. Meerdere buitenlandse clubs die om zijn handtekening vechten en blufpoker van Mark-Jan Fledderus. ⏳" / Twitter

Alberto120-08-2022 om 11:33

Ik vind dat de tijd wel voorbij is voor revanche van Lundqvist. zijn vroegere periode bij ons, de tijd in Griekenland en de paar wedstrijden tot nu toe hebben wel laten zien dat hij tekort komt. Zou evt kunnen als er een aantal balafpakkers, bikkels om hem heen staan maar dat is nou net het probleem, die zijn er nauwelijks. Ik zeg Suslov op 10, is wel sterk in duels en kan daar hopelijk door veel balcontact zijn vorm terugvinden. Ik zou Slor ook wel es linksbuiten willen zien. Abraham heeft nou ook al flink speeltijd gehad. 
Ben benieuwd of Valente er weer in komt, die liet wel klasse zien

Alberto120-08-2022 om 11:33

Ik vind dat de tijd wel voorbij is voor revanche van Lundqvist. zijn vroegere periode bij ons, de tijd in Griekenland en de paar wedstrijden tot nu toe hebben wel laten zien dat hij tekort komt. Zou evt kunnen als er een aantal balafpakkers, bikkels om hem heen staan maar dat is nou net het probleem, die zijn er nauwelijks. Ik zeg Suslov op 10, is wel sterk in duels en kan daar hopelijk door veel balcontact zijn vorm terugvinden. Ik zou Slor ook wel es linksbuiten willen zien. Abraham heeft nou ook al flink speeltijd gehad. 
Ben benieuwd of Valente er weer in komt, die liet wel klasse zien

Marco20-08-2022 om 13:04

Lundqvist is de minst slechte die we hebben voor die plek. Geen topper, wel bruikbaar voor een middenmootploegje. Hij doet op zijn manier zijn best heeft een assist, scoort 5x per seizoen en wint een kopduel.

Suslov ontbreekt het aan diepgang en scorendvermogen. Ook speelt Suslov teveel voor zichzelf, waarbij hij veel te lang pingeld met de bal,, wasrbij je bij balverlies wordt weggecounterd. Wil je iets met Suslov dan moet je 4-3-3 gaan spelen met hem als rechshalf. Om het hele systeem te gaan aanpassen voor Suslov is de vraag of dit beter is voor de resultaten.

Irandust komt fysiek ernstig te kort, waarbij hij beter een jaar verhuurd kan gaan worden aan een eerste divisieclub.

Herman Badkuip20-08-2022 om 14:44

Zou zelf kiezen voor Ragnar Oratmangoen op de positie van diepgaande middenvelder.....wil zich zeker laten zien tegen zijn oude club Go Ahead Eagles. Sterk aan de bal en goed in de combinatrie met spits JSL! 

TomOkker20-08-2022 om 14:32

Irandurst vraagt enorm veel geduld en dat heb ik gelukkig, maar het is mij nog steeds niet duidelijk waarom deze speler er zonodig moest komen. Abraham lijkt op het verhaal van Ajilore (de beste balafpakker van Europa, o.i.d.), krijg bij beide spelers het gevoel dat we flink bij de neus zijn genomen.

Oeleoptak20-08-2022 om 15:54

Daar zeg je wat heer Okker. Maar niet alleen wij, maar vooral de TD. Waarbij het extra schrijnend is dat die zich een jaar lang op I fixeerde. Zonder blijkbaar de gebreken van Irandust te zien. Dat vind ik verontrustend en maakt mijn vertrouwen in de kwaliteit van hem als TD minimaal. 

Herman Badkuip20-08-2022 om 16:12

Niet zo ongeduldig heren TomOkker en Oeleoptak....sommige talenten hebben wat meer tijd én zelfvertrouwen nodig. Kan mij nog een Sloveense spits herinneren, die er ook pas na een uitleenperiode naar Emmen, écht stond en mooie goals voor FCG maakte! Geldt misschien ook voor Abraham, Irandust en Kalley? Heb zelf nog alle vertrouwen, dat Frank Wormuth deze spelers aan het voetballen krijgt dit seizoen!

Bikkel 20-08-2022 om 20:17

Makkelijk alles op een persoon af te schuiven ook... net of hij t allemaal alleen even regelt.

Boerentrien20-08-2022 om 16:56

Ik ben al jaren seizoenkaarthouder en volger van Boerenmacht. Af en toe erger ik me wel, hoe sommige spelers de grond in worden getrapt. Maar ben ook onder de indruk van sommige reacties. Suslov was mijn favoriet, maar dat heeft hij dit seisoen nog niet waargemaakt. Hopelijk morgen! Na die coronashit vind ik het geweldig om weer van de sfeer in de Euroborg te genieten. Ik hoop morgen op een wedstrijd, waarin ze vol strijdlust op jacht gaan naar de overwinning. En ALSJEBLIEFT geen slappe hap!! Daarvoor kom ik niet in groen-wit naar de Euroborg.

Herman Badkuip20-08-2022 om 18:51

Off topic #  Moest tijdens de wedstrijd Vitesse tegen Heerenveen héél even denken aan Bologna en Jörgen Strand Larsen....de Italiaanse ploeg wilde in eerste instantie toch Sydney van Hooijdonk bij de overgang betrekken......?

appie happie20-08-2022 om 18:53

Kom maar..maar hij wilde niet

val20-08-2022 om 20:20

Heerenveen speelt vanuit een gedegen organisatie (met name verdedigend) en haalt zo de punten binnen. Middlesbrough is de competitie slecht begonnen. Met slechts 3 punten uit 5 wedstrijden staan ze nu een na laatste. Goede kans dat zij zich opnieuw melden bij FCG .Voor FCG zaak morgen te zorgen voor een 3-punter in misschien wel de laatste wedstrijd van Strand Larsen in de Euroborg.

no guts no glory20-08-2022 om 21:56

Hopelijk scoort Strand Larsen twee keer morgen. Fledderus haalt er nog 2 miljoen extra uit. Strand Larsen is niet meer te houden dan maar het maximale eruit halen. Maar ja hoe lossen we zijn verlies vervolgens op? De namen op het lijstje van Fledderus zijn inmiddels bijna overal al onder dak. Hoop niet dat hij onder het gemor van de supporters paniek aankopen gaat doen. 

Japie20-08-2022 om 22:23

Hoe kan jij nou zeggen dat de op het lijstje van Fledderus staande spelers allemaal "onder dak" zijn? Heb je misschien "inside information" of zuig dat zo maar even uit je duim? Stemmingmakerij  noemt men dat ook wel.

brummie20-08-2022 om 23:43

Boro heeft inmiddels al een spits op huurbasis van Fulham aangetrokken.  Weet niet of JSL nog in the picture is. 

brummie20-08-2022 om 23:48

Weer leuke  uitslagen vanavond in de eredivisie. Aardig wat posters op het forum vonden dat Utrecht en Fortuna het zo geweldig hadden gedaan op de transfermarkt, en zich tov van FC veel beter hadden versterkt. Hoop dat er wat meer relativeringsvermogen in gaat dalen...

BROMBEER21-08-2022 om 08:53

Idd brummie maar h....renveen wel een voorbeeld waar gescout wordt naar spelers wat bij een speelstijl, en team past. Tahiri, haye sarr, van hooydonk. Goed e  degelijjk team gaat hoge ogen dit seizoen even als twente. 

no guts no glory21-08-2022 om 01:45

@Japie

De eerste 4 namen op zijn lijstje zijn al onder dak. Dat is een feit. De vraag is moet je voor de spelers op 5 tm 8 gaan? Of nog lager. En de lijst zal niet oneindig zijn    Moet je nu nog een vervanger halen of wacht je tot de winterstop? Ik geef alleen maar aan dat ook door de supporters de druk op Fledderus enorm zal zijn. En dat er niet gekocht wordt om het kopen. En dat er nu berichten rond gaan dat Groningen interesse heeft in een spits die 1 keer gescoord heeft in 22 wedstrijden beangstigend mij wel. 
Had graag Odgaard gezien in Groningen. Door AZ gehaald voor ongeveer 4 miljoen. Die vindt ik niets minder dan Strand Larsen. Maar spitsen van dat kaliber zijn al vergeven. Ben gewoon bang voor een zeper zoals Poll. Ook al omdat Fledderus nooit teveel centjes wil uitgeven. ( wat opzich een goede eigenschap is ) 

Maar ik hoop voor jou Japie dat de nummer 8 op zijn lijstje de topper is voor onze FC 

brummie21-08-2022 om 10:06

Denk niet dat tegenwoordig men nog scout met lijstjes 1 t/m ..... Denk dat er continu  verschillende spelers worden gemonitord. Daarbij kan het zijn dat spelers aan het eind van de transfermarkt ineens wel beschikbaar  of haalbaar zijn. Hangt ook uiteraard af hoeveel JSL opbrengt en of/wanneer hij definitief verkocht wordt. 

Ben wel benieuwd welke 4 namen je kan noemen.

brummie21-08-2022 om 10:12

@Brombeer,

FC heeft op alle vlakken zowat Heerenveen ingehaald. Denk dat Heerenveen een stabiel jaar gaat draaien, maar niet in de buurt gaat komen  van Twente etc. 

Neemt niet weg dat verschillende klein zijn in de eredivisie. En dat maakt het denk ik wel aantrekkelijk! 

 

BROMBEER21-08-2022 om 16:35

Droom jij maar lekker verder brummie, zijn qua team en voetballend veel verder 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!