Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - NEC tegen FC Groningen

Door Tom Kuiper 22 reacties

Komende vrijdag begint de Eredivisie weer. FC Groningen reist af naar Nijmegen waar het gesteund gaat worden door een uitverkocht uitvak. Dit leek in eerste instantie niet mogelijk, maar doordat er stevig onderhandeld is door de SV is er met een ‘speciale’ constructie 500 kaarten beschikbaar gesteld.

NEC

Met NEC treft FC Groningen een tegenstander in vorm. NEC verraste  deze zomer met het aantrekken van Tanane en Cillessen en hebben een goed elftal op de been weten te krijgen. Met een ongelukkige nederlaag tegen FC Twente (0-1) op zak bezocht het vorige week de FC uit Volendam. Daar werd overtuigend met 1-4 gewonnen, waar de score misschien wel hoger had kunnen uitvallen.

Afgelopen seizoen had de FC een taaie aan NEC. In Nijmegen vloog Groningen eraf met 3-0 en thuis werd het uitgeschakeld in het bekertoernooi (0-1). In de competitie won FC Groningen door twee late goals van Romano Postema. NEC kwam al vroeg met een man minder op het veld maar voetbalde de FC bij vlagen op een hoop. De ontlading na de winnende goal zal ons nog wel even bij staan.

FC Groningen

Het lijkt onrustig bij de FC. Trainer Wormuth uitte zich nogal duidelijk over zijn spelersgroep. Kortom: Hij had er meer van verwacht. Daarnaast speelt zaak ‘Larsen’ nog steeds. Het spel is bedroevend en dat geeft weinig hoop naar komende vrijdag. Hopen dat selectie en staf de koppen bij elkaar hebben gestoken deze week.

Reacties:
Johan24-08-2022 om 21:48

Verwacht helaas een makkelijke overwinning voor Nec. Hebben gewoon een betere ploeg en bij Groningen klopt er niet veel van. 

Herman Badkuip24-08-2022 om 21:51

Voor de uitwedstrijd van vrijdagavond tegen NEC Nijmegen verwacht waarschijnlijk niemand écht een resultaat van het team van Frank Wormuth. Het team lijkt een onsamenhangend geheel en misschien is het beter om het 4-3-3 systeem maar even los te laten....Vooral tegen het ijzersterke middenveld van NEC met Tannane, Schöne en Bruijn lijkt een 4-mans middenveld géén verkeerde optie voor FCG. Uiteraard moeten onze verdedigers ook heel scherp zijn tegen de snelle aanvallers van NEC, Duelund, Marques en Tavsan zijn levensgevaarlijk! Misschien moeten wij daar van Gelderen, Kasanwirjo, Balker en Kalley tegenover zetten? Zou Matuta als breker op het middenveld zetten, Valente en Pelupessy aan de zijkanten én Suslov als aanvallende middenvelder.....Voorin twee snelle spitsen [Strand Larsen en Ngonge], die beiden een goaltje kunnen maken! Laat NEC het spel maar maken, dan kunnen wij op de counter spelen met alle ballen op JSL en Cyril! Misschien gaat het team van Wormuth iedereen vrijdagavond verrassen?

Dijk24-08-2022 om 22:37

Misschien 

Oeleoptak24-08-2022 om 22:00

Denk dat de meesten geen resultaat verwachten. Wat je na de afgelopen perikelen/ uitspraken van de trainer wel mag hopen is dat ze nu eens de mouwen opstropen. Daarbij ook hopen dat Kelley er niet afgaat met een rode kaart want die gaat er soms weer te hard in. Toch wel vrij droevig dat een club als NEC ook al het elftal beter voor elkaar heeft. Maar het blijft voetbal. Alles is mogelijk. 

campesino24-08-2022 om 22:12

Wat ik niet goed begrijp is dat buijs klaagde en wormuth klaagt over een gebrek aan basisvaardigheden. Met spelers als de gebroeders van kaam, slor, suslov, Postema die uit de jeugdopleiding komen en een karrevracht spelers uit de ajaxopleiding, dan deugt er iets niet in die opleidingen. Ook is het vreemd dat voetballers die al jaren bij groningen voetballen fue basis vaardigheden missen. Wat doen ze al die jaren op de trainingen??

Of zie ik het nu helemaal verkeerd???

Herman Badkuip24-08-2022 om 22:32

Volgens mij wilde Frank Wormuth met zijn opmerkingen over de basisvaardigheden en speeltuinvoetbal zijn spelers alleen maar op scherp zetten....Natuurlijk beheersen zijn spelers de basisvaardigheden, denk dat het probleem binnen het team meer de onrust in deze transferperiode is. Wie gaat/moet vertrekken en wie blijft bij de FCG? Allemaal niet bevorderlijk voor rustig, opbouwend spel....Denk dat over een week, als alles duidelijk is én iedereen weet waar hij aan toe is, de rust in het team weer hersteld is en de trainer eindelijk kan gaan werken aan een samenhangend geheel!

b.raatjes196624-08-2022 om 22:41

Inderdaad WORMUTH wil dat zijn ploeg weer scherp worden daar moeten we niet al zo moeilijk doen zijn commentaar geeft daar aanleiding toe en dat is alleen maar goed d'r ploeg weer op scherp krijgen en daar wordt zo dom op gereageerd ik zou zeggen laat WORMUTH 

Oeleoptak24-08-2022 om 22:44

Badkuip, wees eens reëel. Dat moet dan toch ook bij andere clubs spelen? Het bal in de ploeg houden is al lang een probleem. Ligt inderdaad aan foutpassing, duels verliezen en foute keuzes maken. Een ploeg als Emmen had tegen Utrecht meer dan 60% balbezit. Dat zie je bij de FC niet. En dan speelt het meeste bezit zich hier ook nog rond de eigen zestien af. Het is dus redelijk kommer en kwel helaas. 

brummie24-08-2022 om 22:56

Balbezit was 56% FC Emmen tegen Utrecht. FC pass nauwkeurigheid tegen GAE lag stuk hoger t.o.v. Emmen in de wedstrijd tegen Utrecht.

Emmen had 7 schoten op doel tegen Utrecht , FC tegen GAE 9 schoten op doel. 

 

 

Herman Badkuip24-08-2022 om 23:03

Speelt inderdaad ook bij veel andere teams Oeleoptak.....denk dat zo'n 7 teams het na drie wedstrijden al aardig op de rit hebben, bij  de andere 11 teams is 't óók onrustig en stelt 't voetballen nog weinig tot niets voor! Ook zij hebben, net als FCG, meer tijd nodig om alles voor elkaar te krijgen! 

appie happie24-08-2022 om 22:52

Ik ga niks zeggen..

hermank196924-08-2022 om 23:41

Je hebt al teveel gezegd

Herman Badkuip25-08-2022 om 08:38

Niks zegg'n, dom kiek'n.......

appie happie25-08-2022 om 12:48

Kijken zonder geluid

BROMBEER25-08-2022 om 07:58

Als we nu  al angstig moeten zijn voor NEC met alle respect mensen, en wat met de kwaliteiten en inzet van deze selectie en trainer ook nog een terecht is, dan zijn we als fcg toch wel heel ver aan het wegzakken, wat als we tegen echte subtobbers als az, twente, utrecht moeten in onze triomftocht naar de grote markt met fleddie en gudde als vlaggendragers en wormuth als joker .  

Japie-R25-08-2022 om 17:57

Moet jij niet bij jouw hooliganvriendjes zijn in Tukkerland, Brombeer? Die zijn op dit moment aan het knokken met fans van Fiorentina, en daar moet jij toch bij zijn als Twente aanhanger.

hermank196925-08-2022 om 10:36

Volgens mij ben jij zelf diegene die de meeste negatieve post op dit forum schrijft. Zo ook nu spreek je jezelf tegen. Steek je energie in het positieve,alsof Utrecht het zo goed doet! Nee, het gaat niet zoals gehoopt of verwacht maar je helpt niet mee om zo negatief te zijn en daarmee anderen meetrekt in je overtuiging dat het allemaal aan Fledderus ligt. Daar zijn meerdere bij betrokken. Je zal best liefde voor de club hebben maar dat uit je niet zo en daarbij helpt het toch niet. Denk liever aan je eigen welzijn!

grunn196725-08-2022 om 10:43

Het is schrijnend voor de situatie bij de FC dat we er van uitgaan dat het een verlies partij wordt en dat is terecht, de uitslag is afhankelijk van Nec hoeveel zin zij er in hebben. Vorige seizoen kansloos van de mat geveegd. Nec is er beter op geworden  en wij slechter. 

Een trainer die niet weet wat hij moet met deze hopeloze selectie, ze begrijpen niks van zijn oefenstof. Onsamenhangend zooitje was het de eerste 3 wedstrijden. Zal een hele opgave worden om boven de streep te eindigen.

TD weet maar geen spelers te halen die er direct staan en hopeloos aantal spelers gehaald die eredivisie onwaardig zijn oa ons Zweeds cocktail trio en met al als dieptepunt een 28 jarige keeper uit Afrika die nog nooit op niveau heeft gekeept. Deze blunder heeft hij inmiddels hersteld,  wel weer een paar centen gekost. Verder lopen er veel ontevreden spelers rond. Steeds maar weer schuiven  met spelers op verkeerde  posities. Trainer is de weg volledig kwijt met deze selectie, is wel  duidelijk aan zijn reactie. Hij is enorm  geschrokken van het niveau van de huidige spelers groep.

Hoofdschuldige in alles mag duidelijk zijn, snel afscheid nemen van deze prutser. Totaal ongeschikt mbt aankoopbeleid.

Natuurlijk hoop ik dat ze morgen winnen of een gelukkig puntje.

 

 

Dijk25-08-2022 om 11:54

Denk dat de hoofdschuldige met de kerst is vertrokken. Laatste zin hoop ik ook maar ik zie het de wedstrijden niet terug we willen en zullen deze pot winnen mentaliteit zit er niet in.

.

BROMBEER25-08-2022 om 12:12

Mag je niet zeggen hoor Grunn1967, anders wordt onze lieve herman1967   boos, je mag geen verkeerde woorden  over onze directie zeggen,. Ze doet het financieel gewoon goed, maar hebben ons opgezadeld met een compleet kwalitatief uitgeholde selectie. Dan liever maar wat minder op de bank en wat risico zolas twente bv , maar dan zien we in iedersgeval wel behoorlijk voetbal.

 

 

 

Herman Badkuip25-08-2022 om 15:49

Tsjonge Dijk en Brombeer, wat zijn jullie kinderachtig zeg! Wie is jullie volgende pispaal? Ga toch alsjeblieft naar jullie vriendjes, die Tukker hooligans! Veel plezier bij de wedstrijd van vanavond tegen Fiorentina!  

Een échte supporter steunt zijn eigen club door dik en dun, en vóóral als 't even tegenzit, niet bij de pakken neerzitten óf zondebokken gaan zoeken! Jullie moeten er van uitgaan, dat iedereen [TD, trainers, spelers én supporters/fans] zijn stinkende best doet voor FCG! En ja, fouten maken we allemaal, maar samen overwinnen we alles! KOP D'R VEUR! 

 

Laten we met z'n allen een voorbeeld nemen aan de supporters in de sfeervakken van FC Groningen, óók de komende uitwedstrijden tegen NEC en Cambuur kan het team van Wormuth weer rekenen op veel steun!

Dijk25-08-2022 om 16:11

Badkuip jij bepaalt niet wat ik ga doen. Iedere keer recht praten terwijl krom is. En diegene Fledderus die fouten maakt zoals jezelf zegt snel afscheid van nemen. Dag badkuipje 

Holwierde25-08-2022 om 14:00

Wat kan mij nou schelen wat Herman1967 denkt ,als ik iets wil zeggen over de TD of over de selectie dan doe ik dat .

 

Japie-R25-08-2022 om 17:46

Dat is nu precies de mentaliteit van tegenwoordig. Direct in de verdediging van "als ik iets wil zeggen dan doe ik dat" ,maar iets aannemen van iemand, ho maar. Brombeer, Dijk en Holwierde, het is beter dat jullie uitloggen en niet weer terugkomen, want krietiek is niet aan jullie besteed, al weet ik van tevoren al de reactie van "als ik hier iets wil beweren dan doe ik dat". Veel succes ermee, waardeloze lui.

Dijk25-08-2022 om 18:40

Japie-r dank je wel. Optimist.

b.raatjes196625-08-2022 om 15:24

We moeten nu de club steunen in moeilijke tijden en goede tijden we kunnen wel al weg commentaar geven maar leest de td wel de boerenmacht dan weten ze toch ook wat de toeschouwers willen goed voetbal zien 

Holwierde25-08-2022 om 22:07

Japie-R hahaha meelopertje je vindt alles best .

 

Herman Badkuip25-08-2022 om 17:08

Wat hebben wij toch geweldige supporters.....FCG-sfeervakken bij NEC en Cambuur zijn volledig uitverkocht! Gelukkig zijn er nog heel veel fans van FCG, die wél in hun club blijven geloven! Forza FC GRUNN! 

Bombarda779125-08-2022 om 18:16

Ja Herman, in sprookjes blijf ik geloven ;)

Nou morgen beginnen we met 0-0, de bal is rond, we gaan het zien. Mooi eem in t cafe zitten. 

Plezier morgen allemaal! 

Oeleoptak25-08-2022 om 18:17

Zeker hebben we geweldige supporters. Ik volg dat ook op Facebook bv. Veel waardering voor dat grandioze spandoek bv. 
Voor het spel bestaat daar echter ook weinig waardering, en de nodige kritiek richting Fleddie is ook niet van de lucht. 
Wat ik mij afvraag, waarom zoveel onmin richting lieden die kritiek hebben? Als je ziet dat je kind, waar je van houdt, door een lulhannes pootje wordt gehaakt, kind gebroken arm oid. Dan wordt je boos en verwenst de eikel. Of als die door onkunde, bv geen voorrang geven, of is blind. Dan ben je toch boos. Want het is je kind. En zo is het ook met de club. Dat is ons kind. En als we denken dat iemand ons dierbaarheidje minder maakt worden we ontstemd. 
Dus zeg niet dat kritiek geen clubliefde is. Dat is het wel. Voor clubliefde hoef je geen achterlijke gladiool te zijn die altijd het zonnetje ziet. En geen commentaar kan verdragen. Duidelijk?

Herman Badkuip25-08-2022 om 19:47

Heel dramatisch verhaal Oeleoptak....is toch helemaal niet nodig, natúúrlijk mag je positief kritisch zijn op de mensen bij FCG, maar speel 't niet steeds op de man! MJF heeft ook 't beste voor met onze club en wil ook dat de beste spelers naar het noorden komen....Soms zit 't mee en soms zit 't even tegen, weet zeker dat 't uiteindelijk goed gaat komen met onze club FC Groningen! Laten we met z'n allen FCG steunen en morgenavond naar een overwinning brullen! Spelers staan op scherp, dat kan niet anders na de tirade van Wormuth afgelopen zondag! 

Marco25-08-2022 om 18:58

Groningen kan prima winnen in Nijmegen.

We hoeven het spel niet te maken en hebben voorin de spelers die goed zijn in de counter. 3 voor, 8 die tegen houden.

Abraham JSL. Ngonge

Matuta Pepulessy Suslov

Kalley Balker Kasanwirjo Te Wierik

 Verrips

Alle ballen op JLS in de 16. 

In dit soort wedstrijden geen Lundqvist en Duarte, die hebben te weinig vechtlust. Wanneer iedereen is uitgeraasd kunnen ze het laatste kwartiertje nog meedoen en gebruik maken van de ruimtes op het veld. 

Herman Badkuip25-08-2022 om 20:03

Prima opstelling Marco, zou zelf kiezen voor Liam van Gelderen als rechtsback, met 4 man op het middenveld spelen [Matuta-Pelupessy-Suslov en Valente] en twee spitsen JSL en Ngonge.....Denk dat een versterkt middenveld nodig is tegen het sterke middenveld van NEC. Maar we zullen zien, denk dat Wormuth zijn basiself intact laat.....

b.raatjes196625-08-2022 om 19:14

Nou mättää wordt wel vergeten 

Marco25-08-2022 om 19:21

Mattaa kan niet verdedigen, in vechtduels. Dit moet Wormuth hem eerst maar bijleren  

Wanneer Antony wordt verkocht aan United, mag Ajax wel 15 miljoen aan Groningen overmaken, als dank dat we zo'n zwakke back hebben opgesteld in de Arena, waardoor hij voor 100 miljoen verkocht wordt.

no guts no glory25-08-2022 om 21:54

Ik ben erbij in het uitvak morgen samen met een paar kameraden maar kan niet zeggen dat ik optimistisch ben. Ben al blij met een puntje. Zou ook voor een versterkt middenveld gaan. 4-4-2. Met Larsen en Ngonge in de spits. Met 3 man op het middenveld tegenover Schone en Tannane vraag je om problemen. Die tikken ons middenveld helemaal weg. Tegen dit soort spelers mis je echt een balveroveraar zoals Matusiwa. 
Geef Wormuth het voordeel van de twijfel. Heeft het toch bij Heracles met beperkt materiaal heel goed gedaan. Ben benieuwd of hij ook kan schakelen als zijn ploeg zijn 14 punten systeem niet onder de knie krijgt. Zou het wel armoedig vinden dat je na 30 jaar trainerschap niet kan omschakelen naar een systeem wat wel bij je ploeg past. 

BROMBEER25-08-2022 om 22:36

Oh mjf zal best het goede voor hebben met de fcg, alleen is hij gewoon niet de td die groningen verder gast helpen qua aankoopbeleid,  hij heeft toch heden goed verkocht, maar zijn scouting en aankoopbeleid is te triest voor woorden, en ook het aantal conflict situaties is gewoon niet best. En je kan toch niet zeggen dat het altijd allemaal maar aan die anderen ligt als hij er continu bij betrokken is. Maar goed als we rond maart april rond de 14 e plaats spelen met klotenvoetbal wil ik jullie nog wel eens weer horen. Onder het motto vam zachte heelmeesters maken stinkende wonden

PDI25-08-2022 om 23:20

Belachelijk om Mättää zo af te branden. Niemand zou hem hebben kunnen afstoppen. Wat denk je waarom M U zoveel geld biedt. Mättää is absluut een aanwinst, een goede verdediger met de blik en drive naar voren. Komt helemaal goed met hem!

PDI25-08-2022 om 23:20

Belachelijk om Mättää zo af te branden. Niemand zou hem hebben kunnen afstoppen. Wat denk je waarom M U zoveel geld biedt. Mättää is absluut een aanwinst, een goede verdediger met de blik en drive naar voren. Komt helemaal goed met hem!

Marco26-08-2022 om 00:41

Wil de speler niet afbranden, maar het optreden van Mattaa was zeer zwak in de Arena. Spelers zijn geen amateurs maar beroepsvoetballers, dus daar mogen we kritisch op zijn, als mening.

Wanneer je voor 1,2 miljoen als club een linkervleugel verdediger koopt mag je wel als supporter kunnen zien dat een speler het basis verdedigen beheerst. Wat ik er tot op heden van heb gezien is het geen goede verdediger, maar liggen zijn kwaliteit meer naar voren.

Kalley vond ik tegen GEA verdedigend, positioneel en duelkracht beter  Hij is alleen nog wat onbesuisd. 

Herman Badkuip26-08-2022 om 09:13

Beetje zonde van die 1,2 miljoen, omdat je al twee prima linksbacks [Kalley en Musampa] in huis had!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!