Terug

Deel deze pagina:

Update woensdag 31 augustus - 'FC Groningen en Celta De Vigo akkoord voor overgang Jørgen Strand Larsen'

Door Redactie 41 reacties

Volgens VI (dat zich baseert op een aantal Spaanse bronnen) is het transferspel rond Jørgen Strand Larsen nog niet gespeeld. Het Spaanse Celta Da Vigo is in de markt voor de aanvaller en heeft serieuze interesse. Technisch manager Mark-Jan Fledderus heeft de afgelopen periode diverse malen gezegd dat Strand Larsen alleen voor de absolute hoofdprijs weg mag.

Update woensdag 31 augustus - Stefan Bleeker meldt dat FC Groningen en Celta de Vigo akkoord zijn over een vertrek van Jorgen Strand Larsen. Tore Pedersen, de zaakwaarnemer van de Noor, zou vandaag afreizen naar Spanje om de deal af te ronden. Een bedrag is nog niet genoemd maar zeker is dat het record verkoopbedrag dat op naam stond van Marcus Berg, wordt overtroffen.

Update dinsdag 30 augustus - Volgens de Telegraaf onderneemt Celta de Vigo een ultieme poging om Strand Larsen alsnog te contracteren. Ondanks dat de club eerder vandaag wou doorschakelen naar alternatieven, is men teruggekomen bij FC nadat een eerder bod van naar verluidt 11 miljoen euro was afgewezen. Bronnen rondom FC melden dat beide partijen elkaar genaderd zijn en dat een akkoord mogelijk wordt geacht.

 

 

Reacties:
Metworst28-08-2022 om 00:07

Poah, met zoveel interesse zal hij niet meer te houden zijn, als ze maar het juiste bedrag bieden. Er duiken niet voor niets namen van alternatieven op. Er zullen diverse clubs met tegenvallende resultaten bij het begin van het seizoen in paniek zijn en willen kopen. Oók is er bij diverse clubs met het behalen van volgende ronde in Europa voldoende geld binnen om het gewenste bedrag op tafel te leggen. Benieuwd hoe het er 1 september uitziet. 

 

Marco28-08-2022 om 06:32

Bedrag moet tussen 14/ 15 miljoen liggen. Ajax heeft een optie tot koop voor Lucca van in totaal rond de 10 miljoen. Die scoorde afgelopen seizoen 6x in de serie B in Italië. Ook zijn we op het slot van de transferwindow gekomen.

Probleem is meer een vervanger. Na de sportief mooie tijden dat Marcus Berg speelde bij Groningen kwam Zeefuik. Toen verloren we de aansluiting voor Europees voetbal, ondanks dat er veel geld was binnen gekomen.

Wat het vinden van een geschikte vervanger extra lastig maakt is dat de aanvoer naar de centrumspits zeer slecht is. Ook onder Wormuth komen er nauwelijks goede voorzetten vanaf de flank naar de spits. Tegen Volendam nog een paar keer een poging en een enkele bruikbare bal. Tegen Ajax en GEA is Larsen niet eens aangespeeld in de 16!, en tegen NEC was de kwaliteit van de voorzetten ook bedroevend, als ze al kwamen. Vanuit het middenveld is de aanvoer naar de spits ook al 0, zonder uitzicht op betere tijden. Alleen Lundqvist lukte het nog een beetje tegen Volendam.

Denk dat Groningen een type vervanger als Mahi moet kopen. Mahi liet zich vaak terug zakken om de bal te halen en scoorde vaak vanuit een individuele actie. In zijn tijd was de aanvoer ook al vaak een probleem. Verder zou het helpen als de spits een karakter heeft dat hij afdwingt dat hij wordt aangespeeld. Met zoveel onkunde en ego's om hem heen is dat echt nodig wil je slagen in dit elftal.

Als ik  MJF was zou ik Larsen nog de 10 wedstrijdjes tot de winterstop in Groningen houden. Er is belangstelling genoeg om hem te verkopen, ook aankomende winter. Wormuth moet eerst de aanvoer richting de centrum spits gaan regelen, anders wordt de nieuwe spits een mislukking door gebrek aan bruikbare aanvoer.

TomOkker28-08-2022 om 07:11

Marco het klopt dat er in die tijd veel geld is binnen gekomen maar helaas was dit 'geleend' geld. Daarom mogen we blij zijn dat deze directie die zogenaamde spelersfondsen volledig hebben afgelost. 

Herman Badkuip28-08-2022 om 08:34

Laat Jörgen Strand Larsen nog één seizoen bij FC Groningen blijven, volgens mij is hij nóg niet klaar voor een overstap naar een grotere én zwaardere competitie.....Laat hem nog even rijpen bij FCG en daarna vertrekken voor minimaal 15 miljoen! Moet voor een échte scorende spits nóg meer groeien en zijn teamgenoten moeten hem véél meer aanspelen tijdens de wedstrijden! Heb zelf 't gevoel, dat wij met een aanval bestaande uit Suslov op rechts, Abraham op links, Ngonge op tien én Strand Larsen in de spits nog heel veel kunnen genieten!

Metworst28-08-2022 om 09:56

Ja dat is voor de supporters het leukst. Maar Jorgen zelf (met zijn zaakwaarnemer) en onze penningmeester denken daar ws anders over.

Ik moet zeggen dat hij totaal niet bediend wordt door zijn medespelers, dus wordt het toch lastig om hier veel goals te maken. Dat zal hij zelf ook goed in de gaten hebben.

R2328-08-2022 om 14:01

Het gaat er niet om of Strand Larsen wel of evt niet klaar is voor een volgende stap, het gaat er als club om wat je kan verdienen?! 10+ miljoen is voor een club heel veel geld, hoger dan ooit, terwijl we genoeg bewijzen hebben dat een aankoop niks word, of dat een speler toch blijft en later niks meer waard is, ik zal een voorbeeld noemen, Nicolai Jorgensen. Feyenoord kon 20 miljoen krijgen, wees dit af en een seizoen later konden ze niet eens meer 3 miljoen krijgen. Gun die jongen de stap omhoog, incasseer 12/15 miljoen, knijp in je handjes en ga door met ontwikkelen en scouten. Er komt altijd weer een nieuwe

TomOkker29-08-2022 om 20:42

Volgens mij is Jörgen er wel klaar mee Herman 

appie happie28-08-2022 om 09:30

Onvermijdelijk..nog 2 dgn transfer gedoe...JSL zal wel gaan..gaat veel geld opleveren.

Ik reken op Fleddy,hij zal vast wel een lijstje hebben..

DanMan197128-08-2022 om 10:00

Fc Groningen en Vitesse zijn geïnteresseerd in Gabriel Vidovic. De achttienjarige spits mocht dit seizoen al zijn eerste minuten maken voor de Duitse grootmacht, maar wordt voor het duel met Borussia Mönchengladbach buiten de wedstrijdselectie gehouden vanwege een mogelijke transfer. 

 

Ken deze jongen verder niet, maar als je dit seizoen al minuten hebt gemaakt in het 1e van Bayern München dan verwacht ik geen koekenbakker.

 

 

Herman Badkuip28-08-2022 om 11:26

En hoe zit 't met de Spaanse spits Miguel de la Fuente van Valladolid, had FCG toch ook interesse in?

Bayco30-08-2022 om 22:57

Gaat al naar vitesse 

Jantje28-08-2022 om 11:36

Ik hoop zelfs dat die weg gaat. Heeft de laatste wedstrijden hellemaal niks laten zien. Is totaal geld niet waard wat ze er voor willen geven.

Haal twee nieuwe spitsen en rechtbank voor dat geld .

 

appie happie28-08-2022 om 12:44

Herman Badkuip28-08-2022 om 11:41

Zo Jantje, wat ben jij van plan? De rechtbank erbij halen? 

Herman Badkuip28-08-2022 om 11:42

We staan nog steeds in het linkerrijtje, nog even de wedstrijden van de zondag afwachten.......

Stadjer8128-08-2022 om 12:43

We hebben niks aan JSL. Zijn waarde wordt er ook niet beter op als je hem nog een jaar aanhoudt en met deze speelwijze doorgaat. Hij staat op 1 goal tegen Volendam, en was praktisch onzichtbaar tegen GAE thuis. Een spits die meer meevoetbalt, terugzakt is hier momenteel gewoon nuttiger.

In potentie is hij een goede targetman, wel tamelijk overschat. Eerlijk gezegd vind ik zo'n Celta al te hoog gegrepen voor hem. Volgens mij is middenmoot of subtop Eredivisie echt zijn plafond en is zijn waarde niet meer dan pakweg 6 miljoen. Hij ontbeert snelheid en techniek. In de subtop en middenmoot lopen spitsen rond als Ricky, Dost, Pavlidis etc. Die zijn allemaal beter dan hij. Maar ook Sydney, wat je ook van hem kunt vinden, is een betere spits dan JSL.

Maar goed, clubs bieden kennelijk 10, direct doen. We hebben niks aan hem op deze manier. Behouden en we krijgen er spijt van. 

R2328-08-2022 om 14:04

De namen die je noemt zijn niet beter dan Stand Larsen, ze worden bediend naar hun kwaliteit. Twente is daarnaast qua selectie beter, dus meer aanvoer richting een van Wolfswinkel. Strand Larsen moet ballen vanaf de zijkant krijgen, krijgt er nauwelijks 1! Herinner je de wedstrijd tegen Fortuna uit? 2x van Hintum voor, 2x Larsen op de juiste plek. Er zit echt wel potentie in deze jongen, maar bij Groningen, en dat ben ik dan weer met je eens, gaat hij dit seizoen niet veel goals maken, maar dat heeft met de spelers en het systeem, het idee te maken

Oeleoptak28-08-2022 om 12:55

JSL heeft echt wel kwaliteit. Dat kan niet anders als je zo weinig bediend wordt, was vorig jaar ook al zo en dan toch 14 goals maken. Momenteel zal hij wel niet optimaal geconcentreerd zijn wegens alle heisa. 

Mocht hij vertrekken hoop ik in ieder geval op een spits die lengte heeft en ook goed kan koppen. Dat geeft in de aanval extra mogelijkheden, ook bij hoekschoppen ed. Met die jongen van 18 van Bayern schieten we niks op. Staat er nog niet en je leidt op voor een andere club. Kun je beter een oudere ervaren speler huren die elders niet meer aan de bak komt. 

Oeleoptak28-08-2022 om 13:23

Gerucht; we zijn bezig met halen van Oguzhan Ozyakup?  Oh, o

Holwierde28-08-2022 om 13:46

Hoe gaat het onderhandelen schiet het al een beetje op ,want Oeleoptak jij zit erbij (we Zijn bezig ) haha.

Ik ken de speler noit.

Oeleoptak28-08-2022 om 14:06

Kende hem ook niet. Staat op FC Groningen transfermarkt (Twitter).

Man (29)  is middenvelder, Turks international. Komt voort uit AZ jeugd, 

Heeft bij Feyenoord en Besiktas gespeeld. Nu transfervrij. 

Herman Badkuip28-08-2022 om 15:53

Oguzhan Özyakup, 29 jarige centrale middenvelder, geboren Zaandammer, speelde twee jaar geleden nog bij Feijenoord.....altijd doen als de mogelijkheid er is!

b.raatjes196628-08-2022 om 15:05

Ophalen deze speler

Johan28-08-2022 om 15:19

Kuwas mag ook weg. Kan me niet voorstellen dat die Turk komt. Wel een erg goede speler...

Herman Badkuip28-08-2022 om 15:56

Bradley Kuwas, 29 jarige rechtsbuiten met prima afstandsschot, kan ik me nog herinneren uit zijn tijd bij Heracles Almelo. Mark Jan Fledderus en trainer Wormuth moeten hem goed kennen, fluitje van een cent om hem binnen te halen toch?

Oeleoptak28-08-2022 om 15:49

FC is er druk mee bezig staat er.

Herman Badkuip28-08-2022 om 16:21

Lequincio Zeefuik [17 jaar], broertje van Deyovaisio en Género Zeefuik van FC Volendam moeten ze halen als JSL gaat vertrekken! En gelijk zijn broer Deyovaisio Zeefuik huren van Hertha BSC!

Metworst28-08-2022 om 21:01

17 jaar, je bedoeld voor de opleiding? Kan niet de opvolger zijn van JSL

Oeleoptak28-08-2022 om 17:27

Hebben die van Zeefuik geen neven en ooms? Doe eens wat stamboomonderzoek Badkuip. 
Ik zou voor meer ervaring gaan. 
Spelen de broers vd Kerkhof nog? 
:-))

Herman Badkuip28-08-2022 om 17:36

Beste Oele, heb de stamboom van Zeefuik onderzocht hoor....Ze komen uit een grote familie, we kunnen wel een elftal vullen met Zeefuikies! 

Snooty10.28-08-2022 om 19:00

Mats Seuntjens halen van Fortuna. Geeft de indruk zich daar niet meer happy te voelen. Dan kunnen Postema en straks Mortensen in de luwte blijven. 

opa28-08-2022 om 20:48

Vidovic onderweg naar Vitesse

campesino28-08-2022 om 20:57

Celta is wel een hele mooie club. Past ook wel bij hem. Spelen normaal verzorgt aanvallend voetbal. 

Hopelijk vertekt hij daar heen. Beter ook voor Groningen 

marcelfcg29-08-2022 om 07:46

Bij Celta denk ik niet direct aan een club die 10+ miljoen kan/wil betalen.

b.raatjes196628-08-2022 om 21:10

Wacht nou eerst maar af hij vertrekt niet er staat ook nog nergens 

brummie29-08-2022 om 09:01

Celta  lijkt me de grootste club die zich meldt voor JSL tot nu toe (Bologna, Boro). 

Worden nog een paar interessante dagen. Als je twitter mag geloven dan is FC met verschillende spelers bezig. O.a. een noor 29, CV/RB die laatste seizoen 6 wedstrijden speelde bij Schalke. 

 

 

FC NL05029-08-2022 om 09:46

Fledderus heeft zaterdag een interview gegeven aan ons club tv dat interview is gisteren op Youtube gepost, daarin gaf hij aan er alles aan te willen doen om een aanvallende versterking te strikken om zo al te anticiperen op een vertrek van Strand Larsen in de winter of komende zomer. Hij verwacht ook wel dat er nog een aantal overbodige spelers zou gaan vertrekken en dan men hun ogen en oren open houdt voor een buitenkansje mocht die kans zich aandienen.

 

Bron : Update | Mark-Jan Fledderus verwacht nog spannende dagen op de transfermarkt - YouTube

Holwierde29-08-2022 om 13:01

Hoeveel tijd moet Fledderus nog hebben voor een spits nog een jaar ,tiiest voor woorden .

Fan op afstand29-08-2022 om 10:24

Op een ander forum lees ik dat de FC bezig zou zijn met Lode, een CV/RV van 29 jaar, transfervrij en als laatste gespeeld bij Schalke. Misschien zie ik dingen verkeerd maar ligt onze prioriteit niet bij aanvallers?

TOPGrUNN29-08-2022 om 10:49

Lode kan ook op rechtsback spelen, kan Kasanwirjo weer centraal...

Fan op afstand29-08-2022 om 12:34

Fledderus is heel dom bezig. Celta afgewezen voor een bedrag van rond de 10 miljoen. Geen enkele speler wil straks meer voor de FC spelen want als je hier eenmaal speelt en wilt naar een andere club krijg je die mogelijkheid niet of amper aangeboden. En je kunt het misschien wel hard willen spelen maar laat duidelijk zijn dat met zoveel reuring in de pers gaan spelers zich wel 3 keer bedenken voordat ze naar de FC komen. En hoe betrouwbaar is Fledderus. Op Twitter zegt hij afgelopen zaterdag dat het al zo'n 10-14 dagen rustig is rond JSL maar nu blijkt dat afgelopen weekend Celta met lege handen naar huis is gestuurd. Dit kan ik niet rijmen als alle info klopt.

Dijk29-08-2022 om 13:10

Vond jij Fledderus er ook fris uit zien dan op het filmpje?

RooieRed29-08-2022 om 12:58

Ieder zijn  mening over FCG en JSL. Kijkend naar de prestaties van JSL tegen Volendam, GAE en NEC dan is het ontvangen van 10 miljoen euro meer dan meegenomen. Maar als FCG hem aan zijn contract wil houden, lijkt dat gewoon logisch en ook MJF staat dan gewoon in zijn recht. Hoop maar dat die potentiele duitse spits opening gaat bieden bieden in deze materie. Ik zie eerlijk gezegd JSL geen potjes meer breken, omdat vechtlust totaal ontbreekt en het alleen maar slenteren over het veld sowieso elke aanvoer van ballen vanaf de zijkant zinloos maakt. Meer duitse spirit en vechtlust lijkt me wel wat. Kiek'n wat wordt de komende dagen.

Holwierde29-08-2022 om 12:58

Fledderus moet zo door gaan want het kan ook de verkeerde kant opgaan he.

Kijk daar komt Fledderus aan die wil een speler van ons ,wij gaan ze het ook even moeilijk maken laten ze ook maar dik betalen.

Of een speler die hier niet meer heen wilt omdat hij toch moeilijk hier weg komt.

 

Metworst29-08-2022 om 22:10

Onzin, zou ook niemand meer willen spelen voor Ajax , AZ of PSV omdat ze de hoofdprijs willen voor Antony , Karlsson en Gakpo? 

Uiteindelijk zijn ook de  spelers zelf ook trots als ze een grote transfer maken hoor. Het hoort allemaal bij het spelletje. 

Ik ben blij dat we in staat zijn om een speler te behouden of voor de hoofdprijs te verkopen. 

b.raatjes196629-08-2022 om 12:59

Ik wel ze hebben tien miljoen euro gewijzigd tegen bolgonja en nog een andere club dan moet je deze bod ook afwijzen dat is de eerlijkste ik snap deze Spaanse club ook niet dit wisten ze van te voren bied dan 12 miljoen euro dan had het kans van slagen dit was niet slim van de Spaanse club

BROMBEER29-08-2022 om 13:12

Persoonlijk denk ik niet meer dat JSL  meer gaat vertrekken deze window,  maar beng ook bang dat ie geen pepernoot meer gaat raken tot aan de winterstop. Je zag vrijdag al dat ie niet de energie in de wedstrijd kon leggen , wat hij in de weken daarvoor wel deed . Teleurstelling ..... zeg het maar?  Maar of dan ook nog weer bieidngen van deze bedragen zukt gaan ontvangen, ben bang van niet.

in het  ver verleden moest ons top trio meijer, eijkelkamp  en djurovski ten koste van alles behuden  worden voor de club, het volgende seizoen werden de prestaties veel minder en gingen ze vool veel minder weg. Je weet het niet, feit blijft dat 10 miljoen euries ontzettend veel geld is voor een club al fcg.

Herman Badkuip29-08-2022 om 13:38

Als FC Groningen een nieuwe spits [Florian Krüger ?] heeft gekocht, zal Jörgen Strand Larsen nog wel vertrekken naar een top vijf competitie.....Wordt nog spannend totdat de deadline van deze transferperiode nadert!

Fan op afstand29-08-2022 om 16:00

Zou de kans bestaan dat de financieel directeur en de Raad van Commissarissen Fledderus gaan overrulen, net zoals bij Ajax in geval Anthony?

Metworst29-08-2022 om 22:17

Daar ligt het mogelijk  iets anders omdat ze beursgenoteerd zijn? Ik denk dat ze hier wel intern afspraken over hebben gemaakt. 

Ik vermoed dat MJ ook wel overstag gaat bij een bod van hoger dan 12 miljoen. 

Spannende dagen. 

Metworst30-08-2022 om 23:08

Dan nu ws de 3e spits weg, en 1 nieuwe terug. Dan komt er vast nog een extra spits , dat is ook mogelijk met de aankomende inkomsten. 

Marco30-08-2022 om 23:15

Als ze weer gaan zitten zal er wel akkoord uit komen.

Nu Kruger is gecontracteerd hebben we al een vervanger die er 10-15 per jaar inschiet, want 2de Bundesliga is behoorlijk niveau.

b.raatjes196630-08-2022 om 23:19

Ik verwacht wel wat van kruger en we kennen de Duitsers als strijden vechtlust en dan CYRIL NGONGE erbij hebben we wel kwaliteit voor in maar het moet nog wel doorgaan met strand larsen 

Oeleoptak30-08-2022 om 23:28

Als JSL vertrekt ga ik ervan uit dat er nog een spits bijkomt omdat ook Postema al vertrekt. Twee spitsen Is te weinig in mijn denken. Joosten en Slor voldoen niet, Oratmangoen speelt dacht ik ook niet op die positie. En natuurlijk was De Leeuw ook al vertrokken. 
Wormuth speelt ook vaak met twee spitsen. Abraham, mss betrekken ze die bij dat idee? Dan nog blijft het weinig, drie man voor twee posities. 
We wachten af..

Herman Badkuip30-08-2022 om 23:37

Verwacht ook nog wel een nieuwe spits op de laatste dag, als JSL vanavond een transfer maakt naar Celta de Vigo! Gaat de laatste uren al erg snel, er speelt heel veel bij FCG......

Marco30-08-2022 om 23:43

Kruger is 23 en heeft een leeftijd dat hij moet spelen. Deze jongen is ook te goed voor de bank. Ngonge doet het ook gewoon goed. 

Is dan de vraag in welk systeem ze het beste zijn. Verder hebben we nog 4 linkervleugelspitsen. Zou tot de winterstop wachten met spitsen kopen. 

Na ten minste 10 jaar diepe schulden zou ik even rustig nadenken als fc. AZ wachtte ook een jaar. 

Zou eerder een scorende spelbepaler kopen. Het verschil tussen de ploeterende Suslov en de soms geniale Tanane bij NEC was gigantisch. Kruger heeft uit het centrum steekpasses nodig. Alleen Lundqvist gaat dit nog een beetje lukken.

frankism31-08-2022 om 08:18

Wel gek dat Postema verhuurd en een dag later JSL verkocht. Zo veel spitsen hadden we al niet. 

 

Nu zijn Kruger en Ngonge ongeveer de enige die spits kunnen spelen. Of heeft Fledderus nog een verrassing in petto en tovert hij nog een spits uit de hoge hoed. Eentje die bij een topclub net niet aan de bak komt oid....

Holwierde31-08-2022 om 13:33

ze hebben zeer veel intresse in Ricardo Pepi van Augsburg huren voor een jaar.

 

Reactie verwijderd door redactie

Martini02-09-2022 om 15:59

Voor de liefhebbers:

Aankomst Strand Larsen bij RC Celta Dag 1&2 - Jurgen kiest voor nummer 18. Succes Jorgen!

Celtamedia - RC Celta

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!