Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Vitesse

Door Redactie 8 reacties

In de week waarin Jörgen Strand Larsen zijn transfer naar Celta de Vigo heeft gekregen, en de Trots van het Noorden aanklopte in Augsburg voor zijn opvolger wordt er ook nog gevoetbald. Zondagmiddag om 16:45 uur is Vitesse Arnhem de tegenstander. De bezoekers zijn op zijn zachtst gezegd niet lekker begonnen aan de competitie. FC Groningen dient nog wel eens als wonderdokter voor clubs die de smaak nog niet te pakken hebben. Komende zondag loopt dat hopelijk toch net even iets anders…

 

FC Groningen

Het grootste nieuws deze week is natuurlijk het vertrek van Jörgen Strand Larsen. De Noorse spits stond de gehele transferperiode in de aandacht van verschillende clubs. Lang leek Middlesbrough zijn nieuwe werkgever te worden tot dat daar in de laatste week Racing Club Celta de Vigo om de hoek kwam kijken. In eerste instantie wees Mark-Jan Fledderus de Spanjaarden deur, maar op de een-na-laatste dag van de transfermarkt in Nederland kwam er toch een akkoord.

 

Een uitdaging: Waar haal je op de laatste dag van de transfermarkt nog een spits vandaag, die er het liefst ook nog wat van kan? De lijstjes zullen klaar hebben gelegen want niet veel later werd duidelijk dat Ricardo Pepi zou worden gehuurd van FC Augsburg. De recordaankoop van de Bundesliga club heeft overigens met ‘El Tren’ nu al de mooiste bijnaam te pakken.

 

Naast alle hoofzaken op de transfermarkt zijn er in de schaduw ook nog een aantal spelers getransfereerd. Zo vertrok Daniël van Kaam naar SC Cambuur, en Joosten naar Apollon Limasol. Ook Romano Postema vertrok deze week. Eerder deze maand werd al duidelijk dat Romano niet in aanmerking kwam voor de nodige minuten in de Euroborg. Roda JC heeft toegehapt en huurt Postema voor de rest van het seizoen. Naast deze uitgaande transfers heeft FC Groningen eerder deze week ook nog een aanvallende versterking weten binnen te hengel in de vorm van de 23-jarige aanvaller Florian Krüger. De aanvaller, die overkomt van Arminia Bielefeld, zal gaan spelen met rugnummer 23.

 

Verwachte opstelling: Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä; Pelupessy, Duarte, Suslov; Ngonge, Krüger, Abraham.

 

Vitesse

Bij Vitesse is het afgelopen week minstens zo druk geweest op de transfermarkt. Waar de Arnhemmers het seizoen ongekend slecht gestart zijn, hopen ze met de nodige versterkingen er toch nog een mooi seizoen van te kunnen maken.

 

In eerste instantie vertrokken er veel belangrijke spelers bij Vitesse. Riechedly Bazoer vertrok naar AZ en Lois Openda vertrok naar het Franse RC Lens. Lang heeft het geduurd voor er aanwinsten waren te bekennen in Arnhem. Onder de lat leek het vaak alsof ze de keeper van de plaatselijke VV hadden meegenomen. In de vorm van Kjell Scherpen hopen ze dit probleem opgelost te hebben. De geboren Drenth liet in zijn debuut thuis tegen SC Heerenveen de nodige steken vallen maar voor een jongen met zijn postuur en ervaring wordt verwacht dat hij zich herpakt. Een linie naar voren oogt het ook allemaal nog niet oogstrelend. Thomas Letch laat Vitesse met vijf verdedigers spelen, maar het oogt allemaal nog erg onzeker. Meulensteen, die overkwam van RKC Waalwijk, moet duidelijk nog wennen aan het systeem. Francisco Ferreria, beter bekend als “Ferro” is op huurbasis overgekomen van Benfica. Gekscherend wordt gezegd dat hij bij Benfinca contributie moest betalen om te spelen. Erg gepolijst ziet het er nog niet uit bij de Portugees. Op het middenveld lopen de sterkhouders Bero en Tronstad, deze week is Kozlowski daarbij gekomen. De jonge Pool was ooit de jongste speler op een EK.

 

Nadat Vitesse vorige week een punt wist te sprokkelen tegen respectievelijk RKC Waalwijk hopen de Arnhemmers op de eerste driepunter van dit seizoen op bezoek bij de Trots van het Noorden.

Historie

FC Groningen 0 – 1 Vitesse 22-09-2021

FC Groningen 1 – 1 Vitesse 21-11-2020

FC Groningen 1 – 0 Vitesse 8-2-2020

FC Groningen 2 – 1 Vitesse 18-5-2019

FC Groningen 2 – 1 Vitesse 10-2-2019

 

Reacties:
Herman Badkuip02-09-2022 om 20:37

Ben benieuwd of het team van Frank Wormuth de vorm van vorige week tegen NEC vast kan houden. Met een nieuwe spits Florian Krüger op de plek van JSL en verder waarschijnlijk geen wijzigingen in het team. Verwacht Cyril Ngonge weer het grootste deel van de wedstrijd op 10 en Tomas Suslov op de rechtervleugel. Paulos Abraham op links beviel mij wel tegen NEC, kreeg twee kansen, die bijna een doelpunt opleverden.....Joey Pelupessy en Laros Duarte voor de controle op het middenveld. Vitesse is dit seizoen belabberd gestart en zal ook gaan strijden voor een resultaat, ook zij hebben er spelers bij gehaald voor de achterhoede Mitchel Dijks, die tegen FC Groningen nog niet zal spelen en op het  middenveld de Pool Kozlowski erbij. Belangrijke spelers [Bazoer, Tannane en Openda] zijn vertrokken, net als jeugdspeler Vroegh. Blijft ondanks de matige seizoenstart een gevaarlijke tegenstander met spelers als Mannhoef, Bero en Tronstad. Jammer voor ons dat Ricardo Pepi nog niet kan starten in ons eigen stadion de Euroborg. Verwacht zondagmiddag een resultaat tegen Vitesse, een gelijkspel of kleine overwinning.....

Marco02-09-2022 om 21:03

Staande ovatie voor MJF en zijn team bij opkomst spelers; kleine 20 miljoen in deze transferwindow binnen geharkt.

Er vol opklappen en scoren. Vitesse is zoekende zonder al teveel zelfvertrouwen.

Hopelijk gaat Wormuth nu goed en tijdig wisselen, we hebben al 4 punten verloren doordat hij verkeerde keuzes maakte (Volendam bij gelijke stand Ngonge eruit, De Leeuw en Postema niet inbrengen); (NEC meerder spelers die er doorheen zaten laten staan,) ook (Ajax 4-1 achter Joosten en Valente brengen ipv Spelers die wel verdedigen zoals Dammers).

Opstelling moet met 3 spitsen die druk zetten, dat is volgens RKC-trainer de beste aanpak.

Vreemd dat Suslov weer in de basis begint. Tegen NEC speelde Suslov maar 1x een aanvaller vrij voor de keeper, dit was de spits van NEC die door een foute pass alleen op Verrips af kon gaan. Suslov dribbelt ook teveel met de bal waardoor de ruimtes die Kruger nodig heeft al dichtgelopen zijn voordat hij wordt aangespeeld door Suslov. In een vechtwedstrijd tegen Cambuur zou je hem nog kunnen opstellen, maar thuis tegen Vitesse moet de balsnelheid echt omhoog.

Pijnlijk en onbegrijpelijk dat Groningen geen spelbepaler heeft gehaald. Bij Emmen nu Diemers en El Messaoudi; Groningen heeft zitten slapen voor die positie.

 

TomOkker03-09-2022 om 09:43

Interessante analyse, verkeerde keuzes, volgens wie? Of is het een onderbuik analyse zonder onderbouwing van Sjakie van 4 hoog achter. Ik lees dergelijke opmerkingen hier wel vaker en vraag mij net zo vaak af of dit enig hout snijd en/of het daadwerkelijk iets zegt over de wedstrijd. Wat is er zo pijnlijk, dat het onbegrijpelijk is snap ik, we hebben nu Ngonge op 10 en volgens mij is dat ook de plek waar hij het best tot zijn recht komt. Alhoewel denk ik dat Pepi daar ook wel eens voor in aanmerking kan komen. Maar goed dat mag Wormuth uitvogelen. Volgens mij hebben wij met Pellupessy en Duarte betere spelers dan de hierboven genoemde spelers. In ieder geval zou ik in de winter eens op zoek gaan naar een rechtsbuiten.

Kein geloel Fu­ßbal spiel'n

campesino03-09-2022 om 12:07

El messaoudi hadden ze nooit moeten laten gaan. Was de enige middenvelder met scorend vermogen. Diemers zit ik echt niet meer op te wachten.

b.raatjes196602-09-2022 om 21:25

Nee natuurlijk niet maar fc Groningen zat met de gedachte bij een spits en diemers is geen spits en el messaoudi ook niet

Alf02-09-2022 om 22:38

In de voorbeschouwing geeft Wormuth aan dat Krüger nog niet geheel fit is. Daarvoor heeft hij te weinig gespeeld de laatste tijd. Dus het zou me niks verbazen als er wordt gestart in een soort 442 met Ngonge en Abraham in de spits en Lundqvist erachter. Het laatste half uur kan er dan ook afhankelijk van de stand worden geschakeld naar een 433 met Krüger als diepe spits.

Herman Badkuip02-09-2022 om 23:08

Off topic # Celta de Vigo heeft vanavond met 3-0 gewonnen van Cadiz....Jørgen Strand Larsen speelde de tweede helft in de spits mee! Had een assist en kreeg ook een gele kaart....Door deze overwinning staat Celta op de zesde plaats in LaLiga.

Marco03-09-2022 om 00:31

Wat een hoog baltempo bij het doelpunt van Celta.

Volgens Wormuth moeten onze profs nog als jeugdspelers leren om een bal over 30 meter naar elkaar te spelen. 

TomOkker03-09-2022 om 09:15

Laten we eerst beginnen met 10 meter want dat is voor velen al een uitdaging.

grunn196703-09-2022 om 08:22

Verkoop beleid Fleddie prima, alle credits.

Aankoopbeleid tot nu toe een onsamenhangend gepruts met veel eredivisie onwaardige spelers. 

Uiteindelijk gaat erom wat we op het veld zien en dat is al jarenlang bedroevend slecht en daar is Fleddie verantwoordelijk voor. 

Hoop dat we eindelijk structureel leuk voetbal te zien krijgen en de klassering maakt me niet zoveel uit. 

Wedstrijd tegen Vitesse moet gewonnen worden, als je deze niet wint ziet het erg somber uit. Vitesse zo verschrikkelijk slecht.

Herman Badkuip03-09-2022 om 09:37

Ben 't niet helemaal eens met jouw verhaal over het aankoopbeleid én het spelniveau van de FCG. De meeste spelers, die in de zomertransferperiode zijn gehaald, zijn allemaal spelers die volgens mij eredivisie-waardig zijn....Een aantal jongeren moeten zich nog bewijzen op dat niveau, maar kunnen in potentie zeker prima eredivisiespelers worden. Moet je eerlijk zeggen, dat ik de laatste vier jaar onder trainer Danny Buijs niet alleen bedroevend slechte wedstrijden heb gezien. Er waren ook voldoende wedstrijden bij die het aanzien meer dan waard waren! De nadruk van veel wedstrijden lag wat mij betreft té veel op het resultaat, het kon allemaal wat attractiever én aanvallender...Wellicht dat de nieuwe trainer Frank Wormuth nú het juiste spelersmateriaal heeft om structureel aantrekkelijk én aanvallend voetbal te spelen. In de laatste wedstrijd tegen NEC zagen wij misschien al een ommekeer en ik hoop, dat die lijn wordt doorgezet! Vóóral in de thuiswedstrijden in de eigen Euroborg willen wij pressingvoetbal zien met spelers, die in de eerste plaats de bal naar voren spelen i.p.v. steeds maar weer tikkies terug op de keeper! Wij zien toch 't liefst wedstrijden met véél doelpunten én winnen, dan steeds maar weer met man en macht verdedigend de 1-0 over de lijn trekken....Met samengeknepen billen naar een wedstrijd van FCG zitten kijken, moet vanaf nú over zijn lijkt mij! Lekker op de aanval spelen én samen als team vechten voor elke bal, dat willen wij vanaf zondag zien! En óf wij dan uiteindelijk wél of géén Europees voetbal gaan halen, zal mij een worst wezen! Als wij maar een heerlijke partij voetbal hebben gezien, daar draait 't toch allemaal om!

campesino03-09-2022 om 10:29

Ben het er wel mee eens. Verkopen een dikke 10. Asnkopen een magere 5. Dat zou veranderen als Pepi, kruger en maata, wel voltreffers blijken te zijn, maar dat moet ik eerst nog maar eens zien.

Ik vraag me ook af of het aankoopbeleid is afgesteld op een 4-3-3. Ik mis daar toch eigenlijk wel vleugelaanvallers voor, vooral op rechts. Met dit spelersmateriaal licht 4-4-2 meer voor de hand, vooral als er blessures zijn. Verder mis ik een echte balafpakker op het middenveld

Nevland03-09-2022 om 10:38

442 altijd goed. Ruimte voor de backs om mee op te komen. Je  hebt danin de wedstrijd meer keuzes en meer variatie Ik heb gisteren de samenvatting van Celta gezien.Wat was JSL scherp! Bijna nog een kopgoal en een fantastische assist. Het lijkt wel of hij er al jaren bij loopt daar. Ben benieuwd of Kruger de hele wedstrijd  volhoudt.Vreemd dat Pepi nog vergunning heeft.Snap zoiets niet.Hij speelde toch al in de EU..

 

 

Stadjer8103-09-2022 om 14:24

Vitesse heeft Dijks gehaald. Wat voor dat niveau een aardige verdediger moet zijn. 

 

Ik durf niet te zeggen wat het gaat worden. GAE en Volendam gingen ook al zo moeizaam, lichtpuntje was NEC uit. Goals vallen gek genoeg wel snel bij ons, maar ook heel weinig. Qua productie echt weer grijze middenmoot net boven Sparta, GAE en Cambuur.

marcelfcg04-09-2022 om 09:30

Dijks is nog niet fit genoeg, die speelt niet.

Bovendien, Bologna heeft hem geld mee gegeven om zijn contract te ontbinden, dan ben je geen topper hè.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!