Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Groningen

Door Redactie 12 reacties

Een week na de deceptie tegen Vitesse staat er wederom een wedstrijd op de planning. Ditmaal vindt de Trots van het Noorden zijn tegenstander in SC Cambuur Leeuwarden. Het betreft een uitwedstrijd. Saillant detail: Het zal de laatste uitwedstrijd worden in het huidige stadion van de thuisploeg. Er wordt namelijk aan de rand van de stad hard gewerkt aan een nieuw stadion.

 

FC Groningen

Een deceptie zoals gezegd. Afgelopen week werd pijnlijk duidelijk dat de slogan ‘Samen naar de Grote Markt’ waarschijnlijk niet voor dit jaar is geschreven. De ondergrens werd keihard gevonden. Althans: Wij hopen dat we door de ondergrens zijn gegaan.

 

Afgelopen week lijkt vrij rustig te zijn verlopen. Noemenswaardig is dat Valente zijn contract heeft verlengd en dat Ricardo Pepi mag starten komende zondag. Moment van reuring kwam bij het nieuws omtrent Ngonge. Volgens de Technische staf past Ngonge momenteel niet binnen de normen en waarden die gehanteerd dienen te worden binnen de selectie. De vleugelaanvaller is uit de selectie gezet en traint mee met de Onder-21.

 

Stefan Bleeker meldt de volgende verwachtte opstelling op Twitter: Leeuwenburgh; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä; Pelupessy, Duarte, Suslov; Valente, Oratmangoen, Krüger. Hierbij opvallend dat Verrips er niet instaat. Verrips heeft last van de enkel. Morgen maakt Wörmuth de keuze tussen beide keepers. Voorin lijkt die keuze ook nog niet zeker tussen de nieuwe aanwinsten Krüger of Pepi.

 

SC Cambuur

Cambuur begon het seizoen tegen alle verwachtingen en het wedstrijdverloop in met een nederlaag tegen promovendus Excelsior. Ondanks het positieve spelverloop zorgde deze wedstrijd toch gelijk voor kopzorgen bij supporters. Het scorend vermogen leek wel erg mager. In de wedstrijden die erop volgden herpakte Cambuur zich echter goed met 4 punten. Het scorend vermogen lijkt toch wel redelijk op orde gezien de vier treffers in Sittard. Ook de Leeuwarders hebben de uitwedstrijd naar Ajax al gehad. Waar de Trots van het Noorden hier 6-1 onderuit ging, deed SC Cambuur dat met ‘slechts’ 4-0.

 

Voor de wedstrijd tegen FC Groningen kan Cambuur niet beschikken over Leon Bergsma en Robin Maulun. Sylvester van de Water lijkt zijn basisdebuut te gaan maken.

 

Een bekende aan de kant van de formatie van Henk de Jong, is Remco Balk. De Oud-Groninger speelde de afgelopen weken. Maar in een interview met Omrop Fryslan geeft de trainer aan dat ook zolmaar Felix Mambimbi daar kan gaan spelen.

 

 

Historie

SC Cambuur 1 – 2 FC Groningen 2021

SC Cambuur 2 – 2 FC Groningen 2015

SC Cambuur 3 – 0 FC Groningen 2014

SC Cambuur 4 – 1 FC Groningen 2013

SC Cambuur 3 – 1 FC Groningen 1998

Reacties:
Marco09-09-2022 om 20:15

Spelen met de inzet zoals tegen NEC.

Herman Badkuip09-09-2022 om 20:25

Trainer Frank Wormuth kiest waarschijnlijk voor een behoudend concept in de uitwedstrijd tegen Cambuur. Veel verdedigers en defensief ingestelde middenvelders en slechts één spits, Florian Krüger óf Ricardo Pepi, die allebei misschien zo'n 60 minuten kunnen spelen....Positief is het basisdebuut voor Luciano Valente als aanvallende middenvelder. Blijf 't heel vreemd vinden, dat de trainer toch weer voor Nana Kasanwirjo én Isak Määttä gaat kiezen i.p.v. Liam van Gelderen en Yahya Kalley een kans te geven. Maar goed, heb 't al vaker gezegd, Frank Wormuth werkt de hele week met de spelers en zal écht wel weten wat 't beste voor het team is! Vind 't terecht dat Cyril Ngonge niet speelt, ook hij moet zich houden aan de gedragscode van de selectie! Of je nou topscorer van het team bent of niet, die regel geldt voor alle spelers! Als hij zich snel aanpast, komt hij er met zijn voetbalkwaliteiten wel weer in, daar ben ik van overtuigd! Ondanks alles verwacht ik wél een resultaat tegen Cambuur, zij moeten 't spel maken en FCG kan op de counter spelen net als in de uitwedstrijd tegen NEC! Ga voor een gelijkspel en heel misschien een kleine overwinning!

BROMBEER10-09-2022 om 19:10

Ik gok op een hele goede en gedreven Daniel van kaam morgen 

b.raatjes196609-09-2022 om 20:25

Er staat een foutje in de opstelling verrips is de keeper 

Alf09-09-2022 om 22:45

In de voorbeschouwing wordt toch uitgelegd dat Verrips last van de enkel heeft?

no guts no glory09-09-2022 om 23:00

Gaat een heel lastige wedstrijd worden op het kunstgras van Cambuur. Cambuur verloor volledig onterecht van Excelsior. Zeer ongelukkig. Ze maakten toen op mij een prima indruk.  Groningen blaakt zeker niet van het zelfvertrouwen. Zou al blij zijn met een puntje. Maar ik was ook pessimistisch voor de uitwedstrijd tegen NEC en dat was tot nu toe de beste wedstrijd. Zou geen 4-3-3 spelen met ons softe middenveld, dan wordt je overlopen. Wormuth geeft waarschijnlijk nog één keer het vertrouwen aan Matta en Kasanwirjo als backs. Ook al omdat de aanvalslinie compleet anders is en hij niet alles op de kop wil zetten. Snap niet dat die Kasanwirjo zoveel krediet heeft. Hij grossiert in nonchalant balverlies. Waar hij ook staat. Verder moeten Duarte en vooral Pelupessy het maar eens laten zien. Irritant van Pelupessy vind ik dat hij zowel uit als thuis constant de harde kern van Groningen supporters met wilde gebaren uitnodigt de ploeg te ondersteunen terwijl die al niets anders doen dan ze fanatiek aanmoedigen. Laat hij zelf de handen eens uit de mouwen steken. Vindt het op het veld een beetje een pussy. Hopelijk kan Verrips wel keepen, moet er niet aan denken dat Hij geblesseerd moet afhaken. Hoop stiekem weer op een 1-1. 

Alberto110-09-2022 om 14:37

Bijna helemaal met je eens. Kijk, Kasanwirjo laat natuurlijk oook goede dingen zien en durft risico te nemen maar dat pakt helaas toch soms slecht uit. Er ontbreekt een speler ( zou Pelupessy of te Wierik moeten doen) die hem op zijn donder geeft bij laconieke acties. Maar ja, ben met je eens dat Pelupessy te slap is

Oeleoptak09-09-2022 om 23:43

Zeker wordt het een zware zondag. De trainer hoopt met zijn actie tegen n'Gonge ongetwijfeld een positief effect teweeg te brengen. Hierboven viel het woord pussy's. Dat woord kun je wat mij betreft op het merendeel van onze spelers plakken.  Dat ze na de achterstand tegen Vitesse niet eens meer gingen aanvallen, schrijnend. Zo zag je het vroeger niet.  Terwijl Wormuth gezegd had er de strijdlust wel in zou krijgen. Dat gaat hem niet lukken denk ik. Ook zijn aanpak van n'Gonge komt op mij niet sterk over. Waarom moest hij dit povere team erbij betrekken? Die presteren veel minder dan Gonge.  En dan dat domme geklets over een vader die zijn kind corrigeert, wat een misplaatst dedain. Zo krijg je Gonge nooit weer op de rails. Omdat n'Gonge  nu weg is hebben we nog twee spitsen, die beiden hun laatste dozijn wedstrijden niet gescoord hebben. Daarvan gaat er dus 1 spelen begrijp ik. Stel je voor, FC groningen tegen Cambuur met zegge 1 spits. Hoever zijn we dan niet afgezakt, om moedeloos van te worden. Dat wordt weer achteruitlopen en oeverloos daar rondspelen, voor zolang je de bal hebt. En dan weer met die mislukte backs beginnen. Het zou mij verwonderen als deze trainer de kerst overleeft.  Wat mij betreft hoeft dat in ieder geval niet, ik weet genoeg. En dat geldt dan ook voor zijn vriend, de opperverkoper. Die mag die rol blijven vervullen, maar zoek iemand die een fatsoenlijk elftal kan samenstellen. Dat is namelijk wel zo belangrijk. 

BROMBEER10-09-2022 om 08:20

Hopelijk ziet gudde  en de positivo's hier na morgen ook  in dat het zo niet langer kan , dst er een zeer matig en zwak elftal staat.  maar ook dat sfeer en tendens binnen de club negatief is. Alles met alkes hele gevaarlijke ontwikkelingen 

appie happie10-09-2022 om 12:50

Vooraf ben ik altijd positief..

Herman Badkuip10-09-2022 om 12:54

Beste Brombeer, de positivo's zijn héél realistisch hoor.....wij hebben ook alle wedstrijden van FCG gezien. Natuurlijk is het lek nog niet boven, er moet nog heel veel gebeuren om beter te kunnen presteren. Volgens mij realiseert iedereen zich dat bij FCG, als de neuzen allemaal dezelfde kant op staan, komen de prestaties ook wel weer! Stemmingmakerij zowel binnen als buiten de club, bijv. op deze site, is helemaal niet nodig hoor. 

Rob197010-09-2022 om 19:55

#herman, kun jij mij uitleggen wat het lek is, want ik heb geen enkel idee. Een lek kun je snel dichten, maar dat idee heb ik niet in de fase waarin Groningen nu zit. 

Herman Badkuip10-09-2022 om 21:14

Maar natuurlijk dokter Rob1970, met het lek bedoel ik dat er nog geen échte chemie is tussen de spelers van FCG, weinig samenhang, het hangt nog té veel als los zand aan elkaar....misschien heb jij als arts een remedie voor ons team? Tis toch géén levensbedreigende fase waarin we nu zitten? Misschien kun jij het lek hechten? 

Rob197010-09-2022 om 21:37

Het is op dit moment nog een zeef, mijn advies is nog zeker tot de winterstop op de intensive care, het is alleen nog wachten tot er specialisten beschikbaar zijn om dit te verhelpen.

TomOkker11-09-2022 om 08:43

Wat is een lek? Wordt hier het bord op het schoot gereutel bedoeld of de geitenkaas van JC. We mogen allemaal wat vinden en ieder z'n mening of waarheid maar dat wil niet zeggen dat het de waarheid is. FCG heeft in 8 jaar tijd meer dan de helft van z'n toeschouwers weggejaagd en 4 jaar afbraak voetbal van o.a. Buijs heeft dit niet veranderd. In al die jaren had FCG geen cent te makken en was het afhankelijk van wat er wegging en van wat er voor terug kwam. Dat dit niet tot ieders tevredenheid is/was is logisch. Mensen hebben zich rijk gerekend met de transfers die uiteindelijk grotendeels in de zakken verdween van zogenaamde investeerders. De schijn hooghouden heet dat en bovendien kortzichtig. Om uit zo'n dal te komen heb je meer nodig dan zogenaamde kwaliteit ook naast het veld. Wat dat betreft is er nog een lange weg te gaan. Verder is de negativiteit van een aantal niet realistisch en ongefundeerd of dat moet al door het rechterrijtje syndroom komen. Dat mensen zich aan begin van elk seizoen bij de neus laten nemen is tot daar aan toe, maar dat men schuimbekkend boven een toetsenbord denkt het allemaal te weten en erger mensen die hun ziel en zaligheid in de club steken afbranden op basis van aannames en onzin, is helaas een fenomeen waar ik nooit aan zal wennen. Tot over 2 jaar op de Grote Markt.

marcelfcg11-09-2022 om 10:30

Goed stuk Tom.

Nuance brengt ons verder dan blinde paniek.

Nevland10-09-2022 om 08:57

Het begint met inzet.Als ze dat zondag laten zien zijn we op goede weg terug. Hoop met Pepi erbij op een resultaat. Gelijkspel is al ok wat mij betreft .442 met Kruger lijkt mij  het beste. 

 

 

Marco10-09-2022 om 09:48

Wanneer Oratmangoen en Suslov na een halfuur nog geen voorzet naar de centrumspits hebben gegeven, dan ze gelijk wisselen. 

Flankspelers moeten centrumspits gaan bedienen in plaats van eigen ego wedstrijdje gaan spelen. 

De centrumspits moet worden bediend!

Nachtwacht10-09-2022 om 10:24

Volgens mij spelen we zonder centrumspits, als ik de opstelling van Bleeker zie. Lijkt 4-4-2. Ik vind ook dat we geen centrumspits in de selectie hebben. Dus die voorzetten zouden steekballen moeten worden.

Als vd Water speelt, dan kunnen onze backs hun lol op. 

Dat Valente speelt vind ik mooi, maar betekent wel dat Lundqvist en met name Irandust ver van de basis afzitten. 

Terecht dat prins Ngonge even bedenktijd krijgt. Niks is groter dan de club. 

Marco10-09-2022 om 11:14

Lundqvist is de enige speler die bewezen heeft over een steekpass en goed afstand schot te bezitten. Als hij fit is voor een ervaren speler kiezen en hem opstellen. Het is nu al een veredeld jeugdelftal.

no guts no glory10-09-2022 om 13:31

Ik was ( net als Johan Derksen ) ook altijd wel fan van Lundquist. Maar ik heb mijn mening bijgesteld. Deze jongen komt bij elke club op het hoogste niveau op de bank terecht. Alleen bij NAC op het tweede niveau wist hij te overtuigen. Zo zonde want hij heeft in potentie alles. Weet niet wat het is met die jongen. Heeft volgens mij iets met gember te maken. Speelt 1 of 2 wedstrijden leuk en vervolgens zie je hem de volgende 4 wedstrijden niet meer. Ik kan mij voorstellen dat je voor Valente kiest. Die wil heel graag. De jeugd heeft de toekomst. Zal niet gemakkelijk voor hem worden om in zo'n labiel team zijn basis debuut te moeten maken. 

Marco10-09-2022 om 14:36

Op de plek van Duarte was het een sensatie toen hij overkwam van NAC. Schoof goed door het middenveld over en scoorde regelmatig, ook tegen PSV uit. GIng mis toen hij spelbepaler moest worden omdat Hurstic tegen viel. Dit deed hij redelijk maar niet bijzonder. 

Oeleoptak10-09-2022 om 18:33

Ozyakup scoort voor Fortuna. Die hadden wij ook kunnen hebben. Maarja, die vroeg teveel salaris volgens Fleddie. Jammer hoor

BROMBEER10-09-2022 om 18:42

nee joh  oele hebben wij niet onze KING ihandust  is 4 klasses beter

Herman Badkuip10-09-2022 om 19:43

Geweldig goal van Oguzhan Özyakup voor Fortuna Sittard.....volgens mij valt Fledderus weinig te verwijten, want Burak Yilmaz [en de Turkse eigenaar] heeft hem naar Sittard gehaald! Jammer....., maar wij hebben onze eigen middenvelders met andere kwaliteiten!

Marco10-09-2022 om 20:43

Probleem is ook niet dat dat die Turk niet is gekomen, maar dat ze zijn gestopt met verder zoeken en vastleggen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!