Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! Cambuur uit.

Door Tom Kuiper 28 reacties

Na de teleurstellende nederlaag tegen Vitesse in eigen huis staat nu de beladen wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden op het programma.
Het was opnieuw een roerige week bij FC Groningen. De technische staf heeft in overleg met de spelersraad NGongé uit de selectie gezet. Dit betreft een diciplinaire maatregel. Na de dramatische 0-1 nederlaag hebben spelers en staf uitgebreid met elkaar gesproken. De conclusie van dat gesprek was dat er sprake was van een “collectieve off-day”.


De verwachte opstelling: Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä; Pelupessy, Duarte, Suslov; Valente, Oratmangoen, Krüger

Het uitvak was binnen een half uur uitverkocht. Hulde!

Reacties:
Oeleoptak11-09-2022 om 08:28

'Collectieve off day' Klinkt als, 'kan gebeuren' . Het klinkt mij te gemakkelijk in de oren. Bovendien, waar komt het dan door? Het is ook niet voor het eerst, ook dit seizoen niet. 
Men kiest er dus voor de oorzaken niet te benoemen. Zoals die hier al wel tig keer zijn benoemd. We zullen zien hoe het vanmiddag loopt. Iig moet bek op stuur!!!

TomOkker11-09-2022 om 08:45

Wat zijn de oorzaken volgens jou en wat denk je er op korte termijn aan te kunnen doen?

Herman Badkuip11-09-2022 om 09:14

Lijkt mij niet zo moeilijk TomOkker.....de wedstrijdinstelling is al een aantal wedstrijden ondermaats! We dachten tegen NEC het lek boven te hebben, maar vorige week tegen Vitesse wéér een zeperd....Tegen Cambuur moet, zoals Oele al zegt, het bek op stuur!!!

Herman Badkuip11-09-2022 om 09:08

Zou écht niet kunnen voorspellen welke kant 't vanmiddag opgaat met onze FCG....blijft een hele vreemde competitie met onverwachte wendingen! Als zélfs een team met een écht strijdplan, zoals het Emmen van Dick Lukkien, géén resultaat kan halen bij Excelsior, dan weet je 't toch niet meer! Zélfs vanmiddag tegen het stugge team van Henk de Jong is niets uitgesloten.....bij beide teams komen oude bekenden [Balk, Breij en van Kaam] van ons én nieuwe spelers [Sylvester van de Water en Ricardo Pepi] in het veld. Nadeel voor het team van Frank Wormuth blijft natuurlijk dat verschrikkelijke nepgras van Cambuur.....Je hebt gisteravond bij Excelsior tegen Emmen [zware blessure Hardeveld] kunnen zien wat dat op kan leveren! Onbegrijpelijk dat de KNVB nog steeds toestaat, dat clubs uit de eredivisie op zo'n k*tveld mogen spelen! Verwachtingen voor vanmiddag zijn laag gespannen, maar.....het overvolle FCG-sfeervak én de supporters thuis mogen niet teleurgesteld gaan worden! In elk geval willen wij met zijn allen zien, dat de spelers van FC Groningen strijd leveren om een resultaat te behalen! Mijn broer Euroborg, een voetbalkenner bij uitstek, verwacht een 2-3 overwinning!  Voor wat 't waard is, want vorig seizoen heeft hij nog nimmer de juiste uitslag voorspeld....

Hoekie11-09-2022 om 09:10

Goede vragen Tom Okker. Het zou mooi zijn als Oeleoptak de oorzaken benoemt en aangeeft hoe en wanneer dit opgelost kan worden. 

Herman Badkuip11-09-2022 om 09:28

Mag ik een voorzetje geven? Misschien eens andere spelers een kans geven in de basis? Liam van Gelderen op rechts, Yahya Kalley op links, Nordin Musampa centraal achterin met Radinio Balker én Emmanuel Matuta op het middenveld? Kasanwirjo, Suslov en Määttä banken! 

marcelfcg11-09-2022 om 10:39

In een niet draaiend team dat speelt zonder vastigheden ineens 4 spelers vervangen is geen goed idee.

Blijkbaar laten de door jou genoemde spelers op de training niet zien dat zij de oplossing zijn.

Op Van Gelderen na heb ik het idee dat ze terecht op de bank zitten.

appie happie11-09-2022 om 09:51

Kasanwirjo op de bank..is al tijden aan het schutteren.kallay vind ik te onrustig rn te wild nog. V Gelderen viel goed in.Susliv is idd niet de Suslov die we eerder gezien hebben.

Ander bloed is mooi.

Toch reken ik net als jou broer op een overeinning 1-2 net al vorig jaar.

brummie11-09-2022 om 10:10

Met Pepi en Krüger nog niet topfit zullen we nog wat geduld moeten hebben voordat zij in een hele wedstrijd het verschil kunnen gaan maken.  Cambuur uit is voor de FC altijd een wat lastige horde geweest. 

Hoop in iedergeval op een strijdend FC! Heb 1-2 voorspeld. 

Trouwens,  zag gisteren het hier op het forum vaak bewierookte Emmen terecht verliezen van Excelsior. En ook Heerenveen geprezen om hun defensieve en aanvallende kwaliteiten werd makkelijk opzij gezet in de Arena door Ajax. 

 

 

Johan11-09-2022 om 10:41

En wat wil je met die laatste alinea zeggen? Zal je even zeggen dat dit FC Groningen verliest van beide ploegen. Ons veldspel is het slechtst van de hele eredivisie. Tis werkelijk dramatisch. Wordt hier bovenaan om de pijnpunten gevraagd maar dat ziet toch iedereen? Spelers op de verkeerde posities en te weinig kwaliteit, geen goals.  Wanneer gaat die Zweedse Maradona eens spelen? Iedereen loopt hier te pochen over de geweldige kwaliteiten van deze selectie maar tis gewoon bagger. Buijs heeft gewoon hier een wereldprestatie geleverd. Wij denken hier een beetje met brandhout mooi voetbal te kunnen spelen. Lekker aanvallen met een verdediging die niet met ruimte in de rug kan verdedigen. Laten we maar weer hopen op beterschap vandaag. En ja ga weer kijken omdat ik supporter ben maar tis echt om te janken en dit wordt een vreselijk seizoen

Rob197011-09-2022 om 11:03

Dat is ook het probleem, Kruger en Pepi, spelers waar we geduld mee moeten hebben, dat was vorig jaar ook met de aankopen, en dat waren er toen nog meer. Zoals TomOkker reeds schreef, vroeger zat je in de positie, dat je financieel niets kon, dus gokte je met afvallers en half geblesserde spelers. Nu je financeel geboerd hebt, geeft Fledderus grof geld weg om spelers te halen die er nog niet staan, dat is een misrekening. Celta de Vigo koopt Strand Larsen toch ook om hem direct op te stellen, Groningen in dezelfde financiele positie, maar vissen in een goedkopere vijver, en van een lager niveau, haalt spelers die er weer moeten komen, en nu zelfs niet eens 50% wedstrijdfit.

En zo blijft het hopen, afwachten, enz, enz, enz, 

Maar voor de fans is dit een frustrerende factor, die eens stopt.

Johan11-09-2022 om 10:56

En dan heb je iemand die goals kan maken, die gooien we uit de selectie omdat hij terecht boos is om een werkelijk dramatische wissel. Nou we gaan mooi richting degradatie want ik zou niet weten van wie we moeten winnen. 

brummie11-09-2022 om 11:03

@Johan,

Ik wil er mee aangeven dat veel ploegen nog heel wisselend presteren, en het ook nog regelmatig moeizaam loopt. FC is hierin geen uitzondering. 

Nachtwacht11-09-2022 om 11:15

Ik heb er wel zin in. Ben vooral heel nieuwsgierig hoe de selectie gaat reageren na die dramatische wedstrijd thuis. Mag hopen dat we het dieptepunt nu hebben gehad. Erger kan niet.

Pijnpunt ligt vooral op het middenveld. Ik vind Suslov vooral een middenvelder. Als ik de opstelling zie zouden Suslov en Oratmangoen in een 4-3-3 op de vleugels kunnen staan, maar een 4-4-2 met Oratmangoen en Kruger als de spitsen en Suslov op het middenveld lijkt me beter. 

We hebben echt wel wat om naar uit te kijken met Valente en hopenlijk ook minuten voor Pepi. Pepi is kunstgras gewend. 

Bas3811-09-2022 om 12:14

Ik zeg 3-0 voor cambuur fc is gewoon bagger degradatie voetbal dit seizoen

Oeleoptak11-09-2022 om 12:50

Er wordt mij gevraagd om oplossingen. Die zijn er wel maar niet met dit materiaal, dus niet op korte termijn. En als pappie het kind die het beste presteert eruit zet omdat die wijst naar de andere kinderen die er helemaal geen reet van kunnen, tja. Ik denk dat paps het niet op de rails krijgt met deze beperkten. En dat ligt dan weer aan opa Fleddie. Die is zo zuinig dat hij liever het graf ingaat dan een cent teveel te betalen. En hij is slechtziend waardoor hij foute keuzes maakt, zelfs wanneer hij eens wel in de buidel tast. Komt ook omdat hij teveel vertrouwd op zijn lievelingsneefje, een computerjoch die hij hoofdscout maakte. Misschien wordt opa dement? En daarom zitten we met een linksback die niet kan verdedigen, een stuk of wat linksvoors die nooit scoren, ook geen goede voorzet geven, verdedigende middenvelders zonder tanden, een psychisch labiele Zuid Afrikaan, en een ballerina voor het middenveld. Oh, en spitsen die niet scoren. Dus euthanasie op opa zou ik zeggen, pappie mag nog even blijven. Nog even. 

Marco11-09-2022 om 13:15

Er ontbreekt  al ruim 1 jaar een goede spelbepaler en een harde verdedigende middenvelder. Misschien kunen ze kassanwirjo nog gaan proberen als verdedigende middenvelder, speelde daar onder Buijs ook wel eens, als je wilt vasthouden aan Te Wierik als laatste man.

Verder moet MJF een spelbepaler halen. Irandust is voor nu geflopt. Wanneer Groningen vanmiddag onverhoopt verliest en AZ is een maatje te groot dan zullen ze wel actie gaan komen...omdat de druk te groot wordt.

appie happie11-09-2022 om 14:48

Määtä jonge  softie,wat zien ze in hem..Geldt ook voor Abraham..

Voor de rest valt het nog niet tegen..

 

Krüger gaat goed..

brummie11-09-2022 om 14:56

Abraham speelt prima!

DanMan197111-09-2022 om 14:59

Abraham speelt tot nu toe een puik half uur.

appie happie11-09-2022 om 15:00

Geen rendement...

Oeleoptak11-09-2022 om 14:49

Hulde voor onze supporters. Hoor je boven alles uit. Veel ruimte bij tijden op het veld. 
Nu al meer actie gezien dan hele vorige wedstrijd. Maar dat kan ook niet anders.

marcelfcg11-09-2022 om 15:07

Irandust postzegel op de kont en terug naar Zweden.

Valente lekker laten staan. Prima spelertje.

brummie11-09-2022 om 15:20

Fc zeker niet minder dan Cambuur. 

Oeleoptak11-09-2022 om 15:22

Abraham speelt energieker, niet briljant. Määtä, die ik vanaf nu Mat noem wegens al die puntjes, speelt ongelukkig. Foute keuzes, vastlopers, slechte passing. Voor de rest redelijk. Nu nog 0 vasthouden en een keer maar scoren

Herman Badkuip11-09-2022 om 15:26

Eerste helft viel mij niet tegen, rustige opbouw van achteruit én zie zelfs strijd om de bal te heroveren! Ben benieuwd of Ricardo Pepi er gelijk na de rust inkomt óf laat Wormuth Florian Krüger nog zo'n 10 minuten staan? Resultaat in Leeuwarden moet deze wedstrijd toch mogelijk zijn? Geweldig de steun van ons sfeervak, zijn de enige supporters, die je overal bovenuit hoort!

Moet eerlijk zeggen dat Kasanwirjo en Määttä mij niet tegenvallen.....ook Suslov doet enorm zijn best! 

Nachtwacht11-09-2022 om 15:31

Maatta heeft bijna elke bal ingeleverd bij de tegenstander

PDI11-09-2022 om 15:33

Mättää bevalt mij prima, neemt initiatief en tja dan gaat het weleens fout. Abraham na twee kansen niet meer gezien, niet aanspeelbaar dus ook combinaties met Mättää zijn niet mogelijk. Abraham wisselen wat mij betreft. Verdediging staat beter, maar soms teveel risico. 

Oeleoptak11-09-2022 om 15:36

Klopt. Badkuip ziet ook slecht. Pepi en Gelderen er in voor Wirjo en Krüger

appie happie11-09-2022 om 15:44

Ik had Krüger laten staan en Suslov er uit gehaald.

Is er niks beters op linksback?

 Määtä is echt slecht..verliest alle ballen..

 

Oeleoptak11-09-2022 om 16:02

Goed dat hij dat niet deed. 0-1

appie happie11-09-2022 om 16:03

Klopt 

Oeleoptak11-09-2022 om 16:07

En nu gaan ze weer achteruit lopen, minder fore checken. Nicht so gut

Oeleoptak11-09-2022 om 16:10

Balcontrole Pepi scheisse 

Oeleoptak11-09-2022 om 16:21

Balker!!! 0-2!!! Afgekeurd. Damn 

brummie11-09-2022 om 16:29

3 punten in de knip. Assist Pepi en goal Suslov. Goed voor het vertrouwen. Op naar Sparta uit! 

Boerentrien11-09-2022 om 16:36

En weer wat vet op de ribben!

Herman Badkuip11-09-2022 om 16:43

Jazeker Boerentrien, de mannen van Wormuth zagen er goed uit toch? Vooral die Radinio Balker speelde écht krachtvoetbal met zijn sterke body! Heel sneu voor hem dat de 2-0 werd afgekeurd.....Compliment voor de vechtlust van alle spelers, die vanmiddag in het veld kwamen. Van die Krüger en Pepi gaan we nog veel plezier hebben, snelle en sterke spitsen! Ook onze basisdebutant Luciano Valente verdient een pluim, wat een talent!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!