Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - FC Groningen

Door Redactie 6 reacties

Sparta Rotterdam – FC Groningen. Dit is het affiche voor komend weekend. Zaterdagmiddag om half vijf mag de Trots van het Noorden aantreden tegen Sparta. Waar FC Groningen driepunten wist mee te nemen uit Leeuwarden, ging de formatie van Maurice Steijn onderuit in eigen stad tegen Feyenoord.

 

FC Groningen

Er spatte emotie vanaf, het doelpunt van Suslov. Ook na afloop hing er een opgeluchte stemming. Het feestje werd gevierd met het uitvak en de drie punten gingen mee naar Groningen. Komende zaterdag staat Sparta op het programma. Op het eerste oog een lastigere tegenstander dan Cambuur. Wörmuth en de selectie van Groningen lijken een relatief rustige week achter de rug te hebben. Een leuk nieuwtje is de oproep voor Pepi bij het Amerikaanse elftal.  Het is niet de eerste keer dat ‘El Tren’ geselecteerd is. Hij speelde eerder al tien wedstrijden en scoorde daarin drie maal.

 

De verwachte opstelling lijkt alsvolgt:. Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä; Pelupessy, Duarte, Suslov; Valente, Oratmangoen, Krüger. Waarbij Krüger ook Pepi kan zijn.

 

Sparta

Het was een groot feest aan het eind in mei in Rotterdam. Door tien punten in de laatste vier wedstrijden, waaronder een overwinning in Groningen, wist Sparta zich wonder boven wonder direct veilig te spelen in de Eredivisie. Daarna is de knop omgezet. Na het tijdperk van Henk Fraser en Henk van Stee is het nu tijd voor het duo Gerard Nijkamp en Maurice Steijn. Er werd flink veel geld uitgegeven en daarmee werden in totaal 13 nieuwe spelers gehaald. Het resultaat is dat er nu een Eredivisie-waardig team samen is gesteld met verschillende smaken en dubbele bezetting op alle posities.

Is gesprek met Damian, supporter van Sparta, vertelt hij dat daardoor een ontspannen sfeer heerst bij Sparta. De selectie was al lang voor de laatste bel rond en het vertrouwen is nog nooit zo groot geweest als voor dit seizoen. De start van het seizoen is ook welvarend. Tot nu toe werd er alleen verloren van AZ, Ajax en vorige week de pijnlijke nederlaag op Zuid. Daardoor staan we op West weer met beide benen op de grond. Voor Sparta komt er nu een belangrijke periode aan, want de thuiswedstrijd tegen FC Grunn is de start van een belangrijke reeks tegen directe concurrenten. Vorige week was een flinke teleurstelling, want veel Spartanen hadden toch stiekem hoop op een resultaat in de Kuip. Met de thuiswedstrijd van zaterdag dus een mooie kans om die nasmaak weg te spoelen. En we sluiten af met een tip. Het volgen van onze nieuwe sterspeler Koki Saito is het zeker waard. We hebben daarmee een publiekslieveling op Spangen lopen en wie weet start de linksbuiten zaterdag in de basis omdat onze spits Lauritsen (wint de meeste kopduels van de eredivisie) een twijfelgeval is door een rugblessure. Ten slotte alle respect naar de Groningers die zaterdagmiddag afreizen naar Rotterdam ondanks de idioterie van een buscombi. Omdat iedereen gewoon van harte welkom is in Spangen, deelt de supportersvereniging gratis bier uit. Goede reis en veel plezier! Verwachte basisopstelling: Olij, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto, Kitalano, de Guzman, Mijnans, Namli, Lauritsen, van Crooij

Historie

Sparta Rotterdam 1–1 FC Groningen (2021)

Sparta Rotterdam 2–3 FC Groningen (2020)

Sparta Rotterdam 1–2 FC Groningen (2020)

Sparta Rotterdam 2–1 FC Groningen (2017)

Sparta Rotterdam 2–2 FC Groningen (2017)

Reacties:
appie happie15-09-2022 om 21:16

Nou voortzetten dan maar..op naar 3 punten Groningen uit beter dan thuis? Dat is eerder gebeurd.

Opzich wel weer de rot tijd 16.30 zaterdag middag,ik mis sws de eerste helft..En ik denk dat veel supporters ook de wedstrijd geheel of gedeeltelijk zullen missen.

Ik zag leuke dingen tegen Cambuur,Groningen op de counter dat kunnen ze...Krüger wel laten starten,ik vond hem niet tegen vallen in zijn eerste wedstrijd..

Nou ik hoop er natuurlijk het beste van..Sparta zal willen aanvallen dus de ruimte komt er wel..

Wellicht Ngonge weer terug?

Alhoewel ik denk dat er wel degelijk een team stond zondag j.l.Er werd gewerkt..en de bal werd afgegeven waar dat kon/moest.

De verdediging stond goed onder aanvoering van Balker,die wel de verrassing is tot nu toe...

Herman Badkuip15-09-2022 om 21:29

De eerste 6 wedstrijden hebben we gezien, dat onze trainer Frank Wormuth steevast met dezelfde basisopstelling start....Verwacht a.s. zaterdag tegen Sparta Rotterdam, als er géén blessures zijn, dezelfde opstelling als tegen Cambuur. Blijf 't heel vreemd vinden, dat Wormuth nog steeds vertrouwd op zijn beide backs Kasanwirjo en Määttä. Maar goed, heb 't al vaker gezegd, hij en zijn trainersstaf werken de hele week met de selectiespelers én zij zullen 't beter weten dan de fans van FCG! Sparta Rotterdam heeft ook een aantal goede voetballers in haar selectie, een prima keeper Olij, sterke en ervaren verdedigers met Vriends en Auassar, beweeglijke middenvelders met Kitalano en Mijnans als uitblinkers en een trefzekere spits Lauritsen! Vind wel dat ons FC Groningen minstens gelijkwaardig is aan Sparta, de vorm van de dag zal dus belangrijk zijn. Hoop dat FCG de stijgende lijn van de laatste uitwedstrijd tegen Cambuur vasthoudt....laat Sparta het spel maar maken, dan kunnen wij met het vertrouwde countervoetbal misschien wel een mooi resultaat halen! Het duo Pepi en Koki zien we waarschijnlijk na de rust op het veld van het Kasteel in Spangen......

Marco15-09-2022 om 22:46

In het hart de 4 ervaren spelers, aangevuld met 7 talenten. 

Wedstrijd zonder favoriet. Is er een reden dat Abraham niet mag meedoen? Zijn loopvermogen en snelheid is een prima wapen tegen dit stugge Sparta.  

 

Herman Badkuip16-09-2022 om 15:06

Volgens mij speelt Paulos Abraham gewoon tegen Sparta hoor.....is toch niet geblesseerd? Misschien gepasseerd?

Bombarda779116-09-2022 om 14:44

Hopen dat de FC de punten weer meeneemt. Dat scheelt circa 75% aan reacties op deze site :P 

Herman Badkuip16-09-2022 om 15:07

Tsja Bombarda7791, altijd blijven reageren hoor, in goede én in slechte tijden van FCG!

appie happie16-09-2022 om 18:08

Yaha ik wil graag dat de mensen reageren als we winnen.

brummie16-09-2022 om 22:46

Hoop dat FC lijn kan doortrekken tegen Sparta. Hoop dat behalve Pepi voor Kruger, alle andere spelers het vertrouwen behouden van Wormuth. 

TomOkker17-09-2022 om 08:29

Pepi en Kruger kan m.i. nog wel eens interessant worden, als beide spelers fit zijn zie ik een leuk tandem in wording. Wellicht met Pepi op 10?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!