Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen krijgt deksel op de neus en verliest met 2-1 bij Sparta

Door Redactie 87 reacties

Het had natuurlijk allemaal zo anders kunnen. FC kwam na een uur op een 1-0 voorsprong via het hoofd van Pepi. Tot dat moment had FC in aanvallend opzicht vrijwel niets laten zien en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Een kwartier voor tijd ging het mis. Kasanwirjo werd noodgedwongen ingebracht (voor de geblesseerde Määttä) en speelde een negatieve hoofdrol door bij een hoekschop zich als een pupil te laten verrassen bij de eerste paal. In de slotfase nam Te Wierik onnodig risico met een mislukte sliding op Lauritsen in het eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Makkelie oordeelde penalty en Van Crooij voltrok vanaf de elfmeterstip het vonnis, 2-1. 

  

eerste helft
Het eerste serieuze werk voor Verrips ontstond in de zevende minuut na een uithaal van Sambo. De doelman redde stijlvol. De Groningers kregen een mogelijkheid waarbij de afstemming tussen Suslov (die goed doorkwam) richting Pepi/Duarte te wensen overliet. De thuisploeg kende een licht overwicht. Daarentegen kreeg FC regelmatig de ruimte om een aanval op te zetten, echter de voortzetting om daar wat uit te halen bleef onder de maat door slordig balverlies.

In de 17e minuut leken de Spartanen op voorsprong te komen door Auassar, maar door toedoen van de VAR werd de treffer (buitenspel) afgekeurd. Balker kreeg in een andere situatie geel na het 'nodige reparatiewerk' op het balverlies van Pepi. De vrije trap van Van Crooij werd tot hoekschop gewerkt door Verrips. Aan de overkant van het veld moest Schoonderwaldt aan de bak op een hard schot van Duarte die uiteindelijk naast het doel schoot. 

Tot aan de pauze viel er weinig meer te beleven. De Kasteelploeg probeerde openingen te vinden, FC Groningen bleef eenvoudig overeind.

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Het spelbeeld kende een kopie van de matige eerste helft waarbij Sparta probeerde te voetballen en FC Groningen de zaak gesloten hield. Uit het niets ontstond een dreigend moment voor het doelgebied van FC waarbij het wegwerken van Suslov via het lichaam van Balker over de achterlijn ging.

Na een uur een onverwachte voorsprong voor FC. Määttä die op links werd aangespeeld slingerde de bal voor het doel op het hoofd van Pepi die kon aantekenen voor de 0-1. Zijn eerste officiële treffer in Europa. Kort daarna werd El Tren gewisseld voor Krüger. De goal kwam de wedstrijd ten goede, Sparta moest meer risico gaan nemen.

Een kwartier voor tijd werd het 1-1 door Wijnands. Een corner ging hieraan vooraf. Kasanwirjo net ingevallen (voor de geblesseerde Määttä) stuurde Van Gelderen weg bij de eerste paal. Kasanwirjo nam de taken over, echter de bal vloog tussen de verdediger en de eerste paal door over de doellijn....

Daarna pakte Sparta het initiatief terug en toonde veel meer dreiging. Verrips ontsnapte bij een diepe bal, dat naast het doel ging. Daarna ontsnapte Grunn opnieuw bij een steekpass op de inglijdende Wijnands. In de 88e minuut zette Te Wierik een sliding binnen het zestienmetergebied in op Lauritsen. De verdediger maakte geen contact en miste tevens de bal. De aanvaller sprong er overheen en kwam ten val. Makkelie wees naar de stip. Op aanraden van de VAR om de beelden te bekijken bleef de arbiter na het zien van het beeldmateriaal bij zijn standpunt. Van Crooij mocht aanleggen en scoorde vanaf de stip 2-1.

FC Groningen probeerde nog wat terug te doen maar het mocht allemaal niet meer baten. 

Opstelling Sparta Rotterdam: Schoonderwaldt, Sambo, Vriends, Auassar, Pinto, van Crooij, Kitolano, Mijnans, De Guzman, Saito, Lauritsen

Opstelling FC Groningen: Verrips, Te Wierik, Balker, Sverko, van Gelderen, Pelupessy, Duarte, Määttä, Suslov, Pepi, Abraham      

Reacties:
Bas3817-09-2022 om 18:59

Fc weer waardeloos makelie is een schande voor de eredivisie

Zeeman17-09-2022 om 19:03

Heel domme tegengoals, Kasanwirjo de komende weken op de tribune zetten, wat een klojo zeg en Suslov had er ook weer niet veel zin in, die mag van mij ook een tijdje nr de tribune, die laat zijn man constant lopen en speelt alsof we met 3-0 voorstaan.

Voor de rest slappe hap, alleen Verrips was top.

Nachtwacht17-09-2022 om 19:05

Helaas terecht verloren. De voorsprong kwam uit de lucht vallen. Bij beide tegengoals knullig verdedigd.

Knappe goal van Pepi

van Gelderen vond ik een verbetering tov Kasanwirdjo, al zag hij er bij de gelijkmaker niet goed uit.

 

Vijf verdedigers en twee verdedigende middenvelders. Deed me aan vorig jaar denken. Geen fatsoenlijke aanval gezien vandaag.

Met vijf verdedigers wil je dat de backs meer aan in de aanvallen worden betrokken, maar Maata zit al weken in een vormcrisis. De voorzet op Pepi was eigenlijk zijn enige goede pass. Ik ben het niet helemaal eens met alle kritiek op Abraham. Abraham kwam veel in de bal, was ook vaak aanspeelbaar en won ook verassend veel duels. Met Maata achter zich werd hij niet altijd lekker aangespeeld.

Gelukkig hebben we nu 2 weken om fouten er uit te slijpen.

De 4-4-2 optie die genoemd is, maar in een oefenwedstrijd uitproberen. 

Japie-R17-09-2022 om 19:11

Nou mensen trek de flessen azijn maar weer open, ben benieuwd hoeveel reacties er nu komen, vast meer als die van vorige week want toen waren er na de winst op Cambuur maar een stuk of dertig, en mag ik raden nu komen er wel 100. Op de vorige topic staan al 70, dus gaat de goede kant op.

Marco17-09-2022 om 19:11

Schandalige beslissing van de KNVB scheidsrechter. Bestolen van een punt. Reden om nooit weer een kaartje te kopen voor een wedstrijd. Corrupte Knvb bende.  

De spelers hadden ipv gelaten, schaapachtig te lachen, vol moeten protesteren. 

Voetbal was zeer zwak. De 5 verdedigers zorgden voor weinig stootkracht voorin. Het doelpunt kwam weer wel door een opkomende back. Prima voorzet en afronding.

De spelers beginnen de situatie voor een cross pass te herkennen. Verder bloedeloze partij, waar bezieling, en voetbal ontbrak. Groningen heeft een goede spelbepaler nodig. 

 

Bayern 17-09-2022 om 19:19

Lekker bezig redactie, mijn volkomen normale reactie in het wedstrijdtopic verwijderen. Wat een sneue site is dit toch. 

Fido17-09-2022 om 19:23

Nee. Om ze leren om de bal op de goede voet in te spelen. Daar trainde ik de e tjes al op 30 jaar geleden.

SCHANDALIG 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

alexvl17-09-2022 om 19:28

Drama zoals er werd gevoetbald, maar Makelie naait ze wel.
maakt veel foutjes laatste tijd, ook al bij Bayern Barca.

Herman Badkuip17-09-2022 om 19:30

Terechte nederlaag vanmiddag tegen Sparta Rotterdam, omdat het team van Frank Wormuth met een bijzonder laf spelsysteem het veld in werd gestuurd! Onbegrijpelijke tactiek van onze trainer, de druk van Sparta werd gedurende deze wedstrijd steeds sterker én dan gaan de verdedigers [Nereysho Kasanwirjo en Mike te Wierik] onnodige fouten maken! Je voelde dit de hele wedstrijd al aankomen...Slechts één prima aanval gezien, die resulteerde in de mooie kopgoal van Ricardo Pepi. Door de verdedigende spelopvatting heeft onze spits Florian Krüger, die na zo'n 63 minuten in het veld kwam, géén bal geraakt.....Waarom géén 4-4-2 met een versterkt middenveld en twee snelle spitsen? Jammer, óók Sparta kon géén potten breken vanmiddag en won met hulp van onze beste [?] scheidsrechter Makkelie middels een onterecht gegeven penalty! Al moet ik wel toegeven, dat het een zinloze actie van Mike te Wierik was...Snel de wonden weer likken én ons de komende twee weken goed voorbereiden op de thuiswedstrijden tegen AZ en RKC.

Roelofsky17-09-2022 om 19:31

T'is net of ze met de handrem erop aan het voetballen zijn...Het is werkelijk niet om aan te zien vreselijk...Ook deze wedstrijd maar weer snel vergeten.

Herman Badkuip17-09-2022 om 19:47

Door het nieuwe systeem van trainer Frank Wormuth speelde Luciano Valente, één van de uitblinkers tegen Cambuur, hélaas niet mee. En ik begreep de wissel Kasanwirjo voor Määttä ook niet....waarom niet gekozen voor linkspoot Nordin Musampa óf Yahya Kalley? En wisselen bij een corner voor de tegenpartij....?

BROMBEER17-09-2022 om 19:53

De slechtst voetballende plieg van de eredivisie,  zonder twijfel.  Doet gewoon pijn aan de ogen zo slecht.

appie happie17-09-2022 om 19:53

Ik denk dat we een verkeerde trainer hebben..we moeten op zoek,helaas..

BROMBEER17-09-2022 om 20:06

Je moet beginnen te snijden bij diegene did deze selectie en trainer heeft samengesteld!

Japie-R17-09-2022 om 20:30

.Zaag de TD maar weer af. Je kon erop wachten.

Oeleoptak17-09-2022 om 20:40

Brombeer heeft helaas gelijk

Buddy17-09-2022 om 20:33

Heb alleen de tweede helft gezien. Wat een drama die Van Gelderen, zou de trainer tich gezien moeten hebben...idd genaaid door Makkelie als je voor geen contact een penalty geeft, stront in de ogen zeker!

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

campesino17-09-2022 om 20:40

Flink genaaid  

Er zouden dit seizoen geen kleine penaltys gefloten worden.

Diezelfde makkelie wuifde bij Bayern - Barcelona een overduidelijke penalty op dembele weg omdat het een kleine penalty was. 

Dit is nevera nooit een penalty, hij raakt hem niet. Zelfs de VAR vindt het geen penalty. Maar die graftak van een makkelie 

no guts no glory17-09-2022 om 20:58

Degenen die de afgelopen 2 jaar aan de stoelpoten van Danny Buijs hebben gezaagd kunnen nu aan die van Wormuth beginnen. Ik was enthousiast bij zijn aanstelling. Een trainer die bekend stond om zijn positieve manier van aanvallend voetbal spelen. Maar hij lijkt nog meer beton voetbal te spelen dan Buijs. Hij wil op een bepaalde manier spelen volgens 12 punten. Ik heb na 8 wedstrijden en 6 week voorbereiding  er nog helemaal niets van zien. Hij is de weg volledig kwijt. Is na 8 wedstrijden al aan zijn derde systeem bezig. Iedereen was het er toch overeens dat het tegen Cambuur toch niet zo slecht was?  Waarom dan weer het hele systeem omgooien? Zo raak je nooit ingespeeld en krijg je geen automatismen. Je zag het aan onze uitblinker van de laatste weken : Balker. Hij was duidelijk niet comfortabel in dit systeem. En was vandaag een onzekere speler. En dat je Abraham 90 minuten laat staan is toch ook onbegrijpelijk. Schiet mij maar lek maar als hij zo doorgaat maakt hij geen 3 jaar vol. Zijn materiaal is zeker niet minder als de andere clubs uit het rechter rijtje maar hij krijgt het voor elkaar dat ze zonder enig zelfvertrouwen als bange juffertjes spelen. 

Snooty10.17-09-2022 om 20:59

De in Rotterdam werkende, arrogante scheidsrechter naait de FC een penalty aan! Een schande!!

Zaaduienteler17-09-2022 om 21:00

We verliezen door de scheids.  Reactie van te Wierik ongelofelijk. Hij raakt hem niet dus geen penalty. Overigens heb ik te Wierik erg hoog zitten.

R2320-09-2022 om 19:29

Haha, tenminste, ik hoop dat je een grapje maakt? Je verliest niet door de scheids, los van het feit dat ie hem niet raakt, mega, oliedomme sliding, kansloos! Als die speler niet springt, dan zijn de gevolgen groter dan je wellicht op tv wilt zien. Hersenloze actie die nul komma nul zin heeft, besef dat die speler in die positie gewoon niks kon! Allen voor het feit dat je zo dom bent, dat is al een strafschop waard! Te Wierik hoog zitten? Als ie in de bergen speelt? Man man man, vorige periode FC prima gedaan, helaas moeten we nu gewoon realistisch zijn, Groningen onwaardig en kan er geen reet meer van

Snooty10.17-09-2022 om 21:01

Als voetbaltrainer werd mij geleerd wissel nooit bij een corner!!! Zou Wormuth dat niet weten????

 

Fido17-09-2022 om 21:21

Mataá was er toch al uit. En dan met 10 man een corner krijgen

Alf17-09-2022 om 23:57

Jammer van het resultaat. Net toen we met 10 man stonden kregen we een corner tegen. Vlug werd Kasanwirjo erin gebracht, maar die zat nog niet in de wedstrijd. Terwijl er even daarvoor na de goal goed werd gevoetbald. Twee cruciale momenten doen uiteindelijk de FC de das om. De penalty kan ik nog wel begrijpen. Ter Wierik kwam onbesuisd in. Dat hij de aanvaller niet raakte was omdat hij sprong. Nogal wiedes dat je niet zwaar geblesseerd wilt raken. Wel veel theater daarna van deze aanvaller.

Op zich werkte de tactiek wel. Sparta had twee dode spelmomenten nodig om te scoren. De FC was over de hele wedstrijd te onnauwkeurig in de opbouw. Simpele dingen als de bal aannemen en naar de goede kleur spelen gingen te vaak niet goed. En die keer dat het wel goed ging was het direct raak dankzij de koele Pepi. Het was al met al een 50/50 wedstrijd. Uiteindelijk met pech verloren. Kan gebeuren in het voetbal, maar ik had liever gehad als het de andere kant was op gevallen.

R2320-09-2022 om 19:33

Noem je hoe Fc stond een tactiek? Je speelt tegen Sparta, niet tegen Feyenoord of Az. Laffe bende, deze trainer is geen haar beter dan Buijs! De groep heeft nog teveel spelers die Fc onwaardig zijn, de acceptatie is zorgwekkend. Hugo Borst zei het terecht, het Fc onder Hans is niet meer, dat je moeilijke uitwedstrijden had, niet graag tegen Fc wou spelen, want dit kon wel eens puntverlies worden.. en nee slap excuus om te zeggen dat de tijden veranderen.. want Twente heeft het wel voor elkaar, Az groeit wel door, genoeg voorbeelden van succes, maar Groningen haalt al jaren B spelers, die elders niet spelen, die elders niks presteren en gelukkig zitten er nog verdwaalde uitschieters bij, Strand Larsen, Meijer, Matusiwa, maar legio voorbeelden die er geen kut van kunnen. Met laf voetbal win je geen respect en prijzen, dan sta je waar je hoort te staan

Grunnfanatic18-09-2022 om 01:45

Volgend jaar uit naar Helmond door het wanbeleid van de afgelopen jaren.  Bedankt MJ...

Nevland18-09-2022 om 07:22

Wormuth wou  defensieve zekerheid inbouwen maar waarom niet gewoon 442? Met 442 kun je altijd starten en indien nodig omschakelen van speelstijl. .Kruger en Pepi voorin en  Abraham vooral niet opstellen evenals Kasanwirjo. Volhouden tot de winterstop ( schade beperken) en  minimaal 2  versterkingen halen voor vooral meer fysieke kracht.

 

BROMBEER18-09-2022 om 07:27

We verliezen niet door de scheids, we verliezen door een belabberde wedstrijd taktiek, en een  dramatische veldspel, Het is nog veel slechter dan onder de slechste wedstrijden van buijs. Er is heleboel nix terug te vinden van ook maar enige vastigheden od lijnen in het spel. Zeer zorgelijk.

Dijk18-09-2022 om 08:52

Inderdaad we verliezen niet door de beslissing van de scheidsrechter want de eerste goal werd afgekeurd door randje buitenspel. Maar voor de zoveelste keer wedstrijd anti afbraak voetbal. Waar is het aanvallend voetbal van Wortmuth dat was beloofd door onze Fledderus. Als ik zie wat een paniek bij uitverdedigen van sommige spelers dan denk ik man wisselen die gast Suslov Kasanwirjo van Gelderen Sverko Pelupessy Abraham Kruger Määttä.  Enigste vastigheid Verrips. Dit aankoopbeleid van Fledderus is zwaar onvoldoende en de komende wedstrijden 0 punten tegen az rkc psv. En Wortmuth die krijgt dit elftal nooit aan voetballen dat kreeg hij bij Heracles ook niet voor elkaar. Helaas voor Wortmuth snel afscheid nemen en Fledderus erbij met de Heracles clan erbij. Dikke crisis.  En laat me niet lachen dat Ngonge naar de psycholoog moet voor zijn gedrag laat die man lekker voetballen. Anti afbraak voetbal gadverdamme.

appie happie18-09-2022 om 08:49

Ik maak me echt zorgen..

Wat een aanfluiting..

Na de 0-1 gister zat ik gewoon te wachten op de gelijkmaker... ik dacht 1 punt in een uitwedstrijd mooi.

 

Maar jongen,wat is het slecht allemaal..en maar Abraham laten staan..ik zeg Slor er in..en doe maar meer jeugd Valente..slechter dan dt kan eigenlijk niet..

 

Oja te Wierik heeft nu al zoveel punten gekost sinds hijbterug is,lees rode kaarten,penals!!Dus  asap weg doen die sjap..

campesino18-09-2022 om 09:08

5-4-1 dus. 

Zelfs Buijs zou zich hiervoor schamen. Je zal maar Pepi of kruger zijn. Helemaal alleen op de wereld. Pepi in 60 minuten 1 bal gehad, gelijk een goal. Kruger in 30 minuten geen 1 bal. En dat met de derde keeper op goal. Gemiste kans. Want de laatste 2 minuten zag je dat het hem dun door de broek liep.

Om nog positief af te sluiten. Ik vond maatta vandaag goed spelen. Verdedigend ok en veel minder balverlies.

Marco18-09-2022 om 09:22

Wat een verschil in reactie van een Henk de Jonge en onze spelers en trainer.

Henk de Jonge zit vol passie en vechtlust omdat hij zich benadeeld voelt. Groningen is bestolen door de scheidsrechter maar 0 passie, enkel lamlendigheid. 

Na de verliespartij in de Arena wilde Wormuth vechtlust zien, inmiddels lijkt hem ook de moed in de schoenen te zijn gezakt. 

Hoekie18-09-2022 om 09:25

Ik krijg nu de indruk dat Wormuth de speelwijze van Buijs heeft overgenomen. De verslaggever van dienst merkte op dat de FC een zwaar verdedigende speelstijl had aangenomen en dat Sparta daar zichtbaar veel moeite mee had. Nadeel is dat jezelf ook niet aan voetballen toekomt. Kasanwirjo die geen schim meer is van de speler van vorig seizoen vergat zijn hoek af te schermen en van Gelderen ging ook niet vrij uit. Als ook ter Wierik met al zijn ervaring een domme sliding maakt op een plek waar amper gevaar van zou komen dan loop je weer achter de feiten aan. 

Helaas zijn de wisselmogelijkheden beperkt. Met Irandust, Lundqvist, Slor win je de oorlog ook niet. Lichtpuntje Ngonge ligt met zich zelf overhoop en Kalley is goedwillend maar veel te onbesuisd. Pelupessy speelt onopvallend en is niet de leider die men in hem zag. Suslov werkt hard maar speelt slordig en voegt op dit moment weinig toe. 
Positief puntje prachtige voorzet en knap doelpunt Peppi. 

TomOkker19-09-2022 om 12:15

Op de 1e plaats die verslaggevers snappen er werkelijk geen hol van, die papegaaien elkaar alleen maar na. Het wordt tijd dat men daar eens de bezem door haalt.

Marco18-09-2022 om 09:35

Denk dat Wormuth beter het gif van Buijs kan overnemen en de de kamer van MJF moet binnenstromen en een paar ervaren contractvrije spelers gaan eisen. 

Het voetbal is iedere week zeer zwak. 

Herman Badkuip18-09-2022 om 09:49

Maak mij nú ook wel zorgen om het spel van FC Groningen....als je tegen een gelijkwaardige ploeg als Sparta met maar liefst 5 verdedigers en 4 middenvelders én slechts 1 spits start, dan moet er toch hélaas veel mis zijn bij ons team! Blijf 't herhalen, waarom verander je het spelsysteem zó sterk als je ook met 4-4-2 kunt spelen? Tis dat Sparta aanvallend ook niet al te sterk was, anders had je met grotere cijfers verloren.....Valt mij zwaar tegen van trainer Frank Wormuth om met zo'n laf spelsysteem het veld op te komen, dit was écht vragen om moeilijkheden! Op deze manier krijgt 't team ook geen greintje zelfvertrouwen....En wat is er mis met Musampa en Matuta? Zij hebben nog geen minuut speeltijd gehad van Wormuth, terwijl je ze tegen Sparta goed kon gebruiken.....Je kon goed zien, na de wonderschone goal van Pepi, dat onze spelers best wel de bal rond kunnen spelen. Was er toen van overtuigd, dat zij de winst over de lijn zouden trekken....Dan twee hele, knullige spelmomenten en .....je staat met lege handen!

campesino18-09-2022 om 11:22

Ik zie ook liever 4-4-2 herman. En inderdaad, waarom maken musampa en matita geen minuten. Die musampa deed het in de voorbereiding zo slecht toch niet? Had gisteren prima maatta kunnen vervangen.( Kalley zat niet bij de selectie)

BROMBEER18-09-2022 om 10:19

 We zijn de slechtst voetballende ploeg van de eredivisie,  tel daarbij het dramatisch verdedigingen en het gebrek aan leiders bij op en je hebt een giftige cocktail  die zo maar tot degradatie kan leiden . En misschien moeten we dan daar maar op hopen en dat rvc eindelijk in gaan zien dat dit technische beleid water naar de zee dragen is. 

Herman Badkuip18-09-2022 om 12:20

In de eredivisie zijn er 5 teams [Ajax-Feijenoord-PSV-AZ-Twente], die er bovenuit steken, de andere 13 teams zijn qua niveau min of meer gelijkwaardig aan elkaar. Vaak zal de vorm van de dag óf de VAR bepalen of je een resultaat haalt of niet......Op het einde van de rit kun je dus in één van de playoffs terecht komen óf je degradeert rechtstreeks! Beetje onzin van Brombeer om te stellen, dat wij de slechtst voetballende ploeg van de eredivisie zijn! 

Johan18-09-2022 om 13:03

Eigenlijk vind ik ons wel de slechtst voetballende ploeg in de eredivisie. Sowieso hebben we een makkelijk programma gehad. Maak me dus zorgen

appie happie18-09-2022 om 14:23

Groningen speelt alwel 4 jr aanvallend ver onder de maat..

We worden al jaren niet verwend.

Rob197018-09-2022 om 14:55

Een vernietigend analyse bij ESPN over Groningen, allemaal bevestigende feiten die de kritische supporter al veel langer weet. Hedenochtend de openbaring van Buijs dat hij bij Groningen een jaar eerder wilde stoppen, maar dat mocht niet van de directie. Ook logisch want Fledderus zijn nieuwe trainer was nog niet beschikbaar. 
Het wordt tijd dat er flink geëvalueerd wordt in de interlandperiode, en beslissingen nemen die nodig zijn. Fledderus gaat door een muur om zijn zin te krijgen, maar voorlopig heeft dit alleen nog maar geleidt tot een puinhoop. 

Oeleoptak18-09-2022 om 12:52

Dat ligt er maar aan hoe je het bekijkt Badkuip. Als je ervan uitgaat dat de bedoeling van het spel  is om doelpunten te maken, dan komt de FC er beroerd vanaf. Dat Kruger in een half uur geen bal kreeg zegt alles. 
ik snap ook wel dat als je een beroerde selectie hebt dat je niet vol op de aanval gaat. Maar de spelopvatting/ opstelling van gisteren was wel erg negatief. Zelfs ploegen met 0 punten vallen veel meer aan dan de FC

BROMBEER19-09-2022 om 11:59

noem eens een team dat minder voetbalt ander onze fcg badkuipie, rkc, nec, sparta ,volendam,eagles en misschien wel emmen leggen aantrekkelijker en verzorgder voetbal op de mat dan onze fc. En over twente en heerenveen hoeven we dit seizoen al helemaal niet meer te hebben zijn ons ver voorbij gestreefd.

Herman Badkuip18-09-2022 om 12:59

Tis vandaag Super Zondag met aantrekkelijke duels tussen de topploegen in de eredivisie.....gisteren was 't Sof Zaterdag met 4 hele matige wedstrijden, alleen RKC scoorde 5 goals, maar ja, dat was tegen 9 man. Cambuur hield moedig stand tót een kwartier voor het einde. De andere teams bakten er hélaas niet veel van.....

Oeleoptak18-09-2022 om 14:30

FC heeft een redelijk gemakkelijk program gehad tot nu toe. Voor de komende 4 wedstrijden mag je alleen punten verwachten tegen RKC thuis. Wordt geen pretje de komende tijd. 

Fan op afstand18-09-2022 om 14:53

Heb gisteren niet kunnen kijken en ben een beetje afhankelijk van de commentaren die o.a.hier gegeven worden. En als ik die tegenover de doelstellingen van de FC zet dan vraag ik mij af of we de juiste selectie hebben voor aanvallend en spectaculair voetbal. En hebben we dan de juiste trainer om deze selectie om te toveren naar een aanvallend en spectaculair spelend elftal. En nog verder omhoog de hiërarchie in, is er wel ingekocht en verkocht om de doelstellingen van de FC te halen? Eerlijk gezegd weet ik het niet maar op dit moment zeg ik duidelijk nee. Mijn twijfel zit hem in het feit dat ik niet weet hoe het verderop in het seizoen gaat lopen. Zijn dit groeistuipen of is de groei er al uit en is er nu al vers bloed nodig? Weet het niet. Maar zoals het nu gaat worden gedane beloften niet gehaald.

alexvl18-09-2022 om 16:49

Er wordt veel te verdedigend gespeeld.

Ga gewoon 4-1-4-1 spelen.

1 verdedigende middenvelder en 2 offensieve middenvelders.
              

                                                            Verrips


 Van Gelder                             Balker                    Te Wierik                Kalley

                                                            Duarte

Suslov                                    Irandust                Pepi                          Abraham

 

                                                            Kruger

 

Er moet gewoon meer gescoord worden dan de tegenstander

PDI18-09-2022 om 17:23

Als Pepi en Kruger wedtrsijd fit zijn voor een volledige wedstrijd, Abraham op de bank, Ngonge op de flank, Pepi in de spits en Kruger op 10. Irandust voor de creativiteit om de heren in stelling te brengen.

Nachtwacht18-09-2022 om 17:32

Vooraf... ik heb er niet voor doorgeleerd, zoals Buijs en Wormuth....

Groningen speelt al jaren weinig spectaculair. De trainers kiezen zonder uitzondering ivm de aanwezige spelers al jaren voor twee verdedigende middenvelders. Gevolg daarvan is, als je niet voor 5 verdedigers wilt gaan,  dat je al gauw moet kiezen voor 4-2-3-1 of 4-5-1. Groningse spitsen staan zonder uitzondering op een eiland. Voor de Groningse vleugelspelers is het ook niet echt een feestje in de Euroborg, want zij hebben geen middenvelder achter zich en moeten daardoor ook veel verdedigende meters maken..  

Heerenveen had een half jaar geleden onder Johnny Jansen hetzelfde probleem. Die koos (mede ook door de aanwezigheid van de familie Veerman) voor vier verdedigers en plaatste een Kongolo en een Madsen daar vlak voor. Dat leverde "Oersaaie Groningse" wedstrijden op. Sinds zij 4-4-2 spelen (en ze hebben er nu wel de spelers voor) krijgt het publiek daar weer leukere wedstrijden voorgeschoteld. 

Ngonge en Suslov zijn naar mijn mening geen vleugelspelers. Slor en van Kaam zijn dat wel, maar komen kennelijk te kort. Ik denk dat zowel al onze aanvallers in een twee spitsensysteem beter tot hun recht komen, als ook de kandidaten voor de 10 positie (Valente, Lundqvist en Irandust). 

Ik ben van mening dat we genoeg kwaliteit in de selectie hebben, maar niet voor een 4-3-3 (met twee cvm's ???) of een 4-2-3-1/ 4-5-1. Vind wel dat er in de selectie teveel spelers zijn die graag in de as spelen. Zolang je met twee verdedigende middenvelders speelt hoef je ook geen vleugelspelers als Abraham of Oratmangoen te scouten... is verspilling van het geld.

 

                          Verrips

  van Gelderen/ Balker/ Te Wierik/ Maata

                      Kasanwirdjo

    Suslov/                               Duarte

                        Valente 

              Pepi                  Kruger 

 

Kasanwirdjo kan ook centraal achterin spelen op de plek van Mike te Wierik. Dan kan Pelupessy cvm spelen

Fido18-09-2022 om 18:01

Al deze meningen en opstellingen zijn leuk bedacht.

Maar wat ik mij afvraag op welk systeem wordt er ingekocht en welk systeem speelt de hele organisatie (alle elftallen)

Of is deze gedachte ouderwets en moeten spelers alle systemen kunnen spelen

Oeleoptak18-09-2022 om 18:18

De laatste opstelling spreekt me het meest aan. Waarbij ik wel centraal duo en middenveld om zou wisselen wegens voetvoorkeur. 
Tevens de opmerking dat opstellingen in mijn ogen minder belangrijk zijn dan de spelopvatting. Een team moet de wil hebben om te winnen. Daar ontbreekt het juist aan. Verder is een Kazanwirjo hopeloos uit vorm en op andere spelers valt ook veel aan te merken. Badkuip noemde een paar nieuwe spelers die we helemaal nog niet hebben zien spelen. Verwondert mij ook. Zijn ze door de trainer te licht bevonden? Oratmangoen ook zelden te zien. Wat wel gek is omdat Abraham er ook niet veel van bakt en die krijgt heel veel krediet. Teveel vind ik. 
pelupessi blijkt niet de leider die we graag hadden willen hebben. Duarte mist gif. Ik ga niet weer beginnen over TD en scouting. Maar denk dat we bijna een dozijn spelers bij de selectie hebben die niet echt voldoen. In die zin deel ik de mening niet dat we een kwalitatief goede selectie hebben. 

BROMBEER18-09-2022 om 19:43

Wij als doodgewone supporters zien allemaal dat dit het gevolg is van jarenlang niet doorselecteren oftewel wanbeleid. Zou de rvc en gudde die nou ook niet zien  en gaan ingrijpen . Hoop dat na het zien van ook goedemorgen op espn het meer en meer duidelijk wordt wat voor vuile parasiet mjf is, en dat ie ons cluppie volledig ten gronde aan het richten is met zijn belachelijke beleid.  

campesino18-09-2022 om 20:22

Toto de winterstop zijn er nog 7 wedstrijden.

Alleen thuis tegen rkc en fortuna en uit tegen Emmen kunnen er misschien punten gepakt worden. Het maakt me eigenlijk geen flikker uit hoe we fie wedstrijden spelen. Het wordt toch niks.

Wat MJF en Frank moeten doen, is eerst maar eens bedenken hoe ze vanaf januari willen spelen en daar dan 2 -3 spelers voor aantrekken. Wil je 4-3-3 spelen dan moet je 2 vleugelspelers aantrekken, want Abraham en suslov voldoen niet. Wat dat betreft is het makkelijker met 2 spitsen te spelen, want Pepi en kruger heb je al. Hoe dan ook moet er een type matisuwa/ reís bijkomen en een rechtsback met duelkracht. Dan kan kan je mis bien zelfs nog wel met lundqvist of irandust spelen, verdorie het moet toch mogelijk zijn dat voor januari klaar te krijgen na 18 miljoen aan inkomsten. Even nadenken, een paar gerichte aankopen en klaar. Zo slecht is de selectie niet. Er missen alleen een paar schakels

Alf18-09-2022 om 23:48

Ik heb hier meermalen voorbij zien komen dat we met een 5-4-1 zouden hebben gespeeld. Dit was echter hoe er verdedigd werd. Aanvallend was het een soort van 3-4-3, waarbij ik de opkomende backs als middenvelder tel. Ze stonden bij balbezit ver naar voren tegen de lijn geplakt.,En toen onze linksback de assist gaf stond hij zelfs linksbuiten. Helaas kwamen we te weinig in zo'n situatie doordat er te vaak wat misging in de opbouw.

Nevinsrow19-09-2022 om 07:33

Misschien kunnen we Arjen Robben toevoegen aan de staf. Hij weet wat het is om als topsporter te moeten leven en kan als symbool voor spelers véél betekenen

Sapmeer19-09-2022 om 08:58

Toen ik de opstelling afgelopen zaterdag zag,had ik op voorhand al medelijden met Pepi. Met 5 verdedigers en 2 controleurs weet je dat je als spits alleen maar wat zinloos storend werk kan doen. Het zegt genoeg dat  later Kruger in 25 minuten 2 keer aan de bal is geweest. Onbegrijpelijk dat je tegen een ploeg als Sparta zo verdedigend gaat spelen. De schuld van deze nederlaag ligt dus niet bij de spelers, maar volledig bij de technische staf. Gelukkig wordt zo'n angsthazen tactiek toch meestal afgestraft,dus ik hoop dan maar dat het eenmalig is.

Reactie verwijderd door redactie

LeoFCG19-09-2022 om 09:19

Ik ben niet iemand die snel de schuld bij een trainer legt of zegt dat een trainer weg moet, maar ik krijg nu toch echt het gevoel dat dit meer aan Wormuth ligt dan aan de selectie die Fledderus heeft samengesteld (al valt het Fledderus wel te verwijten dat hij Wormuth heeft aangesteld). Er is niemand weg qua basisspelers op Strand Larsen na, en voor de rest is de selectie redelijk versterkt. We hebben een veel betere keeper, we hebben met Pelupessy een brok aan ervaring erbij voor de verdediging...

 

Maar Wormuth misbruikt Kasanwirjo op rechts, Valente speelt vorige week een keurige wedstrijd en krijgt dit weekend geen enkele minuut speeltijd, enz. enz. Qua systemen hele vreemde keuzes, veel wisselingen elke week en tactisch is er geen plan te ontdekken. Het lijkt alsof hij totaal niet weet waarmee hij bezig is. Ik krijg het gevoel dat hij de spelers (mogelijk door taalbarrière) niet weet te raken. 

Roelofsky19-09-2022 om 09:59

Frank stop in godsnaam met het duitsnederlands gebrabbel waar ik bijna niets van begrijp laat staan de spelers... Ga de pers en de spelers gewoon in het Duits toespreken dat begrijpen ze dan ook wel...net zoals je deed  in het eerste succes jaar bij Heracles.

brummie19-09-2022 om 10:53

Heb de wedstrijd niet kunnen volgen, omdat ik in het buitenland was het weekend. Het is natuurlijk zuur dat je in de laatste minuut verliest vanwege een zeer discutabele penalty.

Waar vorige week 3 punten binnen gehaald werden, en er relatief weinig reacties waren, stroomt nu langzaamaan bij een aantal de beerput weer vol. Een aantal posters trouwens die vorige week niet de moeite namen om bij winst te reageren, maar nu alleen bij verlies hun gal spuien. Begrijp ook niet zo goed dat men Wormuth zijn accent onder vergrootglas legt, en hier negatief over schrijft. 

Het is Wormuth niet gelukt om een vast systeem te implementeren. Dat hij nu terug grijpt op een 5 of 3 mans verdediging vanwege 'stabiliteit ' is wellicht wat teleurstellend. 

Blijkbaar heeft het hele proces meer tijd nodig, al blijf ik erbij dat het team kwalitatief beter is t.o.v. vorig seizoen. 

BROMBEER19-09-2022 om 11:55

Als je als eredivisie trainer na 12 /13 week ook maar geen  enige vastigheden is een elftal kan aanbrengen, dan  is A  de selectie te zwak om op dit niveau te acteren en heeft dus de scouting/TD haar werk niet goed gedaan en gefaald of je bent ials trainer gewoon niet capabel genoeg en heeft hij  misschien ook wel geen klik met de selectie en is hij niet een ook niet bij machte, om ze gewoon de simpele dingen van het voetal bij te brengen en aan te leren.  en dan hebben we het nog niet eens over zijn 13 voetbalvariantenfilosofie. Kortom zo komt het niet goed en het is fc groningen onwaardig dat je de slechtst voetballende ploeg zonder ook maar enige verbetering van de eredivisie bent. En daar zit het grootste punt en zit geen enkel stijgende lijn in, want van de 8 punten zijn er zeker 4 of 5 welke op een gelukkige manier ( eagles, volendam en cambuur) binnen zijn gehaald. En voor de mensen die daar anders overdenken,  wordt het tijd dat je die roze bril eens afzetten. Want dit team gaat onder deze trainer niet beter voetballlen.

Dijk19-09-2022 om 12:02

Snel afscheid nemen van Wortmuth en Fledderus maken er één grote puinhoop van.

 

Herman Badkuip19-09-2022 om 13:05

Maar Brombeer, je kunt óók stellen dat wij 5 punten [gelijkspel NEC in de laatste minuten én verlies Sparta in de eindfase] zijn misgelopen door pech....Blijf zeggen, dat wij van hetzelfde niveau zijn dan een aantal teams boven ons én alle teams onder ons! Het ligt in de eredivisie allemaal héél dicht bijelkaar hoor.....Frank Wormuth moet gewoon terug naar de strijdwijze, die FCG hanteerde tegen NEC-uit en Cambuur-uit! En een plekje vrijmaken voor Luciano Valente, Cyril Ngonge en Nordin Musampa......

Nevland19-09-2022 om 11:20

Ik mis een beetje de analyse van Raatjes..

appie happie19-09-2022 om 11:28

Is op vakantie.

BROMBEER19-09-2022 om 14:00

Badkuip bij nec waren we gelijkwaardigaan elkaar, maar bij sparta hebben we gedurende de hele wedstrijd nergens recht op gehad gezien het veldspel. En het veldspel gaat uiteindelijk bepalen waar je op de ranglijst gaat komen.

Jantje19-09-2022 om 15:14

Er zal in de winterstop grote schoonmaak moeten komen bij de FC. zo vind ik dat je afscheid moet nemen van aantal spelers. Suslov, abraham ,te wierik vind deze spelers een groot drama in veld. gebeurt er niks dan denk ik dat er degradatie volgt dit jaar.

appie happie19-09-2022 om 15:36

Suslov en Abraham vertegenwoordigen veel geld!abraham gekocht voor 2 mio Suslov kan 4 a5 opleveren  mits hij naar de juiste club verkocht wordt.

Daarom spelen ze waarschijnlijk ook...om clubs warm te maken...maarja dat gebeurt zo niet..

 

Te Wierik hadden ze weg moeten doen asn Herakles,toen ze het wilden..nu telaat denk ik.Hij heeft ons al zeker 8a10 punten geoist

Ik zou Slor graag zien op linksvoor..

Verder moet de trainer niet te bang zijn..gewoon van eigen kracht uitgaan..en niet de bus parkeren.

Degradatie is ver weg,zal ook niet zo'n vaart nemen denk ik..maar dat dachten ze bij Twente ook!!

Nou 2 weken om na te denken voor de TD en de trainer..want ZO kan het niet verder..want dadelijk zitten we met 5000 toeschouwers..

Oeleoptak19-09-2022 om 15:43

Inderdaad, er kunnen spelers weg. Maar denk dat de meeste die niet spelen minder zijn dan er nu opgesteld wordt. Wierik heeft wel gif maar speelt oeverloos terug op kiep. De roep om Musampa snap ik niet zo goed. Daar speelt Balker en die doet het doorgaans goed. Als tweede hebben we daar Sverko, niet zo goed maar toch. Sverko kan ook nog LB spelen. 
als er spelers in de etalage moeten zou ik onze ballerina van de hand doen, tevens Irandust, meer stof dan ijzer, en Dankerlui. En dan een echte ijzervreter voor het midden en een rechtsback. Beide graag met bewezen goede ervaring. Van uitprobeersels heb ik nu genoeg gezien. En scout ze door ervaren scouts, niet door computerboy of Fleddie zelf. 

Herman Badkuip20-09-2022 om 09:46

De roep om Nordin Musampa als centrale verdediger lijkt mij heel duidelijk....Mike te Wierik kan het niet meer belopen en Musampa als linkspoot naast Radinio Balker heeft veel voordelen!

Dijk20-09-2022 om 07:34

Wordt tijd dat er inbegrepen wordt bij de fc. De trainer wordt niet méér serieus genomen. De spelers begrijpen Wortmuth niet meer laten hun voetjes inmiddels al lang niet meer spelen. Journalisten valt het gewoon op wanneer Wortmuth Opa  aan het woord is, de aandacht er niet meer bij is ginnegappen wordt er gezegd. Wordt tijd dat er trainer komt die duidelijkheid geeft en respect en niet allerlei opstellingen gebruikt waar de spelers niks meer van begrijpen. Hou het simpel. 

En dan kun je de Fledderus de hand boven hoofd houden doordat hij de verkoop van sommige spelers goed heeft gedaan.  Maar dik gefaald heeft in aankoopbeleid.  Leeuwenburg, Dankerlui, Irandust, Matuta, Sverko, van Gelderen,  Maata, Kruger,  Abraham, Pelupessy noem maar op zo kun je door gaan. Week in week uit laat dit zooitje niks maar dan ook helemaal niks zien. Zie vorig seizoen de laatste 7 wedstrijden allemaal verloren er werd niet ingegrepen.  Oh Wortmuth komt en dan gaat het gebeuren nou er gaat gaat helemaal niks gebeuren Frankie krijgt dit elftal niet méér aan het voetballen. 

Ingrijpen en afscheid nemen en liefst  zo snel mogelijk deze week al Wortmuth, Arts, Fledderus en hoofdscouting Beuving.  Dikke strik er om heen. Er zijn genoeg mensen die voetbal verstand hebben. En deze kar willen trekken. 

 

 

ChiChi20-09-2022 om 10:50

Waarom ook afscheid nemen van Arts?????

Is de enige in de trainersstaf die door de spelers serieus wordt genomen.

Kon je bij het doelpunt van Suslov toch duidelijk zien,de spelers liepen naar Arts om het te vieren!

BROMBEER20-09-2022 om 11:11

Zo ist moar Net !!

FGfan20-09-2022 om 17:37

@dijk ik zou zeggen dat het probleem meer ligt bij de balans in de ploeg en standvastigheid in de opstelling. Dat Wortmuth nog zoekende is, is duidelijk te zien en dat zou niet mogen na al de tijd die hij heeft gehad. Hij weet volgens mij ook totaal niet hoe hij bepaalde spelers moet aanpakken en dat zie je weer in cases Matuta en Musampa. Deze 2 jongens zijn gehaald op posities die momenteel bezet worden door een Pelupessy en Ter Wierik, twee anciens die helaas door hun salarissen niet direct eruit gaan vliegen al spelen ze slecht.  Mijn ideale opstelling zou als volg zijn:

GK: Verips

DF: Van Gelderen, Balker, Musampa, Kalley

MF: Matuta, Duarte, Valente

AF: Ngonge, Pepi, Kruger

Ik zou altijd kiezen voor een middenveld Duarte, Matuta, Valente. Je hebt 1 jeugdigheid, 2 balrecuperaties en technischer sterker spelers dan met Pelupessy. Ter wierik heeft de snelheid niet meer en ik zou daarom eens proberen om Balker en Musampa eens naast elkaar te zetten. Over de rest van de speler zoals Irandust (schitterende techniek maar helaas komt er niks van terug in wedstrijden) zou ik verkopen deze winter net als Abraham en Suslov. Reden voor Suslov is heel eenvoudig niemand weet waar die het best speelt en ik zou Ngonge altijd opstellen dus geen plek voor Suslov ( centraal vind ik hem eerlijk gezegd maar beperkt)

Als de aankoopfilosofie is om jonge spelers te kopen en ze dan door te verkopen dan moeten ze tenminste spelen en als de gehaalde talenten hebben vlieguren in de KKD met ploegen die concurreerde met de top, misschien niet veelzeggend maar toch de moeite om paar kansen te geven vooraleer ze af te schrijven.

Herman Badkuip22-09-2022 om 07:49

Prima opstelling FGfan, ik vind 't net als jij onbegrijpelijk dat Nordin Musampa en Emmanuel Matuta géén kans krijgen van onze trainersstaf om zich in de kijker te spelen! Je hebt volkomen gelijk als je stelt, dat Mike te Wierik en Joey Pelupessy niet goed functioneren in dit team van Wormuth. Probeer nou eens te spelen met een rechtspoot Balker] en een linkspoot [Musampa of Sverko] centraal achterin, heeft veel voordelen voor de opbouw van ons spel! En inderdaad een balafpakker als Matuta op het middenveld naast Duarte en Valente! Drie spitsen Ngonge, Pepi en Krüger is prima, Ngonge zou zelfs in een 4-4-2 systeem achter Pepi kunnen spelen.....Ook andere backs, want Kasanwirjo en Määttä hebben genoeg kansen gehad van Wormuth, maar maken 't [nog] niet waar!

Herman Badkuip20-09-2022 om 09:55

Trainer die duidelijk is, goed bespraakt en alles prima uit kan leggen met duidelijk spelsysteem....maar Dijk, jij wil gewoon dat Danny Buijs weer terugkomt!

Dijk20-09-2022 om 10:28

 Nee Badkuip, dat wil ik niet want dan had ik het er wel bijgezet. Luister jij de podcast van dvhn daar wordt zelfs al gesuggereerd dat na deze 2 weken Wortmuth zichzelf in de spiegel gaat kijken en zegt ik trek de stekker eruit. Want Wortmuth ziet het zelf allemaal niet meer zitten. Wortmuth gaat de kerst niet redden. 

 

 

 

 

Herman Badkuip20-09-2022 om 10:55

Nou ik heb Danny Buijs zondagochtend bij ESPN gezien én gehoord met een heel duidelijk verhaal.....van mij mag hij terug komen hoor!

hermank196920-09-2022 om 12:25

Er wordt altijd gezegd dat de trainer het moet ontgelden wanneer hij ontslagen wordt. Dan zeg ik ja, een trainer is verantwoordelijk voor zijn groep. Een trainer is bepalend waar een speler komt te staan, kijk naar Tadic, staat op rechts en maakt niks klaar. Daarnaast kan het invloed hebben op iemands leeftijd, dit heb ik ook meegemaakt met mijn groep die eerst onder leiding stond van een oudere trainer, ook hij werd uitgemaakt voor opa en wat weet hij nu van het huidige voetbal. Dus ja dit gaat in de koppies zitten en hoewel dit onzin is speelt dit wel mee. 

Moet wel zeggen dat ik meer van Wormuth had verwacht maar als je zoveel tegenwerking krijgt van spelers die denken het beter te weten dan gaat het niet goed komen! Maar moet ook wel toegeven dat enkele spelers ver onder de maat spelen en geen schim meer is van vorig jaar zoals Kasanwirjo. Denk dat voor deze zeer jonge spelersgroep een een trainer moet komen met aanzien waar spelers tegenop kijken zoals wat ik al eerder zei over Robben in de staf.

Fan op afstand20-09-2022 om 12:38

Heb Danny Buijs ook gehoord en gezien en daar kwam, in mijn ogen, geen onzin uit. Open en eerlijk, ook wat zijn eigen gedrag betreft. Echter Buijs terug halen is op dit moment geen optie. Zeker zolang Fledderus nog aan het roer zit. Qua voetbal moet ik helaas wel concluderen dat we er geen meter mee opgeschoten zijn sinds de aanstelling van de nieuwe trainer. Neig bijna te zeggen dat we er minder op geworden zijn. De oorzaken zijn vele en hier al vaak benoemd. Maar ik denk dat Fledderus zijn visie op te kopen spelers 180 graden moet bijstellen en nu met een gevulde beurs eens in Zuid Amerika moet kijken. En ook met Aziatische spelers hebben we goede ervaringen. Als het maar spelers zijn met lef en van nature een drang voor aanvallen. Daar zou je de verdediging ook mee kunnen ontlasten. En een restwaarde? Laat duidelijk zijn dat de meeste spelers die we nu hebben bij verkoop ook geen kapitalen opleveren m.u.v. misschien Suslov. Laat daarom de "eis" van restwaarde voorlopig maar even zitten. Opruimen van de 13 in een dozijn spelers en breng wat vuur en gedrevenheid in het team met een aanvallende opstelling. Maar vrees dat het gewoon blijft bij het oude.

Nevland20-09-2022 om 13:26

Regelmatig ga ik even bij de training kijken als ik tijd heb tenminste. Daar zie je een afspiegeling van de wedstrijden die ze spelen. De vonken vliegen er niet vanaf en de trainer staat erbij als een dooie mus, typerend. Eigenlijk is het niet veel soeps. Op één van de laatste trainingen van Danny Buys vorig seizoen was er tenminste meer beleving, ook na de 7e nederlaag nog, door Danny maar ook door Poldervaart. 

Im het algemeen: Ik heb hier wel vaker gezegd: Het begint met INZET, en iedere wedstrijd een opstelling van altijd 442. Wij hebben nu geen team voor iets anders. Zo simpel is het. Kun je dat niet opbrengen als prof dan moet je wat anders gaan doen. Contract laten ontbinden ofzo. 

Het voorstel hierboven om Robben bij de club te betrekken zou niet verkeerd zijn. Ik weet niets van zijn netwerk maar hij zal toch wel iets kunnen doen?

 

 

Herman Badkuip20-09-2022 om 14:12

Een netwerk zegt ook niet alles hoor Nevland....FC Groningen had óók belangstelling voor de talentvolle, aanvallende middenvelder Gabriel Vidovic van Bayern München, maar als Vitesse veel meer betaalt dan kun je fluiten naar zo'n talent uit je netwerk.......

R2320-09-2022 om 19:39

Zeer terechte nederlaag, van minuut 1 tot en met de goal een in en in trieste Groningen gezien, belachelijk veel balverlies, nog geen 5x overspelen bij! En die krijgen iets meer op hun bankrekening dan wij... 5 verdedigers tegen Sparta, really? Is dat hoe we als FC nu zijn, tevreden met een punt? Hou toch op! Verrips is als enige nog leuk om naar te kijken en Pepi had veel energie, ging ook genoeg mis, maar er straalt energie uit en de goal was meer dan knap! Maar ook met deze trainer gaan we de tijden niet veranderen.. leuk dat MJF veel verkoopt en de bank vult, maar het niveau is diep triest. Pepi verstandige deal, niet geforceerd een nieuwe spits halen, maar nu rustig scouten, maar voor de rest vooral een spiegel voorhouden, want wat we halen is Groningen onwaardig. En te Wierik gewoon contract ontbinden, wat is dat een hersenloze voetballer, zo'n tackle verdiend een nederlaag. We kunnen allemaal braaf accepteren dat tijden veranderen, maar het is gewoon net als het opvoeden van kinderen, vroeger kregen we nog een pets, als we het nu doen word er meteen gebeld dat er iemand mishandeld word, met hoe we nu tegen het voetbal aankijken niet anders, ja maar, accepteren dit, negatief zo, nee, het is gewoon matig kut en slecht en is een beleids dingetje, want Twente heeft het meer dan goed voor elkaar en ook die zitten in deze tijd 

Japie-R20-09-2022 om 20:59

Ik begrijp de roep om Danny Buijs niet zo goed. Een slechtere trainer hebben we niet gehad bij FC-Groningen. Bijna alle posters waren blij dat er een nieuwe trainer kwam met de naam Frank Wormuth. Nu, na zeven wedstrijden wordt deze man alweer afgeserveert. Ik bedenk dan maar zo,Wormuth zit met de erfenis van Buijs opgescheept en moet in korte tijd het zelfvertrouwen, dat er door Buijs is uitgeschreeuwt en geraast, weer in zien te krijgen zodat ze met elkaar weer kunnen presteren. Geduld van zogenaamde "supporters" op deze site, ben ik nog niet tegen gekomen. Wel schaamteloze verdachtmakingen naar staf en TD, waar echte supporters zich gelukkig van distansiëren. En zo blijft er maar een kleine groep over op deze site die het echt goed voor hebben met onze FC-Groningen.

Boerentrien20-09-2022 om 21:42

We hebben een hondstrouwe achterban, die al jaren niet echt wordt verwend. Negatieve uitingen zijn dan begrijpelijk. Maar als het er echt op aan komt, staan we als 1 man achter de ploeg. Daar mag zo langzamerhand echt wel wat meer inzet van de voetballers tegenover staan. We hebben ieder jaar nog wel een reeks neer kunnen zetten, waardoor we uit de gevarenzone bleven. Daar vertrouw ik dan ook nu maar op. En blijf hopen op leukere wedstrijden.

Herman Badkuip20-09-2022 om 22:51

Natuurlijk blijven wij altijd, in goede en in minder goede tijden, achter onze club FC Groningen staan! Zaterdag 1 oktober zitten we weer met z’n allen in de Euroborg of voor de buis om ons cluppie te steunen in de lastige wedstrijd tegen AZ Alkmaar! Eens zal trainer Frank Wormuth de juiste samenstelling en strijdwijze hebben gevonden om weer een resultaat te halen! Belangrijk is de wedstrijdmentaliteit, we hebben spelers nodig, die er samen als team voor willen gaan! Wie er in het veld staan, moet niet uitmaken, als de elf die er instaan maar willen strijden! En elk resultaat, dat wij pakken zorgt voor meer zelfvertrouwen bij de spelers. Het thuispubliek zal er zaterdag 1-10 tegen AZ staan en zal zorgen voor een massale steun voor onze spelers! Forza FC Grunn 

marcelfcg21-09-2022 om 21:05

Herman, is Boerentrien jouw vrouw? Net als eerder met je broer Euroborg reageer je steevast iedere keer als eerste op een post van Boerentrien. De strekking van haar verhaal komt ook nog eens overeen met jouw insteek.

Herman Badkuip22-09-2022 om 07:43

Nou nou marcelfcg, wat een insinuaties van jouw kant.....als jij mij beter kende, kon je weten dat ik op veel posts reageer om mijn eigen mening te ventileren. Hou zelf niet bij of ik als eerste reageer, vind ik ook minder belangrijk hoor.....Ga vaak mee met Boerentrien, omdat zij [of hij?] posts heeft, waar ik 't vaak mee eens ben! Je wordt wel bedankt hoor, want ik heb nu wél iets uit te leggen aan mijn vrouw Truus de Wit.....

Fan op afstand21-09-2022 om 10:20

Herman, misschien is het eens tijd dat de supporters zich gaan roeren en duidelijk hun ongenoegen tonen van wat we al jaren voorgeschoteld krijgen. Volgens mij hebben vele supporters behoefte aan voetbal met strijd en passie en als het kan ook nog mooi zolang ze maar vermaakt worden. En dan liever een 4-4 dan een bloedeloos 0-0. Wij als supporters ondersteunen de club aan alle kanten dan mag je bijna eisen daar wat voor terug te krijgen. En ik denk dat het nu tijd is om dat eens te laten horen en te laten zien. En volgens mij zijn de supporters creatief genoeg om daar invulling aan te geven. Netjes maar zonder een woord Frans.

Dijk21-09-2022 om 10:58

appie happie21-09-2022 om 11:09

Of Duits.

Nevland21-09-2022 om 11:33

Misschien met ons allen naar de laatste training op vrijdag de 30e? En dan in gesprek gaan met spelers en trainers..

grunn196721-09-2022 om 12:26

Vergeet de TD niet die is de bron van alle ellende bij de FC.

Dijk21-09-2022 om 12:55

Mooie understatement. 

marcelfcg21-09-2022 om 21:02

En wat stel je voor te willen bespreken?

Herman Badkuip22-09-2022 om 07:54

Wat dacht je van een andere samenstelling van ons team?  Vind de opstelling van FGfan de moeite waard om met Wormuth en zijn trainersstaf te bespreken!

BROMBEER21-09-2022 om 14:12

Sowieso!

BROMBEER21-09-2022 om 14:12

Sowieso!

LeoFCG22-09-2022 om 08:54

Als we nu verdedigend gaan spelen vanuit de organisatie dan eindeigen we waarschijnlijk rond de 12e plek, en als we vol op de aanval gaan dan ga je misschien een aantal wedstrijden vol op je bek maar dan eindig je ook rond de 12e plek en dan hebben we wel vermaakt. Dus.... gewoon lekker op de aanval gaan spelen, zorgen dat de spitsen wat aanvoer krijgen, en dan krijgen we maar een keer wat meer goals tegen en verliezen we een keer met 5-2

Nevland22-09-2022 om 10:10

Hoe wij erover denken.

 

marcelfcg21-09-2022 OM 21:02

 

En wat stel je voor te willen bespreken?

Pietjepal22-09-2022 om 15:36

De hier gegeven opstellingen vind ik vaak beter dan die van de trainer. Dat was onder de vorige trainer ook al zo. Misschien kan de trainer trainen, en wij geven de opstelling. Waarop te trainen voor de komende week vertrouw ik ook wel op dit forum. 

Hoekie22-09-2022 om 16:45

pietjepal@ Ik zie op dit forum de afgelopen weken wel 15 verschillende opstellingen voorbijkomen. Ik vraag mij af wie daar uiteindelijk nog chocola van kan maken. ik lees hier Irandust, Slor, Kalley, Lundqvist en noem ze maar op. Anderen noemen Musampa en Matuta. Moet de trainer uit deze tombola van suggesties weer de opstelling door elkaar gaan husselen?  Voor welke opstelling en/of systeem je ook kiest, het lijkt het mij verstandig dat spelers weten wat hun taken zijn en vertrouwd raken met de speelwijze. 

appie happie22-09-2022 om 17:47

Fcg wint van Ado den haag  3-1 abraham scoort 2 x.

Zie je wel kkd niveau..

Dan kunnen ze het wel..

 

Sarcatisch bedoeld..

Oeleoptak22-09-2022 om 17:47

Ik lees net in een regionaal weekblad dat er ingrijpende veranderingen bij de FC aanstaande zijn. Er wordt ingegrepen inzake het leiderschap en het team. Men, Fleddie en Wormuth, hebben besloten dat de hiërarchie nu verkeerd is. Daarom worden oudere spelers aangewezen als leiders van het team. Let op, dat zijn te Wierik, Balker en Leeuwenburg. Kamphuis schreef het stuk. Hij betoogt dat leiderschap een natuurlijke aangelegenheid is, leiderschap staat vanzelf op. En zo is het natuurlijk ook. Dit is compleet belachelijk, dat de 'leiders' aangewezen worden door devtechnische staf. Over Pelupessy oordeelde Kamphuis dat dit een soort ideale schoonzoon is. Dus ook geen leider. Al met al een hoogst merkwaardige move van de TD en trainer. Dit heeft allemaal niet met het deskundig managen van een voetbalclub te maken. Het wordt tijd dat Gudde ingrijpt. Als hij dat durft tenminste. 

Rob197023-09-2022 om 12:55

Er zijn nog 7 wedstrijden tot de WK, en dan gaat de wereld bij Groningen er heel anders uitzien. Een nieuwe verkapte voorbereiding voor de rest van het seizoen. 

brummie22-09-2022 om 20:49

Volgens mij staat de club in hun volste recht om richting te bepalen. En als die richting is leiders in het team aan te wijzen lijkt me daar niets mis mee. 

Pelupessy is een op en top prof en en een prima speler voor de ploeg. Heeft ook veel ervaring. Weet niet in hij een natuurlijke leider is, maar is zeker erg betrokken bij het team en de FC.

We kunnen discussiëren over opstellingen, maar het lijkt me dat de TS deze spelers dagelijks onder hun hoede heeft, en ook het beste wil voor onze club. 

Het wegsturen van Fledderus  lijkt me voor de continuïteit onlogisch en ook veel te opportunistisch. Ook Wormuth zal nog wat tijd moeten krijgen om de boel op de rails te krijgen.  Of hij de juiste man op de juiste plaats is moet nog blijken. 

Het lijkt mij in het belang dat achterban gewoon rustig blijft en de organisatie blijft steunen. Dat doen gelukkig de meeste supporters ook. Verhaal halen bij trainingen of  ontslag van personen aanmoedigen of forceren, werkt meestal averechts op de prestaties van het 1e team.

Verder blijft het opvallend dat bij winst vorige week bepaalde posters totaal niet reageren en nu bij verliespartij tegen Sparta veelvuldig hier hun gal spuien. Allemaal prima hoor, ga er vooral mee door zou ik zeggen. Het is gewoon een constatering. 

 

 

 

 

 

Oeleoptak22-09-2022 om 21:16

Brummie

Leiders aanwijzen door de staf werkt niet. Spelers kiezen een aanvoerder. Omdat ze denken dat die de goede beslissingen en sturing kan geven. Bij Pely zie je dat niet terug. Ik zie geen enkele speler die de leiding neemt trouwens, die anderen stuurt of op hun flikker geeft. Denk dat dat nu net een probleem is. Lundquist en Irandust zijn zielloze meelopers waar je daarin niks hebt. Om dan te denken dat je de hiërarchie kunt veranderen door leiders aan te wijzen. Leeuwenburg een leider? Dacht dat het een grap was. TD kan zich beter er op richten eens spelers te halen die wel mentaliteit en kwaliteit hebben. In plaats zich met deze nonsens bezig te houden

brummie22-09-2022 om 22:37

Beetje voorbarig om te stellen dat het niet werkt. In bedrijfsleven of bijvoorbeeld retail worden toch ook "leiders' of leidinggevenden aangewezen?

Op de training zag ik Pelupessy, Balker en te Wierik juist het voortouw nemen  in de oefenvormen en partijen. Deze spelers bekommerden zich ook om spelers die buiten de basis vielen voorafgaand wedstrijd.  Daarnaast hebben wij als supporters weinig inzage in de kleedkamer, hoe het daar intern vergaat. 

Neem aan dat je Leeuwenburgh dan op zijn uistraling (?) beoordeeld. Hoe goed ken je hem? Een leider hoeft niet perse op te vallen, maar op het juiste moment te anticiperen op het groepsproces. Dat begint buiten het veld trouwens. 

BROMBEER23-09-2022 om 09:26

Brummie flikker op man met continu fleddie een hand boven zijn achterbakse kop te houden, ga lekker grasmaaien bij fleddie en woutertje  . Deze trainer komt 100 % uit zijn koker, hij heeft deze selectie volledig zelf samen gesteld  de afgelopen jaren , en het was al slecht de afgelopen jaren  maar nog nooit zo slecht als dit seizoen. En daar komt nog eens bij dat de selectie volledig in dis balans is , zowel qua splerstype, leeftijd en leiderschapcapiciteiten en dan is er maar 1 iemand verantwoordelijk en dat is MARK JAN FLEDDERUS. Qua verkopen dikke prima en qua aankopen volledig door het ijs gezakt. En dan nu ook nog eens zogenaamd leiders aanwijzen in een spelersgoep, hoe bedank je het. Aangewezen leiders zijn managers , natuurlijk leiders staan uit zichzelf op!! Opzouten met die zelfiingenomen en narcitisch mannetje.

Herman Badkuip23-09-2022 om 10:36

Kom nou toch op Brombeer, weer zo'n nare én persoonlijke aanval op een zeer gewaardeerde medeposter van deze Boerenmachtsite! Kun jij jouw frustraties écht niet op een andere manier kwijtraken? Dat jij en Mark Jan Fledderus niet samen door één deur kunnen is ons nú wel duidelijk hoor! Denk écht dat jij hulp moet gaan zoeken om van jouw frustraties af te komen....Volgens mij is deze Boerenmachtsite bestemd voor de échte FCG-supporters, die op een beschaafde én respectvolle wijze hun mening over FC Groningen kunnen ventileren. Wij hebben allemaal het beste voor met ons FCG lijkt mij. Reageer in het vervolg alsjeblieft met wat meer RESPECT over én naar anderen.....dat moet toch niet zo moeilijk zijn.

Dijk23-09-2022 om 12:13

Badkuip. Brombeer zegt gewoon hoe de situatie bij de fc is. En die zijn heel zorgelijk. En zijn o.a. posters die nog steeds niet willen inzien dat het slecht gaat met de fc. Wedstrijdje winnen en denken dat het boven Jan is met de fc.  

Jouw positieve instelling dat er niks aan de hand dat zijn jouw frustraties, dan mag je ook wel keer hulp zoeken zou ik zeggen.  

Maar als het slecht gaat mag je gerust over posten ook zeker de echte supporter als Brombeer.  En mag zeker over functioneren van een Fledderus schrijven. En dat Fledderus er al lang een dikke bende van maakt bv aankoop spelers dat er al heel lang geen balans zit in dit elftal daar worden de spelers op gemonitoord maar er klopt niks van.  

Juist eindverantwoordelijke Fledderus die is de pisang niet geschikt snel afscheid van nemen en neem a.u.b. trainer Wortmuth mee. Nu het nog omgedraaid kan worden dat de  fc weet weer wat winnen is en zorgt ervoor dat de Euroborg een onneembare vesting wordt en dat de clubs met angst en beven naar Groningen komen en niet het lachertje is van de eredivisie is.

 

Herman Badkuip23-09-2022 om 18:41

Beste  Dijk, ben blij met mijn positieve instelling hoor, máár dat wil echt niet zeggen, dat ik mijn ogen sluit voor de moeilijke periode waarin ons cluppie op dit moment verkeert. Het verschil tussen mij én jullie is gewoon, dat ik het zwakke optreden van FCG niet afschuif op één persoon binnen de club. De spelers, trainersstaf én TD zijn gezamelijk verantwoordelijk voor het mindere spel van FC Groningen en moeten dús samen deze problemen gaan oplossen! Wij als supporters/fans van FCG kunnen op een respectvolle manier onze eigen mening op deze site posten, zónder op een lelijke wijze te gaan zwartepieten.....Vind trouwens de situatie bij FC Groningen niet verontrustend, we zitten gewoon in een vervelende dip, waar we écht wel weer uitkomen. Daar heb ik alle vertrouwen in, want ook de eindverantwoordelijken bij FCG zien écht wel in dat het anders moet! Met dat gepaniekvoetbal van een aantal posters op deze site schieten we niets op! Samen overwinnen wij ook deze tegenslag, want wij laten ons niet uit 't veld slaan! 

Oeleoptak22-09-2022 om 23:17

Dat klopt dat die vaker aangewezen worden. Maar of op de ervaring die ze met iemand hebben, of vanwege antecedenten. En vaak flopt iemand dan alsnog. Een leider of leidinggevende is iemand die beslissingen neemt, soms met, soms zonder overleg. Beslissingen voor anderen, voor dehele groep in dit geval. En sorry, maar die kiep valt niet in die categorie. En Wierik wijst en doet wel vaak wat, maar heeft het overwicht niet. En dat is wat ik eerder zei, in dit elftal neemt niemand echt het voortouw, of geeft richting, of corrigeert anderen of zet die op hun plek. Daar is blijkbaar nooit op geselecteerd. Misschien vindt je die eigenschappen niet in een computer of deugen de scouts niet. Zeker is dat het elftal leiders mist. Die kun je dan wel aanwijzen. Maar als iemand mij aanwijst en zegt dat ik een paard ben, wil dat nog niet zeggen dat ik dat ook ben. 

no guts no glory23-09-2022 om 04:17

Breaking News ;

Ted van Leeuwen neemt per oktober ontslag bij NEC. 
Als er één technisch directeur een goede ( en vaak met beperkte middelen ) spelersgroep kan samenstellen dan is hij het wel. 
Zie oa bij Vitesse, Twente; NEC en ook bij een Deense club heeft hij fantastisch werk geleverd. 
Deze man verdient zich zo terug. Geef hem een contract van 1.5 jaar en je gaat meedoen in de subtop. 
Hij heeft echt een enorm netwerk. Geen afstand doen van Mark Jan Fledderus. Laat hem het maar samen doen met Van Leeuwen en zich vooral met de verkoop bezig houden. Dat kan hij beter dan wie dan ook. Ik hoop dat Gudde het lef heeft om deze stap te doen ondanks dat hij dan misschien Fledderus voor het hoofd stoot.  Maar de club gaat boven alles. 

brummie23-09-2022 om 07:13

Ted van Leeuwen vertrekt bij NEC wegens gezondheidsproblemen. Was sinds april al niet meer veel op de club maar wilde graag nog proces bij NEC zo goed mogelijk afronden.

no guts no glory24-09-2022 om 00:13

@Brummie

Ik wist niet dat hij ziek was. 
In een officieel persbericht geeft Ted aan dat zijn doelstellingen bij NEC eerder zijn verwezenlijkt dan verwacht en dat zijn taak erop zit. Hij is niet de persoon om op de winkel te passen zegt hij. 
Maar misschien wil hij het niet naar buiten brengen. Hopelijk is het niet ernstig. 

brummie23-09-2022 om 09:42

@brombeer, ik verzoek je nogmaals om op een normale manier te reageren op het forum, en niet op een negatieve manier op de persoon. 

BROMBEER23-09-2022 om 10:41

En dan brummie, laat je me verwijderen? 

Ik schrijf wat ik wil schrijven en zeker over mensen die niet functioneren zoals fledderus. 

brummie23-09-2022 om 10:51

Waarom mag ik dan niet schrijven hoe ik erover denk?  Het draait namelijk niet alleen om jou mening Brombeer!

brummie23-09-2022 om 10:51

Waarom mag ik dan niet schrijven hoe ik erover denk?  Het draait namelijk niet alleen om jou mening Brombeer! Daarnaast speelt ik niet op de persoon zelf, wat jij wel doet. Je mag wat mij betreft alles over Fledderus schrijven, maar laat mijn persoon erbuiten. Ik schrijf toch ook niet dat na een overwinning op Cambuur jij Fledderus zijn auto moet poetsen of kantjes moet knippen?  Kinderachtige taal. 

Ik laat het aan de moderators van dit forum over hoe eventueel met jou om te gaan. Ga ikzelf gelukkig niet over. 

Hoekie23-09-2022 om 12:16

brummie@ Ik zou mij niet te druk maken om Brombeer als ik jou was. Deze poster heeft zichzelf voorgenomen Fledderus via deze Boerenmacht-site te stalken. Ik denk dat deze persoon inmiddels honderden posts heeft gestuurd met als doel Fledderus weg te krijgen. Face to face zijn deze figuren niet zo dapper bijvoorbeeld  als Fledderus een vragenuurtje heeft met supporters. Anoniem is lekker gemakkelijk en inhoudelijk komt er niet veel  zinnigs uit. 
Badkuip@  Deze poster zou bij zichzelf te rade moeten gaan waar die enorme haat vandaan komt. Meestal is een stukje zelfreflectie niet het sterkste punt. Ik denk dat de reactie van Boerenmacht een beetje reuring wel kan waarderen en weinig reacties is ook maar wat saai. 
Brombeer@ Lekker doorgaan hoor want Fledderus ligt geen minuut wakker van jouw onzin mocht hij het überhaupt lezen.

brummie23-09-2022 om 18:26

Je hebt helemaal gelijk Hoekie, en Herman uiteraard ook. Toch vind ik dat de redactie van boerenmacht ook weleens iemand mag wijzen op gedragsregels hier op het forum. Reuring op het forum is uiteraard aantrekkelijk voor een site. Maar waar ligt de grens? 

Laten we inderdaad focus  verder maar houden op het wel en wee van onze club!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!