Terug

Deel deze pagina:

Ngonge terug bij eerste selectie

Door Redactie 29 reacties

Volgens RTV Noord keert Cyril Ngonge terug bij de eerste selectie. De aanvaller die drie weken terug uit de selectie werd gezet vanwege problemen met de discipline, omgangsvormen, houding en gedrag sluit zich deze week weer aan bij de groep. Ngonge heeft zich de afgelopen weken dusdanig verbeterd waardoor trainer Frank Wormuth tot de slotsom kwam om de aanvaller weer toe te laten bij de selectie. Aankomend weekend speelt FC Groningen thuis tegen AZ waardoor Ngonge weer kan worden opgesteld.

Reacties:
Herman Badkuip25-09-2022 om 20:37

De terugkeer van Cyril Ngonge in de eerste selectie van trainer Frank Wormuth is heel goed nieuws voor ons allemaal! Voor Frank Wormuth zijn er méér mogelijkheden voorin door de comeback van Ngonge.....We kunnen ons allemaal nog wel de thuiswedstrijd tegen AZ van het vorige seizoen herinneren met die wereldgoal van Cyril Ngonge! Zou toch geweldig zijn als onze Belgische spits  zaterdagavond weer zo'n goal maakt. Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, hoop dat hij zich ook aan de waarden én normen van de selectie houdt, dan kunnen we nog veel genieten van Cyril Ngonge!

Alf26-09-2022 om 00:03

Laten we hopen dat hij nu snapt wat van hem wordt gevraagd. En dat vasthoudt. Ik heb er eerlijk gezegd een zwaar hoofd in. Het is niet voor het eerst dat hij was teruggezet.

campesino26-09-2022 om 12:59

Goed nieuws. Nu maar hopen dat Vader Frank hem niet weer hoeft te straffen

Herman Badkuip26-09-2022 om 14:59

Zaterdagavond tegen AZ een 4-4-2 opstelling met Cyril Ngonge achter de spitsen Florian Kruger en Ricardo Pepi? Laat AZ het spel maar maken, dan kunnen wij uit een counter scoren!

appie happie26-09-2022 om 16:25

En Luc Castagnos binnenkort

Fido26-09-2022 om 16:39

Ja dat las ik ook net appie.had bij Twente een mooi gemiddelde.

Moet nog wel wat doen om fit te geraken maar wie weet

Herman Badkuip26-09-2022 om 17:37

Zou fijn zijn als Luc Castaignos zijn spelniveau van Feijenoord, Vitesse óf Twente weer zou halen.....dan heb je er een ervaren [schaduw]spits bij! Lekker mee laten trainen bij O21, dan heb je misschien een win-winsituatie! Slimme zet van Mark Jan Fledderus en Art Langeler!

FCG_far away_126-09-2022 om 19:30

Herman, het niveau dat Luc Castaignos bij alle genoemde clubs had, is niet voldoende. Luc Castaignos heeft 20 kansen nodig om 1 doelpunt te maken. Met ons elftal wordt dat ongeveer 1 doelpunt per 10 wedstrijden.  Hij gaat niet onze verlosser zijn.

Snooty10.29-09-2022 om 20:06

Van mij hoeft Castaignos niet gecontracteerd te worden. Als hij op Cyprus 3x gescoord heeft in 24  wedstrijden en geen contractverlenging kon afdwingen, dan is hij niet onze spits. Geld genoeg in kas, wacht tot de komende transferperiode en koop een veelbelovende spits!

appie happie26-09-2022 om 19:00

Nou even gekeken wie er VAR is zaterdag bij Fcg- Az..ik word daar niet vrolijk van.

De scheids wel..

Ronnie 26-09-2022 om 20:46

Dat werd ook tijd zeg. Slap gelul van de trainer. Zet ie notabene zijn topscoorder terug naar de jeugd terwijl hij weet dat zijn beide spitsen niet meer dan 1 helft kunnen spelen en we gelukkig geen probleem hebben met scoren. We barsten van het scorend vermogen man...

Castaignos is al jaren uit vorm. Wat moet je er mee.

BROMBEER27-09-2022 om 08:34

Jongens jongens wat weer een negativiteit  fantaschische aanwinst  met hem erbij gaan we niet alleen de grote markt bestormen maar europa erbij. Gemiste kans voor alle td"s  in de eredivisie!!

Herman Badkuip27-09-2022 om 10:00

Haha wat heb jij gedronken Brombeertje? Glaasje positivo of zo? Geweldig man! Maar....je hebt wel gelijk hoor, Luc Castaignos gaat knallen voor de FCG!

Nachtwacht27-09-2022 om 09:53

Zou de redactie weten dat het Joosten is op de afbeelding? Maar goed, bijzaak

Castaignos heeft mij nooit kunnen overtuigen. Maar ze kunnen hem rustig beoordelen/ testen en is gratis op te pikken.

brummie27-09-2022 om 10:56

Hoop dat Ngonge zijn zaakjes op orde gaat krijgen. Na Buijs en nu Wormuth zou de boodschap duidelijk moeten zijn bij hem. 

Luc Castagnos traint met O21 mee las ik. Zie persoonlijk geen perspectief voor hem in het 1e elftal van de FC. Weet ook niet of dat wel de insteek is van de FC. 

 

Herman Badkuip27-09-2022 om 13:00

Laat Luc Castaignos lekker bij O21 meetrainen en als 't wat is voor 't eerste is dat toch mooi meegenomen.....

brummie27-09-2022 om 14:41

Uiteraard Herman, mocht het plaatje kloppen mbt Castaignos. 

Stadjer8127-09-2022 om 15:24

Ngonge is een van de weinige scorende spelers die we hebben, en kan een wedstrijd beslissen. Goed dat ie terug is en wie weet gedraagt ie zich vanaf nu.

 

Castaignos kan op zich wel een aanwinst zijn voor de FC. Hij heeft wel routine, en kan een doelpuntje maken. Dat is hem echter sinds Twente niet echt meer gelukt maar toen was hij best goed.

no guts no glory27-09-2022 om 23:42

Castaignos laten mee trainen kan geen kwaad. Zal mij echt verbazen als hij iets gaat toevoegen. Is al jaren over de top. Steek alle energie maar in Ngonge, dat kan echt een groeibriljantje worden. Heeft in potentie alles wat een goede spits nodig heeft. Scorend vermogen, kan een mannetje passeren, kan op meerdere posities in de aanval spelen, heeft snelheid. 
Ik zie hier een belangrijke taak voor Wormuth weggelegd. Hij heeft vroeger bij de Duitse jeugdteams bewezen dat hij dat kan. Hopelijk lukt hem dat met Ngonge ook. Deze jongen is zo talentvol, kan nog wel eens meer opbrengen dan Strand Larsen. Is veel talentvoller, alleen zijn mentaliteit hè   

Fido28-09-2022 om 15:51

MJF in de belangstelling van PSV. Wat doen we wegdoen of!?

appie happie28-09-2022 om 15:58

Weg toch!

 

Voor de juuste pries..mjf    

Nevland28-09-2022 om 16:04

Voor een goede prijs wegdoen. En die hoofdscout er gratis bij. 

Herman Badkuip28-09-2022 om 17:24

Zou Mark Jan Fledderus niet zo maar laten gaan.....wat hij heel goed kan, kunnen wij toch ook? We vragen gewoon minstens 10 miljoen met doorverkoop percentage! 

brummie28-09-2022 om 17:30

Dat PSV interesse toont zegt genoeg over de kwaliteiten van MJF. Voor de continuïteit zou het beter zijn als hij blijft. Enerzijds vanwege zijn relatie met Wormuth, en anderzijds omdat we midden in een opbouwproces zitten. 

Herman Badkuip28-09-2022 om 17:46

Zal onze mopperkonten wel verbazen, dat MJF in de belangstelling van een topclub staat.....Maar het is ontegenzeggelijk waar, Mark-Jan Fledderus heeft kwaliteiten, die hélaas niet iedereen ziet! 

Fido28-09-2022 om 18:13

Nou Herman. Hij haalt wel zoveel miljoenen binnen maar hij besteedt het niet goed,kijk naar onze selectie en naar pappie wormuth

Jantje28-09-2022 om 20:25

Zou Fledderus voor geen enkele prijs weg doen.met deze selectie moet gewoon mee kunnen doen rond plek 6 tot negen'.

club is gezond verder. en we hebben niet de middelen als Ajax. Groningen komt met de tijd echt wel terug waar het hoort te staan.

 

Rob197028-09-2022 om 20:59

Stop toch eens met de verheerlijking van Fledderus, alleen omdat hij goed kan verkopen, en omdat hij in de belangstelling staat van PSV. John de Jong moet vertrekken om een vertrouwensbreuk, maar ook om zijn beperkte netwerk. Net, wat er bij Fledderus bij Groningen ook ontbreekt, wel een netwerk, maar niet extreem goed, of juist misschien wel, maar allemaal voor Groningen niet haalbaar, zou natuurlijk ook kunnen, maar daar geloof ik niet in. 

Daar komt ook nog eens bij dat PSV belangstelling heeft voor Zuidam, een eveneens omstreden TD in Utrecht, met weinig gelukkige transfers. Bij Zuidam zijn ze niet overtuigd van zijn kwaliteiten, die hij al jaren uitvoert. Dan vind ik de keuze die de media naar buiten brengt niet geheel overtuigend. Het weghalen van Veldmate bij Groningen door Ajax was van dien orde, dat er veel spelers op lijstjes stonden, die voor Groningen onhaalbaar waren, maar voor Ajax net het laatste ontbrekende stukje.

Psv zoekt iemand met ervaring, maar ook 1 met een goed netwerk, dat daarbij de naam Fledderus naar voren komt, zoals wat wordt beschreven, kan alleen maar als doel hebben om de talentenmarkt meer binnen handbereik te krijgen. Er zit daar sinds kort een miljardair op het pluche. Psv die het bedrijfseconomisch niet meer kan rondbreien op de huidige manier, moet ook gaan zoeken naar een andere structuur, die weer succes gaat brengen. Bij PSV moet weer goedkoop ingekocht worden en met veel geld worden doorverkocht, en misschien is dat wel het netwerk van Fledderus in de ogen van PSV. Misschien gaat PSV wel met een andere structuur werken waar Fledderus onder de vleugels van Brands moet gaan werken. Dan zou ik hem snel laten gaan, en hem in 2028 terughalen en dan weer in Groningen op de troon te hijsen. De ik ga door een deur mentaliteit spreekt een topsportclub natuurlijk zeker ook aan, en dat moet ik Fledderus wel nageven, hij gaat altijd zijn eigen gang, en is niet makkelijk te beïnvloeden. Wat dat betreft wel een topsporter. We zullen zien hoever dit geruchtje verder gaat.

Oeleoptak28-09-2022 om 21:36

Een elftal samenstellen gaat hem niet zo goed af. Ook Masker en andere 'deskundigen' zien dat. Zag Robben paar wedstrijden geleden hoofdschuddend op de tribune zitten. Spelers verkopen kan hij wel. Daarom zou hij mogen blijven. Er moet echter wel wat veranderen in de manier van selecteren. Denk dat de structuur met zo'n hoofdscoutje niet goed werkt. Daar moet iemand zitten die inzicht heeft in waar het een elftal aan ontbreekt. Moet ook het mentale deel van een voetballer kunnen 'lezen'. Daar ontbreekt het bij de selectie nu steeds aan. Veel te weinig doorzettingsvermogen en dynamiek. 

brummie28-09-2022 om 22:34

Laten we ook niet vergeten dat MJF ook goede spelers heeft aangetrokken zoals bijv. Matisuwa, Kasanjawiro, Strand Larsen, Gudmondson, Ngonge en Messoudi. Heeft jeugdspelers contracten aangeboden,  en sensationeel Robben binnen gehaald. Verrips en Balker zijn ook prima aanwinsten toch?

Uiteraard zitten er altijd misperen tussen. Dat heb je bij elke club.  Op transfermarkt kun je per seizoen zien wat er aangetrokken en verkocht is sinds Fledderus TD is geworden in 2019. Daar zitten ook voldoende namen bij die het wel redelijk tot goed hebben gedaan bij FC.

En kijk je naar andere clubs dan heeft FC een behoorlijk hoog slagingspercentage. 

Wil niet zeggen dat alles goed gaat, zeker niet. Maar we moeten ook niet doorslaan dat Fledderus alleen goed verkoopt. Want wat hij verkoopt, koopt hij toch ook aan, of bindt eigen jeugd langer bij de club  lijkt me. 

Fan op afstand28-09-2022 om 23:03

Krijg je een ander probleem, misschien. Kunnen trainer en TD weer niet door 1 deur. 

grunn196729-09-2022 om 09:04

Fleddie heeft ook een hoop matige tot slechte spelers aangetrokken die betaald voetbal onwaardig zijn:

Leeuwenburg, dankerlui, Sverko, Ter Wierik, Kalley, maatta, Irandrust, Abraham, Bogarde, Tounetti, Leal, Schreck, Joosten...

heb ik een paar opgesomd. Zal nog een flink aantal vergeten zijn, die al lang en breed vertrokken zijn.

Het zou een zegen voor de FC zijn dat deze prutser(aankoopbeleid) + scouting vertrekken.  We zitten nu met een onsamenhangend pruts elftal, waar de trainer van gekkigheid niet meer weet wat hij aan het doen is. Zie de laatste opstelling tegen Sparta, De FC onwaardig ! Voor mij blijft het fake nieuws dat Fleddie gegadigde is voor de functie TD bij Psv. Daar zien ze toch ook dat het al jaren niks is bij Grunn.  Hopen dat hij vertrekt. wishful thinking.

Oeleoptak29-09-2022 om 12:39

Natuurlijk heeft TD ook goede aankopen gedaan. Als dat niet was geweest was hij toch zeker al ontslagen. Want inderdaad zijn de matige tot zeer matige aankopen legio. De eerste taak van een TD lijkt me een goed elftal op het veld te brengen. Daar slaagt hij in de benodigde breedte in de verste verte niet in. Het middenveld is matig, vooral (alweer) op het mentale vlak. Meelopers genoeg maar niemand die oorlog maakt, Suslov een beetje. Vleugelspitsen zijn er niet of ze zijn slecht. Geen dribbels, diepgang en voorzet op maat. 
Dus volgt de ene verdedigende partij op de andere. Afbraakvoetbal, noemde Masker het. En dat is het ook omdat ze niet anders kunnen. En Na drie jaar TD te zijn geweest kun je niet anders concluderen dat hij in zijn kerntaak heeft verzaakt. 

Reactie verwijderd door redactie

Marco29-09-2022 om 17:17

MJF is meer waard voor de club dan de duurste speler. Hij verkoopt spelers zo goed, waardoor we nog mogen dromen over play offs deelname en ooit Grote Markt.. Heeft in een paar jaar tijd meer dan 50 miljoen binnengehaald. Nooit laten gaan, zeker niet naar een binnenlandse concurrent. Dat doen we ook niet met goede spelers. 

 

 

Hoekie29-09-2022 om 18:00

Het glas is half vol of half leeg. Feit is dat aan de onderkant van de streep Fledderus de FC uit het financiële moeras heeft getrokken. Feit is ook dat hij een aantal missers heeft begaan in het aantrekken van spelers. Veel van deze missers waren transfervrij, gehuurd of aangekocht voor lage transferbedragen. Twee spelers zijn voor flinke bedragen aangekocht Abraham 2 miljoen en Mattaa 1 miljoen. Deze spelers worden met grote stelligheid net als Matavz destijds aangemerkt als miskoop. Spelers helemaal  afschrijven van 20 jaar lijkt mij wel erg snel.  

De grootste tegenvaller vind ik Irandust. Deze speler is met veel bombarie binnengehaald en zou op zijn leeftijd al een bepalende speler moeten zijn en dat lijkt mij gelet op zijn fysiek, uitstraling, mentaliteit en persoonlijkheid niet meer te gebeuren. 

marcelfcg29-09-2022 om 20:33

Jij weet vaak op het juiste moment een stukje nuance aan te brengen.

Prima verhaal ????

no guts no glory30-09-2022 om 13:25

Helemaal mee eens. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!