Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen incasseert 4-1 nederlaag thuis tegen AZ

Door Redactie 49 reacties

Voorafgaand aan de wedstrijd, één minuut stilte ter nagedachtenis aan oud FC voorzitter Henk Van Der Wal. Daarna begon de wedstrijd. FC Groningen stond binnen twintig minuten op een 0-2 achterstand door treffers van De Wit en Karlsson. Diep in de eerste helft werd het 1-2 door Pepe. Na de pauze probeerden de Groningers op gelijke hoogte te komen maar na een uur brak het verzet door de 1-3 van Kerkez. In de slotfase liepen de Alkmaarders uit naar 1-4 via Lahdo.

eerste helft
FC kwam snel op achterstand. Verrips koos voor de opbouw van achteruit. Deze bal werd opgepikt en Karlsson kon uithalen. De rebound werd benut door De Wit waardoor de Groningers binnen vier minuten tegen de 0-1 aankeken. Binnen tien minuten moest Van Gelderen zich laten wisselen met het naar het zich laat aanzien een hamstring blessure. Dankerlui kwam daarvoor terug. 

Na een kwartier was Krüger dichtbij de eerste mogelijkheid dat door een AZ speler werd geneutraliseerd. De bal ging over de achterlijn, een hoekschop bleef achterwege. Uit de tegenstoot kwam FC flink onder druk te staan met dreiging van Sugawara en Karlsson. Kort daarna scoorde Karlsson 0-2 na balverlies van Duarte. Het werd bijna 0-3 na een vloeiende combinatie door de Groninger achterhoede. De bal werd voor de lijn weggewerkt. Een afstraffing hing in de lucht.

Bij de Alkmaarders verving Bazoer de geblesseerde De Wit. In de 42e minuut kon er eindelijk worden gejuicht in Euroborg. Een diepe bal van Kasanwirjo bereikte Pepi die in duel met Beukema (binnen de zestien) ten val kwam en uit de draai zittend de 1-2 tegen de touwen schoot. Er kwamen zes minuten bij. Kansen bleven verder uit. Karlsson werd in de rust gewisseld voor Lahdo. 

tweede helft
Direct na de hervatting was Krüger was (op aangeven van Suslov) dichtbij de gelijkmaker maar miste. Aan de overzijde van het veld vloog een bal van Lahdo via de vingertoppen van Verrips op de lat. In een andere situatie moest de doelman een hoge voorzet wegtikken dat gevaarlijk richting het doel ging. Het amusementsgehalte steeg, FC gooide veel meer energie en strijd in de wedstrijd dan in het eerste bedrijf en liet zich vaker zien op de speelhelft van de gasten.

Na een uur werd Kerkez in de diepte aangespeeld en tekende aan voor de 1-3. Een fikse domper op de positieve groen-witte intenties om er nog een punt uit te slepen. Ondanks de wissel Ngonge voor Oratmangoen leek niemand bij de Groningers meer te geloven in een goede afloop.

De wedstrijd kabbelde naar het einde waarbij AZ eenvoudig op de been bleef. Lundqvist, Musampa en Valente mochten de resterende tijd volspelen voor Pepi, Duarte en Määttä. In de slotfase werd het 1-4 door Lahdo op aangeven van Koopmeiners. 

Op de nederlaag valt verder weinig op af te dingen. Aankomende vrijdag speelt Groningen opnieuw een thuiswedstrijd. RKC is dan de tegenstander. 

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Kasanwirjo, Balker, Määttä, Suslov, Pelupessy, Duarte, Oratmangoen, Krüger, Pepi 

Opstelling AZ: Verhulst, Sugawara, Hatzidiakos, Kerkez, Reijnders, Clasie, D.de Wit, Karlsson, Van Brederode, Dekker, Beukema

Reacties:
ollie01-10-2022 om 21:14

Ik heb al 33 een seizoenkaar en ik denk dat het mijn laatste seizoen is.

Elk jaar weer denk ik misschien gaat het dit jaar wel beter.

maar het is elk jaar weer waardeloos.

het jaar dat Robben bij de club was niet onaardig maar ook niet meer dan dat.

daarvoor was het ook al waardeloos.

en de excuses zijn er altijd wel.

ik ben er klaar mee.

m o i01-10-2022 om 22:04

Leuk voetbal voor de kaarthouders is ondergeschikt geraakt aan de centjes. Beetje goed inkopen, in de loop van het seizoen handhaven, en de beste spelers bij de start van het nieuwe seizoen weg voor geld op de bank. Hoewel ik dit seizoen niet zie wie de sterren zijn die in augustus 2023 de kas gaan spekken. Ik snap je heel goed Ollie, er is geen drol meer aan. 

Herman Badkuip01-10-2022 om 21:19

Terechte nederlaag van de mannen van Wormuth tegen het kwalitatief sterkere AZ. Grote persoonlijke fouten in het begin van de wedstrijd hebben het duel beslist! Alléén het laatste kwartier voor de rust én het eerste kwartier na de rust liet FC Groningen zien dat ze écht wel kunnen voetballen! Voor het zelfvertrouwen van FCG is deze nederlaag tegen AZ natuurlijk niet goed. Wedstrijd maar snel vergeten en komende vrijdag tegen RKC maar laten zien dat we tóch een resultaat kunnen halen! Lichtpuntje van vanavond was het optreden van spits Ricardo Pepi, die na goed doorzetten toch weer een goaltje meepikte! 

Dijk02-10-2022 om 07:22

Noem je dit mannen? Mannen zie Cambuur hadden karakter getoond door tegenstander bij de strot te pakken. Dit waren stelletje bejaarden met de oudste bejaarde aan de lijn. En weer maar snel vergeten deze wedstrijd.  Nou dan gaan we RKC en Fortuna ook maar snel vergeten zeker. Want daar lopen ze ook weer tegen een nederlaag aan. Helemaal niks is het ja inderdaad heel klein lichtpuntje nog pepi die een goal maakt. 

En dit allemaal te danken aan de scouting td en technische staf.  En dan moet er in de winterstop maar wat bij komen om niet te degraderen volgend jaar. Er was toch goed ingekocht door Fledderus nou ik heb ze nog niet gezien de spelers die Groningen in de play offs moeten brengen. En week in week uit hetzelfde DRAMA. 

Nachtwacht01-10-2022 om 21:26

Een stunt zat er helaas geen seconde in... AZ was beter, maar wat een vervelende ploeg, met dat tijdrekken en op balbezit spelen.

Blij dat Wormuth met het uitvallen van van Gelderen voor een rechtsback koos. Dankerlui deed het niet eens zo slecht.

Wat wel zorgen baart is dat we er dit seizoen niet in slagen tot een fatsoenlijke aanval te komen en dat we onze spitsen amper in stelling kunnen brengen. Tweede helft kwam Pepi de bal zelf maar achterin ophalen.

Duarte speelde wel een hele zwakke wedstrijd. Zowel de 2e, als de 3e tegentreffer begonnen bij hem. 

Fan op afstand01-10-2022 om 21:27

Voor mij begint het een raadsel te worden hoe enkele forumleden nog positieve dingen zien. Dit gaat toch helemaal nergens meer over wat we voorgeschoteld krijgen. Dit is de FC onwaardig. Krijg bijna heimwee naar Buijs.

Nevinsrow01-10-2022 om 21:50

Goede ploeg...AZ

Herman Badkuip01-10-2022 om 22:02

De sterke koploper na dit weekeinde.....veel talentvolle jongeren als Peer Koopmeinders, Kerkez, Reijnders, Dekker, Beukema en van Brederode! En ze misten ook nog eens een Pavlidis en Odgaard....Géén schande om van de Alkmaarders te verliezen, wél jammer van die persoonlijke fouten in de eerste helft! Vrijdagavond maar revanche nemen tegen een gelijkwaardig RKC!

Johan01-10-2022 om 22:13

Gelijkwaardig RKC? Ok dat zal dan wel. Hebben ook betere spelers en betere trainer als dit FC Groningen. We mogen dus hopen op een puntje. Geloof dat veel hier nog niet weten hoe laat het is. 

Dijk02-10-2022 om 07:26

Johan gewoon verlies tegen RKC niks een puntje weer verlies. En Johan je hebt helemaal gelijk het is vijf voor twaalf voor de fc. En dat is het al heel lang.

Bayern 01-10-2022 om 22:18

Wedstrijd was waardeloos. Maar waar ik me echt kapot aan geërgerd heb is zoals wel vaker: Suslov. Elke keer die vrije trappen en corners opeisen en ik heb hem in al zijn jaren bij FCG nog nooit op 1 fatsoenlijke vrije trap of corner kunnen betrappen. En voor de rest ligt hij alleen maar te janken op het gras na elk miniem duwtje en weer verongelijkt naar de scheids te kijken. Wie denkt die arrogante kwast wel niet dat hij is? Waarom doet Wormuth hier niks aan? Samen met Kasanwirjo de meest overschatte speler van de FC. En Ngonge moet ook oppassen dat hij niet die kant op gaat. 

Typisch van die ventjes die hun leven lang al veren in de reet gestoken krijgen en zijn gaan denken dat ze de messias zelf zijn. Dan heb ik nog liever jongens als Maätta die er soms geen kloten van kunnen, maar dat ook weten van zichzelf en daarom altijd vechtlust tonen. Bah bah bah wat ben ik klaar met die nepvedettes. 

Zeeman01-10-2022 om 22:21

En Wormuth maar zeggen dat het goed was, wat voor wedstrijd heeft hij dan gezien?

Kasanwirjo speelde alsof we met 3-0 voorstonden, wat was die slecht zeg, dan vind ik ter Wierik nog beter.

En dat constant de bal terug spelen naar Verrips, wat een aanfluiting zeg, schiet die bal dan naar voren.

Ja AZ was 3 klassen beter, maar zo slecht verdedigen, was nog geluk dat ze met de rust niet met 4-0 achter stonden.

AZ spelers waren veel sneller aan de bal en wat doet die Suslov eigenlijk in de basis, voegt niks toe.

En bij corners en vrije trappen wordt er eerst langdurig vergaderd wie wat doet, wordt dat van tevoren niet afgesproken?

Ben bang dat er vrijdag weinig animo is om te komen tegen RKC,

Durovski01-10-2022 om 22:27

Welke gek bedenkt dat je net zo lang terug moet spelen op de keeper totdat de tegenstander er 2 heeft ingeschoten, het waren er bijna 3, jammergenoeg ging dat niet door want dan was het eindelijk afgelopen met deze terugspeel ellende.

no guts no glory01-10-2022 om 22:31

Net weer terug uit het stadion. Ben ook vaak best wel kritisch maar in tegenstelling tot de andere posters op dit forum vond ik dat je wel kon zien dat ze op patronen hebben geoefend. AZ is een maatje te groot. Dat is duidelijk en hoef je je niet voor te schamen. Het hielp natuurlijk ook niet om na 19 minuten door 2 persoonlijke blunders van Verrips en Duarte een van zelfvertrouwen bulkend AZ in het zadel te helpen. Vond bij vlagen dat de Groningen spelers elkaar heel aardig vonden. Je zag dat ze elkaar veel beter vonden als tegen bijv Sparta en Vitesse. Alleen ze weten geen kansen te creëren tegen een goed AZ. Vond de laatste goal ook een fout van Verrips, hij komt er veel te snel uit terwijl er nog een verdediger in de buurt is. Verder moet Kasanwirjo echt eens banken , die krijgt veel te veel krediet. Hopelijk kunnen ze tegen RKC wel wat meer kansen creëren. 

appie happie01-10-2022 om 22:44

Ze missen ook geluk..ik vond sommige stukken vd wedstrijd niet slecht.

Suslov wel,die moet gewoon op de bank.Arrogantie ten top..Hij is niet zo goed als hij zelf denkt.Verkopen maar.

Ach het komt wel goed,seizoen is nog lang.

Ik winterstop 2 a 3 echt goede spellers er bij..

grunn196701-10-2022 om 22:58

Laat dat maar aan Fleddie en scouting over, alle vertrouwen in.

Dit seizoen weer een dozijn geweldige spelers gehaald, die er direct staan.

We hebben eigenlijk alleen maar pech gehad dat de tegenstander altijd beter is.

Verder een top seizoen, voor publiek vanavond weer genieten. Zijn weer tevreden naar huis gegaan.

Ik denk volgende wedstrijd volle bak. De doelstelling van onze TD play off zal moeten lukken.

Einde van seizoen Top wedstrijden tegen Roda of Almere City.

 

Tanner_05002-10-2022 om 00:06

Met zo'n instelling kom je al gauw tegen clubs als Almere City te spelen ja. Koppie omhoog 

Bas3801-10-2022 om 22:48

Gewoon tering elftal loesers volgend jaar jong ajax opdonderen hoop dat ze degraderen lelijk laf kut voetbal

Reactie verwijderd door redactie

grunn196701-10-2022 om 23:09

Niet zo negatief, we hebben een TD en scouting die vreselijk hun best doen. Alleen ze hebben de pech dat ze niet zo goed zijn en geen netwerk hebben en eigenlijk totaal ongeschikt zijn. Maar ik heb wel begrepen dat fleddie heel hard werkt en altijd op tijd op zijn werk is. Hij maakt er wel een rotzooi van en heeft een kleuter hoofdscouting aangesteld die inmiddels weet hoe hij you tube spelers kan bekijken, dus moet allemaal goed komen. We hebben net Castaignos gehaald... doelpunten machine. Moet nog wel 8 maanden opgetraind worden, volgend jaar juni staat hij er. Zie ik nu al naar uit. Fleddie is geweldig bezig.

Laat ons weer eens juichen...

Bas3801-10-2022 om 23:00

Kk groningen hoop dat je degradeerd okk voor al die kut mooi weer suporters hier op forum die elke week de boel de hemel in prijzen word wakker grunn is niks gewoon stront 

no guts no glory01-10-2022 om 23:36

Je was waarschijnlijk niet in het stadion Bas. De spelers kregen zelfs nog een bescheiden applaus van alle toeschouwers. ik was ook niet blij vanavond toch heb ik minder moeite met deze nederlaag als die tegen Vitesse of Sparta . Ik zie toch een paar kleine lichtpuntjes. Az is gewoon ook een topteam. Na 0-2 werd het ook wel heel lastig 

Rkc wordt cruciaal volgende week. Verliezen ze die dan ben ik bang dat de pleuris uitbreekt. Daarna PSV en Twente en Feijenoord nog. Dan sta je met de winter onderaan. 

Marco01-10-2022 om 23:11

Pijnlijk dat het weer begint met een ervaren speler die kinderlijk in de fout gaat. Bij de c'tjes leren ze jeugdspelers al om niet door het midden uit te verdedigen. Vraag me soms echt af waarom de spelers de basisregels niet gewoon opvolgen. 

Maar snel een paar contractvrije spelers vastleggen. Met dit veredeld jeugdelftal kunnrn alle ambities wel weer naar de prullenbak.

 

Holwierde01-10-2022 om 23:13

Ik heb het ook helemaal gehad ,volgend jaar na 20 jaar geen kaart meer.

Elke seizoen denk ik het wordt betert ,maar steeds wordt ik weer teleurgesteld wat er weer op het veld loopt.

Ze kunnen blijkbaar niet beter ,en het is ook nog de slechtse voetballende ploeg ,degradatie komt er aan als ze zo doorgaan.

 

Bas3802-10-2022 om 00:13

Eens man hopeloos dit volgende week heelle weeek na uitkijken word weer een teleursteling 

Bombarda779101-10-2022 om 23:20

Het bier is duur. Voordat je het hebt, ben je 10 minuten verder. Je mag nergens meer roken. Het voetbal is al jaren niet om aan te zien. De aanvangstijden is geen peil meer op te trekken. FC Groningen is een bedrijf met managers geworden in plaats van een vereniging. Wij zijn inmiddels gedegradeert tot klanten in plaats van supporters. Op het veld staat geen enkele eigen opgeleide speler meer. Waarom ga je nog heen joh?

 

 

Bas3802-10-2022 om 00:14

Ik rook gewöon hoor en klopt bier is overdeven duur of snacks 

Holwierde01-10-2022 om 23:32

Patat waar heel veel zout op zit ,vieze bier wat echt duur is.

appie happie02-10-2022 om 08:09

Die patat,dat is al jaren zo..niet te vreten man..Heb ik al eens via de mail aangegeven,krijg niet eens antwoord.

Roken vind ik niet erg ik rook niet.

Het is allemaal drama..

Als ze winnen hoor je niemand over duur bier of snacks die 4euro kosten..oid...maar nu is alles teveel..ik kon niet, te vroeg voor mij.Ik denk dat ik vrijdag ook maar oversla..

 

Ach een dag later denk ik er alweer anders over.

Denk dat ik vrijdag wel ga..kan net als het weer zomaar omslaan.

Rob197001-10-2022 om 23:50

Groningen verliest en daar zijn de negatieve posters weer, na de geweldige overwinning op Cambuur hoor je ze niet, Cambuur wel de club die PSV van de mat veegt. Vandaag tegen een top 3 club, die internationaal speelt, en gepokt en gemazeld is op de velden. Ook deze tegenstander was twee week geleden de baas over een andere Europese topclub, Ajax. Nee, er is absoluut geen reden tot paniek, deze selectie is goed genoeg om te strijden tegen de andere clubs. 

Mits, mits je eigen spelers wel kunnen verdedigen, mits je de bal twee keer achter elkaar naar de goede kleur kunt spelen, mits je een duel kan of wilt winnen, mits je vaardigheden bezit om beter te kunnen zijn als je tegenstander, mits je inzet toont, mits je een systeem speelt, waarbij je de intentie hebt om te winnen, mits je niet van achteruit op wilt bouwen, als de tegenstander je onder druk zet, mits je een trainer hebt, die eens een fatsoenlijk elftal neerzet, mits je de vrije trappen niet overlaat aan een verwend over het paard getild talentje, mits, mits, mits en nog veel meer mitsen zijn nodig om te kunnen gaan overleven.

Mocht je bovenstaande wel kunnen, dan is er geen probleem, maar als dit niet tot de vaardigheden behoord, ben je snel aan de beurt. 

Tegen alle posters, wil ik zeggen, die nu weer roepen dat deze trainer, Fledderus en onze hoofdscouting zou moeten vertrekken, jullie hebben gelijk.

Het is niks, en het wordt niks.

 

marcelfcg02-10-2022 om 08:00

In delen van de wedstrijd was te zien dat het er wel inzit maar als je zulke verschrikkelijke verdedigende fouten maakt dan valt daar niet tegen te voetballen.

Dat is eigenlijk deze wedstrijd in een notendop.

Als je zo'n Duarte dan hoort dat hij een "foutje" maakt. Zucht.

Duarte en Kasanwiro verneuken met zijn tweeën de wedstrijd. Kappen met die fluwelen handschoentjes en benoemen water aan de hand is.

TomOkker02-10-2022 om 07:30

Wormuth heeft natuurlijk gelijk als hij positieve dingen ziet of heeft gezien, want het niveau kon ook niet lager en dan is AZ het slechtste wat je kan overkomen. Vergeet niet dat AZ nu de vruchten plukt van een goede jeugdopleiding waar een slot ooit onderdeel van was. In de Europese wedstrijden doen ze het ontzettend goed met een Danny de Wit (etter) en Clasie  voorop. Los van de uitslag vond ik het helemaal niet zo slecht. Er wordt eindelijk gevoetbald althans geprobeerd en dat is lang geleden en gaat niet van de eén op andere dag. Cambuur blijkt nu wel, was een uitschieter. Leeuwarden dacht ook net als Eindhoven we gaan dit varkentje wel even wassen. Op dit moment missen sommige spelers zelfvertrouwen en andere hebben nog niet helemaal in de gaten wat er van hun gevraagd wordt. Met 2 nieuwe mensen voorin en een muitende speler valt het allemaal ook niet mee natuurlijk en dat een Duarte niet in zijn salsa komt snap ik dan ook wel weer. Ik begrijp eén ding niet waarom mensen in het tijdperk Buijs niet gevlucht zijn want dat was helemaal een drama, Zijn hotse knotse begonia tactiek leverde hier en daar met veel kunst en vliegwerk nog een paar puntjes op maar voetbaltechnisch was het eén en al drama maar we moesten pitbulls voor de verdediging hebben die m.i. niets aan de opbouw bijdroegen waar een Frankie de Jong nagenoeg in zijn eentje tussen de linies ballarinaat om de de eén na de ander subtiele bal bij een medespeler neerlegt, zat ik naar slagers te kijken die alleen oog hadden voor hun tegenstander. Maar we hielden de nul en ja we stonden in het linkerrijtje en dat is iets magisch blijkbaar. Wat je voorgeschoteld wordt is van minder belang blijkbaar, maar goed we hadden Kasanwirjo nu centraal volgens velen de plek waar die hoort en waarvan ik zeg dat hij daar alleen maar voor onrust zorgt. Ik hoop in ieder geval dat MJF en de technische dienst niet in paniek raken want we hebben best voor FCG begrippen een goede selectie alleen loopt het niet zoals sommigen willen. We hebben te maken met een erfenis waar we mee moeten dealen en dat kost tijd en ik gun de directie en deze trainer de tijd. Maar je moet wel de ontwikkelingen van andere clubs wel in de gaten houden net zoals in het basketbal, zie voorbereiding Donar, blijven de overige clubs zich ook ontwikkelen. Overigens daar raakt niemand in paniek maar goed zaalsporten hebben nu eenmaal een ander publiek.

BROMBEER02-10-2022 om 08:03

Het is gewoon schandalig zo slecht, geen enkel spelpatroon of voetbalidee zichtbaar. Mogen blij zijn als we erin blijven. 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

TomOkker02-10-2022 om 09:28

Is dit op basis van kennis of op basis van de stand op de ranglijst. Er zit wel degelijk een idee achter dat is duidelijk te zien maar als de bal niet bij dezelfde kleur shirtje belandt dan kunnen alle ideeën in de prullenbak. Het is duidelijk het loopt gewoon niet. 2 nieuwe aanvallers met redelijke ervaring die in een team komen wat elkaar amper weet te vinden, met 2 dartelende veulens die denken als gearriveerde spelers, ga er maar aanstaan. Hoe raar het ook klinkt, voor mij is de voorbereiding nog maar een paar weken oud en hoe kritisch ik ook altijd ben, hier mag je in deze fase nog geen personen op afbranden, kom op mensen er staat een compleet nieuw team. ja ik verbaas mij ook over een Irandust of een Abraham of een Oratmangoen die Määtä constant voor de voeten loopt. Dat de stand op de ranglijst voor sommigen de barometer van het geduld is, weet ik ook wel. Maar laten we ons de kop niet gek maken door mensen die er 9 van de 10 keer niks van begrijpen of een journalist die per ongeluk op de afdeling sport is belandt en jaren aan ballet heeft gedaan, mee gaat roeptoeteren met studio bord op schoot. Het gaat even wat minder, het is zoals het is. Of zoals Daniël Lohuus het zo mooi zong "het giet zoals het giet" en dat heeft niks met regen te maken.

Groen hart02-10-2022 om 08:11

Vroeger was ik een uur voor de wedstrijd al nerveus . Nu is het alleen maar berusting .

Ben er zo klaar mee .

TomOkker02-10-2022 om 09:00

leeftijd is ook een dingetje groen hart.

Nevland02-10-2022 om 08:49

Vooropgesteld:AZ is een goede ploeg maar tegen persoonlijke fouten kun je niet op voetballen. Altijd die inspeelpas als je onder druk staat,waarom doe je dat? Als je de bal daar verliest heb je de tegenstander gelijk voor je doel staan. Ik heb al eerder gezegd; schade beperken tot de winterstop! Niet meer niet minder. Verder altijd 442. Verder vond ik de instelling bij de meeste spelers wel redelijk.Het moet nog veel beter uiteraard maar het begint met inzet. Verder wil ik nu nog zeggen aan de melders van hierboven: supporter ben je voor altijd,die anderen ( spelers,trainer en vooral die mjf zijn passanten.) Ik hoop en verwacht  dat we a.s.vrijdag weer eens winnen.Hoe maakt niet zoveel uit.

 

Buddy02-10-2022 om 09:24

Het is al weken tenenkrommend slecht. Oeratmangoen, kasamwirdjo bakten er helemaal niks van. Als supporter verwacht ik geen redelijke instelling, daar kom je er niet mee.. ik had medelijden met onze spitsen, die werkten wel knalhard ik vrees het ergste voor vrijdag, gelukkig ziet onze trainer verbeteringen.....

Reactie verwijderd door redactie

King Poffel02-10-2022 om 09:48

Zoals Nevand zegt, tegen persoonlijke fouten kun je niet op voetballen. AZ zet met 4/5 man hoog druk op onze verdediging, gooi die bal lang en probeer dan die tweede bal te winnen. Desondanks heb ik ook 30 minuten goed voetbal gezien (kwartier voor en na rust) en dat is al meer dan in de wedstrijden tegen Vitesse, Cambuur en Sparta bij elkaar.

In het topic voor deze zag ik mensen zich negatief uitlaten over Oratmangoen maar juist hem vond in niet onverdienstelijk spelen. Hield vaak de bal bij zich waardoor de rest van het team kon aansluiten en er minder grote gaten ontstonden tussen de verdediging en de aanval.

De wissels van Wormuth snapte ik niet veel van. Je staat achter op het moment van de wissel Oratmangoen/Ngonge, op dat moment had ik juist een controleur eruit gehaald voor Ngonge. Ook het inbrengen van drie wissels tegelijk sloeg nergens op. Al helemaal niet dat je Pepi eruit haalt en er dan geen spits voor terugbrengt als je achter staat, laat hem dan die laatste tien minuten gewoon staan.

Al met al toch wel goede dingen gezien op de persoonlijke fouten en een aantal beroerde ballen na. Wat mij betreft dat half uur goed spel verder uitbouwen en tegen RKC met nagenoeg hetzelfde elftal spelen, echter wel sowieso met één contoleur eraf en een extra aanvaller of 10 daarvoor in de plaats.

Herman Badkuip02-10-2022 om 10:02

Vind persoonlijk wél, dat de spelers van FCG hebben geknokt voor een resultaat, maar in het begin van de wedstrijd hebben ze onder druk van een sterk spelend AZ hélaas twee persoonlijke fouten [Verrips en Duarte] gemaakt. Daarna met oppertunistisch spel nog goed teruggekomen door een fraaie goal van de actieve spits Ricardo Pepi. Eind eerste helft én begin tweede helft AZ met riskant samenspel eventjes onder druk gezet, waardoor er logischerwijs op het middenveld ruimte ontstond voor de behendige AZ-spelers, die gretig gebruik maakten van de vrijheid! Hoop dat onze verdedigers na vanavond hebben gezien, dat terugspelen op de keeper heel riskant kan zijn! Speel de ballen maar lekker naar de snelle spitsen en sluit goed aan naar voren! Bestrijd dat onze spelers niet de wil hebben getoond om te laten zien, dat ze goed kunnen samenspelen. Vond de wedstrijdinstelling van de meeste spelers niet verkeerd hoor, tegen een kwalitatief sterk team als AZ is het géén schande om te verliezen. Ze zijn met hun goed uitgebalanceerd team niet voor niets de koploper van de eredivisie! 

Dijk02-10-2022 om 10:17

Tenenend krommend was het knokken voor resultaat nóóit. En leren doen ze nóóit.  En gewoon mazzel dat die bal van Kasanwirjo aan kwam bij pepi. 

Je krijgt zeker van fcgroningen betaald om hier positieve post te plaatsen D.m.v. wedstrijd om snel te vergeten en er vrijdag weer te staan tegen RKC. Hoe dan ? Pelupessy elke keer maar weer met een smile voor de camera's te staan en elke keer zelfde excuses persvoorlichter van elsacker fc al meer als 1/2 jaar zelfde verhaal. 

Roelofsky02-10-2022 om 10:21

Het probleem bij de FC is het middenveld dat is niet in balans.... Duarte heeft een goede trap maar voor de rest is het een houten klaas. Je ziet het tijdens de wedstrijd de verdediging kan de bal niet kwijt aan de middenvelders en spelen de bal weer terug of een lange cassino bal naar de aanval. Alles begint met een goed middenveld zowel verdedigen als aanvallen. Kortom we missen een scorende box to box speler en een bal afpakker en een spelbepaler... Natuurlijk is dit kritiek maar ik wil ook het beste voor de ploeg.

TomOkker02-10-2022 om 10:43

Alsjeblieft zeg laten we eerst als team presteren. Belangrijkste punt is je kunt iedereen wel opstellen maar samenspel is een ander ding. Dan helpt het spel van Suslov en het frivole spel van Kasanwirjo niet. Als een verdediger in de problemen komt dan loopt er 9 van de 10x iemand anders te slapen. Zo moeilijk is het allemaal niet.

King Poffel02-10-2022 om 10:26

@Dijk, ik ga hier toch in mee met Badkuip. Even wat statistieken:

- Succesvolle dribbels: FC 47%, AZ 38%

- Balverlies: FC 135, AZ 138

- Duels gewonnen: FC 52, AZ 37

- Kopduels gewonnen: FC 12, AZ 4

Geknokt voor een resultaat kun je de spelers gisteren niet ontzeggen.

Johan02-10-2022 om 11:11

Mooie statistieken. Staat er ook bij op welk gedeelte vh veld dit allemaal plaatsvond? Zegt me allemaal helemaal niks dit. Zoals ik al zei we vliegen er keihard uit met deze trainer en selectie. Maar leuk dat er toch mensen zijn die wat positiefs hebben gezien. Hoop dat dat na de 0-3 tegen RKC nog steeds zo is

Zeeman02-10-2022 om 12:17

FC 1,  AZ 4

appie happie02-10-2022 om 12:23

Het zit ook gewoon niet mee...als fe fc geen fouten achterin gemaakt had was het 1-1 oid geworden.

Ik vond de goal van Pepi geweldig  een Suarez goal was het.

Rob197002-10-2022 om 13:20

Mooie statistieken, ter aanvulling, bij 56% balbezit, de volgende cijfers.

14 schoten op doel, waarvan 2 tussen de palen, slechts 1 corner, en 1 grote kans, ja wat moet je dan van de positieve percentages vinden.

Maar de belangrijkste cijfers zijn nog altijd de punten, daarom nog maar eens de uitleg voor de directie en trainers van Groningen, 3 punten per overwinning, 1 bij een gelijkspel, en 0 bij een verliespartij. En ik heb het bij de KNVB vandaag nog nagevraagd, maar voor balbezit zijn geen punten beschikbaar, evenals 30 minuten aardig voetballen per wedstrijd, ook daarvoor zijn geen punten te verdelen.

De persoonlijke fouten waren gisteren doorslaggevend voor de verliespartij, maar onkunde, verkeerd systeem, inzet, kwaliteit, end, maar waarschijnlijk is niet de oorzaak, als ik verschillende posters mag geloven. 

wij zijn inmiddels 8 wedstrijden in de competitie bezig, en in de wedstrijd van Volendam zaten 30 minuten aardig voetbal, en gisteren misschien 1 kwartier. Dat is 3,75% van de 12 uur dat er gevoetbald is. Een dramatische statistiek. Een beetje zwart wit, maar wel deels een waarheid. 

Mocht je een collega op het werk hebben, die dit als presterende percentage heeft, dan ben je er snel klaar mee. Dit is ook het probleem van Groningen, er wordt totaal niet gepresteerd, tegen welke tegenstander dan ook.

TomOkker02-10-2022 om 10:35

Voor de nuance, toch mooie cijfers. Dank je Poffel. Brummie toevallig nog wat aanvullingen?

PDI02-10-2022 om 11:04

Wellicht word ook ik met de grond gelijk gemaakt of van dingen beschuldigd, maar dat moet dan maar. Als eerste , heeft iedereen gezien waar AZ staat? Juist .... bovenaan, en daar mag je volgens mij van verliezen. Zeker moet je kritisch zijn op de fouten die gemaakt zijn en hoe te voorkomen (Veerips via de zijkanten en niet door het midden, in de pupillen al geleerd, Duarte ros die bal de tribune in als je medespelers verstek laten gaan.)

Maar wat FW zegt is absoluut waar, bij de eerste sta je in de aanvalspositie dus altijd te laat als de bal op deze manier verloren gaat. Kasanwirjo baalt hier net zo van als jij en ik. Bij de tweede zie boven, waar is die aanvalspositie dan om er spelend uit te komen. Fouten ja.... maar worden er geen fouten gemaakt, worden 9 van de 10 wedstrijden 0-0. 
Hou eens op met spelers en trainers de grond in te trappen, van dat type kritiek is nog nooit iemand beter geworden. Leg de vinger op de zere plek, maar wel met respect!
FW geeft terecht aan " ik ben ook maar een mens, met een grens en die in bereikt". Hij heeftvtenminste een filosofie die verder reikt dan de volgende wedstrijd. Moet hij dan eers5 weg en dan weer een ander tot de sokken toe afbranden? Je bent supportersvak niet, maar ga je gram die je doordeweeks opbouwt in de sportschool kwijt worden, maar mensen de grond intrappen is zoooo laag!

En dat geldt ook voor sommige pers die er van smullen dat FW "opa" wordt genoemd. Wellicht helemaal uit z'n verband gerukt. Riooljournalistiek is dat, denk er maar eens over na wanneer jouw artikel wordt uitgekotst!
Nu ik toch bezig ben : kan die dikke van ESPN die verslag deed naast Luijks ballen ballen uit de sloot gaan halen? Dat negatieve gedoe keer op keer, opzouten en ga eerst een cursus Engels doen, Pepi kon z'n lachen nog net inhouden.

King Poffel02-10-2022 om 12:17

@Johan, ik reageerde op of de spelers ervoor knokten en dat kun je wel degelijk afzien aan het aantal gewonnen duels t.o.v. AZ. Maar ik ben het met je eens dat statistieken niet altijd alles zeggen. We hadden namelijk ook 56% balbezit en verstuurden 478 passes (83% nauwkeurigheid) tegenover 279 passes van AZ (77% nauwkeurigheid), maar als dit allemaal achterin tikkies breed en terug zijn dan zegt het idd weinig.

Het zal menigeen denk ik ook verbazen wie gisteren de meeste schoten heeft gelost, het probleem bij ons was alleen dat er te weinig vanuit de zestien op doel is geschoten en teveel van buiten de zestien en voornamelijk ook de richting van de schoten (dat was nog niet best, lol).

Niet kijkend naar de wedstrijd opzich maar wel vergeleken met de vorige potten, zat er gewoon wel vooruitgang in. Ik hoop dat Wormuth dit nu kan uitbouwen en meer vastigheden kan creëren. In mijn ogen wel een beetje te laat en zijn wisselbeleid vind ik ook nog nergens op slaan, maar ik hou het nog op een half vol glas.

 

Zeeman02-10-2022 om 12:28

Met dat constant terug spelen op de keeper, lijkt wel fc Knudde met tikkie terug Jaap.

Hebben ze een aanval opgezet en zijn ze bijna in de 16 van AZ gaat de bal weer helemaal terug nr hun eigen strafschop gebied, waarom die bal niet een keer fatsoenlijk voor de goal gooien ipv tikkie terug, alle moeite steeds voor niks.

En dat gebeurde veels te vaak, is er dan niemand die zegt, slinger die bal voor de goal, gaat niet altijd goed, maar altijd beter dan maar helemaal terug spelen nr je eigen strafschop gebied.

Pepi staat er niet voor niks, is een goeie spits, maar moet wel aanvoer krijgen, die goal van hem was geweldig.

Oeleoptak02-10-2022 om 13:24

Ben ik het mee eens. Veel opportunistischer spelen. Erger me ook dood aan dat altijd terug spelen. We hebben geen elftal voor ragfijn combinatiespel. In combinaties gaat het voortdurend mis. Zelfs over minus 10 meter gaat dat in de andere zestien mis. Jagen en pompen, dan gaan de spitsen ook dieper en vertrekken ze sneller omdat er nu wel ballen komen. Nu heeft dat vaak geen nut omdat de bal toch weer terug gaat. 

campesino02-10-2022 om 13:12

We kunnen er uren over lullen of het logisch is dat we van AZ verliezen, of we beter speelden dan tegen sparta, of we mooie statistieken hebben of niet, of het nog beroerder is dan onder Buijs, maar uiteindelijk kan ik op dit moment maar 1 conclusie trekken. Groningen is dit jaar 1 vd voormaamste kandidaten om te degraderen. Vorig jaar was dat volgens velen ook niet mogelijk maar liep het op een jaar na, net goed af. Dit jaar ziet het er beroerd uit, helemaal als je volgende week niet van rkc wint, wat me wegens het volledig gebrek aan zelfvertrouwen bij 90% vd spelers, helemaal niet zou verbazen. 

Moeten we Frank en MJF dan maar een schop onder hun kont geven? Lijkt me geen goed plan. Groningen heeft nu gewoon baat bij rust en hopelijk hebben Frank en MJF de selectie goed geanaliseerd en kunnen ze met een paar gerichte aankopen de FC vlot trekken. Hoe dan ook moet het verwachtingspatroon omlaag, moet dat gezeik over de grote markt ophouden en moet zowel de lijding, als de voetballers, en de supporters ervan doordrongen zijn dat we simpelweg een degradatiekandidaat zijn.  Het is allemaal gewoon kut en al jaren moet je niet goed bij je hoofd zijn om vrijwillig naar de FC te kijken, maar dit is het moment dat we allemaal achter de FC moeten staan en Frank en MJF de tijd geven, hoe mogelijk dat ook is

Rob197002-10-2022 om 14:09

Wormuth en Fledderus hebben de boel grondig geanalyseerd na Sparta, maar als je dan gisteren het begin zag van de wedstrijd, denk ik niet dat het goed gaat komen als je zo doormodderd.

Wormuth staat als een schoolmeester langs de lijn, die het allemaal laat gebeuren, passend daarbij is, dat tijdens een blessure moment op de middellijn Verrips het woord neemt na de spelers toe. Dat zij geen kleine scheurtjes in het geheel, maar grote scheuren, die nu al niet meer te repareren zijn, Wormuth is niet geschikt om deze klus te klaren. Hij is een opleider voor trainers, inhoudelijk, maar praktisch schort het er gewoon aan. Dat is niet alleen bij Groningen zichtbaar, maar was in Almelo ook het geval. Keurig netjes maar geen extra's, waar ik zelf zo op gehoopt had. Als een selectie na Buijs na 10 weken al uitgekeken is op een trainer, door het niet kunnen overbrengen wat hij daadwerkelijk wil. Verder werkt zijn pressing en tegenpressing totaal niet, waardoor hij allerlei andere mogelijkheden aan het zoeken is. 
Als je als trainer vanaf eind juni met een complete groep bezig bent, mag je toch wel eens een keer een lijn in hebben geslepen? 

campesino02-10-2022 om 15:39

En wat stel jij dan voor. Frank ontslaan,MJ F ook maar? En lekker opnieuw beginnen? Denk jij werkelijk dat een nieuwe trainer deze matige spelersgroep  in een paar weken aan het voetballen krijgt? Dan lijkt me de la s groter dat Frank de boel na het WK met een paar gerichte versterkingen aan de praat krijgt. Bij Buijs en vd Looi duurde het meestal tot april voordat de de boel op de rit hadden. Blijven we er dit jaar in en is er geen verbetering, dan is er in mei nog tijd genoeg om met witte zakdoekjes te wapperen.

Rob197002-10-2022 om 16:17

Afscheid nemen van Wormuth, zeker voor de winterstop, tijdens de WK een trainer voor de groep, die wel bewezen heeft om een elftal neer te zetten, stoppen met ontwikkelen van talenten, en een degelijk team neerzetten met ervaring afgewisseld met talent. Geld wat binnen gehengeld is, investeren in goede aankopen en een zojuist benoemde goede trainer. Een nieuwe trainer die boven je budget verdient, met een kort contract desnoods tot de zomer, alleen maar om het zinkende schip te redden.

 

Dijk02-10-2022 om 17:36

 inderdaad Rob 

campesino02-10-2022 om 18:19

En wie has je dan op het oog rob?  Guardiola, Ancelotti, te hag? Maar zonder gekheid, dat moet dus een trainer zijn die geen club heeft en ook nog maar Groningen Wil komen en ook nog een bewezen goede trainer. Keep on dreaming.

Rob197002-10-2022 om 19:33

De een droomt dat het goed komt, en ik droom van een fatsoenlijke trainer, die eens resultaat haalt, met hopelijk fatsoenlijk voetbal, maar op korte termijn een resultaat trainer.

Klein voorbeeld: hoe kun je als trainer nu roepen dat je leuke dingen hebt gezien, met als excuus dat ze nog op 70% zijn. Het is geen kleuterschool, hij weet toch wel hoe je een team moet opbouwen, of denkt hij nog steeds in de voorbereiding te zitten. Dit is tekenend voor zijn niveau, waarbij de overige stafleden als makke schapen meelopen.

 

 

Tanner_05002-10-2022 om 20:38

Ik zou Dirk Kuyt aanstellen als trainer voor na de winterstop

Nevinsrow02-10-2022 om 14:14

Die tijjani reijnders is wel een heel goede voetballer. Sowieso genoten van AZ, maar die Reijnders is een pareltje. Duarte compleet uit de wedstrijd gespeeld en afgetroefd.

Ben benieuwd waar we nu echt staan. Kijk uit naar de wedstrijd tegen RKC. Geen makkelijke tegenstander. 

Kan iemand mij vertellen wat er met Irandust is? Zit al weken niet bij de wedstrijdselectie. 

Johan02-10-2022 om 14:50

Hoop in het krachthonk te vinden

Oeleoptak02-10-2022 om 16:36

Dacht dat hij, omdat Fleddie hem al een jaar lang op het oog had, de Verlosser zou zijn. Maar het blijkt een zielloze meeloper die niks extra's brengt. Jammer van de investering, net zoals vele andere. 

appie happie02-10-2022 om 18:55

Franky goes to germany..

opa02-10-2022 om 19:30

Seuntjes zou een aanwinst zijn, ik heb het idee dat hij op dit moment niet goed in zijn vel zit bij Fortuna

TomOkker02-10-2022 om 21:34

Krijg je dit gelul. laten we zorgen dat we realistisch blijven mensen wegsturen lost niks op. Analyseren betekent niet dat het binnen een paar dagen is opgelost. Je begint leuk Rob maar na 2 zinnen ben je de realiteit helemaal kwijt. Ik krig een beetje de indruk dat het gras bij de buren belangrijker is dan het spel van onze FC. Ik zeg uitzingen tot de winterstop en dan zien we wel weer. Degradatiezône nou en wordt het toch een keer spannned, gezeik ook altijd.

Rob197002-10-2022 om 21:55

De tijd zal het leren.

Rob197002-10-2022 om 22:42

Het gras bij de buren, is absoluut niet groener, want ik wil echt niet ruilen met de selectie van Volendam, Sparta, Emmen, Fortuna, Excelsior en Go ahead Eagles, want tussen deze selectie's zit een aardig kwaliteitsverschil, maar wat ze er in Groningen met deze grote selectie van maken is gewoon schreinend te noemen. En dat ligt toch ergens aan. Fledderus koppelt zijn funcitoneren enigszins aan die van Wormuth, maar dat zou hij gewoon los moeten laten. Iemand die niet presteert, kun je tot de verantwoording roepen, met als ontslag als resultaat, waarom niet.

Wormuth maakt er toch ook niets van, tactisch staat het elftal matig, t.o.v. de tegenstander, zijn wisselbeleid is een drama, en helemaal niet onbelangrijk het respect binnen de spelersgroep. Hij heeft al vanaf het begin van de voorbereiding een slecht beleid gevoerd. Geen overleg, geen uitleg, geen duidelijke spelopvatting, (tenminste wat de spelers begrijpen), en zijn trainingen schijnen ook niet over te lopen van plezier en vernuft. Voor mij een simpele conclusie om niet meer aan te modderen tot de winterstop. Gerichte aankopen, en dan verder kijken, lijkt mij een te slecht scenario. Mooi lullen en zeggen dat het goed komt, is een groot risico, die ze in Almelo ook niet aandurfden. Wormuth is het waarschijnlijk net niet, en zijn resultaten uit het verleden beloofd dat ook niet echt.

Pelupessy zou ook uit zijn koker komen, op basis waarvan, hij heeft bij Heracles na mijn weten nooit met hem gewerkt, dan had hij kunnen weten dat dat geen leider in het veld zou zijn, een nuttige middenvelder, maar zeker niet meer dan dat. Van Hintum kennen wij toch allemaal als een voorbeeldig prof, maar had geen enkele interesse om met hem te werken, ???. 

Tot over een maand of 4, kijk ik dagelijks bij het gras van de buren, echter maar een kleine kans dat deze mooier zal zijn dan die van mij. Dat krijg je als je op zondagmiddag 14:30 tijd over hebt. 

Marco03-10-2022 om 09:09

Tegen Sparta scoorde Pepi knap uit een voorzet vanaf de flank. Je verwacht dan in de eerst volgende wedstrijd dat ze extra gaan proberen om ballen vanaf de flank naar de spits te brengen 

Herman Badkuip03-10-2022 om 09:55

Onder de top 5 van de eredivisie [AZ-Ajax-PSV-Feijenoord-Twente] is het niveau van de teams op de plekken 6 t/m 18 héél matig! Je zag 't aan de wedstrijd tussen Emmen [plek 18] en Heerenveen [plek 6], waarin Emmen meer kansen op een overwinning had dan de Friezen. Als je als FC Groningen twee wedstrijden achter elkaar wint, sta je zo maar binnen de top 8....Een geflatteerde 4-1 nederlaag tegen koploper AZ doet mij minder dan het onnodige puntenverlies tegen teams als Volendam, NEC en Sparta....Heb afgelopen zaterdag een heel ander FC Groningen gezien, dan in de wedstrijden ervoor. Het team had, ná de eerste ongelukkige en dramatische 20 minuten, véél meer de instelling om er een échte wedstrijd van te maken tegen een goed voetballende ploeg als AZ. Met oppertunistisch voetbal kregen onze spitsen meer kansen, dan in de eerdere wedstrijden, waarin ze vaak alleen op een eiland stonden. Er was al meer aansluiting én drang naar voren van onze middenvelders, vóóral Ragnar Oratmangoen viel op door zijn balbezit en behendigheid om de bal naar de spitsen te spelen.....En met een Nana Kasanwirjo als centrale verdediger, die durft te voetballen ging de bal sneller naar voren! Dit beoogde spel van FCG willen wij als fans toch graag zien, altijd de bal naar voren spelen en risico's durven nemen i.p.v. steeds maar weer dat zinloze én riskante terugspelen op onze eigen keeper Verrips. Heb ook veel meer strijd gezien bij de meeste voetballers van FCG dan in de voorgaande duels....Wat mij betreft moeten wij met deze speelwijze de komende weken doorgaan, dan kweek je als team veel meer goodwill dan 90 minuten louter verdedigen met 5 man in de achterhoede én dan nog met één goal verschil verliezen! Aanval is nog steeds de beste verdediging, we hebben er met de komst van Ricardo Pepi én Florian Krüger ook de spitsen voor!

appie happie03-10-2022 om 11:06

Ik kan me vinden in jou relaas..vooral ook " een ander Groningen"..dat vond ik ook.

En ja die 2 knullige fouten!!

Anders zou je een heel andere wedstrijd gezien hebben.

Vrijdag Rkc oprollen dan maar..

Herman Badkuip03-10-2022 om 16:59

Als FCG maar lekker gaat aanvallen tegen RKC en....géén tikkies terug op de keeper, dan moet een overwinning mogelijk zijn!

val03-10-2022 om 12:11

Proces, hiërarchie, intensiteit en geduld. Dat is wat de supporters van FCG regelmatig te horen krijgen. Zelfs na 8 wedstrijden. "Ik laat mij niet leiden door het publiek en media. Ik let op de ontwikkeling van mijn ploeg. Ik zie duidelijk vooruitgang". Dit waren de woorden van Wormuth na afloop van de wedstrijd tegen AZ. 

Proces; met een nieuwe coach gaat er meestal iets veranderen, begrijpelijk en ook dat zoiets tijd kost.

Hiërarchie; met een ruime voorbereidingstijd had een ervaren coach als Wormuth dit natuurlijk al lang op orde moeten hebben. 

Intensiteit; dat de meeste spelers nu 70 minuten op de hoogste intensiteit kunnen spelen wekt verbazing. Allereerst lukt het geen enkele ploeg 90 minuten als zodanig te spelen. Wat is dan de norm? Daarnaast is het een aanklacht richting de stafleden die zich bezighouden met fysiek en ontwikkelen (specialisten conditie, fysio en beweging). Kennelijk was dit ook vorig jaar al het geval en had er op dit gebied al niet eerder ingegrepen moeten worden?. Ook bij de onder 21 wordt nu met meer intensiteit getraind. FCG wilde toch al langer de "fitste" ploeg van de eredivisie worden (zie beleidsplan). 

Geduld; is een "schone zaak" maar heeft ook zijn grenzen. De supporters zijn al langere tijd (jaren) niet verwend met aantrekkelijk voetbal en zien de ontwikkeling/vooruitgang (nog) niet. Realiseert Wormuth zich dit wel voldoende ? 

Dat de coach zich ergert aan de media is wel voor te stellen. Het "opa" verhaal van Pomp is van een bedenkelijk laag niveau. Bovendien worden er veelal randzaken benoemd in plaats van hoofdzaken. Wormuth wil zijn selectie nu beschermen en dat is volstrekt logisch. Het probleem zit eigenlijk in de samenstelling (lees; kwaliteit) van de selectie. Hiervoor is Fledderus met zijn scoutingteam verantwoordelijk. Te lang is de focus gericht geweest op het ontwikkelen van spelers en daarmee snel waarde creëren en minder op een kwalitatief eredivisie waardige selectie die het publiek kan vermaken. Er zal in de winterstop waarschijnlijk weer een "prijzige" hersteloperatie van de selectie en ook scouting moeten plaatsvinden om alsnog te kunnen strijden om de play-off plekken. Nu maar hopen dat in de komende 6 competitie wedstrijden de achterstand in punten niet te groot wordt.

 

 

 

 

TomOkker03-10-2022 om 20:58

Kortom 1 stap achteruit om vervolgens 3 stappen vooruit te maken. Toch?

brummie04-10-2022 om 09:40

Heb weinig meegekregen van de wedstrijd. Was het weekend in Duitsland. Had zelf tegen Az zeker niet een ommekeer verwacht. Daar vind ik Az te goed voor en FC te wisselvallig. Wat ik ervan gelezen heb, speelde AZ niet altijd uit eigen kracht maar loerde op de counter? 

Nu zat het scoreverloop voor AZ ook mee gezien de persoonlijke fouten eerste deel wedstrijd. Persoonlijk vond ik in de afgelopen wedstrijden het centrale duo te Wierik - Balker best aardig goed staan. Begrijp dat Wormuth Kasanjawiro opbouwend sterker vindt, maar om deze omzetting tegen AZ te doen en wederom te schuiven in het elftal maakt het allemaal niet makkelijker of dan wel stabieler. Wat ik begreep viel Dankerlui goed in op de RB voor van Gelderen die geblesseerd uitviel.

Het zal allemaal tijd nodig hebben om de boel op de rails te krijgen hoe Wormuth het wil zien. Ik persoonlijk heb daar niet zoveel problemen mee, ook al vind ik bepaalde keuzes onlogisch. Vraag blijft dan of het grootse deel van de achterban de rust kan bewaren. Onrust en druk zal deze ploeg niet verder helpen. Zeker niet qua vertrouwen. 

Het zou daarom erg fijn zijn om 3 punten binnen te slepen tegen RKC. Voor de supporters, maar ook voor de ploeg zelf. 

Blijf erbij dat de ploeg meer kwaliteit herbergt t.o.v. vorig seizoen. Het is aan Wormuth en TS om zo spoedig mogelijk dit op orde te gaan krijgen. Met steun van ons als supporters uiteraard. 

Holwierde04-10-2022 om 13:43

Een ommekeer komt er pas na de winterstop,als Fledderus echt goeie spelers ophaalt.

 

Herman Badkuip04-10-2022 om 14:53

Ben niet zó somber gestemd hoor Holwierde, volgens mij hebben wij al iets van een ander FC Groningen gezien tegen AZ.....Méér strijdlust, oppertunisme én drang naar voren in het spel dan de wedstrijden ervoor, hoop dat FCG die lijn vanaf de thuiswedstrijd tegen RKC doortrekt....

Holwierde04-10-2022 om 15:35

Iets meer gezien hmmm,strijdlust ja hebben we eventjes gezien maar daar blijft het helaas ook bij.

Als ze daar achterin elke keer fouten blijven maken ,en ze leren daar niet van ,heeft blijkbaar niks met strijdlust te maken maar meer met kwantiteit.

Ze trainen elke dag maar dat is hun niet aan te zien ,ze worden gewoon niet beter.

 

Fugazi04-10-2022 om 15:45

Ik lees al heel lang mee op dit forum maar voel nu toch een keer de noodzaak om te reageren. Ik wil vooraf aangeven dat ik het hardnekkige optimisme van sommige reageerders bijzonder knap vind maar is het niet meer de wens van de gedachte. Groningen is zaterdag helemaal overhoop gespeeld door AZ. Ze hadden geen schijn van kans. Ik las dat Herman het in een eerdere post had over een geflatteerde nederlaag. Dat is dus helemaal niet waar en houd je jezelf voor de gek. Als het 1-7 was geworden had niemand wat kunnen zeggen. Het is zo dramatisch slap. Er zit niet 1 echte kerel in deze selectie. Als je je door AZ maar ook door Ajax zo overhoop laat spelen zonder ook maar te tonen dat je er bent dan verdien je het niet om eredivisie te spelen. Ik wil niets romantiseren. Vroeger was het ook weleens slecht maar die lieten zich over het algemeen niet zo voor joker zetten als wat er nu gebeurt. Voor de informatie ik heb sinds 1989  een seizoenkaart en daar moet ik na dit seizoen wel heel hard over nadenken om dat weer te doen.

Nachtwacht04-10-2022 om 17:07

Welkom Fugazi... 

no guts no glory04-10-2022 om 18:10

Tegen Ajax 0 gele kaarten tegen Az 1 gele kaart. Nu ben ik geen voorstander van een schop partij maar dit zegt wel genoeg dunkt me. Toch had ik ondanks de dikke nederlaag een veel beter gevoel dan bij de wedstrijden tegen Vitesse en Sparta. Er zat meer voetbal in, zeker het laatste kwartier voor rust en het eerste kwartier na rust. Alleen die persoonlijke fouten wordt je gek van. Staat die Kasanwirjo eindelijk eens op zijn favoriete plek staat hij als een amateur te verdedigen. Heb me dood geërgerd bij die vierde goal. Hij kon nog terug verdedigen maar wat doet meneer: alleen maar met zijn arm omhoog staan om aan te geven dat het buitenspel was. Je moet gewoon eerst tackelen en de var ziet wel of het buitenspel is. Ook bij de eerste goal deed hij niet veel.  Van mij mag hij wel banken. Verder vol voor de winst tegen RKC. Direct er bovenop, dan gaat het publiek er ook achter staan. Ik zeg 3-1 winst. 

Nachtwacht04-10-2022 om 17:09

Ben ook wel benieuwd wat precies de bedoeling was op de middenstip, in de eerste helft tijdens een blessurebehandeling. 

Normaal gesproken grijpt de trainer of een van de assistenten de kans om eea recht te zetten.

TomOkker04-10-2022 om 22:34

Fugazi ik heb ze lang geleden nog zien spelen in Vera 

Roelofsky05-10-2022 om 09:52

Hoop dat de spelers van de FC inclusief trainer... Napoli-Ajax hebben gezien erg leerzaam lijkt me

Herman Badkuip05-10-2022 om 17:46

Of het spel van Bjorn Meijer bij Club Brugge tegen Atletico Madrid.....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!