Terug

Deel deze pagina:

Rode kaart Balker breekpunt wedstrijd, FC strijdend ten onder tegen RKC

Door Redactie 39 reacties

Ondanks de beste bedoelingen van de geplaagde equipe van Frank Wormuth heeft de ploeg opnieuw het onderspit moeten delven. Thuis verloor het met 3-2 van RKC. De Groningers die terug kunnen kijken op een goede eerste helft kwamen door een benutte strafschop van Pepi op voorsprong en domineerden grotendeels het spel. Een minuut of acht voor de pauze veroorzaakte Balker een strafschop en werd met rood weggestuurd. Van Den Buijs scoorde vanaf de stip hetgeen de 1-1 ruststand was. Daarmee kantelde de wedstrijd, na de pauze werd Groningen lange tijd teruggedrongen. Na een uur was het Biereth die de gasten op een 2-1 voorsprong schoot. Voor FC het sein te proberen om koste wat het kost een punt eruit te slepen. De 2-2 kwam een kwartier voor tijd via Pepi. Vanuit een omschakelmoment was het opnieuw Biereth die tien minuten voor tijd kon toeslaan (3-2) en FC Groningen met lege handen achterliet.

eerste helft
De eerste kans was voor Lutonda die over de linkerkant kon uitbreken en nipt naast de tweede paal schoot. Tussen de bedrijven door kreeg FC twee hoekschoppen. Op de speelhelft van Groningen werd Clement op aangeven van Kuipers in stelling gebracht, de bal werd weggewerkt tot hoekschop. Deze was ongevaarlijk, Pelupessy onderging een blessurebehandeling. Aan de overzijde van het veld werd Suslov binnen de zestienmeter onderuit getikt door Lutonda. Scheidsrechter van de Kerkhof wuifde een strafschop weg maar werd door de Var naar de camera gehaald waardoor de bal alsnog op de stip werd gelegd. Pepi mocht aanleggen en bracht FC Groningen in de 14e minuut op een 1-0 voorsprong, zijn derde op rij.  

RKC zette kortststondig aan, de Groningers gingen de duels niet uit de weg. Lelieveld was dicht bij de gelijkmaker maar Verrips kon net op tijd de voorzet wegtikken. In de 19e minuut kon Pelupessy na een half weggewerkte corner uithalen op het doel van Vaessen die redding verrichte. Oratmangoen werkte de rebound ruim naast. Ook Pepi was niet veel later dichtbij de 2-0 die een voorzet van Dankerlui naast het doel knikte. Lutonda ontsnapte aan geel na meerdere vergrijpen op Suslov.

Te Wierik kreeg geel na een een te late tackle op Lobete. In de 36e minuut wisten Kuijpers en Lobete uit te breken. Balker tikte binnen de eigen zestien Kuijpers onderuit en kon met direct rood van het veld. Van Den Buijs benutte de strafschop, 1-1. Orantmangoen werd noodgedongen gewisseld, Musampa verving Balker. Het initiatief lag nu bij de gasten. Op slag van rust stoomde Määttä op naar voren maar schoot op het lichaam van Van Den Buijs. Er werd vier minuten bijgetrokken.

RKC drong aan, FC Groningen hield de rijen gesloten.

tweede helft
FC werd opnieuw teruggedrongen. Het eerste schot op doel kwam van Bel Hassani, Verrips had de bal. Kort daarna leek Kuijpers te scoren maar deed dit in buitenspelpositie. In de zestigste minuut kwam FC op een 2-1 achterstand. Biereth die was ingevallen kon na niet al te handig uitverdedigen in stelling worden gebracht en maakte van dichtbij af. In de 70e minuut was FC dichtbij de gelijkmaker. Pelupessy kon vol uithalen op doel, Vaessen verrichtte redding. 

Een kwartier voor tijd viel dan toch de verdiende 2-2. Een inworp van Te Wierik ging hieraan vooraf. Musampa won een kopduel waarna Krüger een combinatie aanging met Pepi die verwoestend uithaalde. Ondanks een man minder was FC volledig terug in de wedstrijd. De groen-witte vreugde was echter van korte duur. Vanuit een counter lanceerde Bel Hassani de diepstaande Biereth die Verrips kansloos liet, 2-3.

Krüger en Pelopessy werden gewisseld voor Ngonge en Valente. Oukili kreeg een uitgespeelde kans op 4-2. Vrijgezet door Biereth schoot de aanvaller hoog over. 

De extra tijd bedroeg vijf minuten. In de stand kwam geen verandering meer.

Opstelling FC Groningen: Verrips, Dankerlui, Te Wierik, Balker, Määttä, Suslov, Pelupessy, Krüger, Duarte, Oratmangoen, Pepi 

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Lelieveld, Gaari, Adewoye, Van Den Buijs, Lutonda, Bel Hassani, Anita, Clement, Kuijpers, Lobete

Reacties:
Marco07-10-2022 om 22:31

Door eigen domheid opnieuw verloren.

Scheidsrechter heeft met rode kaart wedstrijd kapot gemaakt.

Ngonge had al in de rust ingebracht moeten worden. Op de counter hadden we nog een kans.

Seizoen lijkt half oktober al mislukt.

 

Oeleoptak07-10-2022 om 22:35

We mogen blij zijn als we niet degraderen. Helaas schijnt daar de technische staf daar niet van doordrongen te zijn.

Nachtwacht07-10-2022 om 22:37

Strijdend ten onder... dat heb ik bij een Pepi en een Musampa idd gezien. Een aantal anderen vond ik echt plichtmatig

Pepi liep in het laatste kwartier een aantal keren in zijn eentje druk te zetten.

Ik moet wel zeggen dat het ook niet mee zit. De bal stuitert bij de tweede tegengoal wel heel toevallig precies voor de RKC speler.

Waardeloos dat je, net als tegen AZ een goal tegenkrijgt met een aanval door het midden.

 

Pluspunten voor mij Musampa, die ondanks zijn lengte een aantal belangrijke kopduels won en Pepi, die het gras opvrat en met veel energie bleef gaan. 

 

Vreemd dat ellebogen en andere overtredingen sommige wedstrijden tot in den treure worden herhaald, terwijl de overtreding van Balker en de elleboog tegen Musampa maar 1x vlug werden getoond. Het gegooide flesje werd wel weer twee keer in beeld gebracht. 

Herman Badkuip07-10-2022 om 22:44

Wat een zure én onverdiende nederlaag tegen RKC, het eerste half uur leek er niets aan de hand, een terechte penalty en nog een aantal kansen op meer goals....Dan na een half uur voetbal een onterechte penalty tegen én rode kaart voor Radinio Balker en het kantelmoment is daar.....Ben toch ontzettend trots op de strijd, die de overgebleven FC Groningen-spelers het laatste uur hebben laten zien! Zij hadden vanavond écht een gelijkspel verdiend tegen RKC! En wat een zelfvertrouwen straalt onze nieuwe spits Ricardo Pepi uit, hoop dat dát zelfvertrouwen overslaat op zijn medespelers!  Oók een groot compliment voor het grootste deel van ons thuispubliek, dat de hele wedstrijd de mannen van Frank Wormuth steunde! Heb nog steeds het vertrouwen, dat FC Groningen nog voor de winterstop sterk terug gaat komen! Zo'n wedstrijd met zoveel strijd én passie geeft deze supporter van FC Groningen moed! 

Dijk08-10-2022 om 07:05

Haha ja supporter houd moed.

BROMBEER08-10-2022 om 19:26

Eventjes weer een tikkie naar mjf sturen badkuipie voor de positieve quote. Wordt wakker man!!

BROMBEER07-10-2022 om 22:47

Hard gewerkt,  maar gewoonveel te weinig  kwaliteit. Pelupessy,( totaal geen aanvoerder) maatta em kruger gewoon heel slecht waren. En met wat voor houding kwam pipo nghonghe er ook in, heel slecht.

Snooty10.07-10-2022 om 23:03

Helaas heeft mij vd Kerkhof nog nooit kunnen bekoren. De RKC verdediger die Suslov torpedeerde kreeg geen kaart, terwijl Balker direct rood kreeg.voor een, in mijn ogen, geen opzettelijke overtreding. Eind vorig seizoen dupeerde hij de FC ook al toen hij Kasanwirjo rood gaf. 

Hoekie07-10-2022 om 23:13

Ik heb een half uur lang een aanvallend en goed spelend FC Groningen gezien. Een aantal goede voorzetten van Dankerlui leverden 2 goede kopbalkansen op. Ook een goed spelende Mattaa soleerde over het veld en kwam net niet goed uit voor het maken van een doelpunt. Peppi speelde prima en ontpopt zich als een gevaarlijke spits. Helaas was de rode kaart en de gegeven strafschop een keerpunt in de wedstrijd. 

Het publiek was fantastisch en stond de hele wedstrijd achter de ploeg. Begrijp de zeikerds op dit forum dan ook niet (waarschijnlijk waren de meeste ook niet in het stadion maar zaten achter hun laptop). Over deze wedstrijd kun je spreken van domme pech bij de rode kaart en de klutsbal waar de 1-2 uit voorkwam. Elf tegen elf was RKC geen partij geweest en had de FC gemakkelijk gewonnen. 

Metworst08-10-2022 om 09:06

Nou hier ook achter de laptop gezeten hoor (5 uur rijden voor zón wedstrijd is me echt te gortig, nog los van de benzinekosten). Maar ik heb dezelfde mening als jij, heb de positieve dingen ook gezien.

Kerkhof deed ons de das om, wilde de eigen penal niet geven , maar moest wel na interventie van de var. Maar bij de actie van Balker zag hij zijn kans schoon de wedstrijd voor de fc om zeep te helpen.  Blijf er wel bij dat het een oliedom is van Balker, zulken kansen moet je de tegenstanders (incl. de scheidsrechter) ook niet geven.

Peppie is een schot in de roos,  jammer dat juist hij huur is. Maataa groeit in zijn rol, en Musampa viel sterk in. Kruger nog wisselend succesvol in zijn acties. (bij een doelput en bij een tegendoelpunt betrokken) Maar werk wel hard.

no guts no glory10-10-2022 om 04:35

Helemaal mee eens Hoekie. Ook ik zit elke wedstrijd op de tribune en ook zeker de helft van de uitwedstrijden. Wat mij opvalt is dat de meeste kritiek komt van leden op dit forum die toegeven dat ze de wedstrijd zelf ( gedeeltelijk) niet eens zien op tv. Als ze het na een half uur al niets vinden schakelen ze al weg. Bizar. Daar is maar 1 woord voor zoals wij op de noord tribune zeggen: GLORYHUNTERS !!!!

Durovski07-10-2022 om 23:15

Veel strijd, spanning en sfeer, dat was mooi. Weer z'n tegengoal door het midden dat was weer niet zo mooi. Zou Pelupessy dat niet moeten voorkomen? Of is hij zaalvoetballer.

Maata vond ik wel goed veel energie en altijd naar voren.

 

Hoekie07-10-2022 om 23:26

Mattaa gaat met de week beter spelen. Af en toe is hij nog wat te druistig en speelt hij een slordige bal. Ik zie toch aardig wat potentie.

BROMBEER08-10-2022 om 13:00

Klopt djurovki omtrent maatta, maat vond hem in balbezit heel slordig in zijn passing, vaak medespelers in de problemen brengen door te lang wachten en te slap te passen.  En pelupessy loopt er bij gratie te voetballen omdat ie fw en mjf van zijn periode bij heracles kent. Komt totaal niet in de duels en geeft centraal veel te veel ruimte weg  en een beetje dat pseudo ophitsen van noord schei uit  zo ie met zijn spel moeten doen.

appie happie08-10-2022 om 07:35

Maar dat er minimaal 3 goede,betere iets oudere spelers bij.moeten is wel zeker..

Dit kam zo niet doorgaan.

Publiek pikt het nu nog,maar er blijven steeds meer mensen weg.

En als dit zo dootgaat,kun je volgend jaar elke vrijdag kijken.

Maar dsn ben je zaterdag en zondsg wel.mooi vrij.

Nevland08-10-2022 om 08:57

De titel van dit artikel geeft wel de juiste waardering van de wedstrijd weer. Matras vond ik redelijk sterk spelen met af en toe verassende  rushes rechtdoor het midden Moet hij blijven doen. Pepi is ook een aanwinst, ( optie tot koop?) Suslov weer een beetje op de weg terug? Kruger is harde werker maar dat was Postema ook.Zie geen meerwaarde. 

Stadjer8108-10-2022 om 09:38

Nee lijkt me niet. Die jongen heeft 16 miljoen gekost. 

Herman Badkuip08-10-2022 om 09:52

Ben een tegenstander van scorebordjournalistiek, de uitslagen van de laatste twee thuiswedstrijden zeggen mij niet zoveel! Kijk veel meer naar de ontwikkeling én groei van het team van Frank Wormuth. Je zag de laatste wedstrijden een ommekeer in speelwijze, er wordt veel attractiever én oppertunistischer gespeeld dan de eerdere wedstrijden. Het thuispubliek krijgt veel meer waar voor z'n geld en gaat er weer écht achter staan! Je ziet de sterke en minder goed ontwikkelde kwaliteiten van onze eigen spelers, Radinio Balker heeft veel snelheid en kan daardoor achterin veel foutjes herstellen. De penalty tegen was een ongelukkige actie van onze centrale verdedigers, zij stonden verkeerd opgesteld bij de counter van de snelle Kuijpers van RKC....Blijf erbij dat ik het géén penalty vond, er was nauwelijks contact tussen de spelers. Mike te Wierik werkt keihard, maar komt voetballend hélaas te kort....Isak Määttä bevalt mij steeds meer met zijn snelle, solistische acties naar voren en combinaties met zijn medespelers, vooral met Ragnar Oratmangoen. Damil Dankerlui was aanvallend óók sterk en gaf een aantal mooie voorzetten op de spitsen van FCG! Nordin Musampa viel sterk in en zou achterin een mooi koppeltje kunnen vormen met Radinio Balker! Onze middenvelders kunnen mij nog niet bekoren, zij werken hard, maar kunnen nog géén stempel op de wedstrijd drukken....De intensiteit van het hele team bevalt mij steeds meer, Tomas Suslov had weer een aantal gevaarlijke acties naar voren. Uit één ervan kwam de terechte penalty voor FCG. Spits Ricardo Pepi is voor mij écht een openbaring, hij heeft alles wat een spits van FCG moet hebben, kan koppen, heeft snelheid én gevoel voor de combinatie met zijn medespelers. Daarnaast werkt hij de hele wedstrijd keihard én hij kan scoren! Komende wedstrijden tegen Twente uit en PSV thuis ben ik benieuwd hoe het spel van FCG zich verder gaat ontwikkelen...Denk niet dat ons team bij voorbaat kansloos is, als zij allemaal blijven geloven in hun eigen kwaliteiten en voetballen met de juiste mentaliteit! Met het fanatieke thuispubliek er achter moet er óók in deze wedstrijden iets mogelijk zijn.....Daarna drie wedstrijden tegen Emmen, Utrecht en Fortuna nóg voor de winterstop met dezelfde intensiteit, dan komen we er weer snel bovenop! Opgeven voor de mannen van Wormuth is géén optie, altied kop d'r veur én goan mit die banoan!

Dijk08-10-2022 om 13:49

Ja heel snel er boven op. Nou komende 5 wedstrijden gaan verloren droom lekker verder. Banaantje 

Herman Badkuip08-10-2022 om 17:29

Je moet er altijd in blijven geloven Dijkie! Niet té snel opgeven hoor, ook al zijn we de laatste weken niet verwend, we blijven supporter in goede én in slechte tijden! 

TomOkker08-10-2022 om 10:02

Zowaar bij vlagen een goed spelende Suslov gezien. Pepi en Kruger gaat helemaal goedkomen in ieder geval al meer voetbal tussen middenveld en aanval. Ik vond het in ieder geval niet zo slecht als sommige stresskippen hier doen vermoeden. Daarbij de mensen die de laatste paar weken roepen dat we degraderen snappen er werkelijk helemaal niks van. Roeptoeteren de hele tent bij elkaar en snappen nog niet de helft van wat er zich op het veld afspeelt. Er moet wat gebeuren hoor ik mensen roepen maar dat vind Wormuth ook sterker Wormuth heeft enkele weken geleden bij de spelers aangegeven dat het "my way or the highway" is. Daarbij denk ik dat MJF voor 3 posities op zoek zal moeten voor versterking of het kwartje gaat bij een aantal spelers alsnog vallen. Maar dat hoef ik MJF niet te vertellen want dat heeft hij ook allang gezien. Ik heb er in ieder wel fiducie in dat het goed komt want als je dergelijke opmerkingen naar de spelers toe maakt dan weet je dat MJF er net zo over denkt want dit kun je niet zeggen als je niet gesteund wordt door de TD.

Fugazi08-10-2022 om 10:21

Ondanks de nederlaag heb ik mij gisteren sinds lange tijd weer eens vermaakt in de Euroborg. Ik heb in ieder geval een strijdend FC Groningen gezien. Wat overigens de standaard moet zijn. Verder geven we het zelf weg. Veel ruimtes door het centrum en dat nekt je. Het probleem bij ons ligt op het middenveld. Pelupessy is echt dramatisch. Daar komt niets uit en dan heeft Duarte het ook moeilijk. Ik hoor veel mensen positief over Maatta maar die vind ik echt slecht. Die jongen kan niet verdedigen. Die geeft zoveel ruimte weg. Als buitenspeler heb je de wedstrijd van je leven als je tegen hem moet. Hij staat altijd op een meter of 5 te dekken. Pepi is een schot in de roos maar is niet van ons. We hebben versterking in iedere linie nodig en 2 op het middenveld anders gaan we dit maar zo niet vlot trekken. Deze ploeg is te kwetsbaar en maakt daarom verkeerde keuzes.

TomOkker08-10-2022 om 12:19

Op je opmerking over Määtä na ben ik het volledig met je eens. Als ik lees dat hij niet de volle 90 minuten kan spelen dan geeft het wel aan dat het dunnetjes is op die positie. Want de 3 ballen die hij op het eind zo weggaf gaf mij ook wel te denken. Maar positioneel kan het ook wel beter inderdaad maar hebben we de technische dienst voor.

Herman Badkuip08-10-2022 om 17:34

Je hebt gelijk TomOkker.....Volgens mij is Isak Määttä meer een linkshalf met zijn enorme drive naar voren. Een herstelde Yayha Kalley zou dan onze linksback kunnen zijn!

alexvl08-10-2022 om 10:29

Zeefuik, Handwerker en Chabot zitten alle 3 te verpieteren op de bank.

Alle 3 in winterstop proberen te halen. Dt zou echt kwaliteitsinpuls zijn.

Alle 3 kennen ze de FC en ze staan direct in basis.

BROMBEER08-10-2022 om 13:01

Gelijk doen!!

Herman Badkuip08-10-2022 om 17:26

Alléén Zeefuik zou een versterking zijn....en voor het middenveld breker Memisevic uit China halen!

BROMBEER08-10-2022 om 19:29

Zowel chabot als handwerker zou een enorme aanwinst zijn voor dit fcg badkuip, 

Boerentrien08-10-2022 om 11:03

Ondanks de nederlaag bieden het getoonde spel en de inzet perspectief en vertrouwen voor de toekomst. Het veranderen van een klaarblijkelijk jarenlange verziekte sfeer naar weer een gezonde situatie moet bij de wortel aangepakt worden en dat zal tijd kosten. De wedstrijd van gisteren smaakt naar meer. Helaas heeft de rode kaart het verdere verloop van de wedstrijd negatief beïnvloed.  Maar we liepen niet chagrijnig de Euroborg uit. Dat is bij andere nederlagen en zelfs bij een gelijkspel of een overwinning wel eens anders geweest

Reactie verwijderd door redactie

Buddy08-10-2022 om 11:42

Ik zag anders weinig blije gezichten na afloop en terecht. Dit wordt een heel zwaar seizoen. Pepi werkelijk het enige lichtpuntje. Waarom 10 minuten voor tijd je betere spelers pas inzetten. waarom zo'n verdedigende opstelling als je moet winnen ? Deze trainer heeft het echt niet 

TomOkker08-10-2022 om 12:14

Als ze wel blij zijn met een nederlaag dan is er meer aan de hand. Wie heeft gezegd dat dit seizoen gemakkelijk zou worden. Waarom een speler eerder inzetten als hij daarvoor liep te muiten. Laat hem vooral niet merken dat je niet zonder hem kunt anders pist ie je morgen over de schoenen. Laat Wormuth maar schuiven die heeft het wat mij betreft al aardig op de rit de bal ligt letterlijk en figuurlijk bij de spelers. Ik weet niet waar jij je informatie vandaan hebt maar verdedigend was het zeker niet Groningen speelt in principe 433, dat we verdedigend iets te kort komen dat dan weer wel.

Boerentrien08-10-2022 om 11:51

Niet chagrijnig is iets anders dan blij

Overdegrens08-10-2022 om 12:54

Veel tegendoelpunten ontstaan door een gebrek aan snelheid bij het centrale verdedigings duo waarom niet met

een laatste man spelen. Die kan rugdekking verzorgen en bij balbezit doorschuiven naar het middenveld.

campesino08-10-2022 om 13:39

Deze wedstrijd bevestigt wat ik sinds cambuur uit zie. We zijn wel degelijk een degradatiekandidaat, maar tegelijkertijd zijn we op de goede weg. We moeten alleen van heel diep komen en het zal met vallen en opstaan gaan. Wat dat betreft jammer dat er gisteren net niet een verdient puntje uit werd gesleept, om de buitenwacht rustig te houden. Want ik heb meer het idee dat de buitenwacht nerveus is dan MJF en Frank. Verder zal de ontwikkeling afhangen vd aankopen in de winter, want er lopen genoeg ruwe diamantjes rond die met de juiste begeleiding binnen en buiten het veld ons nog veel plezier kunnen brengen. 

Ondanks de komende 2 nederlagen, gewoon de kop rustig kouden

Japie-R08-10-2022 om 14:53

Een enkele roeptoeter op deze site is niet bij machte om een gedegen uitleg te geven en kijkt niet verder dan dat z'n neus lang is, hetgeen er zich bij FC-Groningen afspeelt. Frank Wormuth is nog steeds bezig deze ploeg naar zijn hand te formeren en de spelers enige zelfvertrouwen te bezorgen. Zelfvertrouwen dat door de vorige trainer helemaal door het schreeuwen en razen tot het nulpunt was gedaald. Het"formeren van "een nieuw FC-Groningen" kost nu éénmaal tijd, tijd dat de club, door het gros van de supporters, niet wordt gegund. Bij het begin van de competitie werd door een aantal posters gezegd dat wij eerst de tien wedstrijden gehad moeten hebben voordat je kunt zien waar we dan staan. We zijn bijna bij de tien en we staan op de 12 de plek, voorwaar geen goede klassering voor een club als FC-Groningen, maar we kunnen toch al ontdekken dat de club op de goede weg is. Laat FW maar z'n gang gaan, dan komt alles wel in orde.Er is nog tijd genoeg om deze ploeg aan het voetballen te krijgen en misschien komen er in de wintertransfer nog een paar spelers bij en kunnen we ons opmaken voor een tweede seizoenshelft waar de stukken ervan afvliegen en eindigen op een keurige 6/8 ste plek.

TomOkker08-10-2022 om 23:50

Ik denk dat je al mijn posts keurig hebt samengevat Japie. Geen speld tussen te krijgen.

Japie-R10-10-2022 om 13:33

Mis Tom, mijn post is nergens aan gerelateeerd. Dit is volledig mijn eigen inzicht in de materie FC-Groningen. Wie mij beter kent zeg ik altijd mijn eigen mening.

Fan op afstand08-10-2022 om 17:00

Heb ergens gelezen dat Fledderus juist de spelers heeft aangetrokken die zijn aangetrokken omdat ze of gratis of in verhouding redelijk goedkoop waren. Daarbij speelde op de achtergrond dat men de financiële positie van de FC wilde versterken. Dat lijkt mij nu wel gelukt. In datzelfde stuk las ik ook dat Fledderus nu toch bij nieuwe aankopen in wil zetten op wat ouder en meer ervaring. Hopelijk geeft hij dit inzicht vorm tijdens de winterstop. En hoop dat hij ook direct opruiming houdt. Veel keuze is mooi maar kan ook zeer ongemakkelijk zijn in wat betreft het maken van keuzes. Vooral als je veel van hetzelfde niveau hebt.

Herman Badkuip08-10-2022 om 17:24

Misschien heb jij niet meegekregen dat er liefst 4 verdedigers [Kasanwirjo-Sverko-van Gelderen-Kalley] geblesseerd waren....tóch wel fijn dat Wormuth dan nog keuzes heeft!

Buddy08-10-2022 om 19:22

Die zijn alle vier slechtere verdedigers  dan mattaa,  te wierik en (zelfs) duinkerlui,  dus wat is je punt ? 

Herman Badkuip08-10-2022 om 19:35

Zeg niet dat de 4 verdedigers, die geblesseerd waren, beter zijn dan de verdedigers, die tegen RKC speelden....maar Wormuth had gelukkig voldoende keuzes voor zijn achterhoede tegen RKC! Kon zelfs Musampa nog inbrengen toen Balker het veld moest verlaten.....

BROMBEER08-10-2022 om 19:36

Weet nog wel een leuke podcast over hoe fijn het momenteel werken is bij fcg , en dan nog beweren dat mjf zijn zaakjes goed voir elkaar heeft. Dit fcg is ziek de selectie  als de ts. Weet van heel dichtbij dat oa het groepje rond ngonghe,  kasanwirjo en matuta heel fout  bezig is 

TomOkker08-10-2022 om 23:55

Als je stront wilt krijg je stront Brombeer. Het gaat om feiten en met  gezeik en gezeur kom je niet verder mee. Misschien staan ze al op de nominatie voor de Highway, weet jj veel.

Bombarda779108-10-2022 om 19:53

Mooie sfeeractie weer! We blijven supporter, in slechte tijden en in slechte tijden. 

appie happie08-10-2022 om 20:53

Omdat je het niet verwacht,winnen we gewoon in Enschede..zou terecht zijn..met de rode van gister afgekeurde vorig jaar  de Leeuw.." kerkof" eikel..

Fan op afstand08-10-2022 om 21:17

#Herman. Heb het niet speciek over een bepaalde linie binnen het elftal. Praat in zijn algemeenheid. En volgens mij heeft Wormuth zelf ook al aangegeven dat de selectie aardig groot is. Het probleem op dit moment is echter, denk ik, dat een overstap van een echt goede, ervaren speler naar de FC niet een grote uitdaging is voor zo'n speler, kijkend naar de stand. Of je moet een goed salaris betalen.

Sapmeer10-10-2022 om 09:22

Het is leuk om tijdens de rust de helden van weleer een rondje te zien lopen. Het is goed om stil te staan bij de historie van de club. Het is daarom onbegrijpelijk dat er geen aandacht is gegeven aan het overlijden van 2  belangrijke spelers uit het verleden. Otto Roffel de keeper die voor Tonny van Leeuwen jaren lang het doel verdedigde en het als Groninger zelfs bracht tot reserve doelman van het Nederlands elftal en Gerrit Borghuis een zeer goede sierlijke middenvelder.. Misschien kunnen ze deze fout de volgende thuis nog herstellen.

alexvl10-10-2022 om 13:18

Tim Handwerker zit al tijdje op de bank bij Nurnberg, Zeefuik verpieterd ook voornamelijk op de bank/tribune em Chabot zit ook de bank/tribune warm te houden. 3 ex-spelers van de Fc die we nu hard kunnen gebruiken.
Hiermee verbeter je de achterhoede flink waardoor je offensievere spelers op middenveld kunt zetten.

Herman Badkuip10-10-2022 om 14:03

Heb je 't al doorgegeven aan Mark-Jan Fledderus? Zeefuik zou inderdaad een prima optie op rechtsback zijn, Chabot als linkspoot wellicht samen met Balker in het centrum lijkt mij ook wel oké, maar Handwerker is een zelfde type speler als Määttä/Kalley volgens mij, veel drang naar voren en verdedigend minder......

Als verdedigende middenvelder zou ik kiezen voor Samir Memisevic, loopt in de winterstop uit zijn contract......

appie happie10-10-2022 om 14:20

Goed op de hoogte Herman..Chabot zegt me niks de andere namen,ik zou ze direct nemen..als ze willen natuurlijk

Maar zoiets zou wel moeten,vind ik.

Nachtwacht10-10-2022 om 20:09

Zeefuik en Chabot zijn niet minder dan wat er nu rondloopt. Handwerker heeft een goede periode gehad bij de FC, maar ook een mindere periode. Probleem voor de FC ligt wat mij betreft meer op het middenveld, daar hebben we een versterking nodig

Holwierde10-10-2022 om 21:52

Zeefuik halen.

Chabot zit bij Kóln en is gebleseerd.

Handwerker heeft volgens mij een zware knie blussure

Nachtwacht10-10-2022 om 22:46

Je hebt gelijk idd. Handwerker is er lang uit met een kruisbandblessure en Chabot speelt ook niet ivm een enkelblessure. 

Herman Badkuip11-10-2022 om 15:19

Zeefuik hebben ze van de zomer geprobeerd te halen, maar hij wilde niet naar FC Groningen....bij andere clubs valt meer te halen. Denk dat het salarisplafond bij FCG omhoog moet, willen wij interessant blijven voor gewilde spelers.....

Japie-R11-10-2022 om 17:15

Tijden kunnen veranderen, Zeefuik is vergeten dat hij ruim vier jaar geleden als een hond met hangende pootjes bij Ron Jans op bezoek kwam, om te vragen of hij alsjeblieft bij FC-Groningen moht komen voetballen en vooral echt z'n best wilde gaan doen om een contractje te verdienen. We hebben het gezien, hij is uitgegroeid tot de beste rechtsback ooit van FC-Groningen en daardoor een mooie transfer verdiend naar Hertha-BSC waar hij nu, jammer genoeg, op de bank/tribune is beland. Jammer dat hij niet naar FC-Groningen wil komen want we kunnen hem goed gebruiken én hij is nog maar 24 jaar, ook prettig.  

Rob197013-10-2022 om 14:02

Wat een rust op Boerenmacht, is dit de berusting van de uitlatingen van Fledderus, of is de berusting van het nu al verloren seizoen, of is het de berusting dat er geen vertrouwen is in een goede afloop, of is het de berusting om een broedende kip niet te storen, omdat het toch allemaal wel goed komt. Het kan in ieder geval alle kanten op, Fledderus is op zoek naar de missing linq, en die zoektocht gaat verder en verder.

Ook Wormuth is zijn grootste schrik te boven en hoopt alles weer wat op de rit te krijgen door rust in de tent te krijgen, waar Fledderus ook hard aan werkt, door zich kwetsbaar op te stellen. In het interview, van deze week, geeft hij aan dat het niet goed gaat en dat er wat miskleunen zijn begaan, en trekt hij het boetekleed aan. Hierdoor haalt hij een hoop ellende af van de trainer af, wat hopelijk positief gaat werken.

Het interview geeft aan dat Fledderus ook is geschroken van de reuring binnen de club. Voor mij was het een bevestiging van de problemen die hier op Boerenmacht reeds vele malen beschreven zijn. Het was een bevestiging van zaken, die "bijna" niemand ontgaan zijn, en die zo snel mogelijk opgelost dienen te worden. Dat Fledderus zich dit aanrekend, is een understatement, maar wel een positief punt, want uiteindelijk is hij verantwoordelijk voor de selectie, de trainer en de staf.

Dus weer volle kracht voor uit, met de hoop op betere tijden. Dat er vooruitgang in zit, wil ik wel geloven, maar wedstrijden continue verliezen door persoonlijke fouten, is natuurlijk niet normaal en mag geen excuus zijn. Fouten die gemaakt worden bij Groningen lijken kinderlijk eenvoudig, maar komen wel tot stand doordat de speler in kwestie, of niet in goede doen is, of geen kwaliteit genoeg heeft. Fouten worden gemaakt onder druk of door gebrek aan kwaliteit. Dom rond tikken achterin, is een groot risico met veel spelers uit vorm, of met spelers die het niveau niet hebben om dit te kunnen. Kruger zijn balverlies van afgelopen vrijdag, heeft simpelweg te maken, dat hij denkt een wegdraaiende beweging op het middenveld te kunnen maken, terwijl RKC daarvoor veel te fanatiek voetbalden om dit soort fouten te laten ontstaan en er dus van hopen er van te profiteren.

Blind wordt helemaal afgemaakt omdat hij het niveau niet meer aankan, tegen betere tegenstanders, en dat is helaas voor hem de waarheid. Maar dit geldt ook voor de spelers van Groningen, buiten enkele spelers om, zijn ze allemaal niet goed genoeg om boven de tegenstander uit te stijgen en gaan er fouten ontstaan.  

Zaak voor Fledderus om kwaliteit te halen, waardoor het team beter zou gaan spelen, en de overige jongens zich hier aan op gaan trekken, maar daar is hij terdege van bewust. Toch ben ik blij met het gegeven, dat hij naar de supporters luistert, en dat kan maar een ding betekenen, dat hij ook Boerenmacht dagelijks opent, om de vijfde colonne goed in de gaten te houden.

 

Herman Badkuip13-10-2022 om 15:01

Duidelijk en sterk verhaal Rob1970, tis volgens mij een berusting in de huidige situatie van FCG. Nog een wedstrijd of vijf tot de vervroegde winterstop en dan zullen we gaan zien of Mark Jan Fledderus inderdaad versterkingen erbij kan halen....Als deze potentiële versterkingen tenminste naar FC Groningen willen komen...Denk dat FCG echt aan het salarisplafond moet gaan werken om echte ervaren spelers binnen te slepen. Denk zelf vooral aan een stevige verdedigende middenvelder in de vorm van een Memisevic of Reis, zodat wij na de winterstop niet meer met twee verdedigende middenvelders hoeven te spelen....Eerst maar eens kijken of we nog resultaten gaan behalen in de komende wedstrijden.

Fugazi13-10-2022 om 20:50

Ik heb absoluut geen enkel vertrouwen in kwakxeuze Fledderus. Hij mag mijn ongelijk gaan bewijzen door de boel in de winter te repareren. Sterker nog hij moet mijn ongelijk bewijzen anders spelen we volgend jaar stand6op vrijdagavond. 

Oeleoptak13-10-2022 om 23:07

Heb ook geen vertrouwen in de man. Als je zo vaak miskleunt met aankopen deug je niet voor je vak. In het interview maakt hij zich ook wel vrij gemakkelijk vanaf. 
Over de persoonlijke fouten. Achterin zijn die natuurlijk al gauw fataal. Helaas komt dat al langere tijd op repeterende basis voor. Mijn inziens heeft dat te maken met kwaliteit. Niet erg slimme ingrepen doen door dan die, dan weer een ander, is ook gebrek aan kwaliteit. 

Holwierde14-10-2022 om 13:41

Fledderus is gewoon een grote eigenwijse man die alles beter weet.

Luisteren naar een ander doet hij wel ,maar hij doet er niks mee.

Hij denkt dat hij hier een selectie heeft staan die in de toekomst miljoenen waard zijn .

Het geld dat hij nu in deze selectie heeft gestoken is weg gegooid geld.

 

Japie-R14-10-2022 om 14:27

En dan heb je nóg weer een grotere groep die het weer véél beter weten dan onze Technisch Directeur Mark-Jan Fledderus!!! Vooral op dit forum zijn daar voorbeelden van.

Dijk14-10-2022 om 15:58

Jij toch sjapie. Denkt alles beter te weten. 

Japie-R14-10-2022 om 20:55

Ik onderbouw mijn argumenten, iets wat jij niet kunt...........zielepoot.

Herman Badkuip14-10-2022 om 16:41

Heb nog altijd het volste vertrouwen in Mark Jan Fledderus en Wouter Gudde én weet zeker dat we nog vóór de winterstop beter gaan presteren! Over 5 wedstrijden  staan wij met onze kwalitatief sterke selectie in de middenmoot van de eredivisie! En ook in het KNVB-bekertournooi gaan we zeker de eerste ronde overleven! Koppie niet laten hangen mannen, we moeten er in blijven geloven hoor!

Fugazi15-10-2022 om 08:54

Ik denk niet dat een grotere groep denkt het beter te weten dan Fledderus maar de supporters zijn niet blind. Die zien wekelijks het geploeter en de individuele fouten van deze spelers. Dan kan je wel zeggen dat we een kwalitatief geweldige selectie hebt maar dan lieg je en houd je jezelf voor de gek. En helaas is daar maar een iemand verantwoordelijk voor. Het is beter om  je groen witte bril af te zetten en wat realistischer naar onze  selectie te kijken. Als je elke vrijdag van je werk komt en je partner ligt elke keer met een ander in bed dan kan je jezelf voorhouden dat het niet zo is maar dan wordt het tijd om wakker te worden. 

Boerentrien14-10-2022 om 18:43

Ik blijf ook het volste vertrouwen houden. Zelfs mijn man na het zien van de wedstrijd tegen RKC en dat wil wat zeggen!!

Durovski14-10-2022 om 20:20

Ben benieuwd waar Pelupessy blijft wanneer er een goede verdedigende  middenvelder 'a la Matusiwa bij komt.

TomOkker15-10-2022 om 11:09

Ik zit niet te wachten op spelers als Matusiwa of Zeefuik, in het tijdperk Buijs leuk maar we moeten vooruit, voetballers die wat toevoegen aan het aanvallende spel en die een tegenstander als het moet richting de 2e ring poeierd. Een potige centrale verdediger van 1,90 - 1,95 erbij.  Ik denk dat er naast Balker iemand bij moet komen met ervaring en dat hoeft geen 28 jarige of oudere speler te zijn. Ervaring in de zin van veel wedstrijden op niveau en dan speelt leeftijd geen rol. Kasanwirjo gaat het centraal niet redden,  De backs zijn m.i. prima alleen komen ze nog niet in hun salsa. Maar het eén sluit het ander niet uit, dat kan met een speler centraal in de verdediging zoals hierboven genoemd,  heel anders worden. Pelupessy en Duarte volgens mij prima maar met deze defensie moeten ze teveel achterom kijken, kortom meer stabiliteit vanachter uit.

Mochten er mensen in de waan zijn dat MJF supporters of wat er ook voor doorgaat nodig heeft om te zien dat het niet loopt, dan moet ik deze mensen teleurstellen want dat ziet hij zelf natuurlijk ook wel, zo niet eerder. Als ik z'n hoofd (lees: oorwurm) wekelijks op de tribune zie, Hij weet natuurlijk ook wel wie de dissonanten zijn. Overigens ben ik wel klaar met de Blekers en de Mennega's of hoe ze ook allemaal heten. De groep van 4 - 5 spelers waarvan iedereen dacht die 'over' waren en waarvan sommige inmiddels elders hun heil hebben gezocht kon wel eens groter zijn dan we met elkaar dachten. Kijk naar Wessel Dammers 'from hero to zero' en er zijn er meer die volgen. Verrassingen zijn denk ik niet uitgesloten.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!