Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen

Door Redactie 12 reacties

Met de tiende speelronde dit weekend in het vooruitzicht wacht FC Groningen in Enschede de volgende uitdaging. FC Twente staat voor zondagmiddag om half 3 op onze groen-witte speelkalender. Dit treffen staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout. Ondanks het enorme gedoe met het verplichte busvervoer naar het stadion, zijn er (dankzij de samenwerking tussen de supportersvereniging en de club) inmiddels voldoende bussen geregeld. Klasse! FC Groningen zal zondagmiddag gesteund worden door maar liefst 900 (!) supporters, waarvoor hulde! 

Na de nederlaag tegen RKC hebben de Groningers een iets langere pauze gehad dan de tukkers. Voor trainer Frank Wormuth was het de gelegenheid om wat extra puntjes op de i te zetten. De trainer heeft via de clubsite laten optekenen tevreden te zijn over de huidige ontwikkeling (instelling en intensiteit) van het team. Wormuth spreekt uit dat de uitslagen (resultaten) eveneens een positief gevolg moeten krijgen.

Punten die broodnodig zijn. Want bij een volgende nederlaag (dit weekend FC Emmen-FC Volendam en SC Cambuur- Vitesse) zou FC Groningen wel eens (voorlopig?) op een plek kunnen komen waar je als club liever niet wil staan.

Hoe dan ook resteren er tot medio november twee thuiswedstrijden tegen PSV en Fortuna SC en twee uitwedstrijden tegen FC Utrecht en FC Emmen. Niet bepaald statistische zekerheidjes op resultaat - gelet op de huidige vorm, maar voor selectie en staf de uitdaging om er alles aan te gaan doen om zo gunstig mogelijk de eerste periode voor de vervroegde winterstop af te sluiten. Te beginnen zondagmiddag in Enschede!

Geblesseerd: Verrips, Van Gelderen en Musampa

Geschorst: Balker

Vermoedelijke opstelling: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo, Määtä, Suslov, Pelupessy, Duarte, Oratmangoen, Krüger, Pepi

In Enschede klinkt bij iedere opkomst het lied You'll never walk alone. Wij dragen tijdens dat speciale moment dit lied op aan onze 900 supporters en club die niet voor niets zijn afgereisd naar de Grosch Veste voor een strijdend FC Groningen.

COME ON FC GRUNN!

Reacties:
Durovski14-10-2022 om 20:25

Twente kreeg ook rood, dus de bescherming door de KNVB is er af. Dus wie weet hebben we een kans.

Herman Badkuip14-10-2022 om 20:57

Ben benieuwd of de positieve ontwikkeling van zijn team, waar trainer Frank Wormuth 't over heeft, wordt doorgezet in de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente komende zondagmiddag. FC Twente zal in haar thuiswedstrijd natuurlijk het spel willen maken, wil het team van FCG onder druk zetten vanaf de eerste minuut. Hoop dat FC Groningen in haar counters snel de ballen bij de gevaarlijke spitsen Florian Krüger en Ricardo Pepi kan krijgen. Belangrijk is uiteraard weer een échte vechtersmentaliteit bij alle spelers van FCG. Wij moeten 't hélaas achterin zonder revelatie Radinio Balker doen, maar de Twentenaren zullen zeker Vaclav Cerny voorin gaan missen!  Met de onvoorwaardelijke steun van zo'n 900 meegereisde supporters hangt er misschien een verrassing in de lucht, een gelijkspel in Enschede zou al geweldig zijn!

Marco14-10-2022 om 21:42

Geen domme fouten maken.

Naar voren verdedigen en duels buiten de 16 uitvechten

Gaan voor een resultaat door kansen en dodespelmomenten te benutten.

Zet Ngonge in de basis. Zorgt voor diepgang en dreiging in het spel.

Forza Groningen 

 

TomOkker16-10-2022 om 09:28

Als het allemaal zo simpel lag dan zou je geen wedstrijd meer verliezen. Maar je hebt natuurlijk ook te maken met een tegenstander die je dwingt tot fouten maken en van kansen probeert af te houden. De lange peren tactiek en de vuurpijlen van Suslov zit ik niet meer op te wachten. De tactiek van Buijs zijn we eindelijk van verlost en dat hebben we bij vlagen, helaas te weinig, gelukkig ook al kunnen zien. 

no guts no glory14-10-2022 om 23:05

Ik ben er weer bij ondanks de actie van de locale driehoek in Enschede. Scheelt mij als inwoner van Assen toch minimaal 3 uur. Had een boycot ook wel een statement gevonden. Net wat Twente vorige week bij Feijenoord deed. Leeg uitvak. Maar ja dan krijgen ze helemaal hun zin daar in Enschede. De 900 man zullen in ieder geval weer vol achter de FC staan net als in de andere uitwedstrijden. 
Hoop dat Leeuwenburg zijn zenuwen in bedwang heeft. Ook doet Balker onze beste verdediger niet mee. Hopelijk zit het ons ook eens mee. Ik zou ook voorin voor Ngonge met Pepi kiezen in een 4-4-2. We zullen wel naar achteren gedrongen worden en dan heb je meer aan snelle handige aanvallers. ( Kruger komt op mij niet als een snelle speler over) 

Ik hoop stiekem op een 1-1 gelijkspel 

appie happie15-10-2022 om 08:32

De ommekeer is nabij..zal het morgen al zijn?

Ksn zomaar..

Ik gok ook op 1-1..

m o i15-10-2022 om 09:06

Kansloos, 4-1. Met een beetje geluk op doelsaldo nog veilig 15e na dit weekend, dat hangt van de uitslag in Leeuwarden af.

Update: 0-3 in Leeuwarden. Fietstas gaat ons voorbij als mijn voorspelling klopt. 

ollie15-10-2022 om 12:36

Ik ben bang dat je gelijk hebt.

Fugazi15-10-2022 om 09:10

Ik waag mij niet aan een voorspelling. Als je kijkt naar de vorm van beide ploegen dan zou je een 1 op je totoformulier zetten. Echter de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Je moet altijd hoop houden want anders kom je nergens. Ze worden gesteund door een geweldig aantal in het uitvak. Wat zeker een groot compliment waard is.

m o i15-10-2022 om 22:44

Iedere voorbeschouwing zijn velen hier vol hoop, Badkuip voorop. Helaas is deze hoop iedere keer weer uitgestelde teleurstelling. 

Metworst15-10-2022 om 16:12

Ik verwacht een (ruime) nederlaag, maar hoop op meer. Afgelopen week zat ik er naast, en hoop nu weer.  

Zonder sterkhouders Verrips en Balker, dan kunnen anderen normaliter de kans pakken. Maar ik zou even niet weten wie er dan bovenuit steekt,  het vertrouwen is er bij veel spelers gewoon niet. Vraag me ook af of Matuta er inmiddels klaar voor is. 

m o i15-10-2022 om 23:02

Met Irandust en Abraham gaan we sowieso de oorlog niet winnen

brummie15-10-2022 om 16:41

Zijn altijd interessante wedstrijden tegen Twente. Gespeeld in mijn ogen in een van de mooiere voetbaltempels van Nederland. 

Uiteraard gaan voor een resultaat in de Veste,  en hoop te zien dat FC lijn door kan trekken na het bemoedigende spel laatste wedstrijden. 

Qua stand zit alles nog zo dicht bijelkaar, en maak ik me geen zorgen over. 

Marco15-10-2022 om 17:15

Twente heeft een veel volwassener selectie samengesteld. De belangrijkste spelers spelen ook al ruim een jaar met elkaar samen.

Groningen heeft een puppy elftal. Veel jonge spelers, dat nog geen ingespeeld team is. 

Hopelijk trapt Groningen de bal over de trage achterste linie van Twente als we onder druk worden gezet. Gaan we achterin klooien dat wordt het een afstraffing.

marcelfcg16-10-2022 om 07:09

Kijkend naar de achterhoede en daarachter ook nog eens Leeuwenburg dan kan dit nooit goed aflopen.

TomOkker16-10-2022 om 09:11

We laten ons graag verrassen Marcel. Maar met Balker en Verrips is het niet veel beter, daarvoor heb je te weiig ervaring op niveau in de verdediging. MJF heeft het zwaar onderschat, gelukkig geeft hij dat ook toe.

Ben allang blij dat die Cerny er niet bij is want die heeft ons al eens voetbal les gegeven.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!